Perabot bilik tamu Ikea

Perabot modular untuk ruang tamu IKEA - praktikal dan kepelbagaian

Perabot syarikat Sweden Ikea adalah mudah dan mudah. Dan kelimpahan pelbagai elemen membolehkan anda membuat banyak kombinasi dan dalaman. Ini adalah prinsip modularity, yang diterima oleh pengguna dengan senang hati. Ternyata sejenis pembina, hanya yang besar.

Mempunyai perabot modular untuk ruang tamu dari Ikea

Pengilang menawarkan beberapa siri perabot untuk susunan ruang tamu, masing-masing mempunyai "semangat" tersendiri. Walau bagaimanapun, terdapat juga umum: sebagai peraturan, ia adalah kabinet rak sejagat, yang boleh diatur untuk memenuhi keperluannya sendiri. Untuk melakukan ini, anda boleh meletakkan pintu yang berbeza, menukar ketinggian dan lokasi rak, gantungan, bakul, kotak. Oleh itu, dinding dari Ikea sangat popular.

Sebelum meneruskan untuk mempertimbangkan siri utama dan model perabot modular dari Ikea, kami mencadangkan anda melihat cerita video berikut yang menceritakan cara-cara peralatan ruang tamu dengan bantuan produk syarikat:

Bahan pengeluaran adalah plat kayu, dipenuhi dengan filem. Dalam satu siri 17 subjek. Ini adalah beberapa jenis rak lebar yang berlainan (dari 42 hingga 182 sentimeter) dan menyisipkannya. Ketinggian produk juga boleh berbeza (maksimum - 182 sentimeter). Mereka boleh dilengkapi dengan roda.

Perabot modular untuk ruang tamu siri Callax

Terdapat juga papan serpai yang digunakan dengan venir birch (versi cahaya) atau beech (versi cahaya). Dalam siri yang mengandungi 25 item, ada rak dengan lebar 40 hingga 240 sentimeter, serta beberapa jenis rak dan pintu, termasuk kaca.

Ruang tamu Modular Billy dari Ikea

1

Unsur-unsur yang dibuat dari papan serat dan papan serat ditutup dengan filem varnished. Dan senarai unsur-unsur ini sangat pelbagai, jadi siri ini dipanggil sistem storan oleh pengilang. Kabinet, kabinet dan kabinetnya yang banyak membolehkan anda untuk masuk ke dalam selimut anda sebagai barangan besar, dan perkara-perkara kecil. Terdapat sebanyak 143 elemen dalam sistem, antara mereka:

 • Kombinasi untuk penyimpanan adalah loker pelbagai saiz dengan pintu buta atau kaca.
 • Modul-rak kecil dengan pintu kaca.
 • Curbstones untuk TV.
 • Kabinet untuk peralatan TV, yang terdiri daripada beberapa modul, digabungkan dalam pelbagai variasi.

Photo modular living room Ikea series Besto

Ia berbeza dengan bahan semulajadi pembuatannya - ia adalah pijar pain wangi yang kelihatan mulia dan bergaya. Dalam satu siri 22 mata pelajaran.

Di samping rak tradisional (lebar 49 dan 90 sentimeter), berdiri televisyen, papan kaki dan pameran asal ditawarkan. Anda juga boleh memilih meja tinggi, log atau konsol, modul penggantungan yang melengkung dan kabinet besar untuk peralatan TV.

Hemes - ruang tamu modular yang diperbuat daripada kayu pain daripada Ikea

Pada dasarnya terdapat pelbagai rak yang diperbuat daripada kayu semula jadi yang tidak dirawat. Pengeluar mengesyorkan agar ia dilapisi dengan lilin atau minyak untuk kekuatan. Rak sedemikian sesuai dengan gaya popular "negara".

Mereka boleh mengandungi satu hingga lima bahagian, lurus atau bersudut, terbuka, tertutup atau separuh terbuka. Terdapat juga varian yang terdiri daripada tiga bahagian ketinggian yang berbeza.

Perabot modular Ivar di pedalaman ruang tamu

Trend moden dan barang baru katalog

Dalam katalog terakhir 2015 di kalangan ruang tamu Ikea boleh dilihat beberapa produk dari siri "Hemmes" pada harga yang memuaskan. Oleh itu, pameran kabinet yang disebutkan di atas adalah pengganti yang baik untuk sideboards dan dinding Soviet tradisional. Di sebalik pintu kaca anda boleh meletakkan koleksi kegemaran anda, hidangan, buku dan lain-lain yang dikhususkan untuk jantung. Kabinet boleh mempunyai lebar 49 atau 90 sentimeter, terdapat pilihan dengan laci dan pintu bawah buta.

Juga dalam siri "Hemmes" ini muncul meja kopi baru, stabil dan kemas, meja konsol dengan banyak pejabat di bawah meja atas.

Satu siri "Callax" memberikan pembeli ketinggian rak yang besar dan lebar 182 sentimeter. Ia boleh dimasukkan ke dinding atau digunakan sebagai elemen pembatas - ternyata berkesan dan praktikal.

Kallax berdiri di apartmen belia

Terdapat lebih banyak belanjawan produk - terutamanya bergantung kepada bahan pembuatan dan kerumitan reka bentuk. Sememangnya, plat kayu lebih murah daripada kayu padu. Sebagai contoh, kami akan memetik harga untuk beberapa elemen dinding modular untuk ruang tamu dalam koleksi Ikea yang berbeza.

 • Produk pertama dari chipboard. Rak persegi besar di atas (182 x 182 cm) dari siri Kallax berharga 8.7 ribu rubel. Daripada siri yang sama, pilihan lebar 77 cm hanya bernilai 3,3 ribu rubel.
 • Dalam siri "Billy", rak 80 cm tanpa pintu akan berkurangan sedikit kurang daripada 5 ribu rubel, dan dengan pintu dan kedalaman lebih sedikit - hampir 11 ribu rubel.
 • Rak kayu semulajadi (siri "Hemnes") dengan lebar 90 cm akan menelan belanja 7 ribu rubel, dan kabinet lebar sama dengan pintu - kira-kira 11 ribu rubel.
 • Dalam siri "Ivar" rak satu bahagian dengan rak lebar 89 cm akan menelan kos sebanyak 2.4 ribu rubel. Kabinet mempamerkan harga sekitar 9 hingga 13 ribu rubel.

Rak Billy (Ikea)

Kabinet dan kit untuk peralatan TV

Dalam siri "Besto" (produk chipboard), kekaki yang paling mudah akan menelan kos kurang daripada 1,5 ribu rubel. Lebih banyak pilihan "maju", dengan pintu, laci dan panel atas kaca marah akan menelan belanja lebih dari 25 ribu Rubel. Terdapat juga kombinasi untuk TV, yang terdiri daripada beberapa modul. Harga mereka berfluktuasi dari 27 hingga 54 ribu rubel.

Dalam "HEMNES" batu di bawah penerima siaran televisyen adalah 7 dan 9 ribu Rubles, dan menetapkan (terdiri daripada kabinet, rak, kabinet dan tergantung rak) - 29 Rubles.

A curbstone di bawah TV dari siri Hemmes

Dalam siri "Hemmes" anda boleh membeli meja kopi dengan kos 4 hingga 7000 rubel (yang terakhir ditunjukkan untuk jadual konsol). Bilangan yang sama (7 ribu) adalah pilihan dalam siri "Pengarah", yang diperbuat daripada kayu poplar.

Jadual untuk ruang tamu daripada siri Pengarah dari Ikea

Sekali lagi, contoh dari siri "Hemmes", yang dipanggil modul rak melengkung. Lebarnya 183 cm, ketinggian - 34 cm, dan kedalaman - 37 cm. Ia harganya 4 ribu rubel.

Dalam siri "Besto" adalah rak yang digantung dengan pintu, yang paling kecil (lebar 60 cm, kedalaman 40 cm dan tinggi 38 cm) adalah 3.5 ribu rubel. Lebih banyak produk keseluruhan mempunyai harga hingga 7-8 ribu rubel. Misalnya, sebagai contoh, sebuah kabinet gantung yang tinggi (128 cm).

Bilik lukisan modular Besto dari Ikea dengan banyak kotak

Adakah anda suka artikel itu? Langgan kemas kini ke laman dalam Kenalan, Rakan sekelas, Facebook, Google Plus atau Twitter.

Langgan kemas kini melalui E-mel:

Beritahu artikel ini kepada rakan anda di rangkaian sosial kegemaran anda menggunakan butang di bawah.

Tinggalkan Ulasan

Perabot Bilik Tidur

Navigasi

Bilik tidur

Ruang tamu

Perabot di atas perabot

Tab mandi

Kenalan:

Perbincangan Terkini

Percuma! Ini adalah rak di atas katil untuk cermin mata, telefon pintar, pemain.

Dan saya nampak satu lagi varian seperti itu: sebuah katil dengan podium, sangat banyak.

Terima kasih kerana maklumat yang berharga dan terperinci! Sangat berguna seperti.

Model perabot modular untuk ruang tamu dari IKEA

Ruang tamu, tanpa keterlaluan, adalah salah satu bilik utama di sebuah apartmen atau rumah negara. Di sini, tetamu dan rakan perniagaan diterima, dan kadang-kadang ia digunakan sebagai ruang makan atau bilik televisyen.

Itulah sebabnya mengapa syarikat IKEA menawarkan pelanggannya pelbagai pilihan untuk perabot ruang tamu, terima kasih di mana anda dapat mewujudkan suasana yang nyaman dan selesa, baik di sebuah apartmen kecil dan di sebuah dewan besar di sebuah rumah negara.

Kelebihan utama perabot untuk ruang tamu dari IKEA adalah kehadiran sejumlah besar tempat duduk, yang akan membolehkan pemilik bilik itu menjemput ke rumahnya banyak kawan dan orang yang dekat dengannya. Di samping itu, semua item dalaman berbeza dengan keluasan dan kefungsiannya, yang memungkinkan untuk menampung pelbagai barang berguna, seperti buku atau koleksi.

Dan bagi anda untuk mendapatkan keseronokan yang benar daripada berkomunikasi dengan rakan-rakan lebih dari secawan kopi wangi, kami akan menerangkan koleksi utama perabot untuk ruang tamu dari IKEA, dan juga memberitahu anda mengenai katalog baru tahun ini.

Koleksi perabot modular untuk ruang tamu dari IKEA

Dalam katalog pengeluar Sweden terdapat banyak model kabinet dan perabot lain untuk ruang tamu, masing-masing mempunyai "semangat" tersendiri. Walau bagaimanapun, pengumpulan yang biasa untuk semua adalah kehadiran dinding sejagat, dengan kemungkinan sesuai untuk sebarang dimensi dan ruang dalaman. Ini mungkin disebabkan ciri reka bentuk kabinet seperti itu, di mana ia boleh memasang pintu yang berbeza-beza, untuk mengubah susunan rak, gantungan dan komponen lain.

Dan sekarang, mari kita mengenali koleksi perabot untuk ruang tamu dari IKEA, yang sangat memerlukan di kalangan pengguna dan penyokong produk jenama ini.

Bahan utama yang digunakan untuk membuat perabot untuk koleksi ini adalah papan papan kayu, yang kemudiannya dilapisi dengan sebuah filem.

Ini memberi peluang untuk memilih skema warna, idealnya digabungkan dengan reka bentuk ruang tamu.

Siri Callax termasuk 17 item yang berbeza, di antaranya rak dan sisipan lebar yang berbeza. Di samping itu, adalah mungkin untuk memilih ketinggian produk (sesetengahnya dilengkapi dengan kastor), bergantung kepada dimensi bilik.

Di sini, seperti dalam koleksi sebelumnya, bahan utama adalah papan serpih. Bergantung pada keutamaan pelanggan, IKEA menawarkan hiasan dalaman, diperbuat daripada venir birch atau beech. Siri Billy mengandungi 25 item - rak, rak dan pintu, yang, mengikut permintaan pelanggan, boleh dibuat dari kaca marah.

Perbezaan utama dan martabat ruang tamu dari IKEA adalah sebilangan besar elemen konstituen, berjumlah 143 unit. Ini membolehkan anda meletakkan di dalam peti mati banyak kabinet, bukan sahaja barangan kecil, tetapi juga perkara-perkara besar.

Koleksi ini termasuk:

 • sistem kabinet dengan kaca atau pintu legap;
 • rak modular padat;
 • meja tepi katil untuk TV;
 • Kabinet modular untuk peralatan TV, yang boleh digabungkan bergantung pada saiz bilik.

Semua perabot dari koleksi ini dibuat daripada papan zarah dan papan serpih, yang memecahkan dengan filem khas, jadi anda boleh memilih warna produk untuk mana-mana bahagian dalam.

Siri perabot untuk ruang tamu dari IKEA dibuat secara eksklusif daripada pain padu, yang memberikannya penampilan yang mulia dan bergaya. Ruang tamu Hemnas sangat sesuai dengan gaya klasik atau akan menjadi tambahan yang baik kepada premis dengan reka bentuk moden.

Koleksi ini termasuk dua puluh dua item, di mana selain daripada rak biasa, pengguna ditawarkan kabinet TV, papan tepi dan kabinet dengan pintu yang telus. Di samping itu, anda boleh membeli kopi atau meja kecil, serta kabinet besar yang luas untuk peralatan.

Koleksi ini terdiri daripada rak yang terbuat dari kayu yang tidak dirawat semula jadi.

Untuk memberikan kebolehpercayaan perabot dan ketahanan, pengilang mengesyorkan agar ia dilapisi dengan lilin atau dirawat dengan minyak.

Bergantung kepada pilihan pelanggan dan dimensi bilik, IKEA menawarkan rak yang terdiri daripada 1 atau 5 bahagian. Juga dalam katalog syarikat anda akan mencari model dengan susunan langsung atau sudut objek yang dapat dilengkapi dengan pintu atau sepenuhnya terbuka.

Bilik-bilik tamu Ivar akan menjadi tambahan hebat kepada bilik, yang dibuat dalam gaya negara.

Katalog IKEA Baru 2015

Dalam katalog barunya, IKEA menawarkan pelanggannya penyelesaian yang menarik bagi peralatan ruang tamu. Di antara mereka ada dinding pelbagai fungsi, termasuk kabinet gantung berwarna-warni, meja malam bergerak kecil di roda atau (di pilihan anda) meja kopi yang padat. Semua ini akan membolehkan bukan sahaja meletakkan semua perkara yang perlu, tetapi juga akan memberikan ruang hidup anda sebagai individu.

Anda juga harus menyebutkan tingkap kes dari siri Detolph, yang mana anda boleh menunjukkan kepada tetamu anda foto keluarga anda atau apa-apa barang yang boleh ditagihkan. Jadi perabot untuk ruang tamu dari IKEA adalah penyelesaian terbaik untuk menghiasi bilik, yang, tidak syak lagi, akan menjadi perkara kebanggaan anda.

Sekarang bahawa anda tahu segala-galanya tentang perabot untuk ruang tamu dari IKEA, anda boleh dengan mudah mencari item dalaman yang sesuai dengan reka bentuk keseluruhan bilik. Dan jika anda masih mempunyai keraguan, anda boleh melihat katalog foto yang dibentangkan di bawah. Ini akan membantu anda akhirnya membuat keputusan mengenai reka bentuk ruang tamu IKEA dan membeli dengan tepat perabot yang anda perlukan.

Menyalin bahan hanya dibenarkan dengan petunjuk sumbernya.

Bahan-bahan yang diterbitkan tanpa Pengarang atau rujukan kepada sumbernya

IKEA di pedalaman ruang tamu: katalog foto reka bentuk

Apakah pengeluar perabot buat pertama sekali? Pada kualiti, kemudahan, pelbagai fungsi, pilihan yang kaya! IKEA mengambil kira banyak faktor, dan juga kemungkinan menggabungkan elemen perabot dari koleksi yang berbeza. Dan yang paling penting, seseorang yang berpendapatan sederhana melabur pelaburan sederhana dalam kualiti Eropah, dan mendapat bilik yang selesa dan reka bentuk yang bergaya. Pertimbangkan ini untuk contoh IKEA ruang tamu.

Tenggelamkan diri anda dalam dunia syarikat Swedia yang terkenal dengan moto, yang membuka katalognya 2017: "Jadilah di rumah." Pelbagai IKEA penuh dengan pelbagai koleksi dengan nama-nama besar:

 • ХЭМНБЭ - kombinasi perabot untuk ruang lukisan: rak, dinding, meja kopi, papan kaki, batu karang untuk TV, kes-show-windows;
 • BESTO - perabot modular yang direka untuk ruang tamu IKEA;
 • BRIMNES - TV berdiri, rak, kabinet dengan pintu kaca;
 • VALLENTUNA - perabot berlapis;
 • ЛАНДСКРУНА - perabot berlengan.

Dengan cara ini, anda tahu bahawa nama kompleks IKEA bukan perkataan fiksyen dan bukan keinginan untuk soriginnichat. Pada pendapat pekerja syarikat, lebih mudah untuk mengingat nama lelaki atau nama tempat itu, seperti "HENRIKSDAL" (sebuah bandar di Finland) atau "HEMNES" (komune di Norway). Ya, untuk Rusia kata-kata ini tidak dapat disronoable, tetapi bagi orang Sweden dan Norwegia mereka seperti "kami" Ivan, Jaromir, Suzdal. Bravo, IKEA! Apa langkah pemasaran asal!

Tetapi, kami terganggu oleh ciri linguistik IKEA, kami lebih baik kembali ke perabot. Sesetengah menganggapnya mudah, tanpa sebarang pendedahan, sejenis pembina LEGO untuk orang dewasa, kerana setiap pembinaan boleh dipasang oleh pembeli sendiri di dalam apartmen, menggunakan arahan terperinci.

Ya, sesungguhnya - di IKEA anda tidak akan mencari kerusi dengan punggung palsu, kerusi berlengan dan ikat pinggang yang bertatahkan dengan daun emas. Kemuncak perabot dalam kesederhanaan dan garisan laconic, yang dialu-alukan dalam reka bentuk moden, seperti gaya minimalis, loteng, berteknologi tinggi, gaya Scandinavia. Parameter-parameter ini juga sesuai dengan bahagian dalaman yang dibuat dalam gaya Art Deco, konstruktivisme dan avant-garde.

Interior IKEA - idea yang memberi inspirasi untuk mencipta ruang tamu yang ideal

Hidup pereka bilik berfikir "jantung" rumah, kerana ia adalah dalam pemilik beliau menghabiskan "aktif" sebahagian daripada kehidupan, bertemu dengan keluarga dan rakan-rakan, menghabiskan malam dalam bulatan keluarga yang sempit, berkomunikasi, selebihnya untuk tontonan TV. Itulah sebabnya di dalam bilik ini dan perabot yang sesuai, dan dinding, dan kawasan yang kecil dengan meja kopi dan kerusi untuk membaca, jahit-menjahit.

Pereka sentiasa terinspirasi oleh bilik-bilik besar, yang boleh dibahagikan secara kondisional ke dalam beberapa zon. Inilah sebenarnya ruang tamu moden. Walaupun bilik itu tidak boleh "berbangga" saiz besar, tetapi tanpa sofa lembut atau kerusi dengan belakang yang tinggi, tanpa pendirian untuk TV anda, tanpa kabinet dengan rak, yang menghiasi menyenangkan tuan rumah objek dan hidup tidak dipanggil.

Dalam hal ini, IKEA menawarkan pilihan win-win untuk perabot universal yang sesuai dengan bilik-bilik dengan pelbagai konfigurasi, saiz dan gaya.

Kami akan mengikuti cadangan perabot lembut IKEA untuk ruang tamu. Katalog syarikat mempersembahkan:

 • sofa klasik (LANDSCRUNA),
 • Pembinaan 2-monolitik tempatan (CLUB, CLIPPAN),
 • Sofa modular, yang terdiri daripada bahagian-bahagian yang boleh berfungsi sebagai perabot bebas (VALLENTUNA).

Warna upholstery sofa tidak mengesankan pilihan yang luas, tetapi interior sebenar moden adalah yang paling sering mengeksploitasi mereka: putih, krim, coklat, hitam. Di dalam palet yang sama, kerusi IKEA juga dibuat, yang, jika dikehendaki, anda boleh membeli pouf kaki.

Bagi meja kopi, IKEA anda akan mendapati reka bentuk klasik (STOCKHOLM, HEMNES) dan asli (TOFTERID, KVISTBRU), dan juga mewah (IKEA PS 2014), pada kaki dan pada roda (STRIND) untuk navigasi yang mudah dari bilik, satu set beberapa jadual (RISSNA).

STOCKHOLM STRAND TOFTERID

Dari pelbagai bentuk, ia mungkin untuk membezakan jadual prikonnye, bengkok, cantilever, meja dada, dengan sisi lipat; persegi, bulat, segi empat tepat. Oleh kerana pelbagai palet warna, mereka boleh dipilih dengan mudah untuk perabot kerusi rias atau untuk reka bentuk ruang tamu.

Tetapi yang ruang tamu akan dikenakan kos tanpa rak, bahagian untuk segala macam benda, tanpa lengkung atau dada laci? Beberapa tahun lalu di rumah pangsa Federation semestinya hadir dinding yang dipanggil, hari ini ia adalah "fenomena" hilang, digantikan dengan gabungan, sistem, penyimpanan, kes paparan dan kabinet untuk TV.

Sebagai contoh, satu bahagian untuk TV Besta - bukan sahaja kaki atau kekaki, dan reka bentuk khas bertujuan untuk TV skrin lebar, DVD dan bunyi sistem, dengan lubang untuk wayar dan menyembunyikan mereka di kawasan pedalaman di kabinet.

By the way, kabinet TV dengan sempurna sesuai ke dalam ruang kecil, di mana lebar dindingnya sedikit lebih daripada 2.5 meter.

Gabungan HEMNES saling bahagian: almari pakaian dengan gabungan pintu kaca dan kayu, TV berdiri dengan laci, rak terbuka dan rak atas terbuka. Sisi - almari pakaian dan rak - boleh dipilih di sebelah kiri atau di sebelah kanan.

PROMO menawarkan pilihan pembinaan putih, hitam dan ditutup dengan noda telus. Keseronokan siri ini juga dalam fakta bahawa anda boleh dengan mudah memilih meja majalah atau konsol, rak tambahan, dan juga sistem storan besar jika ruang tamu anda adalah dewan besar.

Dan siri BESTO Ikeev terdiri daripada 5 modul tertutup dimensi kecil, yang boleh digantung di dinding secara rawak atau berperingkat-peringkat. Kabinet untuk TV terdiri daripada dua bahagian, tetap satu sama lain, yang membolehkan anda memakai unsur hiasan atau sistem bunyi tambahan.

TERBAIK juga pelbagai warna: berwarna biru tua, merah jambu putih, hitam coklat, putih sepenuhnya. Hanya 24 palet!

Apa yang menjadikan keadaan "rumah"

Hari ini, apabila rak terbuka dan rak produk yang digunakan oleh peminat di pedalaman IKEA tidak kurang daripada kabinet tradisional dengan pintu yang petak yang berkenaan, kotak dan bakul untuk simpanan, kertas dan barangan. IKEA mempunyai pelbagai besar produk-produk ini: kotak dengan penutup, set yang terdiri daripada beberapa kotak, yang diletakkan satu di dalam yang lain dalam "anak patung bersarang", kotak dengan pembahagi, kasut, tinggi dan rendah, persegi dan bulat.

Perkara-perkara yang kemas di dalam kotak hiasan yang indah tidak akan kelihatan bertaburan dan cepat tidak dikeringkan, dan anda akan sentiasa mencari tempat sarung tangan, majalah, kerajinan tangan. Di samping itu, kotak berwarna-warni - ia juga kelihatan menarik untuk aksen di pedalaman.

Ia tetap sedikit untuk menjadikan ruang tamu "penuh" - untuk mengisi dengan cahaya, tekstil dan pernak-pernik cantik dari IKEA. Pencahayaan di dalam bilik ini sangat penting, kerana dengan itu anda boleh memperuntukkan tempat untuk berehat, membaca, zon TV.

Lihatlah foto itu, dan anda akan melihat bahawa dengan pencahayaan yang cekap bilik kelihatan lebih menarik, lebih hebat. IKEA mempunyai tawaran peralatan lampu: lampu meja, lampu lantai, sconce. Sekiranya anda ingin berehat dalam cahaya malap, matikan lampu teratas dan tinggalkan lampu di atas meja atau lampu lantai dihidupkan. Dan apabila tetamu datang, iluminasi harus lengkap!

Sentuhan terakhir adalah tekstil. Ia adalah kehadirannya yang membezakan persekitaran rumah dari persekitaran pejabat. Beberapa kusyen hiasan di atas perabot kerusi di warna tirai di tingkap, selimut lembut dan permaidani di lantai - dan bilik itu segera berubah: selesa, berehat, "sendiri".

Ergonomik terhadap kesesakan

Akhir sekali, kami ingin membincangkan tentang trend terkini yang muncul dalam industri perabot moden IKEA. Ini adalah:

 • keinginan untuk ruang ergonomi;
 • penolakan tembok shell, membebankan bahagian dalam ruang tamu;
 • kesederhanaan bentuk dan garis, berusaha untuk laconisme cara ekspresif;
 • "Keterbukaan" ruang disebabkan oleh modul penggantungan di dinding;
 • pengenalan unsur-unsur modular dalam perabot kerusi, jadi anda boleh menghidupkan sofa sudut menjadi yang klasik;
 • perhimpunan diri, barangan murah.

Katalog IKEA adalah mudah untuk mereka yang menghargai masa mereka dan menjimatkan wang! Walaupun perabotan "lazat" di kedai-kedai IKEA, keramahan alam sekitar bahan-bahannya masih di atas. Kami ingin anda mencipta ruang tamu impian anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

72 − 64 =