Perabot dari europallet

Perabot Pallet: 100 gambar idea yang paling berjaya

Hari ini, perabot dari palet menjadi semakin meluas. Dan itu tidak menghairankan, kerana ia boleh menjadi selesa, praktikal, bergaya dan asli. Ia sama-sama bersesuaian dengan kedua-dua halaman rumah pondok biasa, dan di dalam reka bentuk dalaman yang elegan. tekstur kayu yang semulajadi digabungkan dengan pelbagai kemasan dan kemungkinan menggabungkan pelbagai produk tekstil rumah memberi ruang untuk imaginasi dan membenarkan pereka profesional dan peminat amatur untuk memberi setiap item watak yang tersendiri. Kami memilih untuk anda idea-idea baru mungkin kelihatan seperti perabot yang indah dari palet dan 100 gambar yang memberi inspirasi kepada anda, dan anda juga mahu menyertai komuniti orang yang menggunakan palet perabot setiap hari.

Perabot dari palet

Sukar untuk percaya, tetapi dari palet anda boleh membuat apa-apa perabot. Kebijaksanaan pereka - baik profesional dan amatur - sangat mengagumkan.

Dari palet membuat katil:

Jadual jenis dan tujuan yang paling pelbagai. Dari majalah-majalah:

1

Dan juga ditulis:

Dan juga komputer:

Antara palet lama dibuat kabinet untuk TV:

Dan perabot bilik mandi:

Mereka juga membina peralatan dapur!

Bagi ramai peminat untuk melakukan sesuatu dengan tangan mereka sendiri, salah satu kelebihan utama perabot dari palet adalah bahawa ia boleh dibuat secara bebas. Untuk tujuan ini, kemahiran yang tidak perlu dari joiner profesional atau alat khusus mahal. Ramai projek di kawasan ini dapat dilaksanakan secara harfiah dengan bantuan tangan, gergaji besi dan tukul!

Sebenarnya, kebanyakan projek menarik dan asal perabot dari palet, yang kita lihat dalam foto-foto ini, dicipta oleh amatur, dan bukan oleh profesional. Perkara utama untuk semua orang ini ialah kesenangan proses dan peluang untuk membuat perkara-perkara yang hebat yang menyenangkan mata dan menjadikan kehidupan selesa.

Di samping itu, jika wajar untuk mendekati masalah merancang dan menyelesaikan produk mereka, perabotan pallet buatan sendiri dapat menjimatkan banyak wang untuk belanjawan keluarga.

Mengapa menghabiskan jadual dacha jika ia boleh dibuat dari beberapa palet yang tidak perlu hanya dalam beberapa jam?

Perabot palet: semula jadi dan ekologi

Tidak ada rahsia lagi bahawa bahan semula jadi cantik dalam diri mereka sendiri. Dan pokok itu tidak terkecuali. Malah menjadi sesuatu yang utilitarian sebagai palet, ia tidak kehilangan rayuan semulajadi. Oleh itu, kotoran, varnis dan warna yang jelas - kemasan win-win untuk perabot dari palet.

Dan tentu saja, perabot dari palet, seperti dalam foto-foto ini kelihatan hebat di taman atau di beranda rumah, dengan senang hati bersesuaian dengan alam sekitarnya.

Terima kasih kepada perabot dari palet, anda boleh mengambil alam semula jadi dengan anda dan membawanya ke sebuah apartmen bandar.

Atau buat suasana yang menyenangkan di kafe.

Semakin ramai orang memilih perabot dari palet kerana mereka mahu menyumbang kepada alam sekitar.

Membeli atau membuat perabot dari palet, mereka mengurangkan permintaan untuk perabot yang diperbuat daripada plastik dan bahan buatan lain.

Belum lagi mereka mendapat peluang untuk menikmati perkara-perkara cantik dan praktikal yang diperbuat daripada bahan semula jadi yang mesra alam.

Setiap orang yang memutuskan untuk membeli atau membuat perabot dengan tangannya sendiri dari palet, menarik sesuatu yang tersendiri. Bagi seseorang itu gaya, fesyen, untuk orang lain - keselesaan dan kefungsian, untuk yang ketiga - alam semula jadi dan cara hidup. Semua orang boleh mencari sesuatu dalam foto-foto ini untuk dirinya sendiri.

Idea mudah untuk pedalaman anda: kami membuat perabot dari palet kayu

Keselesaan di dalam rumah sangat penting bagi setiap kita, dan ramai pemilik sanggup menghabiskan banyak masa dan wang untuk membuat pedalaman yang indah dan selesa. Walau bagaimanapun, kami sudah mengetahui bahawa anda boleh mencapai hasil yang diinginkan tanpa banyak perbelanjaan, menggunakan untuk tujuan ini dengan cara yang baik. Ternyata objek bersahaja, seperti palet kayu, boleh melakukan pekerjaan yang baik: anda boleh membuat hampir apa saja perabot untuk rumah dan taman anda dengan tangan anda sendiri.

Perabot taman dan perabot gaya loteng dari palet kayu - sebab populariti dan ciri pembuatan

Pereka dalaman telah lama mengambil idea minimalism dalam reka bentuk premis, dan ia agak berjaya dilaksanakan. Baru-baru ini, gaya "loteng" (loteng dari bahasa Inggeris - tingkat atas gudang, kedai, premis industri) sangat popular. Anda boleh mengenali dengan mudah oleh dinding bata kasar yang ditinggalkan di luar saluran pengudaraan, rasuk berkarat bertindih. Seolah-olah syarikat pelajar, yang gagal mencari perumahan yang sesuai, memutuskan untuk menetap di gudang terbiar dan memberikannya dengan yang paling diperlukan. Perabot dalam kes ini boleh ditemui di pasar lambak, atau malah digabungkan dari dana improvisasi.

Gaya loteng bermaksud kekasaran, kekasaran bilik, dan perabot pallet sesuai dengan sempurna

Ini adalah alat di tangan dan palet kayu atau palet. Ternyata dengan pendekatan yang betul mereka boleh menjadi tidak hanya selesa, tetapi juga perabot asli. Di samping itu, objek dari bahan ini mendapati diri mereka dalam gaya seperti negara, minimalism, desa, provensi. Di samping itu, kayu adalah bahan yang sangat popular dalam pembinaan, hiasan, perabot dan elemen hiasan.

Palet kayu sebagai bahan sumber: peraturan pemilihan, lukisan

Palet diperbuat dari kayu, atau palet, digunakan sebagai bahan pembungkus, yang memudahkan pengangkutan barang-barang. Berat palet biasanya 15-20 kg, dan dimensi berbeza mengikut destinasi:

 • dulang standard - 120x100x12 cm; Skim pallet kayu standard
 • palet euro - 120x80x12 cm. Skema europallet kayu

Untuk pengeluaran palet, kayu dipilih, dicirikan oleh kekuatan dan ketahanan, kerana semasa operasi struktur mesti menahan berat hingga 1000 kg. Selalunya menggunakan yang paling biasa di latitud kami pokok: pain, linden, oak. Jadi, anda boleh menggunakan palet yang sudah digunakan dengan selamat untuk pembuatan perabot, mereka akan dapat menahan beban baru dengan sempurna.

Perhatikan! Tidak seperti standard, palet euro ditandakan dalam bentuk setem di bahagian depan. Dalam pembuatan perabot, setem ini boleh menjadi hiasan tambahan.

Menanda setem di hujung palet euro akan menjadi hiasan tambahan perabot masa depan

Oleh kerana tujuan utama palet adalah bahan pembungkus untuk pengangkutan barang, tidaklah sulit untuk mendapatkannya. Anda boleh membeli palet (baru atau terpakai) pada iklan di portal yang berkaitan. Dan anda boleh menghubungi pengeluar atau syarikat yang kerap menggunakan palet. Selalunya, pelupusan bahan pembungkus usang memerlukan banyak wang dan masa, jadi syarikat dengan senang hati akan memberikan palet secara percuma atau untuk harga simbolik.

Dengan kemahiran tertentu dalam pertukangan kayu, anda boleh membuat palet secara bebas. Untuk melakukan ini, anda memerlukan bahagian rasuk kayu 60-70 mm dan papan 15-20 cm tebal. Potong kosong dari saiz yang dikehendaki dari papan mengikut dimensi reka bentuk masa depan dan ubahnya mengikut skema standard.

Daripada memproses palet sebelum digunakan

Palet kayu sangat mudah, kerana anda boleh menggunakan sebarang kaedah menggunakannya: membongkar, mengikat bersama, menggabungkan dengan bahan lain, cat atau mengetatkan dengan kain. Tetapi dalam mana-mana, pemprosesan dan penyediaan bahan utama diperlukan. Lagipun, palet yang digunakan boleh digunakan untuk makanan, bahan binaan dan banyak lagi.

 1. Pertama sekali, perlu membersihkan palet dari kotoran dan habuk. Lebih baik jika anda membasuhnya dengan air panas dan sabun dan keringkan dengan teliti di udara segar.
 2. Langkah seterusnya adalah membuang burrs dan kekasaran. Kerana anda akan duduk di kerusi berlengan atau sofa dari palet, sering menyentuh meja mereka, anda perlu membuat permukaan mereka lancar. Ia mungkin untuk mengelap papan palet dengan kertas pasir sederhana, tetapi jika terdapat banyak bahan, lebih baik menggunakan pengisar. Dalam kes ini, sentiasa memakai topeng pelindung dan melakukan kerja di dalam bilik pengudaraan. Pastikan untuk pasir papan palet dengan pad pengisar atau pengisar
 3. Anda tidak boleh mengisar keseluruhan palet sepenuhnya, tetapi hanya permukaan yang akan terus menghubungi badan semasa operasi. Tetapi jika ia dirancang untuk membuat reka bentuk yang kompleks, lebih baik untuk membongkar palet sebelum memproses dan sandwic setiap papan dari semua pihak.
 4. Adalah dinasihatkan untuk menjaga melindungi perabot masa depan dari palet dari kelembapan yang tinggi. Jika anda bercadang untuk meletakkan perabot di halaman atau di taman, maka anda perlu melakukannya. Tutup palet dengan primer dengan kesan penghalau kelembapan, yang direka untuk kerja luaran. Jika tidak, kayu dari kesan fenomena atmosfera akan mula menjadi kelabu, dan papan bawah yang bersentuhan dengan tanah akan reput dalam satu musim.

Alat untuk bekerja dengan palet

Oleh itu, bahan kerja utama - palet - sudahpun menjadi pelupusan anda. Sebelum anda mula membuat perabot, saham dengan alat dan bahan tersebut:

 • sudut logam;
 • gerudi dengan gerudi;
 • pencuci dengan bolt dan skru;
 • cara perlindungan (cermin mata dan sarung tangan);
 • kertas pasir bijirin sederhana atau mesin pengisar;
 • priming;
 • Mengukur peranti - mengukur pita atau penguasa;
 • berus.

Sekiranya anda tidak mempunyai latihan elektrik di hujung jari anda, anda perlu bekerja dengan tukul, menggantikan bolt dan skru dengan kuku. Benar, pekerjaan semacam itu akan mengambil lebih banyak masa daripada anda, dan hasilnya tidak begitu tinggi.

Untuk kerja anda mungkin memerlukan alat kuasa dengan shims, paku, bolt dan skru, pengukur pita, pemutar skru

Sekiranya anda ingin memberikan produk ini kelihatan lebih rapi, gunakan varnis atau cat untuk bekerja di atas kayu, memilih warna mengikut budi bicara anda. Di samping itu, untuk menghasilkan reka bentuk yang lebih kompleks, perkakasan dan elemen tambahan dari bahan lain mungkin diperlukan: castor, kaki logam, kain, kaca.

Barang perabot, yang paling kerap dibuat dari palet

Ia hanya kelihatan bahawa palet sesuai untuk reka bentuk yang paling mudah, di mana anda hanya boleh duduk di taman. Malah, dengan beberapa usaha dan imaginasi, anda boleh mencipta karya seni reka bentuk yang sebenar, yang, sebagai tambahan kepada tujuan fungsinya, boleh menjadi hiasan rumah. Mengamati arah gaya tunggal, anda boleh dengan mudah memberikan rumah dengan perabot yang diperbuat daripada palet yang dibuat oleh tangan sendiri.

Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan pilihan barang-barang dalaman yang dibuat dari bahan yang mudah.

Berdiri, meja, meja kopi

Adalah dipercayai bahawa meja palet - yang paling mudah untuk dilakukan, jadi mereka popular di kalangan tuan rumah. Walaupun tanpa pengalaman istimewa dalam pertukangan kayu, anda boleh dengan cepat dan mudah membina meja kecil beberapa palet.

Terdapat banyak pilihan pengeluaran dan pemprosesan. Anda hanya dapat pasir produk siap atau varnis untuk memberikan naungan panas ke kayu dan melindunginya dari kesan alam sekitar. Anda boleh cat meja dan juga menggunakan lukisan di atasnya mengikut gaya pedalaman di dalam bilik. Pereka bentuk mengesyorkan meletakkan di atas satu keping kaca sebagai meja atas: ia tidak hanya akan memberi meja pandangan moden yang asli, tetapi juga sangat memudahkan penjagaan permukaan kayu produk.

Dari tiga palet, mudah untuk membuat meja tulis atau meja makan, dan di kaunter meja anda boleh meletakkan kepingan kaca

Anda tidak akan mengalami kesukaran untuk membuat jadual penulisan atau makan. Untuk melakukan ini, sudah mencukupi untuk mengatur beberapa palet tegak lurus dengan palet yang digunakan sebagai alas meja. Anda boleh melengkapkan laci di bukaan antara bahagian atas dan bawah palet.

Pallets hebat untuk membuat bingkai katil. Sebagai contoh, ia boleh menjadi asas palet yang dipasang dalam satu baris dan anda akan mendapat sofa serba boleh yang mudah di gaya Asia di mana semua perabotnya rendah. Dan anda boleh membaiki palet dalam 2-3 tier atau meletakkannya pada sokongan kayu, seperti dalam versi klasik katil. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau tentang pengudaraan produk siap. Tetapi ada juga tolak: lebih baik tidak untuk melompat di atas katil itu, papan bangkai tidak dapat menahan beban yang kuat.

Dari palet, anda akan mendapat tempat tidur asal dan papan kepala untuknya

Sebagai tambahan kepada katil itu sendiri, palet sangat baik untuk membina kepala katilnya. Jika bahagian dalam bilik tidur anda direka bentuk dalam gaya loteng, negara, minimalism, pilihan ini adalah mencari hebat. Anda boleh meletakkan palet sebagai papan kepala secara mendatar, menegak, dan juga membina rak sempit untuk buku dan lampu.

Selalunya, palet digunakan untuk pembuatan kerusi dan sofa taman, tetapi dengan pemprosesan bahan yang betul dan penambahan elemen tambahan, perabot ini sesuai dengan persekitaran rumah. Kemungkinan besar, anda akan memerlukan tempat duduk lembut dan backrests, tetapi peranan mereka mudah dilakukan oleh kusyen sofa.

Hanya dua palet - dan anda mempunyai pelupusan yang selesa

Tambahan besar membuat kerusi dan sofa itu adalah bahawa anda boleh menyesuaikan ketinggian dan lebar produk seperti yang dikehendaki, serta menambahkan atau membuang lekapan tangan jika perlu.

Sofa dari palet boleh menjadi ketinggian dan lebar yang sesuai untuk anda

Mempunyai jumlah palet pembinaan yang mencukupi, anda boleh dengan mudah membina ensemble keseluruhan yang terdiri daripada sofa (walaupun sudut), sepasang kerusi berlengan dan meja kopi. Perkara utama adalah mengikuti gaya dan skema yang sama menyertai palet ke dalam struktur tunggal.

Di sinilah terdapat banyak ruang untuk imaginasi, jadi dalam pembuatan produk yang terlibat dalam menghias bilik. Dan palet dalam perkara ini akan berguna. Sebagai contoh, anda boleh membuat panel saiz yang sama mati, yang anda gunakan gambar atau lampirkan rak kecil untuk perkara-perkara kecil.

Rak yang sangat mudah untuk perkara yang berbeza

Bahagian atas palet dengan papan yang berpindah dekat antara satu sama lain akan berfungsi sebagai dulang, ia cukup untuk melampirkan bentuk yang menarik kepadanya.

Lampirkan bahagian atas pemegang palet - dan anda akan mendapat dulang asal

Dan jika anda mempunyai haiwan peliharaan, seekor kucing atau anjing yang suka berbaring, maka dia pasti akan menghargai tempat berehat yang selesa. Proses ini lebih mudah daripada membuat sofa atau kerusi: bersambung dengan dua palet tegak dan meletakkan sokongan lembut. Anda boleh membuat lubang untuk memasang mangkuk dengan air dan makanan.

Haiwan kesayangan anda akan gembira dengan dapur yang selesa

Terhadap latar belakang alam semula jadi, perabot dari kayu kelihatan sangat organik, walaupun tanpa rawatan khusus. Jika dacha anda dilengkapi dengan kawasan barbeku, palet akan membantu anda menjadikannya lebih selesa. Meja, kerusi, bangku, buaian, kerusi dan piring, dan juga pagar dengan bekas untuk bunga-semua ini boleh dibuat dari palet biasa.

Menyediakan rumah percutian anda dengan perabot yang selesa dan cantik dari palet

Galeri foto: produk dari palet kayu

Arahan langkah demi langkah pada pembuatan perabot dari palet dengan tangan anda sendiri

Sekiranya anda telah memutuskan apa sebenarnya yang anda mahu buat, tetapi tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, kami menawarkan beberapa pilihan untuk perabot, dari barangan mudah hingga eksklusif sekarang. Kes tuannya takut, dan anda boleh dengan mudah mengatasi kerja.

Perhatikan! Selain palet, dalam beberapa kes kotak kayu untuk menyimpan sayur-sayuran dapat digunakan, atau bahkan menggabungkan bahan-bahan ini dalam satu produk. Seterusnya, kami memberikan beberapa pilihan.

Meja kopi atau meja di atas roda

Mungkin, ia bernilai bermula dengan pembuatan paling mudah, terutamanya jika anda baru untuk pertukangan dan bekerja dengan palet untuk kali pertama. Untuk meja kopi, anda memerlukan 1-2 palet, dan selain itu:

Mari kerja.

 1. Pertama sekali, palet memerlukan pembersihan dan penggilap. Lap bersih dari kotoran dan debu, kemudian gosokkannya menggunakan gerudi dengan lampiran kayu khusus. Anda boleh menggaru permukaan dengan kertas pasir. Bersihkan dan pasir palet dengan lampiran kayu
 2. Membongkar pallet, perlahan-lahan mengeluarkan kuku dengan tukul dan kuku. Selepas itu, lipat papan rapat antara satu sama lain di meja. Melekatkan mereka dan untuk kebolehpercayaan, kuku dua papan di bahagian dalam. Letakkan pallet di papan dan lipatnya ke meja
 3. Tunggu gam yang kering, kemudian pasangkan meja di bahagian dalam dengan beberapa papan lagi. Oleh itu, anda akan mempunyai tempat untuk menyimpan kayu balak. Di bahagian bawah, tambah beberapa lagi papan
 4. Tutup atas meja dengan primer, dan apabila ia kering, lapisan varnis. Sekarang cuba pada kastor. Lampirkannya ke bahagian bawah meja, tandakan kawasan itu untuk skru dengan pensil. Pasang roda ke bahagian bawah meja
 5. Bersenjata dengan gerudi dan gerudi di lokasi yang ditetapkan untuk lubang skru. Kencangkan roda. Kencangkan roda ke tempat yang ditanda

Meja kopi yang ringkas tetapi sangat comel sedia untuk digunakan. Seperti yang anda lihat, ia mengambil sedikit masa dan usaha untuk mengeluarkannya.

Meja kopi mudah di atas roda

Tutorial video untuk membuat jadual palet

Oleh kerana kita selesai dengan meja, ia tidak berhenti untuk membuat kerusi untuknya. Kami akan melakukannya dengan segera, kerana peralatan adalah sama seperti dalam kes sebelumnya.

 1. Mula-mula anda perlu memotong dulang dalam dua, dan lakukannya di tengah-tengah papan. Potong bahagian dalam dua. Anda akan mendapat kerusi, sandaran dan dua sandaran tangan. Potong palet di bahagian tempat duduk
 2. Pasir semua butiran. Pilih salah satu yang akan menjadi papan belakang, buat satu sisi potong pada sudut yang sedikit: bahagian perlu ditetapkan pada sudut. Sambungkan sandaran dan kerusi pada sudut yang sedikit
 3. Selepas menyambung belakang dan kerusi dengan skru, pasangkannya di antara dua tempat duduk yang direka untuk memegang kerusi. Agar produk menjadi kukuh dan boleh dipercayai, pasangkan bahagian dengan paku dan skru. Spike dan tempat duduk selamat di antara tempat letak tangan
 4. Apabila selesai dengan penyertaan semua butiran, tutup kerusi siap dahulu dengan primer, kemudian dengan varnis. Jika anda ingin meletakkan produk sedemikian di dalam bilik, ia boleh dicat dengan warna yang betul dan dihiasi dengan bantal atau tempat duduk yang lembut. Cat kerusi dan letakkan bantal lembut di atasnya

Mari lulus kepada reka bentuk yang lebih kompleks. Di dalam palet ada ruang di antara papan di mana anda boleh menyimpan perkara-perkara kecil. Tetapi jika anda cuba, anda boleh membuat sofa dengan laci. Baginya anda memerlukan 6 palet; tiga daripadanya adalah awal dibongkar pada papan berasingan. Dan masih perlu:

 • kepingan papan lapis;
 • gerudi;
 • Bulgaria;
 • jigsaw;
 • skru;
 • empat roda;
 • mengendalikan kotak;
 • priming;
 • cat untuk kayu atau varnis;
 • berus atau roller;
 • kertas pasir;
 • kusyen dan kerusi.

Sebelum bekerja, palet mesti dibersihkan dan disandarkan.

 1. Salah satu palet keseluruhan akan berfungsi sebagai asas sofa, yang mana anda mesti segera memasang roda. Sekiranya boleh, beli di kedai penggelek, dilengkapi dengan brek. Untuk salah satu palet keseluruhan, pasang kastor
 2. Pallet kedua akan menjadi belakang. Secara lebar, potong hingga 47 cm, di sepanjang panjang - sehingga 91 cm. Untuk sandaran belakang, potong palet di kedua-dua sisi untuk menjadikannya lebih kecil daripada pangkalan
 3. Lengan pallet ketiga. Potong palet menjadi dua keping berukuran 47 x 80 cm. Pallet lain, dipotong separuh, akan berfungsi sebagai lengan
 4. Bahagian belakang dan tempat duduk sofa kami perlu mempunyai permukaan pepejal, jadi anda perlu mengisi ruang antara papan palet. Untuk ini anda memerlukan palet yang dibongkar pada mulanya. Untuk kebolehpercayaan, sendi boleh disalut dengan gam. Isi bukaan dengan papan dari pallet yang dibongkar
 5. Menggunakan skru atau skru, pasangkan backrest ke pangkalan.
 6. Di sisi sofa, selamatkan 2 bahagian palet yang tinggal - lekukan tangan. Tutup sofa dengan primer, di atas - dengan varnis atau cat, dan biarkan sampai kering sepenuhnya.
 7. Dalam pada itu, buat dua kotak serupa papan lapis. Ketinggian setiap kotak sepadan dengan ketinggian lubang di antara bahagian bawah dan papan atas palet tolak 5 mm, lebar dan panjang - hingga 37.5 cm. Potong 2 bahagian untuk bahagian bawah dan 8 keping untuk rim, sambungkan dengan skru atau gam. Pasang pemegang dari luar. Adalah dinasihatkan untuk mencabut papan silang di bahagian bawah dulang, yang akan memegang bahagian dalam kotak, sebelum memasukkannya. Kumpulkan semua bahagian sofa, membuat kotak, warna produk dan biarkan kering

Sofa selesa dan bergaya dari palet sedia. Ia tetap hanya untuk meletakkan bantal, dan anda boleh menikmati santai dengan memeluk kucing anda yang dicintai.

Sofa ini akan mempunyai rasa dan haiwan kesayangan anda

Pelajaran video: kami membuat sofa dari palet

Kami terus menguruskan apartmen. Teknologi moden yang baik dan persekitaran mesti dipadankan, jadi untuk TV plasma baru kami akan menghasilkan meja tidur yang hebat. Dan tidak mudah, tetapi berfungsi: anda boleh meletakkan cakera atau majalah di dalamnya, meletakkan pemain DVD.

Kabinet berfungsi mudah untuk menghasilkan TV

Meja sisi katil boleh dihiasi dengan menyebarkan kerikil hiasan atau memasang garland Natal di sekeliling perimeter.

 1. Setelah membersihkan dan mengurai palet, mereka mesti dirawat dengan primer dan jika dikehendaki, dicelup. Perdana dan warna palet yang disediakan
 2. Sekarang lanjutkan dengan perhimpunan itu. Untuk bermula, potong palet pada separuh, dan potong setiap papak dengan kertas pasir: permukaan mesti berhati-hati. Skru kastor ke bawah palet yang dipilih sebagai asas, dan cat lagi. Letakkan palet di atas satu sama lain. Kumpulkan palet yang disediakan dalam pembinaan
 3. Apabila cat kering, menghiasi kabinet: melampirkan elemen hiasan, lampu latar, batu kecil kepadanya. Hiaskan barisan yang hampir selesai dengan elemen hiasan dan lampu latar
 4. Ia tetap hanya untuk mengikat palet antara satu sama lain dengan skru atau skru. Betulkan palet dengan skru

Seperti yang anda dapat lihat, kabinet ini sangat luas dan mudah. Apabila anda memerlukannya, anda boleh dengan mudah mengalihkannya ke lokasi lain.

Agar tidak membuang banyak masa dan tenaga, kami cadangkan anda membuat versi mudah dari katil. Kerana itu anda perlu:

 • tiga palet dengan saiz yang sama, anda boleh mengambil 120 X 80 sentimeter;
 • skru mengetuk diri;
 • kuku;
 • gerudi;
 • pemutar skru;
 • kertas pasir;
 • menyalakan kayu;
 • varnis atau cat;
 • tukul;
 • berus;
 • roller.

Cuba untuk mengambil palet keseluruhan yang baik dan kuat, jadi anda tidak perlu membersihkannya untuk masa yang lama.

 1. Palet yang disediakan dengan berhati-hati pasir atau gerudi dengan muncung khas. Apabila selesai, lap dengan kain lembap. Memproses palet dengan kertas pasir
 2. Tutup palet dengan primer, menggunakan roller - ia lebih cepat daripada bekerja dengan berus. Tunggu sehingga permukaan kering sepenuhnya. Menggunakan roller, tutup palet dengan primer
 3. Kini sudah tiba masanya untuk cat. Sapukan sekurang-kurangnya 2 lapisan (setiap lapisan sebelumnya mesti kering sepenuhnya). Daripada cat, anda boleh menggunakan lacquer atau noda. Sapukan cat dalam beberapa lapisan
 4. Selepas cat telah kering sepenuhnya, teruskan sambungan ke struktur. Mengikat dibuat sepanjang sisi panjang. Adakah lubang gerudi di papan palet dan skru di skru. Di belakang, yang akan berdiri kembali ke dinding, menguatkan bingkai dengan papan kayu.
 5. Ia tetap hanya untuk meletakkan tilam, selimut dan bantal pada bingkai siap. Pasang bingkai tempat tidur, letakkan dan letakkan tilam di atasnya

Bertindak dengan prinsip ini, anda boleh membuat rangka untuk katil double, dengan mengambil 6-8 palet. Jika anda memerlukan bingkai lebih tinggi, lipat palet dalam 2 atau 3 baris.

Tutorial video: kami membuat katil palet

Rak dari palet atau peti kayu

Cara paling mudah untuk membuat rak dari pallet adalah untuk mengambil bar salib dan masukkan 2 atau lebih papan pada jarak yang sama antara satu sama lain, menetapkan mereka dengan skru. Papan-papan ini akan berfungsi sebagai rak. Sudah tentu, produk itu mesti disandarkan dan dicelup atau dilukis.

Peningkatan kecil palet - dan anda mempunyai rak dengan rak

Ia tetap hanya untuk menetapkan rak di dinding. Menggunakan tingkat bangunan, tandakan 2 mata secara mendatar di permukaan dinding. Jarak antara mereka harus sedikit kurang daripada lebar rak, kira-kira 5 cm. Gerakkan lubang-lubang melalui mata, masukkan lubang-lubang itu ke dalamnya. Skru skru supaya topi mereka tidak dikikis rapat. Di papan atas rak dari palet, tandakan mata yang sama, lubang gerudi, skru gelungnya dengan skru. Engsel boleh menjadi logam atau tali.

Anda boleh menambah ke kaki rak dari meja lama untuk memberikan semangat kuno

Gantungkan rak di dinding. Sekiranya anda fikir ia perlu, anda boleh mengikat kaki vintaj dari meja lama ke rak bawah: ini juga akan mengukuhkan reka bentuk dan memberikan semangat gaya retro.

Dan anda boleh membuat rak kotak kayu yang digunakan untuk menyimpan sayur-sayuran. Di sini ia masih lebih mudah: anda memerlukan 12 kotak yang sama dalam keadaan baik. Dengan berhati-hati pasir mereka dan tutup dengan noda atau varnis gelap. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil sebarang cat di atas kayu untuk warna pedalaman. Kuku mereka bersama-sama dari semua pihak dengan kuku atau skru. Reka bentuknya cukup stabil disebabkan oleh permukaan yang luas, dan tidak memerlukan pengancing tambahan pada dinding.

Dari beberapa kotak, diikat bersama, anda akan mendapat ruang simpanan yang luas untuk sebuah dapur, bilik persalinan atau ruang tamu

Rak sebegini tidak hanya sesuai untuk ruang penyimpanan atau ruang bawah tanah, ia akan kelihatan hebat di ruang tamu.

Video: cara membuat rak dari palet

Memasang rak kasut mudah

Apabila memasuki rumah dari jalan, ia adalah adat untuk melepas kasut. Tetapi bahawa ia tidak keliru bawah kaki, ia mesti diletakkan di suatu tempat. Kami menawarkan versi yang sangat mudah untuk membuat pendirian untuk kasut.

Pertama sekali, anda perlu mengambil pallet dan pasir yang sesuai atau mengisar dengan mesin.

Pasir palet dengan mesin penggilap

Perkara yang paling sukar dalam pelajaran ini ialah memilih cat. Tetapi pilihan ini hanya bergantung kepada keinginan dan imaginasi anda. Perkara utama ialah ia harus menjadi cat khas untuk kerja kayu. Anda juga boleh menggabungkan beberapa warna.

Perdana palet, dan apabila ia kering, cat di warna yang dipilih.

Perdana dan warna pallet

Itulah kerja keseluruhan! Bersedia untuk meletakkan kasut di koridor berhampiran pintu masuk dan gunakan untuk tujuan - hanya meletakkan kasut di dalam slot palet.

Rak kasut siap di sebelah pintu masuk ke rumah

Terdapat satu lagi pilihan untuk membuat berdiri kasut, dan ia hanya mudah. Anda boleh menggunakan kotak kayu dari sayuran. Hanya pasir mereka, cat mereka dalam warna yang betul dan letakkannya di lantai atau gantungnya di dinding pada engsel.

Anda boleh membuat rak kasut, dicat dan disusun dalam kotak pesanan yang betul untuk sayur-sayuran

Mereka yang telah terlibat dalam pembuatan perabot dari palet kayu, mengatakan bahawa ini adalah pekerjaan yang sangat baik untuk seluruh keluarga, yang membolehkan bukan sahaja untuk menghabiskan masa dengan menguntungkan, tetapi juga untuk berseronok bersembang dan menemui bakat mereka. Kami berharap anda akan menyukai kerja ini, terutamanya kerana anda bukan sahaja boleh membuat perabot mengikut cadangan kami, tetapi juga menambah sesuatu dari diri anda. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman mencipta produk untuk rumah dan vila dari palet, sila kongsi dengan kami dalam ulasan. Kerja mudah dan selesa untuk rumah anda!

Perabot dari europallet

PILLOWS UNTUK PEMESANAN UNTUK PERABOT DARI PALLET

FUN DENGAN HADAPAN

 • Perabot dari palet
  • UNTUK PEJABAT DARI PALLET
  • BEDS DARI PALLETS
  • ARMCHAIR, CHAIR DARI PALLET
  • SET PALLETS
  • JADUAL DARI PALLETS
  • KULIT PALLETS
  • RUMAH KANAK-KANAK
  • SELAMAT DARIPADA PALLETS
  • KITCHEN DARI PALLETS
  • ANAK DARI PALLETS
  • UNTUK KESELAMATAN DARI PALLETS
  • PALLET TRACKS
  • SHELVES, CABINETS
 • Bantuan semasa memilih
 • Beli lukisan dan buat diri sendiri
 • BELI PEMBERI / GETAH UNTUK PERABOT DARI PALLET / DARI PALLETS
 • Perabot LOFT
 • TESTIMONIAL PALLET FURNITURE
 • Jadual Loft

Masuk ke laman web ini

Katalog

Saiz katil: 2400x2400

Mengisi bantal : Lembaran berbuih

Kedalaman tempat duduk : 650mm

+Tekstil : Harga pail lembaran ditetapkan dari 5000r

+Kaca dipecat : Ketebalan 4mm dari 1500r per km

Bahan kerja : pine set

Mengisi bantal : Buih buih

+Tekstil : Harga serbuk busa yang ditetapkan dari 2500r

+Kaca dipecat : Ketebalan 4mm dari 1500r per km

Bagaimana untuk membuat meja parket yang kukuh dan selesa? Adalah sangat penting untuk membuat kerja yang berkualiti tinggi untuk menahan jisim yang besar. Countertop kayu terdiri daripada papan. Proses perhimpunan adalah sukar dan kompleks. Membuat countertop yang baik dan lancar adalah sangat penting. Titik penting adalah kaki, yang menjadikannya kuat dan tahan. Untuk meja dari kerusi palet dan najis dari bahan yang sama akan sangat sesuai. Komposisi meja dan kerusi yang harmoni itu sesuai untuk dapur, ruang makan, untuk dacha. Meja boleh dicat dalam warna apa pun, dari putih ke cerah burgundy dan hitam. Untuk memastikan perabot telah lama berkhidmat, ia mestilah disediakan dengan betul. Untuk bermula, palet yang baik dipilih dan kemudian dibersihkan daripada bahan cemar yang kelihatan. Bahan dipoles - ini dilakukan untuk mengelakkan calar dan serpihan. Setelah memasang struktur, jadual ditutup dengan primer, tidak perlu menyesalinya. Sebagai asas kering, anda boleh cat dalam warna yang dikehendaki atau hanya varnis. Adalah penting untuk merawat meja dengan penghalau air, terutamanya perabot yang akan berada di udara terbuka atau di kawasan kelembapan yang tinggi. Jadi perabotnya akan bertahan lebih lama. Perintah perabot daripada palet di kedai kami, kami akan menghasilkan perabot mengikut parameter anda dalam apa jua saiz. Pengetahuan tinggi terhadap perniagaan anda dan prestasi kerja pantas akan memberi anda peluang dan memberi anda peluang untuk menikmati perabot yang berkualiti dari palet. Semasa kewujudan pengeluaran kami, kami telah memasukkan banyak idea ke dalam realiti. Tiada pelanggan yang meninggalkan kami tidak berpuas hati.

+Kaca dipecat : Ketebalan 4mm dari 1500r per km

Kedalaman tempat duduk : 650mm

+Tekstil : Harga pail lembaran ditetapkan dari 5000r

+Kaca dipecat : Ketebalan 4mm dari 1500r per km

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

43 − 41 =