Perabot untuk dua kanak-kanak

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: pilihan susun atur dan gambar dalaman yang terang

Ibu bapa dua orang anak sering menghadapi masalah reka bentuk rasional bilik kanak-kanak, kerana bilik ini bukan sahaja selesa dan selamat, tetapi direka bentuk dengan mengambil kira keperluan dan perangai setiap anak. Artikel ini akan memberikan banyak saran berguna dan membantu untuk mendedahkan semua perihal reka bentuk bilik seperti bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: pilihan susun atur dan contoh foto pelbagai penyelesaian dalaman.

Bilik kanak-kanak perlu selesa dan selamat untuk kanak-kanak tinggal di dalamnya

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: pilihan susun atur dan contoh foto

Ia adalah bilik sendiri yang dianggap sebagai pilihan ideal untuk ruang kanak-kanak peribadi. Ibu bapa menghadapi masalah bagaimana untuk melengkapkan tapak semaian dengan betul, supaya ia selesa, mudah dan menarik. Ruang harus menyatukan semua zon individu yang diperlukan: untuk tidur, bermain, senaman dan sukan di satu tempat. Dan tidak mengapa - untuk satu kanak-kanak atau dua, bilik dihiasi. Peraturannya adalah sama dalam kedua-dua kes.

Kanak-kanak memerlukan ruang peribadi untuk permainan kesendirian dan aktif

Sebelum anda memulakan kerja pengubahsuaian di bilik kanak-kanak masa depan, anda harus mendefinisikan dengan jelas susun atur dan tata letak bilik. Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 1. Ketahui saiz bilik, dengan mengambil kira bilangan tingkap dan bukaan pintu.
 2. Tentukan tujuan bilik. Ia hanya boleh menjadi bilik tidur, atau menggabungkan permainan, kawasan kreatif dan tidur.
 3. Pertimbangkan jantina dan umur kanak-kanak.
 4. Dengarkan semua kehendak kanak-kanak yang berkaitan dengan reka bentuk bilik (pilihan warna, elemen hiasan). Berdasarkan permintaan individu setiap kanak-kanak dan wawasannya sendiri, untuk mencari penyelesaian kompromi rasional yang akan sesuai dengan semua ahli isi rumah.

Apabila merancang pedalaman, perlu mengambil kira keutamaan kanak-kanak

Bagi dua kanak-kanak, tata letak bilik kanak-kanak mesti bermula dengan pembahagian ruang ke zon. Setiap tuan tanah kecil mesti mempunyai sudut peribadi. Penyelesaian ini akan memastikan suasana tenang yang selesa antara kanak-kanak dan mengurangkan kemungkinan situasi konflik.

1

Apabila merancang bilik kanak-kanak, usia kanak-kanak mesti terlebih dahulu dipertimbangkan. Bagi bayi perlu diberikan bukan sahaja kawasan tidur, tetapi juga tempat untuk membelai dan memberi makan bayi. Di sini adalah perlu untuk mengatur tempat individu untuk menyimpan semua perkara kanak-kanak.

Idea asal menganjurkan katil "loteng"

Di bilik kanak-kanak untuk dua orang anak usia prasekolah, di samping itu, terdapat kawasan permainan, zon untuk belajar dan kreativiti, sudut sukan. Kawasan fungsian ini boleh dikongsi untuk kedua-dua kanak-kanak.

Zon permainan di bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak sekolah akan menjadi lebih kecil. Di sini, keutamaan harus diberikan kepada tempat kerja yang selesa dan berfungsi, di mana anda juga boleh melakukan aktiviti kreatif (patung, lukisan).

Reka bentuk comel bilik kanak-kanak dalam gaya eko

Bilik anak remaja harus dilakukan dengan mempertimbangkan keutamaan dan keperluan asas para pemilik: tempat yang sesuai untuk belajar, berehat dan tidur.

Merancang bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak jenis seks yang berbeza dan dengan perbezaan lebih daripada 5 tahun menjadikan tugas lebih sukar. Bilik-bilik tersebut memerlukan pembahagian mandatori ke dalam zon: tempat peribadi dan ruang umum, di mana zon permainan dan sukan bersatu. Adalah disyorkan untuk berkenalan dengan pemilihan unik pelbagai bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak, gambar yang boleh didapati di sumber tema.

Interior bilik untuk dua adik berumur sekolah

Untuk sebuah bilik kecil, anda boleh membeli katil tidur dua tingkat. Dalam kes lain, anda perlu membeli perabot secara berasingan untuk dua orang di tapak semaian. Untuk menganjurkan kawasan tidur individu akan membantu skrin gelongsor.

Untuk setiap bilik tertentu, anda boleh memilih penyelesaian yang paling sesuai untuk meletakkan semua zon. Pangsapuri moden mempunyai tata letak yang tipikal dengan bilik-bilik segi empat, yang berbeza dengan saiz, lokasi dan bilangan tingkap dan pintu. Ciri-ciri ini perlu diambil kira apabila merancang dan mengatur perabot untuk dua kanak-kanak di bilik kanak-kanak.

Perhatikan! Minimum asas untuk dua kanak-kanak perabot di bilik kanak-kanak adalah: almari, katil dan meja.

Adalah wajar untuk melengkapkan bilik kanak-kanak di sebelah cerah

Susun atur bilik sedemikian boleh didapati di foto di Internet. Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak dibahagikan kepada kawasan fungsian untuk setiap kanak-kanak. Tempat kerja hendaklah diletakkan berhampiran tingkap. Kabinet akan ditempatkan di sepanjang dinding pendek, dan katil individu - sepanjang masa yang panjang.

Susunan perabot ini membolehkan anda untuk membahagikan bilik menjadi kawasan fungsional kecil yang diperuntukkan kepada setiap kanak-kanak secara berasingan.

Juga, bilik boleh dibahagikan secara visual dan menyusun perabot dalam imej cermin.

Bilik laluan boleh dizonkan menggunakan partisyen telus mudah alih

Bilik sempit dengan pintu di hadapan tingkap

Tempat kerja di dalam bilik tersebut akan bersatu, terletak berhampiran dengan tingkap. Katil individu ditempatkan di sepanjang dinding bertentangan atau satu demi satu berhampiran dengan dinding panjang. Di sini anda juga boleh menyediakan pilihan yang berbeza untuk meletakkan kabinet. Ia boleh menjadi dua almari yang terletak berhampiran katil, tetapi lebih dekat dengan pintu, atau satu berdiri di dinding panjang selari dengan katil.

Contoh reka bentuk bilik kanak-kanak yang sempit

Pintu itu terletak di dinding panjang

Di dalam bilik ini, katilnya adalah kepala-ke-dinding tanpa pintu. Tempat kerja dilengkapi dengan tingkap. Lazim almari simpanan akan melihat dinding pendek di seberang tingkap. Ia juga mungkin untuk meletakkan katil selari antara satu sama lain. Susun atur bilik ini akan membolehkan anda menyusun kawasan penyimpanan padat. Sekiranya dikehendaki, anda boleh meletakkan dinding sukan Sweden berhampiran dinding pendek.

Membangun kawasan permainan di bilik kanak-kanak prasekolah

Di sini adalah mungkin untuk mengatur tempat kerja untuk setiap kanak-kanak berhampiran tingkap. Di sebelah meletakkan katil. Dinding percuma akan diduduki oleh kabinet, peti laci, dinding Sweden.

Dengan kemungkinan variasi susunan yang berbeza boleh didapati di penerbitan dalaman dan di Internet dalam foto. Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak susun atur ini sangat biasa.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis: idea-idea foto untuk menghiasi dalaman yang bergaya

Pendaftaran bilik mengambil kira usia kanak-kanak, pembangunan semula. Perabot, hiasan, lampu, tekstil dan tirai untuk kanak-kanak.

Zonasi bilik kanak-kanak

Dalam mana-mana bilik kanak-kanak perlu hadir zon utama: bekerja, bermain dan tidur. Sekiranya kanak-kanak jenis seks yang berbeza, maka perlu untuk mengatur untuk masing-masing varian zon mereka sendiri. Sebarang zon dilakukan dengan bantuan bahan penamat, palet warna, perabot kanak-kanak.

Bagi kanak-kanak yang sama-sama yang jarang bercanggah, ada kemungkinan untuk menganjurkan zon bersama untuk menyimpan benda dan permainan.

Zonasi bilik dua adik perempuan dengan dinding di dinding

Zon ini adalah tempat utama di bilik kanak-kanak. Ia sepatutnya selesa, selesa, santai dan tenang. Ini boleh dicapai dengan bantuan nada pastel, yang sepatutnya mengelilingi tidur. Dinding di kepala katil dapat ditambah dengan gambar yang tenang atau menghiasi foto.

Sekiranya adik perempuan dan abang tinggal di dalam bilik, maka palet warna merah jambu atau peach boleh digunakan berhampiran katil gadis itu, dan warna biru atau hijau untuk kanak-kanak itu.

Zon zon menarik di kawasan bermain, almari pakaian mini dan dua katil

Setiap kanak-kanak berhak kepada katil individu. Anda boleh mencapai ini dengan menggunakan dua pilihan:

 1. Tempat tidur adalah cara paling rasional menggunakan ruang. Apabila mereka bentuk reka bentuk bilik kanak-kanak kecil untuk dua kanak-kanak, sepatutnya dipasang seperti katil.
 2. Katil berasingan. Penyelesaian ini boleh diterima untuk bilik-bilik besar dan dalam kes apabila kanak-kanak dalam keluarga yang berbeza umur dan jantina. Katil boleh diletakkan secara selari atau bersebelahan di sepanjang satu dinding percuma. Dalam varian kedua, tempat tidur dipisahkan oleh meja sisi katil, meja, dada atau rak. Katil-katil kanak-kanak untuk dua kanak-kanak di dalam bilik boleh diletakkan di kepala di kepala di salah satu sudut bilik tidur. Untuk mencapai ruang bebas di bahagian tengah bilik, katil boleh diletakkan di sudut-sudut yang bertentangan.

Susun atur yang sempit di nurseri

Nasihat berguna! Untuk menjimatkan ruang, anda boleh gunakan untuk perabot modular bilik kanak-kanak: sofa lipat, katil-transformer, tempat tidur yang boleh ditarik balik.

Bilik untuk kanak-kanak tidak boleh dipenuhi dengan kabinet besar-besaran. Tempat yang sesuai untuk menyimpan perkara kanak-kanak adalah kes-kes almari. Di dalam almari pakaian seperti itu, anda boleh meniru ruang berfungsi yang sama untuk setiap kanak-kanak. Juga ruang untuk peti laci besar akan mengatasi tugas dengan sempurna, di permukaan atas yang mana anda boleh meletakkan lampu, buku, mainan. Contoh dan gambar perabot kanak-kanak untuk sebuah bilik untuk dua kanak-kanak di Internet adalah jumlah yang besar.

Buka dan tutup item untuk menyimpan barangan dan mainan

Bilik untuk kanak-kanak prasekolah akan mencukupi untuk menampung meja kecil individu dengan kerusi yang tinggi, di mana kanak-kanak boleh menarik, mengukir, menghiasi.

Untuk kanak-kanak sekolah, bilik kanak-kanak mesti dilengkapi dengan ruang kerja dengan meja yang selesa dan kerusi yang selesa. Apabila mendaftar di tempat kerja, anda perlu mematuhi sekatan maksimum. Ia tidak dibenarkan menggunakan warna terang dan lukisan yang besar. Palet warna harus gamma neutral.

Kawasan kajian dengan katil di tingkat kedua

Jadual ini boleh menjadi perkara biasa bagi kedua-dua kanak-kanak, atau individu kecil untuk setiap kanak-kanak. Walaupun demikian, kawasan kerja harus diletakkan di dekat tempat cahaya semulajadi. Dalam kes jadual biasa, setiap kanak-kanak harus mempunyai rak peribadi, loker, di mana anda boleh meletakkan bekalan sekolah. Sekiranya jadual adalah individu, mereka boleh dipisahkan dengan kekaki atau rak.

Untuk kawasan kerja, ia juga perlu untuk menjaga pencahayaan buatan dengan memasang lampu di atas meja.

Organisasi asal tempat kerja di tapak semaian dengan bantuan kabinet

Nasihat berguna! Berhampiran tempat kerja anda boleh meletakkan kapur atau papan magnet, yang kanak-kanak boleh aktif menggunakan semasa pendidikan lanjut.

Dalam edisi dalaman anda boleh melihat bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak, yang projeknya melibatkan jadual kerja lipatan. Ini adalah penyelesaian terbaik untuk menjimatkan ruang yang sama.

Kawasan kajian di dalam bilik untuk dua orang perempuan

Tempat untuk permainan harus menarik, terang, direka dengan luar biasa, yang akan menyumbang kepada perkembangan harmoni individu individu. Di sini anda boleh menggunakan palet warna cerah dan tepu dengan corak yang besar digunakan.

Nasihat berguna! Dinding di kawasan bermain boleh ditutup dengan cat khusus, di mana anda boleh menarik dan kemudian mencuci unsur-unsur kreativiti tanpa menjejaskan penampilan salutan.

Kawasan bermain terang untuk kanak-kanak

Tempat untuk permainan boleh ditandakan dengan permaidani motley, di mana kanak-kanak akan berasa selesa untuk bermain. Terdapat tempat untuk menyimpan aksesori dan mainan kreatif. Ia boleh menjadi kotak terang, poket tekstil berengsel.

Bagi kanak-kanak lelaki yang berbeza, perlu mengambil kira keistimewaan setiap kanak-kanak dan melengkapkan dua kawasan bermain, supaya minuman teh yang tenang dari anak patung itu tidak terjejas oleh kereta perlumbaan aktif.

Cara asal "melukis di dinding" - gulung kertas gulung

Zon ini diperlukan untuk kanak-kanak remaja. Di sini anda boleh menghabiskan waktu bersama, menerima tetamu, menonton TV. Reka bentuk tempat ini perlu dibincangkan dengan anak-anak, dengan mengambil kira keinginan mereka. Di sini anda boleh meletakkan sofa lipat atau sepasang kerusi berlengan, meja kopi, rak dengan buku kegemaran anda.

Elemen penting perabot dua kanak-kanak perempuan untuk bilik kanak-kanak akan menjadi meja persalinan dengan cermin besar.

Bagi kanak-kanak dua kanak-kanak, perabot bilik kanak-kanak boleh ditambah dengan peralatan sukan dan aksesori.

Bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak berumur berbeza

Bilik kanak-kanak yang selesa dan berfungsi

Apabila membuat bahagian dalam bilik kanak-kanak, perlu mengambil kira beberapa perkara penting yang akan membantu mewujudkan ruang yang selesa dan berfungsi. Ini termasuk pilihan palet warna, pemilihan perabot ergonomik untuk tidur dan penyimpanan barang-barang, pencahayaan yang bijak bekerja dan kawasan lain, serta hiasan tekstil dan hiasan bilik. Sekiranya dengan teliti semua nuansa ini dipikirkan, mood dan suasana psikologi di dalam bilik kanak-kanak akan bergantung secara langsung.

Kanak-kanak harus selesa dan selesa di dalam bilik mereka sendiri

Apabila memilih palet warna untuk merekabentuk bilik untuk kanak-kanak, adalah wajar mengingati hakikat bahawa bilik tersebut akan digunakan sebagai bilik tidur. Oleh itu, anda harus memilih palet warna cahaya yang tenang. Hiasan dinding dalam warna neutral akan membolehkan kanak-kanak tenang sepenuhnya, berehat selepas hari yang sibuk dan bersedia untuk tidur.

Skim warna cahaya dapat menenangkan emosi, memberikan rasa ringan, kebebasan dan kesegaran. Ia secara visual meningkatkan saiz bilik. Dan ini sangat penting untuk reka bentuk bilik kanak-kanak sempit di Khrushchevka untuk dua orang anak.

Menggunakan warna yang kaya dalam reka bentuk kanak-kanak

Pada latar belakang yang ringan, anda boleh meletakkan sebarang unsur hiasan: gambar, gambar, lukisan kanak-kanak, diletakkan di dalam bingkai, rak terbuka untuk mainan atau buku yang boleh diubah dari semasa ke semasa.

Dalam hal menyelesaikan dinding dengan tekstur ringan, kontras boleh diberikan melalui hiasan variegated bukaan tingkap, menggunakan langsir cerah dengan corak. Penyelesaian ini boleh digunakan untuk peralatan permaidani dan tekstil.

Nasihat berguna! Mempelbagaikan dinding monophonik yang membosankan boleh menggunakan pelbagai pelekat pelekat.

Warna biru halus di dinding di bilik kanak-kanak

Satu lagi cara untuk menghapuskan hiasan dinding monokrom adalah dengan menggunakan corak reka bentuk yang unik. Di sini anda boleh menghubungi pakar yang akan mencipta karya sebenar di dinding.

Untuk mempelbagaikan palet yang terang dan monochromatic di dalam bilik, anda boleh menghiasi dinding aksen yang cerah, yang terletak di kepala katil. Keputusan ini akan membawa unsur keunikan dan keperibadian ke bilik.

Palet merah jambu dalam reka bentuk bilik perempuan

Selain dinding dinding atau lukisan, anda boleh menggunakan panel dinding cahaya lampu untuk menghiasi dinding. Dalam kes ubah suai rak-mount, panel boleh diletakkan secara mendatar dan dengan itu mengembangkan ruang, atau menegak, dengan meningkatkan ruang ketinggian secara visual.

Sekiranya boleh, ruang untuk kanak-kanak dua kanak-kanak perlu dilakukan dalam satu gaya umum. Ramai ibu bapa lebih suka corak bunga di dinding bilik. Dengan menggunakan palet warna biru, ia akan dapat mengisi bilik dengan kesejukan cahaya, dan warna kuning, oren dan terracotta akan membawa kehangatan ke dalam bilik.

Siling biru gelap dan dinding cahaya di dalam bilik lelaki remaja

Tema beragam hiasan dinding akan menjadi relevan jika seluruh bilik tidur diadakan di dalamnya. Bilik kanak-kanak kanak-kanak lelaki dua kanak-kanak ditambah dengan lukisan dengan sauh, kapal, atribut pelaut lain. Ini akan menimbulkan kegembiraan dalam tuan rumah muda bilik.

Reka bentuk untuk bilik kanak-kanak dua kanak-kanak perempuan mencadangkan penggunaan semua warna merah jambu. Terlalu banyak rusuhan jenuh teduh berair ini dapat ditenangkan oleh warna putih, serta penggunaan cermin dan permukaan kaca.

Susu berkrim dan susu dalam pedalaman di tapak semaian

Dalam reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki boleh menggunakan semua warna biru, hijau atau ungu. Mereka akan mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan mental kanak-kanak.

Sekiranya dinding dibuat dalam warna-warna berwarna tepu, maka anda boleh menambah kontras menggunakan siling cahaya dan penutup lantai. Mengimbangi perbezaan warna akan membantu perabot kanak-kanak. Di dalam bilik untuk dua kanak-kanak, ia perlu dipilih dalam warna cahaya.

Sebaliknya dinding warna biru di dalam bilik dua lelaki

Organisasi pencahayaan yang betul di bilik kanak-kanak adalah jaminan kesihatan kanak-kanak. Ia adalah perlu untuk memastikan akses cahaya semula jadi ke dalam bilik. Jadual kerja perlu dikacau berhampiran tingkap.

Nasihat berguna! Terletak di hadapan kabinet cermin tingkap mampu meningkatkan jumlah cahaya.

Berhampiran setiap katil dilengkapi dengan lampu dinding

Pencahayaan buatan di dalam bilik perlu difikirkan dengan berhati-hati. Jangan letakkan diri anda pada satu candelier. Sebaliknya, perlu memasang lekapan berasingan di setiap zon fungsional, yang akan memenuhi sepenuhnya tujuannya.

Pilihan untuk pencahayaan kawasan kerja boleh terbina dalam dan lampu sisi, lampu meja dengan pelarasan kedudukan cahaya.

Tempat tidur boleh dilengkapi dengan lampu malam. Untuk menerangi kawasan rehat, anda boleh menggunakan sconce atau lampu. Zon untuk permainan dapat diterangi dengan bantuan lekapan siling titik dan titik.

Ia perlu menyediakan pencahayaan umum dan tempatan di tapak semaian

Lengkapkan reka bentuk bilik dengan memasang perabot. Di dalam bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak perlu membeli perabot lembut dan kabinet yang berkualiti.

Subjek utama perabot kanak-kanak adalah katil yang selesa. Katil tidur akan menjadi penyelesaian terbaik untuk dua kanak-kanak untuk bilik kanak-kanak 12 sq.m. Foto pelbagai variasi katil tersebut menunjukkan populariti mereka yang sangat besar. Walau bagaimanapun, untuk bilik yang mempunyai ketinggian siling kurang daripada 2.6 m dari keputusan ini hendaklah dibuang. Kanak-kanak tidur di tingkat atas akan mengalami kekurangan udara.

Katil dua tingkat dengan tilam ortopedik

Tingkat katil ini dihubungkan oleh tangga, yang sepatutnya menjadi selamat dan boleh dipercayai yang mungkin. Dasar katil dapat dilengkapi dengan laci, di mana Anda dapat menyimpan barang-barang pribadi, tempat tidur, mainan.

Nasihat berguna! Untuk memastikan perkembangan fizikal yang betul kanak-kanak dan tidur yang selesa, anda harus menjaga kasur ortopedik yang berkualiti.

Tempat tidur lipat dengan tingkat keluar yang lebih rendah

Katil ini akan menjadi rumah kecil sebenar untuk kanak-kanak. Ia boleh dipenuhi dengan langsir, membuat langit berbintang di siling tingkat bawah. Sebagai varian yang ideal untuk perabot kanak-kanak, katil yang sesuai untuk bilik kecil untuk dua kanak-kanak.

Jika dua katil digunakan, penempatan selari mereka akan menjadi yang paling berjaya. Di antara ranjang anda boleh meletakkan meja tepi katil untuk perkara peribadi, yang sepatutnya berada di tangan. Penamat lembut kepala katil bayi akan menjadi penyelesaian yang baik, memberikan bukan sahaja penampilan yang menarik, tetapi juga kemudahan semasa tidur.

Dua katil bayi yang selesa di bilik perempuan

Jika anda menyusun katil dengan tegak, anda boleh mencapai lebih banyak ruang untuk permainan bersama anak-anak.

Terdapat satu penyelesaian yang lebih moden: untuk menyusun katil dengan tegak pada dua peringkat. Ruang bebas di bawah tingkat atas akan menjadi tempat yang ideal untuk menyimpan sesuatu.

Reka bentuk perabot mudah alih membolehkan anda menggerakkan katil ke tempat yang mudah

Selain katil bayi di dalam bilik, perlu menyediakan sistem untuk menyimpan pakaian, mainan, buku dan lain-lain perkara penting. Sebuah almari berfungsi dengan baik adalah pilihan yang sangat baik untuk menyimpan pakaian. Semua zon di dalamnya mestilah sama untuk kedua-dua kanak-kanak. Untuk menyimpan pakaian kanak-kanak, anda boleh menggunakan dada, di permukaan yang anda boleh mengatur perkara yang berbeza.

Ruang bebas di bawah tingkap boleh diisi dengan rak dengan pintu swing atau laci.

Rak luaran dan rak untuk menyimpan mainan dan buku

Rak terbuka bagi penempatan buku, album foto dan koleksi akan menjadi elemen hiasan yang sangat baik dan mempelbagaikan hiasan cahaya berwarna dari bilik itu. Keputusan ini adalah tipikal untuk reka bentuk bilik untuk dua kanak-kanak perempuan. Gambar-gambar kanak-kanak menggambarkan kawasan pedalaman ini.

Satu tambahan yang baik untuk ensemble perabot bilik tidur kanak-kanak akan menjadi sedap dan otot, yang boleh ditempatkan dengan mudah semasa berpakaian atau bermain. Puffs tanpa keruan boleh memainkan peranan unsur-unsur bangunan untuk pembinaan menara. Mengenai foto bilik kanak-kanak yang dicadangkan untuk dua kanak-kanak lelaki ini adalah pendekatan reka bentuk.

Perabot kabinet tertutup - dada laci, kabinet dan meja tepi katil

Sekiranya ruang membenarkan, memasang sudut sukan di bilik untuk kanak-kanak, di mana mereka boleh bermain sukan. Keputusan ini paling sesuai untuk reka bentuk bilik untuk dua lelaki. Foto bilik kanak-kanak jelas ditunjukkan.

Meja lipat dan meja untuk bilik kanak-kanak menjadi semakin popular. Ini adalah mencari sebenar untuk bilik-bilik kecil. Juga, agar tidak kekacauan ruang di dalam bilik kanak-kanak, anda boleh memasang almari pakaian terbina dalam.

Di rak terbuka, anda boleh meletakkan mainan, buku dan kotak dengan barang-barang kecil

Semua perabot kanak-kanak perlu diperbuat daripada bahan tidak berbahaya yang berkualiti, mudah untuk memberi perhatian dan boleh dipercayai dan tahan lama digunakan. Semua elemen perabot dibuat tanpa menonjolkan elemen dan sudut tajam, yang boleh menjadi sumber kecederaan kepada kanak-kanak.

Dekorasi tekstil bilik

Untuk reka bentuk bilik untuk kanak-kanak, adalah perlu untuk memilih langsir ketat yang diperbuat daripada bahan semulajadi yang akan memastikan tidur kanak-kanak yang tenang dan selesa. Sutera atau kapas padat boleh digunakan sebagai bahan.

Reka bentuk tekstil yang indah dari bilik dalam gaya eko

Nasihat berguna! Penyelesaian moden untuk hiasan tingkap adalah penggunaan tirai roller, yang boleh dilaraskan tinggi.

Skema warna tirai boleh sangat berbeza. Tetapi reka bentuk dan warna mereka harus selaras dengan tata letak keseluruhan bilik.

Untuk keselesaan tambahan di dalam bilik kanak-kanak perlu terletak korotkovorsovy permaidani, yang tidak akan mengumpul habuk.

Kanak-kanak suka bermain di lantai, jadi anda perlu menjaga permaidani yang hangat dan lembut

Tambah semangat ekstra untuk setiap katil akan membantu pelbagai bentuk dan warna bantal hiasan dan bedspread, yang dapat dilihat dalam foto bilik kanak-kanak. Bagi dua kanak-kanak perempuan, reka bentuk katil adalah cara perbualan individu.

Bilik untuk dua kanak-kanak: gambar reka bentuk bilik kanak-kanak

Untuk pembentukan dan perkembangan keperibadian kanak-kanak yang berjaya, ruang kanak-kanak mesti selesa, selamat, menarik dan berfungsi. Semua bahan yang akan digunakan untuk menghias dan menghias premis mestilah selamat di alam sekitar, tidak mengeluarkan bahan berbahaya, tidak mengumpul habuk dan mudah dicuci.

Pereka pereka di bilik kanak-kanak

Bahan untuk finishing dinding boleh dipilih kertas dinding, plester bertekstur, panel hiasan atau cat berasaskan air.

Nasihat berguna! Untuk menutup dinding jangan gunakan tekstur yang terlalu timbul dari penamat. Dia akan mengumpul habuk tambahan, yang boleh menyebabkan reaksi alahan pada kanak-kanak.

Penutup lantai harus kuat, aman dan hangat. Adalah disyorkan untuk memberi keutamaan kepada permaidani dan kayu. Linoleum dan lamina mestilah berkualiti tinggi. Ia tidak disyorkan untuk menggunakan jubin seramik sebagai penutup untuk bilik kanak-kanak, kerana ia adalah bahan licin yang tidak selamat, yang menyumbang untuk jatuh semasa permainan aktif.

Katil dua tingkat, bergaya sebagai kubu ksatria

Untuk memastikan keselesaan dan memastikan kehangatan lantai meliputi pada bila-bila masa sepanjang tahun, anda boleh menggunakan sistem lantai hangat.

Tata letak bilik bermula dengan takrif penempatan tempat tidur. Prosiding dari ini, zon kerja, tempat untuk permainan, sistem storan dan semua unsur penting lain dalam pedalaman dibina, yang sepatutnya memenuhi semua keperluan pemilik kecil. Penciptaan reka bentuk bilik harus didekati dengan sudut pandang yang tidak standard, kreatif dan praktikal.

Minimalis Laconic dalam menghiasi bilik dua beradik

Memilih gaya bilik, anda harus bergantung pada citarasa kanak-kanak. Anda boleh bermula dengan minimalism dan memberi kebebasan bersuara setiap kanak-kanak pada masa akan datang. Penyelesaian gaya yang paling optimum dan sejagat boleh dianggap tema marin, hutan, safari, apa-apa gaya semula jadi. Reka bentuk ini sesuai untuk kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan.

Pilihan reka bentuk secara langsung bergantung kepada siapa yang akan tinggal di bilik kanak-kanak.

Bilik untuk kanak-kanak jenis seks yang berbeza mesti dibahagikan kepada zon peribadi setiap anak. Perlu ada partition, tirai atau skrin, menggunakan mana anak-anak dapat bersara.

Bilik saudara dan saudari dihiasi dengan skema warna neutral

Nasihat berguna! Penyelesaian yang sangat baik untuk membahagikan ruang akan menjadi partition dari rak.

Kepentingan saudara laki-laki dan saudara perempuan yang tinggal di bilik yang sama jarang digabungkan, sehingga sangat sulit untuk menghiasi ruangan, memenuhi keinginan anak-anak. Dalam kes ini, hiasan dinding harus dibuat neutral. Dan anda boleh mempelbagaikan sudut peribadi setiap kanak-kanak dengan bantuan pelbagai aksesori yang berdekatan dengan pemilik atau pelayan wanita dari bahagian biliknya sendiri.

Di dalam bilik gadis dan budak zaman prasekolah, ruang utama diperuntukkan ke kawasan bermain

Sangat popular di kalangan kanak-kanak adalah tema laut. Reka bentuk bilik ini dikuasai oleh warna putih dan semua warna biru. Sebenarnya adalah penggunaan tekstil berwarna-warni, kertas dinding foto yang menggambarkan watak-watak kegemaran anda. Ruang untuk kanak-kanak itu boleh dihiasi menggunakan atribut bajak laut, dan untuk gadis lanun boleh digantikan oleh ikan duyung, dada dengan khazanah - cengkerang menarik dengan mutiara.

Di sini anda boleh memainkan warna dan ruang yang berbeza, misalnya, dalam ungu dan kuning. Untuk membuat reka bentuk yang harmoni, ulangi warna setiap sisi di dinding bertentangan dengan bantuan elemen hiasan: bingkai, tekstil, lukisan.

Bilik kanak-kanak kecil di bilik loteng

Kanak-kanak mesti mempunyai tempat perseorangan untuk menyimpan barang-barang. Mewujudkan reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua orang kanak-kanak yang berbeza-beza, perlu mengambil kira umur, sifat watak dan keinginan individu setiap kanak-kanak.

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki

Mengikuti reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki, adalah perlu untuk mewujudkan ruang peribadi untuk setiap individu, supaya kanak-kanak boleh melakukan perniagaan kegemarannya di sana tanpa mengganggu saudaranya. Jika tidak, konflik kekal antara kanak-kanak tidak boleh dielakkan. Isu ini paling teruk apabila merancang penempatan dan reka bentuk nurseri untuk dua kanak-kanak lelaki dari pelbagai peringkat umur, yang biliknya adalah tempat yang biasa untuk menghabiskan masa.

Peta besar dunia di dinding di dalam bilik dua lelaki

Lelaki dicirikan oleh kehausan untuk pengembaraan dan perjalanan yang menarik. Oleh itu, versi sebenar reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki akan menjadi tema maritim atau ruang angkasa. Perabot boleh dipilih dengan warna yang sesuai dengan tema yang dipilih. Bilik ini boleh ditambah dengan ciri-ciri reka bentuk ciri, yang akan membezakan gaya yang dipilih dengan baik.

Daripada banyak gambar bilik kanak-kanak yang ditawarkan di Internet untuk dua lelaki, anda boleh memilih pilihan yang menarik dan melaksanakannya.

Tempat tidur di dalam bilik untuk dua orang saudara lelaki

Di samping kawasan rekreasi dan permainan, bilik harus menyediakan sudut sukan. Ia boleh menjadi kompleks keseluruhan, dinding Sweden atau palang sederhana dengan beg meninju. Ini adalah elemen yang diperlukan untuk perkembangan aktiviti fizikal lelaki.

Banyak foto bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki, yang reka bentuk menyediakan penggunaan sudut sukan, mengesahkan populariti dan manfaat penyelesaian sedemikian.

Dua bersaudara sesuai untuk katil dua dan almari pakaian yang dikongsi bersama. Semua perabot mesti tahan lama dan tahan haus.

Bahagian dalaman bilik kanak-kanak untuk dua lelaki

Unsur yang sangat praktis dari perabot bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki adalah rak terbuka, di mana bekas plastik dan kotak boleh dipasang. Penyelesaian reka bentuk sedemikian sangat mudah untuk menyimpan teka-teki, pereka, mesin dan mainan lain yang disusun dalam sel mudah.

Nasihat berguna! Rak tersebut kemudiannya boleh digunakan untuk buku, dan bekas - untuk menyimpan peralatan sukan.

Bilik untuk dua kanak-kanak dengan unsur permainan dalam bentuk sebuah pondok dan api

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak perempuan

Bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak perempuan mestilah simetris. Untuk menghias dinding, anda boleh menggunakan warna kuning muda, pink-ungu, palet warna.

Jika kanak-kanak perempuan mempunyai minat yang berbeza, maka anda boleh menambah bilik dengan elemen hiasan individu yang berdekatan dengan setiap adik perempuan. Bagi dua kanak-kanak perempuan, bilik kanak-kanak harus menjadi sudut kegemaran, di mana ia selesa untuk kedua-dua adik perempuan, dan bukan menjadi tempat perpecahan dan konflik yang berterusan.

Reka bentuk bilik terang untuk dua kanak-kanak perempuan

Gadis-gadis yang sangat romantis dan nikmat, oleh itu di dalam bilik perlu ada pelbagai jenis tekstil, mainan lembut, bilik tidur yang tidak mengganggu pada bedspreads dan langsir. Di sini suasana kisah dongeng harus memerintah. Ia boleh dibuat dengan bantuan imej watak-watak dongeng, yang boleh diletakkan di atas dinding, langsir, lantai. Gambar reka bentuk bilik kanak-kanak untuk 2 kanak-kanak perempuan - pengesahan yang jelas tentang ini.

Di bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak perempuan (gambar menunjukkan pilihan terbaik untuk penyelesaian itu), anda boleh membuat kawasan tidur berasingan sahaja, dan semua yang lain dapat digabungkan, kerana mereka banyak bersama-sama.

Tender dan bilik tidur yang indah dua beradik umur sekolah

Aksesori dan perabot untuk bilik kanak-kanak dua kanak-kanak perempuan hendaklah dipilih mengikut gaya yang diberikan. Ini boleh menjadi katil dengan kepala lembut, kanopi dengan langsir yang mengalir ringan, tiang-tiang besi tempa dengan langsir dan bordir berwarna.

Gadis-gadis suka mempamerkan segala-galanya untuk persembahan, jadi untuk menyimpan mainan, ia akan sesuai untuk mengatur rak terbuka. Kabinet untuk pakaian dan barangan peribadi kanak-kanak perempuan harus lebih luas daripada lelaki.

Tidur dua kali di bilik kanak-kanak perempuan

Foto bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak perempuan dipenuhi dengan imej berbentuk anak patung dalaman, ruffles udara dan busur, watak-watak dongeng. Bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk 2 kanak-kanak perempuan (gambar yang mengesahkan) dilengkapi dengan pouf lembut, meja kecil dengan kerusi ditiru oleh dapur kanak-kanak.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: cadangan umum

Bilik kanak-kanak harus menjadi tempat kegemaran kanak-kanak, di mana anda boleh menghabiskan masa anda dengan hebat, menumpukan pada belajar, berehat dengan aman. Harus selesa dan mudah bagi kedua-dua pemilik. Oleh itu, ditentukan oleh reka bentuk bilik dan susunan ruang yang mungkin, perlu mengambil kira keinginan setiap pemilik kecil.

Bilik kanak-kanak kecil tetapi selesa

Bilik itu harus dihiasi dengan gaya yang sama dengan kehadiran atribut reka bentuk, individu untuk setiap kanak-kanak, dengan mengambil kira jantina, umur, watak dan temperamen. Ini terpakai kepada pemilihan perabot kanak-kanak di dalam bilik. Untuk 2 kanak-kanak perempuan, sama ada untuk dua lelaki, bahagian dalam bilik kanak-kanak mesti dibuat dengan gaya yang sama. Bagi kanak-kanak lelaki yang berbeza, perlu menggabungkan pilihan yang berbeza.

Bilik kanak-kanak serentak bilik tidur, bilik permainan, tempat bekerja dan sukan. Ini harus diambil kira apabila zoning bilik. Tekstil dan perabot kanak-kanak di dalam bilik untuk dua kanak-kanak hendaklah dibuat bahan-bahan semulajadi dan mesra alam.

Bilik fungsian dan praktikal untuk dua kanak-kanak

Peraturan utama dan idea yang disarankan untuk bilik kanak-kanak untuk dua orang anak menyumbang kepada penciptaan bilik berfungsi, cantik, praktikal dan asli.

Bilik kanak-kanak untuk lelaki dan perempuan: berfikir melalui setiap butiran

Gambar susun atur rumah satu tingkat 10 untuk 10. Pilihan untuk meningkatkan ruang tamu

Bilik almari pakaian: susun atur dengan dimensi dan pilihan susun atur

Bingkai dalaman dengan bar tiruan. Idea foto dan pilihan dalaman

Menamatkan rumah kayu di dalamnya. Gambar dalaman asli

Laminate di bahagian dalam apartmen: gambar contoh terang hiasan bilik

Idea untuk reka bentuk bilik kanak-kanak untuk dua orang anak

Dalam kehidupan moden, jarang sekali keadaan di mana dua kanak-kanak terpaksa tinggal di bilik yang sama kerana kekurangan ruang. Ini mempunyai kebaikan dan keburukannya. Di satu pihak, kanak-kanak berkomunikasi lebih banyak, mempunyai tempat yang sama untuk permainan, di sisi lain - kejiranan ini sering membawa kepada pertengkaran dan situasi konflik. Menyelesaikan masalah ini boleh menjadi zonasi yang kompeten bagi bilik kanak-kanak untuk dua orang anak.

Sebelum meneruskan pembaikan tapak semaian am, adalah berfaedah untuk bertanya soalan - apa sebenarnya yang akan dilakukan anak-anak di dalam bilik ini. Tidur, belajar, permainan, lukisan, sukan, penerimaan - fungsi bilik untuk dua kanak-kanak perlu difikirkan terlebih dahulu.

Bilik yang sama bukanlah alasan untuk melucutkan kanak-kanak dan remaja ruang peribadi mereka, jadi dalam semaian semacam itu ada segala-galanya yang ada di dalam bilik yang berasingan. Pada masa yang sama, reka bentuk bilik untuk dua kanak-kanak perlu menyenangkan bagi setiap kanak-kanak.

Bilik untuk dua lelaki dalam gaya tradisional

Tata letak bilik adalah yang terbaik untuk memulakan penempatan katil. Di sekelilingnya, zon untuk permainan, dan kawasan kerja, dan semua bahagian pedalaman, dengan mudah akan dibina. Sistem penyimpanan adalah bahagian penting dari ruang tamu, tetapi ruang untuk itu diperuntukkan mengikut prinsip sisa, terutama di dalam bilik kecil untuk dua orang anak.

Pilihan perabot untuk bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak - tugas itu tidak mudah, tetapi cukup dilaksanakan. Di sini perkara utama adalah pendekatan yang kreatif dan tidak standard, yang tidak akan bertentangan dengan praktikal pedalaman.

Ini adalah pilihan yang paling popular ketika mengatur bilik 12 atau 14 meter persegi untuk dua orang anak. Katil-katil ini boleh menyimpan beberapa meter persegi berharga dan membuat reka bentuk lebih moden dan menarik.

Penting: Apabila membeli katil dua tingkat, pertimbangkan ketinggian siling di bilik kanak-kanak. Jika siling berada di bawah 2.5 m, maka tidur di atas katil boleh menjadi tidak selesa dan tersumbat.

Selalunya tempat tidur berfungsi sebagai tempat menyimpan sesuatu: pakaian, mainan, linen katil dan juga buku. Ini amat penting dalam bilik kanak-kanak sebanyak 14 meter persegi untuk dua kanak-kanak.

Laci bilik

Jika atas apa jua sebab anda tidak suka pilihan dengan katil dua tingkat, atau kawasan bilik untuk dua kanak-kanak adalah 18 meter persegi dan lebih, anda boleh mempertimbangkan pedalaman dengan dua katil berasingan. Di bawah ini kami akan menerangkan beberapa cara lokasi mereka.

Dengan pilihan ini, katil selari dengan satu sama lain. Besar untuk bilik persegi.

Dalam bilik segi empat, tidak ada banyak pilihan untuk meletakkan katil. Anda boleh meletakkan katil di belakang dinding yang lain, dan di antara mereka untuk menubuhkan satu jalan atau rak.

Kaedah ini membantu menjimatkan banyak ruang bebas, jadi ia bagus untuk sebuah bilik kecil untuk dua kanak-kanak.

Jadi anda boleh dengan jelas zonate bilik, membahagikannya kepada dua bahagian berasingan. Pilihan pemenang apabila menghias bilik untuk dua kanak-kanak dari jenis atau umur yang berbeza.

Interior bilik kanak-kanak untuk dua orang anak lelaki yang berbeza

Untuk membuat reka bentuk bilik tidur untuk dua beradik atau saudara lelaki adalah lebih mudah daripada mewujudkan pedalaman yang selesa untuk dua orang anak lelaki yang berbeza.

Penyelesaian kardinal untuk masalah ini ialah pemasangan partisi, tetapi ini hanya sesuai untuk bilik 18 m persegi untuk 2 kanak-kanak. Jadi, anda boleh membuat setiap anak sudutnya tersendiri, yang sesuai dengan citarasa beliau.

Jika partition bukan pilihan anda, maka perhatikan penyelesaian warna neutral, idea reka bentuk sejagat dan bahan moden. Di bawah dalam foto - sebuah bilik untuk dua orang kanak-kanak lelaki yang berbeza dalam pelbagai pilihan.

Perabot moden yang melaksanakan beberapa fungsi pada masa yang sama adalah penyelesaian yang sangat baik untuk mewujudkan sebuah bilik kecil untuk 2 orang anak. Meja lipat, sofa lipat, katil loteng, perabot tarik-keluar, sistem penyimpanan di catwalk atau pangkalan katil dan sebarang perabot pelbagai fungsi menyejukkan ruang dan memberikan sentuhan dalaman. Bilik menjadi lebih moden dan menarik.

Di galeri foto kami, kami cuba mengumpul gambar terbaik bilik untuk dua kanak-kanak. Nikmati melihat dan menjangkau idea-idea untuk pedalaman anda!

Perabot kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: petua untuk memilih dan 80+ penyelesaian yang selesa dan estetik untuk bilik kanak-kanak

Sebuah dunia dongeng kecil di bilik kembar

Perabot kanak-kanak untuk dua kanak-kanak adalah satu peluang untuk menggabungkan kehendak peribadi dan parameter keselesaan mereka. Reka bentuk pilihan yang tepat akan mewujudkan keselesaan yang belum pernah terjadi sebelumnya di dalam bilik, memastikan rehat yang indah dan tidur yang sihat. Melaksanakan pembaikan di tapak semaian - tugas yang mencabar, ia memerlukan pendekatan yang terperinci dan mengambil kira semua butiran, jadi pilihan warna yang sesuai, penimbang dan palet, serta pemilihan unsur seperti perabot kanak-kanak untuk kedua-dua kanak-kanak - langkah yang perlu untuk keselesaan dan kehangatan.

Susunan pelbagai peringkat katil tergantung di bilik lelaki

Cahaya langsir cahaya, seperti sekatan antara ranjang

Almari pakaian terbina dalam dengan stesen kerja yang berasingan untuk dua kanak-kanak

Susunan perabot secara serentak di sepanjang dinding akan menambah ruang untuk kawasan permainan

Bilik terang kanak-kanak yang berbeza umur

Apabila memilih reka bentuk perabot, tanpa mengira jenis mereka, anda perlu memastikan bahawa mereka adalah selamat, mesra alam, boleh berbangga dengan praktikal, dan ciri-ciri lain. Dalam peranan penting ini pergi kepada satu harga yang perlu berbeza demokratik dalam proses pilihan reka bentuk. Oleh itu, memilih perabot, ibu bapa perlu memerhatikan banyak kompromi, supaya ia adalah tenang dan selesa untuk kanak-kanak.

Perabot yang selesa dan praktikal yang menyembunyikan di dalam almari

Perabot kanak-kanak untuk dua kanak-kanak: apa yang perlu dicari

Terdapat beberapa faktor yang memerlukan perhatian apabila memilih reka bentuk perabot reka bentuk yang sesuai dan bilik keseluruhannya.

 • Parameter dimensi dan ciri bentuk bilik. Adalah diharapkan ibu bapa mengambil masa untuk membuat lukisan terperinci skema dan memohon semua dimensi.

Bilik kanak-kanak sempit, di mana kawasan kerja di sepanjang dinding

 • Ia mengambil kira bilangan bukaan tingkap dan pintu yang terdapat di premis yang dibaiki.
 • Tentukan apa yang anda ingin buat: hanya tempat tidur atau bilik pelbagai fungsi yang merangkumi zon permainan dan segmen kreativiti. Dalam keadaan ini, semuanya bergantung pada kawasan dan parameter saiz.

Bilik persegi untuk kanak-kanak, dihiasi dengan tulle cahaya

 • Usia anak-anak dan perbezaannya. Lagipun, untuk kanak-kanak yang tidak seimbang untuk mewujudkan bilik yang ideal akan menjadi lebih sukar daripada rakan sebaya atau untuk bayi dengan perbezaan 2-3 tahun.

Jadual pelbagai saiz untuk kanak-kanak yang berbeza umur

 • Sekiranya kanak-kanak sudah dewasa, maka perlu mempertimbangkan pendapat peribadi mereka apabila memilih skema warna dan unsur-unsur lain. Tanya mana yang mereka lihat bilik mereka, kerana bagi mereka ia akan menjadi tempat kediaman dan sudut perwujudan keinginan.

Bilik kanak-kanak yang terang dengan pemisahan warna kawasan tidur dan kawasan kerja

 • Walaupun kanak-kanak itu adalah jenis jantina yang berbeza, perlu melakukan pencarian kompromi dalam bidang penyelesaian warna yang sesuai dengan kedua-dua anak. Sebagai contoh, untuk satu kanak-kanak wira dongeng atau watak kartun akan mendekati, dan yang lain akan mahu melihat objek ruang secara langsung pada perabot atau di dinding. Tugas anda adalah untuk mengambil kira kepentingan dan mematuhi langkah-langkah keselamatan.

Kawasan kerja khusus untuk kanak-kanak dalam bentuk rumah

Di galeri foto kami, anda boleh mencari dan memilih pilihan yang diperlukan, menilai mereka dari kedudukan daya tarikan dan mencipta reka bentuk rumah anda yang sama.

Zonasi tempat tidur dengan wallpaper yang berbeza dan almari pakaian yang kecil

Perabot kabinet yang dipilih dan terletak di bilik kanak-kanak adalah jaminan keamanan ibu bapa dan kesejahteraan kanak-kanak. Kesenangan setiap anak anda bergantung pada seberapa baik tempat tidur dianjurkan, seberapa baik anda memilih kabinet dan meja. Dari lokasi dan jenis katil akan bergantung kepada penempatan elemen yang selebihnya.

Tempat tidur dengan loker di bahagian bawah

Memilih perabot di bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak, terutamanya jika ia melibatkan katil, perlu mengambil kira beberapa faktor.

Kompleks perabot untuk bermain dan kawasan tidur

 • Katil dua tingkat. Perabot ini sesuai untuk kedua-dua bayi gay dan uniseks. Perhatian diberikan kepada umur kanak-kanak, kerana untuk pilihan termuda ini bukanlah yang terbaik. Dan juga penting untuk memberi perhatian kepada ketinggian siling, yang ada di premis yang dibaiki, kerana ia terlalu rendah, yang akan merumitkan dan mengehadkan pilihan.

Tempat tidur dua tingkat dengan rak terbuka dan tertutup

 • Penyelesaian yang tepat apabila merancang dan melaksanakan pembaikan - struktur lipat. Biasanya lelaki tidak bermain di atas katil mereka dan memerlukan banyak ruang kosong. Perabot sedemikian akan menjadi pilihan yang baik untuk kanak-kanak perempuan, jadi reka bentuk akan menyelamatkan meter persegi berharga dan memberi peluang untuk mencipta bilik yang lebih luas. Hiasan katil jenis ini bukan belanjawan yang paling banyak, tetapi, setelah membuat pilihan yang kompeten, anda pasti tidak akan menyesalinya.

Bilik yang luas untuk dua remaja dengan perabot bersembunyi di dalam almari

Bagi unsur-unsur lain, mereka juga dipilih berdasarkan usia kanak-kanak, dan juga bergantung pada pilihan peribadi anda dan peribadi. Saiz almari kanak-kanak itu harus cukup besar supaya anda dapat melatih anak anda untuk memesan dari usia dini, tetapi perkara utama ialah ukuran bilik membolehkan anda mencapai hasil yang diinginkan. Sesuai adalah satu almari pakaian dengan dua petak. Paling penting, jika setiap kanak-kanak mempunyai "sudut" untuk menyimpan sesuatu.

Dua almari bersebelahan di sepanjang dinding dengan fasad lukisan kapur

Jadual penulisan: pilih bersama

Meja tulis adalah tempat kerja untuk bayi anda. Mengenai betapa selesanya dia untuk duduk di belakangnya, pembentukan cinta lagi untuk kerja yang susah bergantung. Keperluan utama kualiti meja adalah kemudahannya. Ia sepatutnya sepenuhnya sesuai dengan pertumbuhan kanak-kanak, serta kerusi kanak-kanak. Pasar perabot moden menawarkan pelbagai jenis reka bentuk untuk kanak-kanak dari mana-mana umur. Anda boleh memilih dan memasang dua jadual di dalam bilik (jika perbezaan umur untuk kanak-kanak agak besar), atau memberi keutamaan kepada satu elemen dengan dua tempat untuk kelas.

Meja kecil untuk dua kanak-kanak

Untuk menjimatkan ruang di dalam bilik, keutamaan diberikan kepada bahagian individu, yang termasuk perabot kanak-kanak terbina dalam.

Perabot terbina dalam bilik kanak-kanak yang terang

Dan di sini adalah kelebihannya:

 • Kemungkinan menjimatkan ruang dan meletakkan perkara yang perlu di dalam bilik - mainan, pakaian, buku teks.
 • Penampilan moden yang membolehkan ibu bapa menyedari banyak idea reka bentuk di bilik kanak-kanak.
 • Mengajar kanak-kanak untuk memerintahkan dari usia dini, supaya mereka boleh merasa baik.

Stesen kerja yang menyembunyikan di dalam almari dan menghalang ruang terima kasih untuk membuka pintu

Dalam kes ini, ada banyak idea untuk mencapai hasil yang luar biasa. Anda boleh menguruskan katil berserenjang antara satu sama lain, anda boleh menggunakan podium, pada umumnya - pilihannya adalah besar.

Katil yang selesa terletak di sudut-sudut yang berbeza dari bilik

Oleh itu, untuk membeli perabot kanak-kanak untuk dua kanak-kanak adalah agak mudah, baik, pasaran moden sedia menawarkan penyelesaian yang banyak.

Bilik kanak-kanak putih dalam gaya minimalism

Reka bentuk perabot modular: bagaimana untuk memilih

Perabot modular kanak-kanak untuk dua kanak-kanak mempunyai beberapa perbezaan tradisional dari reka bentuk biasa, menganggap yang utama.

 • Kompak, berbeza dengan bahagian klasik.
 • Kelembutan struktur berat.
 • Kit gantian mudah.

Perabot terbina dalam modular di bilik perempuan

Loker terbina dalam dengan workstation di bilik kanak-kanak dengan tingkap panorama

Secara tradisinya untuk bilik kanak-kanak terdapat beberapa jenis perabot modular.

 1. Kabinet jenis standard dan petak - item buku, linen, kes pensel.
 2. Dada, berbeza dengan ketinggian, lebar dan kedalaman kotak.
 3. Sudut kanak-kanak, yang termasuk rak dengan elemen rak. Adalah disyorkan untuk meletakkan jenis perabot ini di sebelah laci dada supaya imej selesai dibuat.
 4. Katil, kadang-kadang mereka datang lengkap dengan unsur perabot lain.
 5. Item untuk membuat kawasan kerja boleh menjadi sebahagian daripada kit atau boleh dilaksanakan secara berasingan untuk pesanan.
 6. Meja: boleh mempunyai laci atau ibu jari, boleh menjadi lebih mudah.
 7. Pelan hinged kabinet, diletakkan di atas katil untuk menjimatkan ruang.

Meja di sepanjang tingkap bay dengan loker yang berbeza untuk semua kanak-kanak

Harga untuk perabot itu cukup diterima, dan pelbagai penyelesaiannya sangat besar, jadi anda boleh dengan mudah memilih dan membeli pilihan yang tepat.

Dengan bantuan katil tarik keluar, anda boleh menjimatkan ruang di dalam bilik

Idea menarik untuk menghias bilik

 • Warna terang - penyelesaian yang elegan dan cantik untuk bilik kanak-kanak. Memberi kesan menenangkan, mereka menyumbang kepada tidur yang baik dan sihat. Sesuai terutama jika anda bercadang untuk menggunakan bilik sebagai bilik tidur. Pilihan yang memihak kepada warna neutral berguna untuk kanak-kanak.

Pengaturan katil di sepanjang satu dinding dengan loker terletak di bawah katil

 • Perabot yang berbeza adalah jaminan mood yang baik. Anda boleh memberi keutamaan kepada katil yang berwarna-warni, maka anda akan menjadi tenang untuk mimpi kanak-kanak itu: dia tidak akan melihat badan tempat tidur ketika dia tertidur, jadi tidak akan ada gangguan. Pilihan lukisan adalah perniagaan anda sendiri: ia boleh menjadi watak kartun, komposisi bintang dan unsur-unsur lain.

Perabot indah yang cerah, akan menghiburkan para suri rumah bilik terang

 • Sekiranya anda mempunyai anak-anak yang berbeza-beza, anda boleh kekal pada warna-warna neutral, dan pada setiap elemen menggambarkan lukisan yang berbeza, bergantung kepada kehendak anak-anak. Ini akan mengekalkan kesatuan reka bentuk bilik dan pada masa yang sama mengambil kira keinginan setiap ahli keluarga.

Pemisahan bilik kanak-kanak dengan warna dan sekatan kecil antara katil

Set perabot kanak-kanak mengambil kira perbezaan umur dan jantina kanak-kanak, jadi anda boleh dengan mudah memilih pilihan yang sesuai yang memenuhi semua kehendak.

Warna neutral dari bilik kanak-kanak dengan titik yang baik dan pencahayaan semula jadi

Memilih reka bentuk untuk kanak-kanak jenis seks yang berbeza

Terdapat pendapat bahawa warna hanya menyekat pilihan perabot untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza. Walaupun parameter warna cukup penting. Tetapi perlu diingati bahawa kepentingan kanak-kanak perempuan dan kanak-kanak bervariasi dengan ketara, jadi perabot untuk kanak-kanak jenis seks yang berbeza, atau sebaliknya, pilihannya - masa yang sukar. Jangan buat ruangan dengan banyak struktur. Perkara utama ialah memilih penyelesaian warna yang akan disukai oleh anak-anak anda dan akan membolehkan mereka berasa selesa. Sebagai contoh, apabila memilih katil untuk seorang budak lelaki, anda boleh memilih bentuk mesin taip, dan untuk seorang gadis - katil warna yang halus dengan imej rama-rama atau peri yang berkedip.

Bilik tidur kanak-kanak kanak-kanak lelaki yang berbeza, dihiasi dengan gaya pantai

Jika kedua-dua kanak-kanak adalah anak sekolah, maka ibu bapa perlu mencuba yang terbaik. Semak dengan mereka apa yang mereka ingin melihat bilik mereka. Ketahui semua mengenai keutamaan mereka, mungkin mereka tidak mahu melihat reka bentuk terang. Hari ini, terdapat banyak set perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak jenis seks yang berbeza, jadi jika anda ingin menjimatkan masa dan wang, anda boleh mencari dan memilih penyelesaian siap. Jika anda ingin membawa di sudut ini sejenis "semangat", maka anda boleh memberi keutamaan kepada pembuatan perabot individu.

Bilik kanak-kanak yang luas dengan katil bertentangan antara satu sama lain

Pembuat perabot: apa yang harus dipilih

Pada masa ini, bilangan pengeluar reka bentuk perabot kanak-kanak agak besar. Sebelum ini, hanya perabot yang diimport dianggap berkualiti tinggi dan ekologi yang selamat, tetapi pengeluar domestik tidak ketinggalan dan menawarkan pelbagai produk fungsional dan praktikal untuk ciri harga yang berpatutan kepada resah dan ibu bapanya. Pertimbangkan beberapa pengeluar perabot untuk menentukan yang lebih baik.

Ketat dan ketelusan dalam reka bentuk bilik kanak-kanak untuk remaja

Kilang ini mempunyai semua sumber untuk pengeluaran perabot kelas tinggi jenis standard. Bahan mentah mempunyai sijil kualiti dan kesesuaian yang diperlukan, dan fungsinya berada pada tahap yang tinggi. Rak terbuka yang mudah, katil yang selesa, almari yang luas - semua ini ditawarkan kepada kami oleh pengilang. Saya harus mengatakan bahawa harga produknya agak demokratik.

Perabot yang indah diperbuat daripada kayu ringan

Salah satu pemimpin segmen harga yang boleh diterima dan gabungan uniknya dengan parameter kualiti. Syarikat ini mengkhususkan diri dalam pembuatan perabot berkualiti tinggi untuk kanak-kanak dan orang dewasa, yang menawarkan karya-karya sebenar pasaran.

Idea hebat untuk bilik kecil kanak-kanak kecil

Perabot ini berjaya membenarkan kualitinya dalam praktik lebih daripada satu kali, kerana ia menyukai banyak keluarga Rusia, termasuk kanak-kanak. Pilihan yang memihak kepada perabot semula jadi dan selamat untuk bilik kanak-kanak adalah jaminan kebahagiaan keluarga anda dan keselesaan rumah yang tidak terhad.

Katil bangunan terbina dalam dan warna asal perabot dari syarikat "Triya"

Syarikat ini mengkhusus secara eksklusif dalam pengeluaran perabot kanak-kanak, yang membolehkan kanak-kanak berasa selesa, dan ibu bapa mereka - secara diam-diam. Kemudahan, praktikal, fungsi - semua ciri ini mencirikan pengeluaran sebuah kilang yang beroperasi di bawah jenama ini.

Perabot sudut cahaya dibuat untuk pesanan

Kilang ini untuk pembuatan reka bentuk perabot kanak-kanak menawarkan pilihan penyelesaian yang kaya dengan kadar yang berpatutan. Perabot sempurna mengatasi prestasi fungsinya dan menyediakan pelbagai kemungkinan.

Permaisuri anak-anak penulis dari syarikat POLLI TOLLI

Kompleks membeli-belah dan perindustrian menawarkan pilihan pembeli pelbagai jenis produk untuk setiap rasa dan warna. Syarikat menjamin kualiti yang tinggi dan meningkatkan keselesaan setiap reka bentuk, tanpa mengira jenisnya.

Susunan perabot padat di dalam bilik kanak-kanak dua orang anak

Oleh itu, pengeluar yang disenaraikan menawarkan penyelesaian terbaik untuk rumah anda. Memilih reka bentuk kualitatif, anda bukan sahaja menyediakan kanak-kanak dengan tidur yang sihat dan berehat, tetapi juga mewujudkan suasana yang indah di syurga mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

40 + = 46