Perabot untuk sauna

Perabot untuk mandi dengan tangan mereka sendiri

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Perabot yang betul di dalam bilik mandi bukan hanya menggalakkan rehat yang selesa, tetapi juga melengkapkan suasana keseluruhan. Dan pengeluaran bebasnya membolehkan anda menjimatkan wang dan menyedari projek peribadi.

Ciri-ciri perabot untuk bilik stim di dalam bilik mandi

Pemilihan bahan untuk perabot dalam mandi wap

Perabot untuk bilik stim dibuat secara eksklusif daripada kayu. Ia mesra alam dan mempunyai kekonduksian terma yang rendah. Dalam kes ini, papan untuk rak dan bangku dipilih tanpa retak dan knot. Perabot kayu untuk mandi perlu diperbuat daripada bahan halus dan lancar.

Persediaan untuk penyediaan perabot di bilik mandi wap

Selepas memilih bahan, anda perlu membuat keputusan tentang reka bentuk reka bentuk masa depan dan lokasi pemasangannya. Untuk melakukan ini, anda boleh membiasakan diri dengan lukisan perabot yang sedia ada untuk bilik mandi atau membuat sendiri.

Arahan untuk pembuatan rak dua peringkat untuk mandi

Reka bentuk dua peringkat - yang paling biasa kerana kemudahan pemasangan dan kemudahan penggunaan. Untuk menjadikannya sendiri, ikut arahan di bawah:

 • Kami menubuhkan dari rak rasuk 5 * 10 sm rak kayu tegak pada menegak dengan langkah 0,5 meter. Ketinggian mereka harus mencapai satu meter.

Teknologi membuat bangku untuk mandi wap di dalam tab mandi

Para bangku di terma boleh digunakan untuk meletakkan baldi, tab atau hanya untuk berehat di atasnya. Untuk melengkapkannya sendiri, kami mematuhi algoritma tindakan berikut:

 1. Kami menyediakan dari rasuk seksyen 5 cm 2 empat kaki panjang 0,6-0,7 meter dan dua potongan.

Spesifikasi pemasangan perabot untuk mandi dalam terma

1

Apabila membuang perabot dalam terma, peraturan keselamatan tertentu mesti diambil kira. Para rak perlu dipasang di dinding bertentangan dengan ketuhar, tetapi tidak bertentangan dengannya untuk mengelakkan terbakar. Jarak antara bangku-bangku dan dapur harus membolehkan anda bebas mandi tanpa menyentuh permukaan yang dipanaskan. Juga ambil perhatian bahawa ruang di bawah bangku-bangku dan rak tidak wajar untuk dijahit. Ini akan menyebabkan kerosakan kayu disebabkan oleh pengeringan yang tidak berkualiti. Jarak dari perabot ke dinding hendaklah sekurang-kurangnya 3 cm untuk pengudaraan yang baik.

Ciri-ciri pembuatan perabot untuk membasuh di dalam bilik mandi

Bahan untuk perabot di dalam bilik basuh mandi

Di dalam bilik cuci, seperti dalam bilik stim, kebanyakan produk kayu dipasang. Pada masa yang sama pilihan kayu berkembang. Kayu kayu, tentu saja, adalah kalis air dan tahan lama, tetapi perabot dalam petak pencuci juga boleh dibuat dari konifer yang berhati-hati kering. Mereka mempunyai ciri-ciri prestasi yang baik.

Persediaan untuk pembuatan perabot di dalam basuh untuk mandi

Mula-mula anda perlu memutuskan jenis perabot yang akan anda pasang di bilik kecil. Secara tradisinya, produk yang paling berfungsi diletakkan di sini untuk penerimaan prosedur yang selesa. Peralatan sebuah kedai adalah perlu untuk mengurut, mengelap atau meletakkan lembangan, di atas rak kecil, mungkin untuk meletakkan aksesori mandi. Semua perabot perlu diletakkan sejauh mungkin dari pancuran atau kolam. Sekiranya dikehendaki, anda juga boleh membina fon kayu di dalam bilik cuci.

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana menurunkan berat badan pada 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Peraturan untuk membuat bangku untuk dibasuh dalam mandi

Lebar bangku hendaklah sekurang-kurangnya 0.6-0.8 meter, dan panjang - 2-2.2. Ini akan membolehkan untuk duduk di atasnya kepada beberapa orang, mudah untuk mengaturkan tab dan selesa untuk berbaring untuk mengisar atau mengurut.

 • Kami dengan teliti mengisar tiga papan 3 cm tebal, 20 cm lebar dan 2 meter panjang. Ia juga lebih baik untuk mengelilingi tepi mereka.

Pasang fon kayu di dalam basuh

Sekiranya dimensi mencuci atau bajet tidak membolehkan anda membina kolam renang, anda boleh membuat fon untuk mandi kayu secara berasingan. Di samping pemasangan asas, perlu juga menjaga peralatan bekalan air dan sistem saliran.

 1. Kami membentuk lembaga dari papan. Untuk ini, pelekatkan unsur pra-giling bersama-sama dengan gam gabung dan tekan mereka dengan pengapit.

Keistimewaan pembuatan rak untuk dibasuh dalam mandi

Rak di dalam ruang pencuci untuk kemudahan terletak berhampiran dengan pancuran mandian. Ia boleh digunakan untuk menyimpan aksesori yang betul.

 • Kami mengisar dua papan 2-3 cm tebal, 30 cm lebar, dan panjang 0.5 meter.

Perabot untuk kemudahan sampingan di dalam bilik mandi

Kayu untuk perabot di bilik persalinan juga perlu dirawat dengan sebatian antiseptik untuk menahan kelembapan yang tinggi. Untuk membina penyangkut kayu untuk sauna diri kita, kita bertindak dalam perintah ini:

 • Kami mengasah dengan teliti papan 4 cm tebal, 30 cm lebar, panjang 50 cm.

Membuat meja untuk bilik rehat di bilik mandi

Model yang paling mudah dari meja di ruang istirahat boleh dilengkapi dengan demikian:

 1. Tali empat bar dengan seksyen salib 5-7 cm 2 dan panjang 1 meter.

Lihat video mengenai rak di dalam bilik mandi:

Pematuhan dengan cadangan ini akan membantu dengan cepat menghasilkan perabot yang berkualiti dan berfungsi untuk mandi dengan tangan mereka sendiri. Oleh itu, anda melengkapkan bilik stim dengan produk asal.

Perabot untuk mandi dan sauna

Kami tidak akan bercakap untuk masa yang lama tentang hakikat bahawa mandi adalah destinasi percutian paling popular bagi ramai orang Rusia. Tidak kira apa saiznya, perkara utama di dalamnya adalah pasangan yang baik, dalaman yang bagus dan koleksi kawan-kawan kegemaran anda. Secara umum, sikap moden untuk mandi adalah keselesaan, jadi ia patut memberi perhatian kepada jenis perabot yang dipasang. Dan jika anda membuat keputusan untuk membina mandi anda sendiri, maka dengan pilihan unsur-unsur ini anda perlu menghadapinya. Mari kita mulakan dengan hakikat bahawa untuk perabot bilik mandi perlu selesa dan menyenangkan dari segi penampilan dan mampan, iaitu, tidak melepaskan ke udara bahan-bahan berbahaya kepada manusia. Selain itu, perabot akan digunakan pada suhu yang tinggi.

Jika kita menganggap perabot untuk mandi dan sauna dari segi bahan mentah yang digunakan, maka tidak ada persaingan untuk produk kayu. Plastik pada suhu tinggi mula memanaskan dengan kuat, menjadi lembut dan mengeluarkan bahan berbahaya ke udara. Pada perabot logam secara amnya tidak masuk akal. Oleh itu, patut dipertimbangkan variasi pada tema perabot mandi kayu.

Kami beralih kepada pilihan perabot kayu, dan, lebih tepat lagi, apa yang lebih sesuai dengan spesies kayu. Pengeluar moden menawarkan pelbagai perkara dalam hal ini. Mari kita melalui beberapa jenis asas.

 • Pokok limau. Ia adalah kayu lembut yang boleh diproses dengan mudah. Ia mempunyai warna merah jambu yang menyenangkan. Perlu diingat bahawa perabot kayu, diperbuat daripada kapur, memancarkan bau minyak penting di udara dengan sedikit pemanasan. Dan ini juga merupakan tambahan yang luar biasa.
 • Aspen dan poplar adalah saudara dari keluarga pokok willow. Jenis kayu yang pertama mempunyai nada yang ringan, baik untuk aksesori perabot dan perabot. Mempunyai ketahanan tinggi kelembapan. Tetapi pakar-pakar memberi amaran bahawa perabot aspen cepat habis. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai poplar. Bahan tahan lama, tidak retak semasa pemprosesan dan operasi, tetapi akan melayani perabot tersebut untuk mandi tidak lama.

 • Pokok pine. Ia adalah bau konifer, struktur yang indah di dalam potongan, warna berbeza dalam bentuk jalur. Mengikut ciri-ciri teknikal - ia tahan kepada beban yang berbeza dan kesan bahan kayu, di mana item perabot tidak akan mengubah saiz dan bentuk asalnya. Benar, pada suhu yang tinggi, pinus mengeluarkan resin, itulah sebabnya para ahli tidak mengesyorkannya untuk digunakan dalam perabot yang dipasang di sauna dan mandi. Perkara yang sama boleh dikatakan merapikan.
 • Larch. Warna kuning yang tepu, kekuatan dan kepadatan yang tinggi. Kayu tahan terhadap pelbagai jenis kesan (dan ke suhu termasuk). Walau bagaimanapun, sangat sukar untuk memprosesnya, jadi jika anda memutuskan untuk membuat perabot untuk mandi dengan tangan anda sendiri, maka bersiap sedia untuk apa-apa jenis yang tidak dijangka, kayu mudah retak. Dan satu lagi kelemahan adalah harga yang tinggi.
 • Oak. Ini adalah pilihan terbaik apabila bercakap tentang perabot untuk sauna dan mandi. Kayu oak padat, padat, jadi perabotnya berat dan stabil. Pelbagai warna dari kelabu muda hingga coklat. Sempurna mengatasi semua jenis beban. Tetapi, seperti larch, ia adalah keseronokan yang mahal. Tetapi jika wang itu tidak mengetatkan saku, lebih baik untuk mengeluarkannya.

 • Ash. Calon lain untuk perabot yang sangat baik untuk mandi dan sauna. Pertama, pelbagai warna ini: dari putih ke zaitun. Kedua, ini adalah bahan yang sangat baik yang dapat diproses. Kayu awu boleh bengkok, tetapi ia tidak retak. Benar, kayu ini takut kelembapan yang tinggi dan suhu tinggi. Untuk ruang menunggu, di mana orang berehat, ini adalah pilihan yang sangat baik.
 • Alder. Pokok ini hanya kelebihan: rintangan air yang baik, ia adalah bahan yang lembut, jadi mudah dikendalikan, dengan kelembapan dan suhu perubahan perabot pokok paya tidak cacat dan tidak mengecut. Palet warna dari merah jambu hingga coklat, termasuk merah. Ya, harga bukan bahan yang paling mahal.
 • Cedar adalah salah satu jenis kayu paling mahal yang digunakan dalam pengeluaran perabot untuk mandi dan sauna, ia adalah cedar Kanada, yang mempunyai warna merah-coklat. Ini adalah salah satu spesies kayu paling padat, yang memancarkan aroma yang menyenangkan.
 • Mari kita pertimbangkan apa yang anda perlukan dari perabot untuk membuat sauna atau sauna yang selesa dan berfungsi.

  Mari kita mulakan dengan sifat mudah, tetapi dengan fungsi yang cukup. Ini rak. Perbualan adalah mengenai rak di bilik stim di mana mereka duduk. Terdapat saiz optimum yang ditawarkan semua pengeluar perabot. Panjang ini tidak kurang dari 1.8 m, dan lebar - 0.6 m. Hari ini, anda boleh memesan perabot untuk mandi di bawah dimensi bilik stim dan bilik-bilik lain. Jadi dengan pilihan rak, masalah tidak seharusnya timbul. Satu-satunya keadaan adalah ketinggian mereka, yang bergantung kepada ketinggian bilik stim itu sendiri. Iaitu, anda perlu duduk di atas rak supaya anda terlepas kepala anda di siling.

  Secara jujur, pilihan bangku cukup luas. Dan setiap pengeluar mempunyai pendekatan reka bentuk khusus, yang dibatasi hanya oleh imajinasi pereka perabot. Keperluan utama untuk bangku adalah kebolehpercayaan dan kestabilan mereka.

  Di sini semuanya sama dengan bangku. Semuanya dibatasi oleh imaginasi. Kedai-kedai menawarkan pilihan klasik semata-mata dengan kaki lurus, ukiran, antik bergaya, jenis dongeng dan sebagainya. Meja atas dan kerusi kerusi boleh menjadi segi empat tepat, bulat, ortorombik, bujur, pepejal atau dari papan.

  Ia adalah ciri standard mandi, yang lebih baik kerana ia diperbuat daripada kayu kelembapan. Jadi ia akan bertahan lebih lama. Saiz tabung, yang bermaksud standard, tidak ditakrifkan. Biasanya mereka ditentukan oleh anjakan: dari 5 liter ke atas. Terdapat tab dengan pemegang, dan tanpa mereka.

  Perabot kayu ini telah muncul baru-baru ini. Malah, ini adalah penghormatan kepada fesyen. Tetapi ternyata, fon menjadi sejenis pengganti kolam, terutamanya ketika datang ke peralatan sauna. Membina kolam sepenuhnya bukan untuk semua orang dalam kekuatan dan cara, dan saiz mandi tidak boleh membenarkan ini. Tetapi fon - tolong. Ia bernilai perabot ini untuk bilik mandi dan sauna murah, anda boleh memilih dengan kapasiti, yang akan menetapkannya dalam mandi terkecil. Mereka boleh menjadi bentuk yang berbeza, seperti tab mandi. Mereka boleh menjadi tunggal (lihat foto), dua kali ganda (untuk dua orang), sama seperti mandi.

  Pada dasarnya, ini hampir satu set lengkap perabot untuk mandi. Anda boleh mengembangkannya dengan menambah objek berfungsi kecil dan kecil, seperti tergantung rak untuk pelbagai perkara-perkara kecil, meja dan kabinet. Ia mungkin perlu untuk menjaga kehadiran penyangkut dan berdiri kasut, adalah mungkin, jika bilik mandi membenarkan, untuk memasang sofa atau sofa.

  Namun pemilik mandi perlu membuat pilihannya sendiri. Beberapa minimalism seperti itu adalah lebih udara, beberapa lebih suka barangan eksklusif perabot, seseorang itu cuba untuk mengisi bilik, bukan sahaja keselesaan dan kecantikan, tetapi juga fungsi (membina bar, peti sejuk dipasang, dan lain-lain). Namun matlamat memilih perabot untuk sauna dan sauna adalah untuk mengalahkan suasana mandi dengan keselesaan tertentu. Dan di sini semua orang mempunyai keinginan sendiri. Walaupun ada kemungkinan untuk menggunakan perabot lipat, yang akan memenuhi pengunjung mandi baik dari segi jumlah melonjak dan di ruang bebas di dalam ruangan itu sendiri.

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Pembuatan perabot untuk mandi dengan tangan sendiri

  Di rumah mandian, seperti mana-mana bilik lain di mana seseorang menghabiskan masa, mesti ada perabot. Pada masa yang sama, anda perlu mengambil kira keadaan istimewa di sauna dan sauna (sebagai peraturan yang kita bercakap tentang kelembapan yang tinggi) membuat tuntutan mereka dan mengenakan sekatan dalam pilihan bahan.

  Perabot untuk mandi yang diperbuat daripada kayu

  Jika kita bercakap tentang perabot untuk bilik stim, ia harus bertolak ansur dengan suhu dan kelembapan yang tinggi, mempunyai kekonduksian terma yang rendah, selamat dan tidak bertukar menjadi bahan toksik atau berpotensi berbahaya apabila dipanaskan. Walaupun terdapat banyak jenis bahan yang berlainan, hanya kayu memenuhi keperluan ini, dan bahkan tidak semua.

  Sebagai contoh, kayu yang mengandungi sejumlah besar resin boleh menyebabkan kebakaran: pada suhu yang tinggi dalam resin bilik wap dipanaskan dan lembut, jadi yang mungkin terbakar dan noda dan resin kerokan dan merawat luka terbakar - tidak mengapa kita datang untuk mandi. Kerana untuk pembuatan perabot di dalam bilik stim jarang digunakan pinus dan rempah - kayu resin. Kadang-kadang pinus digiling, tetapi melakukannya sendiri panjang dan sukar, dan membeli kayu dumplung mahal. Itulah sebabnya mereka memilih perabot kayu keras untuk bilik stim.

  Di dalam bilik stim hendaklah digunakan kayu spesies tidak resin

  Perabot kayu mewah untuk sauna dan mandi akan dibuat dari kayu cedar. Di dalam kayu, resin adalah kecil, teksturnya adalah salah satu yang paling menarik, tetapi harganya sangat tinggi. Tetapi jika anda membuat perabot untuk sauna dari kayu aras Kanada, anda akan juga mendapat kesan kesihatan yang ketara: kayu dengan memanaskan ia menonjolkan minyak pati ke udara, yang merupakan cara yang sangat baik untuk membasmi kuman dan pewangi.

  Dari semua jenis batu, aspen dan Linden sering terjadi di dalam bilik stim. Kayu mereka mempunyai warna cahaya yang menyenangkan, bertindak balas dengan baik kepada perubahan kelembapan, hampir tidak meledingkan. Lime juga dibezakan dengan bau yang menyenangkan, kayu lembutnya mudah diproses. Kekurangan kapur - ia sering dipengaruhi oleh reput dan kulat, dan sangat sukar untuk melawan mereka tanpa kimia (dan jenis kimia di dalam bilik stim).

  Aspen pada asalnya juga mempunyai warna cahaya, tetapi kelemahannya ialah ia akhirnya menjadi gelap. Walaupun sesetengah orang juga menyukainya ... Kayu Aspen sangat bertolak ansur dengan kelembapan yang tinggi - mahkota-himpunan telaga terbuat dari aspen: walaupun pada kenyataannya semakin gelap, ia hampir tidak membusuk. Terdapat satu kelemahan kayu aspen - seratnya mudah dipadamkan, yang membawa kepada penyok dan bekas yang muncul pada barang-barang perabot. Tetapi pokok kayu aspen jauh lebih rendah dari pokok kapur yang sama.

  Terdapat satu lagi versi kayu untuk perabot di bilik stim - abashi. Pokok ini tumbuh di Afrika. Ia menarik oleh fakta bahawa ia tidak boleh dibakar di mana-mana suhu ambien - ia sentiasa mempunyai suhu badan untuk menyentuh. Warnanya juga menarik: pada mulanya susu atau cahaya kuning, selepas terdedah kepada suhu tinggi - coklat gelap. Eksotik ini juga mempunyai harga yang tinggi.

  Perabot untuk bilik bersantai

  Dengan pilihan bahan untuk bangunan lain mandi sedikit lebih mudah: perabot dalam cucian perlu baik untuk memindahkan kelembapan, perabot untuk bilik persalinan dan lounge boleh dibuat daripada apa-apa jenis kayu. Tetapi anda perlu memberi perhatian kepada fakta bahawa kayu tidak mudah rosak, dan juga tidak retak apabila perubahan kelembapan, yang tidak dapat dielakkan dalam mandi.

  Angkat perabot di dalam bilik mandi, seperti yang lain, selaras dengan citarasa dan keupayaan kewangan mereka. Tetapi terdapat set standard, tanpa itu ia akan sukar untuk dikendalikan.

  Di dalam bilik stim, sebagai contoh, diperlukan rak. Apa bentuknya dan saiznya, satu langkah atau beberapa langkah, di sepanjang satu dinding atau dalam bentuk huruf "G" atau "P" - bergantung pada keinginan pemiliknya. Tetapi perabot di dalam bilik stim adalah wajib. Malah di dalam bilik stim anda boleh menasihati penghormatan kepala, juga diperbuat daripada kayu dan podstavochki untuk kaki. Semua item lain adalah pilihan. Tetapi ia tidak sesuai untuk kekacauan bilik wap. Ini biasanya bukan bilik yang sangat besar, di mana peredaran udara yang betul adalah penting, dan objek berlebihan boleh mengganggu pergerakan udara.

  Rak pilihan dari log untuk bilik stim kecil. Sangat mudah untuk menghasilkan: semua yang anda perlukan adalah untuk memotong balak saiz yang betul pada separuh, pasir untuk kelancaran dan tampil dengan pengancing (sebagai alternatif - bar sokongan dari bawah dan pada sisi

  Dalam saiz, rak untuk mandi perlu lebar - sekurang-kurangnya 80 cm, dan jika dimensi membolehkan, ia lebih baik daripada 100 cm panjangnya - bergantung kepada pertumbuhan pengunjung biasa. Anda perlu meregang di rak, dan juga membuang tangan di belakang kepala anda. Dengan peningkatan 180-190 cm, mudah untuk melakukan ini jika panjang kerusi berukuran sekurang-kurangnya 220 cm.

  Cara membuat rak dengan tangan anda sendiri baca di sini.

  Cara memasang rak ke rak. Dua pilihan pemasangan: boleh tanggal dan tidak boleh dilepaskan

  Ketinggian rak ditentukan oleh pengukus: dengan berdiri di atas lantai (bangku atau tangga - di mana melambung), dia menjatuhkan tangannya. Rak dibuat pada ketinggian buku jari tangan. Secara purata, ini adalah dari urutan 75-80 cm.

  Ini ialah susunan bilik stim udara kering. Dimensi rejimen juga "duduk". Untuk tempat berbaring anda perlu sekurang-kurangnya 80 cm lebar

  Ternyata di rak adalah masalah, terutama bagi orang yang rendah. Kerana pada pasangan anda perlu bangku. Mereka melakukan ketinggian yang berbeza, untuk orang yang berbeza. Mereka harus cukup luas - kira-kira 40 cm - untuk dapat duduk jika perlu. Reka bentuk biasanya tidak rumit: jalur longitudinal, jalur tanah dengan ketebalan sekurang-kurangnya 2-3 cm (mereka boleh menahan berat). Kaki adalah tebal dan kukuh.

  Bangku di dalam bilik stim (tangga)

  Di dalam bilik cuci, anda juga boleh membuat rak, tetapi lebih kerap anda dapat melihat bangku-bangku konfigurasi dan saiz yang berbeza. Gunakan di sini dan najis - mereka mudah untuk meletakkan tab, baldi, tiub dan peralatan kayu lain. Terdapat juga penyangkut, hanya perlu diletakkan di tempat yang tidak boleh disembur.

  Lukisan kedai dengan dimensi. Bolehkah ia berdiri di dalam basuh

  Perabot kayu untuk bilik rekreasi dipilih berdasarkan bilangan orang yang akan berada di sini untuk berhimpun. Biasanya, satu set perabot untuk mandi termasuk meja, beberapa kedai dengan saiz yang berbeza, satu katil kayu (satu atau beberapa), ada juga kerusi atau najis.

  Secara umum, penggantung - topik yang sangat lucu. Anda boleh melihat produk yang sangat luar biasa. Sebagai contoh, cangkuk untuk penggantung diperbuat daripada simpul, dan banyak lagi - dari garpu tua dan sudu

  Secara umum, perabot mandi dipilih supaya orang berasa selesa, tetapi apa yang sebenarnya akan diputuskan oleh semua orang sendiri. Tetapi di bilik kecil anda perlu kedai-kedai dengan tepat: menyebar semua aksesori, topeng, scrub, tuala dan aksesori mandi lain.

  Satu lagi penggantung idea untuk mandi. Ia akan menjadi tempat untuk menutup topi itu. Cangkuk di sini diperbuat daripada penyangkut mantel kayu untuk pakaian

  Perabot kayu yang mudah untuk mandi boleh dibuat oleh diri sendiri, produk yang lebih serius boleh dibeli di kedai, anda boleh mencari kenalan pengeluar dan membeli daripadanya dengan harga yang lebih rendah (walaupun bukan fakta) atau memesan kit mengikut keinginan anda.

  Perabot kayu dari pengeluar tentu saja baik, tetapi jika anda membina mandi, anda boleh membuat perabot sendiri: model bukanlah yang paling rumit, terdapat banyak skema dan lukisan yang tersedia. Perkara yang paling penting - berhati-hati mengendalikan bahan kerja: tepi mesti bulat, semua butiran dengan teliti pengisar digilap pertama, maka - kertas pasir halus dengan tangan sehingga permukaan yang sempurna lancar tanpa sebarang kerepek, burr dan kecacatan lain.

  Sebuah bangku untuk mandi. Melukis untuk membuat tangan anda sendiri

  Terikat bahagian atau oak lama melalui baji, yang di bawah alur potong masing (versi kompleks yang memerlukan pengalaman dan masa), atau menggunakan sendiri menoreh skru (kuku adalah kurang dipercayai). Mengumpul perabot untuk mandi dengan tangan anda sendiri pada skru, "panas" topi ke kedalaman 5-6 mm. Isi lubang yang terhasil dengan dempul untuk kayu warna yang sepadan. Dengan cara ini anda membunuh dua ekor burung: sealant melindungi besi daripada pengoksidaan dan perabot muncul bintik-bintik hitam dan jalur-jalur, terutamanya jika item akan digunakan untuk wap, bahagian-bahagian logam tidak akan membakar kulit.

  Jadual untuk mandi kayu dengan tangan anda sendiri: lukisan dan dimensi (boleh diubah secara proporsional)

  Jadual mestilah di dalam bilik rehat. Walaupun kecil. Dalam mandi anda perlu minum banyak. Ia adalah perlu untuk mendedahkan teh, infus dan cawan / termos / piring. Jadi tanpa jadual - di mana sahaja. Lukisan jadual yang stabil dan tidak rumit ditunjukkan dalam angka di atas. Tiada masalah yang perlu timbul. Sambungan utama adalah pada skru sendiri mengetuk. Panjangnya adalah 3/4 daripada jumlah ketebalan bahagian-bahagian yang disatukan (agar tidak melekat pada meja). Diameter adalah semua, di mana untuk skru, ditandakan. Cuba. Ternyata betul.

  Ada satu rahsia kecil yang akan menjadikan dempul itu hampir tidak kelihatan: menambah sedikit debu, yang diperoleh ketika menggiling. Jika warna berjaya dipilih, maka selepas penambahan ini, jejak selepas pengisaran hampir tidak dapat dilihat.

  Skuter kayu. Boleh digunakan untuk mencuci atau bersantai bilik mandi. Mudah dibuat oleh tangan sendiri

  bilik wap mengumpul rak, bangku, TNT atau perabot bannuyu lain, papan tidak berada dekat dan dengan jurang yang kecil. Ini adalah, pertama, menyelesaikan masalah perparitan - ia akan mengalir di jurang, kedua, kayu itu akan lebih baik pengudaraan yang baik, dan ketiga, kayu cenderung untuk mengembangkan / kontrak dengan perubahan suhu dan kelembapan, dan belahan seperti menyediakan kayu kemungkinan itu.

  Kesimpulan: perabot untuk sauna dan sauna perlu diperbuat daripada kayu. Apa perabot yang dibeli untuk mandi adalah pilihan anda, yang bergantung kepada rasa, tabiat dan kemungkinan. Anda boleh membeli set siap sedia, anda boleh memesan pembuatan dari tuan, atau anda boleh cuba melakukannya sendiri. Mana-mana pilihan mempunyai mata positif dan negatif, tetapi perabot termurah untuk mandi diperoleh jika anda melakukannya sendiri. Satu-satunya perkara dalam mandi boleh digunakan dengan sekatan - perabot kerusi rias. Dalam kes ini, anda memerlukan sistem pengudaraan yang ideal yang berkesan akan mengeluarkan kelembapan yang berlebihan dari udara.

  Beberapa idea yang menarik yang mungkin berguna kepada anda

  Set perabot dalam keadaan yang dilipat tidak sama sekali ruang, tetapi kelihatan seperti panel dinding

  Di teres terbuka berhampiran dengan mandi, anda boleh membuat najis ini. Asal, seperti penyelesaian dengan batang pohon

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  3 + 1 =