Perabot yang diperbuat daripada kayu oak

Contents

Bleached oak (lantai, pintu, perabot di pedalaman

Bleached oak - cukup bahan baru dalam reka bentuk dalaman, tetapi popularitasnya berkembang pesat. Sehingga kini, lakukan lantai oak yang dikelantang sangat bergaya, juga menjadi popular perabot dari kayu oak dan pintu dalaman. Atas sebab ini, terdapat banyak persoalan mengenai penerapan oak yang berkeliaran di pedalaman.

Dalam artikel blog ini mengenai reka bentuk dalaman Koshkin House, kita akan melihat contoh-contoh dengan apa yang dikelilingi ek oak digabungkan, dan di bahagian dalamnya ia lebih baik digunakan.

Video: Cara memilih lamina dan bagaimana menggabungkan warna-warna di pedalaman

Sama seperti kayu lain, oak berkulit mempunyai banyak warna.

Warna oak yang berkeliaran boleh "berusia 9 tahun; agak gelap, dan juga agak ringan (selalunya dikenali sebagai "oak arktik"), ia termasuk nada merah jambu kelabu, kuning-kelabu. Sesetengah jenis oak berkotak termasuk naungan lilac yang berbeza. Butiran sedemikian penting untuk dipertimbangkan, memilih skema warna untuk pedalaman dengan oak putih.

Video: Warna oak yang diputihkan di pedalaman

Bleached oak sangat popular dalam pembuatan lamina dan parket, jadi mulailah analisis dari lantai.

Lantai oak lantang adalah hebat untuk pedalaman moden serta klasik. Tetapi adalah penting untuk mengambil kira satu gaya: oak terkelupas mempunyai tekstur yang ketara, ia adalah rugular, tidak halus. Warna kelabu yang berwarna kuning oak menambah vintaj kepadanya, menyebabkan persatuan dengan pergeseran, usia tua, patina.

Oleh itu, walaupun yang paling moden "kosong 9raquo; kawasan pedalaman dengan lantai oak yang rosak mendapat vintage romantis, bersejarah, seperti yang ditunjukkan dengan baik di kawasan pedalaman di atas.

1

Harus diingat bahawa teduh oak yang diputihkan dalam kedua-dua gambar digabungkan dengan warna dominan pedalaman, pedalaman dikuasai oleh warna-warna hangat, sehingga teduh dari oak yang berkotak juga dipilih hangat.

Interior dengan nota vintaj atau klasik sempurna digabungkan dengan lantai oak berkayu - dengan bantuannya pedalaman merasakan kesahihan, menghilangkan gloss yang baru dibuat, yang sering menghalang persepsi dalaman yang dirancang dengan baik.

Permukaan bertekstur oak yang dipancarkan kadang-kadang begitu disengaja, seperti dalam gambar di bawah. Papan parket sedemikian dengan tekstur yang jelas harus digunakan di pedalaman dalam gaya desa dan negara.

Seringkali persoalan timbul - dengan apa warna dinding dan perabot untuk menggabungkan lantai kayu oak. Bleached oak boleh digabungkan dengan hampir semua pedalaman, yang paling penting - naungan lantai harus dipilih di bawah naungan dominan pedalaman.

Jika pedalaman dibuat dalam warna-warna hangat, anda perlu memilih ekor yang berwarna kuning (panas kekuningan). Jika pedalaman pastel, pucat, memberi keutamaan kepada "shabby9raquo; nada, jika pedalaman adalah ketat, sejuk - anda harus memilih jenis yang paling kelabu.

Gabungan warna oak dan warna dalaman yang dikelantang

Paul memahat oak adalah pilihan yang indah untuk pedalaman anda jika anda lebih suka bunga boudoir atau warna air. Lantai oak yang dikelantang sempurna digabungkan dengan aksen dalam warna dalam - ceri, coklat, zamrud, biru.

Lantai oak yang terukir digabungkan dengan warna-warna musim gugur, dengan kedalaman mendalam dan bercahaya.

Sudah tentu, hanya palet ini rakan kongsi yang sesuai dengan peluntuhan oak tidak habis. Lantai kayu oak yang dikelilingi sangat padat, tetapi ingat: tempat teduh lantai dari kayu oak tidak boleh bertentangan dengan warna dominan pedalaman.

Perabot yang diperbuat daripada kayu oak

Sekarang, mari kita lihat cara menggabungkan perabot dari kayu oak yang berkotak di pedalaman. Perabot yang diperbuat daripada kayu oak yang dikelupu dibuat dalam gaya klasik dan moden, dengan sempurna dengan warna-warna yang banyak - dari gelap ke dalam cahaya pastel.

Dalam kebanyakan kes, perabot dari oak berkotak dipasang di dekat dinding cahaya. Tetapi ini adalah disebabkan oleh fakta bahawa mereka yang memilih perabot ringan cenderung untuk pedalaman cahaya.

Perabot yang diperbuat daripada kayu oak yang berkilauan kelihatan hebat di dalam bilik-bilik gelap. Bentuk-bentuk klasik digabungkan dengan dinding-dinding dalam warna cahaya: hijau muda, krim, biru pucat, putih, merah jambu pucat.

Penyelesaian berbeza - terhadap latar belakang dinding gelap perabot dari oak berkotak- lebih sesuai untuk pedalaman dalam gaya moden. Penyelesaian seperti itu baik untuk bilik besar-contohnya, seperti di pedalaman pada gambar di bawah.

Perlu diperhatikan bahawa kontras dalaman kayu lebat kelihatan lebih baik sekiranya lantai gelap dalam warna.

Penyelesaian yang lebih mahal dan langka, tetapi sangat bergaya boleh dipanggil perabot dalam gaya desa oak yang dikelantang atau perabot "untuk vintaj." Dalam gambar di bawah, anda dapat melihat bahagian dalam bilik mandi, di mana terdapat perabot yang diperbuat daripada kayu oak dengan nota vintaj.

Jika anda bermimpi mencipta "antik" atau "untuk vintaj" dalaman, kemudian pilih perabot dari warna oak berwarna kelabu abu-abu.

Pintu dalaman diperbuat daripada kayu oak

Dan kini pertimbangkan contoh-contoh dalaman yang menggunakan pintu dalaman yang diperbuat daripada kayu oak. Sehingga kini, keputusan sedemikian menjadi lebih biasa. Jika anda mahu berada dalam trend - pilih oak berkotak untuk pintu dalaman.

Masa yang paling menarik yang diminati oleh semua orang ialah sama ada pintu dalaman harus digabungkan dengan lantai. Gabungan pintu dan lantai dalaman bukanlah prasyarat, tetapi ia adalah dalam keadaan oak yang diputihkan sehingga nuansa penting dapat diperhatikan. Hakikatnya ialah oak terkelupas Menuntut perpaduan bilik. The oak bleached tidak mengambil "raznoboy9raquo; dalam tekstur dan warna, yang mana, sebagai contoh, abu boleh diterima dengan sempurna.

Lantai tekstur yang lain dan warna lain di sebelah pintu oak yang berkeliaran boleh kelihatan terlalu terang atau kasar, atau bahkan "new9raquo;. Atas sebab ini, pintu dalaman oak yang diputihkan lebih baik dikombinasikan dengan lantai oak yang dikelantang dan digunakan untuk bahagian dalaman ringan tanpa berat. Atau gunakan untuk pintu yang berbeza, gred sangat gelap - sebagai contoh, wenge. Semimer tidak dibenarkan.

Bleached oak di dinding dan siling

Kekasih dalam ek berkotak kadang kala menjahit dinding dengan lamina seperti kayu seperti, seperti di pedalaman dalam gambar di bawah. Ternyata keputusan yang sangat menarik untuk wang bajet.

Penyelesaian yang lebih mewah adalah Selesai dengan siling berkotak oak.Secara umum, ini mempunyai makna tersendiri - sebagai contoh, dalam gaya dalaman eko sering memangkas siling dengan kayu, tetapi kaedah reka bentuk ini tidak selalu sesuai. Dan, yang paling penting, trim ek yang berkeliaran dan siling, dan lantai - sangat bodoh.

Dalam gambar di bawah, anda dapat melihat dengan jelas bahawa lantai kelihatan lebih terang daripada siling, kerana ia berlaku kerana cahaya jatuh berbeza di siling dan lantai, pada akhirnya mereka kelihatan seperti warna-warna yang berbeza.

Kesesuaian ke rumah anda!

Jika anda menyukai petua dalam artikel ini, kongsikannya dengan rakan anda dengan mengklik ikon rangkaian sosial anda. Terima kasih!

Katalog perabot, Oak tercatat

 • kebolehpercayaan;
 • kualiti;
 • kekuatan;
 • ketahanan.
 • Di samping itu, perabot itu hanya mempunyai penampilan yang mewah, mewah dan mewah, sambil menambah unsur bangsawan di pedalaman. Perabot dari oak berkerak dihasilkan oleh pemutihan kayu dalam pelbagai cara. Kami menawarkan anda untuk membeli perabot kayu oak dengan harga yang paling berpatutan, yang dibezakan dengan gaya yang sangat baik. Kami menawarkan anda:

 • apa-apa gaya perabot;
 • barangan dalaman asli;
 • zarah hiasan dan pencahayaan bilik.
 • Warna berkotak oak (50 foto): trend musim ini, hiasan dalaman dalam gaya cahaya dan kelantangan

  Bahagian dalaman yang menggabungkan kemewahan dan keselesaan, tepu dengan cahaya dan kelantangan, termasuk unsur-unsur yang mempunyai warna asal pelunturan oak - ini adalah perkataan terakhir pereka. Dalam trend itu, bukan sahaja bahan semulajadi.

  Lantai semulajadi atau "oak warna" laminasi boleh menetapkan nada untuk keseluruhan bilik, menjadikan ruang dalaman dan cahaya

  Apa yang terukir di kawasan pedalaman? Ini adalah kayu klasik, diproses oleh teknologi inovatif. Semua produk adalah varnished. Tetapi permukaan oak semulajadi kelihatan matte, tekstur jelas dan jelas.

  Hiasan perabot dapur dari kayu oak semula jadi - klasik yang abadi

  Lantai menutup meniru ek dengan warna "dibasuh" adalah asas yang sangat baik untuk mewujudkan ruang dalaman yang sejuk

  Bleached oak sebagai elemen reka bentuk

  Tidak semua orang mampu untuk menghiasi kawasan pedalaman dengan spesies pokok berharga. Oleh itu, pereka dapat menggabungkan perniagaan dengan keseronokan - kecantikan dalam bentuk pengganti yang berkualiti dan boleh dipercayai. Ini adalah pilihan yang lebih murah, tetapi tidak lebih buruk daripada semula jadi. Mari kita pertimbangkan pilihan yang dicadangkan.

  Bahan penamat, meniru tekstur semulajadi berkotak - satu kaedah belanjawan untuk menamatkan bilik

  Lorong itu adalah muka rumah. Warna dan garis yang lebih jelas dinyatakan, ciri dan mood pemilik dan ahli keluarga yang lebih jelas. Pengunjung berasa selesa dan tenang, langsung dari depan pintu ke suasana yang cerah dan selesa. Laminate asal "oak bleached" sesuai dengan keindahan dalaman yang ditawarkan oleh pereka.

  Di lorong rumah di gaya pantai yang paling semula jadi akan sesuai dengan kayu semulajadi warna yang dipancarkan

  Salutan jenis, yang membezakan lorong "oak berkotak", memberi inspirasi dari langkah pertama. Almari berkebun yang terbina dalam "oak berkayu" boleh dihiasi dengan aksesori asal: pemegang gangsa bentuk yang luar biasa, sisipan cermin, mozek.

  Di dalam kawasan etnik, oak berkeliaran kelihatan sangat baik digabungkan dengan bahan-bahan penamat semula jadi

  Kaca warna yang tidak biasa atau mozek artistik juga boleh menghiasi pintu dalaman dalam warna oak yang berkeliaran, yang tidak boleh jatuh dari gaya umum. Pencahayaan yang dipilih dengan betul akan melengkapkan kesan keseluruhan.

  Pintu Barn Barn Barn sangat sesuai di pedalaman Mediterranean atau negara

  Kayu yang berkeliaran di bahagian dalamnya lebih baik digabungkan dengan batu semulajadi, dan udaranya ditekankan oleh kaca

  Gabungan teknik yang berbeza untuk pemprosesan oak adalah asal: tangga yang terbuat dari kayu oak hitam dan putih

  Ruang tamu, lancar mengalir ke ruang makan - reka bentuk sebenar, yang lebih suka pereka. Zon berfungsi sebaiknya dipisahkan oleh kaunter bar dan dihiasi dengan jubin seramik. Tetapi ruang tamu harus mempunyai keselesaan khas. Salutan yang ideal: lantai "peluntur oak", di mana anda boleh membuang kulit semula jadi secara semulajadi di sudut untuk berehat.

  Lantai oak berkulit alami mendapati penggunaan terluas dalam pelbagai gaya dalaman

  Jika ruang membenarkan, pastikan untuk melengkapkan perapian dengan api hidup. Papan perapian "oak berkotak" kelihatan sangat mewah dan nyenyak. Segera terdapat persatuan dengan pedalaman istana berlian kuno, yang berdiri selama berabad-abad, tetapi tidak kehilangan karisma.

  Barisan oak varnis yang dirawat seperti parti zon dan hiasan ruang tamu yang bebas

  Kayu putih yang terik kelihatan sangat organik di dalam premis, yang memelihara semangat kuno

  Apabila menghias pedalaman, pertimbangkan gabungan ek yang berkotak dengan kertas dinding dan upholsteri. Unsur moden di pedalaman berkembang menjadi rentang warna harmoni dengan warna berikut: mahoni, merah jambu sejuk, loredo gelap, larch, ungu dalam. Aksesori dengan warna gangsa dan perak melengkapi gambaran keseluruhan.

  Panel yang diperbuat daripada kayu oak dipecah sebagai bahan untuk penamat dinding

  Dinding yang inovatif dari oak yang diputarkan telah berjaya menggantikan kabinet dan slaid klasik. Kayu dan kayu pengilangan kayu mahal digabungkan sepenuhnya dengan bentuk teater rumah yang ketat dan menggariskan garis-garis penutur sistem audio. Di dekat sofa lembut, anda boleh menyebarkan permaidani yang kemas kecil dengan longgokan lembap sebagai kontras dengan tekstur ketat lantai.

  Bleached oak dalam hiasan beranda rumah negara dalam gaya moden

  Kayu putih yang dikukir dikombinasikan dengan sempurna dengan spesies kayu yang lain

  Dapur adalah bilik istimewa. Tidak kira betapa selesa rumah itu, keluarga masih menghabiskan sebahagian besar masa mereka di dapur. Mereka berkumpul untuk sarapan cepat pada hari kerja atau makan tengah hari Ahad yang hangat. Perhimpunan petang di atas secawan teh tidak kurang penting daripada kopi yang diminum oleh perapian. Oleh itu, hiasan bilik ini harus diberi perhatian maksimum.

  Meja makan segi empat tepat Oak di dapur gaya Scandinavia

  Masakan tradisional berkotak oak - simbiosis unik klasik yang berkualiti dan penerbangan yang luas dalam gaya hi-tech. Jika anda lebih suka nada sejuk dalam reka bentuk, beri perhatian kepada kombinasi berikut: larch gunung dan pastel sejuk dalam motif berwarna merah jambu dan hijau dengan warna biru yang tidak dapat dilihat. Aksesori adalah lebih baik untuk memilih dalam bentuk matte gangsa.

  The oak bleached juga kelihatan baik dalam set dapur klasik, dan moden

  Dapur rumah negara hampir boleh dibuat dan dipangkas dengan kayu, termasuk oak yang berkeliaran. Ini, tidak seperti pangsapuri bandar, tidak akan kelihatan monoton

  Bleached oak dan marmar secara tradisional adalah gabungan yang baik

  Perabot dapur paling baik digabungkan dalam format ini: meja kayu oak yang terukir dengan penutup kulit (anda boleh pengganti kualitatif), atas meja kaca - kerusi krom. Lantai: laminate "bleached oak" atau jubin seramik. Bahan semulajadi kelihatan secara organik di pedalaman negara. Oleh itu, jika anda seorang peminat gaya ini, penerbangan imaginasi anda tidak akan menyakiti.

  Laminate "bleached oak" - kegemaran pereka

  Bilik tidur adalah bilik untuk bersantai dan ketepuan dengan tenaga segar dan bersih. Oleh itu, warna cahaya secara organik dikelilingi dengan nota jiwa yang tenang. Interior dalam reka bentuk semulajadi akan menekankan keselesaan dan kesenangan.

  Bleached oak sentiasa menjadi pilihan yang baik jika anda ingin menghiasi bilik tidur dengan warna-warna yang tenang

  Dinding dan lantai paling sesuai dengan bahan "bernafas". Perabot dalam nada: dada laci "peluntur oak", meja tepi katil kecil, Utsman, meja persalinan. Jangan bebankan ruang dengan unsur-unsur dalaman yang berlebihan. Jangan lupa tentang tingkap - ini adalah mata bilik di mana anda melihat dunia. Reka bentuk dalam gaya semulajadi membayangkan gabungan pastel lembut dengan tompok cahaya cahaya kuning, hijau muda. Anda boleh taburkan sedikit untuk perubahan dalam warna limau.

  Laci dada "ek yang berkotak" akan sesuai dengan bilik tidur atau ruang tamu dengan gaya klasik

  Apakah yang paling penting ketika menghias rumah? Jangan jatuh dari imej umum. Jika anda membuat reka bentuk dalam gaya naturalistik menggunakan kayu, jangan gabungkan dengan plastik. Ini rasa tidak enak!

  Pilih unsur-unsur dengan bentuk mulia: lampu dan candelier tidak termasuk lampshade plastik dan kain. Langsir - dalam nada, gambar dan panel - dengan motif tunggal dengan pedalaman. Tompok terang di dinding hanya dibenarkan mengikut ketat dengan idea pereka, yang boleh membuat pedalaman dalam kontras. Jangan menggabungkan lebih daripada tiga warna di bilik yang sama. Bleached oak "pada satu gelombang" dengan pastel lembut atau warna mulia: merah dan kayu hitam, marmar, gangsa, matte perak, emas.

  Dalam pemilihan gabungan untuk oak berkeliaran perlu diberi keutamaan kepada bahan semula jadi, yang terbaik - batu dengan corak semula jadi yang cerah

  Kaca dalam reka bentuk digabungkan dengan logam berlapis krom. Kayu semula jadi dengan batu. Bleached oak adalah chic khas yang akan mengambil masa yang lama kedudukan utama di pedalaman. Oleh itu, anda boleh menghiasi rumah anda dengan oak semula jadi atau pengganti dari kayu murah, diolah sebagai pokok berharga.

  Kayu kayu yang diproses dengan betul sangat tahan cuaca, jadi ia sesuai untuk penamat beranda

  Adalah penting untuk diingat: oak pemutih semulajadi adalah sangat kuat. Oleh kerana impregnasi khas itu tidak membusuk. Bahan semacam itu boleh dibasuh dan dibersihkan dengan cara khas, ia akan bertahan selama bertahun-tahun. Jika, bukan kayu oak, kayu lain digunakan, di mana tekstur mulia dicipta, berhati-hati dengan kelembapan berlebihan dan kerosakan mekanikal.

  Kayu yang dikelantang semula jadi, kerana rintangannya terhadap keadaan luaran, juga digunakan dalam perabot luar untuk estet swasta

  Kerana kekuatan yang diketahui, oak berkotak akan menjadi pilihan yang baik dalam pilihan balok siling hiasan

  Warna ek teruk di pedalaman - video

  Ciri-ciri dan peraturan yang berguna untuk kubis Calais yang semakin meningkat

  Lengan kecil yang paling berkuasa, pistol submachine UMP45 untuk kartrij 45 ACP

  Baiklah: item baru yang paling popular pada tahun 2017

  Pertandingan Walther CP88 Black - pistol gas Magnum

  "Adalah lebih mudah bagi seekor unta untuk melalui telinga jarum daripada seorang kaya untuk memasuki Kerajaan Tuhan.

  Terapi haiwan: kesan dan contoh rawatan

  25 gambar kucing yang menawan yang menjadi kucing mewah

  Rang undang-undang mengenai penghapusan surcaj utara

  Kami menjahit skirt kanak-kanak dengan kejutan. Mudah dan hebat!

  Ruang tamu dapur dengan rehat untuk alat dengar

  Bilik mandi dengan pembaikan masalah

  Kotej sendiri berhampiran Minsk. Cara bermimpi dengan harga $ 68,000

  "Sejarah Loft" di pusat Moscow

  Sebelum dan selepas: ruang tamu dalam gaya moden abad pertengahan

  Studio terang 36 m²: membuat gambar dan foto sebenar

  Dapur: dapur kecil tetapi nyaman dengan bunga

  Kami membuat sangat mudah untuk membuat penyu hiasan

  Rahmat Tuhan: bagaimana untuk memeliharanya dan memberi kesaksian kepadanya

  Perniagaan Cottage (decoupage kotak)

  28 kanak-kanak yang memaksa ibu bapa mereka bangga dengan diri mereka sendiri

  Penggunaan bahan laman web hanya mungkin jika anda menentukan pautan hiper kepada sumbernya

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  33 + = 34