Perkara yang berguna untuk garaj dengan tangan mereka sendiri

Alat berguna untuk garaj oleh tangan sendiri

Garasi bukan hanya tempat letak kereta. Ia juga bengkel, tempat berehat, dan kelab untuk kepentingan. Oleh itu, susunan garaj mestilah mudah dan bijaksana. Kawasan kecil harus menampung banyak perkara, dan menggunakannya sepatutnya mudah. Ini akan membantu buatan sendiri untuk garaj itu. Apa yang orang tidak lakukan dengan tangan mereka sendiri. Dari rak asas ke peranti kompleks. Semua ini boleh dilakukan secara bebas. Tetapi adalah perlu untuk mengetahui bagaimana. Beberapa idea untuk pemodenan garaj dan rancangan untuk pelaksanaannya dalam artikel itu.

Homemade untuk garaj: idea-idea untuk susunan

Pengaturan garaj adalah proses yang panjang. Segera melakukan segala-galanya tidak akan berfungsi, anda perlu sentiasa menaikkan sesuatu, mengubah, membuat sesuatu yang baru. Dalam kes ini, kebanyakannya, mereka menggunakan pakaian buatan sendiri untuk garaj itu. Ia memerlukan kurang wang dan bahkan memberi kesenangan - untuk membuat perkara yang perlu dari sampah bernilai banyak.

Malah di kawasan kecil anda boleh meletakkan segala-galanya

Setiap pemilik kereta berhadapan dengan masalah menjaga "kasut" di luar musim untuk kereta. Di mana untuk melekat tayar - soalan yang menyakitkan. Secara umum, cara menyimpan tayar bergantung kepada sama ada ia dipasang pada cakera atau tidak.

Cara penyimpanan tayar

Jadi tayar dengan cakera boleh digantung atau disimpan berbaring - dalam bentuk timbunan, dengan menyusunnya satu sama lain. Untuk penggantungan tayar, ada kemungkinan menggunakan tali pinggang, rantai, kabel logam dengan diameter 4 mm dan lebih dalam jaket polietilen. Kencangkan tali ke siling, dinding, ke balok yang terletak di atas.

Satu lagi cara yang berpatutan - untuk memandu ke pin dinding atau cangkuk dengan radius kecil lenturan. Jarak antara cangkuk adalah lebih kecil daripada diameter tayar. Panjang pin harus sedemikian rupa sehingga mereka tidak menonjol melewati batas tayar. Mereka boleh diisi hampir sehingga siling supaya roda dapat naik.

Tayar tanpa roda hanya boleh disimpan "berdiri". Bagi mereka, buat rak khas. Mereka biasanya dikimpal dari paip berprofil. 20 * 20 mm, maksimum, 30 * 30 mm. Anda juga boleh menggunakan sudut. Pipa bulat untuk memasak menyusahkan, tetapi dari sini anda boleh membuat silang - tayar sesuai dan tahan dalam kes ini lebih baik.

1

Lebar rak adalah 4 kali lebar tayar, ditambah rizab 10-15 cm untuk beberapa kebebasan. Ketinggian dinding belakang sedikit lebih tinggi daripada diameter luar roda. Reka bentuk adalah mudah = pandangan sisi menyerupai segitiga segi empat tepat. Mempunyai mesin kimpalan penyongsang, ia tidak akan sukar untuk mengendalikan rak sedemikian.

Rak seperti biasanya digantung di dinding. Tetapi tempat itu harus dipilih supaya getah tidak jatuh ringan - ia merosakkan ini. Bukan buatan sendiri yang paling sukar untuk garaj, tetapi sangat berguna.

Mungkin, bilangan terbesar garaj buatan sendiri untuk garaj dikaitkan dengan peralatan tempat kerja dan sistem storan alat itu. Dan rak dan rak di garaj bukan satu-satunya cara untuk menyelesaikan masalah ini. Pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan di mana tempat kerja akan ditempatkan. Terdapat tiga pilihan:

 • Lebar keseluruhan dinding jauh. Jika garaj mempunyai panjang yang mencukupi dan ada kemungkinan untuk "mencuri" kira-kira 1.5 meter. Maruah - semuanya terletak padat, di tangan, tidak mengganggu berjalan di sepanjang kereta. Kelemahan penyelesaian ini adalah perlu untuk membawa alat jauh, jika kerja dijalankan di jalanan.

Meja atau meja kerja untuk garaj dibuat daripada papan, papan lapis. Murah, benar-benar boleh dipercayai. Sekiranya terdapat mesin kimpalan dan kemahiran rekonciling, anda boleh mengimpal bingkai dari sudut atau paip berprofil. Sekali lagi, lebih baik kot dengan papan lapis kalis air. Ia ternyata permukaan yang tahan lasak, walaupun. Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan papan seramik berlapis, tetapi lapisan laminating dengan cepat rosak.

Meja kerja berbentuk U untuk garaj

Untuk meletakkan "tidak berjalan kaki", anda boleh menetapkan rak di bawah meja atau membuat kotak. Kotak lebih mudah, tetapi untuk melakukannya - itu masih menjadi masalah. Ia adalah mustahil untuk membuat rak dan meletakkannya pada sen yang ditebang dari papan lapis. Juga kotak plastik dan bakul yang sesuai. Tetapi dindingnya harus tebal.

Di rak anda boleh meletakkan kotak

Ada, dengan cara, satu idea yang berguna - untuk membuat rak penyimpanan untuk peralatan yang digunakan dari tin yang digunakan. Cari mereka yang mempunyai pen di atas. Segala-galanya lebih mudah - salah satu sisi dipotong dan kemudian kanister ini digunakan sebagai kotak.

Rumah buatan sendiri yang berguna dan mudah untuk garaj

Ia tidak perlu untuk membuat rak keseluruhan - ia masih sukar untuk diingat di mana itu. Tetapi dengan prinsip yang sama, anda boleh membuat laci untuk rak. Di hujung, dengan cara itu, anda boleh menyisipkan prasasti atau gambar (dengan gambar, pengiktirafan lebih cepat). Produk buatan sendiri untuk garaj membawa kepuasan - untuk membuat sesuatu yang berguna dari sampah - perasaan yang menyenangkan.

Tugas yang paling sukar ialah mengatur penyimpanan instrumen di garaj. Ia adalah perlu untuk memastikan segala-galanya teratur, tetapi, pada masa yang sama, ia berada di tangan dan kelihatan. Dan kotak tertutup sesuai hanya untuk orang yang teratur yang selalu meletakkan perkara itu di tempatnya. Jika tidak, anda akan sentiasa mengheret melalui laci, melupakan di mana segala-galanya terletak. Terdapat beberapa idea untuk menyimpan barang dan alat kecil yang mudah. Ini adalah buatan sendiri yang sangat mudah untuk garaj.

Dengan cepat menyelesaikan masalah ini akan membantu mesh logam konvensional. Kawat tegar yang sesuai untuk wayar 2 mm, sangkar 10 cm. Pasang di dinding, sesetengah ranting menggigit, bengkok, menjadikannya cangkuk, salib, dan sebagainya. Anda boleh membeli cangkuk khas yang dilekatkan pada jaring (terdapat kedai-kedai yang menjual peralatan komersil), dan cangkuk dua hala biasa yang anda boleh beli atau buat dari wayar.

Mesh di dinding - satu cara untuk cepat mengatur penyimpanan alat

Pemutar skru mudah disimpan di rak khas. Ambil papan, venir, tebal 10-15 mm. Lembaga mestilah disandarkan dengan baik - supaya tidak ada serpihan. Kemudian bor lubang diameter yang berbeza dalam satu atau dua baris dalam satah. Jika papannya cukup luas, anda boleh membuat lubang yang lebih besar - untuk pahat atau bahkan untuk mengendalikan tukul. Semua cip dibersihkan sekali lagi. Sekarang kita perlu tampil dengan dinding dinding. Anda boleh menggunakan pendakap konvensional. Masukkan pemikat skru, pahat, bahan lain yang serupa ke dalam lubang. Mudah, pantas, semuanya kelihatan.

Idea menyimpan pemutar skru di garaj

Masih terdapat buatan sendiri yang berguna untuk garaj, yang membolehkan anda menguruskan penyimpanan alat tangan. Tang, tang, tang, dll. tempatnya mudah bermasalah. Anda boleh menggantung pada grid. Ia mudah untuk menembak, untuk menggantung - tidak. Tetapi ada penyelesaian mudah - untuk melampirkan papan yang sempit dan padanya untuk memakai alat itu. Untuk memudahkan untuk "duduk", papan harus dipakai di satu sisi. Dalam potongan itu, ia sepatutnya kelihatan segitiga isosceles.

Penyimpanan alat tangan di garaj

Satu lagi idea mudah untuk menyimpan alat bateri, caj dan bateri ganti kepada mereka. Buat rak seperti dalam gambar di atas. Di bahagian bawah, pemotongan saiz yang berbeza dibuat, dan bahagian atas digunakan sebagai rak biasa. Idea ini adalah bahawa segala-galanya berada di satu tempat, dengan pantas mendapat / menetapkan. Ini buatan sendiri untuk garaj akan menjadikan tempat kerja selesa. Mengekalkan pesanan akan mudah.

Tempat letak kereta untuk kereta

Walaupun dengan pencahayaan yang sangat baik di garaj itu sendiri atau hari di jalan, penglihatan sangat rendah di bawah bahagian bawah kereta. Untuk menerangi depan kerja menggunakan lampu mudah alih - bawa. Ini adalah buatan sendiri yang mudah untuk garaj. Dengan mereka, anda boleh memulakan pengaturan epik dan kelengkapan ruang garaj.

Jenis yang paling biasa dibawa ke garasi. Buatan sendiri biasanya sangat serupa

Dalam versi yang paling mudah, ia adalah kartrij yang dipasang pada wayar, skrin kecil dengan cangkuk boleh dilampirkan padanya. Apa yang mudah. Mentol lampu digunakan biasa - pijar atau rumah tangga di bawah kartrij standard. Segala-galanya tidak buruk, kecuali bola-bola ini bertarung sangat kerap, kita perlu mengetahui cara menggantungnya, sehingga mereka bersinar di tempat tertentu. Secara umum, reka bentuk perlu diperbaiki. Terdapat beberapa pilihan untuk kerja semula.

Tangkai lampu dari botol plastik dengan sempurna melindungi pelincir yang rapuh daripada lampu penjimatan tenaga. Anda juga boleh menggunakan lampu LED, tetapi incandescence tidak akan pergi - ia menjadi terlalu panas. Reka bentuknya biasa - tali dengan palam dan chuck pada akhir.

Tugas utama adalah mencari kapal plastik dengan dinding plastik tenusu semitransparent ketebalan sederhana. Telus tidak akan berfungsi - ia tidak akan menyebarkan cahaya, dinding terlalu tipis tidak akan menyelamatkan dari pukulan dari lampu. Selepas mencari kapal yang betul ada perkara kecil:

 • Potong tingkap kira-kira 1/4 daripada diameter botol;
 • Potong leher supaya anda boleh menyalakan lampu, tetapi supaya kelalang yang diskrin menekannya ke atas kartrij;

Homemade untuk garaj: plafond tidak dapat dipecahkan untuk dibawa

Segala-galanya mudah, tetapi plafond semacam itu membolehkan anda menyerlahkan dengan tepat kawasan yang betul, semua ruang yang lain dibanjiri dengan cahaya, tidak memotong mata.

Menjalankan lampu lumina LED

Perjudian yang paling mudah dan paling biasa untuk garaj adalah lampu mudah alih. Tanpa mereka, tidak susah untuk bekerja di lubang garaj, tetapi hanya di bangku simpanan. Anda memerlukan lampu LED cahaya yang rata, yang boleh dihidupkan dalam 220 V. Model-model ini dipanggil "tablet" kerana bentuknya. Masih memerlukan tali dengan garpu, sepotong tingkap plastik - untuk membina lampu. Sekeping ambang tingkap harus lebih besar daripada lekapan yang bersaiz. Saiz khusus dipilih sendiri. Tindakan selanjutnya ialah:

 • Di jendela, di satu pihak, kami memotong bulatan dengan diameter sedikit lebih kecil daripada diameter perumahan lampu.
 • Penataan standard luminaire dikeluarkan (ia akan menjadi lebih nipis).

Menjalankan sendiri garaj untuk garaj dari lampu lumina LED

Segala-galanya, membawa buatan sendiri sudah siap. Pilihan ini adalah untuk pemasangan di atas lantai. Kaki bergerak membolehkan anda menukar sudut. Untuk menjadikannya sedikit, di dalam kes itu (di bahagian bawahnya) adalah mungkin untuk menetapkan sepasang beban.

Selamat tali dari siling di siling

Kemudahannya terdiri daripada benda-benda kecil, tetapi dalam buatan sendiri sangat mudah untuk garaj itu. Sebagai contoh, anda boleh mengeluarkan kabel kusut secara kekal di bawah kaki anda dari lampu mudah alih. Pembawa biasanya dilakukan dengan kabel murah. Dia bukan yang paling fleksibel, tidak sesuai dengan baik, gilirannya di lantai jatuh di bawah kakinya. Secara umum, ia adalah sukar untuk digunakan. Anda boleh mengamankan diri anda dan membawanya - menggantung kabel ke siling. Penyelesaiannya mudah, tetapi sangat berkesan.

Berikut adalah "penggantungan" ke siling untuk membawa boleh dilakukan dengan tangan selama satu jam

 • Dua sauh dengan cincin pada akhir.
 • Skru untuk kabel.
 • Keldai kuk.
 • Kabel logam. Panjangnya bergantung pada saiz garaj - ia perlu dari satu dinding ke dinding yang lain.
 • Cincin keluli / plastik atau dawai keluli dan sekeping paip untuk membuat cincin ini.
 • Membawa dengan kabel panjang - panjangnya kira-kira dua kali ganda garaj.

Kabel terbentang sepanjang sisi garasi panjang. Mudah - berhampiran dinding "kerja", di mana terdapat meja kerja atau peralatan lain. Berfungsi sedikit:

 • Di atas siling dari satu dan sisi lain pada jarak 30-50 cm dari sudut gerudi lubang di siling, skru jangkar.
 • Di satu pihak kami melampirkan kabel ke senarai yg panjang lebar.

Pasang anchor dengan gelung, pasangkan tali

Pada cincin ke kabel hang kabel dari membawa

Kami membuat cangkuk (atau beberapa) untuk menggantung gelung kabel

Secara umum, semuanya. Anda boleh menggunakannya. Dengan peranti ini, bawa boleh dilanjutkan ke kedua-dua hujung garaj, sementara kabel tidak terjejas atau ditangkap. Nyaman, masa memerlukan sedikit.

Pemampat untuk garaj oleh tangan sendiri

Pemampat diperlukan di mana-mana garaj. Dan, dengan cara ini, ini bukan buatan sendiri untuk garaj. Pemampat kuasa rendah untuk garaj untuk menukar tayar dan kerja kecil lain boleh dilakukan dengan tangan dari bahan bantu tambahan. Contohnya, dari pemampat dari peti sejuk. Untuk melakukan ini, anda perlu:

 • pemampat dari peti sejuk;
 • balon disegel dengan dinding tebal (anda boleh menggunakan kelalang dari alat pemadam api, silinder gas kecil);
 • injap keselamatan untuk 8 Atm;
 • manometer;
 • pemasangan;
 • hos oksigen dengan gandingan (panjang dipilih berdasarkan saiz alat ganti anda);
 • pangkalan untuk pemampat adalah papan tebal, sekeping papan lapis.

Agar tidak mengepam mana-mana kotoran pada tayar, ia juga wajar untuk meletakkan penapis - untuk memisahkan minyak, habuk dan bahan cemar lain. Skim pemampat buatan sendiri dibentangkan dalam foto.

Skim pemampat buatan sendiri

Pemampat mesti dilengkapi dengan peranti mula. Kami pasangkannya ke dalam rangkaian, melihat tiub mana udara disedut, tandakan ia. Di atasnya adalah mungkin untuk meletakkan penapis kereta - udara tulen akan dipam.

Dari silinder dan injap keselamatan, kami mengumpul pemisah minyak penerima. Untuk melakukan ini, kami memasukkan dua pelongsor ke dalam silinder - untuk masuk dan keluar udara. Di dalam salur masuk kami meletakkan injap keselamatan kepadanya dengan bantuan hos oksigen yang kami sambungkan di outlet pemampat.

Pemampat buatan sendiri untuk garaj berdasarkan pemampat dari peti sejuk

Di bahagian luar pemisah minyak penerima kami meletakkan penapis minyak lain di dalam kereta - untuk mengeluarkan minyak akhirnya. Penuras dihubungkan dengan manometer, dan dari sana sudah ada hos, yang melalui penyesuai yang sesuai disambungkan ke bas.

Perhimpunan selesai. Tetapi untuk membawa peranti ini, ia mudah, segala-galanya perlu diperbetulkan dalam beberapa cara. Anda boleh mengimpang bingkai pada saiz, memasang roda dan pemegang - untuk pengangkutan yang mudah. Salah satu varian pemampat untuk mengepam roda diterangkan dalam video. Tiada penerima, tetapi fungsinya adalah penapis minyak. Anda boleh melakukan ini, tetapi dengan penerima reka bentuk lebih dipercayai.

Memandangkan pemampat dalam peti sejuk adalah kuasa rendah, ia mungkin mengambil masa yang lama untuk mengepam roda. Anda boleh menjadikannya lebih kuat dengan memasang dua pemampat yang akan bermula pada masa yang sama. Oleh itu, tekanan akan dipam dua kali lebih cepat. Tetapi pemasangan ini memerlukan kumpulan keselamatan yang lebih kukuh. Produk-produk buatan sendiri memerlukan sedikit lagi peralatan, kerana skim ini masih lebih rumit.

Garaj dengan tangan sendiri

Pemanas mudah di dalam basuh

Dengan bermulanya musim sejuk, saya memutuskan untuk membantah sesuatu dengan pemanasan air

Kotak untuk alat untuk garaj tin plastik

Saya mempunyai banyak kuali dalam garaj, kebanyakannya

Kami membuat lampu LED dengan tangan kami sendiri

Lampu diod menjadi lebih biasa, sementara kosnya

Kotak dari profil untuk menyimpan kacang, bolt dan apa-apa perkara kecil

Hello kawan-kawan, dalam artikel ini saya ingin memberitahu anda bagaimana

Keranjang matahari roll-on mudah untuk garaj anda

Halo semua, dalam artikel ini saya ingin memberitahu anda bagaimana

Cuci dari cerek elektrik ke garaj dengan tangan mereka sendiri

Saya akan memberitahu anda cara membuat basuh dari cerek elektrik. Cerek sudah lama,

Troli alat untuk garaj

Di sini saya memutuskan untuk membuat keranjang pada roda dengan tangan saya sendiri, untuk

Pengapit garaj oleh tangan sendiri

Untuk masa yang lama saya ingin membeli pengapit, tetapi telah melihat di kedai berapa banyak

Sesungguhnya ramai orang tahu keadaan apabila pistol pen hangus

Alat untuk membantu pembaik kereta, periksa cincin dan mampatan

Peranti sambungan ini membantu saya apabila pelanggan kalah

Pemacu denyar USB atau pembunuh komputer dengan tangan sendiri

Dalam artikel ini, kita akan bercakap tentang memasang satu pemacu denyar,

Penarik diri untuk wiper kaca atau wiper

Hello semua! Berikut adalah sedikit pemikiran dan sedikit pomuchivshis

Skru untuk mata air automatik

Entah bagaimana saya terpaksa menukar mata air, beberapa kali, dan

Pemasangan penggantungan basikal di garaj dengan tangan anda sendiri

Selamat siang. Bosan dengan basikal yang berdiri di lorong sepanjang masa

Menjalankan diri anda dari gegelung garaj sendiri

Setelah meletakkan barang-barang dalam tandas di dalam kandang, ibu bapa saya menemui sebuah gegelung,

Pemegang alat di garaj

Seluruh instrumen terletak di sini, kemudian

Aksesori garaj untuk kegunaan sendiri: semua yang paling berguna

Untuk penggunaan rasional ruang, komunikasi dan peralatan untuk garaj dengan tangan mereka sendiri digunakan dari bahan-bahan yang diperbaiki. Perlu melibatkan diri dalam proses dinding, tingkat bawah tanah, letakkan mesin-mesin di dalam bangunan, sediakan lampu biasa.

Peralatan pengemasan untuk garaj

Video: 29 buatan sendiri untuk garaj

Cadangan untuk susunan garaj

Untuk operasi yang selesa bagi premis yang dimaksudkan untuk penyimpanan kereta, seseorang harus mematuhi cadangan tertentu:

 • instrumen itu mesti semudah yang boleh dicapai;
 • Kawasan penyimpanan yang dilengkapi dengan rak / rak adalah lebih mudah;
 • meja kerja, lubang pemeriksaan, alat mesin buatan sendiri dan alat garaj untuk kegunaan sendiri mengembangkan keupayaan pemilik kereta;
 • Ruang bawah tanah ini membolehkan untuk menjimatkan ruang tapak;
 • kualiti pencahayaan bergantung kepada prestasi kerja, pembaikan kecil.

Pertubuhan ruang kerja di dalam garaj

Bergantung pada saiz bangunan, kawasan yang diduduki oleh peralatan, peranti, komunikasi, tidak boleh melebihi 10 - 20% dari dimensi lantai garaj.

Penyimpanan, rak, meja kerja

Dalam 80% kes, lampiran garaj dibina untuk menyimpan aksesori, peralatan, dan peralatan kereta mereka sendiri. Harus diingat bahawa bahagian-bahagian kereta yang paling besar adalah set getah musim sejuk / musim panas bergantung pada musim.

Peraturan penyimpanan tayar

Ia lebih mudah untuk menyimpan roda pada kurungan pembinaan berikut:

 • Dua bingkai segitiga dari sudut, dihubungkan dengan crosspieces dari mana-mana gulungan logam;
 • segi tiga dilampirkan ke dinding, roda dipasang tegak lurus ke struktur sokongan, sedikit jatuh di antara jambatan.

Kurungan untuk penyimpanan roda

Ini adalah pilihan yang paling menjimatkan untuk menyimpan getah di luar musim. Pemandu yang paling menuntut adalah meja kerja lurus dan sudut. Ruang bawah biasanya diisi dengan rak atau kotak, mesin pengisaran dan naib terletak di atas meja.

Kerja meja garaj sendiri

Contoh organisasi stesen kerja sudut

Ia sangat mudah untuk menjadi lipatan meja lipat

Kayu adalah bahan universal untuk meja kerja dan rak

Bangku kayu lebih mudah untuk dibina secara bebas, tetapi ia mempunyai sumber yang kurang daripada analog logam yang digulung, yang mesti dikimpal. Sekiranya tidak ada sudut untuk rak di dinding galas beban semasa pembinaan, lebih mudah untuk menghasilkan rak logam atau kayu gergajian.

Rak Garasi Homemade

Gunakan untuk rak kaca kaca

Almari terbina dalam sangat padat

Rak gantung asal sesuai untuk menyimpan tolok panjang

Reka bentuk dan lokasi rak di dalam setiap garaj adalah terlalu individu untuk mengikuti saranan umum.

Lubang yang diperlukan untuk garaj dengan tangan mereka sendiri menjadi lubang pemeriksaan. Selain itu, pemiliknya tidak perlu membuat semua pembaikan dirinya. Komunikasi bawah tanah boleh digunakan dalam kes berikut:

 • pemeriksaan berjalan, stereng, sistem brek sebelum perjalanan panjang;
 • penggantian minyak, membolehkan menyimpan, tidak mengambil banyak masa;
 • pembaikan kecil, yang membolehkan untuk menjalankan kelayakan pemilik.

Lubang pemeriksaan di garaj

Adalah lebih mudah untuk mengatur masuk ke bilik bawah tanah dari lubang, kerana ini akan membolehkan kami untuk konkrit beberapa langkah dan bukannya menggunakan tangga.

Ruang bawah tanah di bawah garaj

Yang utama reka bentuk ini ialah:

 • bengkak tanah liat berbahaya bagi struktur bawah tanah;
 • jadi semua unsur lubang dan bilik bawah tanah dipanaskan dengan styrofoam di luar;
 • di lapisan asas sebelum penumpukan, pengisian semula sinus tapak penggalian, pasir atau batu hancur digunakan;
 • Di perimeter struktur bawah tanah di tingkat tunggal, longkang dibuang untuk mengumpul dan mengalirkan air.

Lebar lubang mesti membenarkan pemandu memandu ke dalamnya tanpa lampu.

Dalam garaj, litar selari peranti pencahayaan lebih kerap digunakan. Satu luminaire membolehkan anda menggunakan zon tertentu, beberapa peranti dihidupkan semasa pembaikan utama, lawatan ke ruang bawah tanah. Penggunaan kuasa minimum disediakan oleh lampu LED. Sumber yang besar adalah peranti siang hari.

Di dalam kereta, bahan beracun, berbahaya dan minyak pelincir digunakan, jadi peranti untuk membuang garaj dengan tangan mereka sendiri menjadi sebenar, yang membolehkan penciptaan pertukaran udara. Aliran masuk diatur dari bawah:

 • garaj - muffling dalam batu, dilindungi oleh bar;
 • ruang bawah tanah - paip dari garaj atau dari jalan.

Pengudaraan garaj dan ruang bawah tanah di bawahnya

Hud dipasang di bawah bumbung ruang bawah tanah, bumbung garaj atau mempunyai bentuk tembakan di dinding utama pada titik tertinggi.

Pengudaraan di garaj dengan tangan anda sendiri. Dari penerbitan ini anda akan belajar mengapa pengudaraan garasi sangat penting, apakah skema pertukaran udara, nuansa pemasangan.

Alat yang berguna untuk garaj dengan tangan mereka sendiri boleh dibuat dari peralatan yang digunakan, inventori, yang tersisa setelah bahan bangunan. Sebagai contoh, dengan melekatkan penutup tin plastik secara mendatar / menegak, pemilik mendapat pinggan mangkuk yang telus atau perkakasan telus yang sentiasa ada.

Alat untuk menyimpan bahagian kecil, alat, perkakasan

Menarik untuk menyimpan pemutar skru daripada paip PVC

Dari alat kuasa, ada kemungkinan untuk memasang alat dan aksesori mesin buatan sendiri untuk garaj:

 • Bor - gerudi, tetap dengan pengapit di dalam peranti, menggerakkan gear pada rak;

Mesin penggerudian dari gerudi

 • Pemotongan - diapit dengan cara yang sama dengan alat untuk logam atau kayu;

Mesin pemotong dari USM

 • Larik pada kayu - kepala belakang anterior sebuah gerudi, belakang chuck, tetap pada bingkai tiub persegi.

Larik dari gerudi

Kelebihan mesin adalah kedudukan yang lebih tepat dari perkakas relatif terhadap bahan kerja. Peralatan itu boleh dilipat, gerudi dan mono UWM dikeluarkan, digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

Larik untuk logam untuk garaj. Jenis mesin, spesifikasi, reka bentuk, ulasan model popular dalam penerbitan khas majalah dalam talian kami.

Reka bentuk yang paling sederhana dari mesin hidraulik diperoleh dari bicu hidraulik kereta. Untuk menekan / menekan galas, menekan / memampatkan bahagian, adalah perlu untuk membina bingkai dan hentian alih boleh alih keluar. Bingkai ini terdiri daripada 4 saluran yang dikimpal antara satu sama lain. Di bahagian atas, struktur diperkukuh dengan kaku (kerchiefs), dari bawah yang ditambah sudut melintang memberikan kestabilan bingkai.

Press hidraulik dengan bantuan bicu

Perhentian itu diperketatkan di kedudukan biasa ke palang atas atas bingkai dengan mata air yang kuat. Di antara mereka, bicu hidraulik dipasang, menekan hentian ke bingkai bawah yang diperlukan. Pasukan akhbar dikawal oleh bicu, dimensi zon kerja dipilih berdasarkan dimensi karya kerja.

Dan akhirnya, beberapa contoh lagi perkara yang berguna untuk garaj itu.

Rak di siling

Poket untuk menyimpan cakera potong dari plat guna

Peranti untuk kegunaan benang dan tali yang mudah

Memotong paip PVC - bahan yang sesuai untuk membuat tempat simpanan yang mudah

Rak storan yang boleh ditarik selesa

Video: peralatan buatan sendiri untuk garaj

Sesetengah penyelesaian sangat menarik. Saya hanya bercadang untuk meletakkan garaj saya dengan teratur, tetapi saya tidak mendapat tangan saya. Tetapi dalam perbendaharaan idea dia menambah sesuatu. Benar dengan pelaksanaan semua rancangan, mungkin perlu bercuti)

Nasihat yang baik! Saya mempunyai helah saya sendiri. Kerana garaj itu pendek, sangat sukar untuk disesuaikan. Saya menggantung tayar di dinding di mana saya berehat. Dengan pertolongannya, saya dapat dengan selamat berhenti dan jangan takut menggaru.

Sebagai alat yang berguna, bender paip yang mantap akan pergi (digali). Sebagai tambahan kepada destinasi langsung, ia boleh digunakan sebagai kemudahan anti-kecurian primitif. Satu hujung rantaian untuk kereta, yang kedua untuk bender. Perampas itu perlu menggerunkan.

Walaupun sebagai peranti buatan sendiri, anda boleh menggunakan silinder gas, dengan memotong kepala autogen, yang baik untuk menyimpan kimia garaj. Sampul adalah logam yang diinginkan, tetapi ia mungkin dan kayu. Perlindungan tambahan, ia tidak menyakitkan.

Adakah kami menjawab soalan anda? Balas balasan

Rubrik untuk bilik

Undian bulan itu

Semua hak terpelihara.

Pada penggunaan penuh atau separa bahan di laman web ini, pautan terus aktif diperlukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

57 + = 58