Plat siling Armstrong

Plat siling sebagai sebahagian daripada sistem penggantungan Armstrong

Pada awal 90-an abad yang lalu, syarikat Amerika Syarikat Armstrong (Armstrong World Industries) memasuki pasaran bahan penamat dengan produk baru. Ia adalah sistem siling raster yang digantung. Ia telah menerima pengedaran terluas di seluruh dunia. Syarikat Armstrong membuka perusahaan untuk pembuatannya di Perancis, Jerman, Britain, Sepanyol, Switzerland dan China. Ia dirancang untuk membuka kilang di Rusia, di zon ekonomi khas "Alabuga", Republik Tatarstan.

Kelebihan dan ciri-ciri siling Armstrong

Siling Armstrong adalah mesra alam, mereka juga diuji untuk memenuhi piawaian keselamatan kebakaran. Diproduksi dari gentian mineral, kayu dan logam, mereka menerima sijil untuk kelas keselamatan kebakaran - "kebakaran terhad" atau "bahan tidak mudah terbakar". Seterusnya, kelas A 2-s1 dan A-1.

siling digantung Armstrong adalah bertujuan terutamanya untuk hiasan kawasan awam: pejabat, kedai, pejabat-pejabat kerajaan dan pentadbiran, kelab, restoran, bangunan perindustrian, pusat-pusat membeli-belah, sekolah, institusi, hospital, dan lain-lain Di pangsapuri penggunaan sistem tersebut tidak praktikal .. , ia memerlukan sebahagian besar ketinggian siling.

Armstrong Ceilings telah memenangi pengiktirafan universal supaya mereka boleh menjadi estetika tidak menarik untuk menutup bukan sahaja jenis bertindih, tetapi juga pendawaian elektrik, pengudaraan dan penggera, serta paip air. Dalam kes ini, jika perlu, menyediakan akses mudah kepada komunikasi, tanpa membongkar seluruh siling. Ia cukup untuk mengeluarkan satu atau lebih jubin di tempat yang betul. Dan tanpa merosakkan mereka, kerana mereka dilampirkan secara bebas, dengan berat badan mereka sendiri. Mereka tidak memerlukan pembaikan kosmetik berkala.

Komponen siling Armstrong adalah profil PU siling, profil berbentuk T, penggantungan spring yang boleh dilaras tinggi dan plat siling Armstrong. Untuk siling-siling ini, lampu rol siling khas dan gril pengudaraan dengan dimensi yang sepadan dengan dimensi plat siling telah dibangunkan.

Sistem siling yang digantung ini telah mendapat populariti kerana harga yang agak rendah, kesederhanaan pemasangan dan pilihan slab siling yang mempunyai ciri-ciri yang berbeza. Ciri-ciri ini tertumpu pada penggunaan siling Armstrong di premis untuk pelbagai tujuan. Jurutera syarikat "Armstrong" telah membangunkan pelbagai jenis siling yang digantung. Mereka adalah:

Plat siling untuk siling yang digantung Armstrong

Ia adalah dari sifat-sifat slab siling yang mana bilik ini sesuai untuk ini atau jenis siling. Mereka berbeza dalam kedua-dua sifat dan harga.

Terdapat tiga versi plat siling (kaset) yang dikelaskan mengikut bahan dari mana ia dibuat:

 1. mineral;
 2. logam;
 3. Kayu (dilapisi atau dilekatkan dengan venir MDF).

Sifat-sifat bahan ini menentukan ciri-ciri siling yang diperlukan di dalam bilik tertentu, dan kosnya dapat dilihat dalam harga kaset.

Juga, papak siling dibahagikan kepada siri. Kaset dengan sifat yang sama boleh dibentangkan dalam siri yang berbeza, tetapi dari bahan yang berbeza. Sebagai contoh, kaset logam mana-mana adalah bukti kelembapan yang tidak dapat dinafikan, tetapi ia tergolong dalam siri lain.

1

Siri siri "Universal Ceilings" telah mengumpul semua sifat teknikal dan hiasan terbaik dari siling Armstrong. Plat siling "Ultima" boleh digunakan hampir di mana-mana sahaja.

Siri ekonomi termasuk plat Baikal, Everest Extra, Runcit, Tatra, Oasis, Oasis Plus, Norma dan Kortega. Siling dari kaset ini dicirikan oleh harga yang berpatutan dan kualiti yang cukup tinggi. Ia digunakan secara meluas untuk menamatkan premis pejabat, pentadbiran dan komersial.

"Tonic" siri diwakili kaset "Lembaga Plain", "Plain Mikrolok", "Plain Tegular", "Lembaga Suprem Dune", "Dune Suprem Mikrolok", "Dune Suprem Tegular". Papak siling ini mempunyai ciri yang lebih baik, dan akibatnya, harga mereka lebih tinggi.

Siri "Acoustic" termasuk plat "Sabia", "Ultima" dan "Optima". Seperti namanya, mereka telah meningkatkan penebat bunyi. Ceilings Armstrong siri ini digunakan di bilik-bilik di mana bunyi rendah adalah penting. Seperti hotel, pawagam, kelab, tadika dan institusi pendidikan.

Siri "Hygienic" digunakan terutamanya untuk menamatkan siling di institusi perubatan dan di premis perusahaan industri makanan. Ia diwakili oleh plat "Alpina", "Bioguard" dan "Mylar." Harga tinggi mereka dijelaskan oleh lapisan antibakteria yang digunakan untuk kaset.

Siri "kelembapan-bukti" direka untuk siling Armstrong yang digantung, dipasang di bilik dengan kelembapan yang tinggi (kolam renang, taman air tertutup, dan lain-lain). Plat ini termasuk Keramoguard dan Newton. Disebabkan ketumpatannya yang sangat tinggi, kaset tahan air juga tahan terhadap penyejatan reagen kimia dan kebakaran. Inilah sebabnya mengapa harga yang agak tinggi untuk jenis slab ini ditentukan. Juga tahan kelembapan, slabs Armstrong diperbuat daripada logam dan plat kayu siri "Kayu" boleh dikelaskan.

Siri "Pereka" termasuk plat siling "Cyrus", "Grafis", "Visual", "Optima Konopi" dan "Aksioma kanopi". Kaset reka bentuk membolehkan anda membuat ruang dalaman yang unik kerana lapisan asal slab Armstrong, serpihan siling. Oleh itu, mereka gembira dengan harga yang tinggi.

Perlu diingatkan bahawa pembahagian tersebut agak sewenang-wenangnya, dan dibuat berdasarkan sifat-sifat asas yang wujud dalam plat siling diberikan. Dalam amalan, hanya beberapa jenis kaset boleh digunakan hanya sebagai satu (kaset "Keramoguard" dan "Newton" disalut dengan lapisan anti-bakteria, tidak ada sebab untuk menggunakan untuk tujuan lain).

Sebagai contoh, pereka boleh membuat siling dan jubin siling logam Armstrong, membayar penghormatan kepada gaya Hi-Tech, atau jubin siling kayu Armstrong mudah untuk membuat siling yang bergaya di lobi hotel atau di restoran.

Ia adalah pelbagai jenis siling yang ditawarkan oleh Armstrong untuk membuat pilihan yang tidak sesuai dengan keperluan teknikal pengguna, tetapi juga terhadap persepsi estetiknya.

Julat saiz juga berubah-ubah. Plat yang dihasilkan dengan dimensi 600 * 600 mm, 600 * 1200 mm, 1200 * 1200 mm.

Seperti yang dapat dilihat dari atas, siling Armstrong patut mendapat reputasi tawaran terbaik di pasaran bahan penamat, di antara siling hinged. Keluasan spektrum yang luar biasa, pengemaskinian berterusan dari barisan dengan kualiti yang berterusan layak mendapat penghargaan tertinggi.

Plat standard Armstrong

Apabila ia selesai menamatkan siling pejabat, pusat membeli-belah, institusi pendidikan, hospital dan institusi awam yang lain, masalah timbul daripada memilih bahan yang praktikal dan boleh diakses. Plat standard Armstrong menggabungkan ciri-ciri fungsional tinggi tidak dengan mengorbankan kepraktisan dan penampilan yang menyenangkan.

Apakah plat siling Armstrong?

Siling Armstrong dihasilkan di kilang syarikat dengan nama yang sama. Mengikut klasifikasi yang diterima umum, mereka dikelaskan sebagai tergantung. Mereka adalah struktur pasang siap yang terdiri daripada slab dan sistem pengikat. Pemasangan dibuat di bawah tahap siling kasar bilik, yang membolehkan anda menyembunyikan sepenuhnya sistem komunikasi dari mata yang prying. Itulah sebabnya siling Armstrong berhak mendapat populariti dalam bidang pembinaan perindustrian.

Untuk pengeluaran slab siling Serat mineral mesra alam digunakan, di mana beberapa komponen mengikat ditambah: gipsum, tanah liat, kanji dan lain-lain.

Ciri-ciri utama siling Armstrong adalah:

 • mengikut data teknikal dan ciri luaran mereka sesuai dengan sempurna ke dalam mana-mana ruang pentadbiran atau pejabat;
 • pemasangan mereka tidak memerlukan kemahiran khusus dan pengalaman kerja yang luas, ia mudah dan cepat untuk menjalankan walaupun pakar baru;

 • akses kepada komunikasi tidak bertindih, pada bila-bila masa anda boleh mengeluarkan mana-mana dapur dan menembusi ruang di atas siling;
 • mereka hanya perlu diperbaiki, anda hanya perlu menggantikan beberapa plat yang rosak dengan yang baru;
 • dengan mereka lebih mudah untuk menghapuskan akibat dari kebakaran, banjir dan kecemasan lain - sebagai peraturan, tidak ada keperluan untuk mengubah seluruh siling (contohnya, dalam hal GVL, yang tidak boleh diganti di bahagian-bahagian);
 • mereka menyembunyikan apa-apa penyelewengan dan kecacatan siling kasar;
 • plat boleh dengan cepat diganti oleh orang lain dalam tekstur atau warna, yang dengan serta merta mengubah bilik;
 • Struktur siap tetap mudah dibongkar, dan semua unsur di dalamnya boleh ditukar ganti;
 • mereka benar-benar bersedia untuk digunakan, mereka tidak perlu menjadi tambahan, dicat atau dempul;
 • mereka adalah berpatutan dan sangat tahan lama.

Siri Plastik Armstrong Siri

Pelbagai yang ditawarkan oleh pengilang pinggan Armstrong Ia begitu luas sehingga beberapa siri. Berikut adalah antara yang standard:

 • Baikal(Baikal) - Papak ekonomi, yang mempunyai permukaan putih dengan "wormholes" dalam strukturnya. Siri ini adalah yang paling popular dan popular. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.

 • Oasis - juga merujuk kepada kelas ekonomi, sementara mereka mempunyai tekstur kasar yang agak asli permukaannya. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.

 • Oasis Plus - berbeza dengan siri lain dengan kehadiran diameter penukar peralihan, yang meningkatkan keupayaan plat untuk memadamkan bunyi bising. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.
 • Tatra - mempunyai struktur yang menarik, dihiasi dengan "retak". Mereka dihasilkan dengan tepi Lembaga dan Tegular.

 • Cortega - sama dengan plat siri Tatra (Tatra). Juga terdapat dengan tepi Lembaga dan Tegular.

Siling Armstrong berbeza bukan sahaja dalam siri slab yang digunakan, tetapi juga cara mereka diletakkan, yang secara langsung bergantung kepada jenis-jenis tepi yang disebutkan di atas.

Pertimbangkan variasi utama:

 • Tegular - ini adalah plat dengan kelebihan lebar, mereka perlu dipasang dalam sistem penggantungan dengan lebar 24 mm.

 • Lembaga (Lembaga) - ini adalah papak piawai dengan tepi yang tidak dipotong lurus, sesuai untuk pemasangan sistem selebar 15 dan 24 mm.

Juga anda boleh mencari plat dengan kelebihan Microlook (Microlook) untuk sistem gantung dengan lebar 15 mm. Walau bagaimanapun, mereka hanya tipikal untuk panel daripada siri khas, yang akan dibincangkan secara terperinci dalam artikel seterusnya.

Prosiding dari ini, tidak sukar untuk meneka bahawa hanya terdapat dua jenis sistem: 15 dan 24 mm lebar. Mereka boleh didapati dengan warna putih, tetapi jika perlu, anda boleh memilih dan memesan satu lagi warna yang dikehendaki. Penggantungan boleh disembunyikan atau kelihatan. Kunci, yang membolehkan penetapan plat, dihasilkan dalam dua variasi: tembaga dan semua-tamped. Yang pertama adalah dicirikan oleh peningkatan kekuatan.

Spesifikasi teknikal plat Armstrong standard

Terdapat dua pilihan standard untuk saiz papak: 60x60 cm dan 120x60 cm.

Ketebalannya boleh berbeza-beza dari 0.8 hingga 2.5 cm, dan berat - dari 2.5 hingga 8 kg bagi setiap meter persegi, iaitu plat itu sendiri sangat ringan, hampir lapang.

Warna standard semua plat adalah putih, tetapi ia boleh dibuat dalam warna lain mengikut susunannya.

Marilah kita pertimbangkan secara terperinci teknikal ciri-ciri setiap siri plat standard untuk siling Armstrong:

Jika perlu, pinggan boleh disapu dengan span lembap, tetapi gunakan hanya bahan pencuci ringan.

Apabila pengangkutan, penjagaan mesti diambil: jangan letakkan kotak pada tulang rusuk, kerana ini boleh merosakkan pinggirnya. Simpan mereka di dalam bungkusan asal di tempat yang kering.

Plat siling Armstrong di Rusia

Papak Armstrong sangat popular di Rusia sudah bertahun-tahun. Ia digunakan di mana-mana sahaja. Dan bahkan dalam projek berskala besar seperti Kampung Olimpik di Sochi. Ia adalah siling yang dilengkapi dengan pusat skating "Adler-Arena", stesen kereta api di Adler dan objek lain.

Semua ini menekankan pentingnya membina kilang syarikat Armstrong di wilayah negara kita. Bangunan itu didirikan pada lewat tahun 2013. Ia akan mengambil masa kira-kira 15 bulan untuk menyelesaikannya, serta memasang dan menyesuaikan peralatan. Oleh itu, pada tahun 2016 standard Armstrong akan dihasilkan secara langsung di Rusia.

Armstrong siling yang digantung - penyelesaian sejagat untuk mana-mana bilik

Plat siling Armstrong

Daripada banyak reka bentuk, gaya dan bahan-bahan moden, kesederhanaan dan kepraktisan istimewa adalah ciri-ciri bagi slab siling Armstrong. Dikilangkan hampir dari sampah, mereka adalah "kehidupan kedua" mereka yang menghiasi siling pejabat, bangunan awam, gudang, kafe, restoran, pangsapuri dan rumah.

Ciri-ciri dan kelebihan plat Armstrong

Pada pandangan pertama, kita boleh mengatakan bahawa satu-satunya kelebihan sistem pengeluaran Armstrong World Industries, Inc ialah kos mereka. Dia, benar-benar, menarik, tetapi tidak unik dan bukannya kelebihan utama mereka.

Ciri utama produk Amerika ini adalah modularitynya. Ini bermakna pembinaan boleh dipasang untuk bahagian-bahagian kecil yang boleh ditukar ganti. Dan jika perlu, untuk bahagian yang sama, ia boleh disassembled dalam urutan terbalik. Begitu juga, mudah untuk menukar rupa siling atau mengemas kini dengan hanya menggantikan elemen pelepasan cepat. Dan semua ini dilakukan dalam tempoh yang sangat singkat.

Pemasangan struktur dari papak armstrong boleh dilakukan oleh orang yang tidak bersedia. Ia cukup untuk mempunyai kemahiran standard bekerja dengan alat kuasa mudah dan beberapa alat tangan.

Kepraktisan siling sedemikian secara amnya adalah topik yang berasingan. Untuk struktur yang digantung, anda boleh meletakkan mana-mana, walaupun batang yang paling dimensi dan elemen struktur. Ini digunakan secara meluas dalam hiasan bilik bawah tanah, gudang dan premis lain dengan timbunan lebuh raya atau struktur kompleks.

Pengeluaran Arstrong tidak mempunyai sekatan dalam aplikasi, perkara utama adalah memilih bahan yang sesuai untuk siling.

Jadi, sebagai contoh, untuk institusi perubatan, siling dengan salutan antibakteria permukaan adalah sesuai. Sistem pelepasan lembapan boleh digunakan tanpa sekatan walaupun pada kawasan terbuka.

Bahan kalis bunyi khas menyediakan bukan sahaja penebat bunyi dan penyerapan bunyi, tetapi juga keselesaan bunyi. Ini bermakna salutan siling ini membolehkan anda mengekalkan kecerdasan pertuturan (kategori standard), kerahsiaan (kategori dB) dan tumpuan (kategori OP).

Terdapat juga satu siri panel dari gentian mineral yang dipanggil OPTIMA CANOPY. Mereka mempunyai bentuk dan warna yang berbeza, yang memperluaskan kemungkinan penggunaannya dalam bahagian dalaman penulis yang bergaya dan asli.

Semua produk Armstrong telah diuji untuk keselamatan kebakaran dan sepenuhnya mematuhi keperluan GOST dan peraturan-peraturan kebakaran, alam sekitar dan kesihatan keselamatan yang diambil bukan sahaja di Rusia, tetapi juga di negara-negara lain.

Apa yang termasuk dalam reka bentuk siling?

Set bahan untuk pemasangan siling terampai

Satu lagi kelebihan aras Armstrong adalah bahawa struktur reka bentuk mereka hanya termasuk bingkai dan papak untuk siling.

bingkai membentuk pesawat dengan saiz mesh 60 × 60 cm Armstrong plat siling adalah saiz yang sama - .. 60 × 60 cm Pada perimeter pada ketinggian bahagian sokongan pesawat siling dilampirkan dan dinding kontur yang sepenuhnya mengulangi ruang konfigurasi.

Ia perlu menambah pengikat yang boleh diselaraskan untuk rangka, yang mewakili kurungan suspensi. Salah satu hujungnya dipasang dengan tegar ke siling, dan yang kedua mempunyai cangkuk untuk panduan gantung. Dengan panjang (ketinggian), penggantungan ini dikawal oleh klip musim bunga.

Itulah semua komponen yang membentuk siling suspensi Armstrong.

Pemasangan rangka siling

Kelebihan seterusnya siling adalah kemungkinan pemasangannya di bilik siap dengan pembaikan atau pembinaan sepenuhnya selesai. Lagipun, pemasangan tidak berkaitan dengan proses kotor dan berdebu, dan semua butiran mempunyai lukisan kilang berkualiti tinggi.

Pertama sekali, mereka mula memasang sudut sokongan di sepanjang perimeter dinding. Pada masa yang sama, perhatian khusus diberikan kepada sendi-sendi di sudut, serta ke sudut luar dan dalam.

Penempatan pesawat dibuat menggunakan paras air atau laser. Sudut dowels dan skru dipasang. Apabila menetapkan eternit pada struktur yang diperlukan untuk menggunakan "tahi lalat" atau (s) sendiri menoreh skru untuk pemasangan tudung dalam pembinaan dinding bingkai eternit.

Oleh kerana saiz jubin siling adalah 60 × 60 cm, sel-sel siling yang digantung mestilah saiz yang sama. Ini dicapai dengan menggunakan profil khas dengan elemen docking pra-tag. Langkah titik dok adalah tepat 60 cm Oleh itu, tidak perlu menghasilkan ukuran tambahan yang kompleks. Sudah cukup untuk melakukannya sekali, buat rancangan, mengikut mana panel Armstrong dan lampu standard akan dipasang di dalam rumah, dan anda boleh memulakan pemasangan.

Kata kecil. Barisan papak tidak lengkap mesti dipindahkan ke kawasan rendah siling, atau meletakkannya sama rata di dinding selari.

Pertama sekali, pada suspensi, panduan utama dipasang selari dengan panjang bilik dan dengan jarak 120 cm antara satu sama lain. Panjang standard mereka ialah 370 cm. Bersama-sama dengan sendi-sendi akhir yang mudah (kunci). Panjang yang berlebihan dipotong dengan kemas dengan alat pemotong logam, tanpa merosakkan permukaan dicat muka.

Kemudian, di antara jalur rel utama, jumper dipasang dari panduan dengan panjang 120 cm dalam 60 cm langkah.

Akibatnya, pesawat siling dibahagikan kepada segi empat tepat dengan sisi 120x60 cm. Panduan ini disatukan oleh kunci akhir dan di lubang-lubang landasan utama.

Sekarang dalam setiap segi empat tepat ditambah profil panjang tetap 60 cm bagi membahagikan segiempat tepat itu kepada dua persegi sama bersisi 60 cm. Ahli menyambung terkunci yang sama seperti yang sebelumnya. Pada peringkat ini, ia adalah paling mudah untuk menguji litar pencahayaan, isyarat dan sistem elektrik lain. Ia tetap untuk mengukur tahap bingkai dalam satu satah dan, jika perlu, menyesuaikan ketinggian hanger di seluruh kawasan bilik.

Siling Amstrong di apartmen

Oleh itu, kita mempunyai persegi dibahagikan kepada dataran yang sama, di mana ia tetap hanya untuk mengisi lompang.

Berbeza ke destinasi, dan struktur corak Armstrong panel siling mempunyai saiz standard - 60 × 60 cm bingkai oleh itu sesuai untuk mana-mana siri panel ..

Tetapi yang pertama adalah perlu untuk mengatur lekapan standard, jika mereka disediakan oleh rancangan itu. Standard -. Min saiz 60x60 cm Mana-mana titik, patch, candelier dan lampu lain dipasang terus pada panel atau dilampirkan kepada pertindihan therethrough utama.

Untuk pemasangan, panel siling dimasukkan dengan saksama secara menyerong ke dalam selnya, maka ia terbuka dan sesuai dengan panduan. Ia lebih mudah untuk mengatur panel di tempat di baris, meninggalkan baris ekstrim dan biasanya tidak lengkap sehingga akhir kerja. Dalam kes ini, panel luar, jika ia dipotong, hendaklah 0.5 cm kurang daripada saiz sel. Kemudian pemasangan mereka akan lebih mudah.

Apabila meletakkan plat, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada lukisan, arah dan lokasinya. Dalam kes ini, untuk latar belakang biasa seragam, semua plat harus terletak dalam satu arah.

Lekapan lampu pendarfluor Armstrong untuk siling

Pengalaman mengendalikan siling Armstrong "menyoroti" beberapa ciri mereka, tidak diketahui walaupun kepada pengeluar:

 1. Panel pewarna dalam warna yang berbeza bukan sahaja membolehkan anda mempelbagaikan gaya, tetapi juga meningkatkan ketahanan kelembapan bahan dengan ketara. Oleh itu, walaupun panel yang paling biasa dan murah boleh dibuat tahan kelembapan, hanya dengan melukisnya. Panel harus dicat pada semua sisi dan berakhir dan terbaik dari semua dengan cat akrilik.
 2. Lampu sorot yang berat sukar dipasang di jubin siling Armstrong. Oleh itu, adalah perlu untuk membuat reka bentuk dan penguat kompleks. Cara yang lebih mudah ialah meletakkan sekeping papan eternit dengan dimensi 60x60 cm dari bahagian atas ke sel dan menguatkan lampu di dalamnya. Pada masa yang sama, plat standard dibuang, dan keseluruhan beban dikira oleh papan gypsum.
 3. Benar-benar mengambil panel siling dengan aksesori untuk Armstrong boleh terus di kedai. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui saiz bilik, dan panel sendiri mengambil 5% lebih. Pastikan mereka lebih baik di siling di tempat yang mudah dan mudah.

Daripada semua siling yang digantung, siling Armstrong dicirikan oleh pemasangan yang paling mudah. Ya, dan mereka mempunyai harga yang agak demokratik. Ciri-ciri ini, digabungkan dengan kemudahan operasi dan penggantian, memastikan populariti panel siling seperti itu di kedua-dua ruang awam dan di rumah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

35 − 32 =