Projek rumah dalam gaya berteknologi tinggi

Projek rumah satu tingkat dalam gaya Hi Tech

Perkembangan pesat bangunan moden dan teknologi penamat yang termaktub dalam gaya seni bina hi-tech (yang penuh dengan kebocoran), yang sebenarnya bermaksud "teknologi tinggi". Rumah yang dibuat dalam gaya ini tidak boleh dikelirukan dengan orang lain, mereka kelihatan sangat asli. Bentuk bangunan yang luar biasa adalah, pertama sekali, buah pemikiran kreatif arkitek, secara teknis disokong oleh pengiraan pereka. Projek-projek kotej dalam gaya berteknologi tinggi dan pelaksanaan praktikal mereka adalah permintaan yang tinggi di kalangan orang muda, aktif, dan kreatif. Apa ciri rumah yang dibina dalam gaya moden ini, anda akan mengetahui selepas membaca artikel itu.

Ciri-ciri utama yang terdapat dalam kotej berteknologi tinggi

Kebanyakan bangunan dalam gaya ini disedari dalam prestasi satu tingkat, walaupun terdapat reka bentuk rumah, walaupun lebih kerap, dalam 2-3 tingkat. Apa yang wujud dalam gaya seni bina ini dan membezakannya dengan latar belakang bangunan lain? Hiasan teknologi cottage dicirikan oleh ciri-ciri seperti:

 • bahagian luar bangunan tidak mengandungi unsur-unsur seni bina yang luar biasa, semuanya mudah dan ringkas;
 • borang luaran dan dalaman mengandungi sekurang-kurangnya bulat, mereka kebanyakannya segi empat segi, segi tiga;
 • Bumbung rumah mengandungi sekurang-kurangnya kinks, sering rata atau gable dengan sudut kecenderungan sedikit;
 • jika terdapat lajur dalam pelan rumah, mereka juga mempunyai geometri yang betul dan tidak menonjol secara visual terhadap latar belakang umum;
 • elemen gaya gaya adalah tingkap kaca berwarna yang besar yang dapat menempati satu atau lebih dinding;
 • Asimetri dinding dan elemen seni bina adalah unsur yang kerap di luar;
 • ciri penting gaya adalah warna (asas - kelabu, putih, hitam, keluli, kuning air, sisipan coklat, merah, kuning, oren);
 • dalam hiasan fasad dan pedalaman bahan buatan moden, kayu atau batu semulajadi di sini hendaklah sekurang-kurangnya.

Rumah-rumah dalam gaya berteknologi tinggi adalah sebagai fungsional yang mungkin, tidak ada keperluan di dalamnya, dan ini terpakai untuk seni bina dan susunatur dalaman

Rumah-rumah dalam gaya berteknologi tinggi adalah sebagai fungsional yang mungkin, tidak ada keperluan di dalamnya, dan ini terpakai untuk kedua-dua seni bina dan perancangan dalaman. Pedalaman di ketat di zon, ditandai dengan bentuk dan garis geometri yang jelas tanpa peralihan yang lancar dan elemen kecil. Antara bahan untuk hiasan, plastik, kaca, cermin diguna pakai. Di dalam bilik yang luas terdapat banyak lampu pencahayaan yang berbeza, bukan hanya di siling, tetapi juga di tempat yang paling tidak dijangka. Banyak cahaya yang bertaburan merupakan ciri penting dalam pedalaman kotej berteknologi tinggi, yang diperhitungkan ketika merekabentuknya.

Bahan-bahan untuk pelaksanaan projek rumah berteknologi tinggi

Walaupun bentuk eksterior yang luar biasa, bahan bangunan untuk bangunan bangunan dalam gaya ultramodern digunakan paling biasa. Apakah jenis bahan binaan yang digunakan dalam reka bentuk rumah gaya seni bina ini untuk pembinaan dinding? Keuntungan diberikan kepada bahan binaan seperti:

 • blok konkrit berudara;
 • blok seramik;
 • konkrit busa;
 • bata;
 • bahan untuk pembinaan bingkai.

Blok konkrit berudara dan seramik sangat bagus untuk melaksanakan reka bentuk rumah berteknologi tinggi kerana beberapa sebab. Yang pertama adalah kemudahan dan kelajuan tinggi meletakkan bahan bangunan ini. Kedua - ketiadaan dalam projek-projek rumah gaya seni bina ini unsur-unsur kecil, ini bermakna blok terbesar dengan keupayaan minimum mereka sesuai. Juga, berat bahan berliang dan kekonduksian terma yang rendah adalah penting, yang memungkinkan untuk menjimatkan bahan penebat haba dan pembinaan asas besar kekuatan tinggi. Di samping itu, kos blok dan harga untuk batu mereka lebih rendah, jika anda membandingkan, sebagai contoh, dengan bata.

Bata juga kadang kala digunakan untuk membina rumah dalam gaya berteknologi tinggi

Bata juga kadang kala digunakan untuk pembinaan. Dalam keutamaan, bahan bangunan ini apabila mendirikan bangunan keseluruhan, apabila kekuatan bangunan datang ke hadapan. Rumah satu tingkat kecil boleh didirikan pada permintaan pemaju dalam cara panel bingkai, yang lebih menjimatkan dan lebih cepat. Selepas penggunaan bahan penamat yang sepadan dengan gaya seni bina, sifat rangka kerja bangunan itu tidak dapat ditentukan.

Rumah dalam teknologi berteknologi tinggi dicirikan oleh bentuk bumbung luar biasa. Ia mempunyai cerun kecil, atau sama rata. Ciri ini memerlukan pendekatan yang luar biasa terhadap pilihan bahan bumbung. Dalam reka bentuk rumah satu tingkat dengan bumbung rata, biasanya diandaikan bahawa membran polivinil klorida PVC khas digunakan untuk tujuan ini. Untuk bumbung nada menggunakan jubin logam yang kuat atau seprai berprofil.

1

Salah satu ciri kebanyakan bangunan dalam gaya berteknologi tinggi adalah berat keseluruhan bangunan kecil (tingkap bukan dinding, bumbung yang tidak mengagumkan, kelengkapan minimal). Di samping itu, di rumah-rumah itu sangat jarang sekali direka dan dilaksanakan lantai bawah tanah. Faktor-faktor ini mempengaruhi pilihan struktur asas, yang dibentangkan dalam projek-projek rumah. Sebagai peraturan, untuk kekuatan dan kestabilan bangunan ultramodern, sudah cukup untuk membina asas bertulang yang tidak diperbadankan yang boleh diperkuat dengan buasir di hadapan tanah yang tidak stabil di tapak pembinaan. Untuk kotej satu tingkat kecil, terutamanya yang didirikan dalam kaedah bingkai, terdapat asas asas kolumnar.

Susun atur dalaman kotej mengalir tinggi

Walaupun luaran dan pedalaman yang luar biasa, meniru sebuah rumah dari masa depan atau bahkan alam semesta, orang biasa yang tiada manusia harus hidup di rumah-rumah tersebut. Ini diambil kira apabila mereka bentuk susun atur, jadi kotej yang dibuat dalam gaya seni bina ini tidak jauh berbeza dari seluruh rumah. Walaupun bilik dibuat mengikut keperluan gaya, tiada siapa yang membatalkan tujuan fungsinya.

Dalam sebuah pondok satu tingkat kecil dalam reka bentuk diletakkan:

 • runcit kecil;
 • dewan masuk;
 • dapur;
 • bilik dandang (jika disediakan untuk kediaman tetap);
 • ruang tamu yang luas;
 • 1-2 bilik tidur;
 • bilik mandi (bilik mandi) serta bilik mandi.

Dalam sesetengah projek, tempat dipilih untuk bilik persalinan kecil atau pantri.

Dalam kotej dengan keluasan lebih daripada 120 m2, yang sering mempunyai lantai kedua atau loteng, masing-masing tangga di atasnya, susun atur lebih tepu dan berfungsi

Dalam kotej dengan keluasan lebih daripada 120 m2, yang sering mempunyai lantai kedua atau loteng, masing-masing tangga di atasnya, susun atur lebih tepu dan berfungsi. Walaupun gaya, tata letak biasanya klasik: di tingkat atas bilik tidur, bilik mandi, tandas, bilik persalinan, segala yang lain di bawah. Jika kawasan itu membenarkan (selalunya lebih daripada 150 m2), sebuah garaj dimasukkan dalam pelan lantai dasar. Sebagai alternatif, ia boleh dilampirkan kepada struktur utama dalam bentuk kanopi terbuka atau ruang dalaman sepenuhnya.

Gaya hi-tech kadang-kadang lebih disukai oleh pemilik rumah-rumah di luar kota. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, adalah salah untuk membincangkan prinsip-prinsip perancangan, memandangkan perumahan elit dalam kebanyakan kes dibina di atas projek rumah masing-masing, di mana kata yang menentukan dalam susun atur premis bukan untuk pakar, tetapi untuk pemilik rumah itu.

Projek rumah dalam gaya berteknologi tinggi

Perintah atau membeli projek berteknologi tinggi

Kami mempunyai pengalaman yang luas dalam merancang rumah negara dan kotej dengan syarat-syarat khas. Dalam kes ini, tugas utama bukan sahaja memenuhi semua kehendak pelanggan, tetapi juga mencerminkan keperibadian dan sifatnya. Kekuatan semacam itu tersedia kepada pakar kami. Semua pesanan dijalankan pada masa yang telah ditetapkan, yang memastikan kemudahan kerjasama.

Projek kami kotej berteknologi tinggi adalah:

 1. hati-hati memikirkan susun atur ruang hidup,
 2. pematuhan ketat kepada gaya,
 3. kesederhanaan dalam prestasi.

Disebabkan ini, serta kebolehpercayaan kerjasama, pelanggan mempercayai kami. Projek-projek kotej dalam gaya berteknologi tinggi hari ini adalah antara yang paling popular di pasaran. Mereka secara beransur-ansur mula menggantikan walaupun klasik dan banyak kegemaran.

Ciri-ciri utama yang membezakan gaya berteknologi tinggi adalah:

 1. kesederhanaan dan perpaduan bentuk luaran struktur;
 2. penggunaan bahan moden, menggabungkan estetika dan kebolehpercayaan;
 3. Ruang tamu yang besar, boleh dikembangkan dengan tingkap panorama.

Dalam katalog elektronik, terdapat banyak reka bentuk rumah standard dan kotej berteknologi tinggi. Anda boleh mencari diri sendiri menggunakan borang carian yang mudah.

Harga rendah untuk projek siap

Untuk memesan atau membeli rumah berteknologi tinggi, sila hubungi Moscow: +7 (499) 653-86-25 atau tuliskan kepada alamat e-mel: [email protected] untuk semua soalan mengenai kerjasama.

Kami bekerja di seluruh wilayah Rusia dan menyediakan pelanggan serantau dengan pelbagai projek kotej moden dan rumah gaya berteknologi tinggi mengikut syarat individu dengan 50% prabayaran. Kos pelaksanaan diselaraskan secara peribadi dan bergantung kepada kerumitan kerja.

115230 Moscow, pengangkutan elektrolit, rumah 3, halaman 28, lantai 2, pintu masuk 2, pejabat 204

Hi-tech: reka bentuk rumah

Kebanyakan bangunan kediaman, walaupun terdapat perbezaan dalam hiasan, mempunyai bentuk seni bina klasik. Bangunan sedemikian seolah-olah kita yang paling mudah, menarik dan, yang paling penting, yang betul. Projek ultra-moden yang menggunakan teknologi tinggi membuat cabaran kepada asas-asas konservatif ini dan membolehkan penampilan baru mengenai kemungkinan seni bina. Perkadaran yang luar biasa, kekurangan elemen tradisional, banyak ruang dan cahaya - semuanya ini menggabungkan gaya berteknologi tinggi yang menakjubkan.

Hi-tech: reka bentuk rumah

Berteknologi tinggi: ciri-ciri

Rumah-rumah dalam gaya berteknologi tinggi tidak boleh dikelirukan dengan mana-mana orang lain, begitu banyak perbezaan dalam penampilan. Dalam kes ini, mereka agak pelbagai, baik dalam bentuk dan saiz. Ia boleh menjadi rumah yang agak kecil dalam bentuk kiub atau rumah besar dua dan tiga tingkat yang luas, mewakili pembinaan kompleks beberapa blok bentuk geometri.

Rumah luas dalam gaya berteknologi tinggi

Sesetengah rumah tidak boleh dijelaskan sama sekali, mereka hanya perlu dilihat. Ciri ciri gaya ini juga termasuk:

 • kekurangan simetri;
 • penggunaan luas logam, konkrit, plastik dan kaca;
 • kekurangan hiasan dan butiran seni bina;
 • Warna tersendiri dalam warna-warna yang sejuk.

Rumah kecil dalam gaya berteknologi tinggi - elegan, praktikal dan ekonomik

Semua bangunan dicirikan oleh reka bentuk yang bijaksana, penekanan utama adalah kefungsian, kemudahan dan kepraktisan. Oleh sebab itu, pedalaman rumah banyak kelihatan terlalu mudah pada pandangan pertama. Dalam kes ini, kediaman dalam gaya berteknologi tinggi boleh dipanggil operasi paling ekonomik, yang mengimbangi dengan kos tinggi yang tinggi untuk pembinaan dan pemasangan komunikasi berteknologi tinggi.

Ciri khas projek berteknologi "berteknologi tinggi" adalah bumbung rata dan kawasan kaca besar

Projek kampung dalam gaya berteknologi tinggi

Mari kita perhatikan setiap parameter dengan lebih terperinci.

Seni bina bangunan yang direka bentuk dalam gaya berteknologi tinggi, mempunyai bentuk geometri biasa. Reka bentuk segi empat tepat dan kubik digabungkan dalam pelbagai variasi, bergantung pada reka bentuk. Ramai elemen menonjol, awning luas, niche. Atap, sebagai peraturan, datar atau satu lapangan dengan cerun yang sedikit, dan juga berfungsi: dalam kebanyakan kes, kawasan sukan atau kawasan rekreasi disusun di atas bumbung, pihak dapat diadakan di sana. Terdapat satu lagi pilihan: bumbung sebahagiannya (atau sepenuhnya) berkilat, yang menjimatkan lampu dan memberikan bahagian dalamnya kelihatan semula jadi.

Rumah di tebing dalam gaya berteknologi tinggi

Kaca separa bumbung rumah

Rumah itu berteknologi tinggi. Facade

Reka bentuk rumah berteknologi tinggi dengan garaj

Bahan-bahan yang paling popular di sini adalah papak konkrit bertetulang monolitik, blok seramik dan blok buih, bata kurang digunakan. Banyak rumah didirikan oleh teknologi wireframe, dan struktur keluli dipenuhi dengan panel suling terpaku. Kaca terbaja, polikarbonat, plastik digunakan secara meluas untuk sekatan. Tetapi pokok semulajadi dalam pembinaan rumah berteknologi tinggi hampir tidak digunakan, kecuali dalam kes yang luar biasa.

Pakar cenderung menganggap kemunculan berteknologi tinggi sebagai penghujung puitis kepada era modenisme dan apogee idea tentang "kemodenan" yang terkandung dalam seni bina

Penyelesaian yang luar biasa untuk gaya berteknologi tinggi. Rumah itu dibina dari rumah kayu kayu

Keutamaan hiasan luaran dibuat daripada bahan tiruan - logam, kaca, plastik. Varian penyaduran yang paling popular adalah panel komposit dari berbagai warna, termasuk dengan lapisan cermin. Penamat kelas premium diperbuat daripada kaca bertetulang (matte, telus, berwarna), dan lebih banyak pilihan belanjawan menyediakan untuk pelapis dengan papan bergelombang. Pada masa yang sama, dalam satu projek, dua atau tiga jenis kemasan digunakan sekaligus untuk secara visual memberi penekanan kepada bahagian-bahagian depan dan kawasan perniagaan, kawasan rekreasi dan sebagainya. Juga untuk gabungan dibenarkan untuk menyelesaikan dari batu semula jadi, kayu, granit seramik, panel simen gentian, plaster.

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi dengan kolam loket

Fasad rumah persendirian moden

Windows mestilah besar, dengan jumlah minimum jumper atau tanpa mereka. Kehadiran tetingkap panorama di seluruh dinding adalah dialu-alukan. Dalam projek-projek premium, fasad glazes sepenuhnya, yang bukan sahaja memberikan penampilan mengagumkan kepada struktur, tetapi juga membolehkan penggunaan cahaya semulajadi maksimum. Kepada keperluan cermin mata yang dinaikkan: mereka mesti terjebak dan mencerminkan ultraviolet, iaitu, mempunyai salutan khas. Seringkali tingkap di rumah tersebut ditutup dengan penutup logam.

Rumah rangka dengan tingkap panorama

Projek rumah satu tingkat dalam gaya berteknologi tinggi

Teknologi tinggi yang paling aktif terlibat dalam susunan sistem kejuruteraan. Pemanasan udara, panel solar, penjana angin dan komunikasi lain memberikan kecekapan tenaga yang tinggi terhadap rumah dan keadaan hidup yang selesa untuk isi rumah. Sebagai peraturan, laman web ini mempunyai kebaikannya sendiri, jadi sistem bekalan air itu bersifat autonomi dan tidak bergantung kepada faktor luaran. Sebahagian daripada komunikasi terletak dalam pandangan, termasuk di luar bangunan. Pada masa yang sama mereka mempunyai reka bentuk khas dan, melaksanakan fungsi langsung, juga merupakan hiasan rumah.

Gabungan warna hitam dan perak

Hiasan ini dikuasai oleh warna-warna neutral dan sejuk: putih, hitam, semua warna kelabu dan biru, nada hijau yang sejuk. Fasad ini boleh menjadi monokrom, tetapi lebih sering gabungan dua atau tiga warna, termasuk yang kontras, digunakan. Warna kayu hangat juga kadang-kadang hadir, tetapi hanya sebagai aksen, bukan sebagai latar belakang asas.

Hiasan fasad yang berbeza

Projek dalam gaya berteknologi tinggi memerlukan pengiraan yang paling kompleks, jadi ia perlu dibangunkan hanya oleh pakar. Proses pembinaan juga tidak mudah: untuk pembinaan struktur kompleks dan berat, peralatan khusus dan pengalaman kerja yang berkaitan diperlukan. Semua ini kadang-kadang meningkatkan kos pembinaan, tetapi kerana kediaman semacam itu tidak bermakna kesenangan yang murah. Pada masa yang sama, teknologi membolehkan mencapai kemerdekaan maksimum dalam pelan tenaga, iaitu rumah sepenuhnya menyediakan penduduk dengan haba dan elektrik. Dalam proses operasi, dana yang dibelanjakan dalam beberapa tahun sepenuhnya dibayar.

Projek rumah dalam gaya berteknologi tinggi dengan garaj dan balkoni

Seperti mana-mana gaya lain, teknologi tinggi mempunyai beberapa arah. Dan walaupun mereka berdasarkan semua teknologi tinggi yang sama, mereka dinyatakan dengan cara yang sama sekali berbeza dalam segi seni bina.

Arah ini mempunyai persamaan dengan gaya "loteng", tetapi lebih dilaksanakan dalam teknologi. Atribut utama: kelimpahan elemen logam dan kaca di latar belakang dinding konkrit, jambatan keluli, saluran paip, kedua-duanya di kemudahan perindustrian. Kebanyakan komunikasi dijalankan di muka bangunan bangunan. Penamat dibuat sepenuhnya dari bahan buatan, palet warna terhad kepada beberapa warna sejuk.

Destinasi yang paling popular. Rumah-rumah dibezakan oleh penampilan luar biasa dan perkadaran yang tidak standard. Bangunan paling mudah mempunyai bentuk kiub, tetapi sebahagian besar struktur adalah pembinaan yang paling kompleks dari pelbagai modul dalam bentuk angka geometri. Untuk menyelesaikan bahan-bahan yang paling moden digunakan, peranan penting diberikan kepada lampu luar fasad. Komunikasi tersembunyi di dalam bangunan, dinding luar lancar dan pepejal.

Penekanan utama adalah gabungan harmoni teknologi terkini dengan bahan semula jadi. Barisan seni bina meniru bentuk semula jadi, jadi tidak ada geometri yang ketat dan struktur kompleks. Rumah-rumah sedemikian sempurna sesuai dengan landskap sekitarnya, dan dalam pembangunan keutamaan projek adalah keselamatan alam sekitar bahan-bahan dan kemudahan secara umum. Atas sebab ini, hanya sumber tenaga yang boleh diperbaharui digunakan. Skema warna termasuk warna-warna hangat yang ringan. Arah ini di negara kita masih sedikit permintaan, tetapi di Barat seperti rumah tidak biasa.

Rumah dalam teknologi berteknologi tinggi dengan trim kayu

Projek rumah dari bar berprofil, gaya hi-tech

Kombinasi harmonis rumah berteknologi tinggi dan landskap musim luruh

Sukar untuk membina sebuah rumah berteknologi tinggi dengan tangan anda sendiri, tetapi ada kemungkinan bagi sesiapa sahaja untuk mencantikkan sebuah bangunan berteknologi tinggi di bawah teknologi tinggi. Dan walaupun bumbung tidak datar, tetapi gable, untuk memberikan struktur yang asli dan ultramodern kelihatan tidak begitu sukar, perkara utama adalah memilih bahan yang betul. Terdapat banyak pilihan, tetapi salah satu yang paling berjaya adalah gabungan panel komposit dengan dinding yang dilekatkan.

Contoh gabungan panel plaster dan panel fasad

Panel komposit aluminium

Untuk membuat paparan kelihatan lebih spektakuler, anda boleh mengambil panel yang berbeza - cahaya dan gelap, atau dengan cermin dan permukaan matte. Mula-mula anda perlu melukis lakaran rumah dan menamakannya dalam pelbagai warna setiap jenis hiasan: zon depan boleh diserlahkan dengan lapisan cahaya, kediaman - gelap, segala sesuatu yang lain ditampal. Lakaran ini akan membantu menentukan susunan kulit dan dimensi setiap bahagian optimum.

Majlis. Untuk bahan pemasangan dan penjimatan yang mudah, di bawah lapisan, pilih walaupun bahagian dinding tanpa lubang, niche dan tiang, maka anda tidak perlu memotong dan menyesuaikan panel. Sudut-sudut dan permukaan melengkung perlu dibiarkan di bawah plaster, kerana lebih mudah memohon mortar daripada melingkar tulang dengan kulit.

Seterusnya, perlu menandakan sempadan seksyen-seksyen ini di dinding dan berhati-hati mengukur untuk mengira jumlah bahan yang diperlukan. Sudah tentu, kawasan untuk setiap jenis hiasan hendaklah dikira secara berasingan. Bilangan panel mesti dibeli dengan margin kecil, kerana bahan tambahan mungkin diperlukan semasa pemasangan.

Panel komposit aluminium dalam pelbagai warna

Walaupun lapisan dan plesteran dijalankan dengan cara yang berbeza, keperluan untuk kualiti asas kekal sama - kekuatan, kebolehpercayaan, ketiadaan kecacatan. Pertama sekali, longkang, selongsong, kura-kura, tanglung dan segala-galanya dikeluarkan dari fasad, yang mengganggu kerja. Kemudian ambil berus besi dan proses dinding di seluruh kawasan, membersihkan kotoran, cat lama, plaster runtuh. Untuk kecekapan yang lebih tinggi, anda boleh memohon pengisar dengan lampiran berus.

Cara untuk mengeluarkan cat lama dari dinding

Peringkat seterusnya ialah kemasukan retakan, melalui lubang dan lekukan yang mendalam. Untuk melakukan ini, gunakan campuran simen-pasir (dalam nisbah 1: 3). Slot telah diperluas, semua alur dibersihkan dari habuk. Penyelesaian ini digunakan oleh trowel, tersumbat di dalam lubang, permukaannya disamakan.

Langkah 1. Keretakan

Langkah 2. Penggunaan tanah

Langkah 3. Mengisi retak dengan mortar pembaikan

Selepas mortar pembaikan telah kering, substrat adalah primed.

Proses "Basah" perlu dilakukan di tempat pertama, kerana penyelesaian semasa aplikasi boleh percikan dan menghancurkan permukaan lain. Melepa boleh dilakukan secara langsung di pangkalan atau di pemanas, jika terdapat keperluan penebat haba di rumah. Mari kita pertimbangkan satu contoh dengan pemanasan.

Mortar boleh dibuat simen biasa-pasir, tetapi lebih baik untuk membeli campuran plaster kilang dengan aditif hidrofobik. Plaster sedemikian tidak cenderung untuk mengecil dan lebih baik untuk meletakkan di pangkalan, perkara utama adalah untuk melihat perkadaran apabila mencampurkan. Selain itu anda juga perlu:

 • kepingan plastik buih;
 • pelekat untuk polistirena yang diperluaskan;
 • spatula atau trowel;
 • tahap;
 • mengukuhkan mesh untuk melepa;
 • melicinkan poliuretana;
 • bar socle.

Langkah 1. Pada tembok menandakan sempadan bahagian-bahagian pelapis dan dengan bantuan plumbline menentukan menegak. Kemudian, di peringkat, sempadan bawah selesai dirancang, yang harus tegas mendatar.

Langkah 2. Pada tanda yang lebih rendah, lubang gerudi di dinding untuk pengikat dengan pitch 20-30 cm, masukkan dowels, tanah alas dan tingkatkan. Jika bar terletak betul-betul mendatar, anda boleh membetulkannya dengan skru.

Tetapkan profil socle

Langkah 3. Di dalam air, cairkan gam, campurkan dengan pengadun sehingga seragam dan biarkan selama 5 minit untuk memecahkan larutan. Campurkan semula, sapukan kaleng ke helai penebat pertama. Penyelesaian ini digunakan dengan jalur lebar di sekitar perimeter kepingan, dan kemudian dengan pukulan berasingan di tengah.

Sediakan penyelesaian gam

Gam untuk bulu mineral

Peraturan penggunaan lem

Tambahkan gam ke tengah plat

Langkah 4. Hujung bawah pemanas diletakkan pada alas kaki, disetir secara menegak dan ditekan dengan kuat ke dinding. Lembaran seterusnya diikat rapat dengan yang pertama, larutan yang berlebihan disingkirkan dengan kemas, dan sehingga akhir baris. Baris kedua terpaku dengan cara yang sama, tetapi dengan lipit diimbangi dengan separuh lebar lembaran. Setiap baris dikawal oleh tahap untuk mengelakkan pesongan menegak.

Memasang papak pada profil

Pemasangan siri penebat seterusnya

Pemasangan penebat di sekitar bukaan

Langkah 5. Setelah melengkapkan penebat, berikan solusinya dengan baik, dan lakukan penetapan tambahan dengan ukiran. Untuk melakukan ini, dalam setiap helaian, lubang gerudi di sudut dan di tengah, menjelajah ke ketebalan dinding sekurang-kurangnya 50 mm dan menyumbat dowels.

Pengancing bulu mineral mekanikal

Gunakan penanda dengan teras keluli

Langkah 6. Permukaan penebat sebelum menyerap adalah tanah. Primer mesti digunakan dengan pengisi kuarza untuk memastikan bahan melekat tinggi.

Langkah 7. Sediakan plaster di bahagian pengilang yang ditentukan. Selanjutnya, larutan dituangkan ke spatula dan digunakan seragam ke dinding. Mesh itu digunakan dari atas, diratakan dan kemas dengan pelapik dari pusat ke tepi, secara beransur-ansur mendalamkannya ke dalam ketebalan mortar. Di kawasan bersebelahan, jejaring itu bertembung dengan kira-kira 10 cm.

Pemasangan profil sudut

Langkah 8. Selepas plaster telah kering, permukaannya digosok dengan apungan plastik dan kain emergen. Grout dilakukan dalam gerakan bulat, ketat menekan parut ke pangkalan. Setelah selesai kerja, mereka mesti menyikat debu dengan berus.

Langkah 9. Dinding sekali lagi dirawat dengan tanah, dan selepas pengeringan, teruskan untuk menyelesaikan meratakan. Kali ini, larutan itu digunakan dengan sangat nipis - kira-kira 2-3 mm tebal, dan dengan teliti disapu dengan spatula di pangkalan. Cobalah untuk tidak meninggalkan jalur alat, noda dan calar, lapisan plaster sepatutnya licin dan lancar.

Permohonan lapisan penamat plaster

Langkah terakhir adalah grouting dengan poliuretana atau terapung logam. Sebelum grouting, pastikan tiada mortar baki atau pasir melekit pada alat itu, jika tidak, selalu ada goresan pada plaster. Plaster siap dibina hanya akan dicat, tetapi lebih baik untuk melakukan ini selepas lapisan dipasang.

Panel komposit dilampirkan pada peti, jadi mulakan dengan panduan menandakan dan pemasangan. Lebih baik menggunakan profil bersalut zink U-bentuk untuk peranti battens.

Langkah 1. Lakukan markup. Dari tepi retakan plaster 5 cm, tentukan menegak dan tanda di baris ini menunjuk setiap mundur 40-50 cm ke sisi untuk setengah meter lagi dan ulangi tindakan itu, dan seterusnya ke tepi tapak yang dimaksudkan.

Langkah 2. Pada setiap titik lubang dibor, debu ditiup, dowel dimasukkan. Seterusnya, pendakap digunakan, gasket (diperbuat daripada paronit atau plastik) dimasukkan di antara pendakap dan dinding, memasang pengikat dengan bolt. Dengan cara yang sama, selesaikan semua kurungan lain.

Memasang dan memasang pendakap

Langkah 3. Kini anda perlu menetapkan pemanas. Di dalam pinggan dengan pisau tajam, cincin kemas diperbuat dan bahan di atas kurungan, melewati telinga ke dalam lubang. Plat hendaklah sesuai rapat antara satu sama lain dan ke pangkal, membentuk salutan berterusan tanpa jurang. Di atas penebat haba, selesaikan filem windproof, meletakkan lap bersebelahan dengan 10 cm.

Langkah 4. Pada kurungan adalah panduan yang dipasang, mengawal tahap menegak. Memperbaiki profil dilakukan dengan menggunakan rivet - 2 bagi setiap kurungan. Dalam rongga profil panduan memasukkan plat spacer (slaid), di mana panelnya tetap.

Menyediakan profil menegak

Langkah 5. Panel pertama dilampirkan ke bahagian bawah bingkai, diratakan, kedua-dua sudut atas adalah tanah dengan skru mengetuk diri ke profil. Paparkan sabuk spacer pada kurungan sisi plat dan aturnya ke skru pemandu atau rivet.

Memasang kaset depan

Langkah 6. Panel kedua diapit oleh slaid, jahitan diletakkan di bawah penguasa sehingga lebarnya tidak melebihi 12 mm, dan sudutnya tetap dengan rivet. Semua panel lain diikat dengan cara yang sama, sementara mengawal lebar sendi menegak dan mendatar lapisan.

Pemasangan panel kedua

Pemasangan barisan kedua dan seterusnya dilakukan tanpa liputan yang dipindahkan, iaitu, setiap panel dalam barisan menegak terletak betul-betul di atas yang sebelumnya. Selepas melengkapkan lapisan, jangan tergesa-gesa untuk mengeluarkan filem pelindung dari panel, kerana lukisan kawasan yang dilekatkan masih akan dicat.

Menghadapi kaset fasad

Menamatkan kerja menyelesaikan fasad

Jadi, fasad telah berubah dengan ketara, ia tetap untuk menyelesaikan sedikit. Pertama sekali, anda perlu mengambil cat untuk kawasan yang dilekatkan. Anda boleh, tentu saja, menggunakan plaster hiasan, tetapi tekstur penyembuhan untuk gaya berteknologi tinggi tidak sesuai, permukaan harus sempurna lancar dan monokrom. Varian optimum - cat larut air pada asas akrilik atau silikon. Mereka adalah yang paling tahan lasak, tahan terhadap lelasan dan keadaan tidak menguntungkan, mempunyai kuasa bersembunyi yang sangat baik.

Cat muka pada plaster

Bagi warna: putih, kelabu muda, kelabu-biru adalah yang terbaik. Di sini anda perlu mempertimbangkan warna yang dihadapi, contohnya, jika panel kelabu mutiara, maka plaster harus dicat putih, sebaliknya. Dengan panel biru hitam atau cerah, plaster kelabu sempurna sepadan dengan warna konkrit.

Sebelum lukisan, dinding mesti dibersihkan dari habuk dan terlebih dahulu. Lukisan adalah lebih mudah dengan senapang roller atau spray, terutama jika kawasan penamatnya besar. Biasanya, cat digunakan dalam 2 lapisan untuk mendapatkan warna yang lebih dalam. Kerja-kerja itu harus dimulakan hanya selepas plaster telah kering sepenuhnya, dan semestinya dalam cuaca panas yang kering dan tidak berkesinambungan.

Lukisan plaster hiasan

Selepas lukisan dinding dari panel, anda boleh mengeluarkan filem pelindung. Kini fasad mempunyai penampilan yang sama sekali berbeza: rumah nampaknya lebih hebat dan moden. Anda boleh menambah beberapa pukulan, sebagai contoh, gantung tetingkap logam pada tingkap.

Reka bentuk tirai roller pelindung logam

Tetingkap tetingkap

Video - Pemasangan panel komposit

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

(3 undian, purata: 5 daripada 5)

Encyclopedia di fasad dari A hingga Z

© 2016 Menyalin bahan tapak adalah dilarang, tanpa menetapkan pautan aktif ke laman web ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

6 + 1 =