Projek rumah negara dari bar

Projek rumah negara untuk 6 hektar: gambar, perihalan dan keperluan

Projek-projek kotej untuk 6 hektar: satu gambar dengan gambaran ciri-ciri reka bentuk sentiasa berminat dengan sejumlah besar orang. Rehat dari hiruk-pikuk di bandar dengan perenungan alam semula jadi di udara terbuka diperlukan untuk semua orang, serta sayur-sayuran yang baru ditanam. Tidak semua orang boleh membeli dacha yang sudah dilengkapi, pelaburan yang tidak diperlukan. Kebanyakan rakyat terpaksa membeli sebidang tanah dengan keluasan 6 hektar dan membina bukannya rumah percutian mahal dengan tangan mereka sendiri. Satu foto bangunan sedemikian boleh didapati pelbagai jenis dengan penerangan. Mari kita pertimbangkan beberapa pilihan dengan lebih terperinci.

Malah sebuah pondok kecil boleh menjadi selesa dan berfungsi

Projek rumah negara untuk 6 hektar: gambar, perihalan dan keperluan

Kotej musim panas moden direka bukan sahaja untuk penghasilan sayur-sayuran dan sayur-sayuran yang cetek, tetapi juga, jelas, untuk hujung minggu aktif di udara terbuka. Oleh itu, hampir tidak ada sesiapa pun yang berpuas hati dengan kebun biasa untuk alat kebun.

Dapur musim panas di negara ini: projek, gambar idea menarik. Jenis reka bentuk dapur musim panas di negara ini. Kelebihan bangunan tertutup. Pembinaan sendiri dapur musim panas di negara ini.

Oleh itu, kita boleh merumuskan keperluan asas untuk pembinaan sebuah rumah di negara ini dalam keadaan hari ini:

 • dimensinya mestilah mencukupi untuk menyesuaikannya: dapur, ruang tamu dan teras luar atau teres;
 • rumah mesti elektrik;
 • ia akan menjadi baik jika dia dapat menerima tetamu sepanjang tahun;
 • kerana kawasan yang kurang dari plot, kampung tidak boleh besar, tetapi ia harus cukup besar.

Reka bentuk sebuah pondok kayu

Nasihat berguna! Di rumah negara moden anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan untuk memastikan penginapan yang selesa: dapur dengan semua peralatan, lounge dengan TV dan perabot, teres dengan barbeku.

Membina tangan mereka sendiri bukanlah rumah percutian yang mahal: gambar dengan perihalan

Ramai lebih suka rumah pondok bangunan dengan tangan mereka sendiri (gambar, projek, lukisan boleh didapati di Internet). Projek-projek kotej, yang pembinaannya sesuai dengan belanjawan kecil, terdapat banyak, tetapi kami akan menyesuaikannya menjadi tiga kumpulan utama:

1
 1. Reka bentuk dilaksanakan dengan cara yang paling mudah tanpa elektrik dan pemanasan, mampu melindungi daripada hujan dan angin.
 2. Kotej Universal untuk kotej dengan kawasan kecil yang boleh dikunjungi pada bila-bila masa sepanjang tahun.
 3. Rumah dua tingkat yang boleh memenuhi syarat untuk rumah negara yang penuh.

Di rumah bercuti yang terawat dengan baik, anda boleh hidup bersama keluarga anda pada musim panas

Rumah-rumah kumpulan pertama sering bukan bangunan modal (projek dan lakaran rumah musim panas untuk kotej boleh dibangunkan secara bebas). Mereka tidak mempunyai asas yang kukuh dan diperbuat daripada papan biasa atau papan lapis. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa apabila menggunakan bahan penamat yang cantik, mereka juga boleh kelihatan cantik, walaupun tidak banyak wang yang dibelanjakan untuk mendirikan ereksi mereka.

Contoh rumah kecil yang dimaksudkan untuk berehat

Struktur yang kami berikan kepada kumpulan kedua adalah yang paling popular. Secara dalaman, peralatan rumah murah untuk kotej patut sesuai dengan kemudahan rumah negara. Projek-projek kotej 5x6 m mungkin termasuk bilik dapur-ruang makan, bilik mandi dan bilik mandi.

Biasanya ia adalah struktur modal dengan asas dan perlindungan haba yang boleh diterima untuk penggunaan sistem pemanasan pada musim sejuk. Setelah memilih sebuah rumah kecil untuk memberi, anda mendapat peluang untuk meletakkan kolam miniatur di kawasan rekreasi atau taman bunga yang indah di ekar selebihnya, sebagai tambahan kepada katil.

Draf rumah negara 6x6 m

Dengan keluarga yang besar, anda perlu meletakkan rumah besar di atas plot kecil. Ini boleh dicapai jika anda membinanya dengan lantai loteng atau kedua. Di tingkat pertama anda boleh membuat dapur dan bilik untuk berehat, dan tingkat kedua dilengkapi dengan bilik tidur yang selesa dan selesa. Untuk keselesaan, lebih baik untuk membuat beranda atau teres. Semua detik-detik ini harus dilihat dalam reka bentuk sebuah pondok kecil.

Apa bahan yang lebih kerap digunakan untuk pembinaan sebuah pondok

Projek tradisional rumah negara untuk 6 hektar, gambar yang dibuat 15 - 20 tahun yang lalu, menganggap penggunaan kayu pada umumnya. Bahan ini tidak mahal seperti hari ini. Walaupun kos yang besar, kayu hari ini masih menjadi bahan yang popular dalam pembinaan negara. Lagipun, ia mempunyai keserasian ekologi dan keharmonian dengan alam semula jadi.

Di kawasan dengan industri kayu yang maju, pembinaan struktur dari balok atau balak tidak terlalu mahal. Foto rumah taman, kadang-kadang dengan bentuk yang rumit, akan memberi inspirasi kepada anda untuk mencipta reka bentuk unik anda sendiri.

Contoh projek rumah pondok

Pelbagai blok konkrit ringan kini digunakan dalam semua jenis pembinaan. Bukan pengecualian dan negara. Mereka mempunyai nilai yang kecil. Foto pondok dari blok buih menunjukkan bentuk geometri yang kemas struktur sedemikian. Ia agak mudah untuk membina dinding dari mereka dan ini tidak memerlukan banyak masa. Dengan penebat yang betul, blok konkrit ringan akan menjadi sangat panas pada musim sejuk. Populariti yang baik dan penggunaan panel sandwic untuk pembinaan rumah di kawasan pinggir bandar.

Rumah percutian di atas asas yang tinggi

Pilihan bahan binaan bergantung kepada kosnya di rantau ini, keutamaan peribadi, syarat penghantaran ke tapak dan keperluan projek. Sama pentingnya adalah jenis asas. Ia juga bergantung kepada bahan dinding, serta sifat-sifat tanah. Kayu dan rumah bingkai diletakkan di atas tiang asas atau skru.

Kotej ini dipenuhi dengan penyongsang

Nasihat berguna! Anda tidak boleh membuat asas kolumnar apabila air bawah tanah terlalu tinggi atau tanah terlalu bebas dari tanah. Bagi kes sedemikian, asas reben adalah optimum. Dinding blok konkrit cahaya paling mudah dibina pada asas jalur.

Bahan bumbung di kampung dibuat oleh sesiapa sahaja. Penggunaan logam yang optimum. Pada kos yang munasabah, bahan ini memberikan peluang untuk mencipta salutan yang tahan lama dan boleh dipercayai, yang tidak takut pada sebarang kenaikan cuaca.

Bagaimana untuk membina sebuah rumah percutian secara asas-giliran secara murah. Harga dari pengilang

Mereka yang tidak bersedia untuk pembinaan bebas dan mahu lebih banyak masa untuk menumpukan kepada pembangunan tapak dan penanaman tanaman yang berbeza, anda boleh membeli rumah bercuti yang murah pada asas turn-key. Harga bagi produk boleh dilihat dalam katalog pengeluar. Tambahan pula, pengeluar pendekatan harga agak berbeza, memenuhi keperluan pelanggan dengan tahap kemakmuran yang berbeza.

Anda boleh membeli sebuah pondok musim panas untuk bercuti dengan harga yang murah dengan menempah produk di laman web yang sepadan. Kosnya akan mempengaruhi saiz struktur, jenis pembinaan dan bahan dari rumah itu. Sangat kecil rumah negara 3x3 m, bingkai yang diperbuat daripada kayu, dan dinding dilindungi dengan clapboard, ia akan kos hanya 59,000 Rubles.

Dilengkapi dengan teras di bawah kanopi sebuah rumah kayu kecil 5x3 m ditawarkan untuk 99,000 rubel. Rumah kayu yang lebih luas dengan beranda kecil dan memangkas dari tiruan rasuk akan memerlukan pelaburan sebanyak 270000 gosok.

Reka bentuk moden rumah negara

Jangan malas untuk mencari di katalog sebuah rumah dengan reka bentuk yang anda suka dan harga yang berpatutan untuk anda.

Satu contoh pembinaan sebuah pondok dengan tangan mereka sendiri

Mari kita perhatikan lebih terperinci pembinaan rasuk terpaku mengikut reka bentuk kampung musim panas untuk 6 hektar. Foto-foto struktur seperti itu sering dijumpai di tapak pembinaan. Rumah kami akan mempunyai kawasan seluas 6x4 m. Rumah itu akan mempunyai dapur, bilik rekreasi dan teres luaran yang kecil, di mana terdapat ketuhar barbeku. Ia juga digunakan sebagai sumber haba di sebuah rumah di musim sejuk.

Bar ini dirawat dengan sebatian antiseptik dan noda. Yayasan itu akan disusun semula, dan di bawah teras satu kolumnar. Bumbung boleh dibuat gable di bawah bumbung logam. Kami membuat sebuah rumah kecil di tapak ini, di mana tidak ada bekalan elektrik atau air yang mengalir.

Projek rumah negara dalam saiz 6x4 m

Penggunaan kotej musim panas pada musim sejuk memerlukan pembinaan asas jalur, yang lebih mudah untuk melindungi daripada spesies lain. Di bawah penebat teres tidak diperlukan, maka ia akan mencukupi untuk memasang bar di sana. Rasuk terpaku tidak terlalu berat, jadi asasnya tidak terlalu besar. Susun ke kedalaman pembekuan tanah tidak masuk akal, kerana rumah itu akan dikunjungi hanya beberapa kali sepanjang musim sejuk.

Oleh itu, parit asas menggali sedalam 60 cm. Di dalam pita perimeter menganjurkan penebat keramzite, yang mana sebab ia tidak perlu untuk meningkatkan kepada ketinggian yang lebih tinggi. Cukup dan 20 cm. Di bawah dimensi asas relau 100h100h80 cm dipenuhi pada masa yang sama dengan asas utama.

Rumah itu berhadapan dengan batu hiasan

Untuk kegunaan log glulam mempunyai keratan rentas 150x150 mm, dan oleh itu lebar optimum reben ialah 25 cm. Di bawah teres menetapkan 4 lajur dengan keratan rentas persegi ditepi 25 cm, ceruk pada 60 cm tinggi dan mempunyai sama dengan asas tali pinggang.

Rumah kecil dan bangunan luar di kawasan pinggir bandar

Yayasan yang dituangkan ditinggalkan selama seminggu untuk pengeringan, dan kemudiannya kerja-kerja pembongkaran itu dibongkar dan tempoh dalaman pita ditutup dengan tanah liat yang diperluas. Untuk ini, tanah rumput dan tanah subur dikeluarkan. Buat bantal pasir yang dibendung. Hanya selepas ini, backfill dibuat untuk ketinggian asas. Di bawah dimensi yang diambil, 4.8 m³ tanah liat yang diperluas diperlukan.

Projek rumah negara kayu

Pelbagai projek rumah negara untuk 6 hektar, gambar yang sering dijumpai, mempunyai pelbagai cara meletakkan rasuk. Mari pilih kaedah dengan cawan, seperti dalam dinding log. Baris pertama kayu dibentangkan sedemikian rupa sehingga lantai melambatkan keluar ke lajur teras. Di dalam rumah, balak-balak ini akan terletak 40 cm jauhnya. Mereka boleh dibuat dari bar 150x150 mm. Ini akan dilakukan tanpa peranti lantai kasar. Ia akan cukup untuk meletakkan mereka papan lapis atau rel seks.

Kediaman musim panas yang kecil untuk hobi musim panas

Di atas teres, buat seberapa banyak balak seperti yang kita ada jawatan. Pada mereka, letakkan lantai kasar papan, di mana anda boleh membuat apa-apa penutup. Bar baris berturut-turut diikat dengan gergasi. Ia perlu untuk membina dinding dalam 20 baris sehingga ketinggiannya adalah normal. Iaitu, anda memerlukan 80 rasuk. Setengah daripada mereka adalah 4 m, dan separuh kedua ialah 6 m. Bumbung untuk sebuah pondok diperbuat daripada bar 50x100 mm dan ditutup dengan jubin logam.

Rumah percutian boleh menjadi rumah selesa sepenuhnya

Nasihat berguna! Apabila memesan bar, lebih baik untuk mengira bilangan keping panjang yang berbeza sekaligus, supaya tiada residu. Penguncupan akan mengambil masa kira-kira 1 tahun. Sekiranya bumbung tidak dibuat dengan segera, maka bingkai ditekan dengan balok bertindih, yang diletakkan pada jarak 1 m. Sudut-sudut mesti ditutup dengan filem kelembapan.

Versi kampung yang dicadangkan akan memerlukan kos tertentu, yang masih jauh lebih kecil daripada ketika membina sebuah rumah negara yang penuh.

Pembinaan sebuah pondok dengan tangan mereka sendiri (video)

Rumah dengan loteng: foto, projek, ciri perancangan

Dapur musim panas di negara ini: projek, gambar idea menarik

Rumah kubah: projek dan harga. Penerangan dan cadangan untuk pembinaan

Kanopi dari logam: gambar dan huraian bagaimana untuk membina

Reka bentuk landskap rumah negara 10 hektar dengan tangan mereka sendiri: gambar projek-projek yang teladan

Projek rumah bingkai: foto dan harga, ciri pembinaan

Rumah musim panas dari bar: projek dan bangunan

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, rumah kayu dacha berada dalam permintaan yang belum pernah terjadi sebelumnya. Mereka dibina dengan rela dan kerap, kerana ia mudah dan menguntungkan, dan perumahan pinggir bandar hangat dan selesa. Pilihan kos dan konfigurasi sangat pelbagai, jadi mudah untuk kekal pada projek yang paling memuaskan pelanggan: ia boleh menjadi sebuah pondok kecil atau sebuah bangunan besar, tetapi dalam apa jua keadaan mereka boleh dikendalikan sepanjang tahun.

Projek asal rumah kotej dari kayu akan menarik minat pelanggan yang lebih suka perumahan yang mesra alam dan kontraktor bersemangat mengenai teknologi baru untuk pembinaan pesat.

Rasuk kayu - bahan semula jadi untuk rumah dongeng

Sekali untuk mengekalkan kelancaran dinding kayu, pembina menggunakan pemangkasan kayu bulat, dan kini log tertakluk kepada rawatan yang lebih radikal dengan alat penamat moden.

Dari sudut pandangan ekonomi, pembinaan rumah negara dari bar boleh dianggap sebagai menguntungkan. Teknologi ini digunakan bukan sahaja untuk membina bangunan kediaman rendah dan rumah negara, tetapi juga mandi kayu dan struktur cahaya lain. Kayu universal membolehkan, pada peringkat terakhir kerja yang perlu dilakukan, dengan hati-hati memangkas dinding dengan tepi, lapisan, rumah blok. Pilih rumah negara yang anda suka dari rasuk, gambar yang juga dalam artikel kami, dan pakar yang berkelayakan akan datang untuk membantu anda dan membantu membuat impian anda menjadi kenyataan!

Untuk pengeluaran balok yang berprofil, terpaku dan bulat, lantai kering dan papan kulit yang dirancang, spesies kayu seperti rempah dan pain digunakan.

Jenis-jenis kayu yang dihasilkan dalam keadaan perindustrian. Bahan binaan yang diberikan melulus kitaran penuh pemprosesan pada alat mesin ketepatan tinggi, meninggalkan dari kedai-kedai unsur-unsur struktur yang ketara, siap untuk kerja-kerja pemasangan pada ereksi struktur. Rasuk dinding dihasilkan dengan keratan rentas dan diameter yang berbeza. Dalam erti kata lain, ia dibawa ke tapak pembinaan dan akan. Keputusan - rumah negara dari bar dipasang dengan cepat dan mudah, sebagai pereka mainan kanak-kanak.

Dengan panjang bahan piawai 6 meter, bar yang tidak dirancang dari 100x150 mm hingga 200x200 mm dihasilkan, diameter balok berprofil bervariasi dari 90x140 hingga 140x140 mm.

Peralatan standard untuk sebuah pondok

Pembinaan rumah dacha dari bar dalam set standard termasuk:

 • asas kolumnar;
 • pengangkutan dan pemasangan rangka log siap;
 • pemasangan dan penamat elemen bumbung dengan bahan berkualiti tinggi;
 • lantai kasar dan lantai selesai;
 • projek meletakkan penebat haba;
 • pemasangan pintu, tingkap, tangga (dengan beberapa lantai) dan sekatan dalaman.

Sebelum permulaan pembinaan perumahan kayu, projek rumah rumah yang paling sesuai dari kayu dipilih. Pelanggan boleh melakukannya sendiri, menggunakan sumber Internet atau bergantung pada rasa dan imaginasi mereka sendiri. Dan anda boleh menggunakan bantuan pereka dan pembina profesional yang, setelah mengenali syarat-syarat tapak pembinaan dan nuansa lain, akan menawarkan pilihan terbaik untuk bangunan tersebut.

Apabila mereka bentuk rumah dari kayu, pelanggan perlu sedar bahawa selepas peringkat pertama (pendirian bingkai) mesti lulus sekurang-kurangnya enam bulan sebelum anda boleh meneruskan ke peringkat kedua - kerja penamat; ini diperlukan untuk memberi masa pokok untuk pengecutan semulajadi.

Apabila mendirikan kerangka, kerja dilakukan pada kitaran sifar, dinding luaran dan dalaman dipasang, dan bumbung dipasang. Ini termasuk aktiviti-aktiviti berikut:

 • meletakkan asas, mahkota pertama, balok-balok lantai, lantai kasar;
 • pemasangan kotak rumah dan balok pancaragam;
 • perhimpunan bumbung;
 • Pada kitar sifar yayasan diletakkan dan pengikatan yang lebih rendah dijalankan.

Asas biasanya cetek: pita atau kolumnar. Pada peringkat ini, kos yayasan adalah rendah, ia tidak bergantung kepada jenis bangunan, tetapi pada ciri-ciri tanah di bawah pangkalan.

Seterusnya ialah pemasangan yang rendah, ketinggalan, pemasangan lantai kasar. Kemudian terdapat kerja-kerja penebat haba, peranti perlindungan lembapan, lantai cerucuk lembaran.

Pembinaan kotak kayu

Pembinaan kotak kayu bermula dengan pemasangan dinding lantai pertama. Kemudian peranti partisi dalaman dalaman dan penebat intervensi diteruskan. Rumah-rumah musim panas dari balok berprofil mempunyai sendi yang ketat kerana penggunaan gabungan unsur-unsur kayu menggunakan kaedah "swallowtail", di mana rasuk tidak berubah kerana ia mengering.

Peringkat seterusnya diletakkan di atas siling siling dan siling, bumbung dijahit dengan lapisan dan terlindung. Di hadapan tingkat dua, partisi dalaman boleh dipasang pada awal karya penamat lantai pertama.

Untuk mempercepat pengecutan pokok, kotak itu akan beralih ke tempat di mana projek itu menyediakan pintu dan tingkap.

Penyiapan fasa pertama pembinaan

Kerja terakhir peringkat pertama ialah pendirian bumbung. Untuk melakukan ini, letakkan peti itu, letakkan penebat kelembapan, mengepakkan tepung dan meletakkan bahan bumbung. Sebagai bumbung permulaan, kami menawarkan papan bergelombang yang terukir, tetapi atas permintaan pemaju kami meliputi bahan lain. Pilihan penebat dan penebat dirundingkan pada masa kesimpulan kontrak.

Peringkat kedua - kerja penamat

Selepas 6 bulan, apabila pengecutan kayu selesai, perlu membuat peletakan komunikasi kejuruteraan, dan kemudiannya boleh meletakkan lantai, memasang blok kaca pintu dan pintu. Kaedah hiasan dan reka bentuk luaran rumah dipilih oleh pelanggan.

Rumah yang diperbuat daripada kayu berprofil - bangunan pasang siap

Rumah dacha satu tingkat dari rasuk berprofil menjadi semakin popular kerana keselesaan perumahan kayu dan pembinaan ekonomi. Ia bukan untuk apa-apa yang pakar memanggil rasuk kayu bahan binaan generasi baru. Sebenarnya, tidak seperti kayu gergaji yang dirancang, dia menggunakan sistem "spike-groove", yang memungkinkan untuk mendirikan rumah dalam masa yang sesingkat mungkin.

Sudah tentu, proses pembinaan adalah intensif buruh dan memerlukan pematuhan dengan peraturan teknologi dan kod bangunan. Walau bagaimanapun, kelebihan yang jelas dari projek-projek struktur kayu yang murah, yang termasuk dan rumah-rumah dacha dari kayu, sangat menarik untuk pelanggan:

 • Menyimpan haba. Rumah balak dengan sempurna mengekalkan haba kerana kekonduksian haba yang rendah bahan kayu.
 • Keserasian ekologi. Bahan semula jadi dalam pembinaan perumahan adalah kunci kepada kesihatan dan keselamatan pemilik.
 • Ekonomi. Bangunan kayu, termasuk kotej dari rasuk terpaku, semasa pembinaan akan menjimatkan wang pada bahan habis dan pelbagai jenis kerja.

Jelas, tidak kira apa projek yang anda suka, segala-galanya akan dilakukan dalam masa yang singkat, lebih baik dan lebih murah daripada jika batu bata, blok cinder atau mana-mana bahan bukan semulajadi digunakan untuk pembinaan. Dan pada akhirnya anda akan mendapat rumah persekitaran anda sendiri dari "breathing9raquo; bahan yang lebih murah daripada membeli apartmen walaupun di pasaran sekunder.

Sebuah rumah kayu yang diperbuat dari kayu yang dipahat dengan rapi kelihatan semula jadi, nyaman dan menarik. Anda juga boleh meninggalkan kayu dengan keindahan semulajadinya, hanya dengan menerapkan seluruh permukaan beberapa lapisan sebatian pelindung khas. Dan pada hakikatnya, rumah negara anda akan kelihatan seperti yang hebat! Ia akan menjadi baik untuk melawat tetamu, dan ia pasti akan menyenangkan semua ahli keluarga.

Rumah musim panas dari bar 6x22. Reka bentuk dan cadangan terbaik untuk pembinaan

Prestasi rumah dari balok berprofil telah mendapat populariti yang luas. Ciri khas rumah tersebut:

 • Penampilan dan reka bentuk yang disegani.
 • Kelajuan perhimpunan dari awal pembinaan dan penghantaran.
 • Reka bentuk ekologi.

Projek rumah negara dari rasuk 6x22

Sangat popular ialah penukaran rumah negara yang terbuat dari kayu. Sebab fenomena ini tersembunyi bukan sahaja dalam kepraktisan, tetapi juga membuka peluang baru untuk merealisasikan pedalaman dan perubahan dalam reka bentuk luar.

Sebagai peraturan, dalam seni bina rumah 6x22 ditambahkan loteng, yang membolehkan untuk meningkatkan kawasan bilik dan dilakukan dalam pelbagai susun atur:

 • Reka bentuk hiasan.
 • Bentuk asal dinding.
 • Pilihan yang berbeza untuk hiasan.
 • Menambah bangunan ekonomi dan rumah tangga, seperti garaj.

Kehadiran loteng di dalam rumah mempunyai kelebihan yang tidak dapat dinafikan:

 • Projek ini dijalankan dengan mengambil kira keperluan individu.
 • Kawasan kediaman rumah premis ini meningkat dengan ketara dengan pelaburan modal yang kecil.
 • Kalis air tambahan, ditambah penebat bahagian utama rumah.
 • Keistimewaan pembinaan loteng menyediakan sudut tertentu dari lapisan siling, yang seterusnya mengurangkan kawasan "berguna".
 • Ia perlu memasang tingkap bergilir dua dengan kualiti tinggi, yang akan menjejaskan harga akhir bangunan.
 • Meningkatkan keperluan untuk bahan penebat.
 • Penggunaan geometri tertentu memungkinkan untuk mengatur premis untuk keperluan rumah tangga.
 • Kehadiran ketidakselesaan tertentu dalam pemilihan dan penempatan perabot.

Projek-projek khas rumah-rumah kampung dari kayu balak dari syarikat-syarikat terkenal

Dalam ketiadaan pengalaman pembinaan, disyorkan untuk menggunakan perkhidmatan syarikat-syarikat berikut:

Arkitek. Aktiviti syarikat tersebar di seluruh wilayah Persekutuan Rusia. Kehadiran tapak dan tapak pameran sendiri dengan kemungkinan pengiraan permulaan jumlah akhir.

Terem. Pelbagai pilihan bahan untuk pembinaan. Pada pelupusan syarikat itu terdapat beberapa ratus briged. Dibentangkan di pusat-pusat pameran di Moscow

Sistem bunga jagung. Mereka terlibat dalam pembinaan di kawasan seperti Novgorod, Vologda, Tver, Leningrad. Pasaran untuk pembinaan rumah dari kayu lebih dari 10 tahun dengan kualiti pembinaan yang sama.

Detinets. Mengkhususkan dalam pembinaan di pinggiran bandar, rantau Vladimir dan Krasnodar. Pengalaman kerja lebih daripada 15 tahun.

The Novgorod carpenter. Pejabat utama terletak di Novgorod, dan kegiatannya meluas ke seluruh wilayah negara. Mereka pakar dalam projek pembinaan berani dan moden. Pendekatan individu kepada setiap pelanggan.

Sarjana rumah. Syarikat ini terletak di bandar Pestovo dan terlibat dalam pembinaan rumah bajet rendah pelan musim panas.

Rumah kayu dengan kerap menduduki tempat kedua selepas bangunan taman dengan populariti.

Alasannya ialah kos purata projek tipikal adalah sekitar tiga ratus ribu dan jarang melebihi setengah juta markah.

Faktor utama yang mempengaruhi jumlah akhir bangunan:

 • Kerumitan dokumentasi reka bentuk.
 • Jumlah kuadrature bangunan.
 • Lokasi tapak pembinaan dan jarak dari tapak pengeluaran firma pembekal perkhidmatan.

Tempoh pengurangan harga yang signifikan adalah pada musim sejuk, disebabkan oleh permintaan yang rendah dan persaingan yang tinggi dari pasaran jualan, dan mencapai kemuncaknya. Kos yang tinggi adalah pada musim panas.

Semua kerja pembinaan rumah percutian syarikat itu melakukan turnkey, yang bermaksud:

 • Pembangunan dokumentasi projek.
 • Pembelian dan penghantaran bahan.
 • Mencari dan penyampaian pakar yang berkelayakan.
 • Kawalan kualiti reka bentuk ditanggung oleh pelanggan. Dengan jaminan berikutnya.
 • Pembinaan dari asas hingga masa pentauliahan.

Sebelum pembinaan bermula, anda perlu membuat keputusan mengenai lokasi rumah percutian. Tanpa mengira bentuk pemilikan tanah itu, perlu mematuhi peraturan tertentu untuk mengamati jarak minimum yang ditetapkan oleh undang-undang.

 • Jarak dari jalan tidak boleh kurang daripada lima meter.
 • Dari laluan yang dipasang tiga meter.
 • Dari garis penentuan tapak tiga meter.

Adalah dinasihatkan untuk memilih sejauh mana bukit yang terletak sejauh utara mungkin di tapak.

Apabila mempertimbangkan projek tipikal, model yang paling popular adalah struktur satu tingkat dengan ruang loteng.

Versi rumah ini menyediakan lampiran tambahan teres.

Oleh itu, tingkat pertama mengandungi:

Bilik di tingkat dua digunakan sebagai bilik tidur.

 • Tahap utama dan teknologi membina rumah percutian boleh dibahagikan kepada beberapa tahap.
 • Komponen kit rumah sedang disediakan, dan logistik diatur dari bengkel pengeluaran ke tempat kerja.
 • Yayasan dituangkan.
 • Pembinaan rumah.
 • Pedalaman selesai.

Peralatan standard untuk sebuah pondok

Peralatan standard rumah percutian termasuk:

 • Yayasan yayasan.
 • Penyediaan lag.
 • Pembinaan dinding dan sekatan dalaman.
 • Pengaturan overlappings interfloor.
 • Penamat dalaman.
 • Pemanasan reka bentuk luar rumah.
 • Pemasangan tingkap dan pintu berlapis ganda.

Kesimpulan kontrak dengan syarikat pengilang kerja dan koordinasi dokumentasi desain. Perolehan pangkalan bahan dijalankan di kedai-kedai perusahaan pembekal perkhidmatan.

Asas rumah itu dipenuhi:

 • Yayasan jalur.
 • Cerucuk skru. Pilihan yang paling murah.
 • Dengan penggunaan tiang.
 • Yayasan gadai janji.

Pendirian dinding adalah pemprosesan bar oleh tukang kayu firma pembekal perkhidmatan untuk sambungan yang saling ketat antara satu sama lain.

Kalis air dilakukan di antara pangkalan dan balok pancing. Pipa standard adalah satu lapisan bahan kalis air. Kalis air dua lapisan digunakan untuk kotej. Mengikat ganda adalah kayu yang dilembutkan dengan penyelesaian khusus dalam saiz 150x150 mm yang dibentangkan dalam dua lapisan.

Meletakkan lantai pembinaan kasar lantai

Selepas menegangkan, kayu diletakkan dalam langkah-langkah 600-700 milimeter. Jarak ini dipilih berdasarkan kapasiti galas salutan dan dimensi bahan penebat standard. Untuk ini, saiz bar standard 50x150 mm digunakan.

Bagi pemasangan partisi dalaman dan dinding luaran, rasuk profil dengan gentian serat jut digunakan. Untuk sambungan, teknik sudut sejuk atau pedang khusus digunakan. Ini hanya sesuai untuk rumah-rumah negara dan bukan untuk kediaman tetap.

Untuk premis kediaman, kaedah perhimpunan "sudut hangat" digunakan untuk digunakan sarung kayu. Versi klasik reka bentuk ini adalah alur yang dipotong dalam satu bar, dan pada satu lagi kuku untuk lampiran ketat di antara mereka.

Untuk melakukan ini, penggunaan rasuk bawah, yang juga berfungsi sebagai sokongan untuk dua bumbung yang terputus. Pemasangan dilakukan pada dinding galas.

Untuk ini, sama ada balok khas atau penutup lantai digunakan.

Dalam kebanyakan kes, ia dijalankan ondulin menggunakan kalis air.

Ia disyorkan untuk melakukan pengecutan penuh di rumah.

Pemanasan, pemasangan tangga, pemasangan tingkap dan pintu adalah peringkat akhir pembinaan dan dirundingkan secara berasingan apabila menempah bahan dan dokumentasi reka bentuk.

Klik di sini untuk membatalkan balasan.

Untuk kerjasama, sila hubungi melalui e-mel: [email dilindungi]

Menyalin bahan tanpa menyatakan rujukan sumber adalah dilarang. Semua hak untuk imej dan teks tergolong dalam pengarang mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

54 + = 59