Rak di dalam gambar tandas

Penyelesaian mudah - almari di dalam tandas di atas tandas

Salah satu penambahbaikan terbaik yang boleh dilakukan ketika membaiki tandas adalah memasang almari di atas tandas. Pertama, ia cantik dan membuat tandas anda terlihat sangat bergaya dan di rumah, seperti mana-mana bilik lain. Kedua, almari kebersihan di tandas membantu menutup paip air dan meter yang sedap. Tetapi, jika anda mempunyai tandas dengan pemasangan, yang dibina ke dalam dinding dan tidak dapat dilihat dengan mata, anda masih rak berguna berguna di atas tandas, di mana ia adalah mungkin untuk menyimpan kertas tandas, tuala, penyegar dan pelbagai barangan lain.

Dalam artikel ini anda akan mendapati 17 model almari bergaya di dalam tandas, termasuk kabinet terbina dalam dan gantung, kabinet lantai dan jenis lain. Tidak seperti rak yang tersembunyi di belakang tirai roller atau tirai, mereka kelihatan lebih kasar dan lebih elegan, dan beberapa model juga boleh dibuat sendiri. Kami berharap bahawa di sini anda akan mendapati bahawa idea untuk tandas yang akan menjadikan bilik ini lebih selesa!

Pilih almari yang sesuai di tandas

Ia hanya mengagumkan seberapa besar almari di dalam tandas di belakang tandas boleh. Lagipun, masalah utama tandas kita tidak cukup ruang untuk penyimpanan kertas tandas, tuala, sabun, dan sebagainya. N. Agak biasa dilihat penyegar pada tangki tandas atau hanya berdiri di atas lantai, bukan? Tetapi adakah kita suka? Sebaliknya menjengkelkan. Serta keperluan untuk menyimpan perkara yang diperlukan di dalam tandas, di bilik mandi (ketika bilik mandi terpisah). Dan ini adalah apabila loker kecil di dalam tandas boleh menampung banyak perkara!

Pemilik kebahagiaan bilik mandi yang besar dan bilik mandi kecil juga tidak sepatutnya diluluskan oleh pemilihan kabinet foto kami di tandas. Setelah dipasang seperti almari di atas tandas, anda akan membebaskan ruang di atas pendirian di bawah basuh atau rak, yang boleh diduduki dengan hiasan yang indah, lilin dan benda lain yang menyenangkan.

Jadi kabinet tandas yang anda pilih?

Gambar almari di dalam tandas di belakang tandas

Yang paling mudah dalam pemasangan tandas ialah kabinet di kaki. Ia juga boleh berbeza dalam kapasiti yang besar (perhatikan almari di sebelah kiri pada foto pertama). Satu-satunya perkara - apabila memilih seperti loker, adalah penting untuk memberi perhatian kepada lebarnya, supaya ia tidak melebihi lebar tangki dan kabinet tidak menyentuh anda.

Perhatikan kabinet dengan rak terbuka. Mereka boleh digunakan untuk hiasan yang indah, seperti vas bunga, keranjang rotan, balang sabun dan sebagainya. Ini akan menjadikan tandas lebih bergaya dan selesa.

Seterusnya pada giliran kami - almari gantung di tandas, yang boleh digantung di atas tandas, dibina ke dalam dinding atau dipasang di dalam ceruk ke atas pemasangan tandas. Loker yang terpasang untuk tandas dibentangkan dalam pelbagai jenis.

1

Walau bagaimanapun, kabinet tergantung, sebagai peraturan, tidak direka untuk menyembunyikan paip atau memasang untuk tandas. Jika anda memerlukan almari kebersihan yang akan melaksanakan fungsi ini, dan juga menyediakan penyimpanan beberapa perkara, maka anda perlu membeli kabinet terbina dalam. Di sini lihat di dalam almari terbina dalam tandas:

Akhirnya, pemilik rumah persendirian, di mana bilik mandi biasanya lebih besar daripada di pangsapuri, boleh dimasukkan ke dalam tandas almari berasingan di sebelah tandas, dan tidak di belakangnya.

Rak di dalam gambar tandas

Rak, rak atau almari di atas tandas: ruang yang berfaedah dan penyelesaian penyimpanan

Masalah yang sukar untuk hampir semua bilik mandi dekat adalah persoalan di mana untuk meletakkan segala-galanya supaya mudah dan tidak mengatasi ruang. Sudah tentu, jika anda mempunyai tempat untuk perabot bilik mandi besar dan lapang dengan semua jenis loker, rak, masalah menyimpan aksesori bilik mandi hilang. Tetapi jika anda meletakkan sebuah almari hanya di mana-mana, maka anda perlu mencari ruang kosong. Ini adalah kawasan di atas tandas, terutamanya jika tangki tidak tersembunyi di sebalik partition, tetapi terletak di dinding. Jika anda meletakkan almari di atas tandas atau meletakkan rak padat di sana, atau hanya menggantung beberapa rak, mereka tidak akan campur tangan sama sekali - selepas semua, jangan menggantung kepala anda, tetapi di atas tangki.

Dalam kajian ini "Dream House" menawarkan lihat pada idea susunan ruang simpanan di dalam bilik mandi atau tandas di atas tandas - apa kabinet, rak dan rak boleh digunakan untuk ini, yang anda boleh membeli dan apa yang perlu dilakukan dengan tangan mereka.

Papan laci di atas tandas

Apa yang perlu disimpan di rak atau di dalam almari di atas tandas

Nampaknya anda boleh menyimpan di bilik mandi? Malah, untuk prosedur kebersihan seharian dan pembersihan rumah mungkin memerlukan banyak perkara. Tuala, syampu, gel mandian, busa mandi, berus gigi dan ubat gigi, sabun, botol minyak wangi, pisau cukur, span, swab kapas, kain lap, kertas tandas, penyegar udara, bahan pencuci dan produk pembersihan ... Beritahu saya di mana semua ini letakkan di bilik mandi kecil? Darab dengan jumlah hampir semua ahli-ahli keluarga, dan anda mendapat lebih tin, atau anda semua adalah satu Basuh kepala dengan syampu dan basuh span? Betul, tetapi jika ada kanak-kanak kecil di rumah, maka cara kebersihan lebih besar.

Rak di atas tandas

Dengan meletakkan beberapa rak atau kabinet di atas tandas, anda boleh menyelesaikan bukan sahaja isu penyimpanan, tetapi juga hiasan tambahan untuk bilik mandi. Tempat percuma di rak di atas tandas boleh mengambil gambar keluarga anda, gambar dalam, lilin atau aromatik atau aromatik, pasu dan patung.

Rak pada gambar mangkuk tandas

Rak kayu di atas tandas

Locker di atas tandas: berjaya menyembunyikan semua komunikasi

Selain penyimpanan, loker di atas tandas juga boleh menyembunyikan tangki siram, meter air dan penapis. Dalam kes ini, di bahagian bawah loker seperti ini, semua ini akan ditutup dengan pintu, dan di atas rak anda sudah boleh meletakkan aksesori yang diperlukan.

Adalah mungkin untuk membekalkan loker seperti itu dengan mudah - bahawa setiap kali anda tidak membuka pintu kabinet untuk mengepam tangki, meninggalkan ruang kecil di atas. Ini mungkin jika anda mempunyai tangki dengan kunci flush atas, yang kini digunakan dalam hampir semua model tandas moden.

Locker ke atas mangkuk tandas Photo

Peti sejuk di atas tandas

Loker tertutup atau terbuka?

Para rak atau almari yang dipasang di atas tandas boleh dibuka dan ditutup.

Keperluan untuk rak tertutup di atas tandas adalah yang paling sering di dalam bilik mandi gabungan, di mana penting untuk menyembunyikan berus gigi dan produk kebersihan yang lain dari kemungkinan bakteria dan bau.

Kabinet di atas tandas dengan pintu

Loker tertutup boleh dilengkapi dengan pintu, untuk mereka, untuk kemudahan, cermin boleh dipasang.

Kabinet di atas tandas dengan cermin

Juga, rak di atas tandas boleh ditutup dengan langsir yang ketat, seperti dalam foto ini.

Rak kayu dengan langsir di atas tandas

Sekiranya tandas berasingan atau dalam bilik mandi bersama, masalah dengan pengalihudaraan diselesaikan, maka rak boleh dibuka. Penyelesaian ini memungkinkan untuk merangkumi pelbagai idea hiasan, menjadikan bilik mandi menjadi bilik yang selesa.

Pemegang tuala di atas tandas

Rak di niche di atas tandas

Rak di atas tandas: mudah, praktikal dan berpatutan

Hari ini, rak yang mudah dipasang dan sangat padat yang diletakkan di atas tandas agak popular. Keanehan mereka adalah bahawa mereka mempunyai kaki stabil, dan rak mula lebih tinggi, di atas mangkuk tandas. Rak tersebut juga boleh dibuka dan ditutup, kebanyakannya dilengkapi dengan pintu. Khususnya, di antara rak kayu anda boleh mencari model tertutup.

Shelf-closet di atas tandas

Rak di atas tandas

Rak kayu di atas tandas

Rak tertutup di atas gambar tandas

Peti sejuk di atas tandas

Lebih cantik melihat rak logam, terutamanya pintu terbuka yang menarik, dengan pelbagai keriting. Tetapi terdapat juga model lipat yang sangat mudah dengan rak. Ini adalah pilihan bajet yang mudah, tetapi ia tidak kurang berkesan dalam menyelesaikan masalah penyimpanan di bilik mandi.

Rak kerja terbuka di atas tandas

Lipat rak lipat di atas tandas

Rak logam di atas tandas

Rak logam di atas tandas

Loker dan rak terbina di atas tandas

Di bilik mandi moden di mana komunikasi, sebagai peraturan, tersembunyi dalam partition atau dinding palsu, adalah mungkin untuk memasang loker terbina dalam dan rak di atas tandas dan tenggelam. Reka bentuk ini bukan sahaja mudah, tetapi juga kelihatan lebih estetik. Pertama, mangkuk tandas juga tersembunyi di belakang dinding palsu dan tidak merosakkan rupa, pada kedua, dalam kes itu, tentunya tiada apa-apa yang tergantung pada anda.

Naik di atas mangkuk tandas dengan rak

Almari terbina di atas tandas

Lokasi penyimpanan di atas tandas: penyelesaian mudah dengan tangan anda sendiri

Rak dan kabinet untuk pemasangan di atas tandas, yang dibincangkan di atas, kini boleh didapati dalam rangkaian besar di kedai perabot. Anda boleh membelinya di kedai dalam talian, jika tiada pilihan di bandar anda, dan juga pesanan pengeluaran foto yang anda suka. Tetapi ini bukan satu-satunya penyelesaian, sebagai rak mudah, walaupun tukang berpengalaman boleh membuat dengan tangan anda sendiri dan menetapkan mereka di dinding. rak kayu padat lebih tandas untuk menggantikan mana-mana kabinet atau rak unit, atau jika anda memerlukan agak sedikit ruang simpanan tambahan, menyelamat dan satu rak - dalam kes ini, tidak ada keperluan untuk membeli almari.

Rak di atas tandas dengan tangan mereka sendiri

Rak di atas tandas dengan tangan mereka sendiri

Loker di atas mangkuk tandas yang diperbuat daripada foto kayu

Rak di atas tandas dengan tangan mereka sendiri

Idea asal, yang anda juga boleh menyadari sendiri, adalah bakul yang ditenun di dinding dan bukannya rak. Jika reka bentuk bilik mandi membenarkan, maka cara penyimpanan di atas tandas akan sempurna.

Ruang simpanan di atas tandas

Pilih sendiri penyelesaian yang selesa - rak, rak atau almari di atas tandas, dan anda akan mendapati bahawa ia adalah sangat mudah, dan ia boleh kelihatan bergaya dan menarik. Idea yang selesa untuk pedalaman anda!

Almari pakaian di dalam tandas

Seperti yang anda tahu, di mana-mana apartmen terdapat apa yang dipanggil "zon kompleks". Salah satunya adalah tandas, kerana ada di dalam bilik ini bahawa sistem saliran air kompleks sedang dibina. Mereka selalu merumitkan pembaikan, kerana menyembunyikannya boleh menjadi sukar. Oleh itu, ramai sebagai alternatif menggunakan loker khas di dalam tandas di belakang tandas. Oleh itu, kerumitan yang paling serius diselesaikan.

Tetapi ia tidak begitu mudah untuk dipilih sebagai perabot, kerana selalunya ia adalah reka bentuk khas. Asas produk semacam itu boleh menjadi pemasangan papan gypsum atau bahan lain. Jika anda tidak menyukai pilihan ini, maka anda boleh menggunakan almari yang tergantung di dalam tandas, yang juga akan dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Sudah tentu, dalam kes ini, sebuah almari dalam tandas berfungsi sebagai elemen hiasan. Ia tidak selalu membawa beban fungsi, tetapi hanya berfungsi sebagai pelengkap. Kadang-kadang dalam rak reka bentuk khas itu dilengkapi, dan kemudian ia menjadi lebih berfungsi. Ia boleh menyimpan apa-apa bahan kimia rumah tangga dan perkara-perkara lain yang perlu.

Terdapat kabinet paip seperti bentuk yang berbeza, yang ditentukan oleh dimensi ruang tertentu. Juga, kedua-dua warna dan reka bentuk mungkin tidak begitu tradisional. Oleh kerana sekarang sangat popular untuk membuat setiap bilik yang luar biasa, maka tandas tidak terkecuali. Oleh itu, terdapat banyak cara.

Seperti yang telah disebutkan, terdapat dua jenis utama pembinaan seperti ini, yang bermaksud terdapat dua cara untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Benar-benar setiap barang kebersihan di tandas adalah ruang yang penting untuk digunakan dengan manfaat maksimum. Oleh itu, anda boleh menggunakan pengubahsuaian yang berbeza bagi produk siap sedia. Atau pergi cara yang lain, lebih sukar - untuk membuat loker terbina dalam tandas.

Kedua-dua jenis dianggap sama berguna dan merupakan elemen reka bentuk yang unik. Malah, reka bentuk ini telah berjaya menjadi sebahagian daripada keseluruhan pedalaman, dan oleh itu perhatikan bagaimana anda boleh membuat kabinet seperti itu. Kami menawarkan beberapa pilihan, foto itu menunjukkan idea yang paling popular yang boleh digunakan di pangsapuri dan rumah persendirian yang berbeza.

Dalam satu kes, semua itu akan diketahui, tetapi sebuah almari tergantung di tingkat bawah dalam tandas, di sisi lain - ia akan menjadi pembinaan yang lebih luas yang bukan sahaja membolehkan anda menyembunyikan semua paip, tetapi juga akan menjadi pelengkap lengkap.

Bergantung kepada saiz, reka bentuk ini boleh digunakan atau wujud sebagai ruang tertutup. Kemunculan mana-mana pilihan perlu direka mengikut gaya umum. Dan kerana sebagai penamat anda boleh menggunakan skema warna yang sama dan bahan itu. Ini bermakna bahawa pintu loker boleh ditutup dengan kertas dinding atau dicat. Jika ia satu reka bentuk satu keping, maka ia dibeli betul-betul di dalam nada ke palet warna keseluruhan.

Urutan penyelesaian masalah

  1. Perkara pertama yang diperlukan adalah menentukan pilihan model reka bentuk ini.
  2. Seterusnya anda perlu melakukan semua pengukuran dan pilih bahan tersebut.
  3. Mengambil kira semua keunikan susunan paip.
  4. Pilih warna dan reka bentuk luaran item ini.
  5. Menjalankan pemasangan.

Jangan lupa bahawa almari di dalam tandas harus membuat kesan ruang yang sempurna. Ia tidak boleh menonjol dari warna umum bilik dan pada masa yang sama melaksanakan fungsi asasnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 4 = 2