Rak untuk kasut di dalam gambar lorong

Bagaimana untuk membuat rak kasut di lorong dengan tangan anda sendiri

Apabila memasuki tempat tinggal, seseorang memasuki lorong, yang sepatutnya berfungsi. Betul melengkapkan ia tidak mudah kerana saiz kecil, tetapi perlu menyediakan tempat untuk menyimpan kasut. Untuk ini, tidak perlu membeli perabot mahal - rak untuk kasut di lorong boleh dibuat secara bebas. Kekurangan ruang membuat pemilik memilih penyelesaian pelbagai fungsi. Contohnya, penyangkut baju boleh digabungkan dengan pendirian kasut.

Setiap pemilik mahu rumahnya kelihatan sempurna, dan keping perabot menggabungkan dan saling melengkapi. Untuk melakukan ini, dari pelbagai jenis berdiri kasut yang dapat dilihat dalam foto, anda perlu memilih pilihan yang betul. Keperluan utama bagi mereka adalah pelbagai fungsi dan kekompakan.

Model paling mudah untuk rak kasut

Pilihan rak bergantung kepada bilangan kasut, kawasan dan gaya hiasan bilik. Mereka harus mudah dan boleh dipercayai, mereka mudah dilakukan dengan tangan mereka sendiri. Ini adalah penyelesaian sejagat yang menjimatkan ruang, mempunyai penampilan yang menarik. Rak diletakkan di bahagian bawah dinding. Rak jas biasa dari sebilangan cangkuk dan rak bangku kecil, di mana kasut disimpan untuk kegunaan harian, akan melengkapi bahagian dalamnya. Penyelesaian yang berjaya adalah rak, bahagian atasnya akan menjadi bangku. Ia biasanya dilengkapi dengan rak terbuka (contohnya - dalam foto).

Model untuk dinding sesuai untuk perumahan bersaiz kecil

Secara luaran, rak seperti di lorong menyerupai kabinet, tetapi tidak mempunyai pintu dan seringkali mereka juga kekurangan dinding sisi. Di bawah tempat duduk ini adalah laci atau pintu, dan di sebelahnya boleh menjadi rak kot bergaya. Rak akan membolehkan untuk meletakkan perkara-perkara dalam rangka, ia adalah pilihan praktikal dan sejagat. Model yang sangat popular dengan rak terbuka dan tertutup, di mana kasut dipakai pada keseluruhannya.

Versi universal dinding dengan jabatan untuk menyimpan pakaian dan kasut di lorong

1

Tumba - langsing dengan pintu lipat sesuai walaupun untuk lorong yang sangat kecil. Kasut tidak akan menjadi habuk, tetapi meletakkannya di kabinet hanya kering dan bersih. Rak kot terbuka dengan rak dan tempat duduk adalah praktikal dan mudah. Ia akan sesuai dengan pakaian dan kasut yang digunakan setiap hari. Untuk menyimpan kasut yang tidak digunakan dalam musim semasa, terdapat sistem tertutup. Stand khas diperoleh dari kotak biasa kadbod, mereka terpaku dengan bahan yang tidak basah dan ditutup dengan kerikil. Rak kasut di lorong dibuat mendatar, berbilang peringkat, menegak. Mewujudkan reka bentuk produk anda sendiri yang anda boleh membuat versi gabungan, menggabungkan beberapa jenis dalam satu reka bentuk.

Tumba-slim akan menyembunyikan kandungannya dari mata yang bersinar

Terdapat sejumlah besar bahan yang sesuai untuk membuat rak dan rak untuk kasut. Sebelum anda memulakan, anda harus mempertimbangkan perkara berikut:

 • belanjawan bagi rak pembuatan;
 • bilangan orang yang akan menggunakan rak;
 • sama ada model rak atau rak yang diberikan akan digabungkan dengan gantungan;
 • Adakah anda memerlukan kerusi (bangku) di atas.

Untuk pembuatan rak menggunakan bahan berikut: logam, kayu, plastik, dan sebagainya. Model sempit dan sudut dibuat daripada papan serpih. Reka bentuk yang paling ringkas dipasang pada dinding dan menempati ruang yang minimum. Mereka kelihatan agak asli dan tidak mengurangkan ruang lorong.

Untuk membina rak mudah untuk kasut di lorong dengan tangan anda sendiri boleh dibuat dari papan lapis

Dari kayu semula jadi, mereka membuat kasut untuk bahagian dalaman klasik. Pokoknya adalah bahan yang berpatutan dan mesra alam, ia mudah diproses.

Reka bentuk yang elegan dan kompak kabinet kasut

Rak untuk kasut, dibuat dengan tangan mereka sendiri yang diperbuat daripada logam, akan memberikan pengudaraan semula jadi. Ciri tersendiri ialah logam tidak akan menyerap bau. Rak sedemikian boleh dihiasi dengan elemen tambahan dan memberi keperibadian. Logam tidak busuk, tidak basah. Sekiranya ia dirawat dengan sebatian anticorrosive, ia tidak akan berkarat. Rak logam, sebagai peraturan, dipasang di dinding atau diikat pada rak.

Rak kasut ringan dan padat di lorong tiub

Cara membuat rak untuk kasut dengan tangan anda sendiri

Ia adalah mudah untuk membuat rak kasut dengan tangan anda sendiri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan alat dan bahan biasa:

Pembuatan rak untuk kasut oleh tangan untuk memulakannya adalah perlu dari pembuatan bahagian sisi. Untuk melakukan ini, sediakan 6 bar yang sama dengan panjang 33 cm (33 cm - ini adalah kedalaman yang diperlukan, yang akan membolehkan penempatan kasut apa-apa saiz di rak seterusnya). Kemudian pada bahan kerja, sama rata mengedarkan 4 baki blok dan membuatnya dengan kedalaman yang diperlukan.

Lebar rak universal adalah sekurang-kurangnya 62 cm. Ia akan membolehkan anda meletakkan beberapa pasang sepatu dalam satu petak pada masa yang sama. Setiap rak diperbuat daripada dua kekosongan mereka, yang dipasang di antara satu sama lain oleh skru. Selepas penghujung semua kerja pemasangan, bahagian-bahagian rak yang tajam dan kasar diapit menggunakan kertas khas.

Ketinggian rak kasut, yang dibuat dengan tangannya sendiri, akan kira-kira 80 cm. Bahagian bawah ia terletak pada jarak sekurang-kurangnya 25 cm dari lantai, yang akan menampung but dan lain-lain jenis kasut tinggi.

Rak kasut yang dibuat oleh tangan sendiri

Rak untuk rak boleh dibuat dari jalur panjang 80 cm Mereka membuat gashes khas ketebalan kayu bersaiz .. (Dalam kes ini - 16 mm), jarak antara gashes harus 25 cm rak dimasukkan dalam empat rak disediakan bahagian sebelum ini gergaji.

Bahan-bahan yang kekal selepas penyediaan rak dan rak untuk mereka, bahagian atas rak dibuat. Untuk melakukan ini, bar 33 cm digilap, dipernis dan dipasang dengan skru ke struktur siap.

Perhatikan! Sekiranya 4 skru menegak sendiri digunakan untuk setiap rak, maka anda hanya perlu 2 skru untuk mengecas bahagian atasnya.

Ingat bahawa dengan tangan anda sendiri, anda boleh membuat apa-apa reka bentuk untuk menyimpan kasut, sama ada itu rak, kabinet atau rak biasa yang digantung di dinding. Di web, anda boleh menemui pilihan yang cukup sedia, tetapi jika anda mempunyai masa dan keinginan - eksperimen. Jadi, anda boleh mendapatkan dalaman eksklusif yang semua tetamu akan mengagumi. Semua yang anda perlukan untuk membuat rak kasut di lorong dengan tangan anda sendiri adalah sedikit fantasi dan bahan habis.

Produk praktikal dan serba boleh sangat popular. Kami mengesyorkan untuk menghentikan pilihan pada model pelbagai fungsi yang boleh mengubah penampilan mereka dengan mudah. Apabila memilih pilihan storan kasut, dipandu oleh tabiat anda dan kemudahan menggunakan rak atau rak di lorong anda. Sebagai contoh, untuk sebilangan besar kasut, anda boleh memilih rak berputar yang tinggi.

Daripada bahan-bahan di rumah, yang, sebagai contohnya, kekal selepas pembaikan, agak mudah untuk membuat rak asal atau penyangkut kasut dengan tangan anda sendiri. Penggantung diperbuat daripada dawai akan menjadi satu cara yang menarik untuk menyelesaikan masalah menjaga kasut rumah di lorong kecil.

Selalunya di koridor kecil dipasang pemegang khas, bekas gantungan. Perabot yang digantung akan menjadi cara terbaik untuk meletakkan kasut di dalam bilik kecil. Rak dinding akan menambah ruang ke bilik dan menjimatkan ruang di atas lantai. Kami mengesyorkan agar anda menggantungkan pintu di atas rak untuk menyembunyikan kandungannya. Dalam kes ini, bilik akan kelihatan lebih kemas. Jika anda meletakkan struktur bertingkat di sepanjang dinding, bukan sahaja kasut, tetapi, contohnya, payung dengan beg akan sesuai dengannya.

Rak karusel dipasang dari beberapa bahagian bulat. Ia menyediakan tempat yang berasingan bagi setiap sepasang kasut.

Tangga kayu atau logam yang lama mudah berubah menjadi sistem penyimpanan yang mudah. Tangga sangat melekat pada dinding. Di samping itu, anda boleh melukisnya dalam warna yang dikehendaki, dan pasangkan cangkuk ke silang lampu.

Shelf-carousel dibuat oleh tangan sendiri

Sistem autonomi, seperti dalam gambar di bawah, boleh digunakan untuk menyusun kasut. Palet biasa dihiasi dengan lukisan atau aplikasi akan menjadi bekas yang boleh dipercayai untuk menyimpan dan menghiasi bahagian dalam lorong anda.

Rak kasut untuk lorong kotak kayu dicat dengan warna yang berbeza, akan memulihkan kawasan pedalaman

Memiliki imaginasi yang tersambung, sudah cukup untuk mencipta rak asal untuk menyimpan kasut, yang semua ahli keluarga dan tetamu akan mengagumi untuk jangka masa yang panjang.

Rak untuk kasut di lorong

Rak kasut yang dibuat oleh tangan sendiri

Isi hanya 2 bidang, dan kami akan memanggil anda kembali untuk memperjelas semua nuansa!

Rak untuk kasut di lorong: penyelesaian yang menarik

Rak untuk kasut - bahagian penting dalam lorong. Tiada koridor yang boleh dilakukan tanpa perabot khas untuk kasut. Varieti lebih daripada cukup. Ini boleh menjadi tempat penyimpanan kasut sementara, yang digunakan setiap hari, serta ciri-ciri perabot yang kelihatan seperti pensil dan sepatu yang sesuai untuk musim-musim lain. Kerumitan rak adalah reka bentuk mereka. Semakin mudah reka bentuk dan bahan untuk pembuatannya, semakin murah pembeliannya.

Bench di dalam dewan dengan rak untuk kasut: jamuan moden

Jika anda menggabungkan beberapa fungsi dalam satu objek, anda boleh mendapatkan rak atau bangku yang indah dengan tempat duduk. Perkara sedemikian pada abad yang lalu diberi nama yang indah - jamuan. Masa yang cukup lama berlalu sebelum rejimen seperti itu muncul di pangsapuri moden. Pada masa ini, bangku dengan rak digunakan untuk selesa dengan selesa.

Jika anda ingin memakai kasut dengan keselesaan, maka bangku simpanan dengan rak kasut akan sesuai dengan anda

Membuat rak untuk kasut jenis ini adalah tugas yang sukar, kerana item tertentu ini merangkumi beberapa fungsi.

Untuk membeli perabot yang tidak mahal itu tidak sukar, sila hubungi kedai Ikea dan lihat gambar pilihan yang dicadangkan. Membeli rak dengan tempat duduk, perhatian bukan sahaja kepada penampilan, tetapi juga untuk bahan berkualiti tinggi dalam kombinasi dengan tempat yang selesa untuk kasut. Pereka moden membuat model sedemikian yang boleh dimuatkan dalam sebarang reka bentuk.

Rak untuk kasut dengan tempat duduk di lorong

Rak untuk kasut, ini adalah kabinet lantai kecil, yang diperbuat daripada logam, plastik, papan partikel, MDF atau kayu semula jadi. Semua bahan mesti dirawat dengan bahan tahan kelembapan.

Dengan reka bentuk, rak-rak hanya dibuat terbuka, ini membantu memastikan bahawa kasut mempunyai pengudaraan yang baik. Selain itu, untuk kasut yang lebih selesa, ia ditambah dengan tempat duduk yang lembut. Pilihan ini tidak termasuk kehadiran najis atau pouffes, yang mengisi ruang di lorong-lorong kecil.

Rak untuk kasut dengan tempat duduk akan memberikan peluang untuk memakai kasut dengan keselesaan

Atribut sedemikian boleh didapati di kedai perabot atau dibuat untuk memesan walaupun untuk sebuah bilik kecil. Rak untuk kasut jenis ini, sebagai peraturan, sempit dan tidak melebihi 30 sentimeter. Ini adalah terima kasih kepada kualiti ini bahawa mereka dipanggil Slim.

Rak untuk kasut di lorong logam: 4 sebab untuk membeli

Adakah anda memerlukan rak logam untuk lorong? Persoalan semacam itu tidak diminta lama. Lebih sering daripada tidak, persoalan mengenai memilih bahan untuk pembuatan. Rak palsu mempunyai beberapa sisi positif.

Pakar membezakan 4 utama:

 1. Rak seperti biasanya dibuka, oleh itu, kasut di dalamnya kering beberapa kali lebih cepat;
 2. Logam tidak menyerap bau asing, tidak seperti rak yang dibuat dari chipboard, plastik atau kayu;
 3. Bahan ini tidak tertakluk kepada pembasahan dan pembusukan, kerana ia selalu dirawat dengan cara khas;
 4. Rangka logam mempunyai penampilan cantik dan estetik, dengan betul mengambil reka bentuk, rak yang sesuai dengan reka bentuk apa pun.

Tetapi, walaupun terdapat semua sisi positif rak logam, mereka mempunyai beberapa kelemahan.

Rak logam untuk kasut mempunyai beberapa kelebihan

 • Kasut di atas debu rak lebih cepat;
 • Selalunya, produk tersebut mempunyai berat badan yang mengagumkan;
 • Rak yang diperbuat daripada logam tidak selalu sesuai untuk lorong di apartmen, ramai yang percaya bahawa perabot itu direka lebih untuk bilik utiliti.

Sudah tentu, jika ada hasrat, anda boleh mencari jalan keluar dari situasi ini. Sebagai contoh, sangat kerap asasnya diperbuat daripada kayu semula jadi atau papan serpih, dan rak diperbuat daripada logam. Kemudian rejimen sedemikian melakukan beberapa fungsi yang diperlukan sekaligus. Kasut tidak dimasukkan ke dalam paparan awam, tetapi disebabkan bahan logam, ia kering dengan cepat dan tidak direndam dengan bau yang tidak menyenangkan.

Apa yang dibuat dari rak sempit untuk kasut di lorong

Masalah yang paling global dalam pangsapuri moden adalah saiznya yang kecil. Dan jika ada kemungkinan untuk menjadualkan semula salah satu bilik dan menambah saiznya, maka dari lorong semuanya tidak akan berubah dengan begitu mudah. Oleh itu, untuk perabot atau benda-benda tidak berkecil hati di bilik ini, sangat kerap menggunakan bantuan rak-rak sempit untuk kasut.

Rak yang sempit mampu masuk ke bahagian dalam koridor kecil dan pada masa yang sama ia tidak mengambil banyak ruang, selain itu akan membantu mengekalkan rupa kasut isi rumah.

Apakah rak kasut yang dihasilkan dari? Rak yang sempit untuk kasut paling kerap diperbuat daripada kayu klasik. Alternatif kepada kayu semula jadi ialah papan serpih. Pada masa ini, ini adalah bahan yang paling popular yang mempunyai permintaan tinggi. Rak boleh dibuat bahan bajet - plastik. Sebaliknya kos plastik adalah logam. Kaca berhubung dengan rak kasut hampir tidak digunakan, dan jika digunakan, ia hanya sebagai hiasan.

Untuk koridor kecil, ia akan menjadi sangat mudah untuk menggunakan rak sempit untuk kasut

Memilih rak untuk kasut, perunding akan menawarkan bilangan pilihan yang mencukupi, ini boleh menjadi rak persegi, segi empat tepat, bujur, anda perlu memilih yang sesuai dengan sempurna di lorong, dan sudah tentu pemilik akan menyukainya.

Memilih rak sempit untuk kasut, anda hanya perlu memasangnya di tempat yang dikehendaki, maka ada kes kecil, akan mengajar semua isi rumah untuk melipat kasut dengan tepat.

Cara membuat rak untuk kasut di lorong dengan tangan mereka sendiri

Sekiranya saiz apartmen membolehkan, anda boleh membina pembinaan yang lebih besar. Mempunyai pantri di lorong, yang terletak berhampiran pintu masuk, ia boleh dijadikan almari pakaian kasut. Oleh itu, ia adalah mungkin untuk menyimpan bukan sahaja kasut yang digunakan setiap hari, tetapi juga spesimen bermusim.

Rak untuk kasut boleh dibuat oleh tangan sendiri

Untuk membuat rak untuk kasut di lorong, anda boleh menemui banyak lukisan menarik dan tidak kompleks di Internet. Jadi, sebagai contoh, dengan bantuan beberapa palet, anda boleh menyusun rak yang baik.

Menggunakan tangga yang tidak perlu lama, anda boleh mendapatkan rak gantung untuk menyimpan kasut pada tumit. Semuanya hanya dalam imaginasi manusia. Menggunakannya, rak untuk kasut boleh dibina dari hampir apa sahaja.

Idea moden rak untuk kasut di lorong (video)

Mengenai sejumlah besar rak untuk kasut seorang lelaki hanya mencari ketika menghadapi masalah seperti kekurangan ruang di lorong. Setiap suri rumah, sekali melihat kasut bertaburan di lorong, menjanjikan apa-apa cara untuk menghilangkan keadaan kucar-kacir. Lagipun, semua orang lambat laun bosan dengan detail ini. Dan jalan keluar dari situasi ini adalah mudah - untuk membeli rak khas untuk kasut atau buat sendiri. Dan bagaimana untuk mengetahui mana dari rak-rak yang akan kelihatan lebih asli.

Rak kasut dengan tangan sendiri: 30 idea menarik

Kasut menduduki tempat yang penting dalam almari pakaian mana-mana orang. Dari cara yang betul anda akan menyimpannya, bergantung bukan sahaja pada hayat perkhidmatan, tetapi juga jenis kasut dan kasut anda. Kasual bertaburan di lorong, kasut merosakkan kemunculan bilik dan dapat menimbulkan kesan negatif pada pengunjung tentang pemilik rumah, dan rak yang cantik dan selesa untuk kasut akan menjadikan bilik masuk selesa.

Memilih rak kasut di lorong, ia adalah perlu untuk mengambil kira banyak nuansa: saiz dan bilangan pasangan yang berada di dalamnya akan disimpan, saiz struktur itu sendiri, serta kawasan itu dan reka bentuk bilik, di kawasan pedalaman yang akan perlu memasukkan rak.

Bergantung pada pilihan, anda boleh memilih rak bukan sahaja dari bentuk dan saiz, tetapi juga dibuat dari hampir apa-apa bahan yang boleh anda bayangkan.

Rak kasut dengan tangan mereka sendiri boleh jadi ini:

 • rak kayu untuk kasut;
 • rak kasut yang diperbuat daripada kaca dan plastik atau plastik;
 • struktur logam;
 • Penyelesaian dalam gaya minimalis dalam bentuk cangkuk atau tanduk yang berasingan;
 • pilihan lain.

Untuk simpanan kasut, anda boleh menggunakan mana-mana penyelesaian yang banyak yang terdapat di pasaran, dan anda boleh membuat reka bentuk ini dengan tangan anda sendiri.

Jawab soalan: bagaimana membuat rak untuk kasut dengan tangan mereka sendiri agak mudah. Merancang pembuatan rak kasut boleh diberikan kehendak imaginasi seseorang dan membuat bukan sahaja produk yang praktikal dan tahan lama, tetapi juga perabot eksklusif yang akan sesuai dengan reka bentuk bilik anda.

Untuk pembuatan rak kasut di lorong seperti di dalam gambar anda boleh menggunakan apa-apa bahan yang di tangan pada masa ini: papan kayu, kekal papan lapis atau papan partikel, pinggan plastik, kayu kumai kayu atau plastik, yang tinggal selepas pembaikan. Atau kaca konvensional atau plexiglass juga boleh digunakan dalam proses pembuatan.

Rak kasut yang dipasang dengan tangan sendiri boleh dihiasi dengan pelbagai bahan, disapu dengan kertas dinding, pengganti kulit atau bahan lain yang serupa, dicat dengan pelbagai warna. Unsur-unsur kayu di mana alas di bawah kasut di lorong boleh dipernis.

Bergantung pada bahan yang telah anda pilih untuk mencipta rak, anda mungkin memerlukan item yang berbeza. Jangan berfikir bahawa kasut berdiri dengan tangan anda sendiri dibuat dengan bantuan beberapa alat khas atau alat tambahan. Seluruh keperluan yang diperlukan pasti di rumah setiap pemilik, yang sekurang-kurangnya sekali melakukan sesuatu tentang rumah dengan tangannya sendiri:

 • melihat pada pokok atau gergaji logam (yang sesuai bukan sahaja untuk memotong bilet besi, tetapi juga pelbagai bahan plastik);
 • tukul;
 • pemutar skru;
 • pisau tajam;
 • alat pengukur (ukuran pita atau penguasa panjang, tahap, dll.);
 • gerudi atau perforator, jika perlu untuk memasang rak ke dinding;
 • kertas pasir besar dan halus;
 • gam adalah sejagat atau bertujuan untuk bahan individu;
 • Kuku, skru dan pengikat lain;

Salah satu bahan yang paling biasa bukan sahaja untuk membuat rak kasut, tetapi juga untuk perabot lain adalah pokok. Terdapat banyak pilihan untuk membuat rak dari kayu.

Berdiri untuk kasut dengan tangan mereka sendiri yang diperbuat daripada kayu adalah pilihan biasa. Dari selat kayu yang sempit kita melekat segi empat segi saiz yang diperlukan, dari sekeping papan lapis yang kita potong bawah. Untuk hiasan, anda boleh mengisi kotak yang dihasilkan dengan kerikil atau pengisi lain. Akibatnya, rak mudah untuk kasut terbuka dan tidak rumit.

Mereka yang tidak mahu bersusah-payah untuk masa yang lama boleh memilih penyelesaian minimalis: rak untuk kasut yang diperbuat daripada kayu dengan tangan mereka sendiri dalam bentuk dua batang kayu yang dipasang di dinding lorong satu di atas yang lain dalam jarak yang dekat.

Bar bawah dibuat lebih luas dan melakukan fungsi rak itu sendiri, di mana kasut dan kasut akan berdiri. Dan tidak ada keperluan untuk membuat papan untuk keseluruhan panjang tunggal, mencukupi adalah saiz di mana setengah atau sepertiga kasut akan berdiri di rak. Tablet kedua, lebih sempit, memainkan peranan yang berlainan yang tidak akan membenarkan kasut jatuh dan akan memegangnya dengan selamat di atas rak.

Varian yang lebih rumit ialah rak kasut dengan tangan anda sendiri dengan beberapa rak akan membolehkan anda menyimpan lebih banyak pasangan, walaupun ia akan menduduki lebih banyak tempat di lorong. Lantai boleh dilengkapi dengan pintu gelangsar, yang akan menyembunyikan kasut dari mata yang bersinar. Rak atas boleh berfungsi sebagai bangku atau berdiri yang mudah untuk pelbagai perkara. Rak seperti kasut di lorong seperti dalam gambar di bawah akan masuk ke mana-mana bahagian dalam.

Menggunakan kelengkapan lampiran logam dan harta alih, seperti sudut, bergantung, pelari atau mekanisme gelongsor lain boleh, jika dikehendaki, untuk menghasilkan struktur yang kompleks yang tidak akan menghasilkan analog industri.

Dari struktur logam yang berguna, anda boleh membina asas untuk kasut dalam bentuk rak. Berdiri untuk kasut logam di lorong, ditambah dengan rak kayu akan lebih tahan lama daripada produk kayu sepenuhnya dan akan membolehkan masa yang lama untuk melupakan kekacauan di kalangan kasut.

Untuk pembuatan rak kasut, bukan sahaja bahan konvensional seperti kayu atau logam boleh digunakan. Salah satu penyelesaian asal adalah rak untuk kasut dari sisa paip plastik, yang dimaksudkan untuk pemasangan pemanasan atau sistem bekalan air. Sememangnya, ia akan lebih mudah dan lebih menyenangkan untuk bekerja dengan paip-paip baru. Dalam pembuatan perabot sedemikian tidak ada yang sukar.

Pertama, anda perlu menentukan saiz produk masa depan, sebagai peraturan, saiz maksimum diambil sebagai asas, iaitu. saiz pasangan terbesar. Sesuai untuk diameter pipa yang menggunakan potongan hacksaw ke dalam kepingan yang berasingan. Tepi kosong yang dihasilkan, kami memproses fail atau kertas pasir dan mengikat satu sama lain dalam bentuk piramid. Untuk pengancing, anda boleh menggunakan apa-apa: tali hiasan, cincin getah, gam, dll. Pengapit perkeranian untuk kertas juga sesuai.

Untuk hiasan, anda boleh melekatkan setiap helai paip dengan kertas dinding, kain minyak, kain atau cat. Jika rak kasut dirancang untuk simpanan dan kasut kanak-kanak, kemudian menggunakan paip diameter yang berbeza, anda boleh memberikan reka bentuk yang lebih asli.

Rak kasut di lorong boleh dibuat dari kotak plastik yang sama, yang boleh dilipat dalam konfigurasi yang berbeza. Penggunaan kotak juga akan mengembangkan struktur dengan membeli kotak tambahan sebagai pasangan baru muncul.

Rak untuk kasut dengan tangan mereka sendiri, dibuat dalam bentuk pagar, akan kelihatan secara organik di kampung.

Rak kasut di lorong dengan pengering elektrik akan kering direndam dari kasut cuaca yang buruk.

Untuk kasut dengan tumit panjang, anda boleh menguruskan peti besi dengan menarik di tempat terpencil kord yang kuat atau toffeequet getah. Kasut bertumit tidak mengambil banyak ruang.

Lebih banyak idea untuk membuat rak kasut dengan tangan anda sendiri, anda akan dapati di galeri foto kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =