Back to all Post

Rebus stim untuk merokok

Daripada rokok elektronik berbahaya

Kerosakan rokok elektronik diselubungi pertikaian, pendapat dan spekulasi. Topik manfaat kesihatan dan bahaya dari lap sangat relevan bagi pengguna, dan ulasan pada rangkaian sangat beragam. Pengilang mewakili barang dengan cahaya yang terbaik, menyembunyikan kekurangan itu, dengan baik menekankan kelebihan pada latar belakang produk tembakau. Pengguna meremehkan kesan pasangan itu terhadap kesihatan dan penghinaan untuk "mainan yang tidak berbahaya."

Bergantung pada model, wads berbeza dalam reka bentuk. Di dalam peranti terdapat takungan dengan cecair, pengabut (penyejat), pemanas dan bateri yang boleh dicas semula. Model lanjutan mengandungi papan elektronik. Prinsip penyejat adalah seperti berikut: elemen kuasa memanaskan lingkaran, yang mengubah cecair menjadi wap.

Kerosakan dari peranti menentukan komposisi campuran yang digunakan untuk merokok. Cecair untuk penyejat menggunakan berbeza, mungkin juga bebas, mencampurkan dalam bahagian mereka. Komponen utama adalah tiga:

 • nikotin (tidak terdapat dalam semua campuran);
 • propylene glycol;
 • gliserin.

Apa itu nikotin, diketahui ramai - bahan ini mempunyai kesan negatif pada tubuh dan mampu mengembangkan ketergantungan. Peratusan nikotin di dalam kertas berbeza dari 0 hingga 24 mg. Pada umumnya, penyejat, seperti rokok biasa, boleh dibahagikan kepada kategori untuk kubu:

 • 0 mg adalah "kosong" rokok;
 • 6-12 mg - campuran ini boleh dibandingkan dengan rokok yang lemah;
 • 18-24 mg adalah analog rokok yang kuat.

Propylene glycol adalah bahan likat dengan warna telus dengan sedikit rasa manis. Ia digunakan secara meluas dalam pengeluaran produk dan kosmetik, farmakologi. Dalam perubatan, propilena glikol digunakan untuk kehilangan darah yang besar, bahan ini mampu menggantikan plasma. Dalam penyejat, komponen ini adalah pautan, merangsang kemasukan wap ke saluran pernafasan. Seperti yang terbukti dengan penyelidikan, komponen kertas ini tidak berbahaya kepada manusia dan dibenarkan di semua negara di dunia.

Glycerol diketahui ramai. Bahan telus yang konsisten berminyak digunakan secara aktif dalam pembuatan kosmetik, dalam industri perubatan, makanan dan kimia. Glycerin adalah komponen pelbagai produk sebagai pemekat, ia digunakan dalam pengeluaran teh, kopi, baking. Bahan ini boleh merosakkan badan hanya dalam dos yang besar, kandungannya dalam rokok elektronik dikelaskan sebagai selamat.

Di antara konstituen lain, campuran minuman mengandungi rasa makanan yang dihasilkan berasaskan bahan semula jadi atau kimia, tetapi komponen yang selamat. Kandungan maksimum bahan tidak melebihi 4%.

Jika semua komponen sama ada selamat, atau telah dipelajari - di manakah pendapat mengenai kemudaratan yang serius? Pertama sekali, daripada menggunakan penyejat, ular itu tidak akan mendapat manfaat kesihatan. Di samping itu, bahaya kepada badan produk atau palsu. Ia tidak mudah untuk membezakan pengeluar sebenar dari produk analog, baik atau tidak murah. Ketiadaan GOST yang ketat membolehkan pembangunan "fabrikasi di lutut", apabila syarikat-syarikat kecil mengabaikan peraturan dan keperluan untuk pengeluaran campuran. Dalam alat elektronik sedemikian mungkin terdapat sebatian dan bahan beracun. Kesan merokok dari penyejat ini tidak dapat diramalkan, semuanya bergantung pada tahap kepercayaan buruk para pemaju.

Merokok rokok elektronik oleh kanak-kanak dan remaja di bawah usia 18 tahun tidak disyorkan, tanpa mengira jenis peranti yang dibeli: dengan atau tanpa nikotin. Sesetengah komponen penyejat boleh menjadi tidak berbahaya, tetapi nikotin dalam rokok elektronik berbahaya dan tidak berbeza daripada biasa dalam tembakau. Juga, pelbagai karsinogen mempunyai kesan negatif ke atas badan. Oleh itu, remaja secara psikologi biasa merokok, kerana proses luarnya agak serupa: rokok, asap, rasa tertentu. Bahaya pergantungan pada nikotin sangat besar dan, sebagai akibatnya, merokok rokok biasa.

1

Sebagai perokok menulis dalam ulasan dengan pengalaman, selepas bertukar kepada rokok elektronik, kembali ke tembakau yang normal tidak dikesampingkan.

Peranti kualiti yang dipersoalkan boleh membawa kepada mabuk badan, jika komposisi campuran mengandungi bahan beracun. Sekiranya anda boleh mengawal masa ini ketika membeli eGo atau mod, maka dengan peranti pakai buang semuanya lebih rumit, kandungannya diisi oleh pengilang.

Juga jangan lupa intolerans individu mereka atau komponen lain. Jika ada keinginan yang tidak dapat ditarik untuk mencuba sesuatu yang baru, lebih bijak memilih campuran tanpa nikotin, yang tidak mempunyai rasa. Sudah tentu, anda boleh mempercayai syarikat yang dipercayai dan terkenal. Tetapi lebih baik untuk berfikir beberapa kali sebelum mendedahkan badan anda menjadi ancaman yang berpotensi - pergantungan yang kuat terhadap nikotin.

Rokok elektronik atau produk tembakau

Orang-orang membeli rokok elektronik dengan tujuan yang berbeza, pertama sekali, ini adalah salah satu cara untuk menyerah rokok konvensional dan selama-lamanya buanglah dengan merokok. Pada kedua - mereka dipindahkan dengan rasa ingin tahu: suka atau tidak. Juga beberapa model lap dapat menggantikan hookah, yang sukar dijaga. Akhirnya, tenunan adalah trend khas atau trend bergaya dengan plus dan minusnya.

Terdapat pertandingan dan persembahan yang menghiburkan, di mana pengguna berpengalaman mengeluarkan pasangan dengan cincin atau bentuk yang pelik. Ulasan mengenai peristiwa sedemikian adalah penasaran, dan sering penonton menyukainya.

Antara rokok biasa dan lap, ia adalah lebih baik untuk memilih yang kedua. Peranti yang berkualiti memerlukan perbelanjaan dan penyelenggaraan bulanan, tidak ada jaminan bahawa ia akan menjadi lebih menguntungkan dari sudut pandang kewangan. Ini adalah jalan keluar untuk perokok yang mempunyai pengalaman: penggantian tembakau oleh penyejat dalam beberapa kes membantu untuk meninggalkan kebiasaan buruk.

Dalam rokok biasa mengandungi sejumlah besar bahan berbahaya dan berbahaya bagi manusia. Atas sebab ini, kertas itu boleh mendapat manfaat, peranti ini dapat menjadi alternatif kepada tembakau, tetapi hanya untuk mereka yang telah lama berusaha berhenti merokok. Nikotin merosakkan hati, paru-paru, darah dan sistem saraf. Jika komposisi veip adalah diacetyl, merokok tetap menyumbang kepada perkembangan bronkitis yang menghancurkan - penyakit vaksin.

Sekiranya kita menganggap cecair merokok, mengandungi nikotin, Rokok elektronik tidak dapat tidak mencetuskan perkembangan pergantungan. Selepas itu, pengguna peranti elektronik bertukar kepada tembakau biasa, meningkatkan kekuatannya. Perjuangan lebih lanjut hanya mungkin dengan bantuan pakar perubatan, walaupun fakta bahawa nikotin dalam rokok elektronik dibersihkan dan ditambah dengan lobak kecil. Rokok dalam ketergantungan penyebab penyebabnya. Mengandalkan secara bebas dalam bahagian mereka. dan biarkan pasangan dengan cincin atau kebiasaan

Tindakan penyejat pada orang lain

Oleh itu, melayang pasif tidak wujud. Wap lebih selamat daripada asap tembakau. Walau bagaimanapun, vaipers memberi ancaman kepada mereka yang rapat. Ia boleh diterima untuk melambungkan rokok elektronik di rumah - di rumah atau di tempat kerja, tetapi ini hanya terpakai kepada model berkualiti tinggi tanpa nikotin, yang digunakan dari semasa ke semasa.

Secara tetap mengukus peranti yang mengandungi nikotin adalah berbahaya kepada orang lain, walaupun pada tahap yang lebih rendah daripada rokok konvensional, tetapi ini sama sekali tidak mencirikan merokok penyejat sebagai kebiasaan yang benar-benar selamat. Pelbagai komponen peranti dipanaskan dan kemudian ditukar kepada stim. Pada masa yang sama, tidak dikecualikan bahawa komponen tidak akan membahayakan orang lain, lebih banyak orang tidak boleh bergantung pada apa-apa kebaikan, ia tidak akan.

Pendapat pakar yang berkelayakan

Untuk membezakan mitos dan kebenaran akan membantu pekerja institusi perubatan. Rokok elektronik telah muncul agak baru-baru ini, kerana tidak banyak kajian klinikal. Pakar yang berkelayakan dibahagikan kepada tiga kumpulan.

 1. Ada doktor yang meluluskan merokok yang betul. Betul - tidak bermakna secara teratur, dengan pendekatan yang munasabah, penyejat akan membantu menyingkirkan pergantungan jika pengguna akan secara metrik mengurangkan bahagian nikotin dalam cecair. Pendapat sekumpulan saintis dapat difahami, rokok elektronik kurang berbahaya daripada rokok konvensional.
 2. Neutral, di mana doktor hanya mempercayai penyelidikan yang tepat dan mendalam.
 3. Dan, akhirnya, jika mereka yang berada menafikan keselamatan kertas itu. Sesungguhnya, dengan kajian elektronik rokok terperinci, adalah mungkin untuk mengesan bahan-bahan berbahaya dan karsinogen, tetapi proporsinya tidak kritikal.

Dari respon doktor, terdapat beberapa fakta menarik. Malah, kita tidak mengkaji secara terperinci kesan pemakanan biasa propylene glycol dan gliserin. Kerana sukar untuk menentukan dengan jelas berapa banyak penyejat itu membahayakan seseorang. Ini sudah memberikan alasan untuk refleksi.

WHO juga tidak meluluskan pemasyhuran vape, sebahagiannya atas sebab yang sama: hasilnya tidak diketahui oleh wap gliserol dan propylene glycol yang panjang.

Penyejat elektronik - harga dan ulasan. Jenis atomizers dan cara memilih untuk rokok elektronik

Untuk benar-benar meninggalkan tabiat buruk, orang bersedia untuk sebarang eksperimen. Salah satunya ialah pembelian rokok elektronik, sebagai alternatif yang layak untuk merokok. Komponen utama dalam peranti progresif ini adalah penguap wap untuk merokok, yang menyebabkan banyak kontroversi di dunia moden.

Apakah vaporizer elektronik

Sekiranya anda mahu berhenti merokok dengan cepat adalah berkesan dan pada masa yang sama selamat. Penguap merokok yang digunakan dalam penjualan percuma, adalah sebahagian daripada rokok elektronik. Betul memanggil mereka sebagai inhaler elektronik, kerana prinsip tindakan adalah berdasarkan transformasi cecair menjadi wap, selamat untuk kesihatan. Terdapat banyak model, jadi pembeli hanya akan menentukan pilihannya.

Apakah perbezaan antara penguap untuk rokok elektronik?

Evaporator jenis elektronik mempunyai beberapa perbezaan reka bentuk. Apabila memilih perkara pertama adalah penting untuk mempelajari ciri-ciri setiap rokok tersebut, tentukan untuk kegunaan peribadi model yang paling optimum dengan lokasi penyejuk yang mudah. Oleh itu, penguapan moden untuk rokok elektronik berbeza dengan kaedah penggunaan, boleh:

 1. Boleh diganti (diservis). Penguapan tersebut boleh dibongkar jika perlu, kajian reka bentuk dengan jelas, percubaan dengan spiral, penggulungan.
 2. Tidak dapat ditukar (tanpa pengawasan). Reka bentuk satu keping di mana ia tidak mungkin untuk menggantikan penyejat, membaiki struktur. Model-model ini di dunia moden kurang mendapat permintaan.

Unit Penyejat E-Rokok

Untuk memahami bagaimana peranti progresif ini berfungsi dalam amalan, penting untuk memahami secara terperinci ciri reka bentuk rokok elektronik itu sendiri. Peranti merokok ini terdiri daripada tiga bahagian utama: pengabut, bateri, kartrij dengan cecair. Setiap elemen alat penyejat rokok elektronik mempunyai tujuan tersendiri, prinsip operasi tidak boleh digantikan. Jadi:

 1. Pengabut adalah peranti utama yang diperlukan untuk menukar cecair menjadi wap, seperti pasangan rokok dengan nikotin. Terdapat beberapa kaset yang boleh ditanggalkan dan mengecas, tanpa mana penyejat jenis elektronik tidak berfungsi.
 2. Bateri adalah unsur yang boleh dilepaskan daripada rokok elektronik, yang menjadikannya peranti yang boleh diguna semula. Bateri sedemikian boleh dicas semula bukan sahaja dari rangkaian, tetapi juga dari komputer melalui output USB. Masa pengecasan diterangkan dalam manual arahan.
 3. Kartrij adalah kaset yang boleh dilepaskan, yang boleh diisi dengan campuran merokok sendiri. Adalah penting bahawa proses merokok tidak menimbulkan rasa tidak puas hati, tidak mencadangkan kembali ke tabiat yang merusaknya.

Peranti sedemikian mempunyai satu prinsip operasi, dan elemen utamanya adalah lingkaran dan pendirian khusus untuk menetapkannya. Bagaimanapun, ini tidak menghalang kita mempelajari secara terperinci klasifikasi penyejat elektronik. Ini sangat memudahkan pilihan, proses menyingkirkan tabiat buruk. Oleh itu, terdapat jenis penyejat elektronik berikut yang membezakan:

 1. Dengan menyimpan penyelesaiannya. Dalam kes ini, kita bercakap tentang lokasi dan keadaan cecair, yang kemudian ditukar menjadi stim.
 2. Dengan kaedah meniup. Adalah penting untuk mengetahui bagaimana udara menembusi rokok dan pergi terus ke lingkaran.
 3. Dengan cara memindahkan penyelesaian kepada lingkaran. Struktural, satu atau lebih batu bata boleh disusun.

Jenis penyejat untuk rokok elektronik

Sebelum menempah katalog dalam kedudukan yang menarik, ia juga diperlukan untuk mengetahui berapa panjang rokok, diameter dan dimensi struktur lain untuk memudahkan kegunaannya. Menurut kriteria penilaian ini, jenis penguap berikut untuk rokok elektronik dari pengeluar dibezakan, yang berlaku dalam penjualan bebas pada harga yang berlainan:

 1. BCC - model praktikal dengan spiral tunggal, yang mengekalkan kualiti rasa asal cecair yang dipilih.
 2. BDC - model yang mempunyai dua spiral, berstruktur secara selari dengan satu sama lain. Oleh itu, penyejatan cecair berlaku dalam irama berganda.
 3. BVC adalah model moden yang menawarkan spiral tunggal, tetapi terletak secara menegak. Ini meningkatkan kawasan penyejatan, menjadikannya seragam.

Penyejat elektronik untuk merokok

Pengetatan stim menyerupai proses merokok, tetapi ia tidak membahayakan kesihatan sama sekali. Bilangan rokok "merokok" dengan cara ini tidak terhad, tetapi orang itu akhirnya menghilangkan kebiasaan yang merosakkan. Beli alat progresif sedemikian benar-benar di kedai khusus - harga berbeza. Walau bagaimanapun, ia lebih mudah dan lebih murah untuk mengkaji katalog, dan kemudian membuat pesanan dan membeli di kedai dalam talian. Vaporizers elektronik mengenai sumber maya seperti ini berlaku dalam pelbagai besar, dan jauh lebih murah daripada kadang-kadang melambung harga runcit.

Evaporator Elektronik Evod 20

Ini adalah model moden yang menawarkan pembeli bukan sahaja untuk menghilangkan tabiat buruk, tetapi juga untuk mendapatkan banyak fungsi tambahan dengan pengagihan seragam wap. Evaporator elektronik Evod dinyatakan dalam pelbagai besar, bagaimanapun, dua model sebenarnya bernilai membezakan. Pertama:

 • nama model - Evod Mega 1900 mAh;
 • harga - dari 1 000 rubel;
 • ciri-ciri - cliromiser kelantangan - 2.5 ml, perumahan pelindung untuk bateri, kapasiti bateri - 1900 mAh, perkhidmatan bateri yang panjang, kehadiran pengatur voltan - sehingga 3.5 V, sehingga 1200 puff sehingga caj bateri akan datang;
 • plus - model sesuai untuk perokok berat, mempunyai butang kunci dari menekan secara tidak sengaja, menghilangkan terlalu panas dan litar pintas barang, lingkaran sama rata mengedarkan wap.
 • kontra - jika berlaku penggunaan yang tidak betul, ia mungkin akan menjadi tidak dapat digunakan sebelum awal, jaminan untuk kes tersebut tidak berlaku, penyejat dapat menyebabkan batuk pada mulanya.

Model bersaing syarikat ini dan ciri teknikalnya dibentangkan di bawah:

 • nama model - Evod Twist II 1600 mAh;
 • harga - dari 1 000 rubel;
 • ciri-ciri - bateri untuk 1600 mAh, kes shockproof dengan diameter 16.5 mm hitam, kemungkinan kekurangan bahan bakar selama beberapa hari, mengawal kemasukan butang yang salah;
 • plus - butang kuasa mudah digabungkan ke dalam kes itu, kunci adalah lima kali, kemudahan dalam penggunaan harian, penjagaan yang berpatutan;
 • kontra - kos yang tinggi, kemungkinan masalah dengan mengunci.

Satu lagi pengubahsuaian praktikal bagi jenis penyejat elektronik, yang mana semua telah mendengar. Satu penyelesaian yang hebat untuk rokok elektronik iSmoka. Ini adalah gabungan harmoni ciri-ciri teknikal yang tinggi dan harga yang berpatutan, pilihan produk yang besar. Sekiranya pilihan itu jatuh pada penyejat elektronik Eleaf, di bawah adalah dua kedudukan yang paling popular - pemimpin jualan yang dipanggil. Ini adalah:

 • nama model - Eleaf ECML 0,75 Oh
 • harga - 300 Rubles
 • Ciri-ciri - berfungsi dalam mod dari 8 hingga 25 inci, menghasilkan kesan menghirup lebih ketat, ketahanan - 0,75 Ohm.
 • plus - menekan keinginan untuk merokok, sesuai untuk kebanyakan model dengan cliromizers;
 • kontra - tidak selalu sepadan dengan rasa pembeli.

Peranti ini adalah penyelesaian kompromi dalam kombinasi kualiti harga, membantu dengan cepat berhenti merokok, dan selamanya menyingkirkan kebiasaan yang merosakkan itu. Ego penyejat elektronik boleh diganti, menyediakan pengagihan wap walaupun. Menyediakan beberapa jenis, manakala ciri-ciri harga demokratik. Berikut adalah jawatan yang perlu diperhatikan:

 • nama model - Ego-C;
 • harga adalah 300-500 rubel;
 • ciri-ciri - satu elemen pemanasan, rintangan standard sebanyak 2.6 ohm, penyejat tidak mengandungi gram metapen, satu kes logam;
 • kelebihan utama adalah ketiadaan kelembapan penyejatan, akses tanpa hambatan ke lingkaran, bahkan pengedaran stim;
 • minus - lingkaran tersumbat, risiko kegagalan peranti yang dinyatakan.

Wakil kedua pembuatnya juga mempunyai ciri teknikal yang layak, yang dinyatakan di bawah:

 • nama model - Ego ONE Mega;
 • harga adalah 500 Rubel;
 • ciri-ciri - elemen diganti direka untuk rintangan 0.4 dan 0.2 ohm, pengedaran seragam stim, panjang bateri standard, bekerja dengan cartomizer untuk kapasiti yang berbeza dari bateri rokok elektronik;
 • tambah - asap berbahaya, pelbagai pengisi, cecair yang jelas, penyejat adalah mudah dibersihkan dan digunakan, penggantian cepat yang diperlukan;
 • minus - tidak sesuai untuk semua model Ego, tidak berfungsi dengan rokok elektronik tanpa pengawasan.

Penyejat elektronik KangerTech

Pengilang dengan nama yang sama telah membangunkan bahan habis pakai yang khusus untuk pengeluar berjenama. Penguap elektronik Kangertech beroperasi dalam beberapa mod suhu, menghantar sejambak perisa, manfaat sebagai penolakan merokok sepenuhnya. Walau bagaimanapun, sesetengah orang berfikiran berfikiran bahawa bahaya dari penyejat elektronik jelas. Untuk menghalang mereka dalam hal ini, sudah tiba masanya untuk mempelajari beberapa jawatan jenama ini (negara ini adalah AS). Jadi:

 • nama model - Kanger OCC Ni200;
 • harga adalah 300 rubel;
 • ciri-ciri - penyejat elektronik boleh diganti, jumlah tangki - standard, rintangan - 0,15 Ohm, kuasa sehingga 45 W, kehadiran pembuat tangki, pengisi yang diperbuat daripada bulu organik dengan penggulungan nikel;
 • plus - ia murah, walaupun pengedaran wap, penggunaan sederhana kelembapan, bukan peranti satu kali, kemungkinan gulung semula;
 • kontra - tidak sesuai dengan semua model rokok elektronik dengan jenama nama yang sama.

Wakil kedua pengeluar yang sama mempunyai ciri-ciri berikut:

 • nama model - kotak Drip;
 • harga adalah 350 rubel;
 • ciri - penguap elektronik yang boleh diganti, rintangan standard - 0.2 OM, dua spiral paralel;
 • kelebihan - hayat perkhidmatan yang panjang, adalah mungkin untuk memilih penyejat bagi mana-mana model rokok elektronik, walaupun pengedaran stim, tidak perlu mengeluarkan lilitan;
 • kontra - tidak hadir.

Bagaimana memilih penyejat elektronik

Banyak pembeli yang berpotensi dinasihatkan mengenai topik itu, sama ada penyejat elektronik adalah berbahaya, tetapi sampai pada kesimpulan bahawa merokok adalah lebih berbahaya bagi kesihatan sendiri. Oleh itu, pelbagai produk sentiasa berkembang, model-model gembira dengan fungsi tambahan. Sekiranya menarik penyuap untuk dipilih untuk kegunaan peribadi, kriteria penilaian utama terperinci di bawah:

 1. Komposisi. Apabila membeli penyejat, anda perlu mengkaji komponen konstituennya. Kehadiran gliserol dan propilena glikol adalah dialu-alukan, kerana bahan-bahan ini digunakan secara aktif dalam perubatan.
 2. Ciri teknikal. Adalah penting untuk memilih bekas, jadi anda boleh "merokok" 10-16 rokok. Ini adalah parameter optimum, dan bagi ramai orang yang ingin berhenti merokok, pengambilan harian yang dibenarkan.
 3. Pengeluar. Oleh kerana pengeluaran rokok progresif itu merupakan perniagaan yang mantap, perlu menjadi sangat selektif dalam memilih pembekal. Ia tidak perlu menjimatkan kesihatan dan jenama ragu kepercayaan, lebih suka memberikan produk berkualiti.
 4. Harga. Pelbagai model sangat luas, oleh itu, menurut kriteria yang diberikan, mudah menentukan pilihan akhir. Adalah penting untuk mempertimbangkan jenis penyejat bagi rokok elektronik.

Lihat cara berkesan bagaimana hendak berhenti merokok.

Video: penyejat elektronik JoyeTech eVic VT

Saya fikir dalam masa yang lama penyejat itu lebih baik, saya membeli model bajet Eleaf ECML 0,75 Oh. Ini adalah pilihan klasik untuk 280 rubel, yang menjamin rasa relaksasi. Kali pertama saya tidak merasakan perbezaan dengan rokok sebenar. Kemudian tembakau elektronik sudah menjadi kepada saya. Proses menyapih dari ketagihan membawa saya 1 bulan, maka saya kehilangan minat.

Dan saya mengaitkan cerut elektronik dengan hookah. Perkara utama adalah memilih aroma yang menyenangkan, dan anda boleh berehat tanpa bahaya kepada kesihatan. Ini adalah pengganti yang baik untuk merokok yang berbahaya, dan dalam masyarakat moden ia menjadi sangat bergaya. Evaporator boleh diubah setiap masa, dan ia adalah murah. Kedai-kedai menawarkan pilihan yang besar.

Ангелина, 41 tahun

Kepada suami saya, cerutu palsu itu membantu berhenti merokok, tetapi ia mengambil masa yang lama. Seperti yang saya faham, banyak bergantung kepada penyejat. Beliau mula-mula membeli satu, jadi sentiasa terbatuk. Kemudian dia menjadi sedikit dan mendapat satu lagi - dia berkata bahawa ia adalah kesan yang sama sekali berbeza. Jadi di sini adalah lebih baik untuk tidak menjimatkan pembelian sedemikian, terutamanya jika ia mengenai kesihatan anda.

Apa penyejat untuk rokok elektronik dan apa untuknya? Klasifikasi dan spesies.

Merokok tembakau secara beransur-ansur kehilangan popularitinya dahulu. Dan, bahkan perokok yang paling usang semakin menyadari keseronokan seketika itu tidak bernilai kerugian yang ditimbulkan pada tubuh. Ini adalah onkologi, dan masalah dengan jantung, otak, dan juga kumpulan risiko untuk batuk kering disebabkan paru-paru yang lemah.

Sesetengah orang tidak boleh berhenti merokok sahaja. Tabiat ini tidak menjejaskan bahagian fizikal badan, sebagai psikologi. Anda perlu memegang sesuatu di tangan anda untuk mengalih perhatian diri anda. Sepanjang hari terdapat permen dan benih - bukan pilihan. Oleh itu, kami mengesyorkan supaya anda memberi perhatian kepada rokok elektronik.

Terdapat peranti di China. Pencipta penguap elektronik untuk rokok tidak dapat berfikir bahawa dalam 15 tahun perantinya akan menjadi sangat popular. Kaedah merokok dianggap paling selamat. Anda boleh dengan cepat dan mudah terbiasa dengan rokok ini.

Evaporator untuk ES adalah jenis inhaler kecil. Dengan bantuannya, bahan tambahan nikotin dibakar dengan mendidih dalam pelarut unik. Ia mengurangkan bahaya nikotin, memenuhi keperluan perokok.

Dalam peredaran normal, nikotin memasuki paru-paru dengan kaedah pembakaran klasik. Memahami apa yang penyejat dalam rokok elektronik mempengaruhi, ia perlu diperhatikan kegunaannya kepada badan. Alternatif dianggap sihat, selamat untuk badan. Sayangnya, WHO belum membuktikan manfaat atau kerosakan rokok elektronik. Mereka diposisikan bukan sebagai terapi ubat terhadap merokok, tetapi sebagai peralatan kecil.

Dalam proses menggunakan lap, stim dihasilkan, yang dianggap aerosol penapisan halus. Dalam erti kata lain, zarah terkecil daripada cecair. Mereka disembur dengan spiral khas, dipanaskan pada suhu optimum. Ini termasuk nikotin, gliserin, propylene glikol.

Komposisi penyejat elektronik, seperti yang telah disebutkan, termasuk tiga jenis bahan. Ini adalah zarah terkecil nikotin, jadi perlu bagi perokok. Selanjutnya terdapat gliserin. Ia adalah sejenis alkohol dengan rasa manis, struktur likat. Wap yang dihasilkan diperolehi sebagai hookah - padat, tepu. Komponen ketiga adalah propilena glikol, bahan tambahan makanan yang diluluskan untuk digunakan. Ia juga likat, lut. Ia mempunyai rasa manis, bau yang nyata. Dari organ-organ dalaman ia dikeluarkan hampir serta-merta hampir sepenuhnya. Sisa ditukar kepada asid laktik, secara positif mempengaruhi kerja organ dalaman.

Seperti yang anda dapat lihat, komposisi penyejat elektronik itu cukup dipikirkan. Ia tidak merosakkan badan. Oleh itu, seseorang boleh dengan sia-sia berhenti merokok.

Penyejat rokok elektronik membenarkan pembentukan wap dari cecair yang dikenakan ke dalam kapsul khas. Ketumpatan, rasa stim bergantung pada reka bentuk yang dimilikinya, dimensinya, lingkaran.

Prinsip operasi penyejat dikaitkan dengan dua komponen struktur. Ia mengenai fesyen dengan bateri dan penyejat itu sendiri. Di dalam bekas ada bekas untuk cair. Ia juga berfungsi untuk memanaskan lingkaran dengan sumbu di mana penempel itu luka. Selalunya ia adalah bulu kapas, diregregasikan dengan bahagian gliserin, propylene glycol, zarah nikotin dan pelbagai rasa. Pertama, bateri dihidupkan, maka arus disalurkan ke penyejat.

Prinsip peranti terus dengan pemanasan gegelung pemanasan. Dengan ini, cecair dari bulu kapas menyejat. Ia menjadi feri dan dihasilkan oleh kelab tebal. Tubuh kertas boleh telus atau dicat. Ia biasanya diperbuat daripada kaca atau logam. Di dalamnya adalah penyejat. Jumlah nikotin dalam tubuh adalah dari 6 hingga 12, dari 18 hingga 24 dan 0 ml. Klasifikasi ini menentukan kekuatan elektronik, sebagai rokok biasa.

Jika anda memilih penyejat pengganti, anda boleh dengan mudah mengisinya. Dalam vejpah moden kes dengan cecair di bahagian bawah rokok. Terdahulu merokok penyejat elektronik rumit oleh fakta bahawa mereka telah dipasang dari atas dan sumbu sering dibakar. Peningkatan kes itu membawa kepada fakta bahawa terdapat pengubahsuaian dengan lingkaran menegak atau dua. Lokasi lain tidak tersebar luas.

Pengeluar moden membuat rokok dengan sudu pendek. Jika anda tidak memahami strukturnya, anda tidak boleh melihatnya sama sekali. Disebabkan ini, semasa penggunaan, cecair mengekalkan warna dan bau. Tetapi apabila ia berakhir, ia perlu diubah. Dalam evaporator yang boleh diganti, ia cukup untuk mengaburkan dan meletakkan kapsul baru. Ia dijual di kedai khusus dan agak murah. Anda boleh memilih apa-apa rasa sesuai dengan kehendak anda.

Penyejat elektronik untuk merokok dianggap peranti yang boleh dipercayai, tetapi semua yang sama, dari masa ke masa, prestasinya menjadi lebih teruk. Jika anda mendapati bahawa ia mula membuang sedikit stim, berbanding dengan apa yang sebelumnya, maka ia patut menggantikan bulu kapas. Selalunya reka bentuk rokok elektronik tidak penting, tetapi boleh dibongkar. Tetapi dalam kes pertama ia boleh dilakukan.

Penggantian wul kapas yang tepat pada masanya akan memanjangkan jangka hayat lap, dan meningkatkan masa kerja. Kerana penggunaan kerap, ia terbakar. Pertama, perlu mengeluarkan cecair tumpah dari dalam, kemudian keluarkan kartrij. Rokok diletakkan dengan jelas pada kain, di mana tidak ada tidur. Selepas membuangkan kes itu, mengeluarkan penyejat dari pangkalan, anda boleh memeriksa belakang unit. Selalunya ia ditandakan dengan jalur kuning. Di sana anda akan menemui bulu kapas. Ia cukup untuk mengeluarkan yang lama dan memindah semula yang baru untuk membuat peranti berfungsi lagi. Ia dijual di kedai khusus atau di Internet dan paling banyak dihasilkan dalam segmen dengan pengubahsuaian dan saiz yang sama.

Terdapat banyak jenis penyejat. Ia adalah perlu untuk memilih khusus "anda" lap. Perhatikan ciri-ciri teknikal, model mereka, pengeluar. Berikut adalah kriteria utama yang peranti diklasifikasikan.

Atomizers boleh berbeza dari satu sama lain dalam ciri reka bentuk. Kehadiran fungsi asas bergantung pada ini. Di sini ia boleh:

- meniup lingkaran nichrome, atau dengan kata lain, tempat di mana udara dikumpulkan dan bagaimana ia menentang lingkaran pemanasan;

- tangki, yang mengandungi cecair untuk mengisi bahan bakar;

- tempat dan kaedah bekalan cecair, yang tidak terbakar ke lingkaran. Ini adalah persoalan satu sumbu atau beberapa.

Dari dimensi reka bentuk bergantung kepada gaya, estetik, kekompalanan. Juga ini memberi kesan kepada kemudahan penggunaan. Pengilang membezakan kumpulan dengan diameter:

- sehingga 9 mm. Mereka sangat nipis dan kelihatan seperti rokok biasa;

- sehingga 14 mm. Mereka dipanggil ego. Antara pembeli dianggap yang paling biasa, kerana ia padat, mudah, mereka mempunyai banyak fungsi.

- sehingga 17 mm. Dalam kehidupan seharian mereka kurang mudah daripada yang disebutkan di atas.

- sehingga 20 mm. Oleh saiz dan fungsi dianggap peranti sederhana.

- sehingga 23 mm. Mereka mempunyai bateri yang luas dan ada kemungkinan penyelenggaraan. Tetapi mereka berat banyak, dan masih tidak selesa dalam kehidupan seharian. Dengan kata lain, "amatur".

Angka yang lebih rendah, lebih menyenangkan dan padat wap itu. Hayat peranti juga berkaitan dengan ini. Rintangan boleh di:

- 1.6 Ohm. Dalam vektor tersebut, penyejatan penyelesaian berlaku secara intensif. Wap keluar tebal, padat, lazat;

- 1,8 Ohm. Ia menghasilkan wap sejuk dan padat. Hayat perkhidmatan di sini agak panjang;

- 2.1 Ohm. Wap yang dihasilkan menjadi sejuk, tidak tebal. Hayat perkhidmatan adalah beberapa kali lebih tinggi daripada semua peranti yang disebut di atas.

Pada peranti penyesuaian penyejat rokok elektronik boleh disampaikan, tanpa pengawasan.

Penyejat elektronik yang diservis membolehkan anda menjimatkan banyak pada melayang. Daripada kelebihan itu diperhatikan bahawa setiap bahagian reka bentuk dibongkar. Anda boleh melaraskan ketumpatan wap, rintangan secara bebas.

Peranti sedemikian terdiri daripada selongsong, corong, penyambung.

Mereka direka untuk jangka masa tertentu, selepas pembakaran anda hanya perlu membeli yang baru dan memasangnya pada lap anda.

Apabila membelinya, perhatikan format bekas cecair, saiz, operasi peranti yang sangat.

Penyejat perlu dibersihkan secara berkala untuk memanjangkan hayat perkhidmatan. Pembongkaran adalah mungkin walaupun untuk pembinaan satu keping. Terdapat beberapa kaedah untuk pembersihan. Untuk permulaan, sebaiknya bermula dengan pencegahan.

Selalunya keluarkan cecair yang berlebihan daripada lap dengan kain kering. Cuba untuk mengeluarkan kartrij setiap malam. Kemudian letakkannya secara menegak.

Semasa operasi, rokok akan mula membuat bunyi yang tidak menyenangkan. Untuk menyingkirkannya, tukar kes itu, padamkan titisan cecair dari kenalan bateri.

Bagi saya kecederaan atau manfaat rokok elektronik dan penyejat bagi mereka, untuk belajar sehingga brek akhir syarikat tembakau dunia yang tidak mahu kehilangan keuntungan, yang sudah berkurang setiap tahun.

Add Your Comment

9 + 1 =