Serambi foto rumah persendirian

Bagaimana untuk membuat anjung yang indah di sebuah rumah persendirian dan di negara ini?

Dalam satu bentuk atau yang lain, tetapi setiap rumah mempunyai beranda, sama ada berbilang apartmen atau swasta. Dan jika untuk fender di bangunan apartmen fungsi itu penting, maka teras rumah persendirian adalah sesuatu yang lain.

Dan reka bentuk dalam kes ini dibayar agak banyak perhatian. Dan tidak sia-sia, kerana bagaimana pelanjutan kecil ini kelihatan ke rumah, keseluruhan penampilan bangunan itu bergantung.

Seterusnya - bagaimana untuk menghiasi teras rumah: platform, penerbangan tangga dan visor.

Bagaimana untuk menghiasi platform dan langkah-langkah

Sebagai peraturan, perhatian yang paling banyak diberikan kepada reka bentuk pagar teras dan pagar platformnya. Pelbagai bahan boleh digunakan, dan kadang-kadang tidak dalam bentuk yang paling biasa.

1

Reka bentuk yang indah dari anjung rumah kayu

Sebenarnya, contoh pertama adalah varian yang sama dengan penggunaan bahan yang tidak biasa dan cantik dalam reka bentuk. Untuk tiang-tiang tiang gambar seterusnya digunakan seluruh pokok pokok. Memproses mereka lulus, seperti yang anda lihat, adalah minimum, hanya kulit kayu dan cawangan kecil dikeluarkan, dan permukaannya dipoles dan dipernis.

Jika anda melihat dengan teliti, anda akan melihat bahawa cawangan diameter yang lebih kecil digunakan dalam peralatan pagar perimeter, dan juga untuk menghias tingkap. Tepi rumah yang indah ini dibuat dengan gaya "chalet", atau, dengan kata lain, sebuah pondok berburu.

Teras reka bentuk rumah peribadi. Hiasan foto dalam gaya "chalet", dengan tangan mereka sendiri

Idea reka bentuk teras indah seterusnya adalah serupa dengan yang sebelumnya: di batang reka bentuk dan cabang pokok digunakan. Walau bagaimanapun, penekanan itu bukan pada skala pemandangan, tetapi pada kontras warna mereka dengan rumah itu sendiri. Tidak dinafikan, adalah mustahil untuk membandingkan dua reka bentuk ini dari segi "lebih baik". Barang kemas masing-masing mempunyai keperibadiannya sendiri.

Teras reka bentuk dengan kanopi. Hiasan foto dengan batang dan cawangan pokok

Dan, tentu saja, kita tidak dapat membantu tetapi mengatakan tentang reka bentuk yang indah dari serambi dalam gaya Rusia, iaitu, ukiran kayu. Ini, mungkin, adalah cara yang paling sahih bagi Rusia untuk menghiasi beranda. Reka bentuk ini sesuai bukan sahaja untuk rumah balak. Teras kayu yang indah dengan hiasan yang diukir akan kelihatan hebat di rumah batu atau batu bata.

Unsur-unsur reka bentuk ini dihasilkan di kilang-kilang, di mana mereka boleh dibeli dengan serta-merta, dan oleh orang perseorangan - pengrajin tangan. kerja baru-baru, sudah tentu, lebih mahal, tetapi ia juga mempunyai kelebihannya: reka bentuk pengarang yang cantik dan unik, dan reka bentuk rumah anda akan mendapat keperibadian.

Adalah penting: di mana-mana, walaupun reka bentuk yang paling indah harus ada keseimbangan, dan contoh yang baik dapat dilihat dalam gambar di bawah. Penekanan di sini adalah untuk menghiasi kanopi di atas anjung, dan sebahagian besar perhiasan terkonsentrasi di sana. Reka bentuk sederhana pagar tapak kerana ia akan mengimbangi kemegahan reka bentuk bahagian atas.

Teras asal ke rumah kayu. Reka bentuk dibuat dalam gaya Rusia

Terang yang indah dari rumah peribadi: pagar logam

Produk palsu boleh menjadi karya seni yang sebenar, dan pada satu setengah meter, tuan rumah tangan boleh meletakkan gambar yang indah. Ia boleh menjadi abstrak yang menghubungkan keriting logam, dan bagaimana, pada gambar seterusnya - pagar dalam bentuk pokok epal. Lakaran dengan plot untuk menghiasi teras anda dengan memalsukan boleh dicat oleh diri sendiri, atau anda boleh menggunakan projek yang indah yang dibuat oleh tuan.

Menjalankan anjung rumah peribadi: landasan palsu yang indah

Jika anjung di bahagian atas foto dihiasi hanya dengan kerangka kecil, maka di bawah - komplek seluruh pagar, pagar dan bumbung polikarbonat dihiasi. Pembinaannya besar-besaran, dan ia amat sesuai untuk kotej batu atau batu bata. Dengan cara ini, warna polikarbonat di atas bumbung tidak hanya sesuai untuk coklat. Indahnya ternyata juga dengan kanopi matt putih telus atau putih.

Dan perhatikan betapa menariknya direka pagar perimeter atas: ia dipasang pemegang untuk kotak bunga. Satu lagi varian penanaman anjung tinggi yang ditempah ialah memasang pergolas logam atau kayu dan bukannya perlindungan sampingan, di mana tumbuhan dapat menggulung dengan indah.

Rumah batu beranda yang cantik. Foto bangunan dengan tiang ditutup dengan polikarbonat

Reka bentuk dan reka bentuk tangga yang indah

Contoh reka bentuk berikut boleh dilaksanakan sebagai belanjawan sepenuhnya, menggunakan batu semula jadi, dan dengan bantuan batu buatan, yang boleh dibeli di sebuah kedai binaan. Teres, direka dengan cara ini, akan kelihatan sama-sama indah dengan batu bata dan rumah kayu.

Sudah tentu, penggunaan hanya satu batu dalam reka bentuk boleh membuat semua hiasan suram, jadi ia baik untuk menambah hiasan. Ia boleh:

  • Katil bunga yang berterusan, yang merupakan sebahagian daripada reka bentuk anjung.
  • Pot bunga, dipamerkan jika perlu di tempat-tempat yang diberikan kepada mereka.
  • Lanterns, air pancut cantik, angka binatang, dll.

Hiasan anjung di negara ini: hiasan gambar batu asas

Lebih jauh - agak mudah, tetapi reka bentuk yang indah di serambi rumah kampung. Ia dihiasi dengan baik dengan dua katil bunga dengan bunga tahunan. Pilihan ini boleh diambil sebagai model untuk reka bentuk anjung rumah negara atau rumah negara. Jika dikehendaki, katil bunga boleh digantikan dengan tanaman pasu atau ditambah dengan beberapa lampu.

Reka bentuk anjung rumah bata. Foto katil bunga

Teras yang indah di rumah peribadi, yang anda lihat di bawah, dihiasi dengan jubin klinker. Kemuncak reka bentuk ini adalah untuk menghiasi langkah-langkah dengan memasukkan hiasan dengan perhiasan. Selain itu, dalam reka bentuk teras akan sesuai dengan baik dan mozek. Ia boleh dibeli sudah dikumpulkan di panel, dan hanya memindahkan cerita-cerita yang telah selesai kepada risers. Anda boleh membuat reka bentuk indah anda sendiri dengan menyusun serpihan jubin seramik, kaca berwarna, dan lain-lain ke dalam lukisan.

Terang indah: foto penamat dengan perhiasan dari klinker

Hiasan tambahan dalam reka bentuk, hiasan penderma

Seterusnya kita bercakap mengenai barang kemas, yang terus digunakan dalam reka bentuk dan reka bentuk beranda: kanopi hiasan dan bumbung, lampu dan pasu bunga.

Cukup pilihan yang popular - hiasan palsu dalam reka bentuk visors polikarbonat. Bahan itu sendiri tanpa apa-apa hiasan tambahan kelihatan terlalu ketat, keriting palsu yang cantik sangat teratur di sini. Sama seperti dalam reka bentuk pagar, memalsukan bawah puncak ia boleh dilakukan dalam gaya abstrak sebagai dahan pokok atau batang putik bunga.

Bagaimana untuk melengkapkan serambi moden rumah kampung: barang kemas palsu di bawah puncak

Cantik walaupun awnings yang mudah ditempatkan di atas beranda, dipotong dengan tepi. Sebagai peraturan, di sini di sini digunakan sudut seperti, seperti dalam gambar. Sekiranya dikehendaki, anda boleh memesan perhiasan, yang akan menyediakan cangkuk untuk lampu gantung yang indah atau pot bunga, yang akan dibincangkan di bawah.

Senibina teras masuk: sudut-sudut yang ditempa

Lampu hiasan dalam reka bentuk spatbor

Lentera bukan hanya sumber cahaya. Mereka juga boleh menjadi sebahagian daripada reka bentuk keseluruhan reka bentuk, kemuncaknya. Untuk pendaftaran boleh digunakan lampu gantung dan dinding, seperti dalam foto. Anda hanya perlu memikirkan dengan berhati-hati tentang sumber kuasa untuk perhiasan ini, atau sebaliknya, pendawaian tersembunyi untuk elektrik.

Susunan anjung di rumah persendirian: lampu dinding berhampiran pintu masuk

Dan ini satu lagi cara yang menarik untuk menghiasi serambi rumah atau pondok. Angka-angka seperti siput di bahagian bawah foto terdedah di dasar anjung. Pada waktu siang itu hanya unsur hiasan hiasan, dan pada waktu malam - pencahayaan asli. Pembekalan unsur-unsur bercahaya di dalam perhiasan boleh dilakukan dari rangkaian, bateri atau panel solar.

Bagaimana untuk membuat anjung di rumah. Lampu hias asas hiasan foto

Jika anda melihat dengan teliti, periuk atau periuk bunga dengan bunga boleh didapati di hampir mana-mana anjung. Di rumah musim panas untuk hiasan adalah yang terbaik untuk menggunakan tahunan, maka anda tidak perlu memikirkan di mana untuk meletakkan bunga untuk musim sejuk. Tetapi dalam reka bentuk warna reka bentuk rumah peribadi, anda tidak boleh menafikan apa-apa: untuk periuk musim sejuk hanya dibawa masuk ke dalam bilik.

Kotak plastik dan periuk untuk penambahbaikan hari ini boleh dibeli di mana-mana kedai berkebun atau di pasaran. Ia hanya perlu memilih bekas yang betul dalam warna. Kombinasi klasik adalah warna dalam warna. Sebaliknya ia layak "bermain", hanya jika periuk atau periuk dibuat daripada tanah liat dan mempunyai penampilan yang menarik.

Serambi kayu yang selesa dan cantik. Foto reka bentuk dengan bunga

Bagaimana untuk membuat anjung polikarbonat ditutup dengan tangan mereka sendiri?

Petua untuk menamatkan gazebo di luar dan dalam

Kami memilih lembaran profil untuk pagar: dimensi khas dan pemasangan pagar; bagaimana untuk membuat pagar profail dengan tangan anda sendiri, dan apa kelebihannya

Oh, dan kami hanya berfikir bagaimana untuk memperbaiki bahagian dalam beranda. Saya mahu menarik sesuatu dengan penyertaan tumbuhan.

Saya suka idea membuat pergola. Di atasnya, ia mungkin untuk memulakan beberapa buah anggur atau ivy. Saya tertanya-tanya adakah terdapat ivy untuk bertahan di pinggang tengah?

Serambi foto rumah persendirian

Bagaimana untuk memilih reka bentuk untuk anjung rumah persendirian

Jika teater bermula dengan penyangkut, maka rumah itu bermula dengan beranda. Oleh itu, reka bentuk teras rumah persendirian harus menekankan integriti dan kecantikannya. Pada setiap masa orang cuba menghiasi struktur ini mengikut fesyen dan memastikan bahawa rumah mereka tidak kelihatan seperti rumah-rumah jiran.

Pilihan untuk mereka bentuk anjung hari ini akan meminta dan menunjukkan "House of Dreams" dalam penerbitan ini.

Reka bentuk anjung rumah persendirian

Pelbagai gaya di dalam rumah

Serambi harus harmoni melengkapkan ciri-ciri seni bina bangunan. Biasanya, pilihan bahan dari mana ia dibuat bergantung pada jenis rumah. Sebagai contoh, teras konkrit akan kelihatan tidak harmoni di sekeliling rumah kayu, dan sebuah balai besi dengan rel yang dipalsu yang indah akan dibongkar dari pandangan umum struktur klasik.

Setiap orang mempunyai keistimewaan dan tradisi tersendiri dalam reka bentuk rumah. Di Rusia, sebagai contoh, ia adalah adat untuk menghiasi teras dengan banyak elemen ukiran dan corak hiasan. Selalunya struktur ini dibuat tinggi, dengan langkah besar-besaran yang luas.

Gambar rumah kayu serambi

Gambar teras diukir kayu

Reka bentuk anjung rumah kayu Foto

Di Eropah, sebagai peraturan, jika ada beranda di dalam rumah, ia adalah rendah dan kemas. Untuk hiasannya, awning palsu di atas serambi, jubin, tanglung logam, dan sebagainya sering digunakan.

Perlindungan polikarbonat dengan unsur-unsur di atas anjung

Kayu palsu di atas teras foto itu

Sebuah kanopi di atas serambi foto

Tetapi di kebanyakan rumah di pintu masuk ada teres dengan kanopi, jadi mereka tidak perlu beranda.

Serambi rumah peribadi dengan teres

Rumah persendirian dengan kanopi di atas teres

Di Perancis, bahagian masuk dan anjung biasanya dihiasi dengan sejumlah besar bunga. Juga, pelbagai kaca, besi tempa tempa dan dekorasi yang digambarkan disambut di sini.

Foto Reka Bentuk Rumah Serambi

Reka bentuk anjung rumah peribadi dengan lajur

Reka bentuk anjung gambar rumah peribadi

Bumbung Gable di atas serambi Photo

Varian menarik reka bentuk kawasan pintu masuk adalah organisasi teras-teras. Teras ini digunakan hampir di mana-mana sahaja. Ia adalah teres terbuka yang disambungkan ke rumah. Ruang teras ini boleh diatur sepenuhnya di bawah dapur musim panas atau musim panas. Teras rumah peribadi dengan kanopi boleh ditutup dengan bumbung dan zadekorirovano mengikut rasa sendiri.

Reka bentuk rumah serambi dengan beranda

Kanopi yang cantik di atas serambi foto

Dalam versi klasik, anjung itu harus dilengkapi dengan bumbung dengan bumbung, pagar dan balusters gable. Dalam hiasan struktur tersebut tidak ada sekatan - teras boleh dihiasi dengan pot bunga, dilengkapi dengan unsur-unsur palsu atau dihiasi dengan hiasan kain.

Apa yang boleh menjadi reka bentuk anjung itu

Sebelum berfikir mengenai gaya anjung, anda perlu memahami ciri reka bentuknya. Dalam pembinaan, ia adalah adat untuk mengelaskan pembinaan teras dalam tiga jenis:

Struktur ini tidak dilengkapi dengan kanopi dan pegangan tangan. Secara sederhana, teras terbuka adalah platform kecil dengan langkah-langkah. Pilihan ini mudah jika anjung digabungkan dengan beranda. Walau bagaimanapun, struktur jenis terbuka tidak seharusnya direka bentuk di kawasan di mana hujan sering dikesan.

Teras terbuka foto rumah

Dilindungi adalah teras, dilengkapi dengan bumbung atau kanopi. Kadang-kadang bumbung di atas teras membentuk lantai dua atau balkoni rumah. Pilihan ini membolehkan anda mengambil pelbagai kanopi yang indah di atas anjung, sesuai untuk bahagian luar rumah.

Palsu pagar dan teras serambi Photo

Teras tertutup adalah pembinaan dengan dinding atau panel kaca. Bumbung di atas serambi dalam kes ini juga boleh dibentuk oleh balkoni atau tingkat kedua. Variasi reka bentuk teras ini sesuai untuk rumah-rumah kecil, kerana ruang yang dibentuk mudah digunakan sebagai dapur musim panas atau gazebo.

Teras kaca foto rumah peribadi

Teras kayu

Teras yang terbuat dari kayu sangat sesuai untuk rumah dengan bahan yang sama di permukaan. Jika anda memilih jenis anjung terbuka, maka aksen reka bentuk bangunan boleh dibuat pada langkah-langkah besar dan kaki, yang, dengan penampilan mereka, akan menyerupai rumah dan pondok Rusia kuno. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan ubah bentuk struktur, pakar menyarankan untuk melengkapkan teras kayu dengan kanopi. Kanopi di atas kerusi kayu boleh dihiasi dengan segala macam balusters dengan lubang, unsur-unsur palsu, ukiran atau plat.

Juga, anjung kayu boleh direka sebagai teres. Untuk ini, tidak perlu sepenuhnya menutup ruang perimeter - hanya cukup untuk membina dinding sisi atau panel, dan di depan untuk mengatur pagar. Dalam kes ini, anda boleh menghiasi serambi dengan pelbagai cara. Sebagai tambahan, memandangkan pokok itu boleh dicat, teras bahan ini akan menjadi tambahan yang harmoni terhadap gaya apa pun.

Reka bentuk anjung rumah kayu Foto

Hiasan anjung rumah dengan pokok

Serambi untuk rumah kayu dengan reka bentuk asal

Sekiranya plaster atau bumbung digunakan semasa penamat rumah persendirian, sebuah teras yang dihiasi dengan polikarbonat akan menjadi tambahan yang sesuai untuk struktur itu. Kanopi polikarbonat di atas serambi adalah unsur sejagat, yang pada masa yang sama melindungi rumah dari cuaca dan memberikan penampilan estetik.

Lembaran tembaga polikarbonat kelihatan sangat bagus seiring dengan bangunan moden, dihiasi dengan gaya minimalis. Walau bagaimanapun, jika ada keperluan untuk menekankan apa-apa keputusan reka bentuk, teras ini boleh dihiasi dengan unsur-unsur palsu yang membuat rumah lebih cantik dan bergaya. Kayu moden yang dibuat di atas teras dibuat dalam pelbagai bentuk, yang membolehkan anda menyesuaikannya dengan tepat dengan reka bentuk gaya mana-mana.

Tempat perlindungan polikarbonat di atas serambi

Tempat perlindungan polikarbonat di atas anjung rumah kayu

Tidak syak lagi, pembinaan batu adalah pilihan reka bentuk yang paling asas. Serambi yang dibuat dari batu dengan sempurna menekankan kecantikan dan kebesaran rumah besar, dihiasi dengan gaya klasik.

Bergantung pada ciri-ciri struktur rumah, teras yang diperbuat dari batu boleh dibentangkan dalam bentuk apa pun. Langkah-langkah untuk serambi jenis ini sering dibuat menggunakan batu bata, jubin, batu semula jadi atau tiruan. Untuk memberikan gaya tertentu, reka bentuk boleh dilengkapi dengan handrails palsu untuk teras, perhiasan hiasan besi, lampu, kanopi besar-besaran, dan lain-lain. Perkara utama adalah bahawa pada akhirnya teras menjadi bahagian penting rumah.

Langkah-langkah batu untuk beranda

Langkah-langkah batu untuk beranda

Teras batu dengan pegangan kayu

Mana yang memilih reka bentuk anjung rumah persendirian hanya bergantung kepada rasa dan kemampuan kewangan anda. Pilihan yang paling mahal ialah penggunaan batu semulajadi, sejak zaman reka bentuk sedemikian hampir tidak terbatas.

Satu artikel yang baik dengan ilustrasi yang luar biasa juga boleh ditambah dengan tangga konkrit berdinding nipis yang diperbuat daripada industri dari campuran konkrit keras kekuatan meningkat dan rintangan fros.

Terang indah untuk rumah persendirian - 40 foto

Untuk memilih reka bentuk teras sebuah rumah persendirian, anda perlu menilai bajet dan keperluan anda, serta mempertimbangkan foto pelbagai penyelesaian siap sedia. Dekorin tugas terakhir yang dilakukan untuk anda: dalam artikel ini anda akan mengetahui apa teras rumah pribadi boleh dalam bentuk, bahan dan penamat dengan contoh pada 40 foto.

Apa yang boleh menjadi teras di rumah peribadi - pilihan dengan foto

Saiz dan bentuk teras ke rumah, sebagai peraturan, ditentukan oleh ciri-ciri seni bina dan dimensi bangunan itu sendiri, serta keutamaan peribadi pemiliknya. Khususnya, pereka bersetuju bahawa kanopi dan pagar teras harus dilakukan dalam gaya yang sama seperti bumbung dan balkoni rumah persendirian. Contohnya, jika bumbung rumahnya adalah gable - kanopi di atas balai harus sama. Dan jika anda mengarahkan balkoni atau kisi-kisi palsu di tingkap, maka pada masa yang sama bimbang tentang pagar - jadi mereka mempunyai corak yang sama. Begitu juga, reka bentuk tiang, gerbang dan elemen hiasan lain harus dipilih.

Walau bagaimanapun, dalam gambar-gambar di bawah ini anda akan melihat bahawa fasad-fasad yang paling menarik dengan anjung ke rumah telah dilaksanakan hanya dengan mengelakkan peraturan umum ini. Tetapi pertama-tama mari kita pertimbangkan pilihan utama untuk mereka bentuk anjung:

  1. Terbuka - jenis masuk yang paling biasa ke rumah; boleh mempunyai visor dan pagar, serta menghias hiasan, yang pada musim sejuk mereka masuk ke dalam rumah;
  2. Ditutup - ia mempunyai dinding telus atau tembus yang diperbuat daripada kaca, polikarbonat atau kelambu yang mudah; Ia dimaksudkan untuk pendaftaran masukan di rumah, rehat pada bila-bila masa tahun atau digunakan sebagai koridor awal;
  3. Hinged - dibuat apabila rumah persendirian mempunyai ruang bawah tanah atau apabila keperluannya dibenarkan oleh lanskap di sekeliling bangunan; Reka bentuknya kerap serupa dengan balkoni;
  4. Serambi-teras - versi lanjutan dari anjung, digunakan untuk rekreasi luar;
  5. Mengikut bentuk langkan: bulat dan segi empat tepat.

Akhirnya, anda juga perlu memilih bahan-bahan dari mana teras untuk rumah persendirian akan dibuat. Sehingga kini, kebanyakan reka bentuk teras diperbuat daripada konkrit, yang kemudiannya boleh dicat, dipotong dengan jubin, batu, kayu, dan lain-lain. Bahan-bahan biasa lain adalah kayu, logam, batu dan bata. Mari lihat lebih dekat dengan mereka!

Teras kayu ke rumah - ekologi dan kosiness

Pilihan yang paling umum hari ini adalah dek kayu untuk teras, yang dipasang pada asas konkrit, bata atau logam. Dalam 80% kes, teras yang terbuat dari kayu diperbuat daripada pain, sebagai bahan yang paling biasa dan murah. Dengan pengedap yang betul, varnishing dan lukisan, teras kayu akan kelihatan baik selama bertahun-tahun. Dalam gambar-gambar berikut, anda akan melihat pilihan bagaimana untuk membuat anjung untuk sebuah rumah persendirian yang diperbuat daripada kayu.

Serambi konkrit - kekuatan dan pelbagai

Konkrit adalah bahan yang paling murah, universal dan boleh dipercayai untuk membuat anjung. Pertama, teras konkrit adalah monolitik dan tidak melonggarkan dengan masa, kerana ia berlaku dengan struktur kayu. Kedua, ia dapat dengan mudah diperbaiki dan dihiasi dengan hiasan apa pun. Akhirnya, ia boleh diberikan apa-apa bentuk, sementara ia tidak akan mempunyai kesan yang sangat penting terhadap kos dan tempoh projek.

Selalunya teras konkrit selesai dengan klinker atau jubin lain, lebih jarang - dengan batu, cat dan bahan lain. Di rumah-rumah moden dengan kayu, bata dan depan berpihak, ia sering ditinggalkan untuk ditekankan warna dan tekstur dinding dan alam sekitar. Kami melihat foto itu, sebagai teras daripada konkrit boleh kelihatan seperti.

Serambi bata - kebolehpercayaan dan kesucian

A teras bata akan lebih mahal, tetapi juga penyelesaian yang sangat menarik dan boleh dipercayai untuk rumah persendirian. Pemasangannya akan mengambil masa yang banyak dan buruh, tetapi dalam jangka masa panjang ia akan sepenuhnya dibayar kerana kesungguhannya dalam penjagaan. Kami perhatikan bahawa sering serambi yang diperbuat daripada bata mempunyai asas konkrit dan / atau penutup langkah.

Teras bergaya dibuat dari batu - klasik ekspresif

Batu semulajadi adalah bahan yang sangat tahan lama, tahan lama dan cantik untuk hiasan anjung. Terdapat banyak jenis batu, beberapa di antaranya digunakan untuk membuat asas, yang lain digunakan untuk penamat hiasan. Yang pertama adalah lebih mahal dan boleh dipercayai daripada yang lain. Secara umum, mana-mana batu juga menentang apa-apa keadaan cuaca dan tidak memerlukan penyelenggaraan untuk masa yang lama.

Selesai dan teras diperbuat daripada logam

Sebagai peraturan, di bawah logam atau teras yang ditempah bermakna unsur-unsur hiasan teras - bumbung, langkah dan pagar, diperbuat daripada logam. Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda dapat melihat dan sepenuhnya teras logam untuk rumah peribadi, seperti dalam foto seterusnya.

Kelebihan utama seperti teras yang terbuat dari logam adalah kekuatan dan ketahanan yang tinggi. Satu-satunya perkara: anda perlu menghabiskan masa tambahan untuk melukis dan memprosesnya terhadap kakisan. Di samping itu, lantai logam agak sejuk, yang bermaksud bahawa bahan ini tidak digunakan untuk teres yang dimaksudkan untuk berehat. Di dalamnya asas logam dipenuhi dengan kayu atau asas konkrit digunakan.

Menamatkan anjung rumah dengan jubin dan polikarbonat

Jubin itu boleh dipasang pada teras konkrit dan batu bata, apabila perlu meningkatkan daya tarikannya atau melengkapkannya di bawah kawasan rekreasi. Pemilihan jubin moden membolehkan anda mencari model yang sangat bergaya untuk kayu, batu dan kesan lain. Terutamanya popular sekarang ialah jubin klinker untuk beranda di jalan dan reka bentuk jubin yang menarik dengan corak dalam gaya Maghribi dan geometri.

Visor di atas anjung polikarbonat

Polikarbonat - bahan yang sangat murah, sangat fleksibel dan ringan, yang memangkas dinding dan awning di atas serambi. Biasanya ia dilekatkan pada asas logam dan disisipkan dengan pelindung matahari. Cara paling ekonomik dan mudah untuk membuat visor di atas anjung rumah persendirian dari semua yang tersedia untuk 2016! Dan kelihatan layak:

Anda telah melihat 40 foto mengenai tema apa yang boleh dijadikan rumah untuk sebuah rumah persendirian. Kami harap anda menikmatinya. Tinggalkan komen anda di bawah supaya kami boleh memperbaiki artikel kami dan menjadikan anda lebih menarik!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 27