Shades of turquoise

Turquoise color in clothes: belajar bagaimana menggabungkan dengan betul

Turquoise adalah mineral, yang orang purba dikaitkan dengan sifat mistik. Diyakini bahawa ini adalah batu kebahagiaan, sehingga ia sering digunakan untuk membuat jimat dan azimat. Warna pirus sangat cantik, ia mempunyai kesan menenangkan pada orang. Tidak menghairankan bahawa pakaian turquoise sangat popular.

Warna pirus adalah simbol keharmonian batin, kemurnian rohani dan keemasan jiwa. Peminat naungan ini dalam pakaian, biasanya, yakin, bergaul dan popular di masyarakat.

Walaupun warna pirus tidak boleh dipanggil menarik, ia kelihatan sangat berkesan. Warna adalah universal, ia boleh kelihatan cantik dalam pakaian rumah dan pada imej petang.

Terutama popular ialah pakaian turquoise musim panas, begitu banyak warna yang dikaitkan dengan rehat musim panas dan laut.

Warna biru digunakan untuk dianggap mistik. Kuno percaya bahawa naungan ini melindungi seseorang daripada kemalangan dan kematian ganas.

Kepentingan warna ini kekal stabil dari pertengahan abad yang lalu. Dalam tahun 50-an, warna turquoise berwarna terang sangat popular. Sejak itu, warna ini tidak lagi meninggalkan podium fesyen. Ia menggunakan sesuatu yang lebih, maka kurang, tetapi dalam kategori "unfashionable9raquo; dia tidak pernah jatuh.

1

Warna turquoise adalah pengecualian yang jarang berlaku untuk semua gadis tanpa pengecualian. Sama ada anda berambut perang, si rambut coklat atau rambut perang, anda pasti perlu mencuba pakaian turquoise untuk memastikan ia "your9raquo; warna. Perkara utama adalah memilih warna yang paling sesuai.

Gadis bermata gelap dengan rambut berambut gelap atau rambut berangan sangat terdapat warna cahaya turquoise. Berambut gelap kanak-kanak perempuan dengan mudah boleh membeli sendiri benda-benda biru, mereka pergi ke semua variasi warna ini.

Tetapi blondes Warna terang turquoise lebih sesuai, mereka akan membuat penampilan mereka sangat menarik. Berambut perang wanita dengan mata cahaya pergi warna gelap dan jenuh warna. Dan warna merah adalah sempurna untuk warna topaz-biru, di bawah naungan ini, warna biru diwarnai lebih hijau.

Warna biru berwarna sempurna digabungkan dengan pelbagai warna. Kombinasi yang paling berjaya adalah:

  • Dengan biru. Duet mata yang menarik diperoleh dengan kombinasi warna biru dengan sentuhan indigo, ultramarine, safir.

  • Dengan coklat. Dalam sepasang turquoise, anda boleh mengambil apa-apa warna coklat, tetapi penampilan yang terbaik adalah warna yang paling ringan - berwarna coklat, coklat kelabu, coklat.

  • Dengan hitam. Gabungan yang berbeza ini sangat mengagumkan dalam haluan malam.

  • Dengan kuning. Ini adalah gabungan yang agak kompleks, kerana tidak selalu mungkin untuk memilih warna kuning dengan betul. Gadis-gadis dengan penampilan yang cerah boleh menggunakan warna warna yang kaya, tetapi mereka yang berkulit muda dan berambut ringan lebih baik menggunakan warna cahaya, misalnya, pucat-lemon. Di samping itu, penting untuk tidak keterlaluan. Satu warna harus asas, dan yang kedua harus digunakan hanya untuk aksen.

  • Dengan hijau. Adalah disyorkan untuk menggabungkan warna yang berkaitan mengikut prinsip kontras. Untuk warna biru pewarna, lebih baik memilih warna yang kaya warna hijau (misalnya, zamrud) dan sebaliknya.

  • Dengan warna putih. Warna yang berbeza putih sempurna digabungkan dengan turquoise.

  • Dengan nada pastel. Menggabungkan pakaian berwarna biru dengan aksesori nada pastel, mudah membuat imej romantis. Untuk mendapatkan busur dalam gaya retro, anda perlu menggabungkan warna biru dengan warna merah jambu yang lembut atau terang.

  • Dengan merah. Gabungan kontroversi. Warna terang berwarna merah dengan turquoise adalah lebih baik untuk tidak menggabungkan, tetapi penggunaan warna karang atau tomato agak mungkin.

  • Dengan ungu. Ini adalah duo yang berani yang mampu orang, yang tidak takut menarik perhatian orang lain kepada orang mereka.

  • Emas dan perak. Warna-warna ini digabungkan dengan turquoise digunakan pada busur malam. Ia boleh menjadi perhiasan atau aksesori. Sebagai contoh, kasut emas atau dompet warna perak.

Menggunakan pakaian warna pirus, adalah mungkin untuk membuat gambar monokrom sebenar hari ini atau untuk menggabungkan elemen pakaian warna yang berbeza.

Pereka suka membuat aneka dalam satu warna, tidak terkecuali pada warna pirus. Set itu boleh dipasang dan secara berasingan, menggabungkan warna warna yang berbeza. Betul membuat bawang harus kelihatan seolah-olah warna warna lancar mengalir satu ke yang lain. Sangat tidak disyorkan untuk menggunakan warna sejuk dan hangat warna dalam satu ensemble.

Ensemble monokrom mudah boleh dibuat berdasarkan pakaian turquoise yang cerah. Baginya, kami memilih beg tangan berwarna pucat-biru, dan elemen kegelapan ensemble akan menjadi kasut.

Imej yang menarik boleh dibuat berdasarkan sutera seluar celana. Untuk itu ia perlu untuk mengambil kasut, beg dan perhiasan, dan warna aksesori harus lebih ringan atau lebih gelap dengan naungan asas.

Asas untuk imej setiap hari dapat berfungsi sebagai pakaian pirus. Gaya pakaian dipilih bergantung kepada jenis angka. Tetapi model yang paling berkesan kelihatan semudah mungkin.

Untuk pakaian, anda boleh mengambil kasut coklat - kasut balet atau sandal, poket beige, dan perhiasan dari kayu. Dapatkan imej dalam gaya "ethno9raquo;. Jika bukannya kasut balet yang dipasang pada kasut dengan tumit dan perhiasan kayu diganti dengan tali mutiara, maka imej itu akan berubah menjadi romantis dan lembut. Pada malam yang sejuk, pakaian turquoise boleh disiapkan dengan jaket denim.

Satu lagi perkara asas yang sangat penting boleh dijadikan jins atau seluar warna biru terang. Dalam kit anda boleh memakai sweater, jaket dengan cetakan. atau baju bertudung pastel.

Pada musim luruh, mantel turquoise yang cerah akan kelihatan hebat. Adalah lebih baik untuk membeli but hitam dan yang cerah, sebagai contoh, selendang oren.

Jika syarikat itu tidak mengenakan syarat yang ketat pada warna pakaian, maka barang-barang pirus boleh digunakan untuk busur pejabat.

Perkara yang paling sesuai untuk almari pakaian perniagaan ialah baju atau baju dengan warna biru pucat. Ia boleh dipakai dengan skirt atau seluar warna gelap.

Satu lagi versi perkara asas ialah kardigan turquoise. Jika anda meletakkannya pada ensemble yang terdiri daripada skirt kelabu hitam atau gelap dan blaus putih, ia akan menghidupkan semula imej pejabat yang membosankan, tetapi ia akan menyimpan kerja rasmi yang boleh diterima.

Pakaian Turquoise adalah pilihan yang sangat baik untuk pesta mesra yang menyeronokkan, dan untuk acara yang sungguh-sungguh. Memilih pakaian dengan warna kaya, wanita pasti akan menjadi tumpuan.

Keindahan gaun pirus adalah kecukupan mereka, mereka tidak perlu mengambil perhiasan yang menarik, membuat make-up yang kompleks. Cukup untuk menekankan kecantikan semulajadi, menggunakan serbuk dan bayang-bayang semulajadi.

Aksesori boleh dipilih dalam julat turquoise, mewujudkan imej monokrom yang bergaya. Tetapi tidak kurang berkesan akan kelihatan seperti pelengkap pakaian emas atau perak. Untuk pihak yang ramah, yang tidak melibatkan kesungguhan istimewa, lebih baik memilih kasut hitam dan klac untuk pakaian pirus.

Hiasan untuk gaun malam warna hue harus dipilih elegan. Dan jika anda menggunakan hiasan rhinestones atau sulaman dengan benang emas, lebih baik dilakukan tanpa hiasan.

Hari ini dalam fesyen "color9raquo; majlis perkahwinan, di mana pakaian pengantin baru, teman wanita pengantin perempuan, hiasan dewan, kek dan kekacauan lain dikekalkan dalam satu skema warna. Sangat cantik boleh menjadi perkahwinan dalam warna-warna turquoise.

Pengantin perempuan boleh memilih untuk dirinya sendiri pakaian warna lembut-biru atau menjahit pakaian putih dengan trim biru. Varian terbaik perhiasan untuk pakaian seperti itu adalah pirus di perak. Pengantin pengantin dalam kes ini lebih sesuai dengan pakaian turquoise yang gelap.

Warna pirus sering digunakan bukan sahaja untuk pakaian konvensional, tetapi juga untuk menyesuaikan pakaian eksklusif yang direka untuk keluar paling banyak. Pakaian unik seperti ini boleh turun dalam sejarah fesyen.

Jadi, satu contoh rasa yang sangat baik adalah gaun biru-bulu dari Valentino, di mana Jennifer Lopez muncul di Anugerah Oscar pada tahun 2003. Pakaian itu menyerupai sari India dan dihiasi dengan sulaman yang indah di sepanjang pinggir dan pinggir terperinci hiasan. Pakaian itu begitu baik sehingga ia ditambah ke dalam senarai pakaian yang paling berjaya dalam sejarah upacara.

Telefon: +7 (473) 39-00-79

Yu. alamat: Voronezh, Moscow Ave, 4

Copyright Cutur.ru © 2015 - 2018

Semua hak terpelihara, 12+

Sebarang penyalinan bahan hanya boleh dilakukan dengan pemasangan pautan aktif ke halaman sumber!

Warna biru

Nilai warna pirus

Gabungan warna pirus dalam pakaian

Warna biru di pedalaman dan gabungannya

Definisi warna pirus

Warna biru dipanggil warna biru-hijau, yang berbeza dari hijau muda dengan setitik biru hingga cyan. Turquoise - ciri mineral warna biru (itu nama) dan Chrysocolla.

Untuk menjalankan aquamarine gelap biru, curacao, warna gelap biru, terang biru-hijau, warna seriawan telur dan warna lain.

Biru - warna fenomena alam yang paling indah: ia adalah berhampiran pantai laut resort, dan langit pada waktu awal pagi, dan keindahan dunia khayalan laut lagun dan oasis syurga dan kerjaya air.

Turquoise dicirikan sebagai basah, sejuk, misteri, mendalam. Ia menyebabkan rasa kesegaran, kesejukan dan kemandulan.

Di banyak negara, warna pirus bermaksud kebenaran dan iman, penyembuhan dan belas kasihan. Dan ini agak difahami: persatuan pertama dengan warna biru adalah langit dan laut.

Di Eropah, selama beribu-ribu tahun, turquoise dianggap jimat bertuah. Di Mesir kuno ia dihiasi dengan kuburan para kaisar. Di kekaisaran Persia, batu berwarna biru dipakai di sekitar leher dan pergelangan tangan untuk menyelamatkan dari kematian yang tidak alami.

Dalam budaya timur, Turquoise juga dilihat sebagai simbol semua kualiti yang terbaik cinta, penyembuhan, kreativiti, kemurahan hati dan kemurahan hati, tanggungjawab dan kebebasan, keyakinan diri dan kesedaran daripada tindakan mereka. Ketidakstabilan air telah menjadi lambang perkembangan rohani dan peningkatan diri. Warna biru adalah mentor rohani.

Bagi orang moden, warna biru menyerupai aliran elektronik antara komputer dengan jarak jauh, yang secara simbolik dicat dengan warna biru. Oleh itu, dia bergaul dengan kami dengan keterbukaan dalam komunikasi dan perbualan ikhlas dengan rakan-rakan.

Warna yang indah ini menyenangkan mata, menguatkan imuniti kita, membantu untuk pulih dari kerosakan saraf atau beban mental di tempat kerja. Dan dia menguatkan semua sistem tubuh, memberikan kekuatan dan keyakinan.

Lilin aromatik aromatik akan memberi anda keamanan dan keharmonian.

Kesan positif warna turquoise

Turquoise adalah warna keharmonian dan keseimbangan yang meningkat. Ia membantu mengawal emosi anda, meningkatkan perhatian anda dan membantu anda menumpukan pada sesuatu, membantu kejelasan pemikiran. Dan negeri ini menyumbang untuk membuat keputusan yang betul.

Turquoise menyumbang kepada pembangunan bukan sahaja analisis, tetapi juga kebolehan kreatif. Pejabat itu, dicat dengan warna biru, mengilhami, mengembangkan imaginasi, mempromosikan kemunculan idea menarik.

Satu lagi warna biru membangkitkan rasa kesucian rohani.

Masih warna yang menarik ini akan membantu anda untuk mendapatkan simpati orang yang anda suka. Untuk melakukan ini, cuba untuk membuat pakaian warna biru kelihatan kepadanya.

Pengaruh negatif warna pirus

Warna biru pirus adalah kesinambungan kesan positifnya. Terlalu banyak kawalan terhadap emosi dan keinginan anda membawa kepada detasmen. Kira-kira, seperti sami-sami Buddha.

Kekasih warna biru berwarna sangat tahan lasak, tetapi mereka sering tidak berlebihan, permintaan yang tidak perlu untuk ketahanan neuro-somatik mereka. Apabila ada keletihan, kekasih turquoise tidak suka warna ini dan mula kelihatan teruk, sejuk dan beracun.

Kelebihan peminat warna biru

Turquoise adalah warna orang yang berjaya. Mereka tahu apa yang mereka mahu dan mencapai matlamat mereka.

Tidak suka warna biru bercakap mengenai keletihan dan sistem saraf yang letih orang itu. Malah tugas biasa kelihatannya sangat kompleks, dan kesulitan ini dilihat olehnya sebagai pembangkang atau penghinaan. Sekiranya pesakit sedemikian bercuti, kemudian menggunakan ujian warna Lusher berdasarkan sikapnya terhadap warna pirus boleh menentukan sama ada orang ini pulih dari keletihan yang kronik dan sama ada dia boleh kembali bekerja.

Kelemahan pencinta warna biru

Psikologi warna pirus memberikan para pecinta mereka sebuah detasmen. Dalam mengejar kesempurnaan dan kawalan ke atas diri mereka, mereka menyembunyikan perasaan mereka terlalu banyak. Pencinta emosi warna warna biru kadang-kadang malah menangkis orang lain.

Gabungan warna pirus dalam pakaian. Pakaian. Foto.

Selama bertahun-tahun sekarang warna pirus tidak keluar dari fesyen. Dan ini tidak menghairankan. Lagipun, fesyen untuk warna tidak diambil dari "botak". Penganalisis dengan berhati-hati mengira dan merenungkan apa yang kebanyakan orang perlukan pada masa tertentu dan warna apa yang dapat diberikannya. Dan apa yang boleh memberi kita warna pirus? Perasaan kesejukan dari berenang di laut pada hari musim panas yang panas, kenangan bunga musim panas yang indah dan wangi, rasa kesegaran dan kelonggaran dari fakta bahawa tidak perlu tergesa-gesa di mana saja. Semua ini sangat perlu sentiasa penghuni bandar yang letih.

Tambahan pula, warna biru di pakaian adalah bahawa kulit kelihatan lebih hangat di latar belakangnya. Jika kulit anda kelihatan pucat atau tidak sunburnt - dengan selamat memakai pakaian turquoise. Dan jika anda telah memperoleh tan cantik, warna biru akan menekankannya dengan indah, memberikan eksotisme kepada imej anda. Dalam pakaian turquoise, anda tidak akan disedari.

Satu lagi warna biru pewarna dalam pakaian adalah bahawa ia bercampur dengan sempurna dengan hampir semua warna:

1) Turquoise + turquoise. Warna yang serupa dengan warna yang sama selalu kelihatan hebat, dan dalam turquoise, terdapat banyak aliran keluar ini, jadi anda mempunyai bidang yang besar untuk kreativiti dalam membuat pakaian.

2) Turquoise + putih. Warna putih dalam kombinasi dengan turquoise mencipta kesan misteri yang menakjubkan. Warna-warna ini perlu berkomunikasi.

3) Turquoise + hitam. Turquoise terang menyegarkan hitam dan menjadikannya lebih mudah, dan hitam memberikan keteguhan turquoise. Gabungan ini sesuai untuk memakai pejabat.

4) Turquoise + grey (perak). Satu set turquoise dan kelabu adalah sempurna untuk mesyuarat perniagaan, untuk pesta atau bercuti bercuti turquoise dalam kombinasi dengan keperakan keperakan, ia akan menambah keanggunan dan menekankan warna biru pirus.

5) Turquoise + pink. Gabungan positif dan romantis, yang dikaitkan dengan bunga merah jambu dalam oasis biru.

6) Turquoise + lilac (ungu). Violet dan ungu, serta warna pirus, sejuk dan mengandungi warna biru. Warna-warna ini berkaitan dan kelihatan baik dalam kombinasi antara satu sama lain.

7) Turquoise + blue. Gabungan turquoise dan biru adalah asli dan serba boleh. Sesuai untuk pejabat dan juga untuk berjalan. Ia kelihatan hebat pada blondes.

8) Turquoise + merah (karang). Turun merah berwarna merah dan sejuk membentuk kombinasi yang berbeza. Walau bagaimanapun, jika kedua-dua warna diambil dalam kuantiti yang sama, maka kombinasi ini kelihatan terlalu tegang kerana kontrasnya. Oleh itu, lebih baik memilih satu warna sebagai yang utama, dan yang kedua sebagai warna tambahan atau mencairkan kombinasi yang diberikan dengan warna putih.

9) Turquoise + kuning. Kombinasi yang terang, ceria dan tidak dapat dilupakan. Turquoise adalah warna stabil dan ketahanan, dan kuning adalah kebahagiaan dan kegiatan, bersama-sama mereka membawa tuduhan besar tenaga. Terhadap latar belakang turquoise kuning, warna nampaknya kurang sejuk, hampir saat matahari musim panas yang terang menghangatkan air biru laut.

10) Turquoise + coklat. Warna lembut turquoise yang halus adalah lebih baik dikombinasikan dengan warna beige muda coklat, dan pirus berwarna gelap - dengan warna cokelat kaya. Sangat menarik adalah kombinasi kuning-coklat dan turquoise.

11) Turquoise + golden. Gabungan ini kelihatan sangat feminin dan romantis, ia menekankan angka anda. Emas, sebagai peraturan, digunakan sebagai aksesori kecil: beg tangan, kasut, tali pinggang emas.

Gabungan warna pirus di pedalaman. Foto

Paling sejuk dari semua warna mereka adalah turquoise. Oleh itu, ia adalah logik untuk memohon di mana terdapat keperluan untuk sejuk menyegarkan: dalam negara-negara selatan, tingkat kilang panas, bilik-bilik dengan bau gerah menindas. Turquoise digunakan dalam minuman ringan dan ubat gigi yang menyegarkan. Melihat warna biru gelap, nampaknya ia menghancurkan semua mikroorganisma, yang bermaksud bakteria. Oleh itu, nampaknya kita sangat steril.

Warna pirus dalam reka bentuk tidak keluar dari fesyen, tetapi beberapa orang membuat keputusan mengenai langkah berani permohonan itu. Dan untuk sebab yang baik: warna pedalaman biru unik yang dalam mana-mana penggunaannya, ia tidak kelihatan megah, sentiasa kelihatan anggun dan ekspresif.

Selain itu, warna pirus kelihatan cantik dengan hampir semua warna dan boleh membentuk kombinasi yang menarik. Mari kita pertimbangkan beberapa daripada mereka:

1) Turquoise + putih. Gabungan ini memberi kesan kemurnian sempurna. Dan itulah sebabnya ia bagus untuk dalaman bilik mandi dan bilik tidur.

2) Turquoise + merah. Gabungan turquoise berwarna merah panas dan menyegarkan adalah terang, ekspresif dan tidak standard:

3) Turquoise + pink. Gabungan ini sangat berjaya dan amat dihargai oleh para pereka di Eropah dan Amerika.

4) Turquoise + ungu / ungu. Gabungan warna yang berkaitan dengan skala sejuk ini mewujudkan suasana yang berkesan, misteri dan ajaib. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk tidak keterlaluan menggunakan kedua-dua warna. Adalah lebih baik untuk mencairkan kombinasi ini dengan putih, supaya ia tidak berubah terlalu pretentiously.

4.1) Turquoise + violet:

4.2) Turquoise + lilac:

5) Turquoise + hitam. Gabungan ini memerlukan pencairan dengan warna putih. Kemudian ia akan kelihatan cantik dan ekspresif.

Mana-mana naungan turquoise di sebelah kolam renang adalah perkahwinan yang dibuat di syurga!

6) Turquoise + grey. Warna pirus sempurna menyegarkan dalaman kelabu.

7) Turquoise + coklat. Kedua-dua warna ini saling harmoni dengan satu sama lain.

8) Turquoise + emas. Unsur-unsur emas di pedalaman biru mencipta gaya bergaya:

9) Turquoise + silver. Dikombinasikan dengan sempurna di pedalaman warna perak dan biru. Dalam pasangan ini, warna keperakan menekankan kesejukan menyegarkan warna biru (paling sejuk dari semua warna). Gabungan ini hanya dibuat untuk ruang panas.

10) Turquoise + orange. Warna oren dalam harmoni sempurna dengan turquoise! Gabungan ini memberikan pemandangan Mediterranean yang menarik.

11) Turquoise + kuning. Gabungan ini mewujudkan suasana musim panas, sederhana hangat, terang, gembira dan sedikit naif.

Psikologi gadis yang lebih suka baju renang turquoise dan seluar dalam turquoise

Seperti yang telah disebutkan, berbeza dengan warna pucat warna pucat sejuk kelihatan lebih hangat dan lebih cantik. Oleh itu, jika anda pertama kali berada di pantai, maka baju renang biru adalah apa yang anda perlukan. Dan jika anda sudah mempunyai tan, maka baju renang berwarna biru akan memberi penekanan dan menyegarkan imej anda dengan indah.

Lingerie warna pirus dipilih oleh gadis-gadis yang tenang dan berhati-hati. Mereka adalah harmoni dan bijak, mudah untuk menyelesaikan masalah-masalah kehidupan, serta tahu nilai mereka sendiri, bebas, agak menuntut dalam memilih rakan kongsi, dan jarang bersetuju mengenai permainan mata, kerana biru melambangkan kenaikan lebih nafsu.

Beberapa gambar untuk pencinta warna biru 🙂

Perkahwinan dalam warna biru

Adakah terdapat bunga warna pirus? Ya!

Terima kasih kerana menonton! Nasib baik dalam perniagaan, inspirasi kreatif dan cinta!)

Warna pirus di pedalaman bilik dan gaya yang berbeza

Turquoise di sekitar adalah lebih daripada apa-apa warna batu permata yang lain. Banyak warna, nada dan halftone menarik dunia yang penuh kegembiraan dan keseronokan. Sepanjang hampir seluruh sejarah umat manusia, kedua-dua batu berharga dan warnanya dianggap membawa kedamaian, keharmonian dan kebahagiaan sejati. India percaya bahawa batu ini yang jatuh dari langit mempunyai keupayaan untuk mengusir roh jahat dan memberikan kesihatan. Warna pirus telah menemui pengedaran yang luas dalam budaya di seluruh dunia, kerana ia memberi tenaga kepada jiwa manusia, memberikan ketenangan dan ketenangan.

Ia adalah keseimbangan unik warna pirus yang membuatnya menjadi pemimpin mutlak dalam warna. Turquoise, yang digelar "bayang musim panas," sesuai untuk sebarang musim, jika sudah tentu ia digunakan dengan betul. Terdapat banyak warna yang boleh dipanggil warna turquoise - dari aquamarine hingga biru-hijau. Orang boleh berhujah tanpa henti tentang kehalusan nama-nama kombinasi yang berbeza warna biru dan hijau, tetapi dengan hakikat bahawa turquoise mempunyai aura menarik khas, semua orang bersetuju sekali.

Warna pirus di pedalaman ruang tamu, walaupun dalam bentuk unsur-unsur yang berbeza kecil, akan memberikan pesona istimewa dan keunikan.

Photo: Kemungkinan untuk Reka Bentuk.

Ruang tamu minimalis hitam dan putih dengan bantal biru yang berbeza.

Photo: Rockridge Fine Homes.

Interior dalaman yang indah berwarna putih dengan aksen turquoise terang.

Foto: Abbe Fenimore dari Studio Sepuluh 25.

Cetakan hitam dan putih, disambung dengan elegan dengan aksen turquoise terang.

Foto: Abbe Fenimore dari Studio Sepuluh 25.

Permaidani yang elegan memainkan peranan penting dalam memberikan warna dalaman yang neutral.

Foto: Lulu Designs.

Interior dalam gaya Daerah Hollywood ("Old Hollywood") berwarna putih dan biru.

Photo: DKOR Interiors.

Sofa hijau bersama-sama dengan bantal biru dan vas berkilat mencipta kontras warna di pedalaman.

Foto: Georgette Westerman Interiors.

Bilik tidur yang bergaya berwarna putih dan cokelat coklat dengan aksen berupa sofa biru.

Foto: Georgette Westerman Interiors.

Panel di dinding membantu menekankan aksen biru yang lebih jelas.

Foto: Pementasan dan Reka Bentuk Positif.

Asas putih neutral adalah kanvas ideal untuk impregnations turquoise.

Photo: FAVA Design Group.

Tambah beberapa angin, ombak dan langit yang jelas ke pedalaman anda!

Di dalam imej romantik pantai berpasir putih dan air laut biru kehijauan, yang dikaitkan dengan percutian yang tidak dapat dilupakan, daya tarikan yang jelas dari turquoise tersembunyi. Mengecat sebahagian daripada rumah kami dalam warna biru atau hanya menambah aksen yang relevan kepadanya, kami sering cuba untuk mencipta semula imej idilis ini. Walau bagaimanapun, untuk mewujudkan syurga di rumah anda, ia memerlukan banyak kemahiran. Turquoise, aquamarine, greenish-blue dan banyak pilihan lain sesuai dengan sempurna ke hampir mana-mana bahagian dalam. Walaupun ramai yang percaya bahawa tempat pirus - di pedalaman yang dibuat dalam gaya vintage atau pedesaan, sangat sesuai untuk hiasan moden.

Kaki pirus yang terang dari meja jelas menarik perhatian.

Foto: Lisa Teague Studios.

Warna pirus cahaya di pedalaman dapur akan mengubah masakan harian dari rutin ke percutian.

Foto: Niki Papadopoulos.

Bantal, mengingatkan warna laut biru, menambah ruang tamu neutral dalam nada tanah liat rasa kesegaran pantai.

Foto: Garrison Hullinger Design Interior.

Warna dan keanggunan yang terang dan berani pada masa yang sama adalah mengenai baki pirus. Ulangi pirus di beberapa tempat untuk mencapai keseimbangan. Ini adalah benar apabila menggunakannya sebagai aksen warna. Kain, kusyen, pasu dan barangan pecahan yang berlainan - semua ini membantu tanpa usaha untuk menambah bintik cerah berwarna biru ke pedalaman.

Apron pirus yang berkilat diperbuat daripada kaca di bahagian dalam dapur moden.

Malah sedikit pirus sudah cukup untuk mengubah rupa bilik tidur anda.

Foto: David Churchill.

Aksen berwarna biru yang cantik, dihiasi dengan elegan di bahagian dalam rumah.

Foto: Arkitek Cornerstone.

Untuk mencipta imej yang canggih, anda harus lebih suka warna biru gelap.

Foto: Andrew Ross.

Ia tidak sukar untuk mengubah pedalaman, memakai pukulan cahaya turquoise.

Foto: Garrison Hullinger Design Interior.

Pukulan turquoise dengan mudah akan menambah kecerahan ke pedalaman anda.

Foto: Stephanie Wiley.

Ubah rumah negara musim panas anda, dengan menggunakan warna melayari dan pasir.

Foto: Habitat Studio & Bengkel.

Warna warna biru yang anda gunakan tidak perlu terang. Pendapat bahawa warna untuk menonjol di ruang sekeliling dan mencipta kesan visual yang berkekalan pastinya sangat terang, adalah satu kebingungan, dan sangat umum. Perkembangan reka bentuk bilik dan pemilihan warna adalah seperti lukisan pada kanvas bersih. Lebih neutral latar belakang, semakin kuat kesan warna yang digunakan. Warna cahaya gelombang laut dapat berfungsi sebagai kontras yang sama meyakinkan, serta pirus gelap, jika digunakan dengan betul.

Kursi turquoise dari plastik dibentuk segera di tempat tumpuan.

Foto: Reka Bentuk Dalaman Birdhouse.

Bahagian dalaman yang elegan dengan warna putih dan kelabu dengan aksen berwarna biru terang.

Foto: Design Marie Burgos.

Permukaan kaca di atas meja dan dinding kontras di ruang makan dengan hiu-hiu biru pirus.

Foto: Adrienne Chinn.

Terdapat sihir dan daya tarikan tertentu dalam warna warna biru pirus. Warna yang hangat dan misteri dalaman, dibuat dengan menggunakan warna sedemikian, memberi mereka daya tarikan dan keunikan. Turquoise adalah warna yang menggabungkan cahaya batu mulia, kesegaran alam semula jadi dan rasa relaksasi, mengingatkan percutian yang eksotik jauh dari rumah. Malah, ia membawa eksklusiviti hidup ke pedalaman.

Ruang tamu eklektik, dalam reka bentuk yang menggunakan unsur rawak biru.

Foto: Susan Brunstrum dari Sweet Peas Design.

Kombinasi yang elegan dengan turquoise kuning dan sejuk hangat.

Foto: Matt Harrer.

Pasu dan barang pecah belah adalah cara popular untuk menambah turquoise ke bahagian dalaman moden.

Foto: Reka Bentuk LLI.

Turquoise di pedalaman ini membangkitkan kenangan dari laut dan pantai dan memberikan beberapa pesona retro.

Foto: Giampiero Panepinto.

Puff Morocco dan aksen biru lain menonjol dengan baik pada latar belakang kelabu umum ruang tamu

Foto: Noon Interior Design.

Upholsteri tempat duduk berwarna merah jambu dan aksesori turquoise kecil memberikan kecerahan kepada latar belakang putih bilik.

Foto: Emily Ruddo.

Bilik tidur kanak-kanak dalam warna pirus biru dan putih dengan aksen kuning dan kapur.

Foto: Design Marie Burgos.

Gabungan warna pirus dengan warna yang menyilaukan!

Apa warna warna pirus di kawasan pedalaman? Secara praktikal dengan sesiapa sahaja. Gabungkan dengan nada coklat muda, dan anda akan memberi ruang penampilan vintaj. Campurkannya dengan putih sejuk dan anda akan mendapat pantai yang betul di rumah! Tetapi ada warna yang tidak hanya baik, tetapi sempurna dalam harmoni dengan turquoise. Salah seorang daripada mereka adalah oren, yang hanya mempesona, diletakkan di dalam bilik putih yang bersih di sebelah unsur-unsur biru. Jeruk hijau juga boleh berfungsi sebagai pelengkap yang sangat baik untuk pirus, kerana ia membawa kedua-dua kehangatan kuning dan kelincahan hijau. Corak berwarna kuning-kuning dan hitam dan putih, menyisir pirus, mencipta gaya bergaya di rumah "Old Hollywood". Gabungan mudah warna yang berbeza dari warna ini boleh memberikan rumah anda pemandangan Mediterranean yang menarik.

Aqua, turquoise dan karang, digabungkan bersama, memberikan cahaya yang luar biasa, elegan!

Foto: Reka Bentuk Interior Tobi Fairley.

Sebaliknya kontras berwarna oren dan biru terang.

Photo: Decorum Home + Design.

Turquoise, kapur dan fuchsia telah bekerjasama untuk mewujudkan kawasan makan yang cerah.

Photo: John David Edison Interior Design.

Turquoise - pilihan yang sangat baik yang membolehkan anda melampaui warna biasa, hijau dan biru, dan pada masa yang sama mendapat yang terbaik dari kedua-duanya. Jika anda ragu-ragu, jika anda tidak tahu gabungan gabungan warna biru pirus di pedalaman, maka sebelum anda memulakan lukisan, cuba gunakan aksen warna yang mudah - bantal atau pasu. Anda pasti akan suka imej baru yang kaya gambar bilik anda!

Lantai di kawasan dapur, meja dapur yang panjang dan koleksi produk kaca sempurna saling melengkapi

Photo courtesy of Cre8tive Interior Designs.

Sepasang kerusi biru yang berbeza untuk perbualan yang selesa.

Photo courtesy of Pampa Tiles.

Coklat dan turquoise bekerjasama untuk mewujudkan teater rumah yang sangat baik.

Photo courtesy of Pampa Tiles.

Kabinet dapur yang megah, menggabungkan warna putih dan turquoise.

Photo courtesy of Mal Corboy Design and Cabinets.

Cahaya dan warna hangat warna pirus di pedalaman bilik tidur akan membantu mewujudkan suasana santai.

Photo courtesy of Design Interior Nicole Benveniste.

Sentuhan mudah aquamarine di bilik mandi.

Photo courtesy of Glass Tile Warehouse.

Mana-mana naungan turquoise di sebelah kolam renang adalah perkahwinan yang dibuat di syurga!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

3 + 5 =