Siling berlubang

Suntikan berlubang: keterangan dan jenis

Apabila ada soalan mengenai pembaikan siling, terdapat banyak pilihan sekaligus. Siling boleh dihiasi dan kertas dinding, dan cat, dan plaster, dan jubin, serta memasang siling berlubang. Dalam keadaan rumah (apartmen) mereka jarang digunakan, tetapi di bangunan pejabat atau kedai-kedai dihadapi lebih kerap. Pertimbangkan siling ketegangan berlubang, bagaimana ia dipasang dan apa yang mereka ada.

Siling berlubang, gambar yang diletakkan di bawah, digantung atau digantung siling, yang diperbuat daripada filem PVC atau aluminium. Tetapi ia mempunyai satu ciri khas - lubang berlubang kecil dengan kedua-dua tepi. Lubang-lubang boleh menjadi bulat, persegi atau bentuk lain, dapat disusun dalam urutan tertentu atau chaotically, semuanya bergantung pada bahan dan keinginan. Warna juga berbeza: dari monokrom putih ke pelangi atau filem dengan lukisan - semuanya bergantung kepada keinginan pelanggan dan keupayaan pengeluar.

siling berlubang disifatkan oleh fakta bahawa mereka "bernafas" dan membolehkan anda untuk menetapkan pencahayaan bukan sahaja dengan cara biasa - di atas filem itu, tetapi juga di belakangnya, terus ke permukaan asas siling. Kaedah ini membuat bilik lebih menarik dan moden, tetapi kami akan memberitahu mengenainya kemudian.

Siling berlubang terbahagi kepada spesies mengikut prinsip berikut:

1. Mengikut kaedah pemasangan:

2. Dengan jenis bahan dari mana siling dibuat:

Dua jenis pertama dibincangkan dalam bahagian seterusnya artikel. Di sini kami akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai bahan-bahan.

Siling aluminium berlubang sering dijumpai di bangunan pejabat atau kedai. Ia diperbuat daripada aluminium padat dalam bentuk persegi, segiempat atau panel berbentuk lain. Ia dilampirkan menggunakan rak. Kelebihan siling tersebut adalah bahawa mereka tidak berkarat, tidak berus, mereka lebih mudah untuk menghapus dan mengubah jika komponen individu yang diperlukan. Salah satu yang paling popular dalam kategori ini ialah Armstrong siling berlubang. Siling jenis ini terdiri daripada panel aluminium persegi, yang ditetapkan dalam pesanan tertentu.

1

Siling dari PVC-filem (PVC - adalah polivinil klorida), anjal, tahan haba, tahan kelembapan. Mereka lebih sukar untuk dijaga, tetapi anda boleh membuat percubaan dengan mereka lebih kerap dan lebih berkesan berbanding dengan yang aluminium. Filem ini boleh ditarik ke dalam ruang apa-apa bentuk, sedangkan dengan siling logam ia akan menjadi lebih sukar.

Bagaimana untuk memasang siling yang digantung?

Pemasangan apa-apa ketegangan / siling adalah lebih sesuai untuk tukang profesional, tetapi jika anda memutuskan untuk melakukannya sendiri, maka anda perlu ikut arahan untuk mendapat dengan betul dan cantik.

Langkah pertama dalam memasang siling regangan akan menandakan sepanjang perimeter dinding. Untuk melakukan ini, anda perlu menentukan sudut bawah bilik (anda memerlukan tahap hidro) dan berundur beberapa sentimeter daripadanya, meletakkan tanda. Semua markah lain dilakukan pada peringkat dengan yang pertama. Selanjutnya, dinding-dinding sudut bilik diukur dan rel profil tetap. Gabungan rak perlu dilekatkan dan diperkuat dengan ukiran atau skru mengetuk sendiri. Selepas ini, ia adalah perlu untuk memanaskan bilik 40 ° C dan lebih tinggi (untuk membantu Teplopushki atau pemanas), untuk keanjalan filem itu adalah lebih baik. Dan kini anda boleh meneruskan peregangan siling itu sendiri. siling berlubang PVC filem perlu ditetapkan kepada sudut yang asas, yang ditandakan pada filem itu, dan kemudian satu sebaliknya pada pepenjuru, maka yang lain. Bahagian dilampirkan selepas sudut dijamin.

Bagaimana untuk memasang siling yang digantung?

Siling rak berlubang mesti dimulakan juga dalam kes sebelumnya - pertama anda perlu membuat tanda di mana kami akan membaiki slats untuk pemasangan siling. Yang pertama menubuhkan profil sudut di sepanjang perimeter bilik. Ia dilampirkan menggunakan kuku dowel.

Peringkat seterusnya adalah pemasangan rel bearing. Sekiranya perlu untuk mengikat rak-rak antara satu sama lain, mereka tetap dengan kunci yang mereka ada. Bersama dengan pengedaran rak bearing, penggantungan diletakkan. Mereka melampirkan kereta api ke siling. Apabila memasangnya, anda perlu melihat jarak yang betul di antara mereka, yang boleh didapati di Internet atau belajar daripada tuan-tuan. Ia kemudiannya perlu untuk menyesuaikan panjang penggantungan dengan menggunakan mata air.

Langkah terakhir ialah pemasangan rel. Di sini anda perlu memasang lampu, untuk ini anda perlu meninggalkan pemasangan bingkai yang diimbangi dari siling sekitar 10 cm Setelah semua dipasang, anda boleh meletakkan plat. Jika anda ingin cat mereka, anda perlu melakukan ini terlebih dahulu.

Siling berlubang, kedua-dua filem PVC, dan aluminium, adalah unsur yang sangat moden di pedalaman di mana-mana bilik, kedua-dua rata dan pejabat. Di apartmen itu, dia mewujudkan kesenangan kerana warna atau corak yang betul, sesuai untuk gaya keseluruhan apartmen, dan juga disebabkan oleh lampu menyebar.

Di pejabat, siling berlubang memberikan gaya yang lebih bergaya seperti perniagaan ke bilik, menjadikannya pada masa yang sama moden. Pada masa yang sama, pencahayaan yang tersebar menjadikan pejabat lebih menarik dan tidak menghalang pekerja mana-mana cahaya.

Apabila memasang siling berlubang, terdapat beberapa ciri yang mesti dipertimbangkan semasa memilih pencahayaan:

 1. Jika apartmen adalah ketinggian siling standard (2,4-2,6 m), jumlah dan panjang kandil itu tidak perlu untuk mengambil, kerana mereka menggantung keluarga terlalu rendah dan tinggi atau tetamu akan sering menyakiti kepalanya, atau walaupun dalam biasa pertumbuhannya secara tidak sengaja ditumpuk oleh tangan. Di samping itu, dengan lilin seperti itu, siling akan kelihatan lebih rendah daripada yang sebenarnya, yang tidak akan memberi manfaat kepada bahagian dalam bilik.
 2. Lebih baik mengambil lampu rata ("pinggan" atau hanya dengan ketinggian kecil), mereka akan kelihatan baik dan tidak "makan" ruang.
 3. Anda juga boleh membuat lampu terbina dalam dengan mentol halogen. Mereka adalah kecil, tetapi apabila dipasang pada prinsip 1 lampu untuk 2 persegi. m cahaya akan cukup banyak. Dan mereka kelihatan sangat bergaya. Terdapat juga pilihan seperti "langit berbintang".
 4. Juga, siling berlubang membuat kemungkinan untuk membuat pencahayaan dalaman, di mana sumber cahaya dipasang di belakang lembaran siling, dan cahaya menembusi lubang-lubang. Dalam kes ini, mengubah pencahayaan adalah sukar, tetapi lampu dengan pilihan lampu yang betul akan menyenangkan.
 5. Kedua-dua siling yang digantung dan digantung boleh dikenal pasti dengan jalur LED. Ia kelihatan sangat bagus, jika anda menggabungkan warna siling dan cahaya dengan betul. Ia sering dipasang sebagai pencahayaan tambahan.

Siling berlubang mempunyai kelebihan mereka, beberapa daripadanya telah disebutkan:

 • kepraktisan;
 • serba boleh (boleh digunakan di mana-mana bilik);
 • kekuatan (bertahan sehingga 100 kg berat setiap 1 meter persegi);
 • keplastikan (dalam siling PVC);
 • ketahanan;
 • keserasian ekologi;
 • peluang untuk merangkul idea-idea luar biasa pereka;
 • pertukaran udara percuma di dalam bilik;
 • penyerapan bunyi (oleh itu sering dipasang di bilik besar, memandangkan kesan echo berkurangan);
 • tidak menyerap bau;
 • kemungkinan mencipta pencahayaan asli.

Tetapi pada masa yang sama terdapat beberapa kelemahan yang masih tidak meliputi merit:

 • Kompleks dalam pemasangan.
 • "Makan" ketinggian bilik (kadang-kadang, walaupun perlu mengubah perabot selepas memasang siling itu, kerana ia berada di atas tahap yang diingini).
 • Ketidakupayaan untuk hapus siling digantung di mana-mana tempat tertentu, dan dengan pemasangan kerap landasan pengukuhan adalah ubah bentuk dan akhirnya boleh terhenti memegang siling, dan mereka akan perlu berubah.
 • Kerumitan dalam penjagaan, kerana debu terkumpul pada mereka, yang mesti dihapuskan secara berkala.

Bagaimana untuk menjaga langit-langit, kami akan memberitahu lebih lanjut.

Siling berlubang memerlukan pembersihan berkala daripada habuk, terutamanya jika sistem pengudaraan terletak di belakang kanvas. Ia dijalankan menggunakan cecair konvensional untuk mencuci tingkap. Gunakan berus dengan longgokan kasar dan sebagainya tidak berbaloi, serta cecair yang mengandungi asid dan alkali.

Siling berlubang

Siling berlubang muncul di pasaran yang agak baru-baru ini. Perbezaan utama dari panel siling klasik ialah permukaannya boleh berbeza dengan diameter dan lubang lokasi. Oleh itu, melalui perforasi, anda boleh mencipta abstraksi, corak tertentu, atau hanya perhiasan geometri. Perlu diingatkan bahawa dalam siling semacam itu mungkin untuk membuat lampu latar atau substrat warna yang berbeza, dengan itu membuat kontras, permainan warna. Di sini semuanya bergantung pada pilihan pelanggan, gaya reka bentuk bilik dan anggaran.

Siling regangan berlubang tidak hanya cantik, tetapi juga praktikal. Bercakap tentang aspek-aspek positif reka bentuk jenis ini, kita harus perhatikan yang berikut:

 • Oleh sebab perforasi, hampir apa-apa corak atau corak boleh dibuat;
 • mudah untuk menyembunyikan komunikasi, termasuk sistem pengudaraan;
 • terdapat hampir tiada sekatan dalam pelan warna - warna siling, serta pencahayaan, dipilih berdasarkan kehendak pelanggan.

Walau bagaimanapun, dengan kelebihannya, terdapat beberapa kelemahan:

 • siling-siling sedemikian sukar untuk dipasang di bilik-bilik kecil - pemasangan siling "memilih" kira-kira 12 sentimeter bilik;
 • penjagaan siling regangan berlubang adalah lebih sukar, kerana ia mempunyai lubang dan pencahayaan.

Ia harus dikatakan bahawa kekurangan itu, ciri-ciri yang agak struktur salutan jenis ini. Oleh itu, sebelum menempah siling berlubang, pastikan ia sesuai untuk pemasangan.

Perforasi di permukaan boleh diatur seperti berikut:

 • chaotically;
 • bergantung kepada corak;
 • ketat sepanjang garis atau perimeter.

Begitu juga dengan diameter lubang - mereka boleh sama, atau berbeza dalam saiz atau pergi dalam urutan yang semakin meningkat.

Bagi bahan, berikut digunakan untuk membuat siling seperti:

 • polivinil klorida - bahan ini bagus kerana ia dapat menahan beban berat, yang bermaksud bahawa banjir dari jiran tidak mengerikan. Walau bagaimanapun, seseorang juga harus memahami bahawa dengan kehadiran pencahayaan ia akan menjadi tidak dapat digunakan;
 • papan gipsum - serta dalam kes bahan PVC, lembaran tahan lembapan boleh digunakan;
 • panel aluminium atau keluli - bahan tahan lama, tidak memerlukan penjagaan khas dan tahan api. Oleh itu, siling tersebut digunakan di tempat awam - dewan pameran, hotel, pusat membeli-belah dan sebagainya;
 • kain atau bahan PVC dengan benang tiruan.

Secara berasingan ia perlu untuk memperuntukkan siling daripada panel logam. Dalam kes ini, tiga jenis siling yang digantung berlubang adalah dipertimbangkan:

 • Rak - sebagai peraturan, mereka diperbuat daripada panel aluminium, dengan panjang sehingga 4 meter dan lebar tidak lebih daripada 200 milimeter;
 • panel - plat keluli atau aluminium. Perlindungan sedemikian sering digunakan di premis awam;
 • kaset - pembinaan pasang siap, yang diperbuat daripada keluli elektro galvanis.

Siling berlubang dipasang di mana pengudaraan berterusan diperlukan. Dan disebabkan oleh reka bentuk luar biasa, anda boleh mencipta suasana istimewa di dalam bilik, apa pun tujuannya tidak.

Oleh kerana siling berlubang sering dipasang dengan lampu belakang, anda harus memberi perhatian kepada lekapan yang sesuai untuk tujuan tersebut. Untuk kain berlubang, seseorang harus memilih peranti lampu sedemikian:

 • sistem gentian optik;
 • Jalur LED;
 • lampu tempat.

Lampu di siling tersebut semestinya dipasang pada asas pangkalan.

Siling regangan berlubang, seperti siling yang tergantung, hanya perlu dipasang oleh pakar. Prinsip pemasangan akan berbeza-beza, bergantung pada jenis kain dan kehadiran elemen hiasan tambahan. Di samping itu, perlu diingat bahawa lampu perlu dipasang hanya oleh juruelektrik. Jika tidak, anda boleh membuat kesilapan yang akan menyebabkan ketidaksesuaian bahan (seperti dalam hal linen PVC).

Siling regangan berlubang dengan lampu belakang agak sukar untuk dijaga daripada kain PVC atau fabrik yang standard. Kaedah penjagaan umumnya bergantung pada bahan utama.

Jika asasnya adalah kain PVC, maka perlu jika disapu dengan spons atau serbet yang terbuat dari microfiber. Bagi kelembapan, anda harus berhati-hati kerana elemen pencahayaan dipasang.

Dengan asas tisu, kain basah dan pembersih yang kasar tidak dapat dibersihkan. Sekiranya perlu, siling mesti disapu dengan span lembap menggunakan semburan khas.

Siling tertahan yang diperbuat daripada rel besi atau aluminium boleh disapu dengan tuala lembut lembap. Pastikan untuk mengelap permukaan kering. Biasanya, perundingan terperinci tentang penjagaan permukaan boleh memberikan syarikat di mana anda mengarahkan pemasangan.

Ketegangan berlubang atau siling yang digantung dengan pencahayaan bukan sahaja luar biasa, tetapi juga cantik. Melalui reka bentuk ini, anda boleh mengubah ruang dalaman sepenuhnya, walau apa pun tujuannya tidak. Apabila membuat pesanan, perhatikan pengilang. Kini siling digunakan oleh "Apply". Walau bagaimanapun, memandangkan permintaan untuk produk itu, terdapat banyak palsu di pasaran, jadi anda perlu memberi perhatian kepada ketersediaan sijil kualiti.

Mencetak semula bahan adalah mungkin hanya dengan kebenaran pentadbiran dan menunjukkan pautan aktif kepada sumber.

Kes di mana lubang adalah baik: 8 sebab untuk memilih siling regangan berlubang

Siling regangan sekarang seperti banyak. Mereka dengan sempurna menyelaraskan permukaan asas dan memberikan rupa yang asli dan bergaya. Tetapi siling gerudi (dengan perforasi) adalah sesuatu yang baru. Hari ini saya akan memberitahu anda apa siling regangan berlubang adalah, kita akan menilai kekuatan mereka bersama-sama.

Struktur ketegangan yang diukir - kata baru dalam reka bentuk premis.

Varieti siling regangan berlubang

Versi siling regangan ini adalah panel di mana banyak lubang dibuat. Oleh itu, ia dipanggil berlubang, dan juga berlubang atau diukir.

Apakah penembusan?

Dimensi dan geometri cincin tidak terhad dalam apa jua cara.

Lubang di kanvas boleh mempunyai pelbagai bentuk:

Dimensi lubang juga tidak terhad. Ia semua bergantung pada reka bentuk dan siling yang anda pesan dari pengilang.

Berdasarkannya, lubang di panel boleh didapati:

 • ketat pada persimpangan dan garisan tertentu;

Kanvas dengan lubang dibuat secara rawak.

Slot dalam bentuk imej tertentu.

Dengan penutup yang menarik ini, anda boleh mencipta semula rumah yang unik dan indah. Saya ingin memberi amaran kepada anda sekaligus bahawa harga untuk penamat siling seperti itu boleh berbeza. Ia bergantung pada kerumitan reka bentuk kain, bahan dan kesan cahaya yang boleh dihasilkan.

Seperti siling regangan biasa, pelbagai ukiran mereka diperbuat daripada dua jenis bahan.

Perlindungan kain mewah.

 1. Kain kain diresapi dengan resin polimer.

Penampilan cemerlang dan lapisan filem.

 1. Analog daripada filem polimer, yang paling kerap polyvinyl klorida atau poliuretana.

Pemasangan siling regangan juga mempunyai perbezaannya, berdasarkan bahan pembuatannya:

 1. Kain filem mula-mula dipanaskan hingga + 65-70 darjah dengan bantuan senapang haba. Apabila, sebagai akibatnya, mereka memperoleh peningkatan keanjalan, mereka diperketatkan di pengikat.
 2. Siling tisu ubah bentuk tidak didedahkan. Oleh itu, mereka hanya menghulurkan dan masuk ke dalam kenderaan.

Keindahan glamor ini tidak meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan.

Siling berlubang berbeza dalam tekstur permukaannya.

Satin selesai.

 • satinik;
 • Terdapat juga kain tekstur yang meniru pelbagai kain.

Untuk bilik tidur, pilih lapisan yang tenang dan tidak silau.

Saya ingin memberi anda satu nasihat. Siling, yang mempunyai tekstur berkilat, sangat sesuai untuk dewan, ruang tamu, lorong. Di dalam bilik tidur, salutan reflektif retro seperti ini tidak sesuai, ini akan menjadikannya sukar untuk berehat.

Dengan bantuan slits, anda boleh menghasilkan bilangan corak tak terhingga.

Kelebihan utama siling teruk, pada pendapat saya - adalah peningkatan estetika. Perlindungan sedemikian memberitahu bilik gaya yang unik dan sangat menarik. Pada masa yang sama, ia adalah universal dan sesuai untuk sebarang reka bentuk.

Di samping itu, siling yang diukir boleh dihiasi dengan kesan cahaya yang berbeza. Untuk tujuan ini lampu tempat atau jalur LED sering digunakan.

Kain kelihatan hampir telus.

Terima kasih kepada perforation dan backlighting, adalah mungkin untuk mencipta kesan translucence salutan. Pilihan ini sangat luar biasa dan bilik kelihatan dalam kes ini pada asalnya.

Siling berlubang di bilik mandi.

Di bawah ini saya memberikan kelebihan kelebihan siling hujungnya:

 1. Oleh kerana ketahanan kelembapan kain dan pertukaran udara yang baik, mereka boleh dipasang di bilik basah.
 2. Slot membuat pengudaraan lebih baik. Panel tidak bertepuk tangan atau mengembang kerana draf atau penurunan tekanan.

Regangkan trim cukup untuk lap dengan kain lembap.

 1. Kemasan berlubang tidak memancarkan dan tidak menyerap bau, ia tidak berbahaya, mesra alam, mudah dibersihkan.
 2. Siling berlubang berkualiti boleh memelihara warna asalnya selama bertahun-tahun.
 3. Lubang tidak mengganggu struktur dan integriti bahan dan tidak menjejaskan kekuatan mereka.

Lantai kedua siling diperbuat daripada GKL, digabungkan dengan kain berlubang.

Anda boleh menggabungkan selendang dengan lain-lain jenis siling yang digantung. Sebagai contoh, dengan analog papan gypsum. Bermain dengan tahap warna dan tekstur, meletakkan ini atau sorotan itu, anda akan melaksanakan semua niat reka bentuk.

Pemasangan salutan bersama-sama dengan sistem lampu mengambil maksimum dua hari.

 1. Pemasangan ceil regangan memerlukan sedikit masa. Ia dipasang dalam satu hari. Satu lagi hari diperlukan untuk pemasangan pendawaian dan pencahayaan.
 2. Sekiranya terdapat keperluan seperti itu, anda boleh mengeluarkan plat ketegangan dan sekali lagi memasangnya di tempat lain. Perkara utama di sini ialah dengan tepat mengukur dan menyesuaikan bahan kepada dimensi baru siling.

Siling berlubang mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

 1. Siling berlubang diregangkan adalah praktikal, boleh dipercayai dan tahan lama. Tempoh jaminan perkhidmatan mereka, yang disuarakan oleh pengeluar dan pemasang, adalah 10-15 tahun.

Hiasan siling regangan diukir

Untuk membuat kanopi berlubang kelihatan lebih berfaedah, ia boleh digabungkan dengan bahan lain.

GKL dan panel ukiran seolah-olah dicipta untuk satu sama lain.

Selalunya, eternit digunakan untuk menggabungkan dengan struktur ketegangan. Dengan bantuannya, tahap tambahan siling dibuat.

Jika anda merancang untuk membuat pembinaan pelbagai peringkat dengan tangan anda sendiri, maka saya cadangkan anda menggunakan cadar GCR tidak lebih tebal daripada 1 cm. Dalam kes ini, siling yang digantung tidak akan terlalu berat.

Nada yang berbeza dari peringkat memberikan hasil yang sangat baik.

Untuk membuat salutan lubang kelihatan lebih berkesan, anda boleh menarik lapisan papan gipsum satu atau dua kali lebih ringan atau lebih gelap. Oleh itu, anda akan mencapai reka bentuk yang lebih ekspresif.

Penamat, terdiri daripada dua lapisan panel - holistik dan diukir.

Kesan dimensi, iaitu, 3D, anda boleh mencapai, jika anda memohon dua lapisan warna berbeza siling regangan. Dalam kes ini, anda mesti memasang panel glossy atau matte yang lengkap terlebih dahulu. Kemudian ia ditutup dengan penutup berlubang.

Dalam jarak di antara mereka, anda boleh memasang pencahayaan berwarna-warni.

Reka bentuk permukaan cahaya

Menghidupkan dan mematikan cahaya latar, anda boleh mengubah tahap kecerahan bilik.

Siling berlubang meninggalkan peluang yang baik untuk menggunakan pelbagai kesan cahaya:

 1. Melalui slits, kedua-dua cahaya terang dan terang boleh pergi. Ini akan membantu anda, contohnya, untuk membahagikan bilik ke kawasan fungsian yang berbeza.

Lembut, cahaya yang tersebar sesuai untuk bersantai.

Pencahayaan yang terang sangat sesuai untuk kawasan kerja bilik. Bahagian bilik itu, yang dimaksudkan untuk relaksasi, lebih baik diterangi.

Sarung reka bentuk dalam bentuk langit malam.

 1. Asas reka bentuk siling, anda boleh lakukan, misalnya, langit berbintang. Sebagai bintang, anda boleh menggunakan sorotan miniatur warna yang berbeza.

Dan ini juga siling gerudi.

Sangat baik, siling dengan motif yang berlainan langit berbintang akan kelihatan seperti di dalam bilik tidur. Ia akan membantu anda mencipta suasana romantik dan santai di dalam bilik rekreasi.

Panel itu diterangi dari bahagian dalam.

 1. Jika lekapan lampu diletakkan di belakang kain berlubang, anda akan dapat mencipta varian paling menarik dari reka bentuk lampu bilik.

Dalam kes ini, seluruh permukaan siling akan diterangi sepenuhnya. Cahaya akan menembusi slot dari bahan ketegangan, jatuh di dinding, lantai dan objek dalaman, mencipta kesan asal.

Pemasangan siling dengan lampu luar.

 1. Sekiranya luminair diletakkan di luar panel berlubang, penembusan akan kelihatan seperti angka gelap dan titik pada latar belakang yang berwarna-warni.

Gabungan pencahayaan luaran dan dalaman.

 1. Dan akhirnya, anda boleh memilih lagi variasi pencahayaan - digabungkan. Untuk tujuan ini, anda perlu memasang siling dua jenis lampu - luaran dan dalaman. Termasuk mereka yang anda boleh dengan serta-merta atau secara bergantian.

Saya amat mengesyorkan jenis pencahayaan siling regangan ini, sebagai yang paling estetik dan hebat.

Alat pencahayaan yang boleh digunakan

Jalur LED akan membantu anda membuat pelbagai kesan pencahayaan.

Siling regangan berlubang membolehkan penggunaan hampir semua jenis peralatan lampu:

 • Lampu sorot LED, serta reben RGB, SMD dan LED;

Tiub Neon adalah pilihan yang sangat baik untuk siling berlubang.

 • lampu neon;
 • gantung dan terbina dalam candelier;
 • peranti pendorong (penjimatan tenaga);
 • analog halogen dan sebagainya.

Di bawah adalah arahan kecil sebagai contoh pencahayaan:

Skim pemasangan lapisan dua lapisan.

 1. Untuk mencipta backlight yang berkesan, gunakan filem PVC berlubang sebagai salutan overhead muka. Slotnya boleh mempunyai diameter 1.3-1.8 mm.
 2. Pada tingkat kedua siling regangan, gunakan kain poliuretana yang menyebarkan cahaya khas.
 3. Pasang lekapan lampu terpilih di antara bahan yang diukir dan ringan. Oleh itu, anda akan mencapai kesan cahaya dan optik yang unik.
 4. Pada masa yang sama, cahaya berselerak dan mencerminkan akan dilepaskan melalui penembusan web PVC. Oleh itu, instrumen akan menjadi tidak kelihatan.

Sekeping kain yang ringan diterangi dengan alat pendarfluor.

Dengan bantuan luminair pendarfluor mungkin untuk mencapai kesan keseragaman luminescence yang berasal dari dalam kanvas.

Tiub tiub warna dan putih neon, serta jalur LED menjadikannya mungkin untuk menghasilkan semula siling pelbagai kesan kelantangan cahaya dinamik.

Gabungan neon dan pemancar cahaya diod.

Sebagai contoh, perubahan lancar dalam warna bahan ketegangan, disertai oleh perubahan intensiti kerlipan dan cahaya sepanjang perimeter permukaan siling.

Kesan cahaya dinamik asal boleh dicapai dengan menggabungkan tiub neon dengan LED multicolor RGB-pita.

Anda yakin bahawa siling regangan dengan perforasi mempunyai banyak kelebihan dan merupakan hiasan yang sangat menarik. Mereka menyediakan peluang yang mencukupi untuk reka bentuk premis, termasuk melalui susunan pelbagai pilihan lampu. Saya telah menerangkan ini dengan lebih terperinci.

Video dalam artikel ini akan menunjukkan topik dengan jelas. Soalan anda tinggal di komen, saya akan gembira »width =» 640 "height =" 360 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

Anda yakin bahawa siling regangan dengan perforasi mempunyai banyak kelebihan dan merupakan hiasan yang sangat menarik. Mereka menyediakan peluang yang mencukupi untuk reka bentuk premis, termasuk melalui susunan pelbagai pilihan lampu. Saya telah menerangkan ini dengan lebih terperinci.

Video dalam artikel ini akan menunjukkan topik dengan jelas. Tinggalkan soalan anda dalam komen, saya akan dengan senang hati membantu!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10