Siling dalam gaya loteng

Bold kombinasi dan pendekatan yang tidak biasa ke pedalaman: siling dalam gaya loteng

Mungkin sukar untuk mencari gaya yang lebih paradoks daripada sebuah loteng yang menggabungkan perkara yang seolah-olah tidak serasi. Ia menghairankan menggabungkan kesederhanaan dan kemewahan, trim kasar yang dikelilingi bersebelahan dengan penghalusan dan rahmat. Gaya ini memusnahkan stereotaip dan membuat penampilan baru pada ciri-ciri biasa keselesaan rumah. Siling dalam gaya loftsemse tidak kelihatan seperti reka bentuk elegan siling moden arah lain.

Gaya loteng itu dilahirkan pada tahun empat puluhan di kilang-kilang terbiar dan manhattan manufactories di Manhattan. Kedai-kedai yang luas dengan sewa yang sedikit menarik perhatian orang-orang profesion kreatif, yang mengatur studio dan galeri mereka di dalamnya. Kedai-kedai kilang memberikan peluang untuk memainkan imaginasi liar artis.

Interior diubah mengikut selera para pemilik, ia menambah unsur artistik. Di dataran besar dengan tingkap besar, bersebelahan tembok bata yang sederhana dan rasuk kayu terdedah di siling, seseorang dapat melihat permaidani buatan tangan, sofa kulit yang mahal, tab mandi antik.

Interior moden dalam gaya loteng

Secara beransur-ansur, gaya loteng itu dipindahkan ke rumah-rumah mewah, dan rumah-rumah hari ini yang direka dalam arah ini menjadi milik orang kaya.

1

Keanehan gaya adalah ketiadaan partisi dalaman dan maksimum ruang bebas. Zon dipisahkan dari satu sama lain mengikut tiang, kabinet dan rak, lantai dan kemasan dinding tertentu. Pemisahan mudah alih boleh digunakan. Selalunya dalam satu bilik ialah dewan, ruang tamu, ruang makan, bilik tidur, dapur.

Anda sentiasa memerlukan ruang untuk gaya ini. Hanya kawasan yang besar dengan siling tinggi dan tingkap besar membolehkan untuk merealisasikan semua idea dan idea reka bentuk. Di dalam sebuah pangsapuri moden tidak mungkin dapat melaksanakan pedalaman seperti itu, anda hanya boleh mencipta sebagian sebahagian daripada unsur-unsurnya. Di bawah gaya ini, reka bentuk rumah yang direka khas.

Kenapa gaya ini begitu popular hari ini? Tidak sukar untuk menjelaskan perkara ini. Loft bukan sekedar arah reka bentuk, tetapi peluang untuk mengekspresikan identitas seseorang, untuk mengelakkan piawaian yang diterima dalam reka bentuk dalaman, yang menetapkan had tertentu dan membuat tempat tinggal sama seperti satu sama lain. Loteng - ia sentiasa tidak dapat diramalkan, penyelesaian yang tidak dijangka dan tidak standard, ruang besar untuk imaginasi pereka.

Cara membuat siling dalam gaya loteng: 4 jenis siling

Siling dalam gaya loteng sempurna untuk sebuah apartmen di mana personaliti mewah hidup: artis, pemuzik, penulis Loft dalam bahasa Inggeris bermakna "loteng". Dalam gaya loteng, keseluruhan pedalaman dibina berdasarkan prinsip reka bentuk dalaman yang belum selesai. Bilik-bilik dalam gaya loteng penuh kekurangan yang ketara: bata dan konkrit yang tidak dirawat, seolah-olah perabot yang dibina dengan cepat, hiasan asal dan tidak rumit. Loteng ini sesuai untuk sifat kreatif, serta bagi mereka yang ingin melihat barang kemas bergaya di rumah mereka dari pereka maju. Mengenai bagaimana untuk membuat siling dalam gaya loteng, kita membaca di bawah.

Kami membuat reka bentuk yang bergaya: siling loteng

Malah, terdapat banyak pilihan bagaimana untuk membuat siling dalam gaya loteng, tetapi semua pilihan ini menggabungkan satu perkara: kilauan berkilat dan pemandangan cantik yang anda tidak akan dapati di sini.

Ciri siling, yang dibuat dalam gaya loteng, adalah penggunaan balok pepejal daripada kayu pepejal

Yang mana boleh membuat siling dalam stylistik loteng:

 1. Siling tidak dirawat yang konkrit. Bertindih konkrit licin kelihatan kuat dan tidak mengganggu. Kismis siling sedemikian dalam kecerunan semulajadi pada salutan konkrit.
 2. Putih sempurna. Sekiranya anda hanya mahu membuat elemen gaya loteng, maka anda tidak boleh memberi tumpuan kepada siling, dan membuat siling regangan dari permukaan matte. Untuk apa-apa kain penyelesaian atau matte PVC adalah sesuai.
 3. Logam. Siling regangan akan kelihatan tinggi jika anda membuat permukaan metallized dengan mereka. Untuk melakukan ini, gunakan PVC matte abu-abu dan satin kelabu-biru, ia memberikan sinar metalik yang menyenangkan. Siling dengan kesan ini akan menyerupai lantai penyimpanan kilang, yang sangat berfaedah untuk gaya loteng.
 4. Rasuk. Jika siling anda tidak mempunyai balok kayu semulajadi, maka anda boleh membuat gipsum plasterboard meniru garis di siling. Siling bantuan sedemikian akan menyerlahkan tema loteng. Rasuk boleh dibuat untuk kayu dan logam.

Kayu yang tidak diikat juga boleh menjadi bahan yang sangat baik untuk siling loteng.

Sebagai pelengkap kepada siling loteng-pedalaman

Siling di bahagian dalaman loteng bukan sahaja tumpang tindih, sesuai dengan gaya. Ia juga merupakan zon ketat berfungsi. Secara umum, loteng itu menggalakkan fungsi eksklusif semua item yang berada di dalam bilik. Hiasan dalam gaya loteng - ini adalah cara untuk melakukan perkara yang berguna untuk hidup, bagaimana mereka sesuai bersama.

Siling dalam gaya loteng digabungkan dengan dinding yang ditutupi dengan kertas dinding yang menyerupai bata atau batu alam

Siling ini membantu dalam mencipta corak dalaman holistik seperti berikut:

 • Ketinggian siling. Pada mulanya, gaya loteng timbul atas dasar orang menguasai tempat kediaman yang dahulu bukan premis kediaman, di mana terdapat siling yang sangat tinggi. Oleh itu, pada zaman kita untuk mencipta gaya loteng adalah premis yang lebih sesuai, di mana ketinggian siling memberikan peluang untuk berjalan dengan pantas.
 • Zonasi. Atas sebab di atas, bukan sahaja menegak bilik itu agak besar, tetapi juga keluasan bilik itu agak besar. Ini menimbulkan kecenderungan loteng untuk merekabentuk rumah dalam format studio, di mana banyak proses yang berbeza berlaku dalam satu bilik, hanya dibahagikan kepada zon, tetapi tidak ke bilik. Ini hanya siling yang betul, yang akan menyerlahkan zon dengan bantuan menonjolkan zon tertentu, dengan bantuan tahap tambahan, serta penyelesaian warna dan tekstur.
 • Pencahayaan. Lampu berpusatkan mencipta imej holistik, dan pencahayaan titik - membantu menegaskan zon. Kedua-dua fungsi dan kedua-dua jenis peranti pencahayaan adalah penting. Untuk bilik yang besar dan tinggi dalam gaya loteng sering menggunakan kandil siling besar dalam gaya klasik, rendah tergantung pada tali dari siling tinggi.

Siling tidak hanya meliputi semulajadi kediaman, tetapi juga perincian yang sangat penting untuk mewujudkan pedalaman.

Kami sedang bekerja di siling konkrit: suasana loteng di rumah anda

Konkrit adalah bahan mesra alam yang digunakan dalam hampir semua jenis bangunan moden. Oleh itu, konkrit - ini bukan sahaja merupakan tambahan yang bergaya kepada bahagian dalam loteng, tetapi juga satu penyelesaian mudah yang akan mengurangkan kerja pembaikan kepada minimum tindakan.

Siling konkrit dalam gaya loteng hampir tidak memerlukan hiasan, jadi anda boleh menyimpan wang untuk pembaikan

Bagaimana untuk menambah konkrit dalam reka bentuk loteng:

 1. Tiada jalan. Pilihan yang hebat, yang tidak memerlukan usaha atau pelaburan! Anda tidak perlu berbuat apa-apa dengan siling atau dinding konkrit. Cukup pasang lampu.
 2. Plaster kasar. Kemasukan plester akan membuat konkrit lebih banyak timbul dan menarik. Anda juga boleh menang untuk membuat siling anda teduh yang diingini.
 3. Cat. Gunakan cat untuk siling konkrit dalam gaya loteng, anda perlu tanpa sebarang penjajaran. Sapukan lapisan nipis dan pukulan yang tidak rata ke siling. Pilihan ini akan memberikan naungan yang indah dan tidak merosakkan warna permukaan konkrit.
 4. Rasuk. Ke siling konkrit adalah mungkin untuk menyambung balok hiasan dari pokok atau logam. Jadi siling anda akan menjadi lebih kejam dan berani.

Beton mempunyai banyak kelebihan: ia cantik, kemas dan selamat.

Hiasan cahaya siling di loteng

Lekapan - ini merupakan bahagian penting reka bentuk siling dan keseluruhan bilik secara keseluruhan. Oleh itu adalah penting untuk memahami peralatan pencahayaan mana yang sesuai untuk gaya yang dipilih. Terutama, jika ia datang ke loteng, maka lampu memainkan salah satu peranan pertama. Peranti pencahayaan - salah satu dari beberapa yang benar-benar menghiasi interior loteng.

Untuk siling yang dibuat dalam gaya loteng, gantung candelier

Beberapa lekapan yang sempurna melengkapkan gaya loteng:

 • Bola lampu "Ilyich". Ia mungkin terkejut, tetapi lampu pijar tanpa plafond adalah penyelesaian yang indah dan bergaya untuk pedalaman loteng. Pencahayaan seperti itu boleh diletakkan sebagai titik di atas kawasan kerja di dapur, di bilik persalinan atau di perpustakaan rumah. Main dengan panjang hanger dan saiz mentol. Cara belanjakan untuk merasa seperti tuan gaya loteng.
 • Tempat pada engsel. Lekapan pada engsel dengan persatuan penyebar segitiga dengan seni foto, serta lampu sorot Hollywood. Walau bagaimanapun, lampu pusingan dengan cara sederhana sesuai dengan tema loteng.
 • Bilahnya. Penggemar Luminaire dalam gaya pejabat. Nyaman dan sangat bergaya.
 • Berteknologi tinggi. Dalam banyak cara, gaya loteng menggema gaya berteknologi tinggi. Lekapan, dengan murah hati direka oleh pereka dalam arah berteknologi tinggi, berjaya menjadi biasa dan dalam suasana yang tinggi.
 • Klasik. Candelier mewah dengan sejumlah besar lampu, hiasan, berkilau, dll. Sebaliknya yang luar biasa itu hanya akan menekankan kecanggihan pedalaman dalam gaya loteng.
 • Lekapan retro. Retro adalah gaya yang banyak loteng juga jatuh. Pertunjukan dibuat dengan gaya gaya retro yang kasar, dengan sangat baik digabungkan dengan keburukan semulajadi loteng.

Lampu adalah peluang untuk menunjukkan permulaan kreatif dalam gaya loteng.

Bagaimana dengan betul menghiasi siling dalam gaya loteng (video)

Loft akan membolehkan anda membuat pedalaman yang bergaya, cantik, selesa dan murah untuk sedikit masa. Loteng - pilihan orang moden yang dinamik dengan rasa halus dan penampilan yang luas. Jadikan siling anda supaya dia menetapkan mood untuk seluruh bilik.

Bagaimana untuk tidak merancang sebuah apartmen di gaya loteng: 5 kesilapan tipikal

Loft paling sering dikaitkan dengan premis perindustrian yang besar (bekas gudang, bengkel kilang, kilang), ditukar menjadi pejabat atau apartmen. Tetapi sekarang gaya ini telah menjadi begitu popular sehingga mereka cuba menerjemahkannya walaupun dalam pangsapuri biasa. Sebagai menunjukkan amalan, ia sangat berjaya membuat gaya di bawah loteng dalam unit bersaiz kecil. Perkara utama adalah mematuhi peraturan tertentu dan berhenti tepat pada waktunya, mengelakkan "kemuliaan". Mengenai kesilapan tipikal kami dalam mewujudkan gaya loteng di sebuah apartmen dan cara untuk menyelesaikannya memberitahu pakar kami - pereka Pavel Gerasimov.

Pavel Gerasimov - pengarang tetap InMyRoom, pereka dalaman, pengarah bersama bengkel Geometrium. Dia terlibat dalam reka bentuk dalaman dalam gaya moden bahan-bahan mesra alam. Beliau percaya bahawa pedalaman di negara kita harus moden, selesa dan semula jadi, dan orang - gembira dan sihat.

Kesalahan # 1: unsur gaya terlalu banyak

Sekiranya anda tidak mahu menjadikan pangsapuri anda menjadi hangar atau bengkel, maka ingatlah peraduan. Jangan cuba untuk mencipta semula seluruh suasana loteng - hanya buat beberapa petunjuk, masukkan beberapa elemen dan ciri gaya ini. Oleh itu, tidak perlu mendirikan dinding konkrit sepenuhnya, menggantungkan banyak lampu perindustrian, mengisi lantai dengan konkrit, meninggalkan kerja bata tidak berubah, dan siling tanpa cat.

Membuat sebuah apartmen di gaya loteng, sangat dihalang: anda boleh satu dinding dengan bata atau plester untuk konkrit, dan cat lain atau menggunakan selesai tekstur yang rata. Lampu di gaya loteng, hanya tinggal di atas meja, dan di tempat lain menetapkan lampu yang tersembunyi dengan sumber cahaya terbina dalam. Tugas utama adalah untuk menekankan elemen-elemen tertentu gaya lidi, mengelakkan busting.

Kesalahan # 2: penggunaan kerja keras murah

Jika anda merancang untuk menggunakan tiruannya daripada kerja keras bata, maka anda tidak perlu menyimpannya. Adalah lebih baik untuk menghabiskan masa dan wang mencari batu hiasan yang baik yang dihadapi oleh pengilang Eropah. Jangan bereksperimen dengan plaster atau beli batu bata tiruan yang murah. Jika anda menggunakan batu bata hiasan, maka ia harus kelihatan seperti semula jadi dan indah sebagai yang sebenar.

Kesalahan # 3: siling rendah

Di premis industri yang besar, siling sentiasa tinggi - ini adalah salah satu kelebihan gaya loteng. Tetapi dalam pangsapuri biasa siling tidak boleh disentuh: ia tidak perlu untuk menurunkannya, untuk memasang logam atau kayu balok. Sekiranya ketinggian siling tidak melebihi tiga meter, maka lebih baik tidak membahagikannya ke tahap yang berbeza. Cuba untuk mengekalkan ketinggian siling sebanyak mungkin dan cat dengan warna putih. Untuk menaksir sebuah apartmen di bawah loteng, siling mesti tingkat dan tanpa butiran tambahan.

Kesalahan # 4: kelebihan palet gelap

Connoisseurs gaya loteng sering memilih perabot dalam gaya vintaj: contohnya, sofa yang diperbuat daripada kulit lusuh gelap, meja yang dibuat dari kayu oak yang berwarna tua, lampu logam hitam, kayu gelap dalam dekorasi. Tetapi di sini adalah sangat penting untuk tidak "menggelapkan". Sekiranya anda mempunyai dinding yang diperbuat daripada bata berwarna merah, dan lantai itu diperbuat daripada kayu gelap, maka jangan mengurangkan ruang, anda perlu meringankan sedikit: sebagai contoh, anda boleh menggunakan kain ringan di sofa dan tekstil. Peraturan ini terutama berlaku di pangsapuri standard, di mana bilik-bilik kecil. Mengikut perbezaan yang munasabah: jika anda mempunyai perabot gelap, maka dinding dan cat siling dalam warna cahaya. Dan sebaliknya.

Kesalahan # 5: kurang aksen jelas

The loteng-tema di pangsapuri standard kecil kelihatan kali sangat ruang dan tidak selesa. Adalah penting untuk tidak menggunakan skim warna neutral atau monokrom di pedalaman. Ia adalah yang terbaik untuk membuat aksen warna terang. Harus ada beberapa warna. Biarpun dalam kombinasi merah-biru-kuning. Adalah penting untuk memberikan ruang dalaman sedikit kesenangan dan keseronokan, supaya atmosfera logam ferus, bata dan konkrit tidak menekan anda dan tidak menimbang ruang.

Walau apa pun, mewujudkan dalaman dalam gaya loteng di pangsapuri standard bersaiz kecil bukan satu tugas yang mudah. Adalah penting untuk tidak keterlaluan dengan menggunakan kayu konkrit, logam dan bata yang tinggi, jangan lupa tentang aksen yang berwarna-warni dan tidak boleh dibawa oleh skema warna gelap. Sekiranya anda mengikuti peraturan mudah ini, anda akan mendapat bukan hanya bergaya, tetapi juga sebuah loteng yang selesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

32 + = 34