Siling di dalam gambar lorong

5 Tips untuk Memasang Langit Stretch di Koridor

Siling regangan akan membantu memberikan eksklusiviti dan keaslian ke dalam bilik kecil seperti koridor. Koridor adalah zon masalah untuk banyak pangsapuri dan rumah. Malangnya, selalunya susun atur pangsapuri direka sedemikian rupa sehingga koridor adalah sekeping ruang yang menyedihkan di mana beberapa keping perabot patut dimuatkan. Siling akan membantu menyelesaikan masalah dengan reka bentuk zon ini. Jika anda ingin belajar bagaimana untuk memperbaiki koridor dengan siling regangan, baca di bawah.

Siling siling di koridor: reka bentuk bilik

Biasanya orang tidak banyak memberi perhatian kepada reka bentuk siling di koridor, memberi penekanan kepada bilik-bilik lain. Walau bagaimanapun, ia adalah koridor yang merupakan bahagian pertama apartmen di mana orang jatuh. Oleh itu, sangat penting untuk memikirkan reka bentuk ruang ini.

Siling regang di koridor harus dituangkan ke bahagian dalam bilik itu sendiri dan menjadikannya lebih terang dan cantik

Koridor dibezakan dari bilik lain dengan ciri-ciri berikut:

 • ruang kecil;
 • kemustahilan untuk memasang kandil, hanya lampu tempat di tempat atau sconce;
 • Bentuk kompleks bilik, mungkin termasuk sudut, bertukar;
 • neutralitas relatif gaya bilik.

Siling regangan dengan mudah memenuhi semua keperluan ini. Kebenaran untuk setiap sudut di koridor perlu dibayar secara berasingan, tetapi anda akan mengelakkan masalah dengan memotong jubin siling, serta merobek siling. Siling regangan akan sempurna rata, dan pemasangan akan mengambil masa tidak lebih daripada satu hari. Kerja profesional tidak akan meninggalkan jejak: tidak ada debu dan kotoran di dalam bilik.

Reka bentuk siling di koridor sepatutnya sedar mungkin, kerana koridor ini mencipta kesan pertama keseluruhan apartmen.

Cara memasang siling regangan di koridor panjang

Koridor panjang dibentuk dengan sangat baik menggunakan siling regangan dan pencahayaan yang sesuai. Tugas utama siling regangan di dalam ruangan tersebut adalah pengembangan visual ruang.

Untuk koridor panjang, lebih baik menggunakan nada cahaya siling dan pencahayaan untuk melakukan sama rata di seluruh kawasan siling

Teknik-teknik berikut akan membantu mewujudkan satu isipadu dalam koridor panjang:

 1. Permukaan berkilat. Gloss kualiti mempunyai kebolehan yang hampir mencerminkan, setanding dengan permukaan cermin. Kesan ini sangat bermanfaat jika anda ingin mengembangkan ruang. Di samping itu, cahaya dari lampu, yang tercermin di permukaan, beregu.
 2. Susun beberapa tempat di sepanjang koridor pada jarak yang sama antara satu sama lain. Ini akan menjadikan aksen tepat di dalam rumah.
 3. Jangan sekali-kali menggantung lampu besar; candelier, sconce besar atau lampu lantai cuti untuk bilik lain.
 4. Siling, dibuat pada beberapa nada yang lebih ringan daripada dinding, juga akan mengembangkan ruang.

Berhati-hati dengan pilihan perabot. Berhenti pilihan di loker yang selesa. Perabot yang tinggi akan berantakan ruang yang sudah kecil.

1

Bagaimana untuk mengatur siling regangan di koridor kecil sempit

Jika koridor yang dikemukakan untuk pendaftaran adalah sangat sempit dan kecil, maka siling juga dapat membantu menangani keadaan ini. Hentikan pilihan anda pada permukaan berkilat ringan tanpa corak dan protes.

Siling siling putih hanya sesuai untuk koridor kecil

Berikut adalah beberapa idea asal yang akan membantu mempelbagaikan koridor sempit kecil:

 • Pencahayaan asal. Sebagai tambahan kepada tempat, reben cahaya atau panel cahaya yang terletak di tengah-tengah koridor atau beberapa panel kecil di sepanjang koridor akan kelihatan sempurna. Secara umum, permainan dengan cahaya menjimatkan ruang kecil, mengubahnya menjadi bilik yang selesa dan cantik, di mana ia bagus.
 • Warna siling. Ia sangat luar biasa dan cukup sesuai untuk melihat siling kontras yang terang, digabungkan dengan beberapa elemen pedalaman (bingkai gambar, jalur pada kertas dinding, pemegang pintu, dan lain-lain). Pilih warna cahaya warna kegemaran anda.
 • Sisi bergaya dan asli kelihatan siling berkilat warna hitam radikal. Tompok terang akan membantu untuk menekankan kecanggihan penutup gelap. Ciri-ciri reflektif akan membantu menghapuskan kesan penglihatan yang gelap.

Sila ambil perhatian bahawa hanya lukisan yang berkualiti tinggi mempunyai keupayaan yang tinggi untuk mencerminkan cahaya. Jangan berhemat pada firma itu; Jenama yang terkenal adalah jaminan siling yang boleh dipercayai, cantik dan tahan lasak.

Siling regangan dua peringkat di koridor

Secara tradisinya, siling dua tingkat terletak di bilik besar di mana anda boleh membiarkan imaginasi anda bermain dan membuat komposisi yang serius menggunakan tekstur, warna dan lukisan yang berbeza.

Siling regangan dua peringkat akan membantu menghiasi bahagian dalam koridor anda

Walau bagaimanapun, pada masa ini, teknik telah dibangunkan yang akan membolehkan reka bentuk siling dua tingkat supaya ia secara visual membesarkan koridor, menghiasnya dan menyediakan susunan alat pencahayaan yang ideal.

Apakah cara untuk mengatur dua tingkat filem ketegangan yang boleh dilaksanakan di ruang koridor sempit:

 1. Dalam koridor kecil, anda boleh membuat bingkai cahaya yang menonjol untuk permukaan berkilat yang lebih gelap. Teknik popular ini memperluaskan ruang dan membuat reka bentuk lebih lengkap.
 2. Bercakap dataran, terletak di sepanjang koridor panjang. Bergantung pada panjang boleh muat dari 2 hingga 5 kotak. Pembinaan sedemikian boleh menjadi tapak asal untuk komposisi cahaya. Pita dengan LED berwarna akan menghasilkan kesan siling terapung, dan warna-warna terang akan membuat aksen yang mewah dan suka bermain di salutan siling.
 3. Sekiranya ruang koridor anda membolehkan, anda boleh membuat gelombang tradisional dari 2 dan 3 tahap. Siling bertingkat - ini adalah penerimaan yang indah, sesuai untuk koridor segi empat yang besar.

Apabila bermain dengan tahap di koridor, cuba menggabungkan permukaan matt dengan corak gloss asal. Percetakan foto atau lapisan siap dengan corak bertekstur - terpulang kepada anda.

Siling regangan di lorong dan koridor (video)

Koridor adalah masalah yang amat sukar bagi mereka yang tinggal di Khrushchev dan pangsapuri kecil yang lain. Tetapi, menggunakan nasihat yang tepat, serta berunding dengan pakar, anda akan dapat mencapai hasil yang sangat baik. Selepas memasang siling regangan dan pencahayaan, anda tidak mengenali koridor anda! Jangan lupa untuk memikirkan tata letak perabot; Skim koridor masa depan perlu diberikan kepada tuan sebelum kerja pembaikan bermula. Berhati-hati dengan pilihan syarikat! Hanya sebuah syarikat yang terbukti akan melakukan segala-galanya ke tahap tertinggi.

Siling regang di koridor (foto)

© 2017, homeli.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Siling di lorong - peraturan gabungan dan reka bentuk sempurna (50 foto)

Biasanya, melakukan pembaikan di lorong, kebanyakan orang bertanya-tanya mana silingnya lebih baik di lorong.

Cara yang sangat baik untuk mengubahsuai ruang dalaman lorong adalah dengan menggunakan siling palsu.

Mereka membantu untuk menyembunyikan kelemahan berikut siling asas: permukaan yang tidak rata, kelengkungan, pelbagai kelemahan pada papak. Sudah tentu, pemasangan siling palsu tidak mengecualikan jenis hiasan lain.

Untuk mengenali lebih dekat dengan pelbagai varian yang diberikan, mungkin di atas gambar siling di dalam dewan, yang dibentangkan di galeri kami.

Varian siling di lorong

Melakukan pembaikan, semua orang mahu siling di koridor kelihatan seperti di bilik-bilik lain apartmen atau rumah.

Adalah sangat penting bahawa dia tidak secara visual mengurangkan kawasan yang sudah ada di lorong itu.

Kaedah yang paling biasa menyelesaikan siling di koridor ialah:

 • Menamatkan plasterboard;
 • Siling regangan;
 • Siling dari simen;
 • Panel PVC;
 • Selesai dengan jubin busa.

Setiap orang boleh memilih cara yang memenuhi kehendak dan kehendaknya.

Idea untuk hiasan siling di lorong

Pada masa ini, terdapat banyak pilihan untuk reka bentuk siling di koridor, yang sering menyebabkan kekeliruan bagi pemilik pangsapuri banyak.

Anda boleh memangkas siling dengan jubin yang diperbuat daripada buih, atau anda boleh mengubah reka bentuk lorong dengan siling dua peringkat dengan ketara.

Mari kita pertimbangkan beberapa idea untuk menghiasi siling di lorong.

Anda boleh membuat kemasan indah siling di koridor, tanpa menghabiskan banyak wang.

Untuk hiasan siling di lorong kecil, panel plastik atau jubin yang diperbuat daripada polistirena, yang akan membantu menyembunyikan kecacatan permukaan asas, sangat baik.

Untuk lorong besar dengan siling tinggi, siling dengan kesan 3D, siling regangan, siling regangan berkilat dengan percetakan foto adalah sempurna.

Di sini pilihan adalah cukup luas, semuanya bergantung pada pilihan pemilik apartmen dan dimensi bilik. Anda boleh memilih penggantungan LED, atau anda boleh menggunakan beberapa lampu sorot.

Ini hanya beberapa pilihan untuk menamatkan banyak yang sedia ada.

Cadangan untuk memilih siling

Pemandangan siling menarik dengan sempurna melengkapkan reka bentuk apartmen atau rumah. Agar siling untuk menyenangkan pemilik seberapa lama yang mungkin, perlu menyediakan semua butiran pada peringkat awal pemasangan siling di lorong.

Anda tidak boleh mengabaikan ketinggian siling. Jika siling tidak terlalu tinggi, maka anda tidak perlu menggunakan siling pelbagai peringkat dan candelier yang sangat besar. Pemilihan lukisan harus berdasarkan pada ruang dewan. Ia tidak praktikal untuk bilik kecil untuk menggunakan siling dengan corak yang besar.

Warna siling di lorong itu sebahagian besarnya bergantung pada lebarnya. Perlu diingat bahawa untuk peranti siling di lorong sempit, penggunaan warna gelap tidak boleh diterima.

Warna cahaya dapat mengembangkan ruang secara visual.

Menggunakan cadangan ini, anda boleh mengubah rupa lorong dan meningkatkan visualnya.

Menamatkan siling di lorong dengan plasterboard

Tidak semua orang boleh bermegah siling rata-rata di apartmen. Siling plasterboard di lorong akan membantu untuk menyembunyikan kecacatan siling dan mengukur permukaannya.

Penamat ini mempunyai banyak kelebihan:

 • ia menyembunyikan semua kelemahan di permukaan siling asas;
 • di bawah kadbod gipsum anda boleh menyembunyikan pelbagai jenis komunikasi;
 • pemasangan mudah;
 • reka bentuk yang mudah;
 • kos bahan yang berpatutan;
 • siling ini sesuai untuk pelbagai warna;
 • Jangan sembunyikan ketinggian siling.

Hari ini, pilihan penamat siling ini sangat popular.

Siling regang di lorong hari ini adalah cara kegemaran lain untuk menyelesaikan siling.

Peranan yang sangat penting di sini dimainkan oleh hakikat bahawa sehubungan dengan persaingan yang besar harga bahan ini telah menurun dan siling regangan telah menjadi mudah diakses oleh massa yang lebih besar.

Siling regangan mempunyai beberapa kelebihan yang tidak boleh dinafikan:

 • ciri luaran yang luar biasa;
 • Kehilangan ketinggian asas siling yang tidak ketara;
 • keupayaan untuk mengekalkan jumlah besar air dalam kes kebocoran dari atas;
 • mungkin reka bentuk dua peringkat siling regangan di lorong dan penggunaan penutup siling gabungan;
 • kos yang boleh diterima;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • keselamatan alam sekitar bahan.

Walau bagaimanapun, bersama-sama dengan kelebihan siling regangan terdapat beberapa keburukan:

Lapisan ini tidak mempunyai kekuatan tinggi. Ia boleh dengan mudah rosak dengan memindahkan perabot tinggi atau bahkan bermain kanak-kanak.

Pemasangan siling regangan tidak profesional boleh menyebabkan pengekalan air yang lemah di permukaannya.

Jika kita membandingkan semua kebaikan dan keburukan siling regangan, maka kita dapat menyimpulkan bahawa tambahnya lebih besar. Dan ini bermakna bahawa siling regangan adalah jenis penamat yang paling disukai untuk permukaan siling.

Akhirnya, pilihan penamat untuk siling bergantung kepada rasa dan keupayaan pemilik pangsapuri.

Kami melengkapkan siling di koridor plasterboard: foto, reka bentuk dan 4 kelebihan

Drywall adalah bahan yang sangat baik untuk menamatkan siling di koridor. Drywall adalah lembaran yang terdiri daripada 2 lapisan kertas pembinaan dan lapisan mortar gipsum yang keras di tengah. Sebagai peraturan, koridor itu panjang dan sempit, dan ia tidak digunakan dengan apa cara sekalipun, tetapi walaupun di tempat sedemikian ia boleh membuat suasana yang selesa. Ia sesuai untuk menghiasi siling di tempat yang sempit sebagai koridor.

Siling plasterboard di koridor

Salah satu sifat utama drywall adalah bahawa ia bukan kalis air dan tidak mengekalkan kelembapan, dan dalam hal kelembapan di atasnya, kemungkinan besar anda akan perlu menukar siling. Ini adalah salah satu kelemahan utama drywall. Walaupun pada masa ini terdapat plasterboard tahan kelembapan yang lebih mahal berbanding standard. Satu lagi kelemahan yang sama penting ialah kecenderungan drywall untuk menukar warna dan ubah bentuk, yang juga mengubah warna siling.

Ciri utama membaik pulih koridor atau lorong adalah tidak masuk akal untuk melakukannya sehingga pembaikan selesai di bahagian apartmen, kerana mereka akan dibuang sampah dengan bahan binaan dan tidak perlu.

Lapisan plasterboard asal akan menjadikan siling anda luar biasa dan bergaya

Drywall mempunyai kelebihan, yang jauh lebih kuat daripada kelemahan:

 • Untuk membuat siling dari kadbod gipsum sangat mudah dan, perkara utama, murah;
 • Drywall dapat menyembunyikan semua kecacatan lapisan lama;
 • Kadbod gypsum adalah salah satu bahan yang paling plastik, dan ketika memilih bentuk atau jenis siling, Anda dapat memberikan mewah untuk membersihkan;
 • Dengan bantuan drywall anda boleh memilih reka bentuk siling sama sekali: siling pelbagai peringkat, pelbagai jenis pencahayaan.

Sebagai peraturan, koridor tidak berbeza dalam saiz. Oleh kerana itu, setelah meletakkan drywall, ruang akan menjadi lebih kecil secara visual, jadi sebelum memperbaiki semua detail harus dipikirkan dengan baik. Bagi koridor, pencahayaan yang baik harus dipilih. Dalam kadbod gypsum mungkin untuk menyesuaikan lampu dengan rasa apa-apa. Sebelum ini, anda perlu menyiarkan pendawaian, bagaimanapun, terima kasih kepada eternit itu tidak akan kelihatan. Sekarang, ramai pakar menasihati lekapan lampu titik yang dibina ke dalam drywall.

Sorotan adalah lekapan ringan dimensi kecil, direka untuk pemasangan di siling-siling yang digantung. Mereka boleh memberikan banyak cahaya walaupun di koridor besar, dan pemasangannya agak mudah.

Reka bentuk siling di koridor plasterboard

Pada pandangan pertama, ia mungkin kelihatan bahawa koridor itu adalah salah satu tempat paling mudah di sebuah apartmen dan mustahil untuk menjadikannya kreatif atau menjadikannya luar biasa. Walau bagaimanapun, hanya perlu untuk memulakannya untuk memahami bahawa ini jauh dari kes itu. Seperti yang dikatakan sebelum ini, papan gypsum adalah bahan plastik, dan terdapat banyak jenis bentuk dan jenis siling.

Pada masa ini, terdapat 3 jenis siling utama dari plasterboard:

Drywall adalah bahan plastik, jadi dengan itu anda boleh membuat siling apa-apa bentuk

Lajur diperkenalkan sangat lama ke pedalaman bilik. Fakta bahawa ini adalah kaedah yang baik dan masa ujian tidak diragui. Mereka pasti memberi ruang kepada keperibadian. Juga di dalamnya anda boleh menyembunyikan pendawaian elektrik.

Seperti dalam banyak perkara yang berkaitan dengan pembaikan, adalah perlu untuk membuat keputusan dengan banyak perkara terlebih dahulu.

Untuk memulakan, anda perlu menentukan di mana lajur akan, kemudian mengukur dengan bantuan plumbs titik penetapan pangkalan, dan pada akhirnya teruskan memasang lajur. Gerbang - ini mungkin yang paling sukar dalam reka bentuk dan pemandangan mahal siling dari papan gypsum, tetapi terima kasih kepadanya, anda boleh mengubah mana-mana bilik.

Tidak setiap apartmen boleh dibuat dengan siling yang melengkung, kerana untuk ini siling harus melebihi 3 meter. Cara paling mudah untuk mencapai hasil yang dikehendaki dalam pembuatan siling melengkung dapat, dengan melampirkan lembaran papan gypsum sebelum melengkung ke bingkai. Siling dua peringkat dan pelbagai peringkat - ini adalah jenis siling yang paling biasa dari papan gypsum. Siling sedemikian mempunyai bilangan pilihan reka bentuk dan reka bentuk yang paling banyak.

Siling yang indah dari kadbod gypsum dengan pencahayaan: foto di koridor

Siling dengan pencahayaan kini telah menjadi popular. Cukup menarik, fungsi utama pencahayaan di siling dari papan gypsum bukan pencahayaan itu sendiri, tetapi penciptaan suasana istimewa.

Ia boleh membezakan 3 jenis lekapan untuk siling ketegangan:

Badan dan lampu tanglung berada di belakang siling. Tidak sukar untuk meneka bahawa badan lampu yang menyala separuh terletak di belakang siling, sementara lampu menonjol dari siling.

Pencahayaan di siling plasterboard mencipta suasana istimewa, menjadikan koridor itu selesa dan cantik

Lampu overhed adalah seperti lampu lilin kecil.

Di samping itu, lekapan dibahagikan kepada berputar dan tidak berputar. Struktur lampu berputar agak rumit, dan akibatnya, pemasangan mereka juga memerlukan masa yang lama, tetapi dengan bantuan mereka mungkin, sebagai contoh, untuk menumpukan cahaya dari beberapa lampu pada satu titik, manakala lampu tidak berputar hanya bersinar dalam satu arah.

Yang paling biasa dan, mungkin, yang terbaik pada masa ini, luminair adalah lampu sorot, walaupun adalah berfaedah untuk memahami bahawa pilihan luminair bergantung kepada banyak parameter, dan ia adalah perlu untuk memilih mereka mengikut citarasa anda. Di samping itu terdapat pencahayaan yang kompleks dan umum. Sebagai peraturan, dengan lampu umum dan kompleks, cahaya dari lampu tidak sedarkan diri dan tidak cerah. Jika pendawaian tersembunyi di lajur atau di antara siling dan plasterboard, kemungkinan pembaikan atau pengubahannya akan terhad. Sebagai peraturan, candelier gypsum plasterboard yang digantung tidak dikeluarkan.

Kami membuat siling dari eternit dengan tangan kita sendiri di koridor

Sebelum memulakan reka bentuk siling regangan dengan tangan anda sendiri, berharga untuk membeli bahan yang diperlukan, fikirkan semua butiran pembaikan agar proses kerja berterusan.

Keseluruhan pembaikan akan terdiri daripada 3 peringkat:

 1. Persediaan untuk pembaikan;
 2. Memasang rangka;
 3. Pemasangan drywall.

Sebelum memasang siling dari papan gypsum, perlu dipasang dengan betul dan betul dengan bingkai

Apabila memasang bingkai, pertama sekali, ia perlu menandakan garis pembetulan profil, kemudian menetapkan profil panduan dan memperbaikinya dengan profil PP dengan bantuan skru mengetuk diri. Apabila bingkai telah siap, ia akan mungkin untuk meneruskan pemasangan drywall. Mengambil sekeping drywall di tangan, secara sukarela persoalannya muncul: "Di manakah muka dinding kering?". Cukup aneh, bahagian hadapan dinding kering tidak.

Pada tahap ini, kesulitan mungkin timbul, jadi sebaiknya mengambil bantuan orang lain. Seseorang harus menyimpan sekeping drywall, dan yang lain perlu memegangnya. Lembaran pemasangan bermula dengan sudut. Lembaran plasterboard gypsum tidak sepadan dengan perimeter antara satu sama lain. Papan gypsum diperbaiki dengan menggunakan skru. Kemudian anda boleh memasang lapisan lain plasterboard jika siling adalah dua peringkat.

Siling regangan di lorong dan koridor (video)

Bahan-bahan yang digunakan untuk menyelesaikan koridor atau lorong tidak seharusnya melanggar keharmonian bahagian dalam apartmen, namun, pada masa yang sama, mereka seharusnya tidak menarik. Oleh itu, koridor atau lorong tidak sepadan dengan skema warna dan kemunculan apartmen. Jika anda tidak menganggap ketidakstabilan kelembapan dan kecenderungan untuk ubah bentuk drywall, maka pada masa ini bahan ini adalah pilihan yang paling berjaya untuk menghiasi siling di koridor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 22 = 24