Technokinol bumbung lembut

Contents

Teknologi meletakkan Technonikol - panduan langkah demi langkah untuk memasang bumbung lembut

Selepas penampilan di pasaran pembinaan domestik bumbung lembut Technonikol, ia menjadi permintaan dalam bidang pendirian bangunan rendah. Ciri-ciri teknikal bahan bumbung ini membolehkan menggunakannya di banyak kawasan di negara ini dengan keadaan iklim yang berlainan.

Ciri-ciri lapisan lembut untuk bumbung Technonikol

Pengesahan berkualiti tinggi bumbung Tehnonikol adalah sijil ISO 9001, yang menjamin kebolehpercayaan pengeluar cap dagangan ini. Bitumen digunakan untuk membuat bumbung lembut.

Jualan ada jenis produk Tehnonikol:

Struktur atap bumbung Tehnonikol dicirikan oleh tahap kestabilan yang tinggi berkaitan dengan pengaruh mekanikal dan keadaan cuaca.

Dalam pengeluaran tenunan fleksibel, gentian kaca digunakan sebagai pangkalan, yang dibombardir dengan bitumen diubahsuai pada kedua-dua belah pihak. Di luar, produk dilindungi dari serbuk pecahan kasar kasar. Ini memercikkan kepingan jubin dalam pelbagai warna dan warna.

Di sisi sebaliknya, produk ini mempunyai salutan polimer bitumen - ia dilindungi oleh lapisan filem. Ia dikeluarkan sebelum meletakkan Technonikol.

Membran polimer dihasilkan dalam tiga versi:

1
 • berdasarkan polyolefin plastik;
 • menggunakan getah sintetik;
 • dengan penambahan pelapis.

Membran yang paling dituntut, yang dihasilkan berdasarkan PVC dengan pelapis, memberikan keanjalan bumbung dan ketahanan terhadap pengaruh suhu negatif. Untuk meningkatkan kekuatan tegangan, substrat itu diperkuat dengan jaring poliester.

Bagaimana untuk meletakkan Technonicon

Bumbung roll lembut Technonikol dibina pada bumbung rata bangunan untuk tujuan produksi dan pentadbiran. Produk yang dikimpal dihasilkan secara sintetik, ia mempunyai struktur lima lapisan.

Dalam proses pengeluaran, salutan bitumen digunakan pada kedua-dua asas bertetulang, seperti gentian kaca. Di atas bahan dilindungi dengan serbuk mineral dengan granul berwarna, dan pada sisi sebaliknya lapisan pelekat diri ditutup dengan filem polietilena.

Kelebihan produk atap ini adalah kalis air mutlak, rintangan kepada suhu minus dan kehadiran kualiti kalis bunyi.

Satu lagi aspek positif: teknologi meletakkan bumbung lembut Tehnonikol tidak menyediakan penggunaan peralatan yang canggih. Oleh kerana bahan yang disimpan dapat dengan mudah mengambil bentuk atap konfigurasi yang berlainan, termasuk kubah, ia sering digunakan oleh pereka untuk melaksanakan idea asalnya.

Pelbagai bumbung yang lembut, terutama shingles fleksibel, yang dihasilkan dalam pelbagai warna, membolehkan anda mempelbagaikan rupa isi rumah persendirian.

Urutan pemasangan bumbung roll

Apabila memasang salutan dari bahan Technonikol menggunakan salah satu daripada dua kaedah:

Yang pertama ini digunakan dalam susunan bumbung yang bernada. Untuk membetulkan kanvas, pengikat berlengan dan berlapis khas digunakan. Dalam kes kedua, gabungan itu dilakukan dengan menggunakan pembakar gas.

Teknologi meletakkan Technonikol ini digunakan untuk kerja pada bumbung rata:

 1. Ia perlu bermula untuk meletakkan linen dari titik paling bawah bumbung.
 2. Pertama, gulung bahan dilancarkan dan diselaraskan pada garis besar permukaan, memastikan salutan itu bertindih di bahagian bumbung yang menonjol.
 3. Untuk memastikan bahawa semasa pelarasan dan apabila web tidak dipindahkan, satu kelebihan perlu diperbetulkan dengan objek berat. Roofers mengesyorkan beberapa hari sebelum permulaan roll kerja meletakkan tegak, sehingga bahan itu mengambil bentuk bulat.
 4. Apabila bumbung digunakan, kaedah itu "pada dirinya sendiri". Kaedah ini membolehkan anda memantau bagaimana memanaskan lapisan bitumen. Akibatnya, roofer melihat jika masih perlu menggunakan pembakar. Pergerakan perlu dilakukan dengan lancar dan merata. Di tempat yang meletakkan bumbung lembut Tehnonikol dibuat, anda perlu menghasilkan pemanasan tambahan.
 5. Pembakar mesti disimpan sedemikian rupa sehingga kedua-dua lapisan bitumen lapisan bahan dan asas dipanaskan secara serentak. Apabila pemanasan tidak dilakukan dengan betul, maka roller bituminous akan muncul sebelum roll rolling.
 6. Dalam proses kerja, adalah perlu untuk memantau lebur seragam lapisan bituminous untuk mengelakkan penampilan zon sejuk dan superheated.
 7. Masa ketika pelarik melukis, isyarat kepada pembina bahawa dia harus melancarkan bahan selanjutnya. Apabila bitumen cair, ia mula menonjol di sepanjang tepi kanvas. Hasilnya adalah lebar jahitan sekitar 25 milimeter (baca juga: "Arahan dan teknologi meletakkan bumbung lembut - panduan langkah demi langkah").

Jika semasa meletakkan bumbung roll, ia menjadi perlu untuk mengimpal pelapis di atas serbuk mineral, kaedah pemasangan yang diterangkan di atas tidak akan berfungsi, kerana bumbung akan bocor. Baca juga: "Teknologi meletakkan bumbung lembut - urutan dan peraturan gaya."

Terdapat satu lagi pilihan, cara meletakkan Technnonikol dengan butiran mineral yang disimpan di atasnya. Mula-mula anda perlu mencairkan permukaan bahan dengan berhati-hati, kemudian, dengan menggunakan spatula, lemas taburkan pada lapisan bitumen panas. Hanya kemudian mereka meneruskan kaedah standard untuk menggabungkan salutan.

Timbul pandangan bumbung diletakkan di atas konkrit atau pada papak bulu mineral yg panjang lebar meratakan Unfilled atau salutan asfalt, secara kering atau dari blok kepingan simen-terikat atau asbestos.

Peringkat persiapan melibatkan beberapa langkah untuk menghilangkan unsur-unsur protruding di atas bumbung. Paip yang terletak secara vertikal, kotak ventilasi, parapet pertama ditampal dengan mortar simen, meletakkannya pada ketinggian di mana bahan-bahan untuk bumbung lembut Technonikol akan dihantar.

Di atas bumbung yang disediakan oleh menggabungkan permukaan harus ketulan konkrit pepejal, lubang, protrusions tajam tetulang sisa, kesan minyak, kerana mereka menjejaskan kualiti dan jangka hayat membran bumbung.

Sudut tajam mesti dihapuskan, debu dikeluarkan dengan pembersih vakum industri atau unit pemampat, kesan berapi pembakaran. Lubang berlubang besar dan retak ditutup dengan campuran simen-pasir, yang merangkumi gred simen M 150, dan slit tidak penting dituangkan dengan bitumen yang dipanaskan.

Teknologi meletakkan bumbung lembut

Lap salutan pada pangkalan rata. Kawasan secara bertahap meningkatkan penyelewengan di permukaan tidak boleh melebihi saiz 2 hingga 4 meter. Pemasangan dijalankan pada substrat kering, dan meter kelembapan digunakan untuk memeriksa tahap kelembapan.

Apabila tiada peranti sedemikian, maka sekeping filem polietilena diletakkan di permukaan. Jika selepas 4 jam tidak ada kelembapan, maka anda boleh meneruskan susunan bumbung.

Sebelum pemasangan, pangkalannya dibersihkan dengan teliti, kemudian disuntik dengan asas bitumen - sama ada dibeli atau dibuat dengan tangan dari bitumen dan petrol dalam nisbah 1: 3.

Untuk memastikan ketahanan operasi penutup lembut di atas bumbung pemilikan rumah sendiri akan membantu arahan pengeluar, yang menerangkan secara terperinci bagaimana cara melekat Tehnonikol dengan betul dan melengkapkan simpanan kimpalan bumbung. Ia mesti dipatuhi dengan ketat dan hasil yang sangat baik akan dipastikan.

Di antara banyak bahan bumbung, niche besar ditempatkan oleh bahan untuk pembinaan bumbung yang lembut.

Tempat istimewa diduduki oleh bahan-bahan yang dihasilkan di bawah tanda dagangan "Technonikol". Produk-produk syarikat ini mempunyai pelbagai dan kualiti yang tinggi, yang membolehkan penggunaannya dalam pembinaan bangunan untuk pelbagai tujuan.

Perbadanan menghasilkan bumbung lembut berdasarkan bitumen, termasuk bumbung yang dipasang. Pengeluaran bahan berdasarkan komponen bitumen-polimer juga telah dikuasai. Dan baru-baru ini pengeluaran membran polimer bumbung, berdasarkan resin getah dan petroleum-polimer, telah bermula.

Kategori harga untuk bumbung lembut Technonikol

Semua pengeluaran dibahagikan dengan pengeluar ke dalam empat kategori harga: Ekonomi, Standard, Perniagaan, Premium. Setiap daripada mereka mengandungi beberapa jenis bahan bumbung.

Kelas "Ekonomi" diwakili oleh bahan-bahan Glass and Bicrost.

 • Glassisol adalah asas gentian kaca, di mana pengikat dibuat pada kedua-dua pihak, yang terdiri daripada bitumen dan pengisi. Kemudian di kedua-dua belah lapisan pelindung digunakan - serbuk kasar atau filem polimer. Bergantung pada jenis lapisan pelindung, kaca-isole boleh terdiri daripada dua gred:

 • K - dengan percikan kasar dari bahagian depan dan filem polimer dari sisi web yang disimpan. Ia digunakan untuk peranti lapisan atas permaidani bumbung.
 • P - dengan filem polimer yang digunakan pada kedua-dua belah pihak. Ia digunakan sebagai bahan untuk lapisan bawah bumbung, serta untuk struktur kalis air.

Penebat kaca dicirikan oleh hayat perkhidmatan yang panjang dan pemasangan mudah.

 • Bikrost - ia terdiri daripada tidak reput asas (berlubang gentian kaca atau gentian kaca rangka), di mana pengikat berkualiti tinggi dilakukan dengan bitumen teroksida. Mengikut jenis salutan pelindung telah Bikrost persamaan lengkap dengan ketebalan besar Stekloizolom.Sravnitelno Bikrost sempena teknik menggabungkan, dan bukannya ikatan, untuk mengurangkan bilangan lapisan bumbung, memudahkan dan selamat proses meletakkan berbanding dengan bahan bumbung, menjimatkan wang yang besar e.
  • Mengenai ciri dan teknologi pemasangan jubin lembut akan memberitahu penerbitan ini.
  • Di bawah pautan ini anda akan belajar bagaimana untuk meletakkan bumbung lembut Ruflex, dan anda boleh mengetahui maklum balas mengenai penggunaannya.
  • Dan artikel ini ditujukan kepada bumbung lembut Tegol.

  Kelas "Standard" diwakili oleh bahan Linocom, Bipol dan Bikroelast.

   • Linocom - didasarkan pada gentian kaca atau serat poliester tanpa tenunan, di mana pengikat itu dibuat, dengan teknologi terbaru pengubahsuaian bitumen dengan bahan tambahan polyolefin. Ini memungkinkan untuk mendapatkan bahan yang jauh lebih unggul dalam sifatnya untuk bahan-bahan polimer-bitumen yang teroksida dan murah. Pemasangan Linocrom dibuat dengan cara memasang dengan api terbuka. Di bahagian bawah bahan terdapat penunjuk haba yang menandakan kesediaannya untuk diletakkan. Kanta digunakan untuk asas atap dan kalis air.

  • Bipole - juga terdiri daripada asas kuat, tidak membusuk, yang digunakan pengikat bitumen-polimer berkualiti. Bahagian bawahnya ditutup dengan filem polimer ringan, bahagian atas dengan serbuk atau filem mineral kasar.

  Bipole diletakkan di atas dasar konkrit pasir simen atau pasir dan disatu dengan obor propana. Lekatan bahan yang tinggi membolehkan ia dikimpal pada mana-mana permukaan yang tidak dapat diandalkan, menegak dan mendatar.

  • Bikroelast - dibuat sama dengan bahan-bahan sebelumnya, tetapi di sini digunakan astringen, disediakan mengikut teknologi khas. Oleh kerana itu, bahan itu mudah lentur pada suhu -10 derajat dan mempunyai rintangan panas hingga +85.

  Kelas "Perniagaan" diwakili oleh bahan-bahan Uniflex dan EcoFlex:

  • Uniflex - SBS diubahsuai, baja yang boleh dikimpal dan bahan kalis air. Bahan ini serasi dengan bitumen teroksidasi, jadi ia boleh digunakan walaupun untuk memperbaiki bumbung lama dirasakan bumbung.
  • Uniflex Vent - boleh digunakan untuk membaiki bumbung lama mempunyai lepuh dan buih, dan juga untuk peranti baru "bernafas" permukaan bahan dilindungi krovel.Ventiliruemaya jalur pengikat, ruang di antara mereka dipenuhi dengan pasir halus. Ia adalah saluran yang membolehkan bumbung untuk bernafas, memastikan ketiadaan gelembung dan keperluan untuk pembaikan kerap.
  • Ecoflex - Plasto-elastomer bahan weldable untuk bumbung dan kalis air.

  Impregnation base dihasilkan oleh campuran bitumen berkualiti tinggi dengan aditif plastomerik-elastomerik diubahsuai. Mereka memberikan ciri-ciri unik bahan: ketahanan terhadap suhu sehingga +120 darjah dan kelenturan hingga -50.

  Kelas "Premium" diwakili oleh bahan Technoelast dan Vestoplast.

  • Technoelast - Bahan permukaan yang diubahsuai SBS kebolehpercayaan yang meningkat. Lapisan bitumen polimer anjal digunakan pada asas pepejal. Oleh kerana pengubah menggunakan getah tiruan - SBS. Terima kasih kepada ini, hayat perkhidmatan Technoelast adalah kira-kira 30 tahun. Bahan ini boleh digunakan di kedua lintang selatan dan di wilayah Utara Jauh, kerana ciri-cirinya sepenuhnya sesuai dengan keperluan global yang paling ketat.
  • Westoplast - Ciri-ciri unik bahan yang disimpan ini adalah disebabkan oleh penggunaan polipropilena ataktik (APP) sebagai pengubah bitumen. Ia digunakan untuk bumbung atau kalis air dengan keperluan kebolehpercayaan yang meningkat. Ia sangat diperlukan dalam pengeluaran kerja dalam cuaca panas - terima kasih kepada peningkatan rintangan haba, sepenuhnya mengekalkan ciri-ciri asal, memastikan kerja yang selesa.

  Ia adalah unsur yang rata dengan takik yang digambarkan pada satu tepi. Di dasar jubin adalah gentian kaca, diresapi dengan bitumen diubahsuai.

  Permukaan atas unsur-unsur ditutup dengan serbuk basalt berbutir pelbagai warna, melindungi bahan daripada pengaruh mekanikal dan atmosfera. Permukaan bawah jubin diliputi oleh 60% dengan lapisan pelindung diri, jisim tahan fros yang dilindungi oleh sebuah filem.

  Jubin fleksibel digunakan pada bumbung dengan kemiringan 12 darjah. Kelebihannya ialah kemungkinan menggunakan bumbung mana-mana kerumitan (kubah, bumbung bulbous) dengan jaminan ketegangan lapisan 100%.

  Pelayan Teknonikol mempunyai ciri-ciri penyerap bunyi yang sangat baik.

  Dihasilkan oleh perbadanan di bawah jenama Logicroof dan Ecoplast.

  Mereka adalah filem kalis air polimer yang terdiri daripada tiga lapisan. Mereka mempunyai berat badan yang rendah dan fleksibiliti yang tinggi dengan kebolehtelapan sifar.

  Lapisan atas membran mengandungi penyerap UV, yang memastikan ketahanan bahan untuk radiasi ultraungu dan ketara memanjangkan hayat perkhidmatannya.

  Aditif khas yang diperkenalkan ke dalam bahan mengurangkan kebolehbakarannya, yang membolehkan penggunaan membran untuk bumbung bangunan dengan peningkatan keperluan untuk ketahanan api.

  Semua produk syarikat Technonikol direka dengan mengambil kira ciri-ciri cuaca Rusia dan sesuai digunakan di seluruh negara.

  Panel sandwic bumbung dengan penebat gabungan

 • Jubin bumbung diri pembersih Erlus - rupa bumbung berjubin yang sempurna.

 • Jubin semulajadi - gambaran keseluruhan pengeluar

 • Brizol dan Izol - bahan bumbung tidak penting

  Tambah komen Balas balasan

  Bahagian tapak

  Profil logam - jenis, ulasan dan harga

  Pemanas Knauf (Knauf) - ciri, ulasan, kualiti, teknologi pemasangan

  Panel sandwic bumbung dengan penebat gabungan

  Kalis air bumbung mandiri - pilihan bahan dan teknologi moden.

  Bumbung lembut Katepal (Katepal) - ciri, pemasangan, ulasan

  Pengeluaran jubin simen-pasir

  Plat bumbung untuk pemasangan bumbung

  Kesalahan tipikal dalam pemasangan bumbung yang miring dan cara untuk mengelakkannya

  Pilih papan beralun untuk pagar dengan harga ciri

  Pakar

  Vasily Romanovich.

  Pakar

  Penyertaan Terkini

  Dapatkan artikel menarik dari laman web kami terlebih dahulu.

  Ciri-ciri pemasangan bumbung lembut Tehnonikol

  Salah satu pengeluar terbesar bahan bumbung di wilayah Rusia adalah firma "Technonikol". Pakar-pakar syarikat itu mencipta jenis yang benar-benar baru kayap (Shinglas). Bumbung lembut Tehnonikol dalam permintaan dalam pasaran pembinaan bertingkat rendah. Kualiti produk dibuktikan oleh sijil kualiti iaitu ISO 9001.

  Menggulung bumbung jenama Tehnonikol

  Properties of Technonikol atap lembut

  Bumbung lembut (ubin) adalah produk yang agak baru di pasaran pembinaan Rusia, tetapi walaupun ini, ia mudah mendapat populariti. Ini adalah kerana praktikal dan ketahanan bahan. Bumbung lembut Tehnonikol sempurna disesuaikan dengan keadaan cuaca Persekutuan Rusia.

  Bumbung lembut boleh dipanggil bahan bumbung, yang dibuat berdasarkan bitumen. Bahan-bahan tersebut termasuk:

  • kayap fleksibel yang diperbuat daripada bitumen;
  • membran polimer;
  • bumbung mastic dan roll.

  Ciri-ciri struktur bumbung lembut membolehkannya menahan semua pengaruh mekanikal dan iklim:

  • Dasar jubin lembut adalah gentian kaca. Ia adalah impregnated dari dua pihak oleh bitumen diubahsuai dan dilindungi dari atas oleh serbuk basalt kasar pengisaran. Ia kerana bahannya mampu mengambil warna yang berbeza.
  • Di bahagian dalamnya, kayap diliputi dengan jisim bitumen-polimer.
  • Sebaliknya, lapisan atas jisim ditutup dengan bahan pelekat sendiri.
  • Perlindungan lapisan atas - filem silikon.

  Jenis Technonikol bumbung lembut di atas bumbung

  Properties yang wujud dalam bumbung lembut:

  • 100% kalis air;
  • rintangan kepada tekanan mekanikal;
  • kepraktisan;
  • sempurna dari segi penyelesaian reka bentuk;
  • penebat bunyi;
  • rintangan fros.

  Jadi apakah perbezaan utama antara bumbung lembut Technonikol dan bahan bumbung lain?

  1. Pertama, jubin fleksibel tidak memerlukan peralatan khas untuk pemasangan.
  2. Kedua, jubin fleksibel dapat melaksanakan idea-idea yang paling luar biasa dari pereka. Ia dengan mudah boleh mengambil apa-apa bentuk: dari bumbung standard gable ke kubah dan struktur bulbous.

  Pelbagai jenis technonikol bumbung lembut akan membolehkan anda membersihkan mana-mana, walaupun fantasi reka bentuk yang paling canggih. Ia dihasilkan dalam palet pelbagai warna, dalam pelbagai bentuk dan dengan luka yang berlainan di sepanjang tepi sirap.

  Teknologi meletakkan bumbung lembut Tehnonikol

  Pemasangan bumbung roll dilakukan dengan dua cara:

  Pengikat mekanikal digunakan dalam pembinaan bangunan dengan bumbung yang tidak rata. Panel-panelnya diperbuat dengan mastic dan pengikat.

  Bumbung lembut Technonikol diikat bersama dengan satu jubin jubin yang diliputi oleh kuku bumbung bergalvani dalam jumlah empat buah. Penekanan tersebut membolehkan untuk meningkatkan ambang kekuatan bumbung.

  Permukaan bahan Technonikol ke bumbung berlaku dengan bantuan bitumen cair. Apabila meletakkan, gunakan pembakar gas. Peletakan ini hanya boleh dilakukan pada bangunan dengan bumbung rata.

  Gambar menunjukkan bagaimana lebur bumbung Tehnonikol berlaku

  Ciri-ciri meletakkan bumbung lembut:

  Permukaan bumbung yang mana ia dirancang untuk memasang Technonikol adalah perlu:

  • Smooth and Smooth
  • kering

  Permukaan mesti mempunyai pengudaraan yang baik, oleh itu tidak disyorkan untuk memasang bumbung lembut semasa hujan. Kelembapan mesti sekurang-kurangnya 80%. Jika tidak, bahan mungkin membengkak.

  • Pakar menasihatkan penggunaan papan partikel kelembapan atau OSB sebagai asas;
  • Untuk ketahanan struktur di bawah pangkalan, ia perlu menggunakan peti yang diperbuat daripada kayu atau papan lapis. Reka bentuk peti perlu kuat, dapat dipercayai dan tahan beban tinggi;
  • Selongsong kayu perlu dirawat dengan antiseptik khas untuk mencegah pembentukan acuan;

  Masa yang sesuai tahun untuk memasang bumbung lembut awal musim bunga atau musim panas yang lewat. Ia adalah selama tempoh ini udara menyejuk hingga 6 darjah dan suhu ini paling sesuai untuk meletakkan bahan bumbung. Sekiranya rejim suhu tidak dihormati, maka pengering rambut bangunan perlu digunakan, ia akan membolehkan bitumen dapat dipenuhi dengan betul. Selain itu, jangan gunakan haba, gaya ini mengancam dengan masalah dengan penghapusan filem pelindung.

  Untuk meningkatkan hayat perkhidmatan bumbung, adalah perlu untuk menjaga pengudaraan:

  • Untuk mewujudkan aliran udara di bawah bumbung, peranti digunakan - aerator;
  • Jubin harus tersebar ke arah dari bawah ke atas. Anda boleh bermula dari mana-mana sudut;
  • Apabila memasang sendi pangkuan bumbung yang lembut ditambah dengan paku;

  Pemasangan bumbung lembut Technonikol pada video

  Itulah bagaimana pemasangan Technonikol bumbung yang fleksibel berlaku, video menunjukkan pemasangan ubin lembut pada contoh bumbung yang tidak standard.

  Lihat pemasangan video tenunan lembut

  Sehubungan dengan keanjalan dan kelembutan bumbung, ia mudah diangkut. Juga, sinaran matahari memanas bahan, yang menyumbang kepada ikatan yang lebih baik (dua kalis air kalis air).

  Kue bumbung teknologi bumbung lembut

  Pai bumbung adalah pembinaan pelbagai lapisan yang menghalang impak pada bumbung faktor negatif yang timbul semasa operasi.

  Lapisan kek bumbung Tehnonikol bumbung lembut (atas ke bawah):

  1. Bumbung lembut Tehnonikol
  2. Bahan lapisan
  3. Rims
  4. Counter-brus (rel balas)
  5. Membran hidrobear atau SDM
  6. Pemanas
  7. Kasar kasar
  8. Parabarrier
  9. Sistem bumbung
  10. Penebat haba
  11. Kotak yang lebih rendah (mengekalkan penebat haba)
  12. Penebat wap

  Asas adalah papak konkrit.

  Foto itu menunjukkan struktur bumbung bumbung

  Sekiranya terdapat papak konkrit di dasar bumbung, lapisan kek bumbung disusun seperti berikut (dari atas ke bawah):

  1. Permaidani bumbung
  2. Pasir simen dilancarkan di cerun konkrit claydite
  3. Pemanas
  4. Penebat wap
  5. Papak konkrit

  Jika terdapat lembaran profil di dasar bumbung, lapisan kek bumbung diatur seperti berikut (dari atas ke bawah):

  1. Permaidani bumbung
  2. Penebat bulu mineral
  3. Penebat wap
  4. Profiled

  Harga Technonikol bumbung lembut

  Syarikat "Technonikol" menawarkan pelbagai bahan kelas. Gulungan bumbung Tehnonikol digunakan secara aktif dalam pembinaan kemudahan kediaman dan pengeluaran.

  Kos setiap kelas bergantung kepada kualiti dan kehidupan material, seperti lembut bumbung kelas "Ekonomi" akan berlangsung kira-kira 5 tahun, dan "Premium" bahan-bahan kelas memberikan kehidupan yang terjamin 30 tahun.

  "Premium" adalah kelas tertinggi kekuatan, kebolehpercayaan dan mempunyai ciri khusus tambahan:

  • Kehadiran bahan roll hiasan, pelbagai warna;
  • Pengubahsuaian dengan aditif tambahan yang memberikan bahan keupayaan untuk "bernafas" dan kurang mudah terbakar.

  Pengedaran bahan oleh kelas:

  Foto itu menunjukkan bumbung yang ditutup dengan premium Technonikol bumbung lembut

  • Kelas "Premium". Ia mempunyai hayat operasi yang panjang lebih daripada 25 tahun. Mark: Technoelast. Kos adalah dari 92,50 rubles bagi satu meter persegi;
  • Kelas "Perniagaan". Menggabungkan bahan berkualiti tinggi untuk bumbung, dirujuk sebagai bumbung "bernafas". Jenama: Uniflex. Kos adalah dari 79.75 rubles bagi satu meter persegi;
  • Kelas "Standard". Ia direka bentuk untuk bumbung dengan pelbagai kecerunan. Setem: Bikroelast, Bipole. Kos adalah dari 55.75 Rubles bagi satu meter persegi;
  • Kelas ekonomi. Ia mempunyai proses pemasangan yang mudah dan cepat. Mark: Beekrost. Kos adalah dari 48.95 rubles bagi satu meter persegi.

  Kos pemasangan bumbung lembut Tehnonikol berbeza dari 150 hingga 300 rubel. Harga akhir bergantung kepada jumlah kerja dan reka bentuk bumbung.

  Bumbung adalah salah satu unsur utama dan mahal bangunan. Pemasangan bumbung yang betul memerlukan bahan berkualiti tinggi dan pemasangan profesional. Kerja pemasangan mesti dilakukan pada tahap tertinggi. Kemudian bumbung akan bertahan lama.

  Berikut adalah video latihan pada kalis air bumbung rata dengan penggunaan bahan Technonikol.

  Bumbung adalah salah satu unsur utama dan mahal bangunan. Pemasangan bumbung yang betul memerlukan bahan berkualiti tinggi dan pemasangan profesional. Kerja pemasangan mesti dilakukan pada tahap tertinggi. Kemudian bumbung akan bertahan lama.

  Ulasan dan komen: 2

  Technonikol baik pada harganya. Ia adalah sebuah syarikat yang dicipta sejak awal 90-an dan walaupun mereka membuat produk mereka mematuhi kehendak piawaian Eropah, bagaimanapun, kualiti akan menjadi lebih rendah. Tetapi kosnya beberapa kali lebih murah. Sekiranya saya memilih untuk pemasangan? Persoalannya adalah individu .. Menurut teknologi pemasangan ia sama dengan bumbung lain. Tidak ada yang rumit. Persoalannya adalah dalam ketahanannya. Tetapi bumbung asal Finlandia akan bertahan lebih lama.

  Saya ingin menerima daripada anda KP untuk peranti bumbung dari bahan yang digulung (tehnonikol):

  - satu kawasan seluas 2600 m2 pada papan bergelombang H75-750-0.7;

  - kos kerja dan kos bahan untuk menunjukkan secara berasingan;

  - selepas menghubungi anda, anda sudah bersedia untuk menghantar syarat-syarat Syarikat kami.

  Yang ikhlas, Ketua Jurutera V.V. Bersara

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.Required fields are marked *

  27 − 25 =