Tirai Filament di pedalaman foto

Langsir di pedalaman - 35 gambar yang indah

Baru-baru ini, hiasan premis dengan bantuan tirai thread (kisei) telah menjadi sangat popular. Mereka menghiasi bukan sahaja ruang pejabat, kelab, bar, salun, malah rumah dan pangsapuri.

Langsir - benang datang kepada kami dari Timur. Mereka digunakan untuk melindungi mereka daripada menembusi tingkap dan pintu cahaya matahari yang panas, tetapi, pada gilirannya, mereka tidak menghalang aliran udara segar.

Bahan yang dibuat oleh langsir jahitan boleh menjadi sangat berbeza: benang, benang logam, poliester, sintetik, manik, manik-manik, manik, trompet. Skim warna juga sangat pelbagai: dari terang yang kaya, berwarna-warni perlahan-lahan sehingga putih, kuning air, pilihan susu hanya bergantung kepada pilihan dan warna dari bilik anda.

Langsir-benang "Butterflies9raquo;, mewakili langsir filamen dalam kombinasi dengan rama-rama kain yang digambarkan pada langsir. Mereka datang dalam pelbagai warna dan corak dan digunakan terutamanya di bilik kanak-kanak.

Tirai filamen "Spiral 9raquo;, adalah tirai, di mana benang pada awalnya dipintal dalam bentuk lingkaran dan dalam mana-mana operasi, penampilan asal mereka kekal.

Tirai filamen "Rainbow9raquo; - ini adalah langsir lembut, di mana satu warna lancar mengalir ke yang lain. Bahan boleh digunakan sebagai warna yang sama, dan berbeza dengan warna.

Tirai filamen "Hujan 9raquo; - Langsir yang elegan ini, dengan lembut, tidak berseri bersinar, yang dicipta oleh benang Lurex, ditenun ke dalam reka bentuk.

Tirai filamen di pedalaman boleh digantung di mana sahaja. Mereka kelihatan sama baik di dapur dan di dalam bilik. Mereka boleh membahagikan ruang bilik tidur ke kawasan rekreasi dan kawasan kerja. Digunakan sebagai kanopi akan membantu mewujudkan suasana romantis. Permohonan di ruang tamu akan membawa kesesuaian tambahan, di tapak semaian - rasa perayaan.

1

Langsir ini tidak memerlukan penjagaan khas. Ia cukup untuk membasuh mereka dengan tangan atau mesin basuh di "synthetics9raquo; dengan detergen, goncang dengan baik dan bergantung di tempatnya.

Penting! Jika anda memadamkan tirai gelap terus thread dalam mesin basuh, ia adalah yang terbaik untuk tocang mereka ke tocang, perlahan-lahan twist dan dibasuh di dalam beg khas bertujuan untuk basuh.

Kelebihan langsir sutera dalam kombinasi dengan tulle, gambar dan peranan di pedalaman

Pelbagai warna untuk langsir benang membolehkan anda bereksperimen dengan warna. Apabila memilih reka bentuk bilik, memilih langsir yang sesuai adalah tidak penting. Ini adalah perincian yang mencipta rombongan yang diperlukan di rumah dan memberikan warna dan kesesuaian yang sesuai. Setakat ini, terdapat banyak jenis langsir, berbeza dengan bahan dan tekstur, tetapi lebih banyak lagi tiruan kain benang yang popular dengan kombinasi tulle. Mereka dapat menjadi hiasan penuh dari pedalaman apa pun tanpa banyak perbelanjaan.

Kelebihan menggunakan langsir filamen di pedalaman

Curtains tulle boleh menjadi perlawanan di kawasan pedalaman tanpa mengira cuaca, dan semua kerana tenunan halus mereka dengan sempurna yang membolehkan cahaya semula jadi dan aliran udara, menyebabkan bilik lebih baik pengudaraan yang baik, dan ia sentiasa menghormati tahap yang diperlukan kelembapan dan kesejukan.

Kanvas dirajut, dari mana tirai filamen dibuat, boleh mempunyai banyak corak tambahan dan interlacing luar biasa, dengan itu menambah warna yang aneh ke pedalaman.

Tirai filamen kelihatan hebat bukan sahaja dalam pembukaan tingkap. Mereka boleh digunakan sebagai tirai atau sejenis skrin antara dua ruang.

Walaupun ringan dan ketebalan bahan, tirai-tirai itu adalah legap dalam struktur mereka, yang bermaksud bahawa segala-galanya yang berlaku di dalam rumah akan tetap tersembunyi dari mata prying

Tirai boleh dibiarkan tidak disentuh, tanpa takut cahaya silau matahari. Tulle juga pasti melindungi bilik dari zarah habuk dan kelembapan berlebihan.

Tirai filamen, seperti yang telah disebutkan, cukup ringan dalam komposisi. Oleh itu, mudah untuk menjaga mereka. Tidak seperti bahan berat, mereka hanya dapat dibasuh dalam mesin basuh konvensional, yang sebelum ini diletakkan di dalam beg kapas khas, atau secara manual dan kering seperti biasa. Tiada pembersihan khas diperlukan.

Kanvas berukuran mempunyai sifat kekuatan tinggi, walaupun struktur udaranya. Tirai dan langsir semacam itu akan menjadi milik para pemilik untuk masa yang sangat lama

Tirai dari muslin boleh kelihatan agak berbeza, bergantung kepada komposisi dan corak. Pada masa ini, pereka kreatif menggunakan banyak butiran untuk membuat kelihatan lebih sempurna tirai filamen.

Reka bentuk dalaman dengan langsir benang (video)

Kisei kadang-kadang dipanggil "mi" kerana struktur tali. Dalam komposisinya boleh hadir sebagai kapas, dan meregangkan bahan sintetik. Bagi sesetengahnya ia menyerupai hujan cetek, yang dengan sendirinya kelihatan tidak biasa dan menarik. Walau bagaimanapun, untuk memberi lebih daya tarikan dan menggilap pereka sering pelengkap kain sentuhan yg menarik perhatian - untuk ini dalam kursus ini adalah manik-manik, manik, manik logam, benang bulu, rhinestones, dan lain-lain

Tulle thread halus boleh menjadi perincian dan hiasan bebas dari bilik. Tetapi untuk setiap bilik anda perlu berhati-hati memilih gaya yang betul dan teduh kain

Langsir Tulle di dapur boleh didapati di banyak rumah. Mereka lebih disukai kerana praktikalnya, kemudahan penyelenggaraan dan aksesibiliti. Untuk reka bentuk premis itu, lebih baik memilih warna cahaya, warna pastel yang lebih baik.

Tulle kelihatan agak organik di dalam bilik tidur, bagaimanapun, dalam hal ini lebih baik menambah langsir atau tirai. Dengan bantuan langsir tulle, anda juga boleh membahagikan bilik ke beberapa bahagian, mewujudkan, sebagai contoh, kawasan rekreasi.

Juga, tulle sesuai di kawasan tempat tidur, dan mudah berubah menjadi overhead kanopi yang hebat. Untuk membuat kesesuaian di dalam bilik kanak-kanak, anda boleh menggunakan pelbagai warna tulen asli dan bereksperimen dengan tekstur bahan: perhiasan biji dan angka lucu akan mempunyai anak-anak seperti.

Sebelum membeli langsir muslin, anda perlu membuat pengukuran yang tepat dari kornea dan ketinggian bilik, sehingga kemudian tidak ada kekecewaan tentang tirai yang tidak wajar

Ketidakkonsistenan dengan saiz langsir adalah mungkin jika pemilik telah mengubah ruang hidup mereka atau menerima langsir sebagai hadiah. Dalam kes ini, anda boleh menyesuaikan saiz anda sendiri.

Bagaimana untuk menggantung dan memendekkan langsir thread (video)

Terdapat banyak kaedah untuk memanjangkan kanvas tulle. Setiap daripada mereka digunakan bergantung pada sifat tirai dan pedalaman.

 1. Pemanjangan menggunakan tisu yang berbeza. Kaedah ini digunakan apabila tirai perlu dilanjutkan dengan 10-15 sentimeter, tetapi pada masa yang sama adalah perlu untuk memeriksa semula kain untuk tujuan membongkok. Jika ia sepadan dengan panjang yang diingini, ia hanya boleh dicairkan dan berhati-hati melicinkan lapisan.
 2. Kemas kini. Anda hanya perlu memilih kain yang betul dan menjahitnya dari bawah atau dari atas. Ia boleh menjadi pita hiasan, dan kain biasa. Perkara utama ialah pada akhirnya semuanya kelihatan organik.
 3. Cara yang paling mudah ialah memindahkan kornea ke bawah. Kaedah ini hanya boleh digunakan apabila langsir hilang beberapa sentimeter dengan panjang yang diperlukan.
 4. Pendant dan pendandan rambut - Satu lagi cara asal untuk meningkatkan panjang langsir. Anda boleh membuatnya sendiri atau membeli di kedai khas. Hiasan-hiasan sedemikian berkesan akan melengkapkan pedalaman, dan tidak ada yang akan melihat panjang yang hilang tirai.

Dua cara paling mudah untuk memanjangkan tirai muslin ialah menggantungkan kornea yang lebih rendah atau menambah kain ke kain lain

Panjangkan tulle dengan menggunakan engsel hiasan, diikat pada paip dan dihubungkan dengan langsir atau melalui lambrequin hiasan. Antara kaedah yang dikemukakan untuk dipilih - pemilik sendiri memutuskan. Walau bagaimanapun, jika langsir diperbuat daripada bahan-bahan yang mahal, dan terdapat keraguan tentang kemahiran mereka sendiri, adalah yang terbaik untuk mempercayai profesional dalam hal ini.

Peraturan untuk menjaga tirai thread (video)

Langsir filamen yang digabungkan dengan tulle akan menjadi tambahan yang indah untuk reka bentuk mana-mana bilik, sama ada ia adalah pejabat perniagaan atau ruang tamu. Elemen hiasan ini akan membawa sekeping kehangatan dan keselesaan kepada rumah, dan tulle akan menambahkan kepadanya nota misteri.

Tirai filamen di pedalaman bilik: pilihan foto

Setiap orang yang suka dan peduli tentang kediamannya, cuba menciptakan sendiri dengan suasana yang hangat dan selesa. Ia tidak begitu sukar untuk melakukan ini, kerana ia mungkin kelihatan, ia hanya cukup untuk membawa ke unsur asli dalaman yang akan menekankan keasliannya dan orientasi gaya.

Langsir di dalam bilik tidur

Khususnya, anda boleh membuat hiasan yang indah dengan bantuan reka bentuk luar biasa pembukaan tingkap. Baru-baru ini, tirai yang dipanggil filamen telah mendapat populariti yang besar, yang berjaya digunakan di bahagian dalam dewan, bilik tidur dan dapur. Jenis langsir ini adalah benang panjang struktur dan warna yang berbeza. Ketebalan dan ketumpatan filamen juga boleh berbeza-beza dengan elemen hiasan, yang sering digunakan untuk menghiasi mereka.

Seperti yang dapat anda lihat dalam foto, benang langsir tersebut tetap hanya di atas pita yang ketat atau jalur kain. Untuk cornice ia dapat diperbaiki dengan berbagai cara, misalnya, dengan bantuan pita tekstil. Juga, bahagian atas tirai boleh mempunyai gelung atau cincin tekstil yang hanya diulirkan ke kornea tubular. Akibatnya, tingkap anda akan kelihatan sangat asli dan akan menjadi tumpuan sebenar pedalaman.

Sekiranya anda melihat foto itu, anda akan mendapati bahawa semua tirai thread adalah sama, kerana ia hanya berbeza dalam bahan benang yang digunakan. Selalunya di kedai-kedai anda boleh mencari model yang diperbuat daripada benang halus, padat, yang sangat indah berkilat dan mengalir di dalam cahaya. Anda boleh menggunakan produk yang dibuat daripada bertekstur, lembar kembang yang boleh mempunyai penebalan di sepanjang, dan pom-poms atau elemen hiasan lain yang diberikan kepada kulit.

Di samping itu, langsir filamen boleh berubah mengikut bentuknya. Untuk menghiasi apartmen anda, anda boleh menarik langsir dalam bentuk gerbang, separuh bulatan, dengan pinggir ikal, asimetris atau hanya lurus. Bahkan keaslian lebih dapat dicapai jika anda menggabungkan langsir dengan benang yang mana manik-manik atau bugle terikat.

Secara berasingan ia perlu memberitahu tentang kelebihan yang bersifat khas untuk jenis langsir ini. Selain penampilan asal, yang boleh dianggarkan dari foto, tirai yang diulirkan juga mempunyai kelebihan lain:

 • langsir semacam itu adalah unsur hiasan yang benar-benar universal, yang sesuai untuk reka bentuk mana-mana premis bukan sahaja pangsapuri kediaman, tetapi juga pejabat, serta institusi awam;
 • anda boleh memilih langsir kanan benang ke pedalaman mana-mana, kerana kepelbagaian mereka dapat mengesan apa sahaja imaginasi. Di samping itu, anda juga boleh mengubah rupa tirai kerana pelbagai hiasan: picks and garters, dan sebagainya;
 • Tirai Filament sempurna digabungkan dengan jenis langsir dan langsir lain, yang menyediakan peluang tambahan untuk mewujudkan hiasan tingkap yang hebat;
 • Ia juga perlu diperhatikan bahawa harga tirai benang kekal pada tahap yang boleh diterima, yang bermaksud bahawa semua orang mampu seperti hiasan asal.

Oleh kerana ramai orang, langsir filamen di pedalaman masih menjadi elemen yang luar biasa, adalah berguna untuk mempertimbangkan pilihan untuk aplikasi mereka dengan lebih terperinci, serta melihat gambar bukaan tingkap di bilik-bilik yang berbeza dari pangsapuri biasa.

Sebagai peraturan, dewan mengandaikan kehadiran beberapa suasana yang elegan dan penuh. Jadikan bahagian dalam bilik ini berwarna-warni dan cerah, tetapi tidak menyedihkan, hanya membantu dan langsir thread. Mereka harus dipilih mengikut peraturan untuk memelihara keharmonian hiasan dewan:

 • cuba pilih warna tirai dalam nada ke seluruh tekstil yang digunakan di dalam bilik, tetapi jangan ulangi palet warna dengan teliti, tetapi ciptakan keharmonian umum sahaja. Sebagai contoh, jika anda mempunyai perabot merah gelap di dalam bilik, langsir boleh menjadi merah, dan jika perabot itu berwarna kuning muda dengan cetakan hijau, maka langsir dapat dipilih dalam warna gambar;

 • Dewan ini akan dihiasi dengan langsir yang diperbuat daripada benang yang akan menyertakan beberapa nada, termasuk yang berwarna emas. Langsir ungu atau biru dengan impregnations emas akan kelihatan elegan dan sangat menarik;
 • Anda juga boleh menggunakan langsir berulir untuk zonate ruang bilik atau untuk memperuntukkan tetingkap teluk. Dengan bantuan mereka, anda boleh dengan mudah menyembunyikan atau mengetepikan bahagian dewan.

Ia dapat dilihat dalam gambar bahawa langsir filamen kelihatan sangat harmoni di dalam bilik tidur, warna yang harmoni dengan palet warna keseluruhan bilik. Mereka boleh sedikit lebih tepu daripada tekstil atau kemasan. Ia adalah yang terbaik di bilik tidur untuk tidak menggantung tirai filamen secara berasingan, tetapi untuk memohon mereka sebagai tambahan kepada tirai malam.

Anda juga boleh merujuk kepada penyelesaian asal seperti menghias langsir katil dengan langsir filamen atau membuat kanopi yang elegan dari mereka. Jika anda menambah langsir dengan hiasan tambahan diperbuat daripada manik-manik atau manik kaca, mereka akan kelihatan sangat indah dan menarik.

Penyelesaian praktikal dan berfungsi adalah penggunaan tirai filamen dan di bahagian dalam dapur. Mereka juga akan berfungsi apabila pembukaan tingkap mempunyai akses ke balkoni. Hanya satu gerakan tangan anda boleh menggerakkan tirai dan pergi ke luar.

Apa yang sangat baik dalam menggunakan langsir dapur dari benang adalah kemudahan yang mereka gunakan. Apa yang anda perlukan ialah membasuhnya dalam mesin taip, memasukkannya ke dalam beg khas, dan kemudian tirai akan menjadi seperti yang baru.

Kerana kenyataan bahawa langsir terdiri daripada benang yang berasingan, anda boleh memilih konfigurasi mereka untuk menghiasi tingkap di dapur dengan kehendak anda sendiri. Anda boleh membuat sedikit persediaan, menggunakan pelbagai unsur hiasan dan mewujudkan hiasan tingkap asal.

Tirai benang asal dan cantik untuk menghiasi bahagian dalam mana-mana bilik yang anda boleh dengan mudah membuat sendiri. Proses ini tidak rumit sama sekali dan boleh dilakukan dengan beberapa cara:

 • Langsir menarik diperbuat daripada benang boleh dibuat dengan menggunakan teknik tenunan macrame. Untuk melakukan ini, benang perlu dipotong panjang dan kemudian, mengikat pada pangkal, menenun dengan dua baris gelung dengan cara yang sebagai akibatnya anda mempunyai pita pengukuhan khusus yang akan menghalang benang-benang hilang. Untuk asas langsir sutera, ambil reben atau kancing yang luas, ke mana benang boleh ditarik menggunakan cangkuk mengait;

 • juga anda boleh mengambil benang dan, memotong dari panjang yang diperlukan, pasangkannya pada cincin, yang kemudiannya diletakkan pada cornice tubular. Tirai semacam itu boleh dibuang dengan bebas, tetapi pastikan untuk menetapkan cincin dari kedua-dua hujung bukit;
 • Satu lagi pilihan untuk pembuatan langsir daripada benang ialah penggunaan bar kayu tegar, di mana ia perlu untuk menggerudi lubang yang terletak pada jarak yang sama. Jenis pengunci ini akan membolehkan benang sentiasa berada di kedudukan awal, yang sesuai untuk digunakan bukan sahaja dalam reka bentuk tingkap, tetapi juga di pintu.

Jadi, setelah membuat langsir filamen dengan tangan anda sendiri atau membeli siap, anda boleh dengan cara yang asal mengubah bahagian dalam mana-mana bilik rumah anda. Hiasan tetingkap yang ceria dan luar biasa akan menyumbang kepada suasana hati anda yang baik dan akan memberi ruang dalamannya kecekapan dan tidak remeh.

Dalam proses mewujudkan reka bentuk dalaman rumah, adalah sangat penting

Koridor di sebuah apartmen atau rumah persendirian, adalah bilik pertama, mesyuarat itu

Memiliki sebuah rumah di luar kota adalah mimpi bagi banyak penghuni kota. Krasi

Reka bentuk tingkap adalah bahagian penting dalam ruang dalaman, serta gaya.

Tirai bergaya dan langsir boleh menghiasi dan melengkapi mana-mana bahagian dalam.

Dekorasi tingkap adalah bahagian penting dalam kawasan pedalaman di mana-mana sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

79 − 78 =