Tulip sinki di bilik mandi

Tulip Sink Mandi

Bersama dengan bilik lain, bilik mandi juga perlu disusun. Yang memberikan penggunaan dan perabot apa yang hendak diatur di dalam bilik ini - setiap pemilik pangsapuri memutuskan untuk dirinya sendiri. Salah satu elemen konstituen bilik mandi ialah lekapan paip. Apabila memilih mereka, pemiliknya, yang praktikalnya penting, dipandu terutamanya oleh parameter seperti keselesaan dan kemudahan dalam proses operasi.

Keperluan tersebut juga dikenakan terhadap cangkang. Dan ini dapat difahami, kerana seseorang menggunakannya beberapa kali sehari. Oleh itu, sudah tentu, dia mahu mereka menjadi selesa untuk digunakan.

Jika anda melihat ke dalam mana-mana peralatan kebersihan, anda boleh mencari pelbagai jenis cangkang yang diperbuat daripada bahan yang berbeza, reka bentuk dan bentuk yang berbeza.

Ramai yang tidak mengejar kesenangan reka bentuk dan memilih Versi klasik - sink tulip. Produk-produk ini mempunyai kelebihan tersendiri. Yang utama ialah:

Penggunaan sinki seperti di bilik mandi - keupayaan untuk menyembunyikan paip dan mewujudkan suasana yang baik di dalam bilik ini. Sepanjang dekad lalu, rupa cengkerang tersebut telah mengalami perubahan ketara. Pengilang produk sedemikian telah menyempurnakan mereka, yang memberikan mereka rupa moden.

Dalam pembuatan kerang tersebut, pelbagai bahan digunakan. Sememangnya, masing-masing mempunyai impak terhadap kos produk dalam tahap yang lebih besar atau kurang. Pada masa ini, bahan-bahan berikut digunakan dalam pembuatan shell tulip:

 • Akrilik buatan atau batu semula jadi. Produk dari bahan-bahan ini harus diklasifikasikan sebagai elit. Tag harga pada mereka adalah sesuai;
 • Porcelain. Cangkang yang diperbuat daripada bahan ini lebih murah daripada batu semula jadi, dan pada masa yang sama ia sangat dipercayai;
 • Faience sanitari. Produk dari bahan ini adalah yang paling berpatutan. Walau bagaimanapun, pengaruh mekanikal yang kuat di permukaan menyebabkan kecacatan-keretakan dan cip. Tetapi mereka mudah dijaga bersih. Untuk mengeluarkan kotoran, anda boleh menggunakan detergen mana-mana;

Jika kita bercakap mengenai skema warna, maka di kedai-kedai yang paling sering ditawarkan model yang mempunyai putih, merah jambu, warna krim. Kadang-kadang anda boleh mencari cengkerang tulip, dicat hitam atau mempunyai permukaan lukisan anda. Jika anda mencari, anda boleh mencari model warna lain.

Salah satu perbezaan antara cengkerang bunga tulip dari produk jenis lain ialah mereka boleh didapati di pasaran dalam pelbagai saiz dan bentuk. Hal ini memungkinkan untuk melakukan pemasangan mereka di berbagai bilik, termasuk di dalam bilik mandi kecil.

Jika di pangsapuri anda bilik ini mempunyai kawasan yang besar, maka dalam hal ini cukup tepat untuk menempatkan produk dengan dinding tebal dan kaki besar. Mereka akan memberikan perkadaran tulip yang diperlukan. Untuk bilik-bilik kecil adalah lebih baik menggunakan reka bentuk yang canggih. Peletakan mereka di bilik mandi sedemikian akan menyediakan bilik dengan penghalusan dan daya tarikan istimewa.

1

Pada masa ini, kerang tulip dibahagikan kepada dua jenis:

Cangkang, yang mempunyai setengah lajur dalam komposisinya, melakukan fungsi hiasan murni. Ia digunakan untuk menyembunyikan hujung lutut. Murni visualnya kelihatan seperti pembinaan ringan dan lapang. Ia disokong oleh bolt anchor yang dipotong ke dinding dan memegang struktur ini. Oleh itu, jika di dalam bilik mandi anda, anda memutuskan untuk meletakkan cengkerang itu, maka perlu untuk mengamankannya secukupnya.

Lajur penuh mengambil alih keseluruhan berat cengkerang. Ia diperbaiki dengan bolt, yang memastikan kebolehpercayaan memperbaiki struktur.

Dalam mana-mana bilik mandi dalaman, sink tulip akan kelihatan hebat. Terutama ia harmoni dengan reka bentuk dalam gaya klasik, basuh ini sangat sesuai dengan perabot mana-mana.

Perlu diingat bahawa produk jenis ini boleh dihiasi dengan lukisan atau hiasan. Tulip dengan lajur adalah penyelesaian yang sangat baik untuk dalaman dan sejarah moden:

Di bilik mandi, dibuat dengan gaya minimalis atau berteknologi tinggi, penyelesaian terbaik ialah sinki dengan lajur. Jika bilik mandi anda mendalam, maka produk mesti dipasang pada kekaki, yang, tentu saja, membawa kepada masalah dalam pemasangan. Perhatikan bahawa pemasangan produk sedemikian boleh dibuat pada ketinggian, dan pada permukaan lantai yang sama rata.

Untuk memastikan keharmonian di dalam bilik ini, anda mesti mematuhi gaya tertentu. Ia akan menjadi berguna untuk mempertimbangkan berapa tenggelam tulip adalah selaras dengan unsur-unsur lain di dalam bilik mandi.

Optimum, jika sinki terpilih dikombinasikan dengan baik dengan kabinet, meja tepi katil dan elemen lain bilik. Ini harus diperhatikan untuk mewujudkan dalaman organik dalaman. Kerang tulip di kedai-kedai barang kebersihan ditawarkan dalam set yang disimpan dalam gaya yang sama. Pemasangan mereka menyediakan bilik mandi dengan penampilan yang lengkap, ia mewujudkan suasana nyaman.

Petua untuk pakar pemasangan

Memasang tulip sink yang boleh anda buat sendiri. Walau bagaimanapun, pakar tidak mencadangkan melakukan kerja ini semata-mata. Untuk memasang dengan betul dan tanpa usaha yang tidak perlu, lebih baik menjemput pembantu. Masalahnya adalah bahawa dalam proses pemasangan, boleh ada momen yang kompleks, yang tidak dapat diatasi dengan sendirian.

Untuk melaksanakan pemasangan kualiti tulip shell, peralatan dan bahan berikut akan diperlukan:

 • komposisi Cerezit, anda boleh menggunakan warna, ia adalah wajar untuk memilih bahan untuk warna kaki;
 • gerudi elektrik, jika tidak, maka anda boleh menggunakan alat tangan. Sebuah gerudi saiz yang diperlukan juga diperlukan;
 • dua gelung dan kurung;
 • tenggelam untuk tenggelam, harus diperhatikan bahwa sulingan untuk tulip tenggelam tidak datang dalam satu set dengan baskom;
 • Wrenches;
 • tukul;
 • pemutar skru.

Apabila semua alat siap, anda boleh pergi terus ke pemasangan basuh.

 • Pertama, bilik air di bilik mandi perlu untuk membawa paip air dan pembetungan.
 • Selepas ini, perlu jarak pengukur antara lantai dan injap air yang dibekalkan.
 • Apabila anda yakin bahawa dimensi menumpu, anda perlu lampirkan basuh basuh ke dinding dan tandakan tempat untuk menetapkannya.
 • Selanjutnya, dengan bantuan gerudi berikut buat beberapa lubang di tempat yang ditandakan. Kemudian anda perlu memandu beberapa cawan ke dalamnya.
 • Selepas ini wastafel ditetapkan ke dinding pada kurungan atau dowels.
 • Selanjutnya, anda boleh melakukan pengancingnya dengan kaki. Kadang-kadang untuk memasang peluru tulip gunakan pelindung tersembunyi. Ia digunakan untuk memastikan bahawa kaki tidak dialihkan ke sisi dan tidak ada kerosakan pada reka bentuk shell apabila produk dimuatkan dengan berat.
 • Kami menjalankan sambungan pengadun dengan siphon. Selepas menetapkan sinki, perlu menyambungkan produk ke pembetung dengan sifon. Kemudian sambungkan pengadun ke paip air, gunakan untuk pendawaian fleksibel ini. Ia harus dikatakan bahawa dalam urutan ini semua tindakan mesti dilakukan. Jika anda mula-mula menyambungkan pembetung dan periksa bagaimana ia berfungsi, anda boleh membetulkan masalah dan mengelakkan banjir bilik mandi apabila menggunakan produk.
 • Jika anda membeli basuh dengan kekaki, maka itu ia perlu dipasang dengan selamat ke dinding. Sealant telus, adalah perlu untuk merawat tempat sambungan kaki dan basuh. Ini akan meningkatkan kehidupan tulip.

Perlu dikatakan bahawa tulip sink lubang untuk mixer adalah pekak. Jika terdapat pendawaian jenis Soviet di dalam bilik mandi anda, maka dalam hal ini lebih baik menggunakan model tanpa lubang.

Jika anda memutuskan untuk menggantikan sisa lama dengan tulip baru, maka anda perlu menggunakan alat yang sama seperti ketika memasang produk.

Di kedai, anda perlu membeli basuh, aksesori dan semua bahan yang diperlukan apabila diganti. Semak semua pembelian yang anda perlu simpan, supaya sekiranya berlaku perkahwinan, adalah mungkin untuk mengembalikan bahan yang berkualiti rendah ke kedai.

Apabila semua produk dan bahan yang dibeli berada di dalam apartmen, perlu menghapuskan pembinaan lama dengan sinki untuk menggantikannya dengan produk baru.

Kerja bermula dengan hakikat bahawa longkang itu terputus. Ia perlu menutup paip terlebih dahulu dengan air panas dan sejuk. Sekiranya basuh dibaiki ke dinding dengan bolt, maka ia mesti dibongkar dengan menggunakan sepana. Selepas itu, batang tulip perlu dilonggarkan.

Apabila sink dan tulip itu sendiri dikeluarkan, perlu menyediakan tempat untuk memasang basuh baru. Dengan spatula, komposisi pelekat lama dikeluarkan. Selepas itu, dinding itu siap untuk memasang cangkang baru. Sekiranya ketinggian dan jarak antara bolt pengetatan tidak sepadan, maka tiada apa yang perlu diubah. Tetapi jika terdapat perbezaan, anda perlu menyediakan tapak mengikut spesifikasi baru.

Pengeboran lubang baru dilakukan, sehingga mengubah tahap untuk baskom baru. Selepas itu, pensil digunakan, yang digunakan untuk membetulkan dowels baru. Untuk mengalih keluar item, akan memerlukan komposisi Ceresit. Ia berbeza kerana ia sangat kering. Ini tidak termasuk cuti panjang dalam kerja.

Selepas memasang kaki tulip, perlu membuat pemasangan. Dalam kes ini, mesti terdapat lubang di dinding dan di dalamnya sendiri. Ini mesti diperiksa terlebih dahulu, sebelum lubang penggerudian di dinding.

Apabila anda memasang produk, anda boleh memasang sulingan dan memasangnya ke sink dengan menggunakan mesin pencuci plastik. Apabila memasang siphon, anda tidak perlu lupa gunakan pencuci getah untuk penebat. Untuk mengelakkan tarikan mereka, kencangkan mereka dengan tangan mereka. Kemudian anda boleh pergi ke pengancing di dinding dengan bolt panjang. Dua bolt disembuhkan, ini akan membolehkan anda meletakkan tulip pada kaki anda.

Apabila memasang kaki, sedikit menaikkan tenggelam. Itulah sebabnya bolt tidak perlu dipukul tanpa mengetatkan ketat. Kemudian hos bergelombang siphon dilepaskan ke bahagian dalam kaki, maka ia ditarik balik melalui lubang khas. Apabila kaki dipasang, perlu memasukkan hos longkang ke dalam paip menggunakan cincin pengedap.

Apabila menjalankan kerja, perlu memastikan bahawa cincin itu ketat. Sekiranya terdapat percanggahan, maka pisau teknikal boleh digunakan. Ia adalah perlu untuk menyediakan buburan simen untuk kemudian dapat mencampakkan kontur kaki dengannya. Seterusnya, kaki dipasang dan dipasang dengan mengetatkan bolt dan dirawat dengan penyelesaian.

Tulip sinki boleh menjadi hiasan bilik mandi anda. Anda akan senang dan selesa menggunakan air. Jika ada tenggelam lama di dalam bilik, maka sudah cukup untuk membeli produk baru dan selepas memasang bahagian dalam bilik mandi anda akan selesai dan sangat bagus.

Jika anda tidak pasti bahawa anda boleh mengendalikan diri anda dengan pemasangan shell tulip, maka anda boleh menjemput pakar yang akan melaksanakan kerja pemasangan produk ini dalam masa yang singkat.

Sink tulip: apa itu, kelebihan, pandangan dan pemasangan diri

Dalam artikel ini, pertimbangkan:

Kotak tulip telah lama muncul di pasaran kami dan walaupun untuk beberapa waktu dengan kejayaan terus popular di kalangan pembeli. Ini berlaku buat masa ini sehingga baskom berfungsi seperti moydyr saya (tenggelam dengan batu karang). Tetapi, dia tidak berjaya memaksa tulip dari pasaran, dan pasti ada alasan yang baik untuk itu. Dalam artikel ini, bersama-sama dengan laman web vannaja.net, kami akan mengkaji secara terperinci ini dengan pemasangan paip - kami akan menangani jenis, reka bentuk, kebaikan, keburukan dan teknologi pemasangan diri.

Foto sink tulip

Sink tulip: apa itu?

Ramai orang menerangkan apa bak mandi tulip untuk bilik mandi, tidak perlu - mereka sendiri betul-betul memahami apa itu. Satu lagi perkara adalah generasi moden, yang menggunakan peranti sanitari yang lebih maju jenis ini di bilik mandinya. Bagi mereka, keberadaan tulip boleh jadi berita, mungkin juga menyenangkan, yang akan membantu menyelesaikan beberapa masalah.

Jadi apa ini baskom tulip? Malah, ini adalah shell biasa, tanpa apa-apa fungsi berfungsi, sedikit reka bentuk yang lebih baik. Perbezaan utama terletak pada kehadiran kaki yang disebut (kaki), yang diamanahkan dengan dua tugas. Pertama, ia berfungsi sebagai sokongan untuk pencucian, yang membolehkannya berdiri tegar dan mantap, dan, kedua, ia direka untuk menyembunyikan komunikasi air dan pembetungan yang memastikan bekalan dan penyingkiran air ke sink. Walaupun semua kesederhanaan reka bentuk, shell jenis ini mempunyai banyak kelebihan yang boleh digunakan dengan baik untuk kebaikannya sendiri. Mengenai mereka juga kita akan bercakap lagi.

Tenggelam dalam bilik mandi tulip Foto

Kelebihan dan kekurangan shell tulip

Hari ini, tenggelam tulip bilik mandi dibentangkan dalam pelbagai besar - pelbagai bentuk dan warna mereka begitu besar sehingga mereka dapat memenuhi keperluan hampir semua orang. Mungkin, ini adalah kelebihan yang paling penting dari jenis basuh ini. Tetapi selain dari itu, ada kelebihan lain yang tidak boleh diabaikan, menghampiri penyelesaian masalah, bagaimana memilih tenggelam untuk bilik mandi? Kelebihan shell tulip termasuk perkara berikut.

 1. Keterlaluan. Disebabkan reka bentuk mereka, mereka sangat sesuai dengan bahagian dalam mana-mana orientasi gaya - ia hanya betul untuk memilih bentuk, warna dan bahan dari mana ia dibuat.
 2. Kompak. Nama kedua mesin basuh jenis ini terdengar seperti "padat padat" - dimensinya boleh agak kecil, yang membolehkan anda memasangnya walaupun di dalam bilik dengan kekurangan ruang kosong.
 3. Untuk semua saiznya yang kecil, ia menyembunyikan komunikasi air dan kumbahan dengan sempurna.
 4. Ruang bawah tanah di bawah baskom tulip kekal praktikal dan boleh digunakan untuk sebarang tujuan.
 5. Kos yang agak rendah. Pada dasarnya, ini adalah basuh kategori termurah - walaupun salah untuk mengatakan ini dalam satu tangan. Di sini segala-galanya bergantung pada bahan dari mana ia dibuat, bentuknya, warna dan bahkan pertimbangan peribadi pengilang. Tetapi jika anda membandingkan sama dengan bahan, bentuk, warna dan pengeluar basuh dengan tulip dengan analog mereka dari jenis lain (contohnya, moydodyr), maka mereka akan lebih murah.
 6. Teknologi pemasangan yang agak mudah. Sebenarnya, pemasangan alat paip seperti itu berfungsi untuk memasang sepasang pin di dinding, yang memegangnya. Cangkuk di sini boleh timbul hanya dengan pengadun dan siphon - tetapi momen ini adalah ciri-ciri cangkang dari sebarang reka bentuk.

Tulip sinki kaca untuk foto bilik mandi

Adapun kelemahan shell tulip, maka tidak ada satu pun. Satu-satunya perkara yang boleh diperhatikan tentang ini adalah kelemahan kecil yang disebabkan oleh bahan dari mana ia boleh dibuat. Sebagai contoh, satu sinki yang diperbuat daripada batu buatan terlalu berat.

Cara memasang sink, lihat dalam video.

Tenggelam dalam bilik mandi tulip: jenis dan ciri-ciri mereka

Seperti yang disebutkan di atas, shell tulip mempunyai jisim pelbagai jenis - terdapat kedua-dua subspesies utama dan sekunder, yang, apabila memilih peralatan paip ini, mempunyai pengaruh yang besar. Mari mulakan dengan teratur.

 1. Perbezaan konstruktif. Di sini kita dapat membezakan tiga jenis basuh jenis ini - tulip monolitik, di mana sink dan alas itu sendiri merupakan produk yang tidak terpisahkan dan tidak dapat dipisahkan; padat, terdiri daripada basuh berasingan dan kaki; serta kerang dengan setengah tulip. Ciri-ciri cangkuk terakhir adalah kaki bawah, yang, apabila dipasang, tidak mempunyai persinggahan di lantai - terima kasih kepada ini, baskom yang sama boleh dipasang pada mana-mana ketinggian yang mudah untuk anda. Di samping itu, baskom tulip semacam itu memungkinkan untuk menggunakan ruang di bawahnya secara lebih rasional dan tidak menyebabkan sebarang kesulitan dalam proses pembersihan di bilik mandi.
 2. Dengan lokasi atau, lebih tepat, akan mengatakan pemasangan. Dalam hal ini, kerang tulip boleh dibahagikan kepada dua jenis: sudut biasa, tulip dan sudut sudut yang dipanggil. Perbezaan penting antara kedua-dua lekapan paip ini, selain daripada penampilan mereka, tentu saja, adalah bahawa basuh pinggan membenarkan penggunaan lebih banyak ruang rasional. Seperti yang anda ketahui, mana-mana sudut bilik dalam kebanyakan kes masih tidak digunakan, yang membaiki baskom sudut.
 3. Mengikut jenis bahan. Di sini saya tidak akan bercakap untuk masa yang lama - momen ini merangkumi hampir semua jenis cangkang yang ada. Mereka boleh diperbuat daripada porselin, faien, kaca, tembaga, keluli tahan karat, batu tiruan dan semulajadi. Yang paling biasa adalah tenggelam faience, dan yang paling bergaya adalah tenggelam yang terbuat dari kaca atau batu.

Foto tulip sinki sudut

Pada dasarnya, semua - jenis ini, bersama-sama dengan bentuk dan warna yang berbeza, menyediakan pelbagai jenis basuh jenis ini.

Cara Pasang Tulin Tenggelam: Ciri-ciri Teknologi

Dari segi pemasangan, hampir semua jenis basuh sangat serupa - khususnya, ini adalah konfigurasi mereka dengan produk seperti mixer dan sifon saliran. Ia boleh dikatakan bahawa tiada cuci tunggal boleh berfungsi tanpa produk ini. Dalam kebanyakan kes, pemasangan mereka dilakukan mengikut skim standard. Jika kita bercakap mengenai siphon, leher longkang mula dipasang, yang kemudiannya disambungkan dengan kacang suar, dan ia pula disambungkan melalui tiub khas ke saluran pembuangan kumbahan. Skim pemasangan piawai pengadun juga tidak begitu rumit. Pengadun adalah produk yang dipasang, dan untuk pemasangan ia hanya perlu untuk membetulkannya dalam lubang khas di sinki. Sememangnya, sebelum itu ia perlu diselesaikan sedikit - untuk melengkapkan dengan hos bekalan air atau muncung.

Bagaimana untuk memasang Foto sink tulip

Jika kita bercakap mengenai hal-hal kecil dan nuansa memasang baskom tulip, maka kita boleh perhatikan hanya satu perkara - lampiran langsungnya. Bergantung pada jenis kaki, teknologi ini mungkin mempunyai beberapa perbezaan, yang akan kita pertimbangkan dengan lebih terperinci.

 1. Pemasangan shell tulip standard dengan kaki. Ini adalah yang paling mudah dari segi pemasangan basuh pemasangan - mengenai kerumitan pengancingnya ke dinding, walaupun ada yang tidak boleh dikatakan. Tenggelam diletakkan pada alas, bergerak ke dinding, sedikit terdedah untuk mencapai kedudukan yang diinginkan, selepas itu menandakan titik lampiran dibuat. Ambil penanda dan gerakkan lokasi lubang pemasangan terus ke dinding. Kami mengalihkan sink, lubang gerudi di dinding, dan kemudian pasangkan kancing di dalamnya. Kemudian segala-galanya adalah mudah - kami meletakkan tenggelam ke atasnya dan membetulkannya dengan kacang-kacangan, sebelum meletakkan ekosentrasi plastik pada pin. Pada batang rambut, baskom tidak dipakai, tetapi seolah-olah ditolak bersama kaki.
 2. Pemasangan tenggelam dengan alas separa. Di sini ketinggian shell tulip harus dikira dengan jelas - pilihan standard ialah 700-800mm. Tetapi, pada dasarnya, memilihnya dengan lebih baik berdasarkan ciri-cirinya (pertumbuhan). Proses pemasangan itu sendiri kelihatan hampir dengan cara yang sama - satu-satunya pengecualian adalah keperluan untuk melampirkan sepasang kaki ke dinding. Anda perlu bermula dari sinki - mula-mula dilampirkan, maka mixer dan siphon disambungkan ke sistem komunikasi dan hanya selepas menandakan tempat pengikat, separuh tapak itu dipasang.

Kesimpulannya, ia masih menambah sedikit - cangkang tulip, walaupun pelbagai bentuk dan bentuknya, perlahan-lahan keluar dari fesyen. Alasan untuk ini hanya satu - baru-baru ini terdapat banyak produk yang sama, yang mempunyai lebih banyak fungsi dan penampilan yang lebih menarik. Di sini adalah perlu untuk memahami satu perkara yang mudah: bergaya - ia bukan sesuatu yang semua orang membeli, tetapi sesuatu yang sesuai dengan sempurna ke pedalaman bilik. Dan dalam hal ini shell tulip tidak sama.

Sink-tulip untuk bilik mandi - detail dalaman yang bergaya

Tenggelam, tidak dapat dinafikan, adalah perincian utama pedalaman di bilik mandi. Tetapi sebagai tambahan kepada kualiti estetiknya, ia harus mudah dan berfungsi. Tulip sinki-tulip adalah pilihan terbaik, kerana reka bentuk klasik juga mempunyai pendirian yang meliputi komunikasi, yang juga merupakan sokongan tambahan untuk shell itu sendiri.

Bahan yang digunakan untuk membuat cengkerang secara langsung memberi kesan kepada penunjuk hiasan dan harga. Bahan yang paling biasa dan tersedia adalah faien biasa. Model sedemikian tidak mempunyai harga yang terlalu tinggi, tetapi ia tahan lama dan agak tahan lama.

Pilihan yang lebih mahal adalah model yang diperbuat daripada porselin, harga yang lebih mahal, mempunyai penampilan yang lebih hiasan, tetapi kekuatannya tidak terlalu rendah berbanding dengan faien.

Dan, mungkin, pilihan yang paling mahal dan paling tahan lama dan tahan lama adalah shell, diperbuat daripada batu semulajadi atau akrilik buatan.

Konfigurasi Shell menawarkan yang berikut:

 • bahagian sokongan dalam bentuk lajur pepejal;
 • bahagian sokongan dalam bentuk setengah tiang.

Sekiranya dalam model rak ialah struktur satu keping, sampai ke lantai, maka elemen ini mengambil sebahagian daripada beban dari berat shell. Konfigurasi ini adalah yang paling biasa. Ia sesuai untuk dinding dinding yang rapuh, dinding nipis atau struktur yang tidak mempunyai kekuatan tinggi. Lajur dipasang ke dinding dengan bolt khas panjang kecil.

Semicolumn sebagai pendirian kelihatan kurang hiasan dan menyokong shell hanya sebahagiannya. Reka bentuk tambahan untuk rak tersebut tidak diperlukan, dan semua komunikasi akan ditutup dengan sokongan yang tepat. Pilihan ini lebih moden. Ia mudah digunakan untuk paip yang digantung. Tetapi dalam kes ini, ia perlu untuk mengatur pemasangan sebagai tambahan - untuk memperbaiki model dengan tegas.

Dalam kes-kes di mana shell penggantungan adalah besar, dan walaupun pemasangan tidak dapat memberikan penekanan yang kuat atau atas sebab tertentu, perantinya tidak mungkin, maka struktur sokongan khusus yang diperbuat daripada logam digunakan.

Tulip bilik mandi boleh berbentuk bulat, persegi, segi empat tepat dan eliptik. Pilihan pemasangan sudut boleh didapati sangat jarang. Model standard mempunyai saiz antara 55 hingga 70 cm (lebar), boleh mempunyai permukaan sampingan tambahan. Apabila memilih sinki, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti kedalaman sink. Model cetek yang luas boleh menjadi sangat tidak selesa, kerana percikan semasa mencuci akan tersebar ke semua arah.

Untuk bilik kecil, anda boleh memilih mangkuk sinki kecil. Ia mempunyai saiz keseluruhan yang sederhana dan kelihatan sangat asli. Pereka menasihati untuk menggunakan bilik mandi kecil yang menggantung paip dan tenggelam dengan separuh lajur. Reka bentuk sedemikian memberikan kemudahan dan penjimatan ruang, dan juga memudahkan pembersihan.

Cangkang tulip bentuk yang indah

Model yang mempunyai rak keseluruhan boleh dipasang sendiri. Pemasangan shell biasa dan konfigurasi "tulip" tidak berbeza dari satu sama lain dengan cara apapun. Tenggelam dipasang pada lajur yang ditekan ke dinding. Lubang-lubang selanjutnya diperhatikan di mana pemasangan bolt akan dipasang. Mereka mesti berada di tahap yang sama, dan untuk mencapai horisontal yang ideal, anda harus menggunakan tahap bangunan.

 1. dengan lubang penggerudian, masukkan tiang spacer di dalamnya;
 2. memasang siphon, melampirkannya ke sink, dan yang lain mesti disambungkan ke pembetung;
 3. Pasang mixer dengan menyambungkannya ke sistem bekalan air;
 4. di dalam dowels, masukkan bolt pengikat, tegas tolak tenggelam ke dinding;
 5. pada bolt memakai semua pencuci dan kacang, dan selamatkan tenggelam. Sekiranya perlu, segel dengan sealant semua sendi. Selain itu, sambungan di antara sink dan dinding bilik mandi perlu disejukkan.

Kerang tulip hari ini adalah pilihan yang paling optimum untuk sebarang pembaikan, sama ada pilihan dalaman eksklusif atau pengubahsuaian biasa kategori harga bajet.

Model yang dibentangkan hari ini di kedai-kedai, adalah pelbagai warna, tekstur, saiz. Anda boleh memilih model yang sesuai untuk gaya menghias bilik mandi. Mereka mempunyai harga yang dapat diterima dan berjaya menyembunyikan komunikasi.

Pada mulanya, adalah perlu untuk menentukan kriteria di mana pilihan model akan bergantung. Ini termasuk:

 • kawasan, susun atur bilik mandi yang sedia ada, serta kerumitan (di sini kita bercakap mengenai ciri-ciri reka bentuk tambahan yang membahagikan ruang bilik mandi kepada beberapa zon);
 • Tenggelam, mixer dan siphon paling dibeli pada masa yang sama;
 • semak ketersediaan semua komponen;
 • Perhatikan pematuhan sistem bekalan air sedia ada dan pemasangan model;
 • jika model menyediakan perlindungan tambahan (lubang kecil di sisi), maka paip tidak standard untuk limpahan dan siphon yang sama harus dimasukkan ke dalam kit.

Ia perlu mengambil kira ciri-ciri pemasangan sink. Kadang-kadang pengguna menghadapi masalah kekurangan ruang di dalam sokongan model. Jika anda mempunyai lutut keras klasik di bilik mandi, ia mungkin tidak sesuai dengan model baru.

Dalam keadaan ini, adalah dinasihatkan untuk menggunakan tabung beralun dan bukan selang konvensional. Sekiranya perlu memasang model, lajur yang terletak secara berasingan, ia perlu dilakukan supaya saliran itu akan sampai ke lantai. Jika tidak, pada tahap yang sama dengan sistem kumbahan, adalah perlu untuk membuat pengeluaran, yang pada masa akan datang akan menjadi indah terpesona. Pada dasarnya, model sedemikian ideal untuk bilik mandi sedemikian, di mana saliran air ke dalam sistem kumbahan terletak terus di bawah longkang shell itu sendiri.

Sebagai kesimpulannya, saya ingin mengatakan bahawa tulip-tulip hari ini terus menjadi model yang paling sesuai, sesuai untuk mana-mana bahagian dalam bilik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 38 = 42