Back to all Post

Ulasan bateri wap dan drop

Tentang artikel kami di akhbar

klik pada imej untuk membesarkannya

Teknologi inovatif: bateri menjatuhkan wap

Tidak rahsia lagi bahawa pemanasan rumah besar tidak mudah dan mahal. Setiap tahun, tarif elektrik lebih tinggi, kayu dan arang batu lebih mahal. Oleh itu, sudah tiba masanya untuk memikirkan pemanasan alternatif, yang akan membolehkan pemanasan rumah lebih cekap, dan pada masa yang sama menjimatkan wang.

Anda fikir ia mustahil? Pengusaha dari Petropavlovsk, pengasas syarikat "Sentinel" Vitaly Zakharov, bersedia membuktikan sebaliknya. Diperkenalkan kepada mereka di Kazakhstan Utara keajaiban dari Volgograd - bateri yang menjatuhkan uap dapat mengurangkan kos panas sebanyak 30%.

- Vitaly Gennadyevich, pertama sekali, beritahu kami apa bateri drop-wap?

- Bateri titisan adalah perkembangan bersama ahli sains dan tentera Rusia. Di wilayah Persekutuan Rusia, mereka telah dihasilkan selama lapan tahun. Walau bagaimanapun, di Kazakhstan mereka muncul hanya setengah tahun lalu, dan dengan serta-merta membangkitkan minat yang besar di kalangan penduduk republik itu.

Dandang wap adalah penukar haba moden dengan ciri-ciri unik. Setiap bateri mempunyai penukar yang menukar cecair menjadi wap. Dan sekarang perhatian: jumlah haba yang boleh diperolehi semasa proses penyejatan biasanya beberapa pesanan magnitud yang lebih tinggi daripada jumlah yang boleh dipindahkan sebagai cecair kerja dalam sistem pemanasan konvensional.

Adalah jelas bahawa teknologi menghasilkan haba yang selesa dengan penggunaan tenaga yang minima. Ia sememangnya boleh dipercayai, ia tidak mengalir, ia tahan api, ia digunakan untuk pemanasan premis kediaman dan perindustrian.

- Mengapa kita memerlukan bateri wap, kerana sistem pemanasan pusat tersedia untuk kebanyakan penduduk bandar?

- Kerana penggunaan bekalan haba berpusat boleh dikatakan hari ini sudah ketinggalan zaman, habis dan tidak dapat terus berkembang dengan berkesan. Kerumitan yang membina sistem bekalan haba berpusat, pertumbuhan berterusan perbelanjaan berlebihan untuk penyelenggaraan kemudahan terma - semua ini menjadikannya perlu untuk mencari alternatif kepada sistem pemanasan berpusat. Lagipun, anda mesti bersetuju, haba mesti dijana di tempat penggunaannya dan digunakan untuk keperluan khusus.

1

Menggunakan teknologi drop-drop yang sama memenuhi keperluan ini.

Dan, dengan menariknya, di setiap bilik bateri disokong secara individu oleh suhu yang anda tetapkan.

Sistem ini berfungsi dengan baik walaupun dalam ketiadaan pemilik dalam mod ekonomi. Iaitu, akan meninggalkan rumah untuk masa yang lama, anda boleh menetapkan suhu pada 10-15 darjah. Apabila kembali, sudah cukup untuk menukar rejim suhu ke yang lebih tinggi, dan rumah anda dengan cepat akan datang ke keadaan yang selesa. Bateri akan menaikkan suhu dan perabot dengan cepat sementara ia tidak basah dan sejuk.

Jika dibandingkan dengan sistem pemanasan alternatif lain - tiada bau di sini, bateri tidak mengeringkan udara. Dan apa yang penting ialah bateri ini tidak bergantung kepada "paip", iaitu, dalam keadaan ini, ia adalah autonomi sepenuhnya.

Nah, apa yang telah saya katakan ialah komponen ekonomi. Dengan syarat bahawa rumah berada dalam keadaan baik (tidak ada celah di dinding), kos pemanasan adalah 10 peratus lebih murah daripada dengan pemanasan pusat. Berbanding dengan peralatan gas terdapat perbezaan tiga puluh peratus, iaitu, satu pertiga lebih murah. Penggunaan busa juga 5-8 kali lebih mahal daripada menggunakan bateri wap. Ada kelebihan pembayaran yang teraba.

Dengan cara ini, jika kita bercakap tentang sektor swasta, kita juga boleh mengesan beberapa kelebihan di sini. Jika anda bandingkan dengan arang batu, ternyata dua hingga tiga kali lebih murah, dan selain fakta bahawa anda perlu membawa arang batu, membuang, membersihkan paip, kotoran dan debu sentiasa terbentuk di dalam rumah.

- Dari sini masih ada soalan: berapa banyak tenaga yang menggunakan bateri tersebut

- 5-7 watt setiap satu meter padu sejam, mereka tidak datang dengan lebih murah lagi. Tidak ada analogi di dunia

- Apa yang mendorong anda untuk melaksanakan bateri drop-drop di rantau kami?

- Hari ini kita adalah satu-satunya yang mewakili sistem penurunan tekanan di pasaran Kazakhstan. Sebelum kita berhenti arah ini, kita telah lama mempelajari sumber alternatif haba dan tenaga. Jadi secara beransur-ansur, kita datang kepada teknologi ini. Selepas menilai semua manfaatnya, kita juga mahu pada mulanya melakukan penyelidikan dan membangunkan bateri parokapelnye. Tetapi pada masa akan datang kita dapati mereka yang telah menghasilkan mereka dan memutuskan pada masa ini untuk bekerja dengan mereka. Harga kami berpuas hati, permintaan yang melebihi semua jangkaan: dalam dua minggu pertama parokapelnymi bateri berminat kira-kira 100 penduduk di kawasan itu, selain daripada kita jatuh panggilan dari seluruh Kazakhstan, dan juga dari negara-negara jiran.

- Tetapi bateri menjatuhkan wap itu sendiri mungkin mahal?

- Sehingga kini, kami menawarkan tiga siri bateri dari pelbagai jenis sistem pemanasan wap di rumah. Pandangan pertama datang dengan unit kawalan elektronik, dalam sarung aluminium dan kos dari 65 ribu tenge. Versi kedua, lebih murah dengan kawalan manual, masuk ke bangunan yang sama dengan pemanas minyak, tetapi berbeza dengan yang terakhir menggunakan elektrik 5-6 kali kurang. Anda boleh membelinya untuk 38-40 ribu. Juga kita mempunyai bateri drop-drop industri, harga lebih tinggi pada mereka.

- Bagaimana untuk memasang bateri menjatuhkan wap dengan betul?

- Ia perlu menyambungkan outlet ke setiap bateri yang menjatuhkan wap dan

pasangkannya ke dalam rangkaian, atur bateri ke dinding untuk pasangan

pengikat atau meletakkan lantai di atas kaki. Apabila anda membeli

anda boleh memilih kelengkapan yang lebih sesuai untuk anda.

- Di mana mereka boleh dipasang di pejabat atau di rumah?

- Untuk pejabat kami mempunyai bateri perindustrian. Iaitu, kita dapat menyediakan pejabat dengan haba. Dengan cara yang sama, orang ramai mengarahkan bateri drop-drop untuk rumah negara. Faktor utama daya tarikan mereka kepada pemilik rumah negara adalah bahawa bateri tidak mengalir. Iaitu, anda memasangnya, meninggalkan dacha. Semuanya dibekukan. Anda kembali, sebulan atau dua kemudian, menghidupkannya. Mereka pada anda dicairkan dan kira-kira selama setengah hari telah menghangatkan premis, jadi dikatakan telah terjebak panas. Dan untuk hari mereka sudah memanas semua perabot.

- Di rumah yang selesa, bateri hanya boleh digunakan sebagai sistem pemanasan bebas atau selari dengan pemanasan pusat?

- Orang ramai sering datang kepada kami dari bangunan tinggi, yang pemanasan pusatnya bernilai pulangan dan mereka sejuk di rumah mereka. Mereka mengatakan bahawa bangun pada waktu pagi membeku dan sentiasa menjadi sejuk. Sebagai peraturan, penduduk rumah-rumah ini memerintahkan bateri di bawah bentuk minyak, sebagai tambahan kepada sistem pemanasan pusat.

- Ternyata, jika anda merumuskan hasil pengalaman anda, ia boleh ditetapkan dalam dua perkataan: jangan takut bertindak ...

- Itu betul. Sekarang kita benar-benar terlibat dalam teknologi baru. Kami masih mempunyai jenis pemanasan yang lain, yang lebih mahal, namun pada akhirnya mereka lebih murah. Katakan kos pemanasan seksual dalam 2-3 ribu tenge setahun untuk seratus dataran persegi. Juga kita terlibat dalam bateri solar. Dalam erti kata lain, kami memperkenalkan teknologi baru di rantau ini, dan, dengan cara itu, permintaan adalah sangat besar hari ini.

Beberapa ketika dahulu, mungkin ya, orang bimbang tentang segala sesuatu yang baru. Kini semuanya berbeza.

Dan, saya tambahkan, tentu saja, jika seorang penduduk sektor swasta memutuskan untuk beralih dari batubara ke bateri ini, pada mulanya ia akan merasakan kos bayaran yang tinggi. Tetapi bagi mereka yang membina sebuah rumah baru, ia akan lebih murah untuk memasang bateri wap wap daripada menyambung ke pemanasan pusat. Belum lagi bahawa pada masa akan datang, semasa penggunaan, dia akan menyelamatkan wangnya.

Dibincangkan oleh Evgenia IVANOVA

Baca pada:

Rumah

Pembayaran

Maklumat penghantaran

Soalan anda

Hubungi Kami

Prinsip operasi

Produk kami

Galeri video

Sijil

Syarat jaminan

Sistem pemanasan moden

201 4 © vestkz.ru

Semua hak terpelihara. Menyalin bahan adalah dilarang.

Maklum balas pengguna mengenai pemanas wap

Pemanas wap elektrik adalah peranti pemanasan generasi terakhir. Ia berfungsi dengan memanaskan jumlah air yang terhad di ruang terkurung, diikuti oleh pemeluwapan wap air. Peralatan mudah, cekap dan ekonomik. Dengan pemanas ini, setakat ini bilangan orang yang terhad telah dipenuhi, tetapi ramai pengguna berpotensi untuk melihat ulasan yang akan anda dapati dalam ulasan ini.

Prinsip operasi pemanas wap

Bateri menjatuhkan stim kelihatan seperti radiator biasa atau convectors. Tidak seperti mereka, mereka adalah alat autonomi. Dengan menyambung ke kedai-kedai elektrik biasa, mereka menjana haba dengan penyejatan air dalam jumlah tertutup. Uap yang terhasil mengalir, memberi tenaga haba ke angkasa lepas. Pertimbangkan kelebihan dan ciri pemanas wap:

 • Faktor kecekapan tinggi - seperti dalam mana-mana peralatan pemanasan lain, hampir 100%;
 • Menyelamatkan elektrik - sebagai pemaju mengatakan, kos pemanasan akan minimum;
 • Operasi otonom - pemanas drop-drop tidak memerlukan pemasangan paip dengan pembawa haba dan pemasangan dandang gas;
 • Kawalan suhu yang tepat - dicapai melalui penggunaan skim pemantauan suhu elektronik;
 • Suhu rendah perumahan menghilangkan luka bakar.

Mari kita lihat apa yang dikatakan pemilik sebenar tentang pemanas wap.

Ulasan pemanas wap, untuk meletakkannya sedikit, tidak sepenuhnya jelas. Kita tidak boleh mengatakan bahawa pengguna menyalahgunakan peralatan ini, tetapi undang-undang fizik belum dibatalkan lagi - tidak mungkin untuk mendapatkan beberapa kilowatt haba dari 1 kW elektrik. Oleh itu, pemanas ini menyebabkan orang negatif mengetahui orang.

Tidak lama dahulu, saya membaca ulasan tentang pemanasan pemanasan wap dan tidak dapat memahami, kerana ekonomi peralatan ini dicapai. Dan saya hanya perlu memilih pemanas untuk pemasangan di negara ini, di mana sebuah rumah kecil dibina. Gas tidak ada dan tidak akan menjadi, jadi saya berminat dengan bateri wap. Saya mengarahkan mereka melalui kedai dalam talian - di mana saya tidak dapat mencari mereka di bandar kami. Tetapi di kedai dalam talian mereka. Kos satu pemanas dengan kuasa 2 kW adalah lebih sedikit daripada 14 ribu rubel. Jumlah untuk 2 bilik dan dapur adalah kira-kira 40 ribu Rubel. Tetapi mukjizat itu tidak berlaku - bercuti musim sejuk di rumah negara saya sendiri dengan keluarga saya membiak kekayaan.

 • Pencapaian pantas suhu set, di sini pemanas stim-drop tidak mengecewakan;
 • Mudah dipasang - hanya menggantungnya di atas kurungan dan pasangkannya ke salur keluar.
 • Selama 4 minggu kami tinggal, kira-kira 9 ribu rubel dibelanjakan untuk elektrik. Ya, lebih baik membakar kayu dengan kayu bakar;
 • Menguap, air di dalam pemanas stim berisik. Saya tidur dengan sensitif, oleh itu bagi saya ia adalah tolak;
 • Bukan penampilan yang paling berjaya - pemaju sepatutnya melepaskan perekanya.

Dandang wap tidak lebih baik dari mana-mana pemanas elektrik lain.

Dipasang di rumah wap-stim pemanas Vest, dari loji Volgograd. Hangat dengan cepat, bilik itu selesa. Dalam kes ini, pemanas boleh disentuh dengan selamat, mereka tidak begitu panas. Saya tidak tahu mengapa begitu banyak menyalahkan mereka, kerana teknik ini sangat baik, dan bahkan menjimatkan. Untuk cahaya kami memberikan jumlah yang agak berpatutan, dan jika bagi anda itu perbelanjaan yang besar, maka tentukan diri anda sebagai pekerjaan biasa dan jangan menjadi seperti kehilangan tempat tinggal, meninggalkan tinjauan palsu di Internet.

 • Barat - pemanasan tanpa bahan api dan paip besar, yang merosakkan pedalaman;
 • Kawalan butang tekan yang mudah;
 • Anda boleh memasang walaupun di tapak semaian - kanak-kanak tidak akan dibakar.
 • Saya terpaksa membuat soket di bawah setiap tetingkap;
 • Saya takut peralatan elektrik, kerana mereka boleh elektrod.

Pemanas yang baik pada harga yang baik.

Ini adalah bagaimana anda perlu menjadi buta huruf, untuk terus mempercayai semua omong kosong yang ditanggung oleh wakil-wakil kilang pembuatan. Simpanan sehingga 50% adalah kenyataan yang kuat. Satu-satunya perkara yang boleh memberi kecekapan beberapa peratus ialah pelarasan elektronik dengan termostat. Jualan itu sudah mempunyai convectors dengan ciri-ciri yang sama, dan kemudian mencipta basikal seterusnya dan memberikannya merit meragukan. Dikatakan bahawa "ahli sains" yang kononnya telah membangunkan pemanas wap-drop ini, anda perlu membiasakan diri dengan kandungan buku teks fizik untuk gred ke-8.

 • Seperti mana-mana pemanas elektrik lain, pemanas wap mudah dipasang - tergantung pada kurungan;
 • Tidak perlu meletakkan paip dan meletakkan dandang elektrik.
 • Tidak ada ekonomi untuk pemanas wap di sana - itu semua omong kosong. Anda harus benar-benar bodoh untuk mempercayai omong kosong ini;
 • Makan elektrik dalam tan - hanya mempunyai masa untuk membayar bil;
 • Salah satu pemanas yang pecah pada bulan pertama operasi, tidak dapat menahan unsur pemanasan - itulah hayat perkhidmatan yang dijanjikan selama 30 tahun.
 • Bertanggungjawab saya mengaku bahawa pemanas wap adalah satu lagi penipuan.

Saya secara amnya tidak memahami orang-orang yang memusingkan di pengiklanan pemanas wap. Saya bekerja di sebuah kedai kejuruteraan haba, baru-baru ini datang kepada kami untuk dijual. Tiada siapa yang mengesyorkan mereka secara khusus, orang bertanya kepada diri sendiri. Melihat iklan dengan dongeng dan ekonomi mitos - kini penipuan ini padat duduk di kepala mereka. Pemasang kami menjalankan eksperimen, membandingkan pemanas wap dan konvensional konvensional. Akibatnya, para pelombong memenangi, sekurang-kurangnya untuk harga. Kedua-dua peranti menggunakan hampir jumlah elektrik yang sama, dan kadar pemanasan juga hampir sama. Dalam pengiklanan, dikatakan bahawa pemanas titisan ini memanaskan udara lebih cepat. Benar lebih cepat, tetapi hanya jika dibandingkan dengan pemanasan tradisional, di mana dandang perlu memanaskan sejumlah besar penyejuk. Secara umumnya, ajar fizik, puan-puan, dan janganlah membawa kepada "perceraian" yang jelas.

 • Sesetengah pemanas wap mempunyai reka bentuk yang baik - terutamanya jika ia sama dengan bateri tradisional;
 • Jika tiada gas di dalam rumah, maka mereka boleh menjadi alternatif kepada pemanasan air - pemasangan akan mengambil maksimum sehari. Dan kemudian semua kerja pemasangan dikurangkan kepada pemasangan soket;
 • Kawalan suhu berasingan di bilik yang berbeza adalah kelebihan penting lain, tetapi terdapat dalam semua pemanas elektrik.
 • Simpanan hampir tidak dirasakan jika kita membandingkan pemanas wap dengan convectors yang sama. Untuk elektrik anda akan memberi kekayaan;
 • Secara praktiknya dalam mana-mana model saya tidak dapat menemui fungsi anti-pembekuan - ya, walaupun dalam convectors yang paling mudah;
 • Harga - ini biasanya mimpi ngeri. Untuk memberikan hampir 14-15000 Rubles untuk peranti dengan kapasiti 2 kW adalah wang untuk angin. Untuk jumlah ini, anda boleh membeli dua alat penyalur yang hebat dengan kawalan elektronik dan juga alat kawalan jauh.

Dandang stim bukanlah satu cara untuk mendapatkan wang dari poket pengguna yang mudah tertipu. Mereka akan bekerja, tetapi tiada siapa yang akan merasa apa-apa simpanan.

Menyokong projek kami dalam sosial. rangkaian!

Orang!)) Mereka yang mengajar fizik!)) Semakin besar perubahan, lebih besar kerugian. Dalam kes stim, keseluruhan 4! penukaran, - elektrik Pemanas, air wap-logam (pengolak dinding). Well, kita tidak akan terperinci semua pengiraan, perkara utama, bahawa segala-galanya adalah dalam sistem tertutup, seperti dalam convectors elektrik biasa, dan oleh itu tidak ada perbezaan dalam penggunaan kuasa. Anda tidak akan mempunyai simpanan, saya katakan!

Terdapat banyak ulasan yang bagus, hanya ramai yang tidak mencuba dan berbohong dengan jelas.

Lyudmila, 29, betul mengatakan bahawa dia cuba dan dia suka bateri drop-drop.

Alex '34 jelas berbaring di kedai mereka berkata bateri parokapelnye mendapat sambutan di kedai-kedai tidak kami dibekalkan lebih parokapelnye bateri. Sekali lagi, bagaimana pula dengan bateri parokapelnye buruk untuk mengatakan jika anda mereka diri prodaosh keluar Kankurent mudah dan menjual convectors think atau panel inframerah diganggu tiga kali lebih besar dan berkhidmat 5 tahun dan parokapelnye 50 tahun parokapelnye bateri sebagai tulang di tekak, dan kita ada laporan daripada sebuah syarikat pembinaan yang dijalankan ujian di Surgut mana -60 kali datang yang parokapelnye sebenarnya adalah beberapa kali lebih kecil Mata agak berbahaya pemanas inframerah. Kami menghabiskan banyak ujian untuk membiarkan Shrove bateri dimasukkan pada luka untuk 12kv.m Maslen 2dnya 34kVt dan parokapelny 0,8kVt dan mendapat perbezaan dalam 42.5 kali terdapat satu video di laman web kami vestkz.ru ulasan yang baik dan banyak hanya tidak mempunyai masa untuk melakukan yang kita ada banyak pesanan. Ia ternyata hanya pada musim sejuk sedikit pada pukulan. Dan ramai orang menulis mukjizat muck tidak ada fizik atau yang tidak dibatalkan. Memburu kata orang cuba cuba beritahu.

Mempunyai hari yang baik. Sekiranya ada pertanyaan di laman web ini, ada satu perkara yang akan menanyakan kepada kami satu soalan yang kami akan gembira untuk menerangkan bahawa ya bagaimana.

Zakharov Vitaly Gennadievich

Presiden Syarikat yang dihormati

Zakharov Vitaly Gennadyevich!

Sekiranya ulasan ini ditulis oleh anda, sila semak kesilapan tatabahasa dan ejaan. Dan ternyata ANTI-ADVERTISING. Apakah presiden ini dan kualiti? Maaf jika ia tidak sopan, tetapi ia adalah kehidupan. Saya sendiri berfikir tentang bagaimana untuk memanaskan rumah negara.

Pemanas penyejuk stim: maklum balas daripada pemilik. Pemanas wap dengan tangan sendiri: lukisan, peranti, prinsip operasi

Pemanas wap stim, yang mungkin anda akan tertarik membaca sebelum membeli peralatan, adalah unit jenis pertukaran panas moden, yang sangat berbeza dari pemanas yang diketahui. Prinsip fungsinya terletak pada fakta bahawa sistem mempunyai air, yang dipanaskan dengan cara elektrik. Litar air ditutup sepenuhnya pada masa yang sama. Ini membenarkan kami membuat skim pemindahan haba yang agak mudah tetapi berkesan.

Pemanas wap, maklum balas yang dapat anda baca di bawah ini, pada dasarnya adalah bateri termal, yang menumpukan cairan pemindahan haba dengan suhu yang tinggi. Walaupun elektrik dimatikan, pengangkut haba akan melepaskan haba selama beberapa waktu. Ini adalah ciri utama yang membezakan jenis pemanas yang diterangkan dari analog elektrik yang lain, yang menyejuk selepas memutuskan sambungan dari sesal AC. Pemanas stim mempunyai di dalam penyejuk, suhu yang boleh berubah dari 90 hingga 120 darjah. Peranti moden ini mempunyai blok automatik berketepatan tinggi, di mana anda boleh menyesuaikan suhu dan operasi peranti. Automatik boleh dikawal dengan mudah, pengguna dapat memahaminya secara bebas.

Pemanas wap stim, ulasan tentang yang akan membantu anda menentukan pilihan, mempunyai banyak kelebihan. Menurut pembeli, peranti serupa dicirikan oleh hayat perkhidmatan yang panjang, yang ditetapkan dalam tempoh 30 tahun mengikut pengiraan pengeluar. Kualiti ini disebabkan oleh fakta bahawa di dalam struktur tertutup logam, di mana terdapat pembawa haba cair dan wap, tidak ada udara. Semua ini menunjukkan bahawa proses-proses kakisan logam tidak berlaku.

Antara lain, bekas ini tidak dapat meletup, kerana ada jumlah air tertentu di dalamnya, yang tidak sepenuhnya mengisi tangki. Pemanas stesen stim, maklum balas mengenai yang menarik untuk dibaca kepada mana-mana pengguna, mempunyai satu lagi kelebihan, yang dinyatakan dalam ketiadaan kebarangkalian pemecahan peranti apabila sistem pemanasan dimatikan. Pada masa yang sama, pemanas elektrik boleh membekukan, tetapi ini tidak akan membawa kepada akibat negatif. Menurut pembeli, ini disebabkan oleh sedikit air di dalam, yang dapat membekukan apabila suhu jatuh, dan apabila peranti dihidupkan lagi, ia menjadi defrosted. Selepas air terus beredar dalam kitaran yang telah ditetapkan.

Pemanas penjana wap, ulasan tentang yang sering hanya positif, membolehkan anda menyesuaikan dan menyesuaikan suhu di setiap bilik mengikut budi bicara pemilik. Di setiap bilik, perlu dipasang peranti, yang menjimatkan penggunaan tenaga. Pelanggan memilih peralatan ini juga kerana ia boleh digunakan di premis dengan tujuan yang sangat berbeza. Selalunya mereka bertindak sebagai sistem pemanasan tambahan. Jika kita bercakap mengenai bangunan dimensi kecil, pemanas wap boleh digunakan sebagai pemanasan utama.

Tuan rumah juga menyukai hakikat bahawa mudah untuk memasang peranti ini sendiri. Secara tradisional ia terletak di bawah tingkap pembukaan, walaupun ini bukan satu-satunya pilihan.

Pemanas stim kilang agak seperti radiator tiub, yang sangat dekat. Struktur tiub digunakan untuk alasan bahawa ia mempunyai bentuk di mana output haba adalah semaksimal mungkin. Melalui paip, penyejuk bergerak dari zon panas ke kawasan pemindahan haba dengan lebih mudah. Peranti mempunyai bentuk yang menyerupai radiator konvensional yang diperbuat daripada paip. Ini menunjukkan kemungkinan besar menjadikan peranti sedemikian dengan tangan mereka sendiri. Sistem ini mempunyai pemanas air elektrik, yang terdiri daripada badan berdasarkan bahan penebat panas. Bahagian ini disediakan dengan penutup atas konduktif termal di mana terdapat elemen pemanasan berbentuk U dengan terminal konduktif.

Pemanas stam, prinsip operasi yang harus diketahui oleh anda, jika anda akan mengolahnya sendiri, fungsi dengan menukar tenaga elektrik dalam ruang siklik tertutup. Pada akhirnya, tenaga termal diperoleh dengan memanaskan jumlah air yang terhad. Selepas ia berubah menjadi stim, apa yang berlaku di rongga hermetik petak pemanasan. Wap mengalir, mengeluarkan haba, dan air mengalir ke permukaan dalaman yang cenderung, memasuki unsur pemanasan. Di bahagian ini, cecair sekali lagi ditukar kepada wap. Umumnya, dapat diketahui bahawa sistem pemanasan tidak bergelora seperti itu adalah anggaran bilangan pemanas stim yang diagihkan di kawasan premis. Pada masa yang sama, komposisi pemanasan peralatan disatukan ke dalam satu rangkaian elektrik, operasi yang dikawal secara elektronik.

Untuk membuat pemanas wap, adalah penting untuk memulakan beberapa bahan dan alat, termasuk tudung, wayar tahan karat, paip tembaga, dan injap.

Tudung dipasang pada paip logam, yang mana paip tidak diameter terlalu besar ditetapkan. Sebaliknya, udara harus dielakkan. Akibatnya, reka bentuk harus diperolehi yang membolehkan mengawal penjanaan haba. Peranti boleh menggunakan bukan sahaja air, tetapi juga cecair lain sebagai minyak mendidih yang rendah, sebagai agen panas.

Tuan mesti membuat kandang tertutup wap-kondensat yang dipasang pada jawatan sokongan. Anda mesti mencipta ruang pemanasan dengan cecair di dalam yang dipasang badan pemanasan elektrik dengan petunjuk konduktif. Mereka perlu diperbaiki ke dinding akhir perumahan, ruang pemanasan hendaklah terletak pada sudut ke arah ufuk, supaya unsur pemanasan berada di dalam ruang di bawah paras permukaan agen haba.

Membuat peranti anda sendiri

Pemanas wap dengan tangan sendiri (lukisannya dibentangkan dalam artikel) juga boleh dibuat. Badan unit buatan rumah akan terdiri dari pipa yang terbuat dari keluli tahan karat, aluminium atau tembaga. Mengisi paip logam adalah melalui penutup, yang diperbaiki dengan paip diameter kecil. Akhir kedua paip ini mesti ditutup rapat. Injap pengisian dipasang pada paip pengisian, yang diperlukan untuk analisis gas. Manipulasi ini pemilik kediaman menjalankan selepas ujian sumber.

Apabila memilih sumbu, ia mesti diambil kira bahawa bahan di pangkalannya mesti serasi dengan bendalir kerja. Apabila pemanas wap dihasilkan oleh tangan sendiri, ia mesti disediakan dengan sumbu. Sumbu ini paling sering digunakan sebagai dawai tenunan. Unsur ini boleh ditenun dari monel, tembaga atau wayar tahan karat. Untuk pembuatan sumbu tidak disyorkan menggunakan mesh aluminium, kerana ia cukup sukar untuk ditenun.

Pakar mengesyorkan penggunaan mesh keluli tahan karat untuk membuat. Sambungan antara unsur-unsur perlu dilakukan oleh kimpalan resapan. Ini akan memungkinkan untuk membentuk sumbu pepejal yang cukup kukuh, yang disambungkan ke dinding badan paip logam. Sarjana harus melakukan kimpalan resapan pada suhu 1150 darjah dalam ketuhar vakum. Tidak semestinya mungkin untuk mewujudkan keadaan sedemikian dalam kehidupan seharian, sebab itu jika anda memutuskan untuk membuat pemanas wap sendiri, maka pelaksanaan beberapa unsur harus diamanahkan kepada pakar. Sutera boleh diperbuat daripada dirasai, serta bahan seperti busa. Rasa logam dan seramik boleh didapati di pasaran.

Anda pasti perlu mengkaji peranti pemanas wap, jika anda merancang untuk mengeluarkannya. Ini akan menjelaskan bahawa cerun ruang pemanasan hendaklah pada sudut 20 darjah, tetapi tidak lebih. Kedudukannya haruslah sedemikian rupa sehingga ia menghadap ke arah dinding akhir perumahan. Kesan ini dapat dicapai jika tiang sokongan membuat ketinggian yang berbeza. Mereka perlu terletak di hujung bahagian tubuh yang berbeza. Pemanas stam, maklum balas pemilik mengenai yang dibentangkan di atas, harus mempunyai unsur pemanasan elektrik, penetapan yang dibuat dengan bantuan gasket, kesatuan atau kacang kesatuan dan puting.

Add Your Comment

+ 73 = 76