Ulasan dandang pelet

Dandang pelet di negara ini - pemilihan model

Forum pengembara bebas

Dandang pelet di negara ini - pemilihan model

5 Ogos 2017, 14:41

Ia akan menjadi rumah dua tingkat kecil (156 meter persegi) yang dibina di atas teknologi wireframe.

Rumah bingkai telah dipilih dengan mengambil kira tanah kita (rawa gambut) dan, dengan itu, asas longgokan. Dan sebagai pengalaman operasi rumah sekarang dari bar.

Pada mulanya saya tidak mengharapkan untuk meletakkan sesuatu yang serius, seperti di negara kita hanya tinggal pada musim panas.

Pada mulanya, beliau mencadangkan perapian pelet dan sepasang dandang elektrik untuk air panas.

Berat dandang yang saya perlukan - saya rasa 14-20 kW - berada di kawasan 300-400 kg + bunker dengan pelet + dandang pemanasan tidak langsung 100 liter.

Maksudnya, asas di bahagian rumah ini direka untuk beban sebanyak 1-2 tan.

Maklumat ini lebih kepada saya, agar tidak dilupakan tanpa menulis di sekeping kertas.

pembakar seramik, terbina dalam automatik-pampasan cuaca dan sistem kawalan kelajuan kipas berterusan (broadband lambda probe II)

1

Kawalan cuaca, pencucuhan elektrik automatik, sensor suhu jalan dan bilik, kawalan 5 pam: pengedaran semula, litar pemanasan,

dandang, lantai panas, bateri haba, keupayaan untuk memecat kayu (memar di kit), paparan LCD dengan kawalan mudah dan intuitif, bunker bahan api besar 293 liter

Pilihan: modul kawalan jauh melalui aplikasi mudah alih

pembakar rektor, sistem pencucuhan automatik, pembersihan penukar haba dan penyingkiran abu automatik.

Bahan api - api kayu

Pilihan tambahan: penyingkiran abu automatik, parut untuk kegunaan kayu bakar

Pengawal mikropemproses mengawal operasi pam pemanasan pusat (CH) dan termostat. Di samping itu (pilihan), dandang boleh mempunyai sistem kawalan yang bergantung kepada cuaca berdasarkan pengawal mikroprosesor HT tronic 500 dengan kemungkinan mengawal pam pemanasan pusat, pam bekalan air panas (DHW), pam litar pencampuran, injap pencampuran, dan automasi yang bergantung kepada cuaca. Dan sebagai sistem kawalan adalah mungkin untuk menyambungkan satu atau dua termostat bilik.

Bahan api simpanan: kayu api

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

5 Ogos 2017, 16:24

Sekiranya dacha tidak elektrik - soalan dibuang.

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

5 Ogos 2017, 19:29

Tetapi di rumah bingkai untuk pelepasan haba biasa perlu memakai semua jubin lantai.

Saya berhenti di lantai lamina - dengan itu lantai panas akan memanaskan lantai kayu lapis dan lamina dan tidak akan ada rasa dari lantai ini.

Kuasa, yang diberikan kepada tapak = 1 kW * 2 (saya mempunyai 2), dan saya boleh membeli lagi 1.

Kompleks periuk, mesin basuh pinggan mangkuk / mesin basuh, cerek, dua pemanas air, sauna inframerah dan lantai yang dipanaskan - akan memakan kuasa dan wang.

Oleh itu, pemanasan dan bekalan air panas akan dilakukan melalui dandang pelet automatik.

Dan elektrik akan pergi ke dapur dan sauna.

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

6 Ogos 2017, 00:21

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

6 Ogos 2017, 00:36

Seperti biasa di Rusia dengan khazanah negara - anda memerlukan banyak wang untuk menghulurkan 500 meter paip dari kampung beroda.

Gasholder - tidak pasti. Kami kadang-kadang mempunyai rumput yang dibakar di sini atau pendawaian elektrik mabuk. Saya tidak mahu tidur di atas tong tepung.

Sudah tentu, sebelum itu saya membaca dengan teliti banyak sumber maklumat.

Saya bercakap dengan orang-orang yang beroperasi dandang yang berbeza, memandang rumah yang berbeza di luar negara.

Jika saya memutuskan untuk membina sebuah rumah modal untuk kediaman tetap, saya memilih kaedah pemanasan ini.

Tetapi di Rusia saya tidak bercadang untuk membina sebuah rumah untuk kediaman tetap, tetapi untuk sebuah kotej musim panas dandang pelet (automatik) adalah apa yang saya perlukan.

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

Aug 06, 09:19 AM

1. Penyelesaian ini untuk rumah musim panas kelihatan agak berlebihan.

Fakta bahawa tahun ini di zon tengah adalah anomali dingin tidak bermakna bahawa musim panas akan datang memerlukan pemanasan yang begitu banyak.

Pemanas minyak konvensional pada dasarnya memanaskan 20-25 kotak dengan mudah. Di dalam setiap bilik pemanas seperti itu adalah sesuatu.

Pada saya di sepanjang tingkap-tingkap besar di lantai radiator coklat yang panjang dengan pengisi teguh (1,5 meter, di bawah Peter lakukan, ada varian sudut).

Tetapi saya di selatan, kita boleh misalnya salji jatuh 1-2 kali sepanjang musim sejuk. Radiator termasuk apabila anda tidak mahu memulakan dandang (gas mahal, ya, dengan .. dan mereka adalah Gazprom).

2. Biarkan peranti ini tidak dijaga tidak boleh, atau sekali sehari seseorang datang untuk menonton atau anda memerlukan modul gsm.

3. Kitaran stop-start cukup panjang, output kuasa optimum lebih lambat daripada analog elektrik atau gas.

4. Keperluan yang tinggi untuk kualiti granul - untuk flowability, kelembapan (beku!), Caking. Jika baida ini membeku pada musim sejuk,

maka akan ada masalah. Oleh itu, sebelum frosts, ia perlu untuk membersihkannya sepenuhnya dan mengukuhkan motor elektrik, semua pelindung dan gear.

5. Dalam industri pemasangan ini digunakan dengan sangat luas, kini mereka cuba untuk mempromosikan teknologi di rumah tangga

(dalam pendapat peribadi saya) ia masih lembap untuk kegunaan domestik. Dari sini dan sementara kos gila, seperti pada promresheniya.

Adakah seseorang pernah mengalami sekurang-kurangnya 2-3 tahun beroperasi dalam fros tengah-tengah Persekutuan Rusia?

6. Dengan minat yang besar saya akan mengikuti topik, jika TS masih berani untuk pilihan yang sukar ini.

7. Meletakkan gas tidak akan mahal, ya, tetapi kos rumah, jika ada, akan meningkat sekurang-kurangnya 30 peratus, iaitu pelaburan yang baik.

Pemasangan dandang pelet adalah pelaburan yang berisiko, kerana orang-orang dari perkara-perkara ini secara tradisinya menjerit dengan sangat dan tidak masuk akal bagaimana dapur itu sendiri membuang kayu api untuk dirinya sendiri 🙂

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

6 Ogos 2017, 10:39

Elektrik sebagai pemanasan dianggap - dandang Bosch yang murah dan padat semuanya.

Tetapi dandang elektrik tidak suka antibeku, dan cecair kerja untuk sistem di bawah keadaan saya (pemeliharaan rumah dari Oktober hingga Mei) hanya antibeku.

Untuk 1-2 bulan setahun di negara ini adalah pelaburan yang besar (dandang, paip, kondenser termal, radiator).

Ia akan perlu untuk melihat siapnya pembinaan pada bulan Oktober kehilangan haba di rumah - untuk meletakkan eksperimen pada malam yang sejuk dengan satu pemanas elektrik dan pengimejan termal.

Benar termasuk versi logam-plastik murah, saya berurusan dengan mereka dan tidak mempercayai mereka, jadi saya akan membayar tambahan untuk rehea polyethylene silang silang.

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

Ogos 06, 2014, 14:44

Dan hanya pam panas (tanpa panas bumi), udara, tidak dipertimbangkan?

Tolak utama - sehingga tolak 25 hanya kemungkinan melancarkan, yang lain - hanya dalam tambah.

Dan apabila memasang gegelung peminat, penyaman udara juga boleh didapati pada musim panas.

Meter dua tarif, pemanasan malam, penggunaan elektrik - faktor penukaran (CPC) 4, model premium mempunyai lebih daripada 5, dengan 3 kilowatt, kita dapat 12-15, yang cukup untuk rumah 150 meter persegi.

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

Ogos 06, 2017, 15:39

Sekarang saya membaca bahan tersebut dan memasukkannya ke dalam topik seterusnya

Re: Pellet boiler di negara - pemilihan model

Ogos 06, 2017, 16:07

Nah, begitu sekali sekali berlaku. Vilfand berjanji.

Dari sudut pandangan ini, perapian perapian besi cetus (kayu api atau arang batu) lebih baik, dan lebih sukar untuk mencuri logam bekas, kerana pengeringan mortar menjadi monolit 🙂

Paip (perapian) itu boleh dilalui melalui lantai, walaupun beberapa selekoh dibenarkan.

Ia dipanaskan dengan cepat, saya telah menggunakannya selama 3 tahun pada musim sejuk, ketika ia benar-benar beku (ya, kita berlaku 2-3 kali beberapa tahun di bawah 15 hari).

Haba menjadi 15-20 minit.

Dan estetika perapian perapian dengan kaca pada ketinggian.

Dan harga adalah sama.

Nasihat ikhlas kepada Komandan - cari penyelesaian yang lebih mudah.

Dandang pelet untuk sistem pemanas autonomi: peranti dan prinsip operasi

Bagi kebanyakan pemilik rumah negara, salah satu tugas utama adalah untuk mengurangkan kos mengekalkannya. Ini benar terutama bagi bangunan-bangunan di mana sistem pembetungan, pemanasan dan bekalan air beroperasi dalam mod autonomi. Dalam sistem pemanasan, untuk mengurangkan kos penyediaan rumah dengan jumlah haba yang diperlukan membantu memasang dandang pelet bahan api pepejal.

Dandang sedemikian muncul agak baru-baru ini, tetapi sudah ada masa untuk menduduki niche mereka di pasaran peralatan dandang. Pengguna tertarik dengan dandang pelet yang agak rendah, ketersediaan bahan api dan kemudahan penyelenggaraan, dengan mengautomasikan proses pemanasan. Sebagai bahan bakar yang digunakan pelet, yang merupakan pelet, yang terdiri daripada sisa kayu: cip kayu, cip, tudung yang ditekan.

Dandang pelet terdiri daripada bunker untuk bahan bakar, automatics dan pembakar. Pelet pada auger luaran dihantar ke pra-relau, dan dari situ, skru dalaman diberi makan kepada muncung pembakar. Selepas pelet memukul muncung, pencucuhan automatik dan pelet benar-benar dibakar.

Dengan nilai kalori, pembakaran 1 kg pelet setanding dengan setengah liter bahan api diesel dan 5 kW / h. Jika kita bandingkan dengan kayu api, maka kerana ketumpatan tinggi pelet, pembakaran mereka berlaku banyak lebih cekap dan produktif, tidak termasuk kemungkinan pembakaran spontan. Di samping itu, abu boleh dibersihkan dengan lebih kurang, mengurangkan proses ini sekali seminggu. Apabila pelet digunakan sebagai bahan api, pelepasan karbon dioksida ke atmosfer dikurangkan, yang membawa kepada pengurangan kesan rumah hijau.

Pemasangan dandang pelet memerlukan pematuhan beberapa peraturan, terima kasih kepada yang mungkin untuk mengelakkan perubahan yang mungkin dalam operasi:

 • ia adalah lebih baik untuk memasang dandang di dalam bilik berasingan, sebagai contoh, ruang bawah tanah atau lampiran;
 • Lantai di bilik dandang mestilah dibuat daripada jubin seramik atau konkrit;
 • di dalam bilik yang akan digunakan sebagai rumah dandang, harus ada ruang kosong yang cukup untuk kemungkinan pembaikan dan penyelenggaraan dandang itu;
 • Bilik harus kering, berventilasi dengan suhu yang tetap dalam pengagihan semula +10 0 C.

Penunjuk penting untuk apa-apa jenis peralatan dandang adalah Kecekapan. Untuk lebih jelas memahami kecekapan dandang pelet, mari bandingkan dengan peralatan lain yang digunakan untuk pemanasan rumah. Jadi kecekapan kayu adalah dalam 35%, gas asli - 87.1%, tenaga elektrik adalah 97%, dan pelet terbakar dalam lingkungan antara 86% hingga 93%, bergantung kepada model dandang pelet.

Mod kawalan automatik

Penyimpanan pelet dijalankan dalam bunker terpisah, yang disambungkan ke kebuk pembakaran. Automasi membolehkan anda menentukan program mingguan untuk memberi makan pelet ke dalam dandang. Di samping itu, program automatik akan menghidupkan atau mematikan pembakar mengikut program yang dipasang, yang menjimatkan penggunaan bahan api dan mengekalkan rejim suhu yang ditentukan bergantung pada masa siang. Kawalan boleh dilakukan sama ada dengan alat kawalan jauh, atau menggunakan butang pada paparan.

Jumlah hopper dari 200 hingga 300 liter disediakan operasi berterusan dandang selama tiga hari. Untuk operasi yang tidak terganggu dandang kapasiti sederhana dalam pengagihan semula 25 kW, kadar harian ialah 5 kg. Anda boleh memasang corong luaran, yang akan meningkatkan jumlah pelet pemuatan, dengan itu meningkatkan masa operasi dandang tanpa campur tangan anda. Untuk kerja pembakar adalah bertanggungjawab sistem kawalan, Granul dalam kebuk pembakaran dibekalkan dalam kelompok kecil, yang menghapuskan kemungkinan terlalu panas. Jika anda ingin mematikan dandang itu, maka selepas menekan butang fungsi, operasinya akan berhenti secara automatik selepas 5-10 minit, yang diperlukan untuk pembakaran lengkap dari kumpulan pelet yang dimuatkan.

Terima kasih reka bentuk khas dandang pelet, ekologi premis anda tidak berada dalam bahaya. Di dalamnya, litar di mana udara dibekalkan untuk pembakaran lengkap bahan api terletak secara berasingan dari litar dengan cara yang dipanaskan oleh bilik. Disebabkan reka bentuk ini, tidak ada "terbakarOksigen dan dengan itu anda akan sentiasa berasa selesa. Sesetengah pengguna juga mengambil udara dari bilik dandang, dengan itu mengalir dan mengalihkannya. Di samping itu, untuk kelebihannya Dandang pelet termasuk faktor berikut:

 • penjimatan tenaga dan kipas bunyi rendah, ia dapat memastikan peredaran udara yang seragam yang hangat;
 • penggunaan tenaga yang rendah, dalam lingkungan 60 watt, untuk operasi automasi dan kipas;
 • jumlah abu dan jelaga yang kecil, berbanding dengan dandang bahan api pepejal pada kayu;
 • badan dandang tidak panas, oleh itu ia selamat untuk haiwan dan kanak-kanak kecil;
 • senaman pemuatan bahan api automatik dari bunker;
 • sistem kawalan pintar, pemasa dan kawalan termostat dan memastikan operasi berterusan dandang, bergantung pada program yang dipasang.

Bercakap tentang kelebihan jenis dandang bahan api pepejal ini, ia perlu menyebut tentang kelemahan mereka.

 • Walaupun fakta bahawa pelet dibuat dari sisa kayu, unit panas dikeluarkan akan lebih mahal, jika dibandingkan dengan peralatan dandang yang beroperasi di atas kayu;
 • pelet menyimpan diperlukan di tempat yang kering, kerana di bawah pengaruh kelembapan mereka mula membengkak dan runtuh kerana apa skru dibelasah
 • untuk operasi luar talian di kawasan pinggir bandar terpencil Anda perlu membeli penjana dan peralatan tambahan, yang boleh membuat pembelian dandang pelet keseronokan mahal;
 • penggunaan granul sebulan boleh kira-kira 1 tan. Mengetahui harga pelet di kawasan anda, tidak sukar untuk mengira apa yang akan menyebabkan anda memanaskan rumah negara pada musim sejuk. Sebagai menunjukkan amalan, perbelanjaan anda akan setanding dengan penggunaan dandang elektrik dan melebihi kos jika anda menggunakan gas asli sebagai bahan bakar.

Setahun yang lalu saya memasang dandang jenama KST-25 dengan pembakar 14/40 kVT yang dipasang. Keputusan untuk beralih ke dandang pelet datang selepas bil-bil elektrik untuk bulan Oktober diterima dalam jumlah 15,000 rubel. Oleh kerana pembelian pelet daripada kerepek atau kerepek kayu dalam masalah rantau kami, dan penghantaran borong hanya dilakukan dengan perintah 20 ton, mula mencari pilihan alternatif.

Menemui pilihan alternatif dalam bentuk bunga matahari sekam, yang menelan saya satu setengah ribu rubel setiap tan. Sepanjang musim sejuk, untuk mengekalkan suhu optimum di salon kecantikannya, dia menghabiskan 14,000 rubel, itulah sebabnya dia sangat gembira.

Selepas mengira manfaat ekonomi, saya memutuskan untuk meletakkan dandang pelet di rumah, tetapi dengan penaik abu meningkat untuk mengurangkan masa untuk penyelenggaraannya. Sekarang di rumah ada dandang gas dan biaya penggunaannya 29 ribu rubel dengan kuadratur yang sama seperti di salon kecantikan. Jika saya memasang dandang pada pelet, saya akan mengurangkan perbelanjaan saya dengan 15-16 ribu Rubles untuk musim sejuk.

Selama hampir setahun saya telah menggunakan dandang pellet Faci. Gembira ekonomi bahan bakar, keselamatan alam sekitar, operasi yang tenang, reka bentuk yang sangat baik. Pembelian dibenarkan secara ekonomi sendiri, jadi sekarang saya mengesyorkan kepada kawan-kawan saya untuk memasang dandang pelet jenama ini. Pembersihan dilakukan dua kali seminggu dan ia tidak mengambil banyak masa, semua yang lain dilakukan oleh automasi.

Satu-satunya kelebihan dandang pelet Biomaster boleh dipanggil mesra alam sekitar dan kos rendah. Ia telah beroperasi selama lebih dari dua tahun, tetapi pada masa ini perlu memperbaikinya beberapa kali. Kerosakan adalah kecil, tetapi mereka juga perlu menghabiskan masa lapang dan membawa kos tambahan. Saya tidak berhasrat untuk menolak penggunaan dandang pelet, kerana ia adalah ekonomi, saya hanya boleh mencari model yang lebih dipercayai dan bertambah baik yang tidak akan memecahkan begitu kerap.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Menyalin bahan tapak adalah mungkin tanpa perjanjian terlebih dahulu sekiranya memasang pautan terindeks yang aktif ke laman web kami.

Ulasan dandang pelet

Ulasan dandang pellet dan cadangan

 • Penilaian Thread:
 • Purata: 1.3 (3 undian)
 • Diterbitkan: 08 Sep 2011, 5:00 pagi
 • Pengarang: Alexandr13

Selalunya kesilapan dibuat dengan pembelian - jenis dandang salah dipilih. Dandang pelet adalah beberapa jenis: dandang khusus, dandang dengan auger tegar, dandang dengan auger yang fleksibel. Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri tersendiri, jadi sebelum membeli, adalah perlu untuk memahami apa jenis boiler yang anda perlukan.

Jangan berfikir sebelum ini dengan bekalan pelet. Adalah perlu untuk mengetahui kenalan pembekal yang bertanggungjawab sebelum pemasangan dan membuat kontrak pembekalan jangka panjang.

Dandang boleh dipanaskan sama ada terlalu banyak atau terlalu ringan. Sebabnya sama ada pemilihan kuasa yang salah atau tetapan dandang miskin.

Jika pelet gagal terlalu cepat, perlu meningkatkan kapasiti hopper. Adalah lebih baik untuk merancang kapasitinya terlebih dahulu sebanyak 15% lebih banyak daripada kapasiti yang dikira.

Dalam kes di mana asap muncul di bilik dandang atau apabila percikan muncul dari cerobong, perlu mengubah struktur cerobong.

Ia juga harus diambil kira bahawa sistem kawalan dandang pelet adalah automatik, iaitu, ia tidak boleh disambungkan ke sistem kawalan rumah automatik, jika ada.

Satu lagi masalah yang sering ditemui ialah penyumbatan cepat dari kuali abu. Ini boleh berlaku jika dandang tidak ditala dengan betul.

kita pelet - berfungsi dengan baik

kita pelet - berfungsi dengan baik

Mengenai Termal, saya baru-baru ini mempunyai peluang untuk melihat perapian pelet dalam perniagaan, ia sangat mengagumkan. Untuk memberi, pilihan paling optimum. Kebanyakan saya suka bahawa di dalamnya semuanya telah dibina dan tangki pengembangan dan pam, meletakkan - mengacaukan paip dan ke hadapan, Kecantikan. Jika sesiapa berminat, saya telah menerangkan dengan terperinci tentang perapian ini di blog saya, terdapat video di sana.

Dan tentang apa yang ditulis di sini, seperti dengan bahan - Pelet untuk dandang ini ada masalah, saya faham ia adalah sukar untuk mencari pelet yang baik dan di hadapan. Dalam kes ini, saya boleh menasihati anda untuk pergi ke forum khusus seperti ini - Bioforum (pengeluar dan pengguna pelet), di sana anda mempunyai banyak cadangan untuk pelet dan dandang.

Adalah baik bahawa anda mengesyorkan mengetahui sumber yang menyerlahkan penggunaan pelet sebagai sumber tenaga. Dalam komen di artikel forum Pada dandang pelet anda diperkenalkan sebagai pengeluar pelet Tetapi blog anda - hanya menawarkan pemerolehan maklumat yang dikumpulkan oleh anda di Internet mengenai pelet (perniagaan internet kecil),

Jadilah konsisten ... dan jika boleh - jelaskan.

Adalah baik bahawa anda mengesyorkan mengetahui sumber yang menyerlahkan penggunaan pelet sebagai sumber tenaga. Dalam komen di artikel forum Pada dandang pelet anda diperkenalkan sebagai pengeluar pelet Tetapi blog anda - hanya menawarkan pembelian maklumat yang dikumpulkan oleh anda di Internet mengenai pelet (perniagaan Internet kecil) ;-),

Jadilah konsisten ... dan jika boleh - jelaskan.

Apa sebenarnya yang anda maksudkan, apa kejelasan, saya bercakap mengenai perapian pelet, tetapi secara umum, saya mempunyai soalan, saya akan gembira.

Lokasi: Rusia, St. Petersburg Titik reputasi: 0

Saya tertanya-tanya di mana anda mendapat maklumat ini?

Pada masa ini, pemanasan dengan pelet lebih mahal kerana kosnya yang tinggi dan kos dandang. Sebabnya mudah-tidak ada penggunaan meluas dan (terutamanya) penggunaan peralatan asing untuk pengeluaran pelet dengan sedikit permintaan.

Tidak sia-sia ganjik81 "Monitor" pasaran ini dan bahkan menyedari maklumat yang dikumpul.

Mengenai dandang Itali, saya akan mempunyai pengganti sedemikian dalam sepuluh teratas.

Saya tertanya-tanya di mana anda mendapat maklumat ini?

Pada masa ini, pemanasan dengan pelet lebih mahal kerana kosnya yang tinggi dan kos dandang. Alasannya mudah - tidak ada pengedaran meluas dan (terutamanya) penggunaan peralatan asing untuk pengeluaran pelet dengan sedikit permintaan.

Tidak sia-sia ganjik81 "Monitor" pasaran ini dan bahkan menyedari maklumat yang dikumpul.

Jika gas bukan gas utama, pelet lebih murah - itu pasti! Mengenai keselamatan, saya tidak katakan. Pernahkah anda melihat bagaimana gas meletup?

Mengenai gas saya tidak akan berkata, tetapi jiran saya adalah sama di rumah dengan dia. Oleh itu, dia juga membeli pelet. Saya mengambil 6 tan pelet untuk musim ini, saya beli 6200 rubel. dengan penghantaran pada bulan September, ternyata 38 000r. Dia diesel diesel 70 000r. Tiada tempat untuk menghabiskan duit?

My Kiturami benar-benar menyelamatkan. Dan sekarang saham di mana-mana, sebagai contoh, di Heat Park

Sangat menarik, apa kawasan yang dipanaskan rumah, bahawa kos untuk musim hanya 6 tan pelet? Anda tidak dapat berkongsi skim kejuruteraan pemanasan rumah dan gambar-gambar relau yang berdiri sendiri, peralatan dipasang, automasi. Penyelesaian yang menarik. Tidak sering dibina relau berdiri berasingan.

Ciri penting pemanasan rumah hijau dan sekam rumah:

Pemanasan sekam tidak memerlukan perubahan dandang;

tidak memerlukan perubahan dalam pemanasan;

sekam membakar lebih baik daripada arang batu pada kos 5-7 kali kurang;

udara yang sangat baik mengeringkan paip ekzos.

Ciri penting pemanasan rumah hijau dan sekam rumah:

pemanasan sekam.

Ia akan menarik, di sini di forum, untuk melihat pembangunan dandang anda "apa-apa kerumitan" melihat skim dan spesifikasi teknikal mereka, gambar, belajar "ciri penting pemanasan". Maklumat mengenai laman web perwakilan, dan di sini, di forum itu, membawa beberapa jenis watak pengiklanan, tetapi ia adalah bernilai memberi parameter teknikal dandang yang anda buat, komponen ekonomi mereka, kos. dan, pada masa-masa, walaupun penampilan dandang menjadi kriteria pilihan.

Lokasi: Russian_federation, city of Karabanovo (daerah Alexandrovsky) Titik reputasi: -879

Log masuk melalui rangkaian sosial

Pendaftaran dan kebenaran yang cepat melalui rangkaian sosial ®

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 67