Wall Washer

Mesin basuh dipasang di dinding - penyelesaian yang baik untuk bilik mandi kecil

Setiap tahun, perkakas rumah diperbaiki dan bertambah baik, membolehkan anda memilih model untuk kegunaan yang berbeza dan premis yang berlainan. Terutama bagi pemilik bilik mandi dengan kawasan kecil dihasilkan mesin basuh dengan dimensi padat. Salah satu pilihan untuk teknik ini dengan dimensi kecil ialah mesin basuh dipasang di dinding. Walaupun rangkaian model dinding kecil dan satu-satunya mesin jenis ini ditawarkan oleh Daewoo.

 • Kapasiti mesin adalah sehingga 3 kilogram pakaian setiap beban. Kelantangan sedemikian tidak sesuai dengan keluarga besar, tetapi ia sesuai dengan satu orang.
 • Pemintalan dalam model dinding dari Daewoo diwakili oleh kelas C dan adalah 700 revolusi per minit.
 • Tidak ada pam longkang dalam teknik ini, oleh itu, apabila dipasang di dinding, air akan dikeringkan oleh graviti.
 • Tidak banyak program mencuci di mesin ini (hanya enam), tetapi anda boleh membasuh kebanyakan jenis pakaian. Terdapat program berasingan untuk membasuh kain kapas dengan memanaskan sehingga + 60 ℃, untuk mencuci halus dan untuk pakaian kanak-kanak.
 • Mencuci dalam teknik ini tergolong dalam kelas B, iaitu, dengan kotoran yang mudah mesin akan berfungsi dengan baik.
 • Untuk keselamatan yang lebih besar, mungkin untuk menyekat unit daripada kanak-kanak.
 • Model dinding seberat 16.5 kg, dan dimensinya adalah 55 by 29 by 60 cm.

 • Dimensi mesin basuh ini kecil, jadi ia sesuai walaupun untuk bilik mandi yang paling kecil.
 • Mesin tidak perlu dipasang di lantai, yang membebaskan ruang bilik mandi.
 • Muatkan pakaian dalam alat semacam itu sangat mudah, kerana tidak perlu dicondongkan.
 • Unit ini mempunyai penampilan menarik kerana reka bentuk bergaya dalam gaya berteknologi tinggi. Sudut bulat, warna keperakan, menara kaca bulat - semuanya kelihatan sangat elegan.
 • Terima kasih kepada program mencuci pendek, mesin dengan cepat mencuci perkara kotor.
 • Simbol-simbol dan nombor-nombor pada paparan adalah besar, supaya ia kelihatan jelas.
 • Peranti berfungsi dengan sangat senyap.
 • Teknik ini sangat ekonomik dan dicirikan oleh penggunaan elektrik, air dan detergen yang rendah.
 • Kualiti mesinnya sangat tinggi, kerana ia dihasilkan dan dipasang di Korea.

 • Dalam mesin sedemikian, tidak akan dapat mencuci pakaian yang banyak.
 • Dengan pemasangan model dinding, terdapat kesukaran yang berkaitan dengan kedua-dua tapak pemasangan dan kerja tuan.
 • Perepit di mesin dipasang di dinding jauh lebih lemah daripada teknik standard. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai kualiti basuh.
 • Harga untuk model dinding agak tinggi.

Apabila dipasang pada kereta dinding dari Daewoo muncul dijual, mereka diuji. Hasil mencuci ujian menunjukkan bahawa mesin melakukan tugasnya dengan baik. Sudah tentu, jika anda membandingkan kualiti basuh di unit dinding dengan mana-mana mesin dengan kelas pencucian A, maka ia akan menjadi lebih kecil. Jika kita membandingkan unit dari Daewoo ke mesin basuh lain kelas yang sama, maka kualiti akan sama, dan parameter lain akan membuat model dinding lebih disukai.

Secara berasingan semasa ujian itu ditentukan bahawa mesin praktikal tidak bergetar. Di samping itu, kerjanya hampir diam, jika anda tidak mengambil kira kitaran berputar dan penyaliran. Semak ini dengan menonton video di bawah.

Jika kita membandingkan kos mesin basuh dinding dengan peranti piawai dengan parameter yang serupa, model Daewoo menelan kos pengguna lebih banyak. Harga purata bagi mesin sedemikian adalah 16-23000 rubel.

Memasang teknik ini hanya boleh di dinding dinding pepejal, di mana tiada lompang dalaman. Anda boleh melakukan ini bukan sahaja di bilik mandi, tetapi juga di dapur, di dalam cucian, di dalam tandas, dalam pantri atau di koridor.

Oleh kerana pam saliran tidak berada di dalam unit, dan longkang adalah jenis penyaliran air dari bilik mandi, ia perlu mencari tempat yang sesuai berhampiran paip pembetung untuk pemasangan. Air tidak boleh dihalang daripada memasuki sistem pembetung.

1

Kesukaran pemasangan mungkin bahawa banyak tuan tidak tahu bagaimana memasangnya kerana kurang pengalaman. Walau bagaimanapun, arahan kepada peranti menunjukkan semua tindakan, jadi pemasangan boleh dilakukan dengan tangan mereka sendiri. Dan kami, pada gilirannya, menawarkan untuk menonton tutorial video kecil mengenai pemasangan.

Pembeli yang memilih mesin basuh yang dipasang di dinding untuk rumah mereka tetap sangat berpuas hati dengan saiznya yang kecil dan mudah memuat pakaian. Juga di antara kelebihan teknik pemilik panggilan cepat mencuci, reka bentuk yang menarik peranti, ekonomi dan operasi yang tenang.

Bagi minus, mereka hanya diperhatikan berbanding mesin basuh standard. Ini adalah kualiti kerja yang lebih rendah, putaran lemah dan kapasiti yang rendah. Ramai juga menegaskan bahawa agak sukar untuk memasang mesin sedemikian, dan harga peralatan tersebut melebihi purata.

Melihat mesin basuh besar, anda perlu membeli model dinding dari Daewoo, jika:

 • Anda memerlukan mesin basuh tambahan, dan model standard sudah dipasang di apartmen atau rumah.
 • Anda ingin dapat membasuh dengan cepat perkara-perkara yang tercemar dengan tidak disangka-sangka.
 • Anda mahu memadam pakaian kanak-kanak secara berasingan.
 • Anda adalah satu-satunya penyewa di sebuah apartmen, jadi anda tidak perlu mesin basuh lapang.

Prinsip peranti dan operasi mesin basuh

Penggantian unsur pemanasan dalam mesin basuh

Enjin dari mesin basuh dan gambarajah sambungannya ke rangkaian

Mesin basuh dengan fungsi stim

Berikan minyak untuk kotak pemadat mesin basuh

Baut pengangkutan pada mesin basuh

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Mesin basuh di dinding - kebaikan dan keburukan

Kemajuan tidak berdiam diri dan setiap hari terdapat mesin basuh yang lebih dan lebih sempurna yang dapat membantu kami menggunakan fungsi dan kemudahan penggunaannya. Walau bagaimanapun, bukan sahaja fungsi mesin basuh menarik minat pengguna, ramai yang memilih mesin basuh memberi tumpuan kepada dimensinya.

Bagi mereka yang banyak menjimatkan meter persegi di kawasan mereka, pengeluar telah mencipta mesin basuh dinding. Ya, anda semua faham dengan betul, mesin basuh ini digantung di dinding, seperti, katakan tangki pemanas atau kabinet di dapur.

Ia adalah mengenai pencuci seperti yang akan kita bercakap hari ini, mempelajari kelebihan dan kekurangan mereka, dan juga cuba untuk mengetahui semua perangkap teknik ini.

Gambaran Keseluruhan Wall Washer

Sebenarnya, mesin basuh seperti itu tidak dipasang, dan setakat ini hanya syarikat Daewoo yang telah membangun dan menyampaikan mesin DWD-CV701PC, yang dipasang di dinding. Tidak lama kemudian model ini muncul di kedai-kedai dan sekarang anda boleh menemuinya di Yandex. Pasaran dan lihat penerangan dan ciri-cirinya.

Mesin basuh dinding yang menarik kerana ia memerlukan ruang yang sangat sedikit. Ia boleh digantung di dinding. Dalam kes ini, ia tidak merosakkan rupa, kerana ia mempunyai reka bentuk moden dalam gaya berteknologi tinggi.

Ciri-ciri Wall Washer

 • Washer deu di dinding Mempunyai keupayaan untuk mencuci sehingga 3 kg pakaian setiap basuh. Seperti yang anda tahu, ini adalah jumlah yang sangat kecil dan tidak sesuai untuk keluarga besar, tetapi ia akan menjadi sempurna untuk satu orang.
 • Tetapi di mesin basuh terdapat spin pada 700 rpm (spin kelas C), yang cukup untuk memastikan bahawa pakaian tidak kehabisan air selepas akhir pencucian.
 • Mesin basuh DWD-CV701PC tidak mempunyai pam saliran. Iaitu, mengikut idea pengilang, air harus mengalir ke dalam pembetung oleh graviti, kerana fakta bahawa ia tidak berada di lantai.
 • Set 6 program untuk mencuci tidak terlalu besar, tetapi membolehkan anda memadam hampir apa-apa. Suhu maksimum yang boleh dicuci ialah 60 ° C.
 • Kelas basuh B membolehkan anda membasuh dengan mudah perkara-perkara kotor, tetapi hasil salji tidak tahan.
 • Berat mesin basuh ialah 17 kg, yang sangat kecil berbanding dengan unit konvensional.
 • Dimensi Pencuci Dinding 55x29x60 cm, yang agak kecil.

Seperti yang dapat anda lihat, mesin tidak boleh membanggakan ciri-cirinya, mereka agak sederhana, tetapi ia akan memberi peluang kepada pesaing "besar" dalam perlumbaan dari segi saiz, tidak sama.

Ujian mesin basuh

Dalam video di bawah ini anda dapat melihat bagaimana proses mencuci mesin basuh dinding sedang berlaku dan apa yang berlaku pada akhirnya. Kami hanya boleh memberi komen mengenai keputusan yang diperoleh semasa ujian model DWD-CV701PC.

Ia selamat untuk mengatakan bahawa mesin melakukan tugasnya dengan baik dan juga menghilangkan bintik-bintik yang sukar. Sudah tentu, jika anda membandingkan kualiti basuh dengan kelas mesin basuh biasa A, maka dinding itu lebih rendah. Tetapi berbanding dengan mesin basuh kelas yang sama mencuci, styalka yang dipasang di dinding tidak kalah dengan apa-apa, dan juga menang.

Secara berasingan, saya ingin ambil perhatian bahawa semasa pengoperasiannya tidak ada getaran, kecuali untuk berputar dan mengalir air, mesin itu berfungsi dengan senyap. Penyaliran diri dan memerah juga tidak menyebabkan ketidakselesaan.

Ulasan mengenai Daewoo Wall Washer

Selepas menganalisis maklum balas pengguna pada mesin basuh DWD-CV701PC, anda boleh membuat kesimpulan berikut:

 • Saiz kecil - mesin sangat sempit dan padat, tidak mengambil ruang di lantai, yang merupakan hujah yang paling penting dalam pilihannya.
 • Pemuatan linen mudah - jangan bengkok, mesin tergantung di tepi lengan yang terentang.
 • Penampilan yang sangat baik - reka bentuk mesin basuh yang dikehendaki oleh pemiliknya.
 • Program membersihkan cuci dengan cepat cukup pendek sehingga anda dapat dengan cepat mencuci pakaian yang kotor.
 • Kerja yang tenang - sememangnya, mesin itu hampir senyap dan tidak mengganggu pemilik semasa mencuci.
 • Ekonomi - mesin basuh dinding yang dipasang tidak hanya menyimpan air dan serbuk pencuci, tetapi juga elektrik.
 • Kualiti yang sangat baik - setakat ini, mesin basuh ini dihasilkan dan dipasang di Korea.
 • Jumlah kecil cucian yang boleh dibasuh untuk mencuci - jika anda menyimpan gunung pakaian kotor, maka mesin ini bukan untuk anda.
 • Kurangkan spin - jika kita membandingkan styalku yang dipasang di dinding dengan biasa, maka spin adalah lebih rendah.
 • Bukan kualiti terbaik mencuci - sama, berbanding dengan mesin basuh standard.
 • Pemasangan kompleks - tidak setiap tuan akan melaksanakan pemasangan mesin basuh seperti itu, kerana tidak ada pengalaman.
 • Harga yang tinggi - harganya sedikit melebihi purata. Tetapi anda tidak akan menemui apa-apa analog di pasaran hari ini.

Wall Washer

Hari ini, tidak semua orang mampu membeli ruang tamu dengan dua atau tiga bilik besar. Majoriti mendapat pangsapuri kecil satu bilik, yang memberikan rasa dan faedah tidak begitu mudah. Mesin basuh dinding yang dipasang di dinding adalah penjimatan ruang di sebuah apartmen. Ini penting untuk bangunan kediaman moden - studio, kawasan bilik mandi yang sering tidak melebihi 2 meter persegi.

Mesin basuh tetap menggunakan skru khas di dinding, di mana-mana tempat yang mudah. Mesin cuci sedemikian dipilih oleh orang-orang praktikal, mereka yang mampu memberikan sebuah apartmen kecil dengan kelebihan dan rasa dan menghargai setiap meter.

Pemerolehan mesin basuh dinding membolehkan untuk mengelakkan keperluan untuk membuat pembangunan semula apartmen, mengetuk dinding, untuk menggabungkan bilik.

Kelebihan mesin basuh dipasang di dinding

Mesin basuh dipasang di dinding mempunyai banyak kelebihan berbanding mesin basuh konvensional:

 • Saiz padat;
 • Tahap bunyi yang rendah;
 • Kemudahan penggunaan;
 • Berkualiti tinggi mencuci;
 • Harga rendah;
 • Tempoh jaminan yang besar.

Semasa mencuci pakaian, mesin basuh dinding tidak bergetar dan tidak goncang, menjatuhkan segala-galanya dari permukaan, tidak seperti lantai. Malah pengambilan dan saliran air hampir tidak diam.

Hampir semua mesin basuh dinding mempunyai kelas pembasuh linen - V. Walaupun demikian, mereka dapat mengatasi bahkan kotoran terkuat, mencuci kotoran tua dan lemak. Di dalam mesin basuh yang dipasang di dinding, anda boleh menyegarkan semula perkara dengan cepat, memberi mereka wangian segar jika anda mencurahkan serbuk kurang dan lebih banyak perapi untuk dobi.

Dalam mesin seperti ini sangat mudah untuk memuatkan dobi - jangan bengkok dan mendistribusikannya ke dalam drum.

Mesin basuh dipasang di dinding digantung pada tahap, atau hanya di atas paras mata.

Sebelum membeli mesin basuh dinding yang dipasang, anda harus menilai tahap kotor yang terkumpul di dalam keluarga. Sekiranya terlalu banyak, maka anda perlu membahagikan basuh ke beberapa peringkat.

Wall Washer Daewoo

Mesin basuh dinding yang dipasang daewoo tidak mudah. Ia berbeza bukan hanya dengan membasuh dan praktikal yang berkualiti, tetapi juga dalam kekompangan, yang membolehkan anda menggantungnya di mana-mana tempat yang mudah. Berat mesin tidak melebihi 16 kilogram.

Semua tentang menghiasi dinding di bilik mandi di sini. Mengenai aksesori untuk bilik mandi yang anda boleh ketahui di sini.

Kord itu cukup panjang, dan hos air boleh disesuaikan dengan parameter yang diperlukan. Hos bekalan air yang dipasang pada mesin basuh membolehkan anda menggantung mesin yang cukup tinggi dan pada masa yang sama membawanya ke sumber air dari dalam. Mesin basuh mempunyai reka bentuk luar biasa - ia tidak mempunyai pam dan pam, yang perlu diambil kira semasa memasang.

Mesin basuh bekerja hampir dengan senyap, berkat motor inverter terbina dalam dan pad anti getaran yang mengandungi 4 lapisan bahan kedap bunyi. Ini adalah kelebihan yang tidak diragukan, dan membolehkan anda memadamkan perkara walaupun anak tidur di bilik sebelah. Jika anda meletakkan sesuatu pada tudung mesin basuh, ia akan kekal di tempatnya.

Di mesin basuh Daewoo untuk satu pendekatan, anda boleh memuatkan tidak lebih dari 3 kilogram dobi.

Dengan mudah ia akan sesuai dengan satu set linen katil, satu kotak terry atau jaket bawah. Dengan mesin basuh Daewoo, basuh menjadi mudah, membawa kegembiraan, bukan kerengsaan.

Mini - mesin basuh akan mencicipi pencinta reka bentuk dalam gaya High - Tech. Daewoo adalah mesin yang padat dan kemas yang tidak mempunyai sudut tajam dan sesuai untuk pangsapuri yang mempunyai reka bentuk yang moden dan moden.

Kelebihan utama mesin ini ialah mencuci walaupun bintik-bintik lemak yang paling sukar, cat dan lain-lain, termasuk sayur-sayuran, walaupun tanpa menggunakan serbuk pemutihan khusus, dan juga kelajuan basuh. Jika pakaian telah banyak terkumpul, ia boleh dibasuh dalam beberapa lilitan, dan ia tidak mengambil masa yang lama.

Mesin basuh mempunyai semua mod pencucian utama:

 • Basuh dalam air sejuk
 • 40 darjah - kapas
 • 60 darjah - kapas
 • Mencuci halus
 • Menekan
 • Bilas tambahan
 • Pakaian kanak-kanak

Sebelum membeli mesin, anda mesti memilih dan menetapkan tempat pemasangannya. Perhatian khusus harus diberikan kepada pilihan dinding: mereka tidak boleh menjadi pembawa yang terbuat dari plasterboard atau plastik. Lebih baik jika dinding adalah bata atau monolitik, tanpa lekuk-lekuk yang wujud dalam dinding blok buih. Ia perlu untuk menjaga kekuatan dinding untuk mengelakkan pemasangan dan kerosakan mesin yang tidak betul akibat kejatuhan dan pastikan mesin itu dipasang dengan kukuh di dalam dinding pepejal yang padat.

Ciri lain memasang mesin basuh dipasang di dinding adalah keperluan untuk sambungan terus ke komunikasi. Mereka harus berada di bawah mesin. Tidak dibenarkan banyak selekoh dalam cara merekrut dan menguras air.

Tempat yang disyorkan untuk memasang mesin: di atas tandas, tenggelam atau mandi. Untuk memasang mesin basuh, disarankan untuk menggunakan bantuan pakar.

Ciri-ciri mencuci dengan mesin basuh Daewoo

Di dalam mesin basuh terdapat bekas khas direka untuk mengisi serbuk dan membilas bantuan untuk dobi. Tempat pembukaan bekas ditunjukkan oleh lukisan. Untuk mendapatkan bekas, atau tutupnya, anda perlu memutarnya ke arah yang menunjukkan anak panah.

Sebelum anda mula mencuci, anda mesti memilih mod yang diingini. Jika anda perlu mencuci dalam air sejuk - anda harus memilih mod "air sejuk" atau "basuh halus". Selepas itu, proses pembersihan bermula.

Perlu diambil kira bahawa bilangan maksimum revolusi yang dibuat oleh model Daewoo adalah 700. Cuci ini berlangsung sekitar 30 minit, dalam mod apa saja, yang menjimatkan elektrik dan air.

Mesin basuh yang dipasang di dinding Daewoo adalah antara yang paling popular di pasaran kerana kualiti dan praktikalnya yang tinggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

7 + 2 =