Wallpaper untuk plaster

Wallpaper untuk plaster: reka bentuk dalaman yang bergaya dan berpatutan

Bagi mereka yang ingin membuat ruang dalaman yang asli, wallpaper dengan tiruan tekstur dan lukisan plaster akan menjadi ideal. Apabila terdapat keinginan untuk mengubah pedalaman, saya ingin membeli bahan-bahan yang tidak biasa untuk banyak gaya moden. Untuk membantu anda akan meniru dinding kertas plaster, kerana reka bentuk penamat plaster standard akan menjadi lebih mahal. Melihat kertas dinding di bawah plaster, anda akan melihat bahawa bahan ini harmoni merangkum ke pedalaman gaya yang berbeza.

Wallpaper untuk Venesia plaster: tugas penamat mahal

Wallpaper di plaster Venetian membolehkan anda memberikan kemewahan dalaman, yang khas dari istana mahal. Dinding dihiasi dengan kesan plaster dekoratif, mengembangkan ruang dengan bijak dan meningkatkan kesan cahaya akibat limpahan.

Kos plaster Venetian mahal, dan jumlah yang diperlukan tidak mencukupi. Oleh itu, bagi mereka yang tidak mempunyai anggaran yang baik, datang dengan kertas dinding yang meniru kesannya

Kelebihan kertas dinding di bawah "Venetian":

 • Ciri habuk-habuk.
 • Rintangan kelembapan. Ini kertas dinding flizelinovye dapat disapu dan dibasuh dengan spons lembap, deterjen khas dan jangan bimbang tentang kemungkinan kerosakan.
 • Ketahanan dan ketahanan.
 • Rintangan kepada pudar. Dengan pendedahan yang panjang kepada cahaya matahari, bahan kertas dinding di bawah plaster telah terbukti sangat stabil.
 • Penampilan spektakuler. Terima kasih kepada pelbagai pilihan warna dan tekstur, kertas dinding akan mengubah bilik anda dengan berkesan.
 • Kemudahan pemasangan. Ketebalan dinding membolehkan anda menggerakkan bahan di atas dinding dengan gam lilin, tanpa rasa takut merosakkan kanvas. Pinggir lurus sempurna memberikan dok tanpa lipit yang kelihatan. Dan lukisan semacam itu tidak memerlukan menyesuaikan lukisan.

Wallpaper yang meniru plaster hiasan Venetian, ini adalah kertas dinding vinil berdasarkan kain atau kertas bukan tenunan

Wallpaper Venetian tidak berbeza dari sisa kertas dinding pada vinil, kecuali reka bentuk. Proses perekat juga dalam cara yang biasa. Kelebihan yang menonjolkan kertas dinding dalam keadaan mewah yang dicipta oleh mereka, yang timbul di dalam bilik, seolah-olah dipotong dengan plaster Venetian sebenar.

Wallpaper untuk plaster Venetian di pedalaman (video)

Bolehkah saya meletakkan kertas dinding pada plaster simen

Bolehkah saya meletakkan kertas dinding pada plaster? - masing-masing bertanya soalan ini, melakukan pembaikan. Menjawab soalan ini, pertama sekali kita perhatikan bahawa segala-galanya akan bergantung kepada kualiti lapisan plaster. Tetapi jika kita bercakap sama ada mungkin untuk merobohkan kanvas pada plaster simen, maka anda akan mendapat jawapan negatif.

Titik keseluruhan adalah bahawa penamat tanpa pemprosesan berikutnya akan mempunyai permukaan yang terlalu kasar. Walaupun dengan ketebalan kanvas yang mencukupi, yang boleh memperbaiki beberapa keburukan, lebih baik tidak mengambil risiko.

Kertas dinding tidak disyorkan untuk gam pada plaster simen. Kemasan kasar (simen) tanpa pemprosesan berikutnya mempunyai permukaan terlalu kasar

Punca-punca yang tidak membenarkan wallpapering pada plaster:

1
 1. Pangkalan kertas dinding dengan sempurna menyerap kelembapan dan cecair dari gam. Akibatnya, kanvas akan cepat menjadi tidak tersentuh.
 2. Jika kertas dinding adalah warna cahaya, dan dinding gelap dan kelabu, maka permukaan dinding akan melihat dari bawahnya dan anda akan mengalami pewarnaan.
 3. Dalam proses pembaikan, bahan-bahan lama berubah menjadi yang baru, jadi plaster sebelumnya berfungsi sebagai asas, di mana kelemahan dan retakan berlaku tepat pada masanya.

Kertas dinding, seperti yang ternyata, boleh terpaku pada plaster tanpa puttying, tetapi ini tidak akan menjadi pilihan yang boleh dipercayai dalam hiasan berikutnya dinding. Jika anda ingin melakukan pembaikan berkualiti tinggi, maka perlu memakai komposisi penamat ke kot penamat. Dan lebih baik jika sebelum menggunakan kertas dinding ke dinding anda memohon primer.

Apakah kertas dinding yang lebih baik atau plaster hiasan: bagaimana membuat pilihan

Apakah kertas dinding atau plaster hiasan yang lebih baik? Persoalan kerap timbul di hadapan pembeli apabila memilih bahan penamat. Kedua-duanya mempunyai sifat positif mereka.

Wallpaper, simulasi plaster adalah pilihan ideal untuk mengubah dalaman anda, terima kasih kepada bahan ini reka bentuk bilik anda akan menjadi mewah dan unik

Kelebihan plaster hiasan:

 • Mempunyai keplastikan yang tinggi;
 • Rintangan kepada pengaruh mekanikal;
 • Tidak menyerap bau dan tahan api;
 • Dengan plaster, ia boleh diperbaharui pelbagai permukaan;
 • Tiada persediaan tambahan diperlukan untuk rawatan permukaan.
 • Anda boleh mencuba dengan warna dan lukisan.

Juga, bahan itu digunakan, tanpa jahitan hasil, ia dibersihkan dengan sempurna semasa operasi, tidak terbakar dan "bernafas".

Kelebihan gluing kertas dinding:

 1. Keupayaan untuk bekerja secara bebas;
 2. Kos minimum dana dan masa;
 3. Keupayaan untuk kerudung membina kecacatan;
 4. Pemilihan produk yang besar, pelbagai gaya dan imej;
 5. Keupayaan untuk mensimulasikan pelbagai jenis bahan penamat.

Wallpaper untuk plaster mempunyai ciri-ciri prestasi yang sangat baik, mudah ditampal, tahan pudar di bawah sinar matahari, mereka memelihara haba dan menyerap bunyi dengan baik

Jika anda bercakap tentang apa yang lebih murah, kertas dinding atau stuko, pastinya pilihan kertas dinding akan sesuai untuk pembaikan kosmetik murah. Kos plaster cukup tinggi berbanding dengan kertas dinding, dan lebih baik untuk mengamanahkan bahan tersebut kepada para profesional.

Ringkasnya, kita melihat plaster dekoratif melepasi dalam banyak cara kertas dinding biasa - ia lebih kuat, lebih dipercayai, lebih menarik dalam reka bentuk. Tetapi pilihan sentiasa milik anda, kerana kedua-dua plaster dan kertas dinding mempunyai banyak jenis, terima kasih, anda akan mendapati pilihan yang sesuai untuk dinding anda.

Betapa betul untuk memahat dinding di bawah kertas dinding: beberapa helah dalam kerja

Bagaimana untuk memahat dinding di bawah kertas dinding, malangnya tidak semua orang tahu. Dan walaupun proses ini tidak terlalu rumit, masih terdapat beberapa helah di dalamnya

Untuk gam dinding pada dinding yang dilekatkan bukan tugas yang mudah walaupun untuk profesional, yang memerlukan banyak pengalaman dan pengetahuan

Teknologi rawatan dinding:

 1. Persediaan. Pada peringkat ini, anda perlu mengeluarkan keseluruhan lapisan lama dari permukaan. Ketidaksamaan besar untuk mengeluarkan dengan perforator, menggunakan muncung khas. Selepas mengeluarkan habuk, sapukan dua lapisan primer ke dinding. Kemudian, dengan mortar untuk meratakan, ayunkan plaster pada permukaan.
 2. Menyelaraskan dinding. Peringkat seterusnya menyediakan dinding untuk menghias. Setelah mencampurkan penyelesaian plaster, kami mengumpul pada kancing kecil sedikit dan mula dibuang ke dalam ruang mesh plaster. Kemudian aras dinding, mengeluarkan bahan berlebihan. Apabila tahap ini selesai, kami mengisi lubang-lubang dengan campuran pembaikan dan lancar mengalirkan segalanya.
 3. Selesai. Peringkat terakhir bermula dengan grouting lapisan plaster hanya dengan tangan anda sendiri. Menggunakan kertas pasir yang lebih besar pada permulaan, dan pada akhirnya, pelelas yang lebih tipis harus digunakan, menghapus jejak langkah kerja yang sebelumnya. Selepas itu, permukaan yang dirawat harus diarahkan untuk lekatan yang boleh dipercayai.

Perlu difahami bahawa pelekat kertas dinding pada lapisan plaster adalah pemahaman tentang pengembaraan. Dan untuk mengambil isu ini mesti kritikal, menilai keseluruhan keadaan dan semestinya telah mengkaji semua cadangan dan nasihat.

Bolehkah saya memaparkan kertas dinding pada plaster hiasan pelepasan

Adakah mungkin menampal kertas dinding pada plaster hiasan? Sering ditanya soalan-soalan sedemikian dalam proses pembaikan premis itu.

Untuk meletakkan kertas dinding pada plaster hiasan pelepasan tidak diinginkan, lebih baik untuk berjalan di atasnya terlebih dahulu dengan buku asas

Dalam kebanyakan kes, plaster hiasan di pedalaman adalah bahan penamat dengan penambahan unsur pembentuk struktur menghias. Membuat kesimpulan, kita boleh mengatakan bahawa plaster itu sendiri tidak sama rata, yang bermaksud bahawa kertas dinding, disisipkan padanya, juga akan rosak. Kemudian lebih baik memohon pengisi di atas plaster, dan kemudian teruskan untuk menampal. Ia juga perlu ditambah bahawa plaster menyerap kelembapan yang dibentuk dengan sempurna, kerana gam itu tidak memenuhi tugas asasnya. Dan plaster kelabu boleh bersinar di bawah gulung kertas dinding cahaya.

Apabila menggantung kertas dinding pada plaster, anda hanya perlu berjalan berus kasar di permukaan, dan kemudian rendam dinding dengan gam kertas dilusi.

Senaraikan dinding di bawah kertas dinding dengan tangan anda sendiri (video)

Wallpaper untuk melepa adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin membuat pedalaman dengan sentuhan kemewahan dan kekayaan, sementara tidak membelanjakan wang untuk hiasan mahal. Terima kasih kepada mereka, hiasan rumah kelihatan hebat dan harmoni dalam apa-apa arah gaya.

Wallpaper untuk plaster: ciri-ciri utama dan ciri-ciri penggunaan bahan

Akhir-akhir ini, banyak orang lebih suka melakukan perbaikan di rumah sendiri secara mandiri, karena ini memungkinkan untuk menghemat banyak anggaran keluarga dan mendapatkan pengalaman yang baik di daerah ini untuk aplikasi selanjutnya.

Atas sebab ini, ketika menghiasi dinding semua pertanyaan muncul, apa yang lebih baik - plester hiasan atau wallpaper? Dalam kebanyakan kes, jika seseorang tidak tahu bagaimana untuk bekerja dengan spatula, maka pilihan itu jatuh ke arah kertas dinding, kerana ia lebih mudah, lebih cepat dan kelihatan lebih selesa. Walau bagaimanapun, pilihan ini tidak selalu betul.

Corak dinding menyerupai plaster hiasan.

Sangat ramai orang yang berfikir bahawa dinding menghias dengan plaster hanya boleh diterima untuk kerja-kerja luar, dan di premis kediaman ia akan kelihatan kasar dan tidak selesa. Tetapi jenis moden plaster hiasan memecahkan stereotaip ini dan, jika digunakan dengan betul, boleh memberi peluang kepada jenis kertas dinding yang paling mahal.

Ciri utama bahan

Untuk membuat pilihan yang tepat, anda perlu membandingkan ciri-ciri utama bahan, seperti:

 • kemurnian ekologi bahan;
 • ketahanan salutan;
 • praktikal dan kesederhanaan penjagaan;
 • kos dan daya tarikan;
 • kemudahan salutan;

Penting: Sudah tentu, kertas kertas konvensional adalah tidak berbahaya, tetapi mereka tidak praktikal dan tidak melegakan. Wallpaper - meniru plaster, dalam kebanyakan kes yang terbuat dari vinil atau bahan lain yang serupa dengan permukaan timbul, mereka boleh mengeluarkan toksin, dan berbahaya kepada kesihatan.

Terdapat juga penutup dinding yang diperbuat daripada gentian kaca, yang dalam komposisinya mempunyai komponen semula jadi dan tidak berbahaya sepenuhnya, tetapi corak mereka tidak memberikan pilihan yang luas.

Sebagai sebahagian daripada plaster hiasan moden terdapat hanya komponen semulajadi seperti:

Dalam sesetengahnya, pecahan sintetik yang tidak ketara digunakan dalam bentuk pelbagai polimer, tetapi apabila kering, mereka tidak berbahaya.

Oleh kerana pembaikan, dibuat oleh tangan sendiri, selalu dianggap yang terbaik, dan anda ingin menyimpannya dalam bentuk aslinya untuk waktu yang lama, ketahanan bahan yang digunakan memainkan peranan penting. Lapisan kertas biasa biasanya berfungsi 4-6 tahun, selepas itu ia kehilangan rupa dan warna.

Kertas dinding vinil untuk plaster hiasan berkhidmat purata 10 tahun. Liputan berdasarkan fiberglass, sambil memerhatikan teknologi penampakan, boleh berlangsung selama 25-30 tahun.

Plaster berdasarkan bahan-bahan semulajadi akan menggembirakan pemiliknya sekurang-kurangnya selama 30 tahun, dengan syarat ia telah dipilih dengan betul dan diletakkan di permukaan yang disediakan. Selalunya pada pembungkusan dari kilang pengeluar terdapat arahan mengenai peraturan aplikasi dan penyediaan permukaan galas.

Praktikal kertas dinding dan plaster

Dalam banyak kes, apabila terdapat pilihan kertas dinding atau plaster, keutamaan diberikan kepada kepraktisan bahan dan kemungkinan penyelenggaraan mudah.

Dalam hal ini, campuran plaster berada di tempat pertama, kerana ia mempunyai ciri-ciri seperti:

 • mudah dibersihkan;
 • tidak kehilangan harta di bawah pengaruh cahaya matahari;
 • tahan tekanan mekanikal;
 • tidak menjalankan arus elektrik;
 • tidak menyokong pembakaran;
 • mencegah pembentukan acuan dan lain-lain bakteria kulat.

Dalam kategori ini, tentu saja, kertas dinding dengan kesan plaster memimpin, kerana pelbagai reka bentuk tekstur yang berbeza daripada merangkumi kemungkinan penamat campuran.

Menurut reka bentuk dan reka bentuk, kertas dinding tersebut dibahagikan kepada tiga jenis utama:

Tiruan lapisan hiasan.

 • kertas bukan tenunan;
 • lapisan dengan tiruan plaster Venetian.

Kesan plaster Venetian.

Lapisan siap sudah mempunyai corak bercetak, warna, tekstur dan kelihatan seperti kertas dinding sebagai plaster pelbagai jenis. Mereka juga boleh meniru batu, bata, kayu dan bahan-bahan lain.

Lapisan bukan tenunan sering tidak mempunyai warna, tetapi hanya pelbagai pilihan tekstur. Kertas dinding sedemikian boleh terpaku pada dinding tidak sekata dan dicat selepas dipasang dalam warna yang anda pilih.

Salutan dengan tiruan hiasan Venetian (foto) dilaksanakan dengan pemeliharaan stylistics dan kelihatan bergaya di mana-mana bilik, namun harga mereka lebih tinggi daripada analog mereka kerana penggunaan pelepasan kompleks dan semua jenis aditif yang meniru salutan semulajadi.

Campuran plaster, walaupun lebih rendah daripada kepelbagaian mereka, tetapi mereka kelihatan kurang ekspresif dan membolehkan anda membuat pelbagai unsur besar yang, jika diterangi dengan betul, akan memberikan ruang yang selesa dan padat.

Ciri-ciri penggunaan bahan

 1. Ramai orang sering bertanya sama ada ia mungkin untuk meletakkan kertas dinding pada plaster tanpa dempul awal? Sudah tentu anda boleh, tetapi patut mempertimbangkan fakta bahawa campuran biasa mempunyai granulariti halus dan apabila menggunakan kertas dinding nipis pelepasan kecil ini akan dilihat, terutamanya pada sudut tajam cahaya kejadian.
 2. Selain itu, sebelum melekat, ia perlu terlebih dahulu menyiapkan permukaan beberapa kali untuk memastikan bahan melekat yang baik.

Sebelum itu, sebelum menempel dinding dengan primer.

 1. Selalunya mereka berminat sama ada ia mungkin untuk plaster pada kertas dinding, yang sangat sukar untuk dialih keluar? Melakukan ini sangat tidak diingini, kerana campuran penamat mengandungi air semasa penggunaan dan memohon kepada kertas dinding lama, air boleh merendam salutan dan mencipta gelembung udara. Tempat ini pada masa akan datang boleh mengelupas, jatuh atau menjadi sumber jamur dan bakteria kulat.
 2. Plaster dan dinding hiasan memerlukan penyediaan permukaan sebelum digunakan. Sebagai contoh, untuk wallpaper, permukaan yang paling halus diperlukan, sementara campuran plaster boleh digunakan pada dinding mana-mana tanpa kerja persediaan untuk meratakan tambahan.

Memilih bahan yang sesuai untuk menyelesaikan rumah atau apartmen anda sendiri, anda perlu meneruskan bukan sahaja dari apa yang lebih mudah dan lebih pantas, kerana kriteria ini sering kali salah. Adalah perlu untuk mengetahui semua ciri dan kelebihan bahan, serta mengira manfaat ekonomi daripada penggunaannya di tempat ini atau tempat itu.

Dalam kebanyakan kes, kelajuan dan kemudahan penggunaan pada akhirnya lebih mahal daripada kebolehpercayaan, kepraktisan dan ketahanan.

Dalam pemilihan antara plaster dan kertas dinding, anda akan membantu video dalam artikel ini.

Kertas dinding yang bergaya untuk plaster: mengekalkan keselesaan di rumah dengan bahan dengan ciri imitatif

Apabila anda ingin melihat umur atau menghias pedalaman, anda perlu memilih bahan kemasan yang tidak biasa untuk kebanyakan gaya moden.

Satu bahan tersebut adalah plaster, dibuat dalam warna yang berbeza, dengan sifat berlapis atau berkilat, tetapi banyak wang boleh digunakan untuk menyelesaikan dinding bilik dengan cara ini. Oleh itu, hari ini semakin popular dalam penjualan bahan-bahan yang lebih murah dan mudah digunakan - meniru kertas dinding plaster.

Terima kasih kepada pemilihan yang agak besar, anda boleh menghidupkan setiap ruangan menjadi karya seni, mengambil tekstur dan warna yang paling sesuai, dan memastikan transformasi ruang disebabkan oleh beberapa kesan menarik dari bahan tersebut.

Lihat gambar kertas dinding di bawah plaster - dan pastikan bahan ini kelihatan harmoni di bahagian dalam dengan gaya hiasan yang berbeza berbanding dengan kemasan plaster standard, yang bernilai jika anda perlu mengekalkan pedalaman mewah.

Ciri-ciri dan jenis bahan

Walaupun kertas dinding jenis ini mempunyai sifat dan data luaran yang sama, bilik, dihiasi dengan bahan untuk plaster, boleh dilihat dengan cara yang berbeza. Dalam banyak aspek kesan ini mungkin disebabkan oleh saiz bilik yang berbeza, tahap pencahayaan, ketersediaan bahan lain dalam penamat.

Tetapi untuk merancang terlebih dahulu reka bentuk masa depan bilik, anda perlu memutuskan apa bahan akan terlibat dalam penamat.

Terdapat beberapa jenis kertas dinding untuk plaster, tetapi yang paling biasa adalah hanya empat jenis bahan:

 • kertas dinding bertekstur dengan salutan tiruan plaster;

Wallpaper untuk plaster bertekstur, sebagai peraturan, digunakan untuk menonjolkan aksen kecil.

Reka bentuk pelepasan salutan sedemikian menyumbang kepada pembentukan suasana kemewahan kuno dan aristokrasi di pedalaman domestik.

Bergantung pada pilihan tekstur, anda boleh mencipta kesan permukaan cembung, penamat batu dengan plaster, pukulan ceroboh di permukaan dinding.

Sebagai contoh, di lorong di mana pakaian luar sentiasa menggosok dengan permukaan dinding, bahan tersebut akan sangat cepat hilang penampilannya.

Kertas dinding flizeline untuk plaster hiasan juga mempunyai tekstur yang realistik. Sebagai tambahan kepada penunjuk kekuatan yang tinggi, seperti itu Bahan-bahan mempunyai kemungkinan lukisan boleh diguna semula dan mudah terpaku walaupun di permukaan tanpa penyediaan sebelumnya.

Penggunaan kertas dinding untuk plaster Venetian di pedalaman - salah satu kemasan terbaik bagi mereka yang ingin mendekatkan diri dengan mencipta rekaan yang hebat, indah dan mulia dengan nota purba.

Pelapisan jenis ini mempunyai limpahan ibu-mutiara atau selubung berlapis emas, jadi walaupun tanpa menggunakan perabot dan aksesori bertema, anda boleh dengan mudah menekankan orientasi terhadap klasik dan gaya lama yang lain.

Wallpaper, yang digayakan untuk plaster lama, baru-baru ini telah digunakan secara aktif dalam gaya moden, contohnya, di bahagian dalaman loteng.

Sila ambil perhatian bahawa setiap bahan ini bukan sahaja mempunyai warna kuning teliti dan abu-abu standard, tetapi juga lebih banyak warna terang dan kaya: merah, merah jambu, hijau, biru, coklat dan juga hitam, yang boleh ditulis dalam hampir semua bahagian dalaman tanpa rasa takut membuat reka bentuk yang terlalu suram.

Kelebihan estetika dari kertas dinding untuk melepa adalah sukar untuk menaksir, tetapi ramai yang lebih suka menumpukan pada sifat-sifat praktikal penamat lapisan, jadi mari kita lebih terperinci mengenai ciri-ciri operasi bahan tersebut.

Wallpaper jenis ini mempunyai beberapa perbezaan berbanding dengan kertas dinding standard untuk dinding, serta plester yang digunakan dalam hiasan dalaman premis rumah. Pertama sekali, Perlu diberi perhatian terhadap ketahanan dinding di bawah plaster: kertas dinding pada kertas tetap mengekalkan sifat estetika dan operasi mereka selama 4-6 tahun, sedangkan kertas dinding vinil dan bukan tenunan dengan plak tiruan dapat bertahan lebih dari 10 tahun dengan penggunaan yang berhati-hati.

Malah salutan pelepasan untuk melepa Mudah dibersihkan dan bersih dari kotoran, dan juga membawa kelembapan, jadi anda boleh dengan mudah menampal mereka di bahagian dalam dapur atau bilik mandi.

Kelebihan lain menggunakan salutan seperti ini:

 • kekuatan tinggi: kebanyakan kertas dinding di bawah plaster menahan tekanan mekanikal, dan dari sentuhan tidak sengaja dengan objek tajam di permukaan tidak ada calar dan luka;

Dengan begitu banyak ciri-ciri positif Kos bahan dengan plaster tiruan masih rendah.

Jenis kertas dinding ini paling sering digunakan dalam hiasan klasik. Di sini anda boleh menggunakan mana-mana pilihan yang dijelaskan oleh kami: Glare, limpahan, pukulan matte, tiruan marmar dan kesan lain akan kelihatan harmonis di pedalaman jenis ini, dan reka bentuk akan dianggap holistik apabila menggunakan sepenuhnya apa-apa warna pada dinding.

Jenis kertas dinding ini akan menemui aplikasinya dalam arah gaya lain. Selalunya mereka dapat dilihat di kawasan pedalaman yang direka untuk tema baroque, rococo, art deco. Semakin banyaknya mereka ditemui di pedalaman loteng dan urbanisme.

Untuk membuat reka bentuk dinding lebih asli, kertas dinding sedemikian boleh dilekatkan sebagai serpihan yang berasingan.

Ciri ciri bahan seperti itu boleh dipertimbangkan dan kemungkinan menggunakan mana-mana bahagian dalam rumah. Marilah kita memajukan ciri-ciri menghias bilik utama setiap rumah: ruang tamu, bilik tidur dan dapur.

Wallpaper untuk plaster di ruang tamu

Ruang tamu adalah kawasan pedalaman di mana cara yang paling mudah untuk memilih tekstur dan teduh plaster hiasan. Dan kesan ini dikaitkan dengan tujuan bilik: di sini kita menerima tetamu, jadi dalam hiasan yang terang, warna ceria dan kesan luar biasa yang menarik perhatian adalah dibenarkan.

Wallpaper jenis ini boleh digunakan sebagai latar belakang di ruang tamu: menghiasi di bawah plaster semua dinding di pedalaman, tentukan naungan yang sesuai yang tidak melanggar keharmonian dan keselesaan bilik.

Kertas dinding, bergaya untuk plaster, kelihatan bagus di kawasan perapian dan balkoni. Bahagian-bahagian bilik ini boleh dijadikan asas dengan memilih bahan-bahan untuk menyelesaikan warna yang lebih terang. Jika balkoni atau perapian di ruang tamu anda tidak - pilih mana-mana dinding percuma, menghiasi dengan plaster terang - dan susunkan perabot mengenai "pusat" ini.

Untuk membuat bilik lebih dinamik, dinamik dan ceria, anda boleh menggabungkan kertas dinding di bawah plaster dengan bahan lain. Untuk menyelesaikan kombinasi yang sesuai dengan plaster dan kayu, serta gabungan dengan kertas dinding bermotif atau monophonik untuk dinding.

Reka bentuk bilik tidur dengan tiruan pelepasan

Reka bentuk bilik tidur menggunakan kertas dinding di bawah plaster juga melibatkan penggunaan warna yang berbeza. Terima kasih kepada plot yang tidak mengganggu bahan tersebut Reka bentuk bilik tidur tidak akan bercanggah dengan tujuannya. Tetapi masih cuba untuk membentuk aksen yang terang hanya di kawasan yang tidak kelihatan semasa selebihnya.

Sebagai contoh, di kawasan tempat tidur, walaupun kertas dinding format besar akan menghasilkan reka bentuk yang hebat dan indah. Tetapi jika anda berfikir bahawa pedalaman seperti itu akan kelihatan terlalu "kosong" - terlebih dahulu, mempertimbangkan kemungkinan menggabungkan bahan-bahan, membentuk ceruk khas dan unjuran untuk melepa, dan juga merancang ciri-ciri pemasangan lekapan gaya yang diingini.

Dengan kertas dinding di bawah plaster dengan limpahan mutiara yang halus, aksen gilded atau perak yang tidak mengganggu anda boleh membuat latar belakang bilik tidur yang elegan. Pedalaman sedemikian akan sentiasa dilihat sebagai hangat dan cerah, dan ketiadaan corak tematik dan imej pada penutup dinding akan membolehkan anda mengubah reka bentuk bilik secara berkala tanpa perlu memainkan semula kertas dinding.

Perabot di dalam bilik tidur dengan kertas dinding di bawah plester dipilih dalam nada teduh utama. Pengecualian mungkin reka bentuk bilik yang terlalu gelap: maka perabot harus mempunyai warna yang lebih ringan atau lebih kontras.

Oleh kerana plaster lebih bersifat ciri reka bentuk "bandar" dan tidak selalunya sesuai untuk hiasan dalaman, cair seperti pedalaman dengan elemen tekstil. Tirai langsir, permaidani, katil dan bantal akan menjadikan bilik tidur anda lebih selesa.

Perlindungan hiasan di dapur

Mencipta penampilan hebat menggunakan dinding di bawah plaster di pedalaman tidak tipikal untuk dapur moden. Hiaskan reka bentuk dinding yang membosankan di dalam bilik-bilik seperti itu disukai oleh lukisan atau aksesori yang bergaya. Oleh itu, sisipan, yang dibingkai dengan bingkai atau cetakan, meninggalkan dapur klasik lama atau digunakan di pedalaman untuk tujuan lain.

Tetapi plester sebagai latar belakang cukup tepat di pedalaman seperti itu. Lebih-lebih lagi, kemasan jenis ini bermanfaat dari segi praktikal: kertas dinding di bawah plaster boleh menahan apa-apa kesan dan untuk masa yang lama untuk mengekalkan kualiti dan penampilannya.

Oleh itu, kertas dinding di bawah plaster boleh digunakan untuk menghiasi zon memasak. Mereka boleh disisipkan pada semua dinding di bahagian ini bilik, dan juga digunakan secara eksklusif sebagai apron. Perabot dalam kes ini dipilih dalam nada kertas dinding untuk dinding.

Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada versi cahaya kertas dinding dengan meniru plaster, terutamanya jika ia digunakan sebagai latar belakang di ruang dapur keseluruhan.

Sekarang anda tahu bahawa walaupun dengan bantuan bahan seperti plester, anda boleh membuat rumah dalaman yang selesa yang kelihatan harmonis dan berkesan dalam sebarang perwujudan gaya.

Wallpaper untuk plastering - pilihan yang sangat baik untuk mereka yang ingin membuat dalaman mewah, tanpa membelanjakan wang pada penamat mahal.

Adakah anda melihat ketidaktepatan, maklumat tidak lengkap atau salah? Adakah anda tahu bagaimana membuat artikel lebih baik?

Adakah anda ingin mencadangkan foto penerbitan mengenai topik tersebut?

Tolong bantu kami membuat laman web ini lebih baik! Tinggalkan mesej dan kenalan anda dalam komen - kami akan menghubungi anda dan bersama-sama kami akan membuat penerbitan lebih baik!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

+ 18 = 19