Wickerwork dari tiub akhbar

Menenun dari tiub akhbar untuk pemula: jenis dan teknik, 96 foto idea

Kraftangan boleh dipanggil kraf yang bersempadan dengan seni. Ia mewujudkan dirinya dalam pelbagai bentuk kreativiti. Terdapat banyak bahan yang digunakan oleh amatur seni yang digunakan. Terima kasih kepada peluang dan teknologi baru, teknik luar biasa dan trend baru dalam kreativiti muncul.

Menenun dari anggur adalah sejenis jenis kerja jarum yang agak kuno. Walaupun penggunaan tiub akhbar sebagai bahan untuk tenunan mula digunakan tidak lama dahulu, teknologi itu sendiri telah diuji selama berabad-abad. Akhbar-akhbar adalah bahan mudah dan berpatutan, dengan keinginan dan kesabaran anda boleh belajar bagaimana untuk menenun barangan isi rumah berguna.

Menenun dari batang tumbuhan telah digunakan dalam zaman Neolitik. Ahli arkeologi mencari barangan rumah yang dibuat dengan cara ini di Afrika dan di seluruh Eurasia. Dianggap bahawa untuk menenun orang menggunakan akar pokok nipis dan pokok yang fleksibel.

Tidak lama kemudian, perkawinan batang panjang mulai digunakan dalam konstruksi. Pada abad kesembilan belas, banyak bumbung dibuat menggunakan teknologi ini. Orang-orang mudah membuat pagar berhampiran rumah mereka, orang kaya boleh berbangga dengan perabot rotan.

Hari ini, cenderahati rotan hiasan sering dijumpai di pameran kraf rakyat. Walau bagaimanapun, seseorang tidak perlu hanya tinggal dalam sejarah. Menggunakan teknik interweaving, menggunakan tiub akhbar, ini adalah objek reka bentuk sebenar.

Peringkat terpanjang ketika bekerja dengan tabung surat kabar adalah persiapan. Menuai batang kertas yang sama memerlukan lebih dari satu pertiga, dari keseluruhan masa pembuatan produk. Ia tidak akan sukar untuk mengumpul akhbar yang mencukupi. Setiap hari dalam peti surat, kami dapat risalah yang berbeza, buku kecil pengiklanan.

1

Pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan jenis produk dan kaedah tenunan. Jenis kertas bergantung pada ini. Sebagai contoh, penutup berkilat padat digunakan untuk barangan besar (perabot, kotak, berdiri). Kertas tebal tidak mempunyai keplastikan, tetapi ia sangat tahan lama. Produk dalaman elegan dibuat daripada kertas nipis, mampu membongkok ke arah yang betul. Terutamanya baik untuk tujuan ini adalah kertas akhbar atau kertas pejabat yang tidak diperlukan untuk pencetak.

Penyediaan dibahagikan kepada beberapa peringkat:

 1. Kumpulkan jumlah bahan yang diperlukan;
 2. Tata letak halaman pada jalur yang sama (4-10 cm);
 3. Mengosong kosong sama (pisau perkeranian mungkin berguna);
 4. Pembentukan tiub;
 5. Kumpulkan jumlah tiub yang diperlukan.

Lebih baik segera membuat jumlah tiub dengan margin, maka jangan terganggu dengan proses ini, tetapi untuk terlibat secara langsung dalam tenunan.

Proses membentuk tabung akhbar mempunyai beberapa rahsia. Strip kertas digulung di sekitar objek logam nipis. Ini mungkin bercakap. Kertas itu hendaklah diletakkan di sudut kepada yang bercakap. Fleksibiliti rod kertas bergantung kepada magnitud sudut. Pilihan ini sesuai untuk kerja yang baik. Jika objek memerlukan sudut kecondongan material yang kuat, anda perlu melakukan sedikit sebanyak mungkin. Ingat bahawa tiub ini sering pendek. Mereka sesuai untuk mencipta rangka produk. Walaupun ranting panjang panjang diperlukan untuk menenun.

Rahsia itu! Permulaan setiap tiub dibuat sedikit lebih nipis daripada akhir. Hal ini memungkinkan untuk menyertai beberapa ranting dalam satu dan meneruskan perjumpaan tanpa gangguan.

Kosongkan kertas antara muka dengan banyak cara. Sifat interlacing bergantung kepada fungsi objek yang dihasilkan, imej estetik, tempat operasi. Untuk bilik kanak-kanak adalah untuk memilih tenunan yang lebih kuat, supaya produk itu akan menahan permainan kanak-kanak aktif. Jika anda merancang untuk membuat elemen hiasan, yang akan berdiri di atas rak, anda boleh memohon corak terbuka. Semua kaedah adalah mudah dalam pelaksanaan, tetapi memerlukan sedikit kemahiran dan kesabaran.

Oleh itu, kita membezakan menenun:

Untuk bermula dengan itu adalah perlu untuk menguasai kaedah asas untuk bekerja dengan pokok kertas. Anda boleh membuat bakul kecil untuk amalan. Tenunan sederhana ialah pembentukan bingkai dan menjahit dengan ranting fleksibel. Terdapat pilihan untuk bekerja dengan satu atau dua tiub. Anda boleh melengkapkan setiap elemen bingkai atau melalui satu.

Di bawah lingkaran lingkaran berarti cara bekerja dengan anggur seperti pada kerajinan kanak-kanak yang terbuat dari pita penebat. Objek tipis dibengkokkan oleh dua ranting, berputar dilakukan di setiap baris dengan sedikit offset. Ini adalah kesan lingkaran.

Lapisan tenunan tiub akhbar menyerupai struktur kain tersebut. Nama lain ialah tenunan tisu. Ia digunakan untuk membuat bentuk bulat. Untuk bekerja dengan tenunan semacam ini, kita perlu menggantikan asas bingkai, kemudian ke depan, kemudian di belakang. Untuk mempercepat kerja, ada kemungkinan untuk menenun seketika dua keluk kertas. Apabila bekerja dengan bentuk bulat, anda perlu berhati-hati memantau permulaan barisan baru, supaya tidak kehilangan ketumpatan mengikat.

Terdapat lingkaran spiral di sekitar batang dawai. Untuk kerja pepenjuru, baris pertama tidak berada pada sudut tepat ke pangkalan, tetapi pada sudut 45 darjah. Selepas akhir pembentukan badan produk, adalah perlu untuk menyelesaikan seksyen yang belum selesai di bahagian bawah bakul dengan pita tambahan. Di sini anda juga boleh bekerja serentak dengan dua atau lebih kumpulan.

Menenun tali dan kuncir, tiang akhbar, menguatkan bingkai. Boleh digunakan untuk pengedap tambahan bahagian bawah atau tepi. Bekerja dalam teknik ini adalah hiasan objek. Apabila pangkalan sudah siap, jalur kertas tambahan dimasukkan ke dalam pinggir, saling berkait dengan satu sama lain, merebut badan asas. Hiasan dibenarkan di bahagian bawah, di bahagian atas di pinggir dan sebagai jalan pintas. Kisan boleh edgeband dan invois.

Teknik yang paling rumit boleh dipanggil halus. Dengan bantuannya, anda akan mendapat corak dan lukisan yang berbeza. Selalunya ia melakukan fungsi hiasan, hanya menghias elemen produk. Terdapat banyak pilihan yang berbeza untuk kerja tenun terbuka. Intipati karya ini adalah untuk mencipta corak dengan bantuan kawasan jalinan. Ia boleh menjadi papan catur, jarum menegak yang berbeza, bungkusan, kelainan, busur. Apabila beberapa corak digabungkan, objek unik yang unik dibuat.

Sesetengah jenis kerja dengan anggur kertas disediakan walaupun untuk kanak-kanak, untuk belajar yang lain, anda perlu mengamalkan tambahan.

Oleh kerana bahagian bawah boleh diwakili oleh mana-mana angka geometrik, faktor ini merupakan faktor utama dalam memilih teknik tenunan. Bahagian bawah boleh menjadi pepejal atau terbuka. Walau bagaimanapun, semua kaedah adalah berdasarkan pembentukan rangka kerja. Baginya, beberapa tandakan kosong dilangkau.

Pada hari yang berterusan, enam tiub yang berserenjang antara satu sama lain diambil, melintasi 3 hingga 3 dalam susunan berperingkat. Tengah mesti padat. Mengenai ini bergantung kepada kejayaan keseluruhan reka bentuk. Dataran yang dihasilkan 3 * 3 adalah pusat di mana bahagian bawahnya mula berkembang.

Selanjutnya tenunan dilakukan sekaligus dengan dua ranting. Keterlaluan lozin dibuat di sudut sudut pusat. Tubul boleh "menyelam" kedua-duanya dari atas dan dari bawah bundle tiga batang dawai, atau mereka boleh mengelilingi setiap batang secara berasingan. Dalam proses tenunan, bentuk bahagian bawah terbentuk. Kesemua legos sepatutnya sesuai dengan ketat.

Varian kedua pembentukan bawah adalah berdasarkan bukan pada tiga ranting, tetapi pada enam. Dalam kes ini mereka dipasangkan secara berpasangan. Untuk padat bahagian bawah, anda boleh menggunakan bukan sahaja persimpangan serenjang lugs asas, tetapi juga menambah tiub kertas sepanjang pepenjuru ke angka utama.

Ia adalah mungkin untuk membina bahagian bawah tanpa rangka. Dalam kes ini, bahagian bawah dibuat dua keping kadbod. Pada salah satu daripada mereka rak masa depan sesuatu objek diikat, dan perincian kedua meliputi reka bentuk yang diterima. Sebelum itu, perlu menandakan kedudukan rak di kadbod, mengedarkannya secara merata. Bahagian bawah rotan kelihatan lebih mengesankan, terutama pada objek kecil (peti mati, pasu).

Tenunan lanjut terus mengikut teknik yang dipilih. Satu-satunya perkara yang anda tidak perlu lupa untuk menjaga - panjang rak harus sesuai dengan panjang produk siap. Untuk mengembangkan kadbod padat sangat bermasalah dan tidak selalu mungkin. Oleh itu, lebih baik untuk menyediakan ranting yang sesuai terlebih dahulu.

Teknik menenun adalah bahawa keseluruhan produk ditenun serentak. Ia "tumbuh" tinggi. Jika anda membuat setiap bahagian secara berasingan, dan kemudian gam struktur, maka keanggunan akan hilang, sendi akan kelihatan kemas.

Pelanjutan tiub dan tenunan

Apabila anda merancang produk yang tinggi, maka anda tidak boleh melakukan tanpa menambah pokok kertas. Sekiranya anda berpegang teguh pada teknologi penyediaan tiub kertas, untuk membuat salah satu pinggir nipis, maka pembentukannya tidak akan menjadi sukar. Dua ranting disambungkan menggunakan gam, kerja terus berlanjutan. Jika selepas pemasangan produk ditutup dengan cat, sendi-sendi itu tidak dapat dilihat sepenuhnya.

Seringkali semasa tenunan memerlukan objek yang melaksanakan fungsi pangkalan, bentuknya harus diulang. Kaedah ini membantu mengekalkan kadar yang betul. Untuk bentuk segiempat tepat, anda boleh menggunakan kotak. Dengan tenunan yang tebal, produk tiub nipis dapat mengulangi bentuk botol itu.

Produk boleh dicat pada peringkat akhir, tetapi mungkin menggunakan tiub pra-dicat. Pada masa yang sama, ia boleh membuat aksen warna, untuk merealisasikan corak fantasi. Pada peringkat terakhir produk mesti ditutup dengan varnis.

Apa yang boleh kita ditenun dari tabung akhbar?

Hiasan rotan semakin ditemui di pedalaman. Ia boleh menjadi sesuatu yang kecil, sebagai contoh, bingkai untuk fotografi. Unsur sederhana seperti ini boleh digunakan dalam hampir semua gaya dalaman (kecuali untuk gaya berteknologi tinggi).

Terutama barangan yang menarik dari akhbar-akhbar di rumah negara. Suasana luar bandar yang unik dibuat. Pelbagai vas, peti, dada akan sesuai di sini. Harus diingat bahawa semua barang-barang ini boleh digunakan di ladang. Hasil daripada tenunan, produk yang sangat kuat diperolehi.

Di dalam sebuah pangsapuri moden, ada juga tempat untuk perkara-perkara seperti itu. Di tapak semaian, anda boleh memohon bakul untuk mainan. Untuk bilik mandi sangat sesuai untuk keranjang cucian. By the way, mereka tidak takut kelembapan ditutup dengan varnis.

Kadang-kadang anda dapat mencari aksesoris yang dibuat dalam teknik ini. Sebagai contoh, klac tenunan yang elegan akan menjadi tambahan yang baik kepada imej.

Menenun dari akhbar adalah cara yang baik untuk secara serentak menyingkirkan kertas sampah terkumpul dan membuat objek reka bentuk yang unik. Hasilnya adalah sesuatu yang indah dan tahan lama yang dapat digunakan dalam kehidupan. Barang-barang dalaman yang dibuat oleh tangan sendiri mengisi bilik dengan keselesaan dan kehangatan. Di samping itu, semua produk buatan tangan adalah unik dan asli. Terdapat jaminan bahawa tidak akan ada kotak seperti itu untuk orang lain.

96 gambar gerabak dari tiub akhbar

Untuk maklum balas, isikan borang di halaman Kenalan.

Semua bahan di laman web ini adalah hak cipta. Menyalin tanpa pautan aktif dilarang sama sekali!

LiveInternetLiveInternet

 • Taman, taman, taman bunga (27)
 • "Warmers" (467)
 • Lampshades (33)
 • Felting (237)
 • Video (66)
 • Pembakaran (14)
 • Pemotongan (22)
 • Produk sulaman (1139)
 • * sulaman dengan reben (300)
 • * teknik lain (162)
 • * teknologi permaidani (14)
 • * lipatan (15)
 • * dengan pisau (676)
 • * temari, jubilee (7)
 • Knitting (1962)
 • * sarung tangan, sarung tangan, sarung tangan (68)
 • * merajut garpu, di atas loupe (18)
 • payung (10)
 • * Ireland, freform, renda Romania, bryugsky (452)
 • * kasut, kaus kaki (59)
 • * butang, tali (15)
 • * serbet, plaid, potholder, taplak meja, dll. (460)
 • * teknik, motif, dll. (416)
 • * topi, topi, tudung (383)
 • -selendang terpakai (109)
 • -Selendang dengan jarum (397)
 • Mengait untuk kanak-kanak (331)
 • * di kepala (45)
 • * Kasut (98)
 • * saraf, pakaian, dll. (203)
 • Merajut Wanita (1222)
 • * Kardigan, jaket, jaket (538)
 • * pakaian, sut (230)
 • * puncak, tunik, bolero, saraf (563)
 • * skirt (174)
 • Mengait untuk lelaki (45)
 • Decoupage (499)
 • Untuk kanak-kanak (97)
 • Majalah untuk kerja jahit (108)
 • Kesihatan (247)
 • Mainan & Permainan (980)
 • * kertas (9)
 • * Felted (67)
 • * bersulam (14)
 • * dirajut (405)
 • * diperbuat daripada manik (23)
 • * kertas (6)
 • * diperbuat daripada kayu (3)
 • * daripada yang lain (58)
 • * Produk tekstil (423)
 • Idea untuk Rumah dan Patio (325)
 • * Reka bentuk dalaman (145)
 • * perabot (108)
 • Dari kertas, kadbod, akhbar (345)
 • Seni (222)
 • * lukisan (219)
 • Lantai Lantai (82)
 • Kucing (291)
 • Tempat yang indah, gambar yang menarik dan sebaliknya (240)
 • Anak patung (150)
 • Memasak (1229)
 • * barangan bakar, kek, pastri (585)
 • * Yang kedua (76)
 • * pencuci mulut (62)
 • * makanan ringan (212)
 • * pengetinan, bilet (104)
 • * gula-gula (45)
 • * liqueur, tincture, saus (74)
 • * Yang pertama (24)
 • * salad (93)
 • * menghias hidangan (186)
 • -bersandar (82)
 • Sastera (8)
 • anak patung bersarang (42)
 • Muzik (71)
 • Membuat sabun (28)
 • Kerja-kerja kami (12)
 • Nitcography, mengasingkan (11)
 • Mari menguasai komputer (148)
 • * Keselamatan (27)
 • * semua tentang Lear (31)
 • * program, penterjemah, pautan (45)
 • * pemacu denyar, menonton (22)
 • * Photoshop, (25)
 • Kraf dari bahan yang berbeza (263)
 • * hiasan botol (75)
 • * daripada doh asin (24)
 • Tenun dari bungkus, kandang, anggur (10)
 • Nasihat berguna (141)
 • Tanah liat polimer, china (41)
 • Puisi (6)
 • Ortodoks (60)
 • Cuti dan Perayaan (597)
 • * 23 Februari (18)
 • * 8 Mac (41)
 • * Tahun Baru, Krismas (452)
 • * Paskah (145)
 • Seni dan Kraf (98)
 • Hanya menarik (162)
 • Psikologi (40)
 • Preskripsi kecantikan dan gaya rambut (95)
 • Lukisan pada batu (25)
 • Samodelkino (43)
 • * alat mesin untuk kayu (1)
 • Perkahwinan (74)
 • Kes anda (133)
 • Scrapbooking (84)
 • Beg, pakar kecantikan, kes pensel (897)
 • * bersulam (162)
 • * Produk rajutan (131)
 • * Patchwork, applique Hawaiian (453)
 • * Produk tekstil (268)
 • -dirasakan (12)
 • Topiary. Bouquets of sweets, coffee, etc. (279)
 • Perhiasan (1151)
 • * diperbuat daripada kulit (8)
 • * Felted (23)
 • * dirajut, rotan (125)
 • * dari manik-manik (500)
 • * kertas (2)
 • * dari plastik, tanah liat polimer, fomiam (13)
 • * dari dawai (147)
 • * diperbuat daripada kain, dirasai (222)
 • * dari tali, soutache (83)
 • * Kanzashes (141)
 • Pelajaran lukisan (309)
 • * tingkap kaca berwarna (50)
 • Templat, templat (240)
 • Jahitan (2340)
 • * bantal (113)
 • * Tirai (105)
 • * crozi thread-sewing thread (15)
 • * pakaian, kasut (917)
 • * perubahan (84)
 • * Podium, idea, cara memakai (157)
 • * program (22)
 • * selubung, selimut, chenille (858)
 • * teknik, teknik (334)
 • Kotak, kotak, jarum (640)
 • Ensiklopedia, buku rujukan (9)

Penerbit: OZ-Verlag-GmbH Bahasa: Majalah Merajut Jerman untuk Musim Luruh dan Musim Sejuk.

http://www.stranamam.ru/post/13293037/ 1. Hello, Country Mommy. Selesaikan sekuel dan.

. Unsur bentuk percuma. Shell № 1. MK. Rantaian 4 udara. gelung tertutup.

-Berita

-Cari dengan diari

-Kepentingan

-Pembaca Reguler

-Statistik

>Barang rotan dari tiub akhbar

Produk yang sangat cantik diperolehi daripada tuan-tuan tenun dari tiub akhbar. Oleh itu, saya memutuskan untuk berkongsi dengan anda mencari. Mungkin seseorang akan terinspirasi dan mencipta karya beliau. Saya berharap semua orang berjaya!

Menenun dari tiub akhbar: idea baru dengan arahan dan gambar langkah demi langkah

Kerajinan adalah hobi yang tidak akan menjadi kuno. Terdapat teknik dan alat baru, semakin banyak masa yang dibelanjakan di komputer, tetapi anda masih ingin melakukan sesuatu dengan tangan anda. Untuk membuat produk yang indah dan cenderahati yang unik akan membantu menenun dari tiub akhbar. Idea baru dalam teknik ini muncul secara berterusan. Mari kita pertimbangkan keganjilan membuat kerajinan dan arahan langkah demi langkah beberapa barang baru.

Bakul yang dibuat dalam teknik ini

Jenis-jenis tenunan dari tiub akhbar dan unsur-unsur utama teknologi

Teknik tenunan timbul lama dahulu, menggunakan bahan semula jadi, dalam bentuk anggur atau jerami. Jika nenek moyang kita tidak menguasai tenunan, maka tidak ada sepatu, bakul dan hal-hal lain yang diperlukan dalam kehidupan seharian.

Sekarang tidak perlu membuat kasut atau pinggan, dan cenderamata buatan tangan semakin popular. Malah simbol-simbol tahun ini cuba lakukan sendiri, untuk memberikan seorang lelaki yang mahal. Kerja jarum tidak mempunyai umur, mereka suka dari usia muda hingga tua. Ubin dan jerami digantikan dengan bahan. Guna akhbar lama, dicat dengan warna yang berbeza dan dipintal ke dalam tiub.

Setelah menguasai teknik tersebut, mungkin membuat bakul seperti ini

Menenun dari tabung akhbar, yang ide-ide baru muncul terus-menerus, berdasarkan beberapa pilihan pembuatan asas:

 • tenunan yang mudah;
 • berlapis;
 • kerja terbuka;
 • persegi;
 • tali;
 • bengkok.

Untuk memahami bagaimana membuat karya seni sebenar dari akhbar mudah, kami akan menganalisis corak asas dan belajar bagaimana membuat tiub itu sendiri.

Jadual 1. Bagaimana membuat tiub dari akhbar

Apabila segala-galanya siap, anda boleh mula menenun dari tiub akhbar pada idea-idea baru. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, kami mencadangkan anda menguasai teknik asas menggunakan beberapa arahan dan bahan video:

Menenun dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah dengan contoh fotografi

Dengan tenunan yang sederhana, buatlah keranjang, gambar atau bingkai yang indah untuk foto. Trubochki telah belajar, pergi ke kelas induk untuk membuat kerajinan dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah.

Jadual 2. Kelas tuan pada membuat kerajinan dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah

Itulah cara yang mudah untuk membuat bakul tiub akhbar langkah demi langkah

Untuk memahami segala-galanya, jarum wanita pemula akan berguna untuk melihat video mengenai topik:

Menenun dari tiub akhbar: idea baru dengan foto dan arahan

Bagi pemula, lebih baik untuk berlatih lebih lama pada model mudah, secara beransur-ansur menguasai cara baru untuk menghubungkan tubul. Dan bagi mereka yang tahu bagaimana untuk menenun dan mengetahui semua ciri teknologi, anda boleh mencuba keranjang tenunan tenunan tabung akhbar, foto beberapa pilihan yang menarik disajikan di bawah:

Dengan kerja yang menarik, anda boleh mengambil cendawan dan melawat

Versi yang indah dengan tudung dan bunga

Malah untuk Paskah, anda boleh membuat bakul yang kemas

Tuan membuat model dalam bentuk kerusi roda

Fantasi pada tema musim luruh

Seperti cawan asli, cenderahati yang indah pada tarikh yang tidak dapat dilupakan atau hiasan untuk papan kaki anda

Stensil untuk dekorasi dengan tangan mereka sendiri: template dan teknik untuk pembuatan mereka. Dalam artikel ini kita akan mempertimbangkan rahsia membuat dan menggunakan templat, serta contoh dinding, cermin dan perabot yang menghias.

Salah satu imej yang paling biasa untuk pembiakan semula di semua arah kerja jarum ialah simbol tahun ini. Pertimbangkan kelas induk untuk menenun ayam dari tiub akhbar.

Jadual 3. Kelas induk "Cockerel"

Ayam adalah lambang 2017, walau bagaimanapun, bukan sahaja kerajinan itu diedarkan di kalangan para pengrajin, tetapi yang lain, gambarnya dibentangkan di bawah:

Keranjang keranjang yang indah dan rapi

Kerja-kerja sedemikian telah diletakkan di bawah atau pada pokok Krismas untuk Tahun Baru

Pilihan yang cerah dan indah, yang juga akan menghiasi cuti

Di samping itu, anda boleh menonton video mengenai pengeluaran kerja tersebut.

Decoupage untuk pemula: langkah demi langkah dari foto botol ke hiasan perabot. Hiasan ini sangat popular apabila membuat objek dalam gaya vintaj. Dalam artikel ini, kami akan mempertimbangkan petunjuk gambar terperinci mengenai decoupage: perabot, pada kaca dari tuala, di atas kotak.

Video: menenun dari tiub akhbar "Ayam dan Ayam"

Teknik menenun dari tabung akhbar akan membantu anda memahami bagaimana keranjang Rusia dan kasut bilah kuno dicipta, dan juga membantu membuat kraf dan cenderahati yang luar biasa. Akan membantu mengembangkan kebolehan kreatif, kemahiran motor halus dan perhatian.

Anda boleh melaksanakan sebarang idea. Sebagai contoh, rumah untuk kucing kegemaran anda:

Hadiah hebat untuk hari lahir anda

Idea yang menarik:

Untuk menguasai teknik ini, dengar beberapa petua:

 • Mula-mula, pelajari cara membuat tiub itu secara tepat dan warna mereka.
 • Cuba warna yang berbeza untuk mencari warna yang sesuai untuk kerja.
 • Cuba untuk melakukan kerja mudah, sebagai contoh, bakul tanpa corak tambahan dalam menenun.
 • Apabila ia dilakukan, secara beransur-ansur merumitkan tugas dengan menambahkan corak atau elemen lain.
 • Setelah menguasai teknik tenunan, mula melaksanakan imajinasi. Jangan takut untuk mencuba dan membuat kesilapan, hanya ini yang akan menjadi karya sebenar.

Adakah kami menjawab soalan anda? Balas balasan

Rubrik untuk bilik

Undian bulan itu

Semua hak terpelihara.

Pada penggunaan penuh atau separa bahan di laman web ini, pautan terus aktif diperlukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

− 3 = 2