Akhbar beruang – 314167.info

Akhbar beruang

Pengeluaran akhbar hidraulik dengan tangan mereka sendiri: lukisan, foto, video

Apabila melakukan pelbagai kerja di bengkel rumah, ia sering diperlukan untuk mempengaruhi bahan kerja dengan menekan. Mengenai cara membuat akhbar hidraulik sendiri untuk melaksanakan operasi tersebut, kami akan bercakap dalam artikel ini.

Akhbar hidraulik buatan sendiri

Peranti dan fungsi akhbar hidraulik

Akhbar hidraulik adalah peralatan yang direka khas untuk bahagian pemesinan dan kekosongan dengan menggunakan tekanan tinggi kepada mereka. Akhbar sedemikian beroperasi kerana tekanan cecair yang bertindak pada elemen reka bentuknya.

Reka bentuk tekanan hidraulik yang paling banyak menyediakan pengaturan menegak silinder kerja, tetapi ada juga model di mana ia terletak secara mendatar. Model yang berbeza dari mesin boleh menghasilkan tenaga kerja dalam jarak dari beberapa puluhan hingga beberapa ribu tan.

Versi akhbar hidraulik pengeluaran kilang

Prinsip akhbar hidrolik adalah berdasarkan hukum Pascal, yang diketahui oleh kami dari fisika sekolah. Akhbar terdiri daripada dua bilik kerja dengan saiz yang berbeza atau, kerana ia juga dipanggil, silinder. Prinsip akhbar hidrolik, jika anda menerangkannya dalam beberapa perkataan, adalah seperti berikut.

Dalam silinder yang lebih kecil, tekanan tinggi cecair kerja dicipta yang, melalui saluran penyambung, dimasukkan ke dalam ruang diameter yang lebih besar dan bertindak pada omboh yang disambungkan ke alat kerja. Yang terakhir dan menekan bahan kerja, yang diletakkan pada sokongan tegar untuk mengelakkan pergerakannya di bawah tindakannya. Sebagai cecair kerja di semua tekanan hidraulik minyak khusus digunakan.

Prinsip pengoperasian akhbar hidraulik

Penggunaan paling luas mesin hidraulik ditemui ketika melakukan operasi tersebut pada bagian logam, seperti stamping, penempaan, pelurus, lenturan, penyempitan pipa dan profil lainnya. Di samping itu, dengan bantuan mesin, briquetting, baling dan menekan pelbagai bahan (sebagai peraturan, mini press digunakan untuk tujuan ini).

Peranti akhbar hidraulik memungkinkan untuk menggunakannya secara aktif di perusahaan-perusahaan yang menghasilkan getah, plastik dan produk kayu, dan di kawasan lain. Pelbagai fungsi dan aplikasi peralatan ini menentukan kewujudan pelbagai modifikasi. Sebagai contoh, dijual adalah mungkin untuk mencari desktop hidraulik akhbar, akhbar mini, lantai akhbar hidraulik, manual akhbar hidraulik, menekan dengan manometer dan tanpa.

Pilihan penggunaan rumah

Penggunaan press hidraulik di bengkel atau bengkel rumah agak biasa. Gunakan akhbar sedemikian, yang bersaiz kecil, boleh digunakan untuk pembaikan kereta dan untuk melakukan pekerjaan lain.

Khususnya, dengan bantuan peralatan padat itu, ada kemungkinan untuk menekan bantalan atau blok getah, serta menekan bahagian-bahagian baru di tempat mereka. Selain pembaikan otomotif, akhbar hidrolik boleh digunakan untuk membongkang bahagian-bahagian logam, mewujudkan tekanan yang diperlukan untuk permukaan gluing, sisa briquetting, untuk extruding minyak dan cecair. Peralatan kilang untuk tujuan ini (walaupun mesin hidraulik manual) bernilai banyak wang, dan tidak semua orang boleh membelinya. Sementara itu, anda boleh membuat apa-apa akhbar dengan tangan anda sendiri, hanya membelanjakan pembelian bahan-bahan yang diperlukan.

Penggunaan akhbar sebagai juicer

Apa yang perlu diperhatikan, reka bentuk akhbar hidraulik rumah yang dihasilkan boleh segera disesuaikan untuk menyelesaikan masalah tertentu dengan bahagian atau benda kerja tertentu. Akhbar yang dibuat oleh tangan tidak mengambil banyak ruang, akan cukup untuk memperuntukkan sedikit ruang di bengkel atau garaj untuk penempatannya. Arahan terperinci tentang cara membuat tekan hidraulik ditunjukkan di bawah. Pada akhir artikel terdapat juga video mengenai topik ini.

Tekanan hidraulik, dibuat dengan tangan, tidak boleh mempunyai ciri-ciri teknikal yang terlalu cemerlang, ia cukup mencipta kekuatan 10-20 tan. Parameter hidraulik buatan sendiri ini bergantung pada tindakan yang akan anda lakukan dengannya.

Salah satu versi yang paling lazim dan sederhana dalam akhbar buatan sendiri

Terdapat beberapa parameter lain yang tidak hanya sesuai dengan perindustrian, tetapi juga mesin hidraulik rumah buatan rumah:

 • dimensi;
 • jisim peralatan;
 • stroke omboh;
 • kehadiran dalam reka bentuk akhbar tekanan tolok;
 • ciri-ciri katil yang digunakan.

Dalam tekanan buatan sendiri, tekanan dalam silinder kerja biasanya dibuat dengan menggunakan pam hidraulik manual, yang boleh disepadukan ke dalam struktur peranti sedemikian atau terletak secara berasingan daripadanya. Ciri reka bentuk ini hanya bergantung pada peralatan yang anda pilih untuk membuat peranti sedemikian. Ia sangat mudah untuk membuat akhbar hidrolik dengan tangan anda sendiri, jika anda mengambil sebagai asas untuk reka bentuk bicu jenis botol. Dengan bicu itu, yang mudah, pembinaan sudah mempunyai pam tangan terbina dalam.

Bateri botol hidraulik sangat baik untuk digunakan dalam mesin hidraulik buatan sendiri

Sebelum anda bersedia untuk membeli bicu yang sesuai untuk membuat peranti hidraulik rumah, adalah penting untuk memutuskan tugas-tugas yang akan anda selesaikan dengannya. Daripada ini, kedua-dua skema konstruktif dari manual hydraulic manual, dan usaha yang akan berkembang. Langkah seterusnya adalah mengembangkan lukisan akhbar hidraulik yang akan anda hasilkan dengan tangan anda sendiri. Anda boleh, tentu saja, mencari lukisan seperti di Internet dan juga melihat foto dan video proses pembuatan akhbar dari bicu hidraulik dengan tangan anda sendiri. Tetapi dalam kes ini, anda akan menghadapi keperluan untuk menyesuaikan peranti yang tersedia kepada anda di bawah akhbar buatan sendiri orang lain.

Pam hidraulik manual

Perkembangan penggambaran akhbar buatan masa depan anda bermula dengan hakikat bahawa persoalan itu diselesaikan pada skema yang akan berfungsi. Terdapat hanya dua pilihan.

 • Bicu itu akan terletak di bahagian bawah akhbar - pada bingkainya - dan ia akan menekan ke atas.
 • Bicu dipasang di bahagian atas struktur akhbar dan menekan, masing-masing, ke bawah.

Walau bagaimanapun, apabila memilih skema untuk akhbar buatan sendiri, seseorang harus mengambil kira hakikat bahawa bagi bahagian utama bicu yang dihasilkan oleh industri moden, satu-satunya perkara yang betul ialah meletakkan rod tekanan ke atas, dan meletakkannya dengan cara lain semata-mata tidak dibenarkan. Itulah sebabnya kebanyakan akhbar hidraulik pertama digunakan sebagai asas. Pilihan kedua digunakan hanya dalam kes-kes di mana ia dikehendaki untuk menghasilkan peralatan hidraulik tangan sendiri untuk menekan galas atau bushings dari unit dan mekanisme berasingan.

Varian akhbar dengan kedudukan jack yang lebih rendah

Apa yang perlu dipertimbangkan semasa membangunkan lukisan akhbar sendiri

Unsur yang mengandungi sebarang akhbar, termasuk buatan sendiri, adalah bingkai, untuk membangunkan lukisan yang harus didekati secara bertanggungjawab. Struktural bingkai adalah bingkai, di dalamnya ada bicu dengan alat kerja yang menekan tekanan pada benda kerja atau benda kerja.

Jenis bingkai boleh berbeza-beza bergantung kepada tujuan akhbar

Bahagian bawah katil - pangkalannya - direka dengan mengambil kira hakikat bahawa ia mesti memastikan kestabilan yang tinggi struktur keseluruhan. Mengira lebar pembukaan dalaman bingkai akhbar buatan sendiri, pertimbangkan kedua-dua dimensi bahagian dan kekosongan yang akan diproses, dan dimensi keseluruhan semua komponen akhbar masa depan.

Satu lagi versi bingkai dengan struktur paling mudah asas untuk kestabilan

Apabila mengira ketinggian pembukaan dalaman bingkai, parameter berikut disimpulkan: ketinggian bicu, stroke percuma yang dikehendaki dari batangnya, ketebalan unsur kerja dan bahagian yang akan diproses. Jika akhbar buatan dibuat mengikut skema pertama, maka strukturnya adalah seperti berikut: bicu dipasang pada pangkalan bawah, dan bahagian itu diletakkan di bahagian atas bingkai; daya dari bicu pada bahagian itu ditransmisikan melalui batangnya dan platform kerja mudah alih yang bergerak di sepanjang panduan di sisi anggota bingkai.

Untuk memastikan kembalinya rod ke keadaan semula jadi, dua mata air digunakan, bahagian bawahnya dipasang ke pangkal, dan bahagian atas ke platform kerja mudah alih. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat akhbar dari bicu dengan tangan anda sendiri, adalah sangat penting untuk mengira dengan ketatnya kekakuan musim bunga supaya mereka melaksanakan semua fungsi yang diberikan kepadanya dengan berkesan.

Apabila skim kedua dilaksanakan, bahagian itu diletakkan pada dasar yang lebih rendah, dan bicu dipasang pada platform bergerak, yang mata air yang menyambungkannya ke palang atas bingkai atas juga diikat. Dalam kedua-dua kes pertama dan kedua, soket yang disebut dibuat pada titik hubungan rod dengan platform alih atau balok atas bingkai, di mana satu bahagian pipa diameter yang sesuai boleh digunakan.

Ketidakupayaan untuk menyesuaikan ketinggian kawasan kerja memudahkan reka bentuk, tetapi ketara mengehadkan penggunaan akhbar

Akhbar hidrolik yang dibuat oleh tangan sendiri akan menjadi lebih mudah digunakan jika ada kemungkinan untuk melaraskan batang bebas bicu di dalamnya, yang juga mempengaruhi ketinggian benda kerja yang dibenarkan. Untuk melakukan ini, anda boleh melakukan perkara berikut.

 • Di bahagian atas kontur dalaman bingkai terdapat plat tambahan, yang boleh dipindahkan bersama-sama dengan panduan dengan pemacu skru dengan stereng. Oleh itu, adalah mungkin untuk mengubah pelepasan dalam julat yang cukup luas untuk susunan bahagian-bahagian di dalam bingkai.
 • Anda boleh membuat berhenti boleh alih keluar, yang paling sering digunakan pada mudah alih platform mudah alih. Kunci kedudukan seperti itu di dalam bingkai dengan bolting, yang mana lubang digerudi dalam bingkai dengan padang tertentu. Dalam kes ini, padang lubang sedemikian tinggi tidak boleh melebihi strok bebas batang jack.
 • Dari sekeping profil logam atau logam yang padat, anda boleh membuat sisipan spacer yang boleh ditukar dengan ketebalan yang berlainan.
 • Anda juga boleh menggunakan beberapa kaedah di atas sekaligus.

Jika anda membuat lukisan di mana anda membuat akhbar dengan tangan anda sendiri, pastikan untuk menentukan bukan sahaja dimensi unsur-unsur utama peranti sedemikian dan bahan kerja, tetapi juga dimensi saluran dan logam lain yang dilancarkan dari mana kerangka akan dibuat.

Jika anda akan membuat akhbar hidraulik dengan tangan anda sendiri, maka anda perlu alat, bekalan dan peralatan berikut:

 • peralatan kimpalan;
 • elektrod;
 • Hacksaw untuk logam atau penggiling (penggiling sudut).

Di samping itu, anda akan memerlukan barang-barang berikut, di mana akhbar garasi masa depan anda akan terdiri: bicu hidraulik, dua mata air yang akan menarik platform bergerak semula ke dalam keadaan asalnya. Sekiranya anda dapati di dalam garaj anda, kulat lama jambatan yang tinggal selepas pembaikan, maka ia boleh digunakan sebagai elemen alat menarik untuk mesin buatan sendiri dengan kedudukan jack yang lebih rendah. Dalam kes ini, kulat diletakkan pada batang jack, bahagian atas mata air dilampirkan terus ke sana, dan bahagian bawahnya tetap di atas bingkai.

Jenis dan kuantiti bahan yang diperlukan untuk pembinaan akhbar sangat bergantung kepada pilihan pembinaan yang dipilih

Untuk membuat akhbar dari bicu, anda memerlukan rolling metal yang berikut:

 • bar saluran (sekurang-kurangnya 8 nombor), paip segi empat tepat atau persegi (dengan dimensi tidak kurang daripada 40x40), sudut dengan lebar rak sekurang-kurangnya 50 mm;
 • lembaran keluli dengan ketebalan sekurang-kurangnya 8 mm, yang akan digunakan sebagai asas yang boleh dipercayai untuk keseluruhan struktur;
 • sekeping jalur keluli 10 mm tebal - untuk pengeluaran panduan dan pengetus, jika perlu;
 • Segmen paip - untuk pembuatan bicu di bawah kepala batang jack.

Apabila lukisan hidraulik masa depan anda siap, dan semua bahan, alat, peralatan dan komponen yang diperlukan, pergi terus ke pengeluaran. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memotong semua logam, dipandu oleh dimensi yang ditunjukkan dalam lukisan.

Salah satu varian lukisan untuk membuat media

Kini perlu membuat asas akhbar, yang mana tiub persegi yang disediakan dikimpal bersama, dan plat keluli dikimpal pada segi empat tepat yang terbentuk daripadanya. Kemudian kimpal sisi dan bahagian atas kerangka bersama-sama, dengan berhati-hati memastikan struktur yang berbentuk U yang dihasilkan rata dan mempunyai sudut yang tepat pada sendi. Kini reka bentuk yang diterima harus dikimpal ke pangkalan dan dapat dianggap sebagai kerangka untuk pers hidrolik anda siap.

Unsur seterusnya yang perlu anda lakukan untuk akhbar adalah platform mudah alih. Untuk pengeluarannya, anda boleh menggunakan saluran, paip segi empat atau segi empat tepat. Di bahagian tengah platform, sepotong paip dikimpal, yang akan berfungsi sebagai jek untuk kepala batang jack. Untuk menghasilkan panduan untuk platform kerja, anda memerlukan dua jalur keluli, panjang yang sepadan dengan lebar kerangka akhbar di sepanjang kontur luarnya.

Variasi reka bentuk akhbar dengan platform yang bergerak rendah, penetapan yang dibuat oleh bolt

Jalur-jalur itu diikat ke sisi-sisi platform mudah alih dengan bantuan sambungan sendi, yang telah dimasukkan ke dalam bingkai terlebih dahulu. Dengan skema yang sama, hentian boleh tanggal juga dibuat, tetapi dalam jalur panduan, lubang dibor ke atas rak rangka untuk membetulkannya pada ketinggian yang betul. Proses pembuatan akhbar hidraulik siap dengan pemasangan mata air menarik dan jek itu sendiri. Akhbar hidraulik ini juga mudah kerana anda sentiasa boleh mengeluarkan bicu dari itu (contohnya, jika anda perlu menggunakannya untuk membaiki kereta).

Penampilan akhbar buatan sendiri selesai

 • Membuat meja penggilingan dengan tangan anda sendiri: lukisan, video dan gambar
 • Cara membuat paip dengan tangan anda sendiri - cetak biru, foto dan video
 • Penggelek tiga gulung manual dengan tangan mereka sendiri: lukisan, gambar, video
 • Pelarik logam buatan sendiri: lukisan, foto, video
 • Mesin lenturan untuk angker: lukisan, foto, video
 • Mesin penggerudian untuk PCB dengan tangan: lukisan, foto, video

Tambah komen Balas balasan

Langkah-demi-langkah manual-on tutorial video Soalan-Jawapan

Tanya soalan kepada pakar

Buku Metalworking

Pasport alat mesin pemotong logam GOST

Katalog popular GOST

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan lembaran: mm

Jumlah kawasan: m 2

Jumlah kawasan: m 2

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Ketebalan dinding: mm

Penggunaan bahan laman web hanya mungkin jika anda menentukan pautan aktif penuh ke sumbernya.

Karmey> Blog> Akhbar hidrolik manual dengan tangan anda sendiri

Nah, itulah masanya apabila silentblocks dan bantalan dalam naib diganti. Saya hairan dengan pembuatan akhbar hidraulik untuk kemudahan garaj. Selepas menonton sekumpulan photoreports, saya memutuskan untuk membina sendiri. Jadi, bahan:

Saluran 8 6pcs * 0.5m

Saluran 8 2pcs * 1.5m

Penyambung saluran 8 4pcs * 8cm

Sudut 50 4pcs * 0.5m

Bolt 12 * 120 12pcs

2 helai 10mm 160mm * 160mm,

Shock absorber hadapan dari Audi 80,

4 Mata air dari kerusi lama,

gerudi, pengapit, baik, tangan.

Tekan berjaya diuji apabila menggantikan galas roda hadapan. Pada masa akan datang

Lukisan dan satu set mandrel dari diameter yang berbeza.

Komen 77

Terima kasih, laporan yang baik!

Semalam, saya juga membuat diri saya berdasarkan kepada anda, dengan beberapa penambahbaikan!

Springs untuk membuang dan bangkit untuk disusun dengan cara penyerap kejutan gas. Lebih mudah. Jangan menjadi lemah, terdapat di mana-mana peniaga kereta.

Jika untuk kegunaan kekal, maka bersetuju. Dan untuk yang jarang dan akan pergi

perkara yang betul di ladang, terima kasih atas laporan yang baik

Dan mengapa di sini a.d-cd.net/6091a0cs-960.jpg mata air dan pencuci? Kenapa tidak semata-mata meletakkan bolt dan menangkap mereka?

Mata air sudah tua, cuba bengkok, pecah. Penyair memutuskan ini. Musim bunga hanya supaya pencuci tidak bergerak. Secara umum, apa yang ada di tangan

Dan lubang dengan bor biasa biasanya dibor?

Ia sukar. Jika ada kimpalan, saya tidak akan menderita. Namun, logam itu tebal, gerudi itu duduk dengan cepat

12 tan adalah jack cukup?

Mencari apa. Stupichnye pada audi press 5tonym, cukup

ok terima kasih, faham

Sudah selesai! Saya juga mahu melakukan ini, hanya bahagian atas dan yang kedua dengan bahagian atas yang digunakan, untuk menyelamatkan logam, saya rasa itu tidak akan membengkokkan ?!

14 000 ribu stoit tersebut.Konechno lebih baik melakukannya sendiri

Menanggalkan rakan untuk laporan. Pada hujung minggu untuk teknologi anda, saya akan mengukir keajaiban seperti itu.

Di bawah bicu, berat berlebihan untuk mata air. Lihatlah saya: www.drive2.ru/l/4933986/

Springs menghadapi tugas mereka. Perubahan itu tidak dirancang. Saya suka perkara ini dengan lebih mudah

Manusia tidak akan hilang

Untuk keperluan rumah tangga, perkara itu bagus tetapi Ram (3t) agak lemah - ia akan lebih mudah dipasang, tetapi saya ingin menjelaskan tentang rod silinder - bagaimana saya boleh memilih diameter muncung untuk penyemperitan saiz yang berbeza?

Dan lebih banyak kimpalan, dapatkan dengan betul, saya minta maaf untuk anda kerana saya berfikir bagaimana anda menggerudi lubang dengan gerudi di lubang bolt

Tekan untuk silentblocks dengan tangan mereka sendiri (foto, video)

Dengan memasang akhbar untuk silentblocks dengan tangan anda sendiri, anda akan menyelamatkan diri daripada menghadiri stesen servis, menunggu barisan dan bayar jauh lebih sedikit untuk perkhidmatan mekanik auto. Menjalankan beberapa kerja pembaikan dengan kereta anda sendiri sering dihadkan kepada kekurangan peralatan yang diperlukan. Anda tidak perlu membeli akhbar hidraulik. Anda boleh membina tangan anda sendiri.

Ciri utama akhbar

Foto akhbar untuk blok buatan sendiri

Selain menekan dan mengepam bantalan kereta atau silentblocks, akhbar hidraulik sendiri boleh melakukan pelbagai kerja untuk membaiki, mencegah dan menyelenggara kereta dengan tangan mereka sendiri.

Oleh itu, jika anda lebih suka membaiki kereta itu sendiri, kami mengesyorkan anda membuat press hidraulik untuk tujuan ini. Anda boleh menggunakan lukisan siap akhbar, atau menyesuaikan peranti dengan keperluan dan tugas khusus anda.

Sebelum membuat unit hidraulik untuk menggantikan blok senyap, pertimbangkan ciri-ciri utama peralatan ini. Apabila membangunkan peranti, parameter berikut akan diambil kira:

 • Dimensi peralatan;
 • Jumlah jisim peranti;
 • Petunjuk strok akhbar;
 • Kehadiran tolok tekanan (untuk mencipta usaha atau tekanan terkawal);
 • Parameter kerangka mesin hidraulik.

Terdapat banyak pilihan untuk reka bentuk akhbar. Kerana anda perlu memikirkan unit hidraulik yang betul untuk kereta anda. Sesetengah orang di dalam garaj mempunyai mesin padat dengan berat kira-kira 1 tan. Lain-lain boleh mempunyai trak berbilang ton. Anda faham bahawa akhbar paling mudah dengan parameter minima usaha yang dicipta tidak dapat mengatasi trak.

Ramai yang membuat keputusan untuk membuat peranti berdasarkan pada bor hidraulik botol mudah dengan pam tangan terbina dalam.

Lukisan akhbar untuk silentblocks yang dibuat oleh tangan sendiri

Sebelum membeli bicu hidraulik itu sendiri, untuk membuat tekanan untuk menekan blok silikon atau bantalan yang berbeza, pilih susun atur peranti yang sesuai.

Terdapat dua pilihan yang sangat baik untuk tekan hidraulik:

 • Hidrojack dipasang di pangkalan katil akhbar bekerja dan menekan ke atas;
 • Bicu dipasang di atas bingkai. Peranti menjana tekanan, tetapi dalam kes ini turun.

Kebanyakan tuan rumah lebih suka versi pertama akhbar. Jenis litar kedua adalah relevan untuk beberapa kerja tukang kunci.

Ingatlah bahawa kadang kala reka bentuk beberapa bicu hidraulik tidak membenarkan anda melepaskan terbalik. Oleh itu, sebelum memilih pastikan ini.

Ciri reka bentuk akhbar

Akhbar hidraulik mempunyai beberapa ciri reka bentuk penting yang diambil kira semasa penciptaan lukisan dan terus semasa pemasangan peranti.

 1. Rangka akhbar. Ia adalah bingkai di dalamnya sebuah bicu hidraulik akan dikenakan tekanan kepada bahagian-bahagian. Oleh itu, syarat yang lebih tinggi dikenakan pada bingkai untuk kekuatan. Bingkai itu mestilah mempunyai margin keselamatan supaya batang jack dapat menekan bahagiannya dengan berkesan, tetapi tidak mengubah bingkai tersebut. Bingkai tambahan berfungsi untuk mewujudkan kestabilan struktur anda. Adalah lebih baik bahawa platform adalah dalam bentuk platform.
 2. Ketinggian mesin hidraulik bergantung kepada saiz jack hidraulik yang digunakan, perjalanan batang bebas yang diperlukan dan ketinggian blok senyap. Jangan lupa untuk mengambil kira ketebalan meja. Menurut skema pertama, disuarakan di atas, daya batang jack dihantar ke bahan kerja melalui meja kerja dengan struktur alih. Dia meletakkannya di atas bicu hidraulik di atas katil. Ia bergerak ke atas dan ke bawah bersama-sama. Panduan permukaan kerja yang disokong, dipasang di sisi.
 3. Di kedua-dua belah jack hidraulik akhbar ada yang menarik mata air yang mencukupi. Satu mata berpaut ke pangkal bingkai, dan satu lagi ke meja kerja mudah alih. Fungsi mata air adalah untuk memampatkan bicu pada kedudukan awalnya dengan batang tidak diperpanjang.
 4. Jika kita menganggap skim kedua akhbar, maka penekanan blok mesin adalah pangkalan bingkai. Bicu dipasang pada meja bergerak yang berfungsi mesin, yang digantung pada bingkai dengan bantuan menarik mata air.
 5. Dua sarang dicadangkan untuk dua batang batang di bawah kepala rod. Ia perlu dibuat di antara muka. Dalam kes skema pertama - bahagian bawah meja, dan dalam skim kedua - di bahagian atas bingkai. Untuk tujuan ini adalah mungkin untuk menggunakan sekeping dari paip logam. Perkara utama ialah elemen mempunyai diameter yang betul.

Satu saat penting dalam pembangunan akhbar hidrolik dengan tangan anda sendiri adalah kemungkinan menyesuaikan stroke percuma batang peranti. Juga, perlu untuk menyesuaikan ketinggian bahagian-bahagian seperti yang diproses, seperti yang diperlukan. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan pilihan ini:

 • Di bahagian atas akhbar buatan rumah boleh ditempatkan pemacu jenis skru, ditambah dengan stereng. Apabila skru diskrukan ke dalam pinggan, pelepasan untuk bahan kerja di dalam bingkai dikurangkan;
 • Gunakan hentian yang boleh dilepaskan untuk tekan hidraulik, yang mempunyai bentuk permukaan kerja bergerak. Ia ditetapkan pada bingkai dengan baut dan kacang. Untuk melakukan ini, anda perlu menggerudi lubang dengan ketinggian tertentu;
 • Lapisan siling yang boleh ditukar ganti, diperbuat daripada profil logam yang kuat;
 • Menggabungkan pilihan di atas.

Perhimpunan Akhbar Hidraulik

Sekiranya anda membuat keputusan untuk memasang akhbar sendiri dengan tangan anda sendiri, yang diperlukan untuk menekan blok getah dan bantalan, anda memerlukan bahan dan alat tertentu.

Oleh itu, mulakan dengan memilih komponen yang diperlukan. Tanpa mereka, tidak mustahil untuk memasang akhbar buatan sendiri. Anda perlu:

 • Peralatan kimpalan dengan elektrod;
 • Hacksaw untuk pemprosesan logam;
 • Bahasa Bulgaria;
 • Bateri hidraulik dengan parameter kuasa yang sesuai;
 • Mengetatkan mata air (mata air dari tempat duduk kereta atau pintu yang sesuai);
 • Jambatan kulat dengan spline bergeser (sekiranya jack akan mempunyai lokasi yang lebih rendah);
 • Saluran saluran;
 • Pipa logam dengan keratan rentas persegi atau segi empat tepat;
 • Sudut logam;
 • Lembaran keluli;
 • Strip keluli;
 • Seksyen paip untuk kepala batang.

Dimensi bahagian-bahagian yang anda pilih mengikut lukisan yang dipilih, atau anda memilih untuk tekan hidraulik tertentu anda maju.

Apabila semuanya sudah siap, anda boleh mula bekerja dengan tangan anda sendiri.

 1. Potong benda kerja logam mengikut lukisan.
 2. Lakukan lubang-lubang yang diperlukan pada bahagian-bahagian logam, jika lukisan itu disediakan untuk kehadiran mereka. Penggerudian sudah pada struktur yang dipasang akan menjadi masalah.
 3. Masak semua komponen logam yang memerlukan penggunaan mesin kimpalan. Berhati-hati dengan kerja jahitan, kerana akhbar hidraulik akan terjejas oleh beban yang kuat. Tugas anda adalah untuk membuat struktur berbentuk U yang dikimpal dengan selamat ke pangkalan.
 4. Seterusnya ialah jadual bergerak. Untuk membuatnya, gunakan paip atau saluran. Pipa mesti mempunyai panjang yang kurang daripada jarak pertengahan antara kedua-dua jawatan. Kemudian, sekeping paip, yang diperlukan untuk bicu jack hidraulik, dikimpal. Jalur logam boleh memainkan peranan panduan. Panjangnya sepadan dengan lebar bingkai. Pipa harus digulung di antara jawatan. Pada sisi menetapkan jalur panduan. Pembinaan diperketatkan dengan bolt dan kacang yang boleh dipercayai.
 5. Untuk membuat penyetelan tekan dilepaskan sendiri, lakukan perkara yang sama. Tetapi hanya pada jalur logam bertentangan jawatan membuat lubang. Ini akan membolehkan elemen itu ditetapkan pada ketinggian yang betul.
 6. Mengikut lukisan, memasang mata air dan tariknya dari meja kerja mudah alih.
 7. Gantikan jack di tempatnya. Reka bentuk sudah siap.

Kelebihan akhbar hidraulik seperti menekan adalah, jika perlu, bicu hidraulik boleh dengan mudah dikeluarkan dan digunakan secara bebas. Menggunakan akhbar yang dikumpul, anda boleh dengan mudah mengatasi penggantian blok senyap dan bukan sahaja.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 85