Akhbar kertas dinding

Akhbar kertas dinding. Penggunaan surat khabar di bawah kertas dinding. Surat khabar di pedalaman gaya moden dan retro. Surat khabar melekit bukannya kertas dinding

Seperti yang anda ketahui, semua yang baru adalah yang lama dilupakan. Oleh itu pada separuh pertama abad yang lalu, surat khabar bukan wallpaper adalah fenomena yang meluas, kerana tidak semua orang mampu membeli bahan finishing mahal. Kemudian, kertas dinding kertas tidak lagi menjadi apa-apa nilai, tetapi kertas di dinding tidak hilang, tetapi hanya "tersembunyi" di bawah lukisan hiasan, kerana mereka telah digunakan sebagai substrat.

Pada zaman kita, akhbar-akhbar itu kelihatan lagi. Sudah tentu, kini ia bukan disebabkan oleh kekurangan bahan dan kos yang tinggi, dan keinginan untuk mereka bentuk dalaman adalah asal dan ekstravagantno.Prichem untuk mengatur bilik supaya tidak perlu untuk melanggan surat khabar, kerana muncul di pasaran kertas dinding yang siap untuk akhbar itu.

Dinding yang ditutup dengan surat khabar

Seterusnya, kami akan melihat spesifikasi penamat ini dan bagaimana anda boleh menggunakan salutan ini ke dinding.

Menggunakan surat khabar di bawah kertas dinding

Saya mesti mengatakan bahawa penggunaan surat khabar di bawah kertas dinding adalah keputusan yang benar-benar wajar dan dalam beberapa kes tidak akan menyakiti walaupun pada masa kita. Oleh itu, pertama sekali, saya harus mengatakan beberapa perkataan mengenai kenapa menggelapkan akhbar di bawah kertas dinding.

Penjelasannya adalah sangat mudah - substrat kertas membolehkan anda untuk tidak dempul dan tidak menyusun dinding. Terutamanya ia melibatkan premis dengan partition kayu. Kenyataannya ialah akhbar akhbar basah yang membengkak, dan selepas pengeringan ia terbentang dan dengan itu menyembunyikan cacat kecil di pangkalan.

Kertas dinding akhbar dalam gaya retro

Oleh itu, teknologi ini akan menjimatkan masa, contohnya, jika anda melakukan pembaikan anda sendiri di rumah pondok.

1

Gaya moden

Wallpaper dari akhbar di pedalaman boleh kelihatan sangat menarik. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, dan gaya keseluruhan reka bentuk bilik harus konsisten dengan keputusan ini. Khususnya, perincian utama reka bentuk haruslah moden dan asli.

Tidak perlu memotong semua dinding bilik dengan bahan ini. Untuk mencapai kesan yang diingini, seringkali cukup untuk mengeluarkan surat khabar hanya satu dinding, yang paling menarik. Pada masa yang sama, tema "akhbar" boleh diteruskan dengan butiran lanjut pedalaman.

Sebagai contoh, surat khabar boleh digunakan untuk membuat teduhan lampu, ke kertas pintu, dll. Bagi perabot, ia harus mudah, moden dan ringkas. Lebih baik lagi, jika ia juga mencetak akhbar, memang benar, untuk mencari yang sukar.

Perabot akhbar

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk melihat rasa perkadaran, jika tidak, bilik akan sangat "berubah-ubah" dan akan kehilangan daya tarikannya. Biasanya, pereka menambah permainan klasik dalaman hitam dan putih, mengakibatkan bilik kelihatan paling harmoni. Pada masa yang sama, anda boleh membuat beberapa aksen dengan warna-warna terang.

Keuntungan dari pedalaman ini bukan hanya penampilan yang comel dan luar biasa, tetapi juga harga pembaikan yang rendah, kerana ia tidak perlu dibelanjakan untuk bahan finishing mahal untuk dinding.

Dihiasi dengan sofa akhbar

Selalunya kertas dinding dalam bentuk surat khabar yang digunakan dalam gaya retro. Dalam kes ini, anda boleh membuat kertas hanya sebahagian daripada dinding. Selain itu, bahan dalam hal ini akan membawa beban semantik.

Oleh itu, adalah perlu untuk mencari akhbar pada masa-masa itu. Oleh kerana kekurangan itu, anda boleh mengambil kliping di Internet dan mencetak. Anda dinasihatkan menggunakan kertas cetak untuk ini.

Apabila menghias dalaman dalam gaya retro, adalah dinasihatkan untuk menggunakan beberapa item hiasan yang membangkitkan persatuan dengan zaman dahulu.

Ia boleh, misalnya, TV atau radio tiub hitam atau putih.

Sudah tentu, untuk menghiasi bilik dengan cara ini, ia adalah mudah untuk membeli kertas dinding siap sedia dalam gaya akhbar. Walau bagaimanapun, sebagai menunjukkan amalan, jualan mereka jarang, dan selain itu mereka tidak begitu sahih. Oleh itu, sebagai kertas dinding, anda boleh menggunakan fail akhbar lama.

Dalam kes ini, arahan untuk menyelesaikan dinding adalah seperti berikut:

  • Pertama sekali, seperti pendaratan dinding, anda perlu menyediakan asas - keluarkan lapisan lama dan keluarkan kelemahan. Sekiranya pangkalannya berada dalam keadaan yang lemah, maka permukaannya mestilah ditampal sepenuhnya.
  • Kemudian asasnya dirawat dengan asas dinding. Prosedur ini meningkatkan lekatan antara bahan, menguatkan plaster lama, dan juga menghalang perkembangan acuan, jamur dan mikroorganisma lain di bawah kertas dinding. Untuk mencapai kesan terbaik, dinding mesti dirawat dengan primer dua kali.
  • Selanjutnya pada dinding digunakan tempel kertas dinding.

Dalam foto - melekat akhbar di dinding

Sebagai selesai penamat, lebih baik menggunakan varnis berasaskan air.

Ia kering dengan cepat dan tidak berbau.

Pembukaan dinding dengan varnis putih

Ini melengkapkan proses menampal dinding. Penutupnya ternyata kukuh dan pepejal, seperti kertas dinding sebenar. Sekiranya tiba-tiba hasilnya mengecewakan anda, ia tidak memalukan untuk merobohkan penamat, kerana ia memerlukan lebih sedikit pelaburan daripada pembaikan menggunakan bahan tradisional.

Penggunaan surat khabar untuk dinding gluing adalah keputusan yang sangat berani dan memerlukan pendekatan khusus. Tetapi, pada masa yang sama, ia membolehkan anda membuat ruang dalaman yang luar biasa dan sangat menarik dengan kos kewangan yang minimum.

Satu-satunya perkara yang menjadi liputan adalah kualitatif, anda harus mengikut teknologi di atas untuk menampal dinding. Untuk maklumat lanjut mengenai topik ini, anda boleh mendapatkan dari video dalam artikel ini.

Akhbar Wall

Varian hiasan dinding yang luar biasa.

Dinding kertas dinding dinding atau cat dalam warna pepejal - penyelesaian untuk hiasan, sudah menjadi tradisional. Tetapi bagaimana jika pilihan ini kelihatan membosankan dan usang? Kami menawarkan cara yang mengagumkan untuk menyelesaikan dinding, yang belum mempunyai masa untuk bosan.

Soket siling untuk hiasan dinding.

Stucco berat jarang dapat dimuatkan ke dalam pedalaman moden. Tetapi roset siling, yang dipasang di dinding dan dicat dalam warna mereka, kelihatan sangat relevan. Dinding dengan hiasan itu menjadi tumpuan sebenar pedalaman.

Panel gabus di dinding.

Dinding yang ditutup dengan gabus belum lagi biasa. Kemungkinan besar, ini disebabkan penyebaran pendapat bahawa gabus adalah bahan yang tidak praktikal. Tetapi ini tidak begitu. Panel gabus moden tahan terhadap faktor luaran negatif, contohnya, kelembapan, kerosakan mekanikal.

Akhbar menggantikan kertas dinding.

Kertas di dinding dalam bentuk kertas dinding adalah penyelesaian biasa, jadi idea penamat dengan bantuan akhbar tidak akan mengejutkan. Tetapi perlu diingat bahawa kertas akhbar lebih tipis, jadi selepas pengeringan, disyorkan untuk menutup dinding dengan varnis pelindung.

Dindingnya, sebahagiannya dipenuhi dengan bata.

Tembok, yang dipenuhi dengan batu bata, dijumpai di dalam kawasan moden yang agak kerap dan telah berjaya mendapatkan sedikit bosan. Kami menawarkan penyelesaian alternatif - meletakkan sebahagian bata dinding. Dekorasi sedemikian harmoni dengan plaster putih, mencipta permainan menarik yang berbeza.

5. Mengembalikan kenangan percutian

Hiasan dinding dengan batu kerikil.

Kayu sungai atau laut adalah bahan yang boleh dipercayai dan tahan lama untuk penamat dinding, yang mudah digunakan. Dengan bantuan batu kecil, mungkin untuk meletakkan kedua-dua dinding dan bahagiannya yang berasingan, contohnya, kawasan dapur apron.

OSB untuk hiasan dinding.

Jika penamat dinding dengan kayu semulajadi akan menjadi tamparan yang serius kepada belanjawan keluarga, kami mengesyorkan agar anda memberi perhatian kepada pilihan lain. Contohnya, menamatkan dinding dengan papan OSB. Tetapi berhati-hatilah: untuk menjadikan dalaman kelihatan kreatif, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan semua butirannya. Jika tidak, risiko menyeberangi sempadan rasa yang baik adalah hebat.

Panel penamat mewah diperbuat daripada kulit eko.

Panel dinding yang diperbuat daripada kulit eko-kulit sangat mewah. Tetapi untuk pedalaman tidak kelihatan terlalu megah, kami mengesyorkan memberi perhatian kepada warna yang tidak standard. Panel moden akan kelihatan seperti kulit eko di dalam dalaman laconic.

Dinding regangan akan menjadi tumpuan kawasan pedalaman.

Amalan penamat dengan dinding ketegangan belum lagi biasa. Mereka kanvas yang dipasang pada bingkai. Kelebihan penamat ini - kelajuan pemasangan yang tinggi, keupayaan untuk menggunakan mana-mana imej dalam kualiti yang baik.

Dinding regangan kualitatif - dengan imej yang baik.

9. Kemasan kejam dengan batu besar

Batu luar biasa dalam hiasan dinding.

Batu-batu besar di hiasan dinding jarang, walaupun mereka kelihatan lebih mengesankan daripada yang kecil. Agar hiasan semacam itu benar-benar menghiasi pedalaman, kami mengesyorkan bahawa mereka menyebarkan seluruh dinding dengan mereka, meninggalkan ruang kosong di antara batu-batu jiran.

Dinding kaca kelihatan sangat indah.

Panel kaca boleh mempunyai pelbagai warna dan tekstur. Oleh itu, untuk memilih model yang harmoni sesuai dengan pedalaman, ia tidak akan menjadi sukar. Selalunya, panel kaca dipasang di atas dinding dengan hiasan yang berbeza, contohnya batu bata atau batu. Ini membolehkan anda membuat kesan 3D yang mengagumkan di pedalaman.

Dinding yang telah menjadi sumber cahaya tambahan.

Kemasan jenis ini rumit dalam pelaksanaan dari segi teknikal. Tetapi hasilnya sangat bernilai usaha. Sumber cahaya dilampirkan ke dinding, sebagai contoh, jalur LED. Kemudian pada jarak dekat dari mereka - panel dinding.

Dalam kebanyakan kes, panel 3D gipsum dijual dengan putih dan digunakan untuk penamat dalam bentuk asalnya. Tetapi dalam bentuk dicat mereka kelihatan lebih menarik. Di samping itu, proses kemasukan mereka yang harmoni ke dalam skema warna dalaman tertentu difasilitasi.

13. Sebaliknya: bingkai ... pada imej

Dipasangkan dengan kertas dinding yang cerah, dinding boleh diisi dengan bingkai yang sama dari lantai ke siling. Jadi di dinding akan ada banyak gambar yang berbeza, pada masa yang sama bersatu dengan plot yang sama.

Hiasan dinding dengan panel plastik.

Panel dinding plastik biasanya tidak menggambarkan ciri estetik, dan dianggap sebagai bahan untuk hiasan dinding sementara. Oleh itu, kami mengesyorkan untuk menghabiskan lebih sedikit masa daripada yang dirancang dan mencari panel plastik yang berkualiti. Kemudian peluang untuk membuat interior dinamik dan bergaya akan meningkat dengan ketara.

15. Pembinaan kumbahan tidak selalu buruk

Tembok dengan papan gypsum terurai.

Struktur dinding kompleks dari plasterboard gypsum - penamat, yang dikutuk oleh kebanyakan pereka. Tetapi terdapat contoh di mana papan eternit di pedalaman kelihatan bergaya. Untuk kekal dalam kerangka rasa yang baik, kami mengesyorkan perundingan dengan profesional apabila memilih bentuk reka bentuk.

Bahagian dalaman sebenar dengan pembinaan eternit.

16. Baru dalam dunia bahan penamat - batu fleksibel

Menyelesaikan batu fleksibel.

Bahan semacam itu adalah serbuk batu atau lapisan polimer yang ditetapkan pada asas yang fleksibel. Batu lenturan membolehkan anda mencipta tekstur semula jadi walaupun pada permukaan yang tidak rata bentuk kompleks. Pada masa yang sama, kosnya agak demokratik.

Apabila idea am mengenai kaedah yang tidak biasa untuk menyelesaikan dinding diperolehi, mungkin ada keinginan untuk kembali ke penyelesaian biasa dan terbukti. Dalam kes ini, kami cadangkan anda membaca cara dengan 27 contoh transformasi mengagumkan dalaman dengan dinding.

Adakah anda suka artikel itu? Kemudian menyokong kami, tekan :

Butiran Diterbitkan: 28 Mac 2015

Wallpaper di bawah akhbar - trend dalaman moden. Ia tidak boleh dipanggil inovatif, kerana akhbar-akhbar digunakan untuk menghiasi dinding pada separuh pertama abad ke-20, yang disebabkan oleh kos kertas dinding yang tinggi, yang banyak tidak mampu. Pada masa yang sama, media cetak tersedia secara percuma. Tidak lama kemudian, surat khabar mula menampal di bawah kertas dinding, sebenarnya, mereka berkhidmat sebagai sokongan.

Wallpaper untuk akhbar - trend baru masa kita

Hari ini, surat khabar sekali lagi memamerkan dinding dinding dalaman moden. Sudah tentu, kini fenomena ini tidak berkaitan dengan kekurangan bahan penamat atau kosnya yang tinggi. Pedalaman akhbar adalah trend reka bentuk yang bergaya yang membolehkan anda membuat reka bentuk rumah yang menarik dan asli. Tidak, untuk menempel di dinding akhbar, yang sangat cepat berubah menjadi kuning dan menjadi tidak berharga, tidak perlu, kerana penjualan muncul kertas dinding untuk akhbar-akhbar.

Lukisan-lukisan ini mula menikmati peningkatan permintaan. Dan dijual, anda boleh mencari kertas dinding kertas biasa, dan kanvas dengan tekstur tiga dimensi. Gambar itu dapat meniru penerbitan bercetak hampir mana-mana negara, yang membolehkan menggunakan bahan ini dalam reka bentuk tematik.

Bayangkan betapa menariknya "surat khabar" ini akan kelihatan dalam bahasa Inggeris, Perancis, Arab, Jepun dan bahasa lain. Jualan anda boleh menemui lukisan untuk penerbitan bercetak lama. Wallpaper untuk akhbar - bahan penamat yang menarik, yang boleh harmoni sesuai dengan arah dalaman yang berbeza.

Gambar di bawah akhbar di dalam hiasan moden

Trend dalaman moden sepenuhnya membenarkan penggunaan kertas dinding akhbar. Sudah tentu, tidak perlu menutup semua dinding dengan mereka, anda boleh mengehadkan diri hanya dengan satu - aksen. Penamat seperti itu akan sesuai walaupun dalam minimalism yang ketat, belum lagi kitsch mewah atau negara Perancis yang lembut. Kertas dinding tidak semestinya hanya teks, ia boleh dicairkan dengan warna atau lukisan hitam dan putih.

Untuk kertas dinding di bawah akhbar, penting untuk memilih butiran dalaman yang sesuai. Sebagai contoh, topik akhbar boleh dikembangkan lebih lanjut dalam lekapan lampu atau perabot kerusi berlengan. Buat lampu dengan tudung lampu untuk surat khabar yang anda boleh dan tangan anda sendiri, tetapi perabot lembut dengan cetakan yang sesuai akan perlu dibeli, walaupun dengan pelbagai moden ia tidak akan menjadi masalah.

Kewajipan akhbar mengikat, sering digunakan pereka dalam permainan dalaman warna hitam dan putih - cara paling mudah untuk mencapai keharmonian. Tetapi jangan lupa tentang aksen yang terang yang akan membantu menjadikan reka bentuk lebih seronok dan berwarna-warni.

Kertas dinding di bawah akhbar di pedalaman retro

Gaya retro - pilihan yang paling berjaya untuk penggunaan kertas dinding akhbar. Idealnya, anda perlu mencari kanvas, cetakan yang meniru akhbar pada masa-masa di mana reka bentuk itu dikekalkan. Dan anda tidak boleh lem mereka semua dinding, dan akan menghadkan diri mereka untuk memasuki kertas dinding - dalam kes ini, penamat akan membawa beban semantik tertentu. Perabot retro, dekorasi yang membangkitkan persatuan dengan zaman dahulu, dan kertas dinding di bawah akhbar - ini adalah unsur-unsur gaya dalaman retro yang tiada bandingannya.

Wallpaper di bawah akhbar - bahan penamat yang sangat menarik, yang membolehkan anda membuat asal dan juga beberapa bahagian dalaman yang mewah. Ciri-ciri penampakan kertas dinding ini tidak, kecuali anda perlu berhati-hati menyertai lukisan, tetapi ini terpakai kepada semua cetakan.

Cetakan akhbar di pedalaman.

Suatu ketika, surat khabar terpaku di dinding. Mereka digunakan untuk mengukur permukaan dinding sebelum dinding. Sekarang surat khabar boleh menjadi hiasan bebas dinding, lantai, perabot. Penggunaan imej vintage "lama" vintage, majalah, muzik, papan tanda menjadi teknik yang sangat popular dalam menghias. Wallpaper, kain, lantai, jubin seramik - semua ini boleh dijumpai dengan selamat dijual. Tetapi ia adalah mungkin untuk dilakukan dengan hakikat bahawa ada dan dipelihara di rumah anda. Poster lama, majalah, surat khabar, buku teks, koleksi nota, buku rujukan dan senarai yang berbeza boleh digunakan untuk hiasan yang berbeza. Dinding kertas dinding sebenar yang benar-benar lebih mudah dibanding dengan surat khabar lama, tetapi ketepatan dan kesabaran akan membantu dalam perniagaan ini tidak berani.

Perlu diingat bahawa anda tidak boleh terbawa-bawa dan merangkumi semua dinding dengan akhbar. Ia akan cukup dan satu dinding di dalam bilik, namun cetakan akhbar itu agak aktif.

Dinding di kepala katil di dalam bilik tidur.

Lantai, seolah-olah ditutup dengan surat khabar di beranda atau di bilik mandi.

Dengan kertas dinding sedemikian anda boleh membuat kawasan kerja. Dalam kes ini, jadual dalam bentuk meja kerja, bekas kerja, keran air digabungkan menjadi komposisi tunggal.

Aksesori tekstil dengan mudah akan menyokong tema akhbar dan majalah yang diberikan. Ini boleh menjadi selimut, set katil, langsir, sarung bantal. Mencari tekstil sedemikian tidak sukar, dan banyak syarikat menawarkan perkhidmatan seperti mencetak kain.

Mungkin perkara yang paling luar biasa ialah perabot dan pelbagai perkara kecil dengan dekorasi akhbar boleh dibuat sendiri. Menggunakan teknik dan kaedah yang berbeza, kepingan perabot dan hiasan yang menarik dan asli diperolehi. Nilai mereka juga dalam fakta bahawa tiada siapa yang akan mempunyai perkara kedua yang kedua, satu salinan.

Bunga dan lampshade dari bahan bercetak menarik mata.

Menarik perhatian dan perabot, dihiasi dengan teknik "decoupage" dengan bantuan nota lama atau akhbar.

Jika anda benar-benar menyukai cetakan akhbar itu, dan tidak ada kemungkinan untuk memasang semula kertas dinding, anda boleh membuat kolaj atau gambar dari akhbar dan majalah.

Dalam tema akhbar, anda boleh menarik bingkai.

Apel Papier-mache akan menghiasi sebarang pedalaman.

Akhbar kertas dinding

Wallpaper di bawah akhbar - trend dalaman moden. Ia tidak boleh dipanggil inovatif, kerana akhbar-akhbar digunakan untuk menghiasi dinding pada separuh pertama abad ke-20, yang disebabkan oleh kos kertas dinding yang tinggi, yang banyak tidak mampu. Pada masa yang sama, media cetak tersedia secara percuma. Tidak lama kemudian, surat khabar mula menampal di bawah kertas dinding, sebenarnya, mereka berkhidmat sebagai sokongan.

Wallpaper untuk akhbar - trend baru masa kita

Hari ini, surat khabar sekali lagi memamerkan dinding dinding dalaman moden. Sudah tentu, kini fenomena ini tidak berkaitan dengan kekurangan bahan-bahan penamat atau kos yang terlalu tinggi. Pedalaman akhbar adalah trend reka bentuk yang bergaya yang membolehkan anda membuat reka bentuk rumah yang menarik dan asli. Tidak, untuk menempel di dinding akhbar, yang sangat cepat berubah menjadi kuning dan menjadi tidak berharga, tidak perlu, kerana penjualan muncul kertas dinding untuk akhbar-akhbar.

Lukisan-lukisan ini mula menikmati peningkatan permintaan. Dan dijual, anda boleh mencari kertas dinding kertas biasa, dan kanvas dengan tekstur tiga dimensi. Gambar itu dapat meniru penerbitan bercetak hampir mana-mana negara, yang membolehkan menggunakan bahan ini dalam reka bentuk tematik.

Bayangkan betapa menariknya "surat khabar" ini akan kelihatan dalam bahasa Inggeris, Perancis, Arab, Jepun dan bahasa lain. Jualan anda boleh menemui lukisan untuk penerbitan bercetak lama. Wallpaper untuk akhbar - bahan penamat yang menarik, yang boleh harmoni sesuai dengan arah dalaman yang berbeza.

Gambar di bawah akhbar di dalam hiasan moden

Trend dalaman moden sepenuhnya membenarkan penggunaan kertas dinding akhbar. Sudah tentu, tidak perlu menutup semua dinding dengan mereka, anda boleh mengehadkan diri hanya dengan satu - aksen. Penamat seperti itu akan sesuai walaupun dalam minimalism yang ketat, belum lagi kitsch mewah atau negara Perancis yang lembut. Kertas dinding tidak semestinya hanya teks, ia boleh dicairkan dengan warna atau lukisan hitam dan putih.

Untuk kertas dinding di bawah akhbar, penting untuk memilih butiran dalaman yang sesuai. Sebagai contoh, topik akhbar boleh dikembangkan lebih lanjut dalam lekapan lampu atau perabot kerusi berlengan. Buat lampu dengan tudung lampu untuk surat khabar yang anda boleh dan tangan anda sendiri, tetapi perabot lembut dengan cetakan yang sesuai akan perlu dibeli, walaupun dengan pelbagai moden ia tidak akan menjadi masalah.

Kewajipan akhbar mengikat, sering digunakan pereka dalam permainan dalaman warna hitam dan putih - cara paling mudah untuk mencapai keharmonian. Tetapi jangan lupa tentang aksen yang terang yang akan membantu menjadikan reka bentuk lebih seronok dan berwarna-warni.

Kertas dinding di bawah akhbar di pedalaman retro

Gaya retro - pilihan yang paling berjaya untuk penggunaan kertas dinding akhbar. Idealnya, anda perlu mencari kanvas, cetakan yang meniru akhbar pada masa-masa di mana reka bentuk itu dikekalkan. Dan anda tidak boleh lem mereka semua dinding, dan akan menghadkan diri mereka untuk memasuki kertas dinding - dalam kes ini, penamat akan membawa beban semantik tertentu. Perabot retro, dekorasi yang membangkitkan persatuan dengan zaman dahulu, dan kertas dinding di bawah akhbar - ini adalah unsur-unsur gaya dalaman retro yang tiada bandingannya.

Wallpaper di bawah akhbar - bahan penamat yang sangat menarik, yang membolehkan anda membuat asal dan juga beberapa bahagian dalaman yang mewah. Ciri-ciri penampakan kertas dinding ini tidak, kecuali anda perlu berhati-hati menyertai lukisan, tetapi ini terpakai kepada semua cetakan.

Jentera pembinaan

Kelebihan platform udara di atas tangga

Kejatuhan ini, kami memutuskan untuk membaiki bumbung di kampung.

Bulgarian yang baik: tujuh kali mengukur, dan dia memotong

Pengisar sudut (USM), dipanggil mudah.

Penggunaan kabel logam dalam pembinaan

Mendengar frasa yang tidak menentu seperti ini: "Saraf ketika ia menjadi.

Alat pneumatik: kekuatan, kelajuan, kebolehpercayaan

Adakah anda tahu berapa kali orang biasa h.

Angkat tulle kadang-kadang agak sukar, kerana kita akan berbohong.

Di dunia moden, jumlah yang besar diwakili.

Pembaikan di dewan adalah perkara yang serius, terutama EU.

Lukisan yang indah pada kertas dinding 3D (20 foto)

Kertas dinding 3D - bahan penamat yang unik untuk.

Lukisan yang indah pada siling regangan (20 Foto)

Percetakan foto pada siling regangan memberikan mudah yang luas.

Bilik berkomunikasi kecil, bilik mandi gabungan.

Pelekat untuk polistirena tersemperit

Pelbagai gam untuk polistirena yang tersemperit.

Gaya dalaman restoran (10 teratas)

Sebuah restoran moden adalah sebuah institusi.

Bilik mandi di Khrushchev sering mewakili dengan.

Bagi anda, pemilihan kelab yang paling indah.

Bilik mandi adalah tempat di mana kita menghabiskan kira-kira sejam.

The Seven Best Books on Construction

Tujuh Buku Terbaik Mengenai Pembinaan 1. Bagaimana Membangun.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 15