Angka volumetrik 3 – 314167.info

Angka volumetrik 3

Gambar 3 untuk hari lahir tangan mereka sendiri

Setiap daripada kita ingin menghabiskan percutian yang tidak dapat dilupakan, terang dan riang! Untuk ini, banyak yang dilakukan, dari butiran besar hingga kecil, yang mengisi perayaan kami dengan nota terang. Hari ini saya ingin menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh membuat nombor 3 pada hari lahir anda sendiri. Sudah tentu, dalam teknik ini anda boleh membuat nombor dan huruf lain, tetapi prinsipnya adalah sama.

Jumlah angka 3 untuk hari lahir tuala

Untuk menjadikan angka angka 3 dengan tangan kita sendiri, kita perlu:

 • tuala meja;
 • gam senjata dan tongkat kepadanya;
 • kadbod berwarna;
 • busa polistirena;
 • pisau alat tulis, gunting;
 • stapler dan staples kepadanya;
 • pen atau pensil;
 • kaca.

 1. Untuk bermula, kita mesti menyediakan angka. Untuk melakukan ini, kami mengambil plastik busa, lukiskan nombor 3, anda boleh dengan tangan, anda boleh dengan template. Kami memotong. Di kedai-kedai untuk kreativiti sudah dijual nombor dan surat yang dijual, sehingga anda boleh membeli. Tetapi jika anda mempunyai semua yang anda perlukan, maka mengapa tidak memotongnya.
 2. Gunakan nombor pada kadbod, bulatan, dan trim. Kami akan melekatkannya pada bahagian belakang untuk menutup busa.
 3. Mari kita bekerjasama dengan bunga. Mereka akan datang dari tuala meja. Anda boleh menggunakan kedua-dua kertas dan banyak perkara lain, tetapi ia banyak dan lembut dari tuala!
 4. Ambil serbet, lukiskan satu sudut bulatan pada templat kami - dalam kes ini - kaca itu.
 5. Lipat separuh.
 6. Dan sekali lagi separuh, kita mendapat persegi. Segera, di pusat anda perlu membetulkannya dengan stapler, dan kemudian memotongnya. Ini untuk memastikan tidak ada yang bergerak ketika anda disunat.
 7. Sekarang kita lakukan ini dengan semua tuala. Tetapi anda boleh menyediakan serbet dan beberapa, supaya tidak ada lagi yang tersisa. Memandangkan saiz digit yang dikehendaki ada sendiri.

Seterusnya, saya akan memberitahu anda bagaimana membuat angka volumetrik 3 - mudah:

 1. Untuk melakukan ini, setiap kelopak, menghancurkan ke pusat. Anda perlu melakukan ini dengan semua orang untuk menjadikannya cantik. Ternyata seperti ini
 2. Jika di suatu tempat ada lobus yang tidak sekata, anda boleh memotong segalanya yang tidak perlu, lakukan dengan cara yang anda mahu. Anda boleh menghancurkan kelopak lebih kuat, atau sebaliknya meluruskan mereka. Apabila semua bunga sudah siap, anda boleh melekatkannya ke templat. Kami melekat pada senapang dengan gam. Satu dengan yang lain, ketat, kelopak bawah dibengkokkan di pinggir dan terpaku. Oleh itu, kita akan menutup plastik busa di sebelah.
 3. Itulah yang kita dapat

Saiznya boleh dari kecil ke besar! Anda boleh membuat desktop, nombor lantai dan huruf. Jika ada idea seorang kanak-kanak untuk mengambil gambar dengan angka, tentu saja, seseorang mesti melakukan sesuatu yang boleh diambil dengan tangan.

Jadi saya memberitahu anda bagaimana untuk membuat nombor 3 untuk hari jadi.

Saya berharap setiap nasib baik dan kejayaan kreatif!

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Gambar tiga dimensi (3) kadbod: bagaimana membuat kelas tuan?

Bagaimana untuk membuat jumlah tiga dimensi, tiga kadbod dengan tangan mereka sendiri?

Untuk kerajinan itu, anda memerlukan kadbod, cat pita, gunting, pisau perkeranian, pensil gam, kertas beralur, penguasa, pensil yang mudah, pemadam pensel.

Pertama sekali, kita menentukan saiz angka itu dan lukis pada kadbod garis besarnya:

Butiran sedemikian perlu kita lukis dan potong 2 keping. Kemudian mengukur sisi dan memotongnya. Ketatkan butiran ini bersama dengan pita cat:

Selepas itu, kami melekatkan nombor keseluruhan dengan kadbod. Dan kemudian kami melekat hiasan di atas. Ia boleh jadi apa-apa. Jika angka untuk gadis itu, anda boleh membuat bunga mawar dari kertas beralun:

Cara membuat bunga mawar dari kertas beralun boleh dilihat dalam kelas induk ini:

Juga di sini ia ditunjukkan bagaimana membuat angka tiga dari kadbod dan menghiasinya:

Angka pada hari lahir tangan mereka sendiri: kelas master terperinci dengan foto

Untuk Buat satu digit pada ulang tahun anda dengan tangan anda sendiri, anda perlu untuk melibatkan diri dalam pangkalan pembuatan, dan kemudian menghiasi dengan keinginan anda - kertas, beralun, tuala, reben atau organza. Untuk menghasilkan asas tiga dimensi mudah, anda biasanya menggunakan kadbod, dalam kes ini anda memerlukan sekeping besar kadbod, anda boleh menggunakan kotak kadbod dari peralatan rumah: peti sejuk, mesin basuh, TV. Box perlu dibuka menjadi kepingan dan meletakkan mereka pada permukaan kerja, kemungkinan besar, anda akan mempunyai untuk duduk dengan selesa di atas lantai, jadi anda akan mempunyai ruang untuk melakukan tindakan.

Pada kadbod anda perlu menggambar garis angka yang dipilih, kerana ia akan menjadi besar, tidak mungkin anda dapat mencetak templat pada pencetak. Jika anda menarik nombor pada komputer dalam resolusi tinggi, anda boleh mencetaknya pada beberapa helaian kertas, dan kemudian gam dan memotong kontur. Dapatkan template yang dilampirkan pada kadbod dan juga bulatan. Anda perlu mendapatkan dua kekosongan yang sama, mereka mesti dipotong dengan berhati-hati agar tepinya menjadi lebih tebal. Sebagai tambahan kepada dua kosong dalam bentuk nombor, kita juga akan memerlukan jalur kadbod, dari mana dinding sisi akan dibuat. Saiz nombor boleh menjadi apa-apa yang anda mahukan, bergantung pada lembaran kadbod yang ada pada pelupusan anda. Bar sisi akan menentukan lebar dail volumetrik anda.

Apabila anda telah bersedia semua kosong kadbod, anda boleh meneruskan untuk merekabentuk angka tiga dimensi, melekatkan tepi dengan pita cat. Untuk menjadikannya lebih tahan lama, anda boleh melekat seluruh permukaan dengan pita cat, dan di atas lapisan kertas nipis. Kadang-kadang dalam lubang kosong meninggalkan lubang dari bawah atau dari atas, dan kemudian isi dengan jumbai, seperti piƱata Mexico.

Nombor 1 untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri

Apabila anda tahu bagaimana ia berfungsi 1 digit untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri, Ia hanya untuk memilih bahan dan cara menghiasnya. Bahan yang paling popular untuk hiasan adalah kertas bergelombang, hanya cara menggunakannya berbeza. Satu lagi bahan yang anda pasti perlu dalam proses kerja adalah gam. Jika anda sedang menghias kertas Tsiferki, ia akan menyediakan gam PVA patut yang selamat, tetapi jika anda memutuskan untuk menggunakan reben satin, sisal, organza atau butang, anda boleh menggunakan pelekat silikon.

Nombor 2 pada hari lahir tangan mereka sendiri

Cara mudah boleh dilakukan dan cantik, tiga dimensi digit 2 untuk Hari Lahir dengan tangan sendiri. Teknik ini menyerupai wajah yang terkenal kepada semua kanak-kanak, dan juga dengan bantuannya melakukan hadiah buatan tangan asli untuk Hari Valentine.

Anda boleh menggunakan korelasi satu warna atau beberapa, mewujudkan corak berjalur. Pertama, lembaran perlu dipotong menjadi jalur 5 cm lebar, dan kemudian semua band ini meletakkan longgokan dan dipotong menjadi kuasa dua sisi 5 cm. Oleh itu, untuk hiasan jumlah yang besar, kami akan menggunakan corrugations persegi 5 oleh 5 sentimeter, tetapi untuk asas-asas yang lebih kecil boleh dikurangkan dan saiz dataran : 4 hingga 4 cm atau 3 hingga 3 cm.

Sekarang kita mempunyai semua kertas persegi siap, kita boleh mula menghias. Kami hanya memerlukan satu alat - pensil atau pena mudah. Anda boleh menggunakan piring atau tudung, di mana anda perlu tuangkan gam PVA.

Ciri utama pemangkasan adalah untuk membuat hiasan yang lembut, jadi petak-petak itu harus diletakkan sangat dekat antara satu sama lain sehingga petua-petanya kertas itu melekat. Secara beransur-ansur, anda zadekoriruete semua asas korelasi satu warna atau berbeza, anda boleh membuat jalur - lurus atau serong. Dalam satu perkataan, dalam teknik ini, anda boleh menghiasi asas kadbod, mewujudkan pelbagai corak.

Gambar 3 pada hari lahir anda sendiri

Angka volumetrik untuk hari lahir tangan mereka sendiri akan menjadi hiasan sebenar hiasan perayaan jika mereka dihiasi dengan bunga atau pompon yang diperbuat daripada kertas beralun. Kami telah membuat bunga dari kertas beralun apabila kami menganjurkan asal pada 8 Mac. Untuk rakan anda boleh menyediakan sejambak kertas dengan gula-gula atau menghiasi bilik, kerana dalam teknik ini, anda boleh membuat tsiferki bukan sahaja hari jadi, tetapi juga lapan untuk bercuti musim bunga bulan Mac.

Strip ini sedia untuk berpusing: memutarnya dengan ketat, dan kemudian benangnya untuk membaiki bunga siap. Apabila anda memutarkan jalur, anda juga boleh membuat kedutan untuk membuat bunga kelihatan halus dan lembut. Anda akan melihat bahawa di satu pihak bunga akan mempunyai kelopak bergelombang, dan di sisi lain - lingkaran padat. Bergantung pada apa jenis korutan yang anda akan gunakan: lembut atau keras, anda akan mendapat kesan yang sama sekali berbeza. Thread, yang anda akan membungkus bunga, adalah wajar untuk memilih warna kertas, kerana di beberapa tempat ia dapat melihat melalui hiasan.

Orang tidak boleh mengatakan berapa banyak bunga siap sedia yang anda perlukan untuk menghiasi kadbod kosong, tetapi anda boleh dengan mudah menentukan sendiri apabila anda mendapat bunga pertama dan mengukur saiznya. Walau apa pun, anda boleh menyelesaikan bunga sekiranya ia tidak mencukupi. Kami yakin itu angka 3 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir, bunga zadekorirovannaya beralun, akan menjadi perhiasan percutian mana-mana kanak-kanak.

Digit 4 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir

Banyak pilihan yang berbeza, yang boleh berubah angka untuk hari jadi dengan tangan mereka sendiri, foto kelas induk akan diminta, serta idea lain untuk inspirasi, anda boleh mengintip di laman web kami. Anda sentiasa boleh mengubah skema warna, seperti di kedai-kedai untuk penciptaan bergelombang yang anda dapat mencari warna yang meninggalkan ruang yang besar untuk imaginasi. Angka-angka boleh dibuat dalam warna di mana sisa hiasan percutian akan dipikirkan.

Digit 4 dengan tangan anda sendiri untuk Hari Lahir Ia akan berubah subur dan terang, jika kita menggunakan pom-poms beralun untuk hiasannya. Mereka dilakukan dengan teknik yang sama seperti bunga pompon kertas yang besar, yang sering digunakan untuk menghiasi dewan, di mana acara yang penuh akan diadakan. Oleh itu, angka anda dapat disesuaikan dengan sempurna ke dalam hiasan perayaan, kerana semuanya akan dihiasi dalam satu gaya.

Gambar 5 pada hari lahir anda dengan tangan anda sendiri

Kehendak yang unik angka 5 untuk Hari Lahir oleh tangan sendiri, jika anda menghiasinya dengan bunga dari reben satin. Pilihan ini boleh digunakan jika angka yang anda sedang persiapkan untuk percutian dewasa, sebagai contoh, pada ulang tahun ke-50. Menghiasi kosong boleh menjadi mawar satin cantik, untuk ini, ia adalah perlu untuk mengurangkan kuasa dua reben satin luas dan lilin di singe petua mereka telah bertukar kelopak bulat. Daripada kelopak ini, rosebud dipintal, yang kemudian terpaku pada pangkal pada gam panas.

Dengan mencipta angka untuk hari lahir anak lelaki itu dengan tangannya sendiri, lebih baik menggunakan warna putih, biru atau hijau, bukannya warna beralun untuk dekorasi, anda boleh menggunakan pompons atau pinggir. Pada ulang tahun kelahiran paus, anda boleh membuat hiasan yang sama, tetapi di hadapan angka meletakkan foto, dan menghiasi kertas kertas di sisi.

Komen (0)

Pelawat dalam kumpulan Tetamu, tidak dapat mengulas mengenai penerbitan ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 7