Angka volumetrik dari kertas

Angka volumetrik dari kertas

 • Jenis pakaian yang paling popular
 • Applik sotong rajutan: langkah demi langkah arahan dengan foto
 • Valentines pada 14 Februari dengan tangan mereka sendiri: TOP - 100 idea terbaik dengan kelas induk
 • Trinket "Anjing" dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf musim sejuk dengan kanak-kanak. "Snowman-postman" kertas berwarna: kelas tuan

Angka kertas bergelombang akan menjadi hiasan yang indah dan asli, jika anda bersiap untuk bercuti atau mahu mengejutkan orang yang disayangi. Tsiferki cerah volumetrik anda akan berguna bukan sahaja untuk hari jadi anda, tetapi untuk ulang tahun perkahwinan dan juga untuk Tahun Baru. Dengan tangan anda sendiri, anda boleh merancang pesta yang paling mengesankan untuk rakan-rakan anda, dan semua yang diperlukan untuk ini - lembaran kertas beralun berwarna-warni, anda boleh membelinya di mana-mana kedai dengan barangan untuk kreativiti atau alat tulis.

Tahun pada Kertas Beralun

Rajah kertas bergelombang 1 akan menjadi perhiasan percutian anda, dan juga akan menjadi latar belakang yang sangat baik untuk foto keluarga yang akan memelihara ingatan hari ini untuk masa yang lama. Potongan korugasi adalah sesuai untuk menghiasi kadbod kosong, dan artifak siap boleh dipasang pada dinding.

Unit ini sangat mudah untuk digunakan menggunakan pensil dan penguasa, tetapi jika anda ragu-ragu, anda boleh menggunakan templat yang anda perlukan untuk mencetak dan tampal ke kadbod, dan kemudian dipotong dengan gunting yang tajam.

Untuk kemudahan, gam PVA mesti dicurahkan ke dalam piring, dan mengambil pensil untuk bekerja, kami akan menggunakan akhir pensil pensil. Pangkalan kadbod sebelum ini juga boleh disisipkan dengan jalur koronasi.

Rajah kertas bergelombang 1

1

Flat angka tahun kertas beralun dalam teknik ini, facings berubah menjadi berbulu, tetapi ada cara lain untuk menghiasnya. Sekali lagi, pada mulanya, kita perlu memotong template kadbod. Anda boleh menggunakan beberapa lapisan kadbod untuk membuat template cukup padat dan tidak bengkok.

Pertama, lembaran beralun perlu dipotong menjadi jalur dengan lebar kira-kira 5 cm, dan kemudian setiap jalur dipotong serenjang untuk membuat "rumput" 9raquo;. Apabila anda menghiasi templat, anda perlu bermula dari bawah. Pelekat perlu melincirkan hanya sebahagian daripada jalur kertas, yang tidak dihirup dengan "rumput" 9raquo;. Setiap jalur seterusnya hendaklah terpaku supaya pinggiran menyembunyikan bahagian yang dilekatkan pada jalur sebelumnya.

Digit 3D kertas beralun

Dan jika anda tahu bagaimana membuat bunga mawar dengan tangan anda sendiri, maka bagi anda, tidak ada masalah untuk menghiasi tangan anda sendiri dan percutian kanak-kanak yang unik. Digit 3D kertas beralun memerlukan penyediaan awal template, kerana kita perlu melakukan bahan kerja pukal, yang, lebih-lebih lagi, mesti cukup kuat.

Untuk membentuk pangkalan, anda juga akan memerlukan pita kertas, karena hanya pada kertas skot, maka anda dapat menambal bunga bergelombang.

Angka kertas bergelombang

Bilangan hari lahir kertas beralun atau tuala wanita akan berubah menjadi berbulu, terang, tebal. Hiasan ini akan menjadi pusat percutian keseluruhan, dan anda boleh menghias bilik dengan pompoms yang besar, belon. Selain nombor, anda boleh membuat perhiasan dalam bentuk bola besar, yang juga dihiasi dengan bunga kecil bergelombang. Seperti yang anda dapat lihat, bahan mudah seperti koriliasi memberikan ruang lingkup yang besar untuk kreativiti, khususnya, ia akan membantu anda menghiasi rumah untuk bercuti, kerana hari ulang tahun anak anda mesti dilewati yang tidak dapat dilupakan. Dan jika anda pergi ke pesta untuk bercuti, sediakan sejambak bunga tulip untuknya.

Nombor Kertas Beralun Kadang-kadang mereka digunakan untuk meraikan hari cuti untuk orang dewasa, tentu saja, jangan mengingatkan ulang tahun gadis umurnya, tetapi pada ulang tahun pernikahan orang tua Anda, Anda dapat mengatur kejutan nyata bagi mereka. Dalam kes ini, perlu membuat dua angka secara berasingan, menggunakan warna lembut kertas. Untuk menghiasi meja, anda boleh menggunakan bunga kertas, dan bunga individu untuk menghiasi hadiah pembalut hadiah.

Basis volume harus padat diisi dengan bunga kecil supaya karton kosong tidak terlihat melalui mereka, jadi ada dua peraturan untuk menghias. Pertama, bunga-bunga itu harus berbulu dan besar, dan, kedua, mereka perlu bersama-sama rapat. Untuk memastikan karya seni ternyata cantik, anda boleh pra-tempelkan kadbod kosong dengan kertas dalam nada bunga.

Corrugasi mudah dipotong, walaupun ia disusun dalam beberapa lapisan, jadi terlebih dahulu kami memotong helaian itu menjadi jalur. Lebar mereka harus 0.5-1 cm lebih besar daripada diameter bulatan template. Kemudian setiap jalur perlu dilipat beberapa kali supaya hasilnya kita mempunyai persegi berbilang lapis. Setiap kotak kertas di tengah (persimpangan diagonal) hendaklah dibuat oleh stapler. Selanjutnya pada dataran ini anda perlu melingkari bulatan bahan kerja kami dan memotongnya di sepanjang kontur, sementara pendakap staple harus terletak di tengah-tengah bulatan yang dihasilkan. Apabila bulatan sudah siap, perlu mengangkat lapisan dengan lapisan dari bahagian atas, dan perlahan-lahan pin mereka ke arah ke tengah. Kami mempunyai bunga berbulu yang boleh dilekatkan ke pangkal.

Bagaimana untuk membuat angka dari kertas beralun

Volumetrik 1 digit bagi setiap tahun kertas beralun boleh dihiasi dengan "kekwa"; Untuk melakukan ini, koronasi juga harus dipotong menjadi jalur, kemudian dilipat menjadi beberapa lapisan dan dipotong menjadi rumput, tidak memotong ke ujung jalur dari satu tepi. "Grass9raquo; sepatutnya sepanjang sepanjang jalur itu, tetapi pinggang yang dihasilkan harus sedikit dipintal dengan jari anda untuk membuat jarum-jarum. Ia hanya kekal untuk memutarkan jalur ke dalam roll yang ketat dan mengikatnya beberapa kali dengan benang. Anda akan mempunyai bunga dengan satu sisi berbulu, dan yang lain - roll padat, yang boleh dilekatkan dengan gam dan terpaku pada permukaan bahan kerja.

Menggunakan jalur beralun, di mana jalur akan menjadi serenjang dengan panjang, anda boleh memutar mawar kecil. Untuk melakukan ini, kertas perlu dipotong menjadi jalur lagi, dan pada setiap jalur satu pinggir dibuat bergelombang, meregangnya dengan jari-jari anda. Struktur selesai mesti dipintal ke dalam roll yang ketat dan membaiki pinggir dengan benang, mengikat roll beberapa kali.

Adakah anda suka kelas tuan? Beritahu rakan anda - klik pada butang di bawah:

 • Bunga dari kertas dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan terperinci dengan foto
 • Berdiri untuk telur Paskah: bagaimana membuat tangan anda sendiri. Idea terperinci dengan foto
 • Bouquet kertas dengan tangan sendiri: kelas master foto terbaik
 • Mawar diperbuat daripada kertas dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk dengan langkah demi langkah dengan foto
 • Pokok Krismas yang diperbuat daripada kertas dengan tangan: kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf pada 8 Mac dengan tangan mereka sendiri. Kelas tuan terbaik dengan foto
 • Bagaimana mengucapkan tahniah kepada nenek anda pada 8 Mac? Idea terbaik untuk anda
 • Pokok Krismas diperbuat daripada kertas beralun dengan tangan sendiri: kelas induk terperinci dengan foto
 • Kraftangan untuk pertandingan di sekolah. Kelas induk cemerlang dengan foto
 • Mainan Tahun Baru diperbuat daripada kertas: kelas tuan terbaik dengan foto

 • Kraf cantik yang diperbuat daripada kadbod untuk Tahun Baru
 • Valentines pada 14 Februari dengan tangan mereka sendiri: TOP - 100 idea terbaik dengan kelas induk
 • Manik dengan tangan anda sendiri. Kelas induk langkah demi langkah
 • Trinket "Anjing" dengan tangan mereka sendiri. Kelas induk langkah demi langkah dengan foto
 • Kraf untuk 2019 dengan tangan mereka sendiri. Simbol tahun ini adalah babi, babi. 100 idea dengan foto berasaskan giliran
 • Merajut skirt untuk perempuan. TOP - 20 idea dengan foto, rajah dan perihalan
 • Corak cantik mengait: sarang lebah. 10 idea utama mengait + perihalan
 • Gelang "Pandora" dengan tangan mereka sendiri: langkah demi langkah arahan
 • Ciri-ciri pakaian mengait untuk anak patung yang berlainan
 • Kraf dari kertas dengan tangan anda: TOP-10 idea dengan foto

Pencetakan semula bahan hanya dibenarkan dengan kebenaran bertulis daripada kakitangan editorial!

Hiasan untuk percutian: surat dan nombor dari bahan yang berbeza

Betapa cantiknya bilik itu, dihiasi dengan huruf besar atau nombor untuk bercuti. Ia boleh menjadi "CINTA" yang romantis di perkahwinan atau huruf pertama nama pencinta pada 14 Februari, tarikh perayaan tahun baru atau hari lahir anak lelaki hari jadi untuk hari jadi kanak-kanak. Hiasan seperti itu akan sentiasa menjadi bahan yang hebat untuk mana-mana pukulan gambar. Surat dan nombor boleh dibeli yang dibuat atau dicipta dengan tangan anda sendiri menggunakan kadbod dan kertas. Terdapat beberapa cara untuk menjadikannya.

Sebagai asas, kotak kadbod biasa saiz sederhana atau besar yang diperbuat daripada kadbod adalah sesuai. Di atasnya, anda perlu menggambar kontur angka atau huruf masa depan dan potong dengan pisau perkeranian.

Seterusnya, anda perlu memutuskan mana digit atau huruf yang anda mahu buat - rata atau besar. Ia semua bergantung pada masa yang anda sanggup belanja. Volumetrik kelihatan menarik, ia boleh dimainkan dan mudah diubahsuai ke mana-mana ruang, tetapi ia perlu menghabiskan lebih banyak masa dan usaha. Jika anda merancang untuk menggantungnya di dinding, maka tidak ada lagi yang perlu dipotong dari kadbod, tetapi anda boleh segera memulakan hiasan itu.

Untuk varian volumetrik, seseorang mesti memotong satu lagi bentuk yang sama dengan tangan mereka sendiri, dan dari bahagian yang lain, jalur panjang kadbod yang lebar lebar sama untuk sisi dinding. Selepas ini, anda perlu memasang bingkai tersebut. Ia agak mudah untuk melakukan ini dengan pistol termo-gun atau cat.

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk menghiasi produk tersebut dengan tangan anda sendiri. Pilih sendiri, berdasarkan reka bentuk dan bahan gaya keseluruhan.

Berikut adalah pilihan yang paling umum:

1. dengan bantuan twine,

2. benang berwarna,

3. kain - organza, chiffon, satin dan bahkan baldu,

4. filem floristik untuk pembungkusan,

5. Menggunakan kertas berwarna konvensional,

6. Daripada kertas beralur, perkeranian atau bunga,

7. warna dari tuala konvensional.

Dengan bahan-bahan ini, anda boleh membungkus bingkai, dan anda boleh membuat volum dengan mengubah kain atau kertas menjadi bunga berbulu atau melekat pada arah yang berbeza "pound". Pada beberapa cara kami akan memberitahu anda sedikit lagi.

Untuk menghiasi huruf atau nombor dalam gaya eko yang bergaya, hanya twine dan gam akan diperlukan. Dekorasi sedemikian dengan mudah boleh dimuatkan ke dalam pedalaman dan tidak memerlukan banyak masa atau bahan. Tugas utama adalah dengan berhati-hati memutihkan kontur dengan tali pinggang anda sendiri, pertama melekatkan kawasan kotak dengan gam.

Twine boleh dibiarkan tanpa dicat atau dicat dalam mana-mana warna yang dikehendaki dengan cat akrilik tepat pada produk.

Angka yang sangat indah diperolehi dengan bantuan mawar yang diperbuat daripada kertas bergelombang. Seluruh abjad, tentu saja, tidak akan berfungsi, kerana ia akan mengambil masa yang terlalu lama, tetapi jika anda perlu membuat tangan anda sendiri dengan hanya satu angka dengan penanda umur, sebagai contoh, untuk hari jadi kanak-kanak, maka hiasan ini akan kelihatan cantik!

Mawar diperbuat daripada jalur kertas bergelombang, gambar menunjukkan proses pembuatannya.

Betulkan mereka dalam proses berpusing, serta gam kemudian pada kadbod adalah yang paling mudah dengan pistol termo. Untuk menjimatkan masa, mawar perlu dibuat sekurang-kurangnya bersaiz sederhana, untuk melekat dalam warna-warna kecil itu hanya akan mengambil masa beberapa hari.

Potongan boleh dilipat kain, kertas atau menggunakan filem pembungkusan untuk bunga. Untuk ini, bahan mesti dipotong ke dalam kotak yang sama. Setiap kotak mesti dilipat separuh, tetapi tidak sekata, dan sekali lagi separuh dan lagi tidak sekata. Supaya semua tepi berpegang pada arah yang berbeza. Selepas itu, paun diikat pada pangkalannya dengan stapler dan terpaku pada produk.

Cara mudah dan mudah ini sesuai untuk sebarang percutian - untuk perkahwinan, tahun baru atau ulang tahun. Lagipun, pounders terletak di pangkalan dan membuat nombor atau surat dari kadbod, benar-benar, cerah, pintar dan banyak.

Idea lain yang menarik tentang hiasan ialah hiasan dengan bunga dari serbet. Dengan tuala yang paling biasa anda boleh membuat tangan anda sendiri sebagai tokoh yang paling berbulu di dunia!

Pertama anda perlu membuat banyak bunga serbet, dan kemudian tampalkannya dengan PVA. Berikut adalah cara membuat bunga serbet.

1. Satu serbet lapis dipotong menjadi 4 bahagian yang sama, yang disusun di atas satu sama lain. Di tengah-tengah kami membaikinya dengan stapler.

2. Potong tepi segiempat, memutarkannya ke dalam bulatan.

3. Potong bulatan dari tepi ke tengah, supaya bunga mempunyai kelopak tipis.

4. Kami mengangkat semua lapisan kelopak tuala ke atas dan kami menerima bunga berbulu yang indah, seperti dalam foto. Warna-warna sedemikian boleh menghiasi bukan sahaja huruf atau nombor, tetapi juga membuat topiary keseluruhan!

Itulah bagaimana ia menjadi terang kuning enam, sedikit seperti matahari. Ia akan sesuai dengan keindahan taman kanak-kanak untuk hari jadi yang akan datang. Ia tetap hanya untuk membuat beberapa pelukan berbulu dengan tangannya sendiri, seperti dalam video seterusnya.

Saya sangat menyukai tuan meja tunai anda))))) Saya akan cuba membuat SYNULE pada dr. Kemudian berhenti melanggan))))

Terima kasih kerana maklum balas! Semua akan berjaya!

Terima kasih atas inspirasi dan tip) keluar angka yang baik untuk percutian anak perempuan itu)

Hebat! Sangat gembira!

Katakanlah dan jika anda memotong hujan halus dan taburkannya pada teko, ia akan menjadi perkara biasa bagi kami untuk mempunyai hari jadi untuk Tahun Baru

Saya tidak cuba untuk bekerja dengan hujan, tetapi saya takut bahawa ia tidak akan baik untuk anda, semua bahagian akan berada di arah yang berbeza. Lebih mudah untuk bekerja dengan janggut.

Tambah komen Balas balasan

Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

Pengeluaran digit dan huruf volumetrik dengan tangan sendiri

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Jika anda tahu bagaimana membuat angka jumlah, maka sesi foto untuk menghormati hari lahir anak itu tidak dapat dilupakan. Nombor tersebut juga boleh digunakan dalam reka bentuk syarikat, ketika ulang tahun perusahaan dirayakan. Perlengkapan yang tidak terjejas mereka akan berada pada ulang tahun perkahwinan, jika pesta ulang tahun mempunyai tarikh bulat.

Bagaimana untuk menghidupkan kadbod berdasarkan huruf dan nombor volumetrik?

Angka isipadu dibuat dengan pelbagai bahan, menggunakan kertas beralur, benang, tuala untuk tujuan ini. Tetapi asasnya dibuat dari kadbod. Jika anda ingin membuat angka 1, maka dengan tangan anda sendiri anda perlu terlebih dahulu membuat bahan kerja untuknya.

Rajah menunjukkan saiz yang disyorkan untuk nombor ini. Anda memerlukan 2 butir-butir tersebut - satu untuk bahagian hadapan, yang lain untuk bahagian belakang, memotong mereka keluar dari kadbod. Tentukan betapa tebal angka itu, lebar ini anda perlu memotong jalur kadbod.

Selepas anda mengikatkan jalur kadbod di bahagian depan angka, anda juga perlu memasukkannya ke sisi kedua nombor yang diberikan, yang akan menjadi sebaliknya.

Ia akan perlu untuk melekatkan satu hujung jalur ke kedua, selepas itu anda boleh memberitahu diri anda bahawa anda dapat membuat nombor 1 dengan tangan anda sendiri.

Mari lihat cara untuk menjadikan asas untuk nombor seterusnya. Untuk membuat nombor 2 dari kadbod, dengan tangan anda sendiri, pindahkan templat yang diajukan kepadanya. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan kertas dalam kotak untuk kemudian menarik lebih banyak sel pada templat, dengan itu memindahkan corak.

Anda boleh menggambarkannya dan dengan tangan, mengulangi garisan dan selekoh angka ini. Seperti dalam kes pertama, anda perlu:

Potong dua kosong nombor 2, gam mereka bersama-sama dengan pita bangunan, menggunakan jalur kadbod. Dalam kes ini, lebarnya ialah 7 cm.

Sekarang letakkan separuh kedua digit.

Seperti yang anda dapat lihat, untuk ini, tidak perlu untuk merapikan pita pelekat di seluruh permukaan, anda boleh melekatkannya dalam kepingan kecil, membetulkannya dengan tegak lurus ke permukaan.

Bagaimana cara membuat pinggiran untuk menghiasi huruf dan nombor?

 • kertas dalam diam dalam pelbagai warna;

Tanggalkan kertas dari bungkusan, potong ke jalur lebar 4 cm.

Tepi panjang kosong ini dengan gunting perlu dipotong dengan pinggir. Untuk mempercepatkan proses ini, lipatkan beberapa jalur sekali gus atau gulung setiap satu untuk membuat lapisan 4-5.

Masukkan bahagian bawah angka dari PVA kadbod, gam di sini jalur kertas yang disediakan. Oleh kerana ia sangat nipis, lebih baik untuk menggelapkan dua band sekaligus. Jika anda menggunakan kertas berwarna atau kertas beralun sebaliknya, kemudian pasangkannya ke satu lapisan. Yang kedua pergi sedikit lebih tinggi, menetap lebih awal.

Menggabungkan warna untuk membuat angka yang paling menakjubkan.

Selepas anda menghiasi sepenuhnya, nada yang sama menghiasi sudut apartmen.

Kertas untuk huruf dan nombor volumetrik

Untuk melaksanakan karya itu, ambil:

 1. Menggunakan corak bulat atau bulat, lukis bulatan di bahagian belakang kertas berwarna.

Jika anda membuat bunga pukal dari kertas, maka anda boleh menggunakan angka rata sebagai asas.

 1. Untuk ini, anda perlu memotong hanya satu keping kadbod, kemudian menghiasinya. Untuk melakukan ini, potong kertas menjadi jalur lebar 5-6 cm, gam mereka dengan tepi digit untuk menghiasi bahagian depan dan belakang secara serentak.

Lihat bagaimana membuat mawar dari kertas, kelas induk akan membantu anda dengan ini. Bunga semacam itu boleh dibuat bukan sahaja untuk menghiasi angka-angka kelantangan, ia sesuai untuk masa-masa lain. Tetapi anda perlu membuat batang tambahan.

Dari kertas beralun, potong jalur dengan saiz 19x58 cm Lipat beberapa kali supaya lebar bahan kerja yang dihasilkan adalah 7.5 cm. Ubah semula templat skema yang dibentangkan ke atas kadbod, potong terlebih dahulu.

Meluruskan bahagian yang diterima, bermula dengan kelebihan kiri, angin pada tusuk gigi dengan ujung tajam. Dalam kes ini, wayar digunakan untuk tujuan ini, mengambil idea ini ke dalam perkhidmatan apabila anda membuat bunga dari kertas dengan batang. Di bahagian bawah, ikat dengan rentetan.

Selepas membuat beberapa kekosongan itu, menghiasi angka kadbod dengan bunga.

Buat mawar lain kelas induk kertas beralun juga akan membantu anda.

 1. Potong jalur lebar 6 cm dari kertas. Lipat dengan akordion.

Untuk membuat bunga terbuka, ambil:

Lihatlah cara membuat angka 3D untuk ulang tahun menggunakan bahan-bahan ini. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, menghiasinya dengan cara tertentu. Pertama bengkok sudut kecil berhampiran tepi kecil pita ini, kemudian lipat lagi.

Oleh itu, menghiasi keseluruhan pinggir jalur, pelindung ini adalah sama dengan yang anda buat pada vareniki, mengikat sisi mereka.

Kini memutarkan reben ini, memberikan bentuk putik yang ditiup. Ikat benang untuk penekanan.

Berikut adalah pilihan lain, ia sangat mudah untuk dilakukan.

Idea berikut akan memerlukan bahan dan kelengkapan sampingan seperti berikut:

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Arahan mengenai pembuatan:

 1. Potong jalur kertas yang dilucutkan merentasi beberapa kali untuk memotong sebilangan kelopak serupa dengan serta-merta.

Kelas tuan terakhir dalam siri ini akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat nombor 1 menggunakan kertas berwarna.

 1. Cara membuat templat, anda sudah tahu. Kini gam karton dengan kertas berwarna. Dari kertas, anda perlu memotong jalur, lebarnya akan sama dengan jejari bunga.

Sudah tiba masanya untuk beralih ke bahan lain, mungkin anda baru berfikir bagaimana membuat nombor 2 menggunakan benang?

Merajut benang untuk menghias huruf dan nombor

 • penyediaan angka dari kadbod;

Bermula dari pinggir atas atau bawah angka, sapatkan gam di sini dengan berus, kemudian angin benang. Oleh itu, asas karton tidak melihatnya, ia perlu untuk menggulung ke arah yang berbeza, contohnya, pertama sekali, kemudian menyeberang, menyerong.

Apabila anda selesai dengan benang warna tunggal, gam tip percuma ke kadbod. Seterusnya, pasangkan tepi benang gegelung kedua. Formatkan jumlah kelantangan dalam warna yang berbeza. Apabila nombor tersebut ditutup dengan benang, anda boleh mengagumi hasil kerja yang sangat baik.

Dengan tangan yang mahir, benang mengait dengan cepat akan berubah menjadi pom-poms. Anda boleh membuat mereka dengan garpu, separuh bulatan kadbod, atau beberapa kaedah lain.

 1. Seperti yang anda dapat lihat, anda perlu memotong dua cincin serupa dari kadbod. Masukkan benang di dalamnya.

Anda akan mendapat di sini angka yang indah 1, yang boleh dibuat volumetrik atau rata.

Hiasan huruf dan nombor tiga dimensi dengan reben

Untuk membuat nombor 2 dengan cara ini, ambil:

 • reben satin warna merah;

Semuanya sangat mudah. Bermula dari satu tepi kecil, bungkus angka dengan pita. Gelung perlu disalin sehingga kandungan dalaman nombor tidak muncul melalui mereka. Letakkan di sisi yang bertentangan nombor kadbod sedikit gam, dengan mana ia akan lebih mudah untuk melampirkan jalur.

 • mengasah lebar yang sama, tetapi berbeda warna;

Potong potongan saiz yang sama dari kancing, masing-masing mengikat pusat simpulan. Letakkan busur yang terhasil pada pangkalan karton, ketatkan kedudukannya dengan satu sama lain.

Jika anda mempunyai masa lapang yang cukup, anda mempunyai kesabaran, maka anda boleh membuat mawar dari reben satin, menghiasi mereka dengan angka keseluruhan atau hanya serpihan individu.

Jika anda mahu, gunakan kelas induk yang sudah diketahui untuk membuat bunga sedemikian atau buatnya dengan prinsip yang berbeza.

Seperti yang dapat anda lihat, anda perlu membengkokkan sudut pita secara berkala, membetulkannya dengan jahitan. Apabila ia dibingkai dengan cara ini, putarkannya, memberikan rupa mawar. Betulkan bahan kerja dengan benang dan jarum.

Ia adalah mungkin untuk tidak membuat satu siri bulat seperti giliran, tetapi beberapa. Setiap seterusnya akan sedikit lebih kecil daripada diameter sebelumnya. Di pusat, menjahit butang dan anda boleh menjahit atau gam bunga ke nombor.

Ia boleh bukan sahaja rata, tetapi juga banyak. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan semua kancing bergelombang yang sama. Potong dari dua jalur. Padankan mereka, seperti yang dilakukan dalam foto, jahitan bersama untuk dihubungkan. Kini anda akan memutar reben ini supaya ia menjadi bunga bulat. Bagaimana menggabungkan dua jalur ini, boleh dilihat pada gambar seterusnya.

Mawar dan bunga serbet lain dengan tangan mereka sendiri

Letakkan serbet beberapa, tanpa membuka mereka, satu di atas yang lain. Atas bulatan. Potong serbet atas corak ini.

Di tengah-tengah, kosong ini perlu dipasang dengan stapler. Naikkan lapisan pertama, lipatkan dalam bentuk rosebud tanpa lengan dalaman. Barisan kedua kelopak akan lebih bebas. Oleh itu, menghiasi keseluruhan mawar.

Untuk membuat nombor 1, anda perlu menampal bunga ros di seluruh permukaan. Lihatlah betapa cantiknya bunga-bunga dalam pelbagai saiz dan warna.

 1. Teknik pemotongan juga akan membolehkan penciptaan kosong bagi reka bentuk nombor. Untuk melakukan ini, anda perlu memotong kertas ke dalam kotak, meletakkan di tengah setiap pensil, memutar.

Daripada lem, anda boleh menggunakan tanah liat. Anda perlu melincirkan permukaan bilet kadbod atau gulung bola kecil dari plastik, dan bungkus setiap ujung dengan tudung separuh, masukkan bilet tersebut ke dalam bola plastik. Kemudian, pasangkan pada asas kadbod.

Pertama anda perlu membuat keping kadbod. Lihat contoh huruf M, bagaimana untuk membuatnya. Dari kadbod, potong dua kosong utama huruf ini.

Tentukan sejauh mana surat itu akan berlaku. Lebar ini memotong cincin dari tiub tuala kertas.

Keluarkannya pada separuh huruf, kemudian gam itu di atas kedua, dengan menekan sedikit.

Potong kepingan kertas putih ke dalam jalur, gam mereka di dinding sisi surat, dan kemudian keseluruhannya.

Anda boleh melukis huruf sedemikian dengan cat akrilik atau bunga gam dari kertas atau tuala, atau menghiasi mereka dengan reben atau benang satin. Lihatlah cara membuat huruf pada kadbod, mengisytiharkan mereka dengan kain. Bagaimana untuk membuat asas yang kukuh, anda sudah tahu. Di atasnya, gam dengan jalur kain PVA, dan di sudut luar - mengikat jari.

Dari surat ini, anda boleh menambah perkataan untuk mengatur sesi foto pada hari perkahwinan.

Anda boleh menampal huruf dengan kertas atau kertas dinding, yang dibiarkan diperbaiki.

Suatu asal, pada masa yang sama menyentuh hiasan akan menjadi reka bentuk foto keluarga seperti itu.

Jika anak lelaki hari jadi suka hutan atau anda ingin menghiasi bilik pada topik ini, kemudian gam di atas pokok kayu birch dan lumut atau daun maple.

Sekiranya anda ingin membuat huruf dengan cepat, kemudian balut karton volumetrik kosong dengan benang tebal atau tali jute.

Anda boleh membuat asas dawai, bungkusnya dengan benang.

Video akhir akan membantu anda memahami dengan lebih baik bagaimana membuat nombor dan huruf volumetrik.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 86