Barisan butang dengan foto tangan anda sendiri – 314167.info

Barisan butang dengan foto tangan anda sendiri

Barisan butang dengan foto tangan anda sendiri

Panel butang dengan tangan sendiri

Fantasi kebanyakan daripada kita tidak mempunyai sempadan, yang menjadikannya mungkin, dengan kemahiran dan kesabaran yang sedikit, untuk membuat artikel buatan tangan yang indah dari bahan-bahan yang seolah-olah sama sekali tidak biasa.

Dalam artikel ini, portal berita "Vtemu.by" telah menyediakan anda idea yang sangat baik untuk menghiasi dalaman rumah dengan bantuan butang yang paling biasa, yang tidak diragukan lagi dijumpai di setiap rumah. Anda bertanya, bagaimana ini boleh dilakukan? Jawapannya mudah - menggunakan butang yang anda boleh buat gambar yang unik, karya sebenar, yang semestinya akan menyebabkan kegembiraan dan kejutan di sekeliling.

Dalam usaha untuk menghasilkan panel butang dengan tangan anda, anda perlu bahan-bahan berikut: Butang (mereka boleh menjadi warna yang sama dan bentuk, dan boleh menjadi agak berbeza antara satu sama lain - ia bergantung kepada idea anda dan bahan yang ada), kanvas (ia mungkin juga menjadi yang paling biasa sekeping kadbod, jika anda mahu, anda boleh menutup kadbod dengan kain hiasan), pistol gam panas dan sudah tentu imaginasi anda.

Jadi, anda telah menyediakan kanvas untuk membuat panel butang. Kini anda perlu memutuskan apa yang anda ingin gambarkan dalam gambar. Sekiranya anda mempunyai kemahiran yang baik dalam lukisan, anda boleh, menggunakan sekeping sabun atau pensil untuk memakai kanvas itu lakaran yang tidak ketara. Sekiranya anda tidak dapat menarik, maka anda boleh menggunakan stensil yang siap sedia. Stensil boleh dilampirkan pada kanvas dan boleh dibulatkan, atau ia boleh terpaku.

Sekarang, apabila kanvas dilukis atau stensil terpaku, anda boleh meneruskan reka bentuknya. Sebelum itu, bersihkan butang dengan teliti dan degrease (pencuci pinggan mangkuk yang paling biasa adalah sesuai). Sekarang keringkan butang.

Menggunakan pistol gam panas, gamkan butang ke kanvas mengikut lakaran dicetak atau stensil terpaku. Untuk mengisi lompang antara butang, anda boleh menggunakan bahan yang lebih kecil, seperti manik, rhinestones, manik, bugles dan sebagainya.

Untuk mendapatkan imej tiga dimensi, anda boleh menyisipkan butang satu demi satu, bermain dengan warna dan bentuk.

Melengkapkan panel anda dari butang boleh selesai barang, serta sulaman dan kolaj.

Pokok butang dengan tangan sendiri

Kisah yang sangat asli dan tidak biasa untuk membuat panel daripada butang boleh menjadi pokok.

Lukiskan pada kanvas batang dan cabang pokok, dan kemudian buat mahkota yang subur dengan butang berwarna-warni.

Anda boleh membuat gambar komposit, yang akan terdiri daripada dua atau lebih bahagian.

Jantung butang dengan tangan anda sendiri

Hari Valentine sedang menghampiri, tetapi anda tidak datang dengan apa yang akan ditunjukkan sebagai hadiah romantis anda pada separuh kedua anda? Berikan hati butang merah!

Atau pilihan lain - perkataan "CINTA" di atas kanvas dihiasi dengan butang berwarna-warni.

Panel ini juga boleh dibuat komposit.

Kraf dari butang untuk anak-anak sendiri

Papan panel butang buatan sendiri boleh dihiasi dan bilik kanak-kanak. Pilih cerita lucu dan baik. Ia boleh menjadi watak kartun kegemaran atau wira dongeng.

Untuk membuat gambar butang anda boleh menarik ahli keluarga paling muda - anak-anak.

Gambar dari butang. Kraf dari butang: kelas induk

Orang yang berbakat dapat menghasilkan dari pelbagai bahan yang diperbaiki. Pelbagai perjalanan khas ke alam untuk mengumpulkan kon, acorns, ranting. Lain-lain menggunakan bahan yang boleh dikitar semula: botol plastik, mentol yang rosak, sisa kulit, kain, CD yang tidak perlu dan banyak lagi. Tetapi setiap wanita corong sentiasa mengumpulkan sejumlah besar butang: mereka dipotong dari pakaian lama, dibeli atau diberikan. Pergi ke perniagaan dengan imaginasi, banyak membuat kraf halus dan juga gambar butang.

Malah, butang - ini adalah bahan yang mempunyai pelbagai warna, bentuk, tekstur, saiz. Daripada jumlah ini, pelbagai jenis kraf dihasilkan. Kerja-kerja seni ini bersama-sama dengan kanak-kanak dan secara bebas. Selalunya wanita memerlukan kelas induk. Untuk membuat buatan tangan, anda tidak memerlukan latihan khas. Ia cukup untuk menyediakan instrumen yang diperlukan dan bersabar.

Ramai pengetua belajar bagaimana membuat gambar sendiri butang, gambar yang menunjukkan dengan jelas kesederhanaan pembuatan dan keindahan produk.

Apa-apa fantasi butang boleh dikendalikan dengan mudah. Semua nuansa dipelajari selepas beberapa kerja yang lengkap. Gambar-gambar butang yang indah diperolehi, kelas induk yang akan membantu usus wanita baru.

Tidak lama lagi, Hari Valentine akan datang, dan semua pencinta akan membuat hadiah satu sama lain. Salah satunya boleh menjadi gambar butang:

Untuk menghasilkannya, anda perlu:

 • asas - lembaran kertas atau kanvas tebal;
 • warna akrilik dua warna;
 • berus;
 • pelekat;
 • butang warna merah, bentuk dan saiz yang berbeza. Ada di antara mereka yang boleh berbentuk hati.

Pangkalan harus ditarik dengan pensil sederhana. Kemudian mengaburkan warna: asas - turquoise, dan jantung - merah.

Apabila bahan kerja mengering, reka bentuk gambar bermula dengan butang. Pertama, kontur hati disisipkan, di tempat sambungan mereka satu butang besar diikat. Jadi, secara beransur-ansur mengisi gambar - dari tepi ke tengah. Untuk bekerja dengan cepat, anda boleh meniupnya dengan pengering rambut. Gambar yang dimaksudkan untuk hadiah lebih baik ditempatkan dalam bingkai.

Kanak-kanak memerlukan perhatian orang dewasa: selepas semua, orang tua yang bekerja sering tidak dapat memberi anak cukup masa. Tetapi pada hujung minggu adalah perlu untuk memperuntukkan satu jam dan akan terlibat dengan anak-anak dengan kerja kancing. Bersama-sama, gambar butang dengan tangan mereka sendiri boleh dibuat. Untuk melakukan ini, anda perlu:

 • pelekat;
 • cat;
 • sejumlah besar butang;
 • kertas atau kanvas;
 • kadbod, bingkai foto atau papan serpai.

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memproses asasnya. Bergantung kepada apa yang digunakan, sama ada kanvas atau bingkai foto, ia mesti dicat. Jika ia adalah kertas putih padat, maka corak coklat digunakan di atasnya dengan cat coklat, dengan cawangan yang tersebar. Pada mereka, pada masa akan datang, "daun" terperangkap dan gambar-gambar yang indah butang ditunjukkan, gambar yang dibentangkan di bawah.

Apabila seseorang tidak dapat menarik pokok dengan sendiri, dia boleh menggunakan templat dengan mudah: dengan bantuannya dan pensil sederhana imej itu dipindahkan ke kanvas atau kertas, dicat dengan coklat. Selanjutnya anda boleh mengarahkan kanak-kanak: menggunakan lem pada butang dan gam mereka ke pokok.

Mahkota itu ditampal hijau, dan batangnya ditutup dengan butang coklat. Pokok sihir sudah siap - kanak-kanak sangat gembira dengan kreativiti bersama. Produk yang dibuat boleh dipasang dalam bingkai, dan anda mendapat gambar butang dengan tangan anda sendiri.

Anda boleh menggunakan stensil burung: memindahkannya ke kertas, menghias dan memotong. Burung terpaku pada pokok yang sedia untuk "dedaunan". Dapatkan gambar butang yang cantik. Mereka menghiasi pedalaman, menggantung di dalam bilik kanak-kanak. Pokok-pokok tersebut juga digunakan dalam scrapbooking: mereka membuat poskad, menggambarkan pokok dengan mainan.

Sekiranya anda berpaling kepada jenis kerja jahitan ini dan melihat karya tuan, anda boleh melihat banyak: hiasan Krismas - salji salji dan bola yang indah, dan juga mangkuk.

Butang dihiasi dengan lampu, bunga yang dibuat, mainan kanak-kanak. Secara luaran - ini adalah kraf yang sangat menarik dan menarik dari butang. Kelas tuan, yang dibentangkan di bawah, adalah mudah dan akan difahami oleh semua orang.

Ini memerlukan:

 • banyak butang warna, bentuk, saiz yang berbeza. Di sini juga terdapat satu nuansa: butang yang besar terancam dengan permukaan bola, begitu kecil dan sederhana adalah pilihan terbaik;
 • Ia perlu menyediakan bola dan balang untuk menyokongnya;
 • gam PVA;
 • gunting;
 • berus.

Belon itu dinaikkan kepada saiz mangkuk masa hadapan. Pasang balang, ekor ke bawah. Kemudian, separuh daripadanya hendaklah ditutup dengan gam: untuk kemudahan, lebih baik untuk mengambil bola di tangan, untuk ekor dan, gemetar, dengan betul mengedarkan gam.

Bola bersalut bola diletakkan di dalam balang dan dibiarkan kering. Seterusnya, butang terpaku: pada lapisan kedua gam. Apabila struktur kering, anda boleh menutup butang dengan dua lapisan gam lagi. Mangkuk akan kering selama beberapa jam. Apabila sudah siap, ekor bola dipotong, udara dibebaskan, bola dikeluarkan dari produk. Gam kelebihan dikeluarkan dengan gunting. Sudah tentu, mangkuk bukan gambar butang. Tetapi mereka juga menambah gaya dan melengkapi bahagian dalam ruang makan atau dapur.

Perhiasan yang sangat menarik, dalam bentuk kalung dan perban di kepala, boleh keluar dari butang. Produk ini sesuai untuk seorang gadis kecil atau anak patungnya. Untuk menjadikannya anda perlu: reben yang cantik, kutang merah atau merah jambu. Butang dipilih dalam pelbagai saiz: merah jambu, merah dan putih. Panjang pita itu mestilah mencukupi untuk menutupi leher atau kepala gadis dengan bebas, dan hujung panjang tetap untuk mengikat. Dari butang ditambah piramid: bahagian bawahnya besar, maka bahagian tengah dan atas - kecil.

Butang besar boleh mempunyai bentuk bunga. Pengganti mereka dalam piramid boleh di inginkan. Yang pertama adalah dijahit ke tengah-tengah jalinan. Selebihnya terletak di kedua-dua belah piramid pusat. Butang dalam pembinaan ini diikat dengan benang atau gam. Adalah wajar untuk menjahit benang yang kuat, dipadankan dengan nada. Piramid terletak pada prinsip lata: di tengah-tengah struktur yang besar, selebihnya dengan menurun. Mereka dijahit rapat dan bahkan bertindih. Terdapat tujuh dalam semua, dan kalung itu siap.

The needlewomen menghasilkan bukan sahaja kerajinan yang dibuat dari butang. Kelas induk, yang ditunjukkan di bawah, akan menunjukkan bagaimana anda boleh menghiasi kasut musim panas - Vietnam.

Ini memerlukan:

Potong dua keping jari, yang bersaiz sama dengan tali jaket - kira-kira 30 cm. Tetapi untuk kebolehpercayaan, anda juga perlu mengukur tali. Ujian pita itu dinyalakan dengan padanan agar tidak dibubarkan.

Kemudian bahagian tengah kutang ditakrifkan dan ditambah dalam bentuk huruf "V", tetap dengan beberapa jahitan.

Kemudian, pada reben, butang warna yang berbeza dijahit-riang. Produk siap terpaku pada tali venir, gam yang disyorkan adalah Helmar 450 Quick Dry. Ia sangat kuat, gam penetap yang baik.

Dari vatnamok biasa, ternyata kasut musim panas yang cerah dan ceria. Kombinasi boleh jadi sangat berbeza: anda boleh menggunakan sebarang set butang.

Artikel itu memberikan contoh kraf yang boleh dibuat dengan objek mudah seperti butang. Ini adalah mainan luar biasa untuk kanak-kanak, hiasan, barang-barang dalaman dan juga gambar dengan tangan mereka sendiri. Gambar-gambar yang dibentangkan dalam artikel itu tidak mencerminkan keseluruhan penerapan seni yang digunakan. Ini patut dicuba - dan hobi akan menjadi hobi yang menarik. Terutama dalam keluarga dengan kanak-kanak: setiap hari bercuti boleh membuat poskad yang indah untuk saudara-mara dan rakan-rakan.

Panel terang butang dengan tangan anda sendiri: karya asal dalam hiasan

Dari sisa-sisa aksesori tekstil (iaitu, dari butang) unsur-unsur hiasan di pedalaman diwujudkan. Bilangan barang-barang kraftangan yang luar biasa boleh dibuat dari butang: dari panel dinding yang besar hingga poskad kecil peringatan. Mungkin perkara yang paling sukar dalam perniagaan ini adalah untuk memasang jumlah butang yang betul. Selalunya memerlukan butang rata terang dengan dua atau empat lubang di tengah.

Panel butang dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan

Anda boleh membuat gambar gambar fantasi - ia tidak perlu menjadi cerita yang jelas, sangat mudah dan jelas kepada semua orang.

Panel fantasi kelihatan ajaib dan benar-benar membuat pedalaman asli, bergaya

Untuk panel fantasi dari pugovichek anda perlu:

 • Bingkai kayu atau plastik persegi;
 • Butang berwarna terang dengan pelbagai saiz;
 • Manik berwarna terang yang besar;
 • Gam PVA;
 • Pelekat sejagat;
 • Kompas;
 • Benang ketebalan sederhana atau tali hiasan.

Sudah tentu, anda akan memerlukan kanvas, yang boleh menjadi lembaran kadbod padat.

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah menarik bulatan pada kanvas, yang akan menjadi pusat komposisi

Kemudian kerja itu berkembang seperti berikut:

 1. Pada kontur lingkaran di atas gam PVA, anda perlu melekatkan benang tebal atau kord hiasan;
 2. Apabila benang terpaku, cat bersama-sama dengan bingkai dengan warna putih;
 3. Selepas itu, di hujung bingkai, anda menggunakan cat akrilik emas atau perak dengan span kering (jika dikehendaki, anda boleh berjalan sedikit dengan span dan di sudut panel);
 4. Sekali lagi, ambil kompas untuk membuat tanda lingkaran, ia mesti dibahagikan kepada enam segmen yang sama;
 5. Selanjutnya, di tengah bulatan pada gam sejagat anda melekat butang besar yang terang;
 6. Seterusnya anda perlu menyebarkan segmen, lebih baik dengan peralihan warna;
 7. Sebagai contoh, bulatan pertama akan terdiri daripada pelbagai warna berwarna kuning, dan kekosongan akan diisi dengan manik-manik yang besar dalam warna yang sama.

Dan anda akan mendapat enam segmen warna yang diisi: dari kuning ke coklat. Jika komposisi laconic kelihatan seperti anda desa, gunakan hiasan tambahan - contohnya, membuat potong sudut.

Sekolah Reka bentuk: panel hiasan butang (video)

Panel "Pokok" butang: variasi

Pokok dari manik dan butang adalah tanda artistik sebenar masyarakat kita. Sesungguhnya, artikel buatan tangan yang sangat indah dihasilkan, mudah dalam pelaksanaan dan cerah.

Untuk hiasan yang indah, butang tidak perlu dalam gaya yang sama

Variasi pokok dari butang banyak:

 • Anda boleh membuat komposisi dengan pokok di papan pemotong kayu yang paling biasa. Untuk melakukan ini, dengan tangan atau corak, melingkari garis besar pokok yang diisi dengan butang di dalamnya. Batangnya coklat, berpasir, kuning air. Mahkota, bergantung kepada musim, atau hijau, atau merah, atau oren, dan lain-lain
 • Triptych dengan cawangan ceri. Untuk ini, anda memerlukan tiga kanvas dengan pangkalan. Latar belakang putih, neutral tanpa sempadan. Pada kesemua tiga kanvas anda melukis satu baris, yang akan menjadi cawangan itu sendiri. Pewarna dengan cat coklat akrilik. Tunggu pengeringan. Selanjutnya, sambil tanpa melekat, letakkan butang, meniru bunga, merah jambu dan lembut-hijau. Hanya apabila komposisi keseluruhan dibentangkan pada tiga kanvas, ia boleh dipekatkan dengan gam sejagat.
 • Satu pokok butang yang indah boleh dibuat dan berdasarkan pada beberapa gambar siap. Landskap, jerebu malam, taman, matahari terbenam. Malah seorang lelaki kecil, dilatih dalam seni halus, akan menguasai tugas ini. Kemudian lukis pokok dengan kontur dan menyebarkannya dengan butang, satu ke satu padat, cerah, berair, dengan saiz yang berbeza.

Tambahan gaya yang sempurna untuk butang akan menjadi sisa manik berwarna-warni

Pokok adalah hampir pilihan win-win. Ideal rata atau asimetrik, dengan butang yang berbeza kelihatan meyakinkan dan ringkas, tanpa memerlukan barang lain.

Lukisan untuk panel butang: skim yang dipilih

Dasar untuk komposisi butang masa depan adalah satu atau satu lagi corak. Pokok yang sama, atau tokoh fantasi, dan mungkin plot rumit.

Di tengah-tengah panel boleh bukan sahaja imej, tetapi juga menulis "mesej"

Mudah dalam pelaksanaan, tetapi panel yang sangat indah boleh dibuat berdasarkan gambar-gambar berikut:

 1. Bayang burung hummingbird. Burung ini sendiri - ciri-ciri kecantikan dan keanggunan semulajadi, dan melengkapkan siluet dengan butang cerah akan menjadi menarik.
 2. Pelangi butang. Dalam satu ini, mempelajari tema yang sama, apabila peralihan warna spektrum dimainkan.
 3. Sejambak dari butang. Set butang ini, seolah-olah diikat pada batang, diulirkan, dan diikat dengan reben satin nipis.
 4. Buttonfish. Ia kelihatan hebat seperti komposisi bukan pada warna kanvas neutral, tetapi pada asas tekstil, ketika kain meniru kedalaman laut.
 5. Ballerina dari butang. Dan di sini anda boleh bertindak berdasarkan prinsip vytinanki, apabila kanvas hitam, dan ballerina dibentangkan dengan butang ibu-of-pearl cahaya.

Dan walaupun dalam panel yang menarik dapat mengubah lukisan rama-rama, epal, moncong pada cabang, gajah, inisial pemilik rumah, dll.

Panel asal butang: idea-idea super (video)

Panel Tahun Baru dari butang: hiasan perayaan dengan tangan sendiri

Perkara pertama yang diingati adalah pokok Krismas. Sekali lagi, anda boleh membuat panel gabungan. Bagaimana untuk membuat? Dalam tujuh langkah mudah.

Panel Tahun Baru akan menjadi kraf tangan yang sangat baik untuk pameran kreatif keluarga tematik di taman kanak-kanak, hadiah bergaya atau hiasan perayaan yang indah di rumah

Arahan mengenai pembuatan panel Tahun Baru.

 • Pertama, kerja pada kanvas, yang berada di latar belakang. Anda boleh menggunakan teknik decoupage, apabila motif dari tuala wanita anda memerlukan warna dan tema Tahun Baru, menjadikan latar belakang yang menarik. Anda boleh bermain dengan cat air, meniru corak sejuk.
 • Pada latar belakang, anda boleh merayap salji kecil yang terang, yang kemudiannya akan ditutup dengan lapisan varnis.
 • Seterusnya, anda menggunakan pola kertas pokok Krismas ke kanvas, bulangkannya dengan pensil sepanjang kontur.
 • Ia tetap hanya pugovichiki sesuai meletakkan pokok Krismas dari dalam. Jika latar belakang panel, sebagai contoh, adalah perak biru, maka butang harus dari siri yang sama.
 • Puncak pokok Krismas dapat dihiasi dengan asterisk atau kepingan salju yang terbuat dari karton bertekstur.
 • Di bawah pokok butang Krismas anda boleh meletakkan hadiah, kotak semacam itu boleh, dengan cara, butang persegi. Tunduk kecil benang tidak sangat tebal akan mewujudkan kesan kotak hadiah berbalas.
 • Hiasan akhir adalah lapisan varnis dengan berkilau. Ia tidak perlu untuk menutup semua panel, cukup untuk menekankan beberapa tempat. Untuk ini, tidak perlu membeli varnis mahal dalam botol besar, anda akan mempunyai balang kuku yang cukup dan biasa dengan berkilau.

Panel pokok Krismas pelbagai potong memerlukan tempat tertentu pada dinding kosong

Pokok cemara kecil boleh ditambah dengan butang salji kecil atau salji salji kecil, yang boleh meniru butang dan manik-manik cahaya.

Panel yang dibuat dari butang adalah idea yang mudah, yang membolehkan anda untuk mendapatkan akibat kerja-kerja bergaya yang akan lama menghiasi ruang anda. Dan jika anda tidak tahu hadiah buatan tangan untuk disampaikan kepada rakan atau saudara, mengapa tidak menggunakan idea ini?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =