Baroque wallpapers

Tembok kertas untuk dinding: klasik Eropah, gaya pseudo-Cina, era moden dan gaya bergaya

Pilihan kecil dari hiasan kertas dinding adalah sesuatu yang lalu. Sekarang pengeluar menghasilkan kanvas, yang memberi peluang untuk melaksanakan apa-apa, bahkan impian yang sangat berani, yang melibatkan reka bentuk rumah anda.

Mari kita bercakap tentang bagaimana untuk membuat dengan tangan anda sendiri dengan kertas dinding betul-betul bahagian dalam yang paling anda sukai.

Gaya kertas dinding menyokong reka bentuk keseluruhan bilik.

Reka bentuk klasik terbentuk di Eropah selama berabad-abad dan menjadi simbol rasa dan keanggunan yang sangat baik. Ia masih relevan sekarang.

 1. Bahagian dalam reka bentuk klasik dicirikan oleh harmoni dan simetri unsur-unsur utama reka bentuk. Kekacauan dan "gangguan teratur" membunuh suasana klasikisme Eropah.
 2. Bahan kanvas hanya semulajadi. Warna optimum, warna dan warna - cahaya, suam atau pastel. Sebaliknya warna boleh diterima, tetapi harus hadir dengan minima.
 3. Perlu hiasan tambahan dinding dan stuko siling, friezes, moldings, cornices and baguettes.
 4. Arahan ini mengingatkan bahawa corak permaidani dalam gaya "klasik" harus bervariasi dan tepu.

Baroque - pretentiousness dan kemewahan ini.

Istana dan baroque artistik adalah gaya bangsawan dan raja-raja.

Dia muncul dalam Renaissance, dan menunjukkan kekayaan, serta skop ruang pemilik kediaman.

1
 1. Kertas dinding dalam gaya barok menunjukkan keindahan, kebesaran, kemewahan perabot untuk paparan dan dinamik imej.
 2. Perhiasan mereka mempunyai bentuk hiasan, corak yang saling berkait mewujudkan suasana pukal dan ketinggian. Motif hiasan, sebagai peraturan, adalah sayuran - karangan bunga, monogram, kalung bunga, daun.
 3. Warna-warna dinding harus terang - nilam, zamrud, burgundy, dll. Sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya kehadiran warna emas atau perak diperlukan.

Perhatikan! Wallpaper Baroque harus menunjukkan keselamatan anda. Berdasarkan ini, di dalam bilik kecil mereka akan kelihatan tidak masuk akal.

Langkah klasikisme seterusnya adalah rococo

Interior dalam gaya rococo.

Rococo adalah yang paling feminin, dan kerana ini - arahan selesa, selesa dan intim klasikisme. Ia muncul pada abad ke-17.

 1. Wallpaper dalam gaya Rococo penuh dengan garis-garis yang melengkung dan anggun, jadi kemasannya kelihatan elegan dan mudah. Dalam bentuk lukisan, penolakan garis lurus dan simetri ketat jelas kelihatan.
 2. Dalam warna penutup, cahaya, halus, iaitu, warna katil diguna pakai.
 3. Pilihan terbaik adalah untuk menggunakan wallpaper gaya Rocoko kain atau analog vinil yang meniru sutera (silkscreen).
 4. Selalunya dalam hiasan dinding, ciri reka bentuk ini, terdapat hiasan plaster putih atau emas.

Empayar, menyelesaikan era klasikisme

Pada hiasan dan hiasan foto dalam gaya Empire.

Gaya ini adalah hala tuju yang paling berani dari klasik Eropah. Dia muncul di Perancis, masa Napoleon I (Bonaparte).

 1. Pedalaman dalam reka bentuk ini lebih kejam dan pertapa daripada dalam jenis klasik lain.
 2. Tetapi di sini, kemewahan dan kecanggihan adalah ciri khas dari penamat. Bahan-bahan untuknya patut mahal dan semulajadi.
 3. Pelbagai warna salutan harus tepu. Warna yang paling biasa adalah burgundy, ungu dan emas.
 4. Secara tradisinya, upholsteri dinding di pedalaman seperti itu adalah sutera dan brokat.
 5. Oleh itu, anda harus memilih kertas dinding dalam gaya Empire, yang meniru kain ini.
 6. Mereka perlu monophonic atau mempunyai corak atau jalur yang halus.

Pada abad ke-17, Syarikat India Timur mula giat mengimport barangan isi rumah dari China ke Eropah. Mereka dihiasi dengan perhiasan skrin, Kabinet bertatahkan dengan emas, kain sutera dengan lukisan yang luar biasa, porselin dan sebagainya. Orang-orang Eropah jatuh cinta dengan eksotik. Terdapat hanya satu "tetapi" - harga barang-barang ini adalah tinggi.

Oleh itu, tuan-tuan yang giat dari Perancis mula membuat mereka sendiri, meniru orang Cina.

Oleh itu muncul gaya "chinoiserie" (perkataan chinoiserie Perancis bererti "china").

 1. Tidak mustahil untuk bercakap mengenai keaslian dan mengikuti tradisi asal di sini. Arah ini adalah perwakilan orang Eropah tentang eksotikisme Timur, dengan kata lain - pengkolisian.
 2. Jadi pada kertas dinding berhampiran pagodas Cina, naga, harimau, burung, monyet, telapak tangan atau landskap Eropah boleh muncul.
 3. Warna tradisional Cina - merah, hitam, emas boleh diganti pada penamat dengan zaitun, hijau, biru.

Perhatikan! Wallpaper dalam gaya chinoiser dengan burung, peonies, naga, sangat cantik. Walau bagaimanapun, keseluruhan bilik tidak boleh disisipkan bersama. Hiasan ini sangat terang dan berwarna-warni. Biarkan ia hanya satu dinding atau sebahagian daripadanya.

 1. Dinding penutup dari chinoiserie digabungkan dengan hiasan klasik, perabot dan dengan sempurna mengatasi peranan aksen. Ia menjadikan reka bentuk lebih halus dan pelbagai warna.

Abad ke-20 membawa banyak warna kepada palet reka bentuk.

Moden - gaya awal era perindustrian

Jadi ia kelihatan moden.

 1. Gabungan perhiasan floristik dengan garis melengkung, halus, menyampaikan kesederhanaan dan kemasan infantilistik dalam gaya ini.
 2. Ciri khas kertas dinding dalam gaya Art Nouveau adalah ketiadaan perhiasan kasar, sudut tajam dan garis yang ditarik dengan jelas.
 3. Skema warna gaya tidak terang. Corak bunga digabungkan dengan kemasan latar belakang kelabu, coklat muda, lilac.

Shebbi-chic adalah nostalgia untuk permulaan abad ke-20.

Kerugian dan kesederhanaan trend romantis ini pada awal abad kedua puluh masih popular di kalangan pereka.

 1. Wallpaper dalam gaya chic shebbi penuh dengan keanehan kanak-kanak, disokong oleh nada cahaya pastel.
 2. Sebagai reka bentuk hiasan, bunga kecil adalah ciri.
 3. Antik dressers, brewok, sofa, perabot dan hiasan bilik perlu untuk menterjemahkan nota nostalgia abad lamanya berangkat ke-20 awal.

Minimalism - kesederhanaan dan fungsi

Wallpaper hitam menekankan minimalism bilik.

 1. Gaya lelaki yang berjaya ini sengaja ketat.
 2. Asetetik dan praktikal dibaca dalam semua unsur reka bentuk, termasuk pada kertas dinding
 3. Bahan penamat mesti berkualiti tinggi dan semestinya berfungsi.
 4. Warna-warna kertas dinding perlu digerakkan, dibingkai, tetapi tidak membebankan bilik. Selalunya yang utama adalah kemasan kelabu, putih dan hitam. Mereka memberitahu dinding ketat dan keanggunan. Mencairkan monotoni hiasan itu boleh menjadi aksen merah ungu atau menarik darah merah pada salah satu dinding.

Dekorasi dekorasi dan dekorasi.

Nama gaya berasal dari singkatan dari "seni decoratifs" (seni hiasan), yang merupakan sebahagian daripada nama rasmi Pameran Paris 1925.

Dia membentangkan dunia dengan bacaan baru gaya "Jugend", yang kemudiannya berkembang menjadi arah bebas art deco.

 1. Ciri-cirinya - corak yang tepat, perhiasan geometri dan etnik, kemewahan dan penggunaan bahan mahal moden.
 2. Kubisme mempunyai pengaruh tegas terhadap arah. Wallpaper mesti membawa dunia ideanya, di atas semua - ketepatan jilid, garisan dan bentuk.
 3. Wallpaper dalam gaya art deco sering mempunyai ciri warna hitam, putih, krem ‚Äč‚Äčatau warna pastel. Lukisan mereka boleh mensimulasikan jubin hiasan pada 20-an abad ke-20 atau mempunyai corak geometrik yang khusus kepada kubisme.

Kebanyakan mereka datang kepada kami dari seni rakyat.

Reka bentuk dinding selubung.

Sebagai contoh, selipar adalah apa-apa teknik hiasan sampingan.

Ia sangat popular di kalangan penduduk luar bandar dari pelbagai kaum.

 1. Gaya Patchwork boleh membuat rumah selesa dan hangat. Walau bagaimanapun, untuk ini anda mesti mengelakkan variegating gambar, dan membuat palet warna hiasan yang harmoni.
 2. Kesan yang sangat baik akan mempunyai gabungan serpihan kanvas dalam pelbagai warna yang sama, tetapi dengan corak yang berbeza. Cuba simpan kombinasi tidak melebihi 5/6 jenis kertas dinding.
 3. Tekstur dan tekstur patch mungkin berbeza. Anda boleh menggabungkan kertas dinding licin dan pelepasan, berkilat dan matte, vinil dan bukan tenunan, dan sebagainya.

Perhatikan! Pilihan terbaik - untuk memilih kertas dinding dalam gaya patchwork, sama dalam ketebalan dan ketumpatan. Oleh itu, penamat permukaan akan menjadi lebih baik.

 1. Tompok penutup boleh mempunyai bentuk dan saiz yang sama. Ini adalah kaedah penggabungan paling mudah. Walau bagaimanapun, lebih menarik untuk menggabungkan berlian, segi empat, segi empat, dll, yang berbeza dengan saiz dan bentuk.

Pakaian dalam gaya steampunk.

Malah, steampunk adalah salah satu arah fiksyen sains dan fantasi. Ia menjadi asas seni moden, hiasan dan gaya sinematik yang bermula pada tahun 1980-an pada abad yang lalu.

Ia dicirikan oleh penggunaan imej struktur luar biasa, mesin yang beroperasi pada tenaga stim, serta pelbagai butiran mekanisme, gear, dll.

Jika anda memuja fiksyen mekanik dan sains, suka bermimpi dan fantasi, maka wallpaper steampunk akan menjadi hadiah dan inspirasi yang baik untuk anda.

Ini adalah bagaimana loteng kelihatan.

 1. Gaya ini menggunakan reka bentuk baru yang menimbulkan tiruan ruang loteng, kedai terbengkalai atau rumah lama.
 2. Motif utamanya ialah gabungan batu bata bandar, balok keluli, dinding yang ditampal dengan elemen anggun zaman lalu. Ini mewujudkan perasaan ketidakstabilan masa kini.
 3. Tekstur moden kertas dinding, meniru logam, plastik, kaca di sini boleh wujud bersama perabot antik atau jarang dari dada nenek.
 4. Keperibadian, ciri-ciri ketinggian, menunjukkan kerelatifan nilai benda biasa, tetapi kini telah menjadi artifak.

Perhatikan! Wallpaper dalam gaya loteng sangat ideal untuk golongan muda yang memperjuangkan tradisi konvensional. Ini mewujudkan fesyen mereka sendiri dalam reka bentuk.

Wallpaper Fusion menggabungkan tidak serasi.

Gaya ini adalah satu cabaran kepada akal sehat. Dia menggabungkan apa yang kelihatannya mustahil untuk bergabung. Dengan kata lain, ia adalah gabungan pelbagai arah.

Kertas dinding desa di sini boleh mempunyai ciri-ciri Art Nouveau, minimalisme dicairkan dengan kekayaan baroque, hi-tech mempunyai unsur-unsur gaya eko. Dalam skema warna, gabungan tidak mempunyai larangan sama sekali. Oleh itu, buatlah rumah anda dalam gaya ini, jangan batasi imaginasi anda.

Wallpaper adalah bahan penamat sejagat. Mereka dapat menyokong dan menekankan mana-mana gaya hiasan yang ada. Jika anda menonton video dalam artikel ini, maka lihat sendiri.

Apakah kertas dinding untuk ruang tamu baroque? (50 idea dalaman)

Mungkin kita masing-masing ingin menghiasi rumah masing-masing. Tidak sukar untuk melakukan ini. Kertas dinding Baroque akan membantu mengulangi pedalaman Istana Versailles yang menakjubkan di sebuah rumah moden. Lagipun, ciri-ciri utama gaya ini adalah bangsawan, pretentiousness, kemegahan. Ruang tamu barok sangat mirip dengan bilik diraja.

Tetapi ada beberapa nuansa. Di samping itu, gaya ini memerlukan pelaburan yang besar, ia juga memerlukan ruang, jadi ruang tamu baroque masa depan harus besar dan luas. Dalam kes ini, reinkarnasinya ke dewan istana akan berakhir dengan kejayaan. Apabila membuat dalaman mewah anda tidak boleh melakukan tanpa kertas dinding dalam gaya Baroque. Apabila anda memilih mereka, perkara utama adalah sepadan dengan gaya. Jika tidak, anda hanya menyebarkan idea reka bentuk yang paling bijak. Apakah ciri-ciri wallpaper untuk ruang tamu baroque?

Sebuah kertas dinding dengan warna-warna halus dalam nada tempat tidur dan plafond di kandil dan lampu.

Lukisan berwarna hijau gelap dengan corak emas - bagus untuk ruang tamu barok.

Kertas coklat gelap untuk bilik tidur dalam gaya Baroque. Panel di seluruh dinding dihiasi dengan pola emas simetri.

Dalam artikel ini, baca:

Ciri-ciri kertas dinding Baroque

Baroque wallpapers ditawarkan oleh hampir setiap kedai yang menjual bahan hiasan. Oleh kerana hiasan dinding memainkan peranan yang besar dalam mencipta gaya yang sama, mereka perlu menumpukan perhatian dan mendekati pilihan kertas dinding dengan sangat teliti dan dengan penuh perhatian. Reka bentuk ruang tamu baroque sepatutnya menonjolkan kekayaan dan bangsawan. Ciri khas dari kertas dinding Baroque:

 1. Corak utama selalu besar dan rumit. Jalur hiasan bersambung dengan "kosong". Hiasan kegemaran adalah komposisi bunga-renda, medali. Warna-warna tidak betul-betul nyata, mereka dicipta oleh imaginasi pereka. Walaupun fakta bahawa bunga dan karangan bunga sentiasa diulangi, mereka tidak menyentuh mata.
 2. Warna tepu yang mendalam: emas, merah, oker. Kertas dinding juga boleh mempunyai warna pastel dengan emas atau limpahan. Palet warna adalah peralihan yang berhati-hati dari satu nada ke yang lain, warna-warna terang dan gelap dalam gambar menyampaikan permainan cahaya dan memberi wallpaper kesan 3D.
 3. Tekstur padat kertas dinding. Kaedah pembuatan khas, impregnasi, embossing kertas dinding yang lebih berat dan memberi mereka pandangan yang mulia.
 4. Tiruan plaster, penggunaan percetakan skrin sutera.

Kertas dinding, meniru lukisan lama, di bilik tamu dalam gaya barok.

Corak emas sempurna sesuai dengan susunan keseluruhan gaya Baroque. Bilik tidur yang bergaya untuk pasangan.

Kertas dinding yang bergaya untuk bilik tidur moden dalam gaya Baroque.

Simetri lukisan itu juga merupakan salah satu ciri wajib gaya Baroque. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat pengecualian untuk lukisan yang berada di tengah-tengah bilik. Biasanya mereka menggambarkan dewa-dewa mitos. Interior ruang tamu akan kelihatan lebih elegan apabila menggunakan kertas dinding dengan versi hiasan yang luar biasa. Ia boleh seperti meniru langsir atau langsir dengan tassels, atau menghiasi bahagian atas kertas dinding dengan garland bunga berat.

Jika wallpaper ini tidak muncul di kedai anda, jangan risau. Anda boleh mengimbangi ini dengan pelekat vinil. Sekarang pelekat dipilih untuk setiap selera, jadi memilih sesuatu dalam gaya Baroque tidak akan menjadi masalah sedikitpun. Anda boleh membeli, sebagai contoh, kertas dinding dengan keriting warna merah dan melengkapkan hiasan dengan pelekat vinil.

Strip warna dan corak hiasan warna emas yang ketat, pada kertas dinding pic yang halus di pejabat gaya barok.

Perhiasan bunga di dinding membuat suasana romantis, terang dan segar.

Bilik tamu kecil dalam gaya barok. Hiasan indah. Perabot ini dipilih dalam tradisi gaya barok yang terbaik.

Dengan kertas dinding sahaja anda tidak akan mendapat dinding Baroque.

Agar pedalaman untuk menyesuaikan 100% ke arah ini, perlu menggunakan banyak elemen tambahan. Peraturan utama - dinding tidak boleh sama sekali homogen. Ia perlu mempunyai semua jenis sisipan, kurungan, hiasan seni bina atau acuan stuko. Daripada bahan selain kertas dinding, berikut boleh digunakan: plester, panel kayu (dicat), atau panel yang lebih baik dari mahoni asli. Dan jika anda menggunakan permaidani dan brokat, maka rasa mewah akan menjadi lebih kuat. Lukisan dan patung digunakan secara meluas dalam dinding menghias dalam gaya Baroque. Ia sangat dialu-alukan untuk mempunyai lukisan-lukisan dinding Renaisans.

Biru gelap di ruang tamu barok. Corak pada kertas dinding menggema perhiasan pada upholsteri sofa.

Warna biru lembut dengan corak warna emas. Perabot dengan pemegang ukiran, cermin tepi dibuat dalam tradisi gaya barok yang terbaik.

Marmer dan penyepit adalah bahan-bahan yang hanya perlu digunakan dalam hiasan dinding. Bahan-bahan ini akan sesuai dengan pedalaman dalam tradisi baroque. Tempat yang bebas dari kertas dinding boleh diisi dengan plaster Venetian. Penggunaan plaster Venetian akan memberi kesan marmar. Apabila menggunakan plaster ini, satu refleksi berkilat muncul di permukaan, yang sangat mirip dengan marmar sebenar.

Untuk memberikan dinding lebih royalti, anda boleh menggunakan lampu LED, menetapkannya di sekitar perimeter bilik. Dengan bantuan pencahayaan, anda boleh meningkatkan siling secara visual, dengan itu menekankan bangsawan dan kemegahan ruang tamu anda.

Ruang tamu dalam gaya Baroque - bukan pilihan murah di pedalaman. Sudah tentu, anda perlu melabur banyak wang untuk melaksanakan idea untuk susunan bilik. Walau bagaimanapun, jika pemilik ruang tamu ingin menekankan statusnya, suka kecanggihan, maka ini adalah bahagian dalaman yang diperlukannya.

Bilik tamu dalam nada biru. Hiasan dinding dipilih sesuai dengan keperluan gaya Baroque.

Hiasan dinding yang berwarna-warni adalah selaras dengan upholsteri sofa dan kanopi di atasnya. Sebuah lounge baroque dengan perapian yang besar adalah idea yang bagus untuk sebuah rumah negara.

Aristokrasi dan kemewahan dengan bantuan kertas dinding dalam gaya Baroque: cara-cara konvensional untuk mencipta gaya antik

Pedalaman rumah yang mahal semakin dibuat di bawah zaman dahulu.

Baroque, sebagai salah satu trend paling elit dalam reka bentuk abad-abad yang lalu, kini digunakan untuk mempersonakan kemewahan, pretentiousness dan kesungguhan masa itu.

Aksesori tematik, warna hangat, perabot bergaya dan tekstil - apa-apa perincian di pedalaman seperti itu harus menunjukkan keindahan gaya Baroque 17-18 abad, dan kertas dinding boleh menjadi salah satu bahan yang akan dapat melengkapkan reka bentuk sedemikian.

Jika anda suka seni, memahami sejarah dan ingin memberi penghormatan kepada tradisi - anda boleh dengan mudah meluluskan semua idea anda di kawasan pedalaman, yang direka berdasarkan subjek baroque.

Mari kita lihat gambar kertas dinding Baroque dan lihat bagaimana untuk menyampaikan gaya ini dengan cahaya terbaik.

Apabila memilih kertas dinding, tumpuan pada ciri utama arah ini. Semasa era Baroque, pelbagai bahan dan aksesori hanya tersedia untuk wakil-wakil elit, jadi bahagian-bahagian dalaman ini sentiasa kelihatan asli dan dianggap unik dalam jenis mereka.

Mujurlah, hari ini anda tidak perlu menghabiskan masa mencari bahan: banyak pengeluar dinding untuk dinding menghasilkan koleksi keseluruhan yang sesuai dengan tema lama, termasuk Baroque. Dalam koleksi sedemikian, anda dapat mencari sahabat wallpaper yang harmoni, yang akan menjadikan bilik anda lebih bersemangat dan bergaya.

Apakah kriteria untuk kertas dinding Baroque?

Ciri-ciri utama gaya ini termasuk:

 • penekanan pada ruang bebas. Walaupun pretentiousness dan kesombongan berlebihan reka bentuk, dalaman jenis ini selalu dianggap sebagai percuma dan luas. Hari ini, kesan ini mungkin dilakukan dengan bantuan kertas dinding terpilih yang dipilih untuk dinding: contohnya, jalur menegak yang ketat akan meningkatkan siling, dan kertas dinding ringan tanpa corak akan memperluaskan ruang;

 • lukisan dinding dalam bentuk mural dan lukisan landskap. Sebelum ini, artis telah dijemput untuk ini, hari ini sudah cukup untuk membeli kertas dinding, yang digayakan pada zaman dahulu. Dalam lukisan jenis ini beberapa warna terang boleh hadir sekaligus;

  Pelbagai jenis kertas dinding jenis ini cukup lebar: mereka termasuk bukan sahaja penutup dengan keriting atau perhiasan halus, tetapi juga dengan geometri, komposisi tumbuhan, garis ketat. Oleh itu, pilih kertas dinding, memfokuskan pada keadaan umum di dalam bilik: perhatikan keharmonian tidak hanya warna, tetapi juga bentuk yang ada.

  Warna corak di dinding boleh menjadi apa-apa, tetapi saiz lukisan akan bergantung kepada ketepatan persepsi semua kehalusan reka bentuk. Oleh itu, jangan takut memilih kertas dinding dengan cetakan besar: ruang penglihatan yang kurang jelas anda boleh membetulkan kesan lain.

  Ciri khas dari kertas dinding di pedalaman Baroque adalah kemungkinan kombinasi mereka dengan bahan penamat lain.

  Terlepas dari struktur, warna atau hiasan, kertas dinding tersebut akan sesuai dengan bahan kayu dan plastik, plester hiasan.

  Skema warna interior barokah itu harus bergantung pada ciri-ciri persepsi psikologi warna. Sebagai contoh, warna merah dan emas - warna-warna yang sungguh-sungguh, mereka sesuai untuk dewan atau ruang makan; Warna kuning muda, warna biru dan putih lebih baik digunakan untuk reka bentuk bilik tidur, kerana mereka lebih lembut dan tenang; Warna hijau dan coklat menyumbang kepada kepekatan dan sesuai untuk pejabat.

  Pilihan tekstur kertas dinding harus bergantung pada syarat-syarat bilik.

  Ia mudah untuk menggabungkan beberapa warna yang berbeza dalam bentuk menegak atau mendatar: jadi bilik anda akan kelihatan lebih meriah dan penuh.

  Wallpaper dengan reka bentuk yang berbeza sesuai untuk membentuk sisipan, mewujudkan panel hiasan.

  Bingkai dan cetakan berlapis emas dengan bantuan klip untuk mengenal pasti bahagian-bahagian dinding ini. Gabungan mendatar adalah mungkin apabila menggunakan panel kayu.

  Ciri-ciri pendaftaran bilik yang berbeza

  Apa sahaja kertas dinding yang anda pilih, mereka Mereka harus merangkumi kemewahan dan kekayaan, dan kesannya sebahagian besarnya bergantung kepada pedalaman itu sendiri. Oleh itu, kami menawarkan untuk memahami bagaimana untuk mencipta gaya barok dengan kertas dinding di beberapa bilik rumah anda.

  Ruang tamu baroque boleh menjadi cahaya dan gelap: Peranan utama dalam reka bentuk ini akan dimainkan bukan dengan warna, tetapi dengan cara ia dibentangkan. Sebagai contoh, pepejal warna kertas dinding untuk dinding reka bentuk ini akan kelihatan terlalu mudah dan membosankan, walaupun agak tepu warna, tetapi apabila digabungkan dengan gambar, cermin, aksesori elegan dan tekstil harmoni serta-merta akan diambil mengikut khusus gaya Baroque.

  Kami mengesyorkan menggunakan warna merah, emas, coklat, hijau, mustard dan warna lain sebagai warna paling sesuai untuk bahagian dalaman.

  Wallpaper berwarna cerah dalam reka bentuk Baroque boleh mempunyai tekstur yang ketara atau menggambarkan motif pada tema lama. Selalunya Untuk mempengaruhi persepsi bentuk bilik, kaedah bermain dengan kontras: dalam kes ini, cairkan skema warna pedalaman dalam warna yang bertentangan.

  Mouldings, bingkai, slats kayu, cetakan dan unsur hiasan lain tidak boleh digantikan dalam reka bentuk penuh ruang tamu mengenai pokok barok.

  Jika anda tidak mahu menggunakannya di seluruh tempat - pilih dinding aksen di ruang tamu (di belakang sofa atau di kawasan perapian) - dan buatkan rupa lajur yang tinggi yang mengangkat langit anda secara terang-terangan.

  Untuk menghiasi bilik tidur dalam gaya Baroque memerlukan pendekatan khas. Oleh kerana saiz bilik-bilik yang terhad ini, bahan cetakan stuko atau bahan timbul tidak selalu sesuai untuk menghasilkan aksen yang indah. Oleh itu, Dinding aksen perlu dibuat dengan mengorbankan bunga, dan kemudian hanya di kawasan tempat tidur, supaya palet kaya tidak memainkan peranan yang merengsa semasa tidur.

  Di atas tempat tidur, anda boleh menampal kertas dinding dengan cetakan kecil pada latar belakang yang cerah atau gelap, lapisan dengan corak warna tepu yang besar, bahan-bahan dengan lekapan atau glossy overflows, silkscreen dan tekstil.

  Lantai dan dinding di kawasan pedalaman itu tidak perlu bergabung.

  Ke bilik tidur itu dilihat bukan sahaja kaya, tetapi juga selesa, memberi keutamaan kepada bahan dinding nada cahaya. Terhadap latar belakang dinding sedemikian, anda boleh letakkan perabot yang lebih gelap atau gunakan tekstil yang terang.

  Ideal dalam reka bentuk ini adalah pelbagai warna pastel: kuning, putih, biru, merah jambu lembut, tints kekuning-kuningan boleh hadir di setiap dinding dalam ruang semacam itu. Kemasukan kecil lebih banyak warna tepu pada kertas dinding sedemikian tidak akan merosakkan kesan reka bentuk keseluruhan, tetapi, sebaliknya, memeriahkan pedalaman.

  Baroque di dapur: trend utama dalam reka bentuk dinding

  Accents di dapur dan bilik makan barok selalu dibuat kerana perabot yang bergaya. Tetapi dinding dalam reka bentuk ini boleh dibuat mewah dan harmoni jika anda menggunakan kertas dinding yang akan menahan keadaan luaran yang tertentu.

  Di zon memasak, tuangkan kertas dinding dengan plot yang tidak mengganggu: geometri, jalur yang ketat. Warna wallpaper seperti itu boleh menjadi cahaya dan gelap, bergantung pada jenis perabot yang dipilih. Selalunya, keutamaan diberikan kepada kertas dinding terang warna merah jambu beige, putih, warna merah jambu, untuk apron boleh digunakan jubin bergaya dengan relief atau penyaduran berlapis emas.

  Di ruang makan, beberapa pilihan juga boleh dilakukan. Yang paling mudah - menggunakan kertas dinding dengan corak yang mudah difahami. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan bahan dengan keriting atau perhiasan klasik. Untuk menata dinding sedemikian, gunakan acuan dan acuan stuko.

  Pilihan lain - penggunaan cerita realistik dalam bentuk lukisan dinding atau lukisan landskap pada kertas dinding foto. Pilihan ini sangat ideal di ruang makan, di mana terdapat dinding percuma, tidak ditutup dengan perabot dan suite.

  Gaya barokah boleh hadir bukan sahaja di tempat tinggal. Kertas dinding sedemikian akan menjadi tambahan yang berjaya kepada reka bentuk lorong, pejabat dan juga bilik mandi. Satu-satunya bilik di mana ia memberi keutamaan kepada arah gaya lain adalah kanak-kanak.

  Di dalam bilik mandi gunakan warna dan penutup corak yang tidak mengganggu: anda perlu menggabungkannya dengan bahan-bahan lain, dan corak itu sendiri akan mewujudkan aksen yang diperlukan.

  Di pejabat anda, anda boleh meletakkan kertas dinding yang terang dan gelap untuk dinding: garis ketat atau corak klasik sesuai dengan pedalaman seperti itu tanpa masalah. Tetapi jika anda mahu kawasan kerja rumah anda dapat dilihat dengan cara yang istimewa, buat gabungan beberapa wallpaper bergaya atau cari lapisan yang meniru plaster.

  Dalam vestibular yang rapat, corak tidak selalu dibenarkan: mereka tekanan terhadap persepsi saiz bilik. Selain itu, di ruang terkurung akan menjadi kombinasi berlebihan wallpaper kertas dinding dan aksesori mewah. Jadi cuba pilih satu perkara: idealnya - lapisan cahaya monokrom, dihiasi dengan acuan, bingkai emas atau acuan stuko.

  Mendekati suasana mewah dan keanggunan dimungkinkan dengan bantuan penutup dinding yang dihasilkan oleh pengeluar moden. Ramai wallpaper ini akan menjadi sangat murah, jadi anda boleh menyimpan wang untuk membeli aksesori yang bergaya.

  Interior Baroque sentiasa bergaya, estetika dan cerah, jadi ia adalah di bilik-bilik ini yang banyak berasa sangat selesa.

  Adakah anda melihat ketidaktepatan, maklumat tidak lengkap atau salah? Adakah anda tahu bagaimana membuat artikel lebih baik?

  Adakah anda ingin mencadangkan foto penerbitan mengenai topik tersebut?

  Tolong bantu kami membuat laman web ini lebih baik! Tinggalkan mesej dan kenalan anda dalam komen - kami akan menghubungi anda dan bersama-sama kami akan membuat penerbitan lebih baik!

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 57 = 63