Berdiri untuk payung

Berdiri untuk payung di lorong

Semakin ramai orang lebih suka payung prefabrikasi berbanding pengeringan mereka dalam bentuk terbuka. Sebagai tindak balas, pengeluar menawarkan pelbagai produk yang serupa. Bahan, bentuk, saiz, gaya - kita akan membincangkan semua perkara ini dalam artikel kami.

Pelbagai sokongan untuk payung di lorong

Jika kita bercakap mengenai bahan pembuatan, yang paling luas adalah model rotan plastik, logam dan rotan.

Pendirian payung plastik boleh menjadi hiasan dan berfungsi. Terdapat sokongan plastik yang sangat asli, tetapi ada yang mudah dan neutral, yang boleh diperolehi hanya apabila ia diperlukan.

Logam, terutamanya sokongan palsu untuk payung lebih mahal dan rapi. Mereka, sememangnya, menjadi perhiasan di pedalaman dan, terima kasih kepada pelbagai, sesuai dengan kebanyakan gaya.

Payung hiasan tenunan yang diperbuat daripada rotan buatan dan semulajadi adalah hiasan yang sangat baik untuk lorong yang dibuat dalam gaya desa atau eko, apabila objek lain dengan struktur yang sama ada di dalam bilik.

Perincian memilih payung berdiri

Membeli sesuatu yang serupa, anda perlu membayangkan dengan jelas apa yang anda perlukan untuk - sebagai objek hiasan semata-mata atau anda masih memerlukan pendirian berfungsi. Ini sebahagian besar bergantung kepada bahan pembuatan, penampilan dan, tentu saja, harga.

Apabila memilih pendirian, beri perhatian kepada kehadiran bekas atau span untuk mengumpul air, mengalir dari payung semasa pengeringan mereka. Ini akan menyelamatkan anda daripada mengelap lantai selepas setiap hujan.

Di samping itu, anda perlu melihat keupayaan pendiriannya. Jika anda mempunyai keluarga yang besar dan anda sering dikunjungi oleh pelawat, adalah dinasihatkan untuk memilih model dengan sejumlah besar payung sel.

Dalam kes ini, perlu mengambil kira surat-menyurat pengering ke dimensi lorong. Sudah jelas bahawa dalam ruang yang ketat untuk meletakkan pendirian besar untuk payung akan salah. Dalam kes ini, lebih baik memikirkan almari atau model mudah alih yang terbina dalam yang boleh dikeluarkan dari mata apabila tidak diperlukan.

1

Untuk pendirian payung yang dicurahkan ke dalam gaya bilik, ia mesti muat barang-barang dalaman lain - rak kasut, penyangkut. Terdapat banyak model di mana penggantung dan pendirian payung digabungkan atau pendirian dibina ke dalam pintu kabinet. Ini memastikan bahawa gaya adalah konsisten dan lorong itu harmoni.

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

10 idea asli untuk menyimpan payung

Ramai yang memilih pilihan rak istimewa untuk payung, bukan penyimpanan di rak tertutup atau dalam bentuk terbuka.

Berdiri untuk payung di lorong membantu mengeringkan objek ini dengan betul dan membantu apabila para tetamu tiba. Aksesori kecil dan bahkan pilihan ini memberikan keperibadian kepada lorong. Pendirian payung berfungsi sebagai objek reka bentuk asal dan boleh secara organik sesuai ke pedalaman, jika anda memilih gaya yang sesuai dengan gaya anda.

Apa yang perlu saya cari ketika memilih pendirian?

Sebelum anda memilih pemegang payung, Ia adalah perlu untuk menentukan apa yang diperlukan untuk: sebagai peranti berfungsi atau sebagai objek hiasan. Dalam kes yang kedua, pendirian ini selaras dengan unsur-unsur lain di pedalaman. Pada masa yang sama, bahan produk, penampilan dan nilainya adalah penting.

Perlu diingat bahawa beberapa versi berdiri tidak dilengkapi dengan palet untuk mengumpul kelembapan. Sekiranya anda menggunakan model ini, anda perlu menghapus lantai.

Pilihan elemen ini dipengaruhi oleh faktor-faktor berikut:

 1. Ketidakhadiran adalah penting. Jika keluarga besar dan ada tetamu, maka aksesori ini pada masa yang sama harus meletakkan banyak payung.
 2. Rak dipilih untuk barangan perabot lain: penyangkut atau pendirian kasut. Terdapat pilihan apabila pendirian dipasang dengan penyangkut. Untuk pangsapuri kecil seperti elemen diletakkan di pintu kabinet.
 3. Bahan dan bentuk produk.

Duduk untuk payung dibuat dari pelbagai bahan, masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukannya. Sebelum membeli aksesori, jenis bahan ditentukan.

Kepada model murah adalah plastik. Rak plastik mempunyai bentuk yang mudah dan warna neutral. Ia digunakan sebagai peranti mudah alih. Dan dapatkannya apabila anda perlu mengeringkan payung.

Model warna tepu mempunyai bentuk gudang garam atau bentuk bunga. Aksesori sedemikian tahan lama. Ia mudah dibersihkan sekiranya berlaku pencemaran. Kos produk bermula dari 1 ribu rubel.

Produk logam adalah mahal. Mereka adalah elemen hiasan yang bergaya. Pendirian logam mudah dipilih untuk sebarang gaya dalaman. Pendirian yang sama ditunjukkan dalam julat. Ini adalah berdiri payung palsu, model dengan mengejar dan mencetak dan kotak logam.

Aksesori dari logam dicirikan oleh kelapangan, tetapi tidak mengambil banyak ruang di lorong. Untuk payung lipat adalah pilihan yang sesuai dengan palet, sokongan dan cangkuk, di mana payung digantung oleh engsel.

Elemen hiasan buatan tangan mempunyai kos yang tinggi sebanyak 10 ribu rubel.

Idea untuk menamatkan lorong termasuk elemen hiasan kayu. Berdiri dari bahan ini sesuai untuk semua perabot di lorong. Produk sedemikian dicirikan oleh kos yang mahal, yang berbeza dari 3 ribu rubel hingga 30 ribu rubel.

Adalah penting untuk melindungi pokok daripada kelembapan. Untuk ini, lapisan pelapis digunakan.

Untuk pembuatan aksesori untuk payung menggunakan kaca khas, yang menahan beban dan dicirikan oleh rintangan hentaman. Model bahan ini boleh menjadi bentuk yang berbeza, yang membolehkan anda memilih elemen hiasan yang tepat untuk mana-mana bahagian dalam. Adakah persegi, bentuk dan produk segi empat yang popular dalam bentuk kon atau pasu.

Aksesori sedemikian memerlukan penjagaan yang berterusan. Mereka disapu dengan cara khas dari kotoran air.

Sokongan seramik dibuat dalam pelbagai warna. Perkara sedemikian memerlukan rawatan yang berhati-hati, kerana ia dicirikan oleh peningkatan kerapuhan.

Dari seramik dibuat sokongan dalam bentuk pasu lantai atau dalam bentuk angka binatang atau burung.

Bakul yang luar biasa untuk payung berasal dari rotan atau tenunan lain. Bahan ini popular kerana keramahan alam sekitar yang tinggi. Sokongan rotan akan sesuai di lorong, yang dihiasi dengan bahan semula jadi. Pada pandangan pertama, model kelihatan rapuh, tetapi mereka mampu menahan beban yang ketara. Kelebihan bahan adalah keupayaan untuk mengambil apa-apa bentuk yang dikehendaki oleh penyihir.

Pilihan yang mahal dan rapi adalah pendirian kulit. Perlu memilih model sedemikian, jika sebahagian daripada perabot dibuat sebahagian daripada kulit. Aksesori rupa bergaya yang diperbuat daripada kulit tua. Sokongan silinder untuk payung dibuat dari bahan ini. Atas susunan, model dilakukan dalam bentuk binatang, tunggul atau but.

Idea berdiri kreatif dan gaya dalaman

Untuk reka bentuk dalaman yang luar biasa, ia patut mencari model kilang asal. Juga payung yang bergaya dibuat oleh tangan sendiri.

Sebagai objek seni yang bergaya rak digunakan, jika ia dipilih dengan mengambil kira reka bentuk lorong.

Perlu dipertimbangkan pilihan berikut:

 1. Untuk ruangan dalam gaya sokongan segi empat tepat berteknologi tinggi yang diperbuat daripada kaca akan dilakukan.
 2. Bilik dalam gaya klasik atau kolonial akan dihiasi dengan rak rotan atau kulit. Sesuai dengan aksesori logam dalaman klasik dengan mengejar atau mengukir model kayu.
 3. Pemegang logam dan plastik sesuai untuk lorong, dihiasi dengan gaya minimalis. Dalam kes ini, model dipilih dalam bentuk putih dan laconic. Sesuai dengan rak logam dalam bentuk palet dan satu sokongan atau dalam bentuk lingkaran.
 4. Untuk dalaman dalam gaya oriental, model disyorkan dari seramik dengan lukisan hieroglif atau dibuat dalam gaya pasu Cina. Kotak logam yang sesuai, dihiasi dengan cetakan dalam gaya oriental.
 5. Aksesori palsu dan elemen rotan adalah penyelesaian yang baik untuk pedalaman dalam gaya Provence atau dalam gaya Mediterranean.
 6. Aksesori logam sesuai untuk lorong dalam gaya Scandinavia.
 7. Bilik dalam gaya semula jadi akan dilengkapi dengan produk rotan, yang digabungkan dengan warna semulajadi dari lantai dan dinding.

Memilih pemegang yang berkualiti dan cantik untuk payung, anda boleh melengkapkan bahagian dalam lorong dengan perkara yang berfungsi dan bergaya.

 • Kategori
 • Reka bentuk dalaman
 • 134066
 • 1
 • Kategori
 • Reka bentuk dalaman
 • 150418
 • 1
 • Kategori
 • Reka bentuk dalaman
 • 126630
 • 1

© 2011-2018 Kami Art adalah berita reka bentuk, seni, seni bina. Orang yang menarik. Foto. Penggunaan Bahan Seni Kami hanya dibenarkan dengan persetujuan pemegang hak cipta terlebih dahulu. Semua hak untuk imej dan teks tergolong dalam pengarang mereka. Laman ini mungkin mengandungi kandungan yang tidak dimaksudkan untuk orang yang berusia di bawah 16 tahun.

Payung atau payung berdiri di lorong: 3 versi bahan

Payung yang indah adalah unsur yang luar biasa, tetapi sangat dituntut di bahagian dalam lorong. Payung payung atau payung adalah sesuatu yang tidak begitu banyak diambil di pedalaman kami. Lebih-lebih lagi, reka bentuk yang serupa sebelum ini sama ada dengan sendiri, atau menyesuaikan sesuatu yang sesuai di bawah tempat untuk payung. Hari ini ia adalah objek yang mencukupi yang bukan sahaja berfungsi, tetapi juga cantik.

Apa yang harus dilihat: berdiri di bawah payung di lorong

Pertama, sudah tentu, membuat keputusan - mengapa anda memerlukan pendirian? Mereka sering membelinya (terutamanya sokongan jenama Sweden yang terkenal), bukan sebagai objek berfungsi, tetapi sebagai objek hiasan. Tetapi dalam mana-mana, dan pada kedua khususnya, ia perlu digabungkan dengan objek lain di lorong.

Di lorong moden payung praktikal akan menjadi sangat diperlukan untuk semua ahli keluarga

Sesetengah payung tidak mempunyai alat khas utama untuk span dan palet, yang menyerap dan mengumpul kelembapan. Sekiranya terdapat peranti sedemikian, maka dengan selamat meletakkan payung di sana, walaupun selepas hujan lebat, anda tidak perlu menyapu lantai.

Umbrella-counter harus lapang. Pendirian kecil diperlukan hanya untuk keluarga kecil, tetapi jika tetamu datang? Selain itu, model lapang dan kelihatan lebih menarik, objek hiasan sebenar. Payung itu boleh kelihatan seperti pasu luar yang besar, dan ia boleh menjadi elemen pedalaman yang memberi penekanan pada perabot lorong.

Bagaimanakah vas untuk payung kelihatan?

Jika ia adalah soal model murah, maka plastik itu. Model plastik mempunyai bentuk mudah, warna bersahaja. Pada dasarnya, pasu itu adalah peranti mudah alih yang hanya mendapat kesempatan. Produk logam, tentu saja, lebih mahal.

Satu vas untuk payung harus dipilih dengan mengambil bahagian dalam lorong

Rak logam untuk payung:

 • Anda boleh memilih apa-apa gaya dalaman;
 • Ini boleh ditubuhkan payung berdiri, model payung dengan mengejar dan mencetak, pasu yang ditempa dan peti besi tempa;
 • Payung logam biasanya agak lapang, tetapi tidak akan banyak ruang di lorong.

Sekiranya anda menggunakan payung lipat biasanya, lihatlah pilihan dengan palet, cangkuk dan sokongan. Iaitu, payung di sana akan digantung pada engsel.

Jika anda mahu payung buatan tangan, maka ia tidak akan mahal. Terutama jika pasu itu dibuat dalam satu salinan sahaja. Sebaliknya, tuan boleh membuat payung dengan mengambil kira keunikan lorong anda. Jika, sebagai contoh, semua kelengkapan, bingkai di lorong - gangsa (di bawah gangsa), maka payung yang sama akan harmoni dengan ruang.

Dengan tangan anda: bakul untuk payung di lorong

Biasanya, semua payung berdiri dalam bentuk bakul. Anda boleh melakukannya sendiri. Beratus-ratus templat di Internet, laut idea, diilhamkan oleh mana anda akan membuat perkara yang asal. Dikenal dengan reka bentuk, bahan, dan berani.

Dari apa yang boleh anda lakukan payung:

Sudah tentu, tidak semua pilihan boleh berfungsi di rumah. Tetapi, sebagai contoh, pendirian yang dibuat daripada dawai tegar, anda akan menguasai dengan tepat.

Anda boleh menguasai payung itu sendiri, perkara utama adalah menentukan reka bentuk produk masa depan dan menyediakan alat yang diperlukan untuk bekerja

Untuk payung sedemikian yang anda perlukan:

Pisau alat tulis dan tang - itu sahaja yang anda perlukan dari alat. Dengan tang, anda melengkung wayar ke dalam bentuk yang diingini. Sekiranya wayar tanpa penggulungan, kemas sepanjang sepanjang balutan dengan pita elektrik, tidak sepatutnya terdapat sebarang jurang. Beri bentuk bentuk bakul, dan di sini dalam bentuk pita pita kawat ini.

Kemudian meregangkan fabrik yang berwarna-warni pada struktur, membetulkannya dengan jarum dan benang. Dengan pisau perkeranian, keluarkan kain yang berlebihan, meninggalkan bahagian atas terbuka. Pendirian sedemikian boleh dihiasi tambahan - anda boleh membuat luka indah dalam bentuk bentuk geometri. Jangan lupa letakkan getah buih di bahagian bawah pendirian, supaya zon tidak menghalang.

Pemegang elegan untuk payung di lorong

Pemegang payung tidak kurang popular. Ini, dengan cara ini, masih banyak perkara yang berbeza. Tempat berdiri diletakkan di atas lantai, dan pemegangnya dilampirkan pada sesuatu - ke dinding atau kabinet. Oleh itu, pilihan pemegangnya bergantung pada apa yang anda akan membetulkannya.

Buat ruang masuk yang halus dan menarik dengan bantuan payung yang elegan

Sekiranya anda mahu membetulkannya di dinding, seperti yang anda sangka, dinding akan dibor. Sebatian khas pada gam digunakan kurang kerap. Namun, pelekat tidak menanggung beban berat.

Di dalam lubang yang anda gerudi, isikan meterai untuk pengikat. Kemudian pemegang tidak akan terganggu, ia tidak akan merosakkan dinding. Dan secara umum, jika anda tidak pasti bahawa anda akan menetapkan sendiri (terutamanya di dinding yang baru dibaiki), lebih baik memanggil profesional.

Bagi pilihan, banyak kedai perabot telah memasukkan pemegang dalam senarai produk mereka. Iaitu, bukan sahaja Ikea akan menawarkan anda yang bergaya, dalam banyak kes - perkara universal. Dan di sana anda membuat keputusan, anda mahu payung yang tidak mencukupi, atau aksesori mewah untuk lorong. Dan jangan mengabaikan model yang dibuat dengan humor yang baik - apabila perkara itu membuatkan anda tersenyum.

Jenis sokongan untuk payung di lorong (video)

Umbrella adalah perkara yang baru sahaja mula dikenali di lorong kami. Tetapi ia pasti berguna, sering cantik dan memakan ruang yang sangat sedikit. Dan jika mereka memutuskan untuk melakukannya sendiri, ini juga merupakan alasan untuk meminta pujian yang menyenangkan dari saudara-mara dan tetamu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =