Beton konkrit atau konkrit berudara yang lebih baik

Apa yang perlu dipilih - konkrit berudara atau konkrit buih?

Pilihan bahan binaan merupakan tahap persiapan awal untuk pembinaan sebuah rumah. Ia bergantung pada keselesaan, kesenangan, kehangatan bangunan. Dalam pembinaan moden, bahan ringan, berliang sangat popular. Ia kekal untuk memilih - konkrit berudara atau konkrit busa. Blok gas dan blok busa tergolong dalam bahan selular. Perbezaan utama adalah cara di mana gelembung udara membentuk dalam, ciri teknikal mereka. Ia adalah bernilai membandingkan kedua-dua bahan, menentukan persamaan dan perbezaan di antara mereka.

Nama gas berasal dari proses pembuatan. Untuk membezakan blok konkrit berudara, mungkin terdapat pada warna putih, permukaan kasar dengan liang halus. Komposisi gas:

Hasil reaksi kimia adalah gas, yang mempromosikan pembentukan konkrit berudara. Berdiri, gas membentuk liang-liang (keretakan kecil). Kelebihan:

 • Ringan, elemen bersaiz besar membolehkan partition bangunan dibina dengan cepat, tanpa peralatan berat yang diperlukan.
 • Bentuk geometri yang betul.
 • Penebat terma yang baik sentiasa hangat pada musim sejuk, pada musim panas terus sejuk di dalam bilik.
 • Kerana struktur berliang, bahan tersebut mempunyai kebolehtelapan udara yang baik.
 • Mudah memberi pinjaman kepada pemprosesan luaran.
 • Produk bersih ekologi. Keaslian komponen tidak berbahaya kepada kesihatan. Termasuk dalam komposisi aluminium - komponen berbahaya, tetapi semasa proses larut dalam jumlah jisim, kehilangan sifatnya yang berbahaya.
 • Penyerapan kelembapan yang tinggi. Mempunyai blok konkrit berudara di jalan, betul membuat sistem pasang surut, tidak ada yang kritikal apabila menyerap kelembapan tidak berlaku, bahan itu tidak kalah dengan konkrit busa.
 • Ketumpatan yang tidak mencukupi dalam konkrit berudara menghasilkan kerapuhan kepada unsur-unsur.

Walaupun kelemahan yang dinyatakan, parameter yang dipilih dengan betul, akan membina bukan sahaja sekatan, tetapi juga jenis dinding bangunan.

Pada peringkat awal, komponen konstituen diukur dengan jumlah yang diperlukan, bercampur dengan pengadun khas. Campuran yang dihasilkan dicurahkan ke acuan, meninggalkannya untuk mendapatkan penetapan awal. Mengikut kaedah blok pemerolehan kekuatan dibahagikan kepada jenis berikut:

 • Autoklaf. Pengawetan dipromosikan oleh tekanan tinggi, dengan penambahan wap air.
 • Bukan autoklaf. Menyembuhkan bahan dalam keadaan semula jadi. Ia boleh menggunakan stim, memanaskan elektrik, tetapi tekanan tidak meningkat.

Blok konkrit berudara tergolong dalam jenis pertama. Kekuatan bahan autoklaf jauh lebih tinggi, yang telah memperoleh kekuatan dalam keadaan semula jadi. Kaedah autoklaf hanya digunakan di kilang. Untuk penampilan keliangan, gunakan pes aluminium. Interaksi aluminium, air menyebabkan peningkatan jumlah jisim. Selepas penetapan awal, alat khas dipotong menjadi blok gas yang sama. Bahan bangunan diletakkan di dalam autoklaf di mana kesan tekanan, suhu, stim, akhirnya menambah kekuatan kepada konkrit berudara.

Tanda bahan buih: kelabu, permukaan halus, sel-sel berpori tertutup. Komposisi konkrit busa termasuk:

 • Ciri-ciri perisai yang tahan panas, tahan panas.
 • Struktur liang tertutup tidak membenarkan kelembapan melewati.
 • Ia mempunyai kekuatan yang baik. Walaupun dibandingkan dengan konkrit berudara, kekuatannya lebih rendah.
 • Untuk membentuk keliangan, agen meniup kimia digunakan.
 • Bentuk geometri yang tidak sesuai.
 • Struktur blok buih dibenarkan untuk perubahan sementara.

Pertama, menggunakan pengadun komersial, mortar simen konvensional disediakan, nisbah komponen dikekalkan, mengikut kekuatan masa hadapan. Tambahkan buih ke dalam campuran dan kacau dengan teliti. Kemudian penyelesaian selesai diedarkan ke dalam acuan. Blok konkrit busa mendapat kekuatan, mengeraskan keadaan semula jadi. Penetapan permulaan campuran berlaku pada jam pertama selepas pembahagian penyelesaian. Kemudian busa bilet dimuatkan ke palet dan dikeluarkan untuk pengeringan berikutnya. Proses pengeringan mengambil masa 2 hingga 3 minggu. Masa ini sudah cukup untuk menggunakan blok buih untuk pembinaan. Kekuatan akhir penoblok dibina selama enam bulan.

Petunjuk teknikal perbandingan

1

Konkrit konkrit atau konkrit berudara dihasilkan mengikut piawaian bangunan yang sama, yang menyimpang daripada mereka adalah dilarang sama sekali. Nampaknya perbezaannya harus minima, dan parameter teknikal sama. Mari cuba bandingkan, membezakan indikator dan mengetahui konkrit konkrit atau konkrit berudara yang lebih selamat?

Ketumpatan bahan berbeza dari 300 hingga 1200 kg per m³. Perbandingan konkrit gas dan buih yang menunjukkan ketumpatan yang sama - pilihan kedua adalah kurang tahan lama. Kualiti ejen bertiup secara langsung memberi kesan kepada kekuatan produk. Banyak pengeluar menyelamatkannya, kerana harga aditif berbuih besar. Di samping itu, ia tidak berbeza dengan kekuatan bahan yang sama di seluruh kawasan. Blok gas berbeza dalam keseragaman, kekuatan yang sama dalam pelbagai bahan.

Hygroscopicity, rintangan sejuk

Penunjuk ini dipengaruhi oleh ketidaksetaraan kaedah pengeluaran. Konkrit berudara menyerap air sangat banyak, dalam konkrit busa penyerapan air lebih rendah. Dalam praktiknya, bahagian luar bahan-bahan itu dapat diproses - mereka ditutup dengan plaster, jubin, sehingga mereka tidak selalu memperhatikan indeks hygroscopicity. Dalam penunjuk ini, blok gas hilang sebelum konkrit busa.

Dalam kaedah autoklaf, tindak balas kimia berlaku di antara kapur dan pes aluminium, hasilnya hidrogen dibebaskan. Dalam proses pemejalan, ia tidak menguap sepenuhnya dari bahan, ia sebahagiannya hilang semasa proses pembinaan. Gas ini tidak dianggap buruk, tidak membahayakan kesihatan.

Ejen meniup yang digunakan tidak mengandungi bahan berbahaya, dan liang-liangnya terkena hermetically. Ini berikutan bahawa kedua-dua produk pembinaan tidak berbahaya. Apabila memilih bahan, kriteria keselamatan tidak boleh digunakan sebagai faktor penentu.

Konkrit busa berbeza penebat bunyi yang agak tinggi berbanding dengan konkrit berudara. Bangunan yang diperbuat daripada busa mematuhi piawaian kalis bunyi semasa. Ketumpatan rendah konkrit berudara menurunkan kekonduksian bunyi.

Parameter teknikal utama konkrit busa atau konkrit berudara adalah kekonduksian terma. Kriteria penting ialah ketumpatan struktur bahan berliang. Semakin tinggi ketumpatannya, semakin teruk kekonduksian terma. Blok buih kurang padat, yang bermaksud bahawa mereka mempunyai penebat haba yang lebih baik. Kekurangan kekuatan yang mencukupi tidak membenarkan penggunaannya dalam pembinaan unsur-unsur beban. Output adalah penggunaan komposisi yang lebih padat, meningkatkan ketebalan dinding.

Penggunaan blok konkrit berudara tidak membuat dinding tebal, ketebalan maksimum dinding mencapai 50 cm, dengan kepadatan 400 atau 500. Konkrit berudara mengekalkan haba, dan dinding-dindingnya didirikan lebih cepat dan mempunyai kekuatan. Konkrit berudara dan konkrit buih untuk pembinaan dalam iklim suhu sejuk hampir sama. Pilihan harus dibuat kepada pemiliknya.

Penguatan tidak meningkatkan kapasiti galas struktur dengan ketara. Ia menjejaskan berlakunya keretakan pengecutan dalam ubah bentuk asas. Blok konkrit busa mempunyai tahap pengecutan yang sama dengan 1-3 mm per meter, retak dapat dengan mudah muncul di dinding. Peratusan pengecutan unit gas adalah 0.5 mm. Bahan bangunan praktikal tidak retak. Produk tetulang dalam kes pertama dan kedua tidak mendatangkan kemudaratan. Terdapat sedikit keraguan, tanpa ragu-ragu, gunakannya.

Pengeluaran produk gas menjadikan kos bahan lebih mahal. Jika anda membandingkan kos, kos konkrit busa kurang daripada 20 peratus. Jangan perhatikan hanya kos. Aspek yang penting adalah kaedah meletakkan. Konkrit busa diletakkan menggunakan mortar simen, konkrit berudara - gam. Menggunakan campuran ketulan, pembinaan bangunan itu dua kali lebih laju, dan jumlah penyelesaiannya kurang. Hasilnya - busa busa lebih mahal daripada bahan gas.

Bentuk yang ideal, berat ringan konkrit berudara membolehkan kerja pembinaan dijalankan dengan pantas. Permukaan bahan ini dapat diterima dengan baik oleh pemprosesan dalaman dan luaran. Hanya bahan busa tidak takut sejuk dan air, mereka boleh digunakan dengan serta-merta selepas pembelian. Blok gas mudah menyerap cecair, digunakan selepas pengeringan lengkap. Di tapak pembinaan adalah wajar untuk menyimpannya di bawah penutup.

Peralatan pengeluaran khas menyediakan bahan berkualiti tinggi. Teknologi busa mudah dipermudahkan membolehkan anda muncul di pasaran banyak barangan berkualiti rendah.

Perbezaan antara bahan selular jelas dinyatakan dengan kelebihan dan kekurangan. Untuk pembinaan konkrit berudara dan busa konkrit yang sesuai untuk pembinaan rumah. Pertimbangkan cadangan, membeli bahan berkualiti, dan hasilnya tidak akan mengganggu anda.

Apakah blok buih yang lebih baik atau blok gas?

Apabila merancang dan menjalankan kerja-kerja pembinaan, adalah penting untuk memilih bahan binaan yang betul dan menguntungkan yang menyediakan iklim mikro yang selesa dengan data operasi dan teknikal yang sangat baik, dan pemasangan yang tidak menyebabkan kesukaran. Ini juga terpakai kepada buih dan blok gas. Pertimbangkan setiap blok, mari kita bercakap mengenai ciri, kelebihan dan kelemahan masing-masing.

Blok gas dan blok buih memperlihatkan struktur yang sama, perbezaan di antara yang menurut pelbagai ulasan tidak penting. Ia adalah batu buatan, untuk pengeluaran konkrit selular mana yang digunakan. Asas bahan ini mesra alam dan selamat, baik untuk manusia dan alam sekitar.

Untuk konkrit busa gunakan campuran simen dengan pasir, sambil menambah agen reagen berbuih khas. Penyembuhan berlaku secara semulajadi, yang membolehkan penghasilan blok buih walaupun dalam keadaan rumah atau objek lain dalam pembinaan - di tapak pembinaan. Bahan ini mempunyai komposisi variabel bahan baku, dan ia sendiri dicirikan oleh tempoh pemuliharaan yang singkat. Produk siap menawarkan parameter teknikal berubah-ubah, yang sama sekali tidak menghalang pembinaan dinding atau dalam susunan partisi.

Blok gas semasa pembuatan memerlukan syarat khas, termasuk kelembapan yang tinggi dan keadaan suhu yang tinggi. Komponen adalah air, pasir, kapur dan asas simen. Peranan ejen meniup dilakukan oleh serbuk aluminium atau tampal. Menurut para ahli, reagen tidak melepaskan bahan berbahaya, ia mesra alam dan selamat.

Menggunakan teknologi terkini memberikan bahan struktur seragam, sifatnya tidak berubah. Hasilnya adalah bahan dengan hayat perkhidmatan yang panjang dan ciri-ciri prestasi yang sangat baik, tidak cenderung untuk membakar dan mudah dikendalikan, yang digunakan dalam pembinaan rumah, mandi, garaj dan objek lain.

Perbezaan antara bahan dan perbezaan

Walaupun persamaan, terdapat perbezaan. Jadi, untuk pembuatan bahan menggunakan teknologi yang berbeza. Untuk konkrit busa, pencampuran mekanikal campuran konkrit cecair dengan busa yang diperoleh semasa pencampuran agen air dan busa meniup digunakan.

Komposisi yang dihasilkan akan dituangkan ke dalam bentuk yang merupakan kumpulan atau individu. Tempoh pegangan adalah 4-8 jam, yang menjadikan produk lebih kuat dan membolehkan anda menaip parameter yang diperlukan. Blok bentuk individu dikeluarkan, dan mereka memulihkan kekuatan kekuatan, nilai yang sehingga 70%. Blok dari bentuk kumpulan dipotong untuk memberikan dimensi nominal - pilihan ini lebih baik daripada sebelumnya dan dicirikan oleh ketepatan dimensi yang tinggi.

Pengeluaran konkrit berudara dilakukan dengan mencampurkan komposisi konkrit dengan serbuk atau tampalan pada dasar aluminium. Untuk 1 meter padu. penyelesaian memerlukan 400 g serbuk. Apabila campuran diaduk, tindak balas kimia diaktifkan, sebagai akibatnya bahan khusus dibentuk, "gassing9raquo; penyelesaian. Untuk pengeluaran 2 meter padu konkrit berudara memerlukan 1 meter padu larutan. Komposisi memperoleh kekuatan dalam beberapa jam - dalam aspek ini ia tidak berbeza daripada konkrit busa. Selepas ini, blok dipotong ke dimensi yang diperlukan dan dihantar ke autoklaf untuk pengerasan akhir.

Membandingkan bahan-bahan yang perlu diperhatikan perbezaan parameter hygroscopicity. Blok gas mempunyai nilai yang besar dalam parameter ini, yang membuat pembinaan rumah pada dasarnya sedikit lebih bermasalah, dan bahan itu sendiri memerlukan penambahan luaran tambahan.

Anda boleh membezakan blok dan penampilan - blok gas dicirikan oleh warna putih, dan blok buih berwarna kelabu, dan permukaannya kasar.

Cara dermaga adalah berbeza, dan di setiap blok - muka-muka yang lurus atau ditikam untuk sambungan yang boleh dipercayai.

Bandingkan kos setiap bahan. Dalam sesetengah keadaan, aspek ini hampir menentukan apabila memilih produk tertentu. Kos konkrit berudara kos purata 20% lebih mahal daripada konkrit buih, dan format monolitik lebih murah.

Dari sudut pandangan kos, blok buih lebih menguntungkan, tetapi hanya ereksi penuh objek dari mereka sahaja tidak mungkin. Adalah lebih baik untuk memilih versi gabungan dengan struktur sokongan yang diperbuat daripada unsur konkrit berudara dan tanpa galas berdasarkan blok buih. Kekonduksian haba bangunan sedemikian akan berada di tahap yang tinggi, ia akan lebih panas dan lebih kuat daripada yang dibuat dari satu bahan.

Ia masih untuk memahami bagaimana dan untuk apa yang digunakan setiap bahan yang dimaksudkan. Struktur blok gas dicirikan oleh keseragaman, mereka lebih ringan daripada bahan lain yang serupa, beku dan tidak takut api. Ini membolehkan mereka digunakan dalam pembinaan dinding dan partisi beban di sektor pembinaan swasta. Dan apabila mengisi bingkai dalam struktur monolitik, ini adalah penyelesaian yang paling menguntungkan dan wajar - dari segi teknikal dan ekonomi.

Penoblock mempunyai berat badan yang lebih sedikit, ia mempunyai hayat perkhidmatan yang lebih lama dan prestasi tinggi. Indeks kekuatan berbeza, ditentukan oleh peratusan bahan apabila menguli. Bahan ini relevan untuk keperluan susunan pagar, partisi dan dinding beban, dengan ketinggiannya tidak melebihi 3 tingkat.

Kelebihan dan kekurangan setiap bahan

Pertama, pertimbangkan blok buih. Antara kelebihan utama:

 • Pengeluaran tidak menentu;
 • Harga kos pembuatan lebih murah daripada konkrit berudara;
 • Menyusun dengan penggunaan simen yang berpatutan;
 • Proses pemasangan mengambil masa dan usaha minimum.

Bagi kelemahan, mereka adalah seperti berikut:

 • Tepi-tepi blok tidak mempunyai geometri yang jelas;
 • Kepelbagaian komposisi dan kepekatannya;
 • Pengambilan simen semasa peletakan;
 • Struktur pasang siap memerlukan tetulang mandatori.

Blok gas juga menawarkan kelebihan seperti:

 • Kualiti pembuatan tahap tertinggi;
 • Ciri kekuatan tinggi;
 • Tahan terhadap pengaruh dan pengaruh;
 • Penglibatan tapak pembinaan tanpa sekatan;
 • Penguatkan hanya diperlukan sebahagiannya.
 • Sedikit lebih mahal;
 • Hygroscopicity yang tinggi;
 • Lebih keras dalam pengeluaran;
 • Penumpukan dilakukan menggunakan gam bangunan.

Pilihan yang memihak kepada jenis blok tertentu ditentukan berdasarkan keadaan pembinaan dan ciri-ciri struktur yang dibina, serta pilihan pengguna dan kemungkinan kewangan tertentu.

Konkrit berudara tentu saja, kerana

Konkrit berudara tentu saja, kerana ia lebih dipercayai dan tidak terbakar pada suhu tinggi.

© 2017

Beton konkrit atau konkrit berudara - apa yang lebih baik?

Mencari apa tujuan! Mutlak tidak boleh bercakap, jenis-jenis konkrit selular, sudah tentu, mempunyai banyak persamaan, tetapi berbeza bukan sahaja dalam teknologi pengeluaran, tetapi juga spesifikasi teknikal yang menentukan tujuan tersebut berfungsi.

Keadaan kehidupan kita dan keunikan mentaliti memaksa kita untuk memahami selok-belok diri kita sendiri, dan tidak mempercayai kenyataan pengeluar dan penjual (khususnya). Oleh itu, kami akan mengambil pengetahuan itu ke dalam perkhidmatan untuk memperoleh bahan yang paling sesuai untuk pembinaan.

Konkrit selular adalah bahan buatan yang dihasilkan. Secara manual ia boleh dihasilkan, hanya sukar dan intensif buruh. Oleh itu, sekurang-kurangnya palsu di pasaran, jadi pengeluaran pengeluaran kraftangan tidak dapat dipertimbangkan, gas "gas bukan air" atau busa konkrit untuk memperoleh peluang adalah tidak praktikal. Tetapi beberapa petunjuk, khususnya, ketumpatan dan kekuatan, mesti diperiksa, mengikut sijil (tidak ada cara lain). Ia kekal untuk mempercayai kertas ...

Teknologi ini menyediakan kehadiran komponen simen (limau, gipsum), pasir, air dan pembentukan gas (berbuih) dalam komposisi. Pengisi (sanga, silikat, batu dihancurkan, kerepek untuk arbolite) - tidak hadir. Dalam kedua-dua kes ini, ini adalah jisim berpori homogen, dari mana blok dimensi yang berbeza terbentuk. Dalam pembinaan perindustrian, ia juga mungkin untuk mengisi acuan dengan konkrit selular, diikuti oleh pembentukan jisim sel-sel di dalam, sudah ada.

Penjana gas ditambah kepada penyelesaian konkrit, yang melepaskan gas dalam tindak balas kimia. Biasanya, sebagai komponen industri, serbuk aluminium halus digunakan. Dalam sel konkrit berudara lebih kecil, tetapi lebih kerap. Pada pemeriksaan visual pada sekerap atau segi konkrit blok konkrit berudara, seseorang dapat melihat parameter geometri yang betul, yang tidak dapat dikatakan mengenai struktur konkrit busa. Sel-sel yang terakhir dibentuk dengan membilas komposisi semasa penyediaan.

Dalam konkrit busa, struktur liang adalah seperti bahawa air tidak dapat menembusi blok dari permukaan. Produk dari konkrit berudara tenggelam dalam bekas dengan air kerana ia tepu, dan terapung dari konkrit busa. Akibatnya, konkrit busa mempunyai rintangan fros yang lebih tinggi, dan oleh itu tidak memerlukan penamat pelindung luaran. Mana-mana permukaan konkrit berudara harus diselesaikan bukan sahaja untuk tujuan estetik (hanya ini tidak perlu), tetapi juga untuk meningkatkan keberkesanan perlindungan terhadap penembusan ke dalam struktur dinding kelembapan. Selalunya, plaster luaran (luar) digunakan untuk kerja-kerja penamat.

Ketumpatan blok konkrit berudara dalam julat 300-1200 kilogram setiap meter persegi, yang dinyatakan dalam perakuan itu dalam pelaksanaan rencana dan ditetapkan oleh huruf D. berudara blok konkrit ketumpatan untuk D400 digunakan untuk pembinaan lantai, dinding tirai, dinding galas diri di bangunan rendah meningkat. Kategori bahan ini adalah penebat haba.

Konkrit berudara D400 - D700 mempunyai sifat-sifat penebat struktur dan terma dan boleh digunakan sebagai bahan untuk dinding galas beban di bangunan rendah sehingga tiga tingkat tinggi. Bahan yang sangat menguntungkan dan praktikal dalam pembinaan kotej negara, kerana dinding blok tersebut dengan ketebalan 400 mm, walaupun dalam keadaan iklim kita, tidak memerlukan penebat tambahan.

Blok konkrit berudara D700 dan ke atas - struktur, membenarkan bangunan bangunan di atas tiga tingkat, mempunyai kekuatan tinggi, tetapi sifat penebat haba rendah.

Ketumpatan bahan berbeza-beza secara artifisial dengan tepat mengira bahan tambahan pembentuk gas dan menambahkannya semasa pencampuran.

Foam juga mempunyai ketumpatan yang berbeza, mencapai untuk beberapa produk, yang dibuat khas untuk memerintahkan kepada 1,500 kg / m 3. Berbeza dengan konkrit berudara, campuran cecair ditambah kepada komponen lain busa dan teknologi menyumbang, termasuk Teluk aras pertengahan atau asas-asas bangunan dan struktur ringan. Blok kepadatan rendah (sehingga 400 kg / m 3) digunakan sebagai bahan penebat haba. Apabila meningkatkan tambahan kedap dalam komposisi produk atau struktur buih monolitik memperoleh sifat-sifat struktur dan boleh digunakan untuk pembinaan dinding menanggung beban.

Konkrit konkrit bertetulang atau konkrit berudara - apa yang harus dipilih, perlu diingat juga bahawa tanpa perlindungan luar yang betul, blok konkrit berudara dapat dengan cepat kehilangan ciri kekuatannya. Walaupun konkrit busa dari masa ke semasa dalam keadaan semulajadi hanya mendapat kekuatan, seperti mana-mana konkrit.

Dalam kedua-dua kes, kedua-dua bahan perlu dipotong dari luar untuk melindungi struktur poros daripada penembusan kelembapan.

Beton konkrit atau konkrit berudara - apa yang harus dipilih?

Kedua-dua bahan mempunyai penebat haba yang cukup tinggi, yang membolehkan mereka digunakan dalam pendirian struktur dinding dalaman dan luaran. Memandangkan kekurangan blok konkrit buih yang rendah, ia digunakan dalam pembinaan bertingkat rendah, manakala dari konkrit berudara ia adalah mungkin untuk membina rumah-rumah 1-3 tingkat dan bangunan bertingkat, tertakluk kepada tambahan tetulang.

Pengeluaran konkrit berudara dilakukan di kilang, yang memungkinkan untuk mencapai ketepatan bentuk dan saiz yang tinggi.

Kedua-dua bahan mencirikan rintangan yang tinggi terhadap suhu tinggi, ia tidak tahan api, tidak runtuh di bawah pengaruh haba. Sejumlah ujian yang dijalankan menunjukkan bahawa blok konkrit busa boleh melindungi bilik dari kebakaran selama 4 jam. Ini dijelaskan oleh fakta bahawa bahan tidak terlibat dalam pembakaran. Di samping itu, ia mempunyai kapasiti menanggung beban yang baik dan ketumpatan pukal yang rendah.

Jangan lupa tentang kebolehtelapan wap tinggi blok buih, terima kasih yang dibuat oleh mikroklimat di rumah, sedekat mungkin yang terdapat di rumah kayu. Walau bagaimanapun, struktur sedemikian tidak rosak.

Selepas hujah-hujah di atas "untuk" dan "menentang", terpulang kepada anda untuk menentukan persoalan "apakah blok buih yang terbaik atau konkrit berudara".

Artikel berkaitan: 827 lagi

Pilihan yang menyokong blok buih atau konkrit berudara, perlu dilakukan dengan mengambil kira semua ciri khusus mereka, kelebihannya

Persoalannya ialah, itu memilih untuk membina rumah anda sendiri (atau bangunan lain) - konkrit busa atau konkrit berudara - menggembirakan

yang kedua konkrit berudara, dan orang lain biasanya mengesyorkan menggabungkannya di kalangan mereka. Apa lebih baik: konkrit berudara atau bata untuk

Persoalan "dari apa lebih baik membina sebuah rumah "mengujakan banyak pemaju. Baru-baru ini, semakin banyak pilihan antara dua

dengan pilihan bahan. Jika rumah itu dibina selama berabad-abad, lebih baik bahan untuk hiasan luaran dan dalaman daripada marmar

asfalt boleh disimpan untuk masa yang lama dalam beg atau kotak kadbod, pada parameter kualitinya

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 85