Bingkai foto dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kayu – 314167.info

Bingkai foto dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kayu

Sarjana dalam rumah

Selalunya persoalan bagaimana cara terbaik untuk membuat rangka kayu untuk gambar. Bingkai dengan profil berbentuk disertakan dalam "kami", iaitu. hujung bahagian dijahit pada sudut 45 *. Clamps untuk mengetatkan bingkai apabila ikatan wujud untuk masa yang lama, tetapi inilah satu perkara yang pelik, mereka terus diperbaharui hingga ke hari ini.

Saya membuat bingkai untuk gambar tidak setiap hari, dan biasanya saya menggunakan dua kaedah. Pilihan pertama ialah mengetatkan bahagian-bahagian dengan pengapit sudut khas, gambar di atas. Tetapi kaedah ini mempunyai beberapa kelemahan, pengapit sudut yang saya gunakan tidak membenarkan anda mengumpul bingkai kecil.

Pilihan lain bukanlah yang paling biasa, ini adalah pengetatan bingkai apabila terpaku dengan jalur getah, yang disambungkan dalam bentuk gelung. Tetapi untuk memohon kaedah sedemikian, sesetengah kemahiran diperlukan, dan semestinya menggergaji tepat di bawah 45 *. Walaupun kaedah ini seolah-olah saya yang paling mudah, baik, ia seperti seorang amatur. Lebih lanjut mengenai ini ada artikel mengenai cara membuat bingkai foto.

Terdapat cara yang agak sederhana untuk melekat bersama. Ini secara harfiah beberapa minit untuk membuat peranti sedemikian. Untuk bekerja, anda memerlukan kawasan persegi persegi papan serpai atau papan lapis tebal. Di kedua-dua belah bolt mengetuk diri dipasang. Perhatikan apabila memasang, bar yang berkaitan dengan satu sama lain hendaklah pada sudut 90 *. Untuk pemasangan yang tepat, gunakan persegi logam.

Seterusnya kami telah menyediakan dan menyebarkan pada butiran bingkai sudut, gam dengan gam dan tarik bersama dengan dua pengapit panjang. Apabila memampatkan, pastikan untuk memeriksa semua sudut bingkai dengan persegi. Foto menunjukkan bagaimana anda boleh menyemak ketepatan perhimpunan tersebut. Kertas "millimetrovka" diletakkan pada pad perlawanan, dan apabila memasang ia dilihat bagaimana butiran telah meningkat relatif kepada satu sama lain. Walau bagaimanapun, supaya anda boleh menggunakan peranti anda untuk masa yang lama, letakkan kertas di bawah penjuru, supaya gam tidak berpegang pada tapak tersebut.

Pilihan lain lebih seperti penjepit yang tersusun, walaupun pada kenyataannya ia juga dibuat sendiri. Di sini, empat sudut tujun individu digunakan. Semua empat sudut ditarik dari bahagian dalam oleh getah elastik, ketegangan tali atau tali. Dalam versi klasik, empat sudut ditarik bersama dengan satu bolt, dan sudut sudut dipasang pada empat rel pepenjuru.

Bagi produk tertentu ini, di sini masalahnya ialah untuk membuat sudut ini dengan rim. Pada pendapat saya, untuk membuat sejumlah kecil bingkai, kaedah yang disenaraikan dalam artikel ini agak sesuai. Terdapat kaedah lain, artikel itu adalah pengapit sendiri. Walaupun saya ulangi, pengapit sudut untuk memasang bingkai tuan terus dicipta, masing-masing mencari dirinya pilihan yang paling mudah.

Cara membuat bingkai dari pokok dengan tangan anda sendiri: penerangan langkah demi langkah dan cadangan

Kini, barang-barang dalaman yang dibuat oleh tangan sendiri sangat diperlukan. Terdapat banyak kedai menjual produk kategori ini. Produk buatan tangan kelihatan asli, penulis tidak hanya membayangkan imajinasi dan kemahiran, tetapi juga sekeping jiwa. Dan ia adalah menyenangkan untuk memiliki rumah bukan produk standard dari barangan pengguna, dan produk individu yang dalam satu salinan. Walau bagaimanapun, bagi produk tersebut perlu membayar jumlah yang kemas, kerana pengarang dinilai mahal. Ia akan menjadi lebih murah jika anda menunjukkan kreativiti, imaginasi dan merealisasikan wawasan anda tentang barang-barang isi rumah, contohnya: bingkai untuk gambar, lukisan, cermin yang diperbuat daripada kayu.

Sebelum anda mengambil apa-apa kerja, anda sentiasa perlu membuat pelan tindakan anggaran, menyediakan bahan dan objek yang anda mahu bingkai. Produk siap harus sesuai secara organik ke bahagian dalam bilik, sama ada pejabat atau apartmen kediaman. Bingkai tidak boleh gagal untuk menyesuaikan gaya gaya dalaman keseluruhan. Juga, bahan-bahan dari bingkai yang dibuat, sangat berbeza dalam tekstur, dalam kualiti, warna. Bingkai kayu yang sangat boleh menjadi gaya yang ketat, dan mungkin dengan ukiran terbuka yang cantik.

Walaupun rangka rata yang mudah diperbuat daripada kayu dilengkapi dengan elemen reka bentuk yang akan memberikan gaya khas dan keasliannya. Anda juga perlu memutuskan apa yang perlu diberi tumpuan dalam kerja. Jika perkara utama dalam projek itu adalah reka bentuk bingkai yang sudah siap, maka ia boleh dibeli di kedai, dan di rumah, ia boleh diubah menjadi karya. Jika objek kreativiti menjadi bingkai itu sendiri, maka lebih baik melakukannya sendiri.

Untuk membuat bingkai dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada kayu, kayu yang diperlukan dipilih. Pada dasarnya, anda perlu melihat gambar dan struktur pokok itu, kerana pada dasarnya, setiap baka adalah sesuai. Sekiranya bingkai dicat, maka yang paling mudah dipilih - pain atau spruce. Jika struktur pokok itu kelihatan dan produk itu kemudiannya ditutup dengan varnis atau noda, maka anda perlu mengambil kayu dengan corak asal. Nampak sangat kacang, abu, ceri, linden.

Bingkai yang indah untuk lukisan dengan tangan mereka sendiri diperbuat daripada kayu dicipta apabila mereka diukir (bunga, cerita atau perhiasan yang mudah). Untuk ukiran, kayu akan melembutkan, terutama jika pengukir adalah pemula. Profesional, sudah tentu, dan di papan kayu ek akan membuat corak, tetapi untuk pemula ia akan menjadi sukar, kerana kayu ek dianggap pokok yang sangat keras. Anda juga perlu membeli set pemotong saiz yang berbeza.

Satu lagi pilihan untuk membuat bingkai dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada kayu adalah produk kayu yang mudah, yang dihiasi di atas dengan bahan yang diperbaiki. Kini bingkai gambar fesyen, dihiasi dengan sesuatu yang luar biasa. Ini boleh menjadi kepingan kayu, pensil, cangkang, butang dan bahan pelemparan lain.

Membuat bingkai dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kayu

Sebelum membuat bingkai gambar kayu, anda perlu menyediakan bahan dan alat berikut:

 • Papan lapis atau papan serat;
 • slats kayu, alas atau baguette;
 • tangan gergaji atau gergaji;
 • najis;
 • stapler pembinaan;

 • gam PVA;
 • lacquer akrilik atau cat, berus;
 • noda (pilihan);
 • gelung plastik atau logam;
 • kuku atau skru;
 • tukul atau pemutar skru (sekiranya berlaku kecemasan - pemutar skru);
 • pengapit sudut;
 • kertas pasir.

Perancangan sesuatu untuk menggunting bingkai untuk gambar (anda boleh membuatnya dari pokok dengan tangan anda sendiri), menyediakan bahan yang diperlukan untuk ini. Anda boleh meletakkan pola yang diperlukan di meja terlebih dahulu untuk memahami bagaimana ia akan kelihatan.

Peringkat pertama mengukur saiz gambar dan dipotong dari papan lapis atau papan serat atau persegi panjang. Saiznya harus lebih daripada gambar untuk lebar selat kayu. Memohon gambar atau foto ke papan lapis, cat dengan pensil supaya apabila bekerja, jangan noda objek tersebut. Gambar kemudian boleh diketepikan sehingga akhir kerja.

Peringkat kedua dalam membuat bingkai dengan tangan mereka sendiri yang terbuat dari kayu akan memotong selat pada sudut 45 derajat. Ini memerlukan saw dan bangku. Kereta api atau sekeping kayu dimasukkan ke dalam bangku dan memotong garis. Kemudian kita ulangi prosedur dengan bar lain. Menggabungkan sudut dua keping kayu, anda perlu mendapatkan sudut yang betul 90 darjah. Sapukan sudut ini ke papan lapis dan tandakan panjang sisi lain. Selepas ini, pada markah yang ditandakan kami membuat potongan dua sudut lain. Bingkai yang dipasang dipasang pada papan lapis dan memeriksa saiznya. Jika semuanya jelas datang bersama, anda boleh meneruskan ke peringkat seterusnya.

Hujung bilah, dipotong pada 45 darjah, dihiasi dengan gam PVA dan diketatkan ketat dengan pengapit bersudut, ditinggalkan sendirian sehingga ikatan lengkap (kira-kira 2 jam). Selepas itu, untuk mengikat yang terbaik, sertai sudut rel dengan staples, menggunakan stapler pembinaan.

Langkah terakhir dalam membuat bingkai adalah untuk mengikat kepingan bersama. Ada nuansa kecil. Jika anda membetulkan gambar atau gambar selama-lamanya, maka ia boleh terpaku pada papan lapis. Kemudian segala-galanya lebih mudah. Bingkai siap anda hanya perlu untuk pakai kuku papan lapis atau skru dengan skru kecil. Sekiranya foto itu palsu, anda perlu bekerja keras.

Agar foto itu dimasukkan secara bebas ke dalam bingkai, adalah perlu untuk meninggalkan jurang antara bingkai dan foto. Dalam bingkai pembelian, bilah kayu dimesin pada mesin penggilingan dan langkah dibuat untuk penyisipan. Di rumah, tidak semua orang mempunyai penghala, jadi anda perlu melakukannya secara berbeza. Antara bingkai dan papan lapis membuat lapisan tambahan, contohnya dari kadbod tebal. Potong dengan saiz jalur yang sepadan dengan lebar bingkai, dan terpaku di sepanjang perimeter papan lapis pada tiga sisi. Anda tidak perlu melakukan ini dari atas. Dalam slot itu, gambar atau gambar akan dimasukkan.

Kemudian pasir permukaan dan tutup dengan lapisan varnis atau cat. Selepas pengeringan, ulangi prosedur pembersihan dan tutup dengan satu lagi lapisan. Izinkan keringkan. Lakuer akrilik kering dengan cepat dan hampir tidak mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan.

Bingkai untuk gambar dibuat dengan tangan dari pokok untuk seketika. Ia tetap hanya untuk memasang lubang dan menggantungnya di dinding. Satu-satunya perkara yang anda boleh memberi nasihat adalah untuk melaminkan foto supaya anda boleh secara berkala menghapuskan habuk tanpa merosakkan gambar itu sendiri.

Anda boleh membuat bingkai dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada kayu dan logam, baguettes dan plastik, papan skirting poliuretana dan ranting mudah. Kini ada pendekatan yang bebas untuk memilih bahan yang dapat anda perolehi penerbangan fantasi. Bingkai ini diketatkan secara kasar oleh kuku besar, disambungkan dari saiz rawak cawangan, dibakar oleh blowtorch, dikupas dengan berus tegar. Setiap orang mempunyai pendekatannya sendiri. Sesiapa yang menganggap sesuatu, dan merangkumi pekerjaannya. Pada zaman kita, terdapat begitu banyak bahan dan contoh yang berbeza dari pereka lain yang anda boleh, dengan melihat foto, memilih yang tepat untuk diri sendiri.

Bingkai pereka untuk cermin

Anda boleh membuat bingkai bukan sahaja dari rak atau bar. Mari kita pertimbangkan beberapa varian bingkai luar biasa. Sebagai contoh, bagaimana untuk membuat bingkai untuk cermin kayu dengan tangan anda sendiri, menggunakan ranting kecil? Ambil papan lapis ini dan potong angka itu, beberapa sentimeter lebih besar daripada diameter cermin.

Jika, sebagai contoh, ia adalah bulat, kemudian bulatan yang lebih besar ditarik, dan lain-lain. Kemudian cermin itu sendiri terpaku pada kuku cecair ke tengah bulatan papan lapis. Di tepi terdapat jalur kayu lapis, yang akan kami dekorasi. Untuk melakukan ini, ambil gam untuk pokok itu dan pada gilirannya setiap ranting tersebar dengan gam dan letakkan di hujung bulatan di tengah. Kerja ini adalah teliti dan panjang, tetapi ternyata perkara yang benar-benar asli.

Mari lihat satu lagi contoh bingkai foto asal. Dengan tangannya, semua orang boleh membuatnya dari pokoknya. Di atas papan lapis, foto tersekat dan beberapa sentimeter margin ditinggalkan ke tepi untuk bingkai bingkai. Sprigs satu atau panjang yang berbeza dikumpulkan, dikeringkan dengan baik dan dirawat dengan antiseptik.

Selepas itu, anda boleh melindungi mereka dengan lakuer akrilik, dan anda boleh meninggalkannya tidak disentuh. Mengambil ikatan yang indah, empat rasuk diperbuat daripada jumlah cawangan yang sama. Bungkusannya tersambung rapat. Hasilnya adalah bingkai ranting, yang kemudian terpaku pada bahagian bebas papan lapis.

Ciptakan versi anda sendiri, buat, cari, cuba, dan semuanya akan berubah! Semoga berjaya!

Idea yang tidak biasa untuk hiasan bingkai foto dengan tangan anda sendiri

Gambar-gambar adalah repositori pelbagai momen. Mereka menjaga kehidupannya. Itulah sebabnya, selalu, walaupun dalam era teknologi digital, orang meletakkan meja, letakkan pada dinding foto yang berkaitan dengan peristiwa ini atau itu, atau orang. Saya tidak mahu menyimpulkan kenangan sayang hati saya dalam bingkai template. Oleh itu, hiasan bingkai foto selalu, adalah dan akan menjadi permintaan. Menghias bingkai dengan tangan mereka sendiri boleh dilakukan dengan hampir semua orang, ia menarik, membuatkan anda berasa seperti pencipta sebenar.

Untuk asas kerja, anda boleh mengambil bingkai beli murah atau memotong diri dari kadbod.

 • Cara pertama untuk menghiasi bingkai foto ialah memohon sesuatu untuknya. Dan "sesuatu" ini adalah laut yang tidak berkesudahan;
 • oleleit dalam gaya decoupage;
 • pencelupan asli menggunakan pelbagai teknik;

 • Bingkai boleh dijahit dari bahan lembut;
 • mengetatkan dengan kain rajutan;
 • Untuk menghiasi dengan kain;
 • indah dibalut dengan rentetan, pelbagai benang, tocang, renda;
 • membuat ranting kayu;
 • ia juga boleh dibakar (dari adunan salut).

Senarai ini boleh diteruskan selama-lamanya, terhad hanya dengan had fantasi yang diberikan kepada anda.

Melekat pada bingkai yang anda boleh sangat, semuanya ditentukan oleh rasa dan imaginasi tuan.

Bingkai asal untuk gambar, dihiasi dengan butang, akan kelihatan terutamanya, jika anda memilihnya dalam warna yang sama. Walau bagaimanapun, ini bukan keadaan wajib. Konsistensi warna yang diperlukan boleh didapati dengan cat akrilik. Sebagai contoh, butang yang ditutup dengan cat emas, akan berubah tanpa diketahui oleh peluang bertuah yang tidak mempunyai masa untuk masuk ke bingkai foto bin lama.

Lama kelamaan, perkara-perkara seperti itu banyak terkumpul di setiap wanita. Semua ini boleh menjadi koleksi bahan unik untuk menghiasi tangan anda dengan bingkai yang elegan dengan foto kegemaran anda, ia patut dilampirkan kepada lukisan, perhiasan yang telah dirancang terlebih dahulu.

Nasihat: anda boleh menggunakan bros, manik, manik, mutiara, gelas yang menarik, serpihan hidangan yang patah, unsur mozek.

Dekorasi yang dieksekusi dengan menarik bingkai dalam gaya semulajadi sentiasa menarik perhatian. Lagipun, kita semua adalah anak-anak alam.

Kacang kopi, lentil, acorns

Semuanya boleh bertindak dan membuat komposisi unik.

Biji kopi berguna untuk anda bukan sahaja untuk membuat minuman yang menyegarkan, tetapi ia adalah bahan yang sangat baik untuk menghias dengan bingkai foto tangan anda sendiri: mereka mempunyai bau yang indah, tekstur asli, warna mulia, mereka tidak merosot. Banyak masa tidak akan berfungsi sama ada: ia tidak terlalu sukar dengan pistol gam atau gam PVA untuk padat dengan biji kopi dengan bingkai foto standard, yang dengan guaman baru dijamin menjadi aksesori utama pedalaman.

Ini boleh dilakukan dengan menggantikan biji kopi dengan lentil, biji labu, acorns, stoppers dan hanya penyepit.

Pengrajin kreatif tidak mengabaikan konvensional pain: mereka memisahkan setiap skala dengan tang dan lem bingkai. Buruh yang intensif, tentu saja, kes itu, tetapi yang bernilai - ternyata sangat baik. Kerja ini boleh dipernis.

Tip: untuk membuat bingkai yang dibuat dengan tangan anda sendiri wangi, beli bintang bintang bintang dan badyan dan dapatkan tempatnya dalam hiasan umum.

Ini adalah salah satu bahan bersyukur untuk menghias tangan anda sendiri dengan rangka kerja fotografi. Untuk pendaftaran, kerang pelbagai bentuk dan saiz diperlukan. Sebagai tambahan kepada kerang, inlay adalah sesuai untuk menggunakan kaca yang menarik, kerikil laut dan penemuan lain yang dibuat di laut atau tepi sungai.

Dalam rangka mewujudkan kerangka eksklusif dengan tangan anda sendiri, anda boleh pergi ke kertas, yang dalam senario biasa terancam oleh nasib sampah sedih. Bingkai yang sangat asli untuk gambar, dihiasi dengan tiub kertas yang telah melayani surat khabar dan majalah perniagaan mereka.

Mereka boleh menjadi pendek (akhir terpaku), dan bujur - kita gunakan dalam kedudukan mendatar.

Satu lagi idea hiasan: kulit kayu birch - pemandangan semula jadi bahan-bahan semulajadi. Potong kayu birch menjadi lima jalur. Empat akan menjadi bingkai sebenar, kelima dapat dijadikan pendirian.

Anda boleh menukar bingkai foto konvensional ke dalam bingkai reka bentuk dengan menggunakan doh asin. Setiap orang mempunyai idea sendiri: seseorang akan menghiasinya dengan bunga, dan nama seseorang anak yang digambarkan dalam gambar itu buta. Tetapi pertama-tama anda perlu membuat doh ini: campuran dari segelas garam, dua gelas tepung dan air. Setelah mencapai konsistensi plastik, mulailah mengukir elemen hiasan yang direka tepat di sudut bingkai foto - maka doh akan mengambil bentuk yang diinginkan di pangkalan, dan ia boleh terpaku ke tempat yang betul tanpa masalah. Selama 20 minit, letakkan di dalam ketuhar. Sejuk, gam ke bingkai dan mula cat dengan mana-mana warna. Anda juga boleh mengehadkan satu tin aerosol. Peringkat terakhir adalah untuk varnis (lebih baik membuat dua lapisan) dan pengeringan.

Sekiranya keluarga mempunyai anak perempuan, jumlah rambut hiasan dan tali getah tumbuh dengan pesat. Perhiasan yang indah, dihiasi, sebagai contoh, dengan bunga, dengan penjelmaan idea ini dapat memperoleh kehidupan yang kedua. Potong bunga dari gusi membosankan. Yang lebih besar, tampal di sudut atas bingkai, di bawah tempat salinan yang lebih kecil.

Akibatnya, kasino bunga sebenar akan muncul. Anda boleh gam hanya bunga di bahagian atas, meninggalkan bahagian bawah bingkai yang tidak disentuh. Selepas menyelesaikan proses ini, letakkan kerja selama beberapa jam di bawah beban. Apabila bunga berwarna putih, bahagian bingkai yang bebas daripada hiasan harus ditutup dengan cat perak, dan anda juga boleh hijau jika ia menyebabkan persatuan dengan penjelasan musim bunga.

Bagi lelaki, tentu saja, anda memerlukan gaya reka bentuk yang berbeza. Bagaimanakah anda suka menghias bingkai foto di bilik lelaki dengan kereta mainan, sebaiknya satu siri? Seorang pemilik kecil pasti akan menghargai pemulihan tersebut.

Sebelum memulakan kerja, sediakan:

 • bingkai (tidak semestinya baru, anda hanya boleh bosan);
 • sekeping kertas pasir;
 • Gam (jika tidak ada decoupage, cairkan gam PVA dengan jumlah air yang sama);
 • berus;
 • serbet dekontaminasi, kad.

Selepas ini, teruskan proses decoupage:

 • Bingkai foto lama adalah pra-pasir. Yang baru, jika ia tidak laku, tidak perlu diproses.
 • Mula-mula anda perlu memotong kawasan yang diperlukan dari serbet atau kad, setelah sebelumnya mengukur bingkai itu sendiri, tanpa melupakan margin yang diperlukan untuk memproses tepi.
 • Berus (anda boleh span) berhati-hati memohon gam di bahagian hadapan bingkai. Kemudian letakkan imej yang disediakan di tempat yang betul dan lancar, pastikan semua gelembung udara keluar dari bahagian bawah serpihan yang terpaku. Lakukan ini, bermula dari pusat, secara beransur-ansur bergerak ke tepi.
 • Kemudian secara literal selama dua minit anda perlu meletakkan bingkai di bawah sesuatu yang berat, sebagai contoh, di bawah sebuah buku besar-besaran.
 • Untuk mengeluarkan lebihan kepingan kertas tisu, gunakan fail kuku di tepi bingkai foto (sudut tekanan hendaklah 45). Dengan cara yang sama, keluarkan sisa makanan dari bahagian tengah.
 • Akhirnya, sapukan lapisan lem lain dan letakkan kerangka untuk kering.

Pelbagai jenis serbuk decoupage akan membolehkan anda memilih cara melaksanakan idea dan membuat kerja yang unik.

Satu lagi pilihan untuk bingkai foto decoupage

Tambah cat dan varnis kepada set bahan sebelumnya.

 • Semua permukaan kayu dari bingkai diasaskan dalam beberapa lapisan, dengan setiap pengeringan, cat akrilik putih.
 • Dari serbuk reboup, anda perlu memotong kontur imej yang anda suka. Lakukan ini dengan mudah - bahan tidak stabil mudah rosak.
 • Pisahkan lapisan kertas di mana serbet dibuat, meninggalkan bahagian atas, dengan corak yang diperlukan untuk kerja selanjutnya.
 • Sapukan gam pada bingkai, letakkan lukisan yang disediakan. Berus dengan pergerakan melicinkan gam, berjalan melalui imej. Begitu juga dengan semua serpihan yang lain, yang memutuskan untuk menghiasi bingkai.
 • Campurkan warna ke warna yang dikehendaki dan tingkatkan warna komposisi. Jangan lupa bahawa anda perlu membetulkan semua sisi.
 • Untuk membetulkan keputusan, gunakan beberapa lapisan varnis yang jelas.
 • Sebagai bingkai untuk gambar, orang yang menghargai keasliannya boleh menjadi roda basikal yang telah berkhidmat dengan umurnya: memilih gambar tema yang sama, berfikir melalui plot, memasukkan foto antara jari-jari atau memperbaiki pakaian - hiasan asal sedia.
 • Tidak perlu meneka bagaimana peminat memburu potret yang dibentangkan kepadanya dalam bingkai kartrij menembak akan bertindak balas. Sudah tentu, dengan rasa terima kasih yang ikhlas.
 • Pilihan untuk pemancing: pasangkan cangkuk atau kurungan ke batang pancing, gunakan rentetan atau tali tebal dengan knot laut asal untuk menggantung bingkai dengan foto pada mereka, tambah beberapa pelampung.
 • Malah balang kaca biasa boleh menjadi bingkai kreatif untuk fotografi: sesuai dengan saiz gambar yang sesuai ke dalam bekas yang dipilih, kosongkan ruang di dalamnya dengan pasir, kerang, starfish, garland LED atau rombongan lain yang dekat dengan gambar subjek.

Tidak mungkin untuk menggambarkan semua cara menghias dengan tangan anda sendiri. Rangka bingkai tidak mungkin: setiap hari para pencinta jenis kerja tenunan demokratik diisi semula, idea-idea baru dilahirkan, yang kemudian menjadi insentif untuk zadumok selanjutnya. Proses kreativiti tidak pernah berhenti.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 36