Bolehkah saya melekat batu buatan pada kertas dinding

Batu hiasan untuk kertas dinding di lorong: boleh saya gam: foto kemasan dan kombinasi

Batu hiasan untuk kertas dinding

Pada zaman kita, sering cukup apabila menghias bahagian dalaman pangsapuri mula menggunakan bahan kemasan gabungan. Salah satu pilihan yang paling biasa, terutamanya untuk lorong, adalah batu hiasan. Terima kasih kepada beberapa kelebihan, ia menjadi lebih popular, baik di kalangan pembeli biasa, dan di kalangan wakil syarikat yang terlibat dalam finishing interior pangsapuri. Jadi, batu hiasan dengan kertas dinding kertas dinding di lorong: adakah mungkin untuk menggemukkan bahan-bahan tersebut dalam kombinasi antara satu sama lain? Apakah kelebihan utama menggunakan kombinasi tersebut? Mari cuba memahami lebih terperinci.

Baik untuk tahu! Bahan ini merujuk kepada alam sekitar dan selamat untuk kesihatan penduduk. Ia dibezakan oleh rintangan yang tinggi terhadap pengaruh acuan, kulat, dan juga tidak terjejas oleh proses penguraian dan kakisan.

Jadi, mari kita pertimbangkan di mana bilik apartmen atau kotej negara boleh menggunakan jenis hiasan dalaman yang serupa.

Dalam kebanyakan kes, ia digunakan untuk menyelesaikan kompleks seperti tempat-tempat seperti:

Harus diingat bahawa untuk hiasan bilik boleh digunakan sebagai hiasan serentak lorong dengan kertas dinding dan batu hiasan (gabungan bahan-bahan ini), dan penggunaan kedua sebagai bahan utama. Dalam banyak cara, keputusan untuk memilih pilihan untuk reka bentuk dalaman adalah cerminan keutamaan estetik pemilik apartmen. Jangan lupa bahawa sebagai tambahan kepada dinding, batu tiruan, serta pelbagai jenisnya boleh digunakan bukan sahaja untuk susunan dinding dan partisi dalaman, tetapi juga untuk dekorasi siling, terutamanya dalam kes-kes di mana perlu untuk memilih warna yang sesuai untuk para sahabat untuk pedalaman bilik.

Oleh itu, sekarang mari kita lihat lebih terperinci tentang apa jenis batu hiasan di pasaran bahan pembinaan dan penamat di Rusia dan negara-negara CIS. Secara umum, jika kita bercakap mengenai asal bahan mentah yang digunakan dalam pengeluaran, kita boleh membezakan dua kumpulan utama batu untuk menghadapi interior:

 1. Asal buatan.
 2. Asli, yang dilombong di tempat yang sesuai.

Mari kita pertimbangkan setiap jenis ini dengan lebih terperinci.

Untuk bahan semula jadi boleh dikaitkan dengan jenis seperti:

 • Granit. Batu mahal yang akan sesuai dengan bahagian dalaman klasik.
 • Batu pasir. Sebagai tambahan kepada pemasangan yang agak mudah, yang boleh dilakukan secara bebas dengan tangan mereka sendiri, ia berbeza dalam pelbagai pilihan warna. Jadi, anda boleh memilih dari warna berikut: coklat, merah dan hijau.
 • Batu kapur. Bahan ini dikenali dengan kemudahan pemprosesan dan tekstur yang menarik.
 • Marmar. Kelebihan utamanya adalah penampilan yang cantik dan kaya, yang sesuai untuk penamat dalaman dalaman yang mahal dan bergaya.

Sama seperti itu, sebahagian besar batu alam dibezakan dengan harga yang agak tinggi. Termasuk dan atas sebab ini untuk menemui mereka apabila menghias bahagian dalaman lorong-lorong di apartmen itu agak jarang berlaku. Di samping itu, bagi bahan-bahan tersebut, sebagai peraturan, berat badan yang agak besar adalah ciri, yang membuat pemasangannya lebih bermasalah, berbanding dengan analog tiruan cahaya. Di samping itu, tidak semua partition akan dapat menahan jisim yang tinggi itu.

Menjadi yang mungkin, ini cantik, tetapi pada masa yang sama, bahan yang cukup mahal dan besar-besaran, ada alternatif yang hebat: batu hiasan buatan pelbagai jenis.

Ia mempunyai beberapa kelebihan yang ketara:

 • Dengan beratnya, ia adalah 50-100% lebih rendah daripada analog semula jadi.
 • Hampir mereka tidak kelihatan lebih rendah.
 • Ia berbeza dengan harga yang lebih berpatutan.
 • Mempunyai kekuatan tinggi.

Jika kita bercakap tentang bahan yang paling biasa berdasarkan batu yang dihasilkan, ia adalah, pertama sekali, gipsum dan simen. Bagi jubin yang diperbuat daripada simen, ia dapat bertahan dengan kelembapan yang tinggi, yang memungkinkan ia digunakan secara meluas dalam ruang apartmen seperti dapur, ruang makan, bilik mandi, dan lain-lain.

Sebaliknya, jika kita bercakap tentang batu hiasan yang dibuat berdasarkan gipsum, maka ia mempunyai kedua-dua buah tambah dan beberapa minus. Jadi, walaupun penampilan yang sangat menarik, serta pelbagai konfigurasi, kemasan dalaman semacam ini dicirikan oleh daya tahan yang rendah terhadap kelembapan yang tinggi di dalam bilik. Itulah sebabnya tempat terbaik untuk kegunaannya adalah ruang tamu, dewan masuk (koridor), bilik tidur.

Dengan cara ini, salah satu tugas yang dibuat sebelum batu buatan kualitatif dan menarik adalah tiruan dari pelbagai bahan, terutama dari asal usul. Ia adalah pendekatan yang memungkinkan untuk mencipta pelbagai gaya apabila menghias dalaman, dan juga membolehkan anda menggabungkan batu dengan kertas dinding, memperluaskan kemungkinan untuk pelbagai kombinasi. Antara pilihan yang paling popular untuk meniru, hari ini kita boleh membezakan yang berikut:

 1. Bata. Dengan bantuannya, anda boleh membuat penambahan kepada pelbagai jenis pedalaman, dari ketat dan klasik, hingga ultramodern, berteknologi tinggi, dan loteng. Biasanya, ia digunakan di balkoni, serta di lorong, kadang-kadang - di dapur.
 2. Syal buatan. Membantu mencipta gaya yang unik di pedalaman. Oleh kerana permohonannya adalah mungkin untuk membuat permukaan tunggal, yang memberikan kesan monolitik.

Baru-baru ini, keputusan untuk menempelkan batu hiasan pada kertas dinding telah menjadi sangat popular. Untuk gam ia tidak begitu sukar. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang tidak perlu mengalami kerja finishing dalaman di sebuah apartmen atau rumah negara. Ada juga yang tertanya-tanya sama ada ia mungkin untuk menggosok batu hiasan pada kertas dinding.

Jadi, mari kita pertimbangkan apa yang berlaku dalam hal memohon batu hiasan untuk pelbagai jenis kertas dinding, dalam keadaan tertentu. Pilih yang paling biasa di antara mereka:

 1. Vinyl, bukan tenunan dan kertas dinding lain yang tergolong dalam kelas "berat". Untuk melekatkan batu tiruan pada kertas dinding semacam itu tidak begitu mustahak, kerana sambungannya tidak akan kuat. Di samping itu, kertas dinding jenis ini agak berat.
 2. Kertas kertas dinding (lapisan tunggal dan dua). Kelemahannya ialah apabila merapatkan kanvas batu buatan seperti itu, ternyata permukaan kertas itu menjadi lebih macerated dan menjadi tidak dapat digunakan.

Seperti yang kita lihat, dalam kedua-dua kes, terdapat kesulitan tertentu. Walau bagaimanapun, walaupun dalam kes sedemikian adalah mungkin untuk mencari penyelesaian yang rasional yang wajar yang membolehkan mencari jalan keluar dari keadaan. Bagaimana cara menampal batu hiasan pada kertas dinding, atau mencari alternatif lain - hanya di bawah.

Jadi, mari kita lihat beberapa pilihan lain untuk mengedit.

Panel hiasan terpaku dahulu

Anda boleh meletakkan batu pada mulanya, dan tepat - walaupun sebelum kertas dinding disisipkan. Dalam kes ini, anda perlu ingat bahawa jubin yang berada di pinggir dan, dengan itu, adalah jenis sentuhan hubungan dengan kertas dinding, dan tidak perlu gam. Dengan kata lain, langkah seterusnya adalah untuk melekat kertas dinding. Pada masa yang sama, sebahagian daripada mereka sepatutnya betul-betul ke kawasan-kawasan yang bersempadan dengan batu itu. Dan hanya selepas itu batu terakhir dibuat, dan jubin hiasan (baris yang melampau, yang kami tidak ditampal pada awalnya) terpaku pada kertas dinding.

Perhatian sila! Sekiranya bekerja dengan kertas dinding cecair, arahan ini tidak akan membantu anda, kerana dengan strukturnya, serta dengan teknologi pemasangan, kertas dinding cecair lebih dekat dengan plester, bukannya kertas biasa, tekstil atau lembaran vinil.

Arahan ringkas kelihatan seperti ini:

 1. Mengeluarkan lapisan lama kertas dinding, sambil membersihkan permukaan dinding dari habuk, kotoran dan serpihan.
 2. Kemudian mengikuti tahap pemprosesan dinding menggunakan primer. Ini bukan sahaja akan meningkatkan lekatan, tetapi akan meminimumkan risiko acuan dan kulat.
 3. Mulailah menempelkan batu, dengan ketat mengikuti arahan yang dilampirkan pada pakej, menggunakan gam yang diperlukan (penampilannya bergantung kepada pelbagai bahan mentah dari mana panel dibuat), dan juga dengan ketat mengikuti perintah pemasangan.
 4. Dalam kes ini, berhati-hati dan biarkan baris panel yang melampau untuk beberapa ketika. Anda perlu melekatkannya sedikit kemudian. Jika ada keperluan seperti itu, anda boleh menggunakan pengisar, memotong bahagian panel.
 5. Sekarang anda boleh gam kertas dinding. Anda boleh membaca tentang bagaimana ini dilakukan di bahagian yang sesuai di laman web kami. Pakaian dilekatkan di sepanjang dinding, dengan beberapa milimeter pendekatan (maksimum, sehingga 5) di bahagian kiri, yang masih bebas dari batu.
 6. Sekarang ia tetap untuk menyisipkan baris terakhir panel hiasan, bertindih tepi kertas dinding (2-5 mm.).

Bagaimanapun, ada cara lain. Keterangan ringkasnya: Pertama sekali, anda tampal kertas dinding, lebih-lebih lagi, lem mereka di seluruh bilik, seperti biasa. Selepas itu, anda menentukan kawasan di mana jubin itu akan diletakkan kemudian, dan potong dengan pisau atau pisau tajam. Permukaan dinding mesti disediakan. Dan selepas itu, batu hiasan didirikan di atas dinding. Di samping itu, pilihan ini sesuai untuk kes-kes tersebut apabila kertas dinding telah disisipkan.

Mari lihat cara melakukannya dengan betul:

 1. Gunakan pensil, tahap pembinaan dan ketebalan bob dan plot susun atur panel.
 2. Menggunakan pisau tajam, potong tempat di mana panel akan ditempatkan, meninggalkan 2-5 mm. untuk gluing lapped (kelebihan batu-batu harus sedikit "pergi" ke kertas dinding).
 3. Sediakan gam tersebut. Selepas itu, anda boleh meletakkan panel batu di dinding.

Perhatian sila! Selepas anda selesai memasang panel buatan atau semulajadi di lorong (koridor) atau di tempat lain di apartmen, adalah wajar untuk memprosesnya menggunakan varnis tanpa warna khas yang mempunyai sifat perlindungan.

Jangan ketinggalan yang menarik:

Oleh itu, sebagai akhir, anda boleh mengatakan bahawa jika anda ingin menempelkan batu hiasan di atas kertas dinding, anda boleh melakukannya dengan selamat. Walau bagaimanapun, semasa kerja yang perlu untuk mengikut arahan tertentu, kerana, jika tidak, sebahagian daripada dinding itu boleh menjadi rosak oleh pendedahan kepada komposisi pelekat, atau sambungan yang kuat dan boleh dipercayai. Pembaikan yang berjaya!

2018 Mudah. Perhatian sila! Maklumat yang diterbitkan di portal adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Pastikan untuk berunding dengan juruteknik yang berkelayakan. Semua hak cipta dimiliki oleh pemegang hak mereka

Bolehkah saya melekat batu hiasan pada kertas dinding?

Semakin banyak, apabila hiasan dalaman di pereka premis menggunakan penggunaan gabungan bahan penamat yang berbeza. Batu hiasan, yang baru-baru ini menjadi sangat popular kerana ciri-cirinya, digunakan sebagai salah satu bahan gabungan. Tetapi ramai yang tidak tahu sama ada mungkin untuk gam batu hiasan pada kertas dinding, bagaimana untuk memilih kombinasi sah sahabat? Mari kita lihat lebih dekat isu-isu ini.

Permohonan batu hiasan

Perhatikan bahawa batu hiasan digunakan di kawasan pedalaman untuk pelbagai tujuan. Dan pembungkusannya sebagai bahan pendamping digunakan dalam kombinasi mana-mana, bergantung pada kehendak pemilik.

Penting! Mereka menamatkan bukan sahaja dinding, tetapi juga siling. Sudah tentu, kita bercakap tentang hiasan berpecah permukaan untuk memberi gambaran yang lebih lengkap.

Kelebihan batu menambah popularitinya:

 • rintangan kepada jamur dan acuan;
 • memakai rintangan;
 • rintangan kepada kesan fizikal;
 • keserasian ekologi;
 • keserasian dengan jenis bahan lain.

Penting! Setakat ini, hiasan batu sangat diperlukan dengan pereka, kerana ia boleh digunakan walaupun di bilik kanak-kanak.

Varieti biasa

Memandangkan ciri-ciri bahan penamat dan menjawab persoalan bagaimana untuk melekatkan batu hiasan pada kertas dinding, perlu diingatkan bahawa terdapat beberapa jenis. Mereka diklasifikasikan mengikut asal bahan, di mana sifat dasar bergantung. Jadi, batu itu boleh menjadi semula jadi dan tiruan. Mari kita perhatikan ciri masing-masing dengan lebih terperinci.

Dalam kebanyakan kes, jubin hiasan dibuat berdasarkan bahan mentah semen atau gipsum. Untuk mana-mana kelebihan berikut adalah tipikal:

 • kos rendah;
 • berat ringan;
 • memakai rintangan;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • penampilan.

Penting! Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa jubin gipsum takut kelembapan dan tidak sesuai untuk bilik penamat dengan kelembapan yang tinggi. Bahan dalam komposisi semen itu tidak mempunyai kelemahan dan sesuai digunakan di mana-mana premis.

Contoh biasa untuk salinan:

Penting! Oleh kerana variasi warna, bentuk dan struktur yang berbeza, hiasan batu membolehkan pereka untuk memilih gabungan yang tepat untuk gaya dalaman apa pun. Sebagai rakan jubin gipsum, anda boleh menggunakan apa-apa bahan, tetapi tuan-tuan tidak datang dengan apa-apa yang lebih baik daripada bagaimana untuk melukis batu tiruan pada apa-apa jenis kertas dinding.

Jenis kemasan ini berbeza dari sebelumnya, di atas semua, kos bahan yang tinggi itu sendiri dan kerja pemasangan. Di samping itu, batu semulajadi mempunyai berat yang baik, tidak seperti jubin gipsum, yang mempersulit pengangkutannya.

Terdapat beberapa bahan untuk kemasan asal semula jadi:

Penting! Jenis pertama batu mempunyai berat yang lebih ringan, yang memudahkan pemasangan. Granit dan marmar adalah penamat mahal dan berat untuk digunakan paling kerap dalam gaya klasik pedalaman.

Bolehkah saya melekat batu hiasan pada kertas dinding?

Perlu diingat bahawa bahan semula jadi tidak boleh digunakan untuk mengeluarkan dinding papan gipsum kerana berat badannya yang tinggi, tidak seperti bahan tiruan.

Penting! Pakar berpendapat bahawa struktur plasterboard gypsum yang dibina oleh standard pembinaan dapat bertahan hingga 50 kg pelebaran setiap 1 meter persegi M. Untuk ini, ia dikehendaki mengukuhkan struktur dengan mengukuhkan jaringan.

Adapun soalan itu sendiri, adakah mungkin untuk melukis batu buatan pada kertas dinding, maka tuan-tuan tidak menasihati melakukan ini:

 • Adalah disyorkan untuk mengeluarkan beberapa kertas dinding dari permukaan di mana jubin hiasan akan terpaku sebelum memulakan kerja. Untuk melakukan ini, gunakan pisau pembinaan untuk membuang semua lapisan kertas dinding di kawasan yang diperlukan dan basuh sepenuhnya dengan gam dengan air.
 • Permukaan harus rata, yang boleh dicapai dengan menggunakan lapisan tambahan plester, kering dan bersih. Tambahan pula, menggunakan sealant atau "kuku cair", adalah mungkin untuk memohon jubin batu di tapak dinding yang diperlukan.
 • Pada penghujung pemasangan gipsum ubin, ia harus ditutup dengan penahan air atau cat akrilik. Ini akan melindungi penamat daripada kegagalan pramatang dan mengekalkan penampilan cantik.

Penting! Batu hiasan harus ditapis pada dinding tidak lebih daripada 2 cm.

Gabungan kertas dinding dan batu di pedalaman

Setelah menjawab soalan sama ada ia mungkin untuk menggosok gipsum ubin pada kertas dinding, mari kita pertimbangkan gabungan kemungkinan wallpaper dan batu trim. Setakat ini, penerimaan ini adalah salah satu yang paling biasa dalam reka bentuk premis. Biasanya, penamat dipilih untuk warna dinding di dalam bilik, supaya kelihatan harmoni di kawasan pedalaman.

Terdapat beberapa peraturan reka bentuk untuk memilih warna bahan:

 • Di dinding gelap - teduh cahaya, dan pada cahaya - sebaliknya, gelap.
 • Untuk bilik dengan perapian, pilih batu untuk pelapisannya.
 • Potongan batu kelihatan cantik di sebelah objek kayu dan kaca, contohnya, partisi.
 • Dinding plesteran tanpa penutup boleh dihiasi dengan tiruan batu bata yang gelap atau terang.
 • Penampilan batu yang bergaya dan cantik juga di dinding dapur dan lorong.

Dalam penciptaan kertas dinding batu dengan tangan mereka sendiri tidak ada batasan ketat. Anda boleh merangkumi sebarang imaginasi untuk menghiasi bahagian dalam premis, berdasarkan keutamaan mereka. Oleh itu, buat dan nikmati proses peletakan dan hasilnya!

Batu hiasan dan kertas dinding

Hari ini, semakin, apabila menghias bahagian dalaman bilik-bilik yang berbeza di sebuah apartmen, kombinasi ini atau bahan-bahan lain digunakan. Batu hiasan, yang digunakan untuk menghiasi dinding di lorong - ini adalah contoh yang sangat menggambarkan.

Populariti yang luas bahan ini telah menjadi mungkin disebabkan oleh banyak kelebihan yang diucapkan olehnya. Ia adalah kebetulan bahawa pelanggan tidak hanya pelanggan swasta yang membuat pembaikan di rumah, tetapi juga wakil-wakil syarikat-syarikat reka bentuk profesional serta syarikat-syarikat yang terlibat dalam kemasan dan kelengkapan premis tujuan kediaman, perdagangan dan pentadbiran. Bolehkah saya melekatkan batu hiasan pada kertas dinding dan bagaimanakah gabungan yang betul jenis hiasan ini dilakukan? Bagaimana sebenarnya manfaat liputan tersebut? Jawapan kepada soalan-soalan ini, serta maklumat lebih terperinci tentang batu hiasan dan kertas dinding - dalam bahan hari ini kita.

Ia harus dikatakan bahawa skop batu hiasan di pedalaman premis untuk pelbagai tujuan agak luas. Letakkan hiasan batu, khususnya, sebagai tambahan kepada bahan lain, terdapat banyak tempat. Berikut adalah senarai ringkas bilik dan premis:

Bergantung kepada apa yang lebih menyerupai pembeli / pelanggan, pilihan yang berbeza untuk menghiasi bahagian dalam lorong dan bilik lain dengan batu boleh digunakan:

 1. Sebagai bahan penamat utama.
 2. Sebagai salah satu pelapis tambahan apabila menggabungkan pelbagai jenis kemasan.

Di samping itu, sebagai tambahan kepada hiasan dinding, batu buatan mempunyai peluang lain untuk digunakan di pedalaman bilik. Ia mengenai kemasan siling, biasanya sebahagiannya. Ia digunakan sebagai langkah tambahan untuk memberi ruang kelihatan lebih tamat. Sudah tentu, sukar untuk membayangkan bahawa siling bilik itu selesai dengan penggunaan hiasan batu. Walau bagaimanapun, jika kita bercakap mengenai penggunaan yang terfragmentasi, maka ia dibenarkan sepenuhnya.

Perhatian sila! Jangan lupa bahawa bahan-bahan yang berbeza mesti berjaya digabungkan, termasuk warna.

Hampir semua orang tahu bahawa bangunan batu tidak mengalami acuan atau cendawan, tidak seperti beberapa lain-lain jenis lapisan hiasan, dan tidak takut hakisan dan kerosakan mekanikal. Selain itu, bahan ini, yang boleh digunakan sebagai sahabat untuk kemasan dinding dalaman dan sekatan, juga dicirikan dalam bahawa ia mampu untuk menyediakan tahap tertinggi keselamatan alam sekitar. Ini memungkinkan untuk meletakkan apa-apa bahan di mana-mana ruang tamu, kerana ia adalah benar-benar selamat untuk kesihatan manusia: kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak.

Varieti biasa

Memandangkan jenis utama batu penamat, harus diperhatikan bahawa mereka berbeza dari satu sama lain. Apa sebenarnya perbezaan antara mereka? Salah satu klasifikasi adalah berdasarkan asal-usul bahan. Jadi, batu boleh menjadi semula jadi dan tiruan. Sekarang kita akan memberikan penerangan ringkas ciri-ciri dan ciri-ciri setiap spesies ini.

Baru-baru ini, penggunaan batu buatan untuk menamatkan dinding bilik telah menjadi lebih biasa. Ia boleh digunakan secara berasingan dan digabungkan dengan kertas dinding. Populariti yang semakin meningkat adalah tidak sengaja, kerana ia dikondisikan oleh banyak kebajikan. Mari kita senaraikan kelebihan utama:

 1. Murah untuk harga.
 2. Mempunyai berat badan yang kecil, berbanding dengan "rakan" semulajadi.
 3. Tahan lama dan tahan lama.

Sudah tentu, batu tiruan hendaklah dibuat atas dasar bahan-bahan mentah, yang, seterusnya, ialah, asal semula jadi semula jadi. Dalam kebanyakan kes, simen atau gipsum adalah asas. Gipsum ubin mempunyai kelebihan dan kekurangan mereka, sebagai, sesungguhnya, apa-apa bahan lain. Di satu pihak, ia mempunyai ciri-ciri estetik yang sangat baik, yang menjadikan bahan ini sangat menarik. Ia boleh digunakan di dewan, dan bilik tidur. Sebaliknya, pemasangan jenis ini hiasan di koridor, serta serambi dan almari (kira-kira kertas dinding di bilik mandi, anda boleh membaca dengan lebih terperinci dalam artikel ini) boleh menyebabkan beberapa isu, kerana tahap yang tinggi menentang kelembapan tidak terpakai kepada kekuatan beliau.

Sebaliknya, batu hiasan dari simen lebih tahan untuk digunakan di dalam bilik dengan tahap kelembapan yang lebih tinggi. Oleh itu, salutan sedemikian boleh digunakan dengan selamat di lorong, di dapur, di ruang makan dan juga di bilik mandi.

Mana-mana salutan tiruan mempunyai satu ciri: ia direka bentuk, ke tahap yang lebih besar atau kurang, untuk meniru salah satu bahan semulajadi. Bukan pengecualian dan batu buatan untuk hiasan dalaman. Oleh kerana pelbagai pilihan yang ditawarkan oleh pelbagai pengeluar, pembeli mempunyai peluang untuk memilih permukaan penamat yang diperlukan untuk hampir semua gaya dalaman. Di samping itu, kita tidak boleh melupakan banyak peluang untuk menggabungkan di pedalaman. Sebagai sahabat, tentu saja, boleh berkhidmat dan kertas dinding (vinil, kertas, bukan tenunan dan jenis lain).

Mari lihat "contoh" yang paling popular untuk menyalin:

 • Slate. Bahan yang menarik dengan permukaan yang aneh membolehkan mewujudkan dalaman yang sangat luar biasa, serta kombinasi. Terima kasih kepada penampilan, ilusi permukaan homogen dibuat.
 • Batu semulajadi. Mungkin jenis peniru yang paling popular. Tegasnya, itulah sebabnya bahan itu juga memperoleh namanya: batu buatan.
 • Bata klinker seramik. Tile, yang direka untuk mensimulasikan batu bata yang sebenar, boleh dicat dalam warna apa pun. Selain itu, teksturnya juga boleh berbeza: dari cukup licin, kemudian kasar dan sedikit "berumur". Dengan cara ini, bahan-bahan yang dibuat secara buatan sering digunakan dalam gaya Provence, yang anda boleh berkenalan dengan lebih teliti dengan membaca bahan ini.

Jadi, sebelum menjawab soalan sama ada ia mungkin untuk melekatkan batu hiasan pada kertas dinding, mari kita lihat pelbagai jenis bahan yang mempunyai asal semula jadi, dan tidak dibuat secara buatan daripada bahan mentah ini. Ciri hiasan jenis ini untuk dinding adalah kos yang besar dari kedua-dua bahan itu sendiri dan kerja-kerja untuk pemasangan yang betul dan cantik. Di samping itu, tidak seperti beberapa analog tiruan, ia dicirikan oleh berat yang agak berat, yang menjadikan pengangkutan dan meletakkan batu itu tugas yang lebih sukar.

Bahan-bahan utama asal semula jadi ialah 4:

 1. Cara paling mudah untuk melakukan pemasangan sendiri boleh dalam kes-kes di mana anda menggunakan batu pasir. Warna-warna biasanya adalah hijau, kekuningan, coklat, kuning air, merah.
 2. Batu yang lebih mahal dan keras yang sesuai dengan gaya yang lebih ketat adalah granit.
 3. Kata-kata yang sama boleh dikatakan mengenai marmar, yang merupakan penyelesaian optimum untuk dalaman klasik.
 4. Dan akhirnya, batu kapur. Ini, dengan cara yang serupa dengan batu pasir, disebabkan oleh gaya yang agak mudah dan lebih kecil, berbanding dengan granit dan marmar.

Ia menarik untuk mengetahui! Bahan ini juga dikenali sebagai "batu liar".

Menyentuh batu hiasan di dinding, sama ada buatan atau semula jadi, telah menjadi sangat popular. Anda boleh melakukan semua kerja sendiri, dengan sendiri. Sebaliknya, untuk menyelesaikan masalah tersebut, orang yang tidak berpengalaman harus mengetahui, sekurang-kurangnya dengan arahan singkat, dan juga membaca cadangan tertentu. Sebagai permulaan, katakan beberapa perkataan tentang pelbagai jenis kertas dinding yang boleh digunakan untuk menggabungkannya dengan permukaan batu:

 1. Kertas kertas dinding cahaya. Mereka boleh terdiri daripada satu atau dua lapisan. Dalam erti kata tertentu, kelemahan kertas dinding itu ialah apabila mereka memukul dengan gam, mereka menyerap dan kehilangan kekuatan mereka.
 2. Kertas dinding yang dipanggil berat, yang termasuk kanvas daripada vinil dan bukan tenunan. Apabila membuka batu di atas kertas dinding vinil dan bukan tenunan tidak ada jaminan bahawa ia akan mematuhi dengan baik dan kekal.
 3. Kertas dinding cair untuk batu. Jenis kertas dinding ini begitu hanya nominal, dengan namanya. Malah, mengikut struktur bahan dan kaedah permohonan, mereka lebih dekat dengan plaster.

Oleh itu, menjadi jelas bahawa melekat batu hiasan pada kertas dinding tidak begitu mudah. Atas sebab ini, perlu mencari beberapa penyelesaian lain. Mari lihat apa yang boleh dilakukan dalam situasi sedemikian dan apakah cara yang paling rasional.

Dalam apa cara lebih baik untuk menjalankan pemasangan? Mari lihat apa peluang yang ada untuk ini.

Pertama sekali, anda boleh mengingatkan bahawa anda boleh memulakan wallpapering untuk permulaan. Walau bagaimanapun! Walaupun ia terpaku di sepanjang perimeter, tetapi anda perlu membebaskan kawasan-kawasan tersebut di atasnya, maka pemasangan batu (semula jadi atau buatan) akan dijalankan. Pada masa yang sama, jangan lupa bahawa permukaan kerja dinding mestilah menjalani penyediaan sebelum dinding dinding dan sebelum pemasangan batu hiasan. Walau bagaimanapun, pengancing batu buatan dilakukan selepas kertas dinding telah disisipkan.

Ingat! Dengan kaedah ini, pemasangan tidak dilakukan di atas kertas dinding, tetapi pada bahagian dinding yang tetap bersih.

Untuk pemasangan yang betul, anda perlu mengukur dan menggariskan bidang di mana panel hiasan kemudiannya akan disisipkan.

Tetapi bagaimana untuk berada dalam kes-kes ketika kertas dinding sudah disisipkan? Seperti yang kita lihat, gumpalan batu hiasan di atas kertas dinding bukan idea terbaik. Apa yang boleh dilakukan dalam keadaan sedemikian? Malah, tugas ini tidak begitu larut, walaupun ia memerlukan ketepatan.

Oleh itu, inilah panduan ringkas untuk tindakan anda:

 1. Anda akan memerlukan pensil sederhana atau pembinaan, yang mana anda perlu menandakan tempat-tempat di mana batu itu akan disisipkan.
 2. Ambil pisau atau pisau tajam dan potong bahagian ini, kemudian keluarkan lapisan kertas dinding.
 3. Dengan berbuat demikian, jangan lupa tentang fakta bahawa untuk menggabungkan kertas dinding dan batu itu perlu ditindih, bukan pada punggung. Iaitu, anda perlu meninggalkan beberapa milimeter tambahan. Akibatnya, tepi panel batu harus menutup akhir garisan kertas dinding.
 4. Kemudian gam disediakan dan papak hiasan dibuat, mengikut arahan.
 5. Untuk menyelesaikan kerja, anda boleh merawat batu itu dengan varnis khas. Bahan tidak berwarna ini berfungsi sebagai perlindungan tambahan dan memperluaskan kehidupan salutan hiasan.

Walau bagaimanapun, teknologi ini bukan satu-satunya. Faktanya ialah anda boleh meletakkan batu semula jadi atau buatan sebelum anda menempelkan kertas dinding itu sendiri. Dalam erti kata lain, panel hiasan perlu dilekatkan terlebih dahulu. Ciri utama yang perlu diambil kira ialah apabila memasang panel batu, anda perlu meninggalkan batu terakhir yang tidak disisipkan. Hakikatnya adalah bahawa mereka harus menyekat pada kertas dinding. Jadi: anda boleh melekatkannya hanya apabila anda memasang kertas dinding. Dan jangan lupa tentang "berenang" yang kecil, tentang yang kami tulis di atas.

Sekiranya ia merupakan kertas dinding cecair, ingatlah bahawa untuk gulungan tradisional mereka tidak ada kaitan dengan pengecualian nama itu. Adakah anda mahu menampal batu hiasan di atas kertas dinding cecair? Jangan tergesa-gesa, kerana anda tidak boleh melakukan ini. Adalah lebih baik untuk memasang salutan secara berasingan supaya mereka tidak bertindih antara satu sama lain. Mengenai yang sama seperti dengan kertas dinding biasa. Mempunyai pembaikan yang berjaya! Katalog foto dengan contoh-contoh dalaman (klik untuk membesarkan):

Kebanyakan orang yang membina pondok musim panas tahu dengan sempurna bahawa ia bukan sahaja menjadi tempat untuk bekerja dan menanam tanaman, tetapi di tempat yang sama, di mana anda boleh berehat dari bandar yang ramai dan menikmati pemandangan indah alam dan laman web.

Haiwan dan burung liar yang hidup dalam alam tidak boleh bergantung pada hakikat bahawa pada musim sejuk seseorang akan membantu mereka seperti "saudara" mereka yang dijinakkan.

Setiap daripada kita suka dalaman yang direka dengan indah. Komitmen ini menjadi sangat diperlukan ketika penyelesaian dalaman mempengaruhi suasana hati dan kegembiraan yang baik untuk orang yang kita cintai dan orang tersayang.

Setiap pemilik teliti perlu menjaga keselesaan haiwan kesayangannya, dipandu oleh petikan yang terkenal dari "Putera Kecil": "Kami bertanggungjawab terhadap mereka yang telah dijinakkan."

Cepat atau lambat, kebanyakan kita menghadapi cabaran membeli perabot baru, termasuk kerusi. Pada masa yang sama, tidak selalu masuk akal untuk membeli perabot baru dengan harga yang cukup tinggi, kerana kami boleh memulihkan kerusi lama.

 • Mengenai projek itu
 • Pengiklan
 • Maklumbalas
 • Peta tapak

Petikan bahan hanya dibenarkan jika pautan sumber terindeks aktif ditentukan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 30