Buang air dari tangki ke tandas

Bagaimana jika kebocoran air dari tangki ke tandas?

Bocor air dari tangki ke tandas boleh menjadi masalah besar, kerana penggunaan air sejuk sangat meningkat. Ini juga membawa kepada kemunculan plak berkapur di dalam mangkuk.

Tangki longkang mempunyai reka bentuk yang mudah dan pembaikannya tidak sukar, malah bagi pengguna yang tidak berpengalaman. Kebanyakan bahan yang dipasang di dalamnya diperbuat daripada plastik, yang memendekkan hayat perkhidmatan mereka dan menyebabkan kerosakan kekal. Tetapi bagaimana untuk menetapkan tandas dalam masa yang singkat?

Kesalahan, yang bernilai memberi perhatian kepada:

 1. Air tanpa henti datang dari paip air.
 2. Air mengalir ke dalam longkang saliran dengan aliran kecil.
 3. Menguras tangki berlaku hanya selepas penyeksaan panjang dengan tuas atau butang.
 4. Tuas atau butang tidak bertindak balas sama sekali.
 5. Di sebelah tandas, genangan air dan lopak dibentuk.
 6. Pengisian tangki berlaku dengan bunyi bising yang luar biasa.

Bagaimanakah saya menukar kartrij dalam pengadun?

Sebab-sebab kebocoran air dari tangki ke tandas

 1. Limpahan. Set air harus berhenti pada masa tertentu (apabila terapung dibangkitkan 2.5 cm di bawah paip), tetapi ada beberapa sebab mengapa ini tidak berlaku: gasket di kren itu cacat; gasket sangat ditekan; jepit rambut itu berkarat atau rosak; injap di dalam tangki retak.
 2. Tuas telah berpindah dari tempat yang betul.
 3. Baut keluli tahan karat atau bolt plastik retak.
 4. Pengerasan getah pear (apabila batang dibangkitkan, pear meningkat, jika getah mengeras, pir tidak mengambil bentuk yang dikehendaki dan duduk dengan betul).
 5. Sekiranya paip baru, kebocoran mungkin disebabkan perhimpunan yang tidak betul.
 6. Malfungsi di cuff (air mengalir antara tangki dan mangkuk).
 7. Kelekalan bolt dan kacang (sambungan tangki ke rak mangkuk tandas).

Kerosakan mangkuk yang salah fenomena yang jarang berlaku, sebab utama ini boleh dipanggil lampiran yang salah dari tandas ke lantai atau ke dinding.

Sekiranya semua pengikat telah dibuat dengan betul, semua bolt adalah tahap dan ketat, tidak ada keretakan dan tidak ada tindak balas, maka masalahnya mungkin tangki.

Apa yang perlu saya lakukan jika kesalahan dikesan? Pertama, anda perlu memeriksa apungan untuk kerosakan. Jika lengan terapung condong, air tidak akan kekal di tangki (ia akan direkrut dan segera mengalir keluar). Jika misalignment dikesan, buka tudung dan sekadar menyesuaikan tuil: tetapkannya secara mendatar, 2.5 cm di bawah saluran masuk ke dalam tangki.

1

Float sendiri mestilah rata dan kosong. Tidak boleh ada air di dalamnya. Apabila air dikesan di dalam terapung:

 1. Dapatkannya dan longkang air.
 2. Keluarkan lubang di mana air masuk (panaskan plastik atau bungkus apungan dengan beg plastik).
 3. Lampirkan float belakang dan perhatikannya (jangan masuk ke dalam air).

Langkah sedemikian adalah sementara. Pada peluang pertama, anda perlu membeli dan memasang apungan baru.

Saliran air selepas operasi berulang dengan tuil atau butang, menunjukkan kerosakan membran siphon.

 1. Pasang palang di tempat tudung.
 2. Lengan apung mesti diamankan ke palang.
 3. Kosongkan tangki sepenuhnya.
 4. Tangki dengan paip siram menghubungkan kacang, ia perlu dibongkar.
 5. Sikat kacang perlahan-lahan melonggarkan dan keluarkan.
 6. Membran yang rosak perlu dikeluarkan dan digantikan dengan yang baru (ingat bahawa mereka berbeza dengan diameter dan saiz!)
 7. Kumpulkan semua bahagian takungan dalam urutan terbalik.

Butang flush tidak reaktif menunjukkan kerosakan pada teras. Untuk pembaikan, perlu mengeluarkan traksi yang cacat dan menggantinya dengan yang baru (dalam kes-kes yang teruk ia boleh digantikan dengan sekeping kawat tebal).

Oleh itu, untuk tidak mengganggu set air yang berisik, anda boleh membuat muffler khas:

 1. Sediakan tiub yang fleksibel atau plastik.
 2. Pasangnya di dalam tangki sepatutnya berada dalam kedudukan menegak, berbanding dengan tahap. Ia sepatutnya terletak di sebelah pintu masuk ke injap terapung.
 3. Sahkan bahawa bahagian bawah tiub sentiasa menyembunyikan air.

Sekiranya bunyi bising itu tidak diselamatkan oleh penyejuk yang dipasang, ini menunjukkan keperluan untuk memasang injap terapung yang stabil. Injap sedemikian akan mengawal tahap pengambilan air.

Mekanisme pemasangan injap:

 1. Kosongkan tangki.
 2. Tanggalkan injap terapung dari paip.
 3. Unclip the float valve.
 4. Tanggalkan kacang yang mengunci tuil dan keluarkan injap.
 5. Sesuai dan selamatkan injap baru dengan kacang penahan.
 6. Selamat balik tuil apungan.
 7. Isi tangki dengan air dan pasangkan tuil pada jarak 2.5 cm dari paip air.

Dalam kes-kes lain, semua mekanisme penyaliran air perlu diganti.

Kebocoran air di bahagian bawah (tempat lampiran ke tandas) menunjukkan kerosakan pada gasket. Meterai ini terletak di tempat lampiran tangki ke mangkuk tandas. Menggantikan gasket memerlukan penyingkiran lengkap tangki:

 1. Tutup paip air sejuk dan longkang semua air dari tangki.
 2. Keluarkan penutup atas dan cari dua bolt pada bahagian bawah tangki (kacang-kacangan berada di seberang). Loosen dan keluarkan baut.
 3. Tanggalkan takungan dan keluarkan gasket yang rusak, ganti dengan yang baru.
 4. Pasang semula takungan dalam urutan terbalik.

Sekiranya selepas penyingkiran tangki ternyata gasket tidak rosak (dan tidak ditekan), ini mungkin menandakan tangkapan yang tidak baik ke tandas. Selepas pemasangan, ketatkan kacang bolt (dari belakang tangki). Jika masalah berterusan, anda mungkin perlu menggunakan penjaga khas untuk menetapkan. Apabila bolt mengetatkan, adalah perlu untuk mengelakkan gangguan yang teruk dan memohon usaha yang hebat.

Apabila menjalankan pembaikan tangki longkang, perlu membersihkan karat dan mengeluarkan kotoran dan debu di tempat di mana bolt dan gasket diikat. Bagaimana untuk membaiki tangki yang ditunjukkan dalam video:

Apa yang perlu saya lakukan jika saya ingin mengelakkan masalah daripada berlaku? Perlu diingati faktor-faktor berikut:

 1. Pemasangan peranti ini adalah yang terbaik diamanahkan kepada profesional. Mereka betul memasang mangkuk tandas dan membaiki semua bolt lurus, tanpa bevel dan gerai.
 2. Jangan paksa tekanan yang kuat, tidak bergerak atau melonggarkannya.
 3. Penanganan tuil dan butang longkang mesti kemas: jangan yank, bengkok, atau mengalahkan (ini boleh menyebabkan kerosakan dalaman).
 4. Pada waktunya, selesaikan masalah kecil yang timbul.
 5. Dalam masa, ganti bahan habis (bolt dan kacang, gasket, terapung, pir dan mekanisme lain).
 6. Laraskan bekalan air ke tangki (supaya tidak berlebihan).
 7. Memantau perubahan dalam takungan bawah perlindungan dan mangkuk (salutan daripada air, menyumbang peningkatan dalam air sejuk, atau kemunculan titisan kondensat dalam takungan dan berhampiran dengan mangkuk tandas; lain-lain masalah tersebut).

Skim sambungan dandang ke bekalan air ada di sini.

Bagaimana untuk memilih keran di bilik mandi?

Membaiki kebocoran di dalam tangki longkang agak mustahil. Kebanyakan kegagalan berlaku dengan mekanisme dalaman tangki.

Rajah menunjukkan mekanisme dalaman tangki

Penggantian mana-mana bahagian berlaku secara intuitif, kerana semua komponen kelihatan, mudah dibongkar dan dikeluarkan.

Apabila membaiki, tutup bekalan air! Sekiranya intisari masalah itu tidak jelas atau penghapusannya tidak mungkin untuk anda, anda harus segera memanggil tukang paip. Dia akan cepat mengira pecahan dan menghapuskannya.

Beberapa bulan lalu kami membeli sebuah apartmen baru. Tukar paip selepas pemilik lama tidak. Kami perhatikan bahawa kebocoran air dari tangki ke mangkuk tandas. Selepas membaca sebab-sebab yang mungkin, saya sampai pada kesimpulan bahawa tuil telah beralih dari tempat yang betul. Saya terpaksa menggali selama beberapa jam, tetapi saya berjaya menghapuskan masalah itu sendiri. Sekarang saya akan melakukan langkah-langkah pencegahan untuk mencegah berlakunya masalah.

Dari artikel ini jelas bahawa menghilangkan kebocoran bukanlah perkara yang rumit. Tetapi bagi saya itu semua adalah hutan yang gelap. Baru-baru ini, air sering kebocoran ke dalam tandas, walaupun tong benar-benar baru. Disebabkan pakar yang dipasang semula. Satu minggu berlalu - air dikumpulkan di bahagian bawah tandas. Tukang paip menyiapkan pemasangan. Saya berharap segala-galanya akan berlaku sekarang. Ternyata, dan para pakar tidak mendapatkan segalanya, sekurang-kurangnya dari pertama kali.

Mangkul tandas mengalir: keganasan utama dan cara untuk menghapuskannya

Tanpa pemasangan paip, tidak akan ada apartmen tunggal atau rumah persendirian. Ia berlaku bahawa terdapat kegagalan dalam kerja, contohnya, mangkuk tandas mengalir. Apa yang perlu dilakukan dalam kes ini, bagaimana untuk menyelesaikan masalah, diterangkan di bawah. Adalah sangat penting bahawa semua kerja pembaikan boleh dilakukan secara bebas.

Semua tangki terdiri daripada elemen yang hampir sama. Mereka hanya berbeza dalam mekanisme saliran air. Ia boleh diwakili oleh satu atau dua butang, serta tuas. Bahagian penting tangki adalah:

 • Injap mengisi. Ia mengekalkan air pada tahap tertentu.
 • Float. Bertindih injap bekalan (apabila ada air yang mencukupi).
 • Mekanisme longkang. Ia dilengkapi dengan sistem limpahan.
 • Limpahan. Dengan bantuannya, paras air maksimum dikawal selia.

Keturunan itu dilakukan secara manual atau dengan butang. Pada masa yang sama, injap longkang terbuka untuk membiarkan air masuk, dan apungan diturunkan. Tangki dua butang mempunyai struktur yang lebih kompleks. Walau bagaimanapun, ia menjimatkan air kerana kemungkinan penyiran separa. Juga hari ini ada tandas dengan sambungan komunikasi yang lebih rendah. Ia digunakan apabila tiada sambungan sisi.

Setiap orang yang mempunyai mangkuk tandas menghadapi pelbagai masalah yang berkaitan. Selalunya di antara mereka adalah yang berikut:

 1. Kesalahan dalam operasi butang longkang.
 2. Tangki tangki atau mangkuk.
 3. Terlalu berisik dengan air.
 4. Aliran berterusan dari saluran air.
 5. Aliran berterusan dari tangki ke mangkuk atau ke lantai.
 6. Bekalan air hanya selepas beberapa butang menekan.

Kesemua kerenah ini hanya dapat dihapuskan. Oleh itu, tugas yang paling penting adalah untuk mewujudkan punca masalah.

Untuk memahami mengapa mangkuk tandas mengalir, anda perlu membuka tudungnya dan berhati-hati memeriksa bahagian dalamnya. Selalunya, air dikalir melalui lubang melimpah, yang disebabkan oleh operasi injap apungan yang tidak wajar. Semasa operasi, gasket getah mengeras dan tidak boleh menutup lubang dengan ketat. Retak kadang-kadang terbentuk dalam badan injap. Ini adalah tipikal untuk bahagian-bahagian plastik. Jika, di bawah keadaan biasa, gasket tidak ditekan ke tempat yang dimaksudkan, mungkin disebabkan oleh ketidaksamaan tuas, retak di apungan, pemusnahan pin, yang memegang tuas pada injap. Juga, masalah itu muncul apabila lubang itu cacat, di mana rambut itu terletak.

Jika mangkuk tandas mengalir selepas menekan butang longkang, perlu menyemak struktur saliran. Ini biasanya bercakap mengenai masalah injap sehala. Ia diselesaikan semata-mata. Anda perlu memegangnya dan tekan sedikit. Kemungkinan besar, ia jauh bersebelahan. Adalah penting untuk menggantikan gasket lama dengan yang baru.

Apabila butang longkang dipindahkan, jurang dibentuk di antara injap dan lubang, menyebabkan kebocoran. Ia adalah perlu untuk membetulkan reka bentuk. Ia adalah perlu untuk mengembalikan butang ke kedudukan yang betul dan mengetatkan pengikat yang memegang tangki. Mangkul tandas mengalir dengan keluasan luar kacang yang memegang bahagian bawah. Dalam kes ini, integriti dipecahkan. Ini dihilangkan dengan menggantikan gasket atau kacang. Dengan pelanggaran kecil, anda boleh menggunakan sealant konvensional.

Sebelum membetulkan masalah, periksa terlebih dahulu injap dan apungan. Kemungkinan besar, tuil telah beralih atau condong. Puncanya mungkin kehadiran cecair di apungan. Dalam kes ini, anda perlu:

 • Keluarkan apungan dan longkang air.
 • Keringkan dan lem semua retak dengan gam epoksi.
 • Letakkan float kembali.

Apabila mangkuk tandas mengalir kerana injap terapung, manipulasi berikut mesti dilakukan:

 1. Kosongkan tangki.
 2. Tanggalkan kelengkapan dari bekalan air.
 3. Keluarkan tuil dan menahan kacang.
 4. Keluarkan injap.
 5. Pasang bahagian baru dan selamatkannya.
 6. Hidupkan bekalan air dan semak kualiti longkang.

Jika ada masalah dengan membran siphon, maka ia perlu dikemas kini:

 • Tuang semua air. Ikat lengan apungan ke mana-mana bahagian tetap (lath, papan tambahan).
 • Keluarkan kacang, tangki pengaman dan paip penyiram.
 • Keluarkan kacang di bahagian bawah tangki. Putuskan sifon dan tarik keluarnya.
 • Pasang diafragma baru dan kembalikan semua elemen ke kedudukan asalnya.

Ia berlaku bahawa tangki tidak melimpah, dan air dari tangki mengalir ke dalam tandas. Biasanya masalahnya ialah dengan bolt yang menghubungkan. Ia diperbuat daripada keluli, jadi ia akhirnya berkarat dan memberikan kebocoran. Anda perlu berhati-hati memeriksa kawasan ini dan, jika perlu, gantikan pengikat.

Kerja-kerja ini dilakukan seperti berikut:

 1. Matikan air dan kosongkan tangki.
 2. Tanggalkan paip air.
 3. Tanggalkan bolt. Jika mereka berkarat, mereka memotong dengan gergaji.
 4. Tolak semula tangki dan tarik rak dari alat itu.
 5. Tuangkan air yang tinggal dan keluarkan semua karat.
 6. Tukar gasket dan bolt.
 7. Tetapkan semua elemen kembali.

Dari masa ke masa, gasket di antara mangkuk dan tangki boleh beralih. Kemudian ia perlu mengetatkan pengapit (pita pelekat, pita sanitari). Kita perlu mengenalpasti pengikat dan menilai integriti bahagian getah. Di hadapan kerosakan (keretakan, pemejalan) mereka perlu diubah. Pad kerja kering. Mereka ditutup dengan sealant dan diganti.

Untuk membaiki tandas, ia sepatutnya memilih gasket yang diperbuat daripada getah, silikon, poliuretana. Produk fleksibel dan elastik dianggap lebih baik. Mereka akan menghadapi pengedap dengan sempurna. Pada mereka tidak perlu tergesa-gesa dan retak. Di samping itu, mereka harus mudah meremukkan di tangan mereka. Ada kemungkinan bahawa tiada kaedah menghapuskan masalah akan berfungsi. Kemudian anda perlu mengganti perlawanan paip.

Ciri-ciri pembaikan tandas dengan sistem pembendungan yang berlainan

Dalam tangki moden, air boleh turun dengan cara yang berbeza. Oleh itu, pembaikan kerusi tandas tersebut sedikit berbeza. Mereka memahami dengan mudah. Tetapi sistem butang memerlukan rawatan yang berhati-hati. Sebelum membongkar tandas satu butang, perlu menutup air, mengalirkan sisa-sisanya, buka lubang plastik dan keluarkan penutup. Tindakan seterusnya bergantung pada jenis kegagalan. Jika mangkuk tandas mengalir dengan butang, anda perlu mengumpul sedikit air di dalamnya, periksa apungan dan, jika perlu, perbaikinya.

Masalah pembinaan satu butang:

 1. Air tidak dicuci apabila butang ditekan. Ini mungkin disebabkan oleh pemecahan mekanisme di antaranya dan injap longkang. Bahagian ini biasanya digantikan dengan dawai tembaga atau injap baru dipasang.
 2. Aliran melalui limpahan. Ketinggian laras laras dan limpahan. Untuk melakukan ini, buka skru kacang dan tukar tahap bahagian.
 3. Aliran berterusan ke dalam mangkuk. Kemungkinan besar, gasket telah menjadi tidak dapat digunakan. Oleh itu, anda perlu menukar keseluruhan injap. Perlu menanggalkan kacang di bahagian bawah tangki, mengeluarkannya dan pasang elemen baru.

Pembaikan mangkuk tandas dua butang praktikal tidak berbeza daripada analog satu butang. Sekiranya air tidak longkang, maka integriti unsur-unsur diperiksa (diluruskan atau digantikan dengan wayar tembaga). Kedudukan injap longkang yang salah boleh menyebabkan kebocoran. Dalam kes ini, ketinggian float atau limpahan berubah.

Tangki dengan sambungan air yang lebih rendah dilengkapi dengan injap diafragma khas, masalah yang boleh timbul akibat tekanan air yang lemah. Jika ia sentiasa diberi makan di bawah tekanan rendah, anda perlu menggantikan membran dengan unsur rod. Sering kali mangkuk tandas mengalir di kawasan injap bekalan. Dia sentiasa di dalam air. Oleh itu, ketegangan yang tidak mencukupi menyebabkan kerosakan. Pembaikan sistem dengan sambungan yang lebih rendah dilakukan secara berperingkat. Pertama, tutup air, keluarkan tudung. Kemudian, masalah itu diselesaikan oleh algoritma yang diterangkan di atas.

Untuk memastikan mangkuk tandas tahan selama mungkin tanpa kerosakan, langkah-langkah pencegahan berkala perlu diambil. Mangkuk dan tangki memerlukan pembersihan menyeluruh (sekurang-kurangnya seminggu). Dari tangki perlu mengeluarkan serpihan dan plak. Keadaan kelengkapan dan semua kelengkapan juga perlu dipantau. Mangkuk tandas takut 9rdquo; kerosakan mekanikal dan perubahan suhu tajam. Jika anda ingat ini, anda boleh memanjangkan hayat seluruh sistem. Sekiranya masih terdapat kebocoran, pada mulanya kerosakan mudah dihapuskan, dan hanya masalah serius yang dapat diselesaikan. Apabila tangki tandas mengalir, anda boleh membetulkannya sendiri. Sebuah pembinaan yang agak mudah diperbaiki tanpa sebarang alat. Oleh itu, anda akan menjimatkan panggilan pakar dan menikmati kejayaan pembaikan yang berjaya.

Air di dalam tandas sentiasa mengalir: siapakah yang harus disalahkan dan apa yang perlu dilakukan?

Sekiranya air sentiasa mengalir di dalam tandas - tidak ada banyak kegembiraan dalam hal ini. Kebisingan menghalang tidur pada waktu malam, karat tidak dapat dielakkan di tandas, dan kondensat di paip.

Ya, dan ini tercermin dalam cara yang paling tidak menyenangkan pada pembacaan meter air. Oleh itu, kita akan mengetahui mengapa air mengalir di dalam tandas dan apa yang boleh dilakukan dengan diri sendiri.

Buang air di dalam tandas? Sekarang kita akan faham

Mekanisme

Tangki hanya meluap. Lebihan daun air melalui limpahan.

Sebaliknya, fenomena ini boleh mempunyai beberapa sebab:

 • Ubah bentuk gasket dalam injap. Getah akhirnya kehilangan keanjalan dan berhenti menutup air dengan ketat.
 • Kekuatan menekan gasket tidak mencukupi. Ia adalah perkara biasa, hanya lemah ditekan terhadap outlet injap.
 • Gunting rambut berkarat atau gelekan, yang memegang tuas apung dalam badan injap.
 • Crack Kes injap di dalam tangki.

Nota: jika terdapat injap tembaga dalam tangki, andaian terakhir dibuang. Retak adalah nasib plastik yang menyedihkan.

Injap tembaga lebih dipercayai

Sekiranya air mengalir terus dari mangkuk tandas, mulailah dengan percubaan mudah:

 1. Keluarkan penutup;
 2. Pada sentimeter, angkat apungan. Sekiranya kebocoran itu berhenti, dan usaha yang diperlukan sangat sedikit - usaha kami berakhir. Anda hanya perlu sedikit membengkokkan tuas apung untuk menutup air sebelum ini.
 3. Jika kebocoran tidak berhenti, periksa injap itu sendiri. Pastikan bahawa stud yang membaiki lengan apung di dalam injap berada di tempat dan utuh. Pada masa yang sama, semak untuk melihat jika lubang di mana ia diadakan telah dibangunkan.

Jika gelang rambut itu runtuh, gantikannya dengan sekeping dawai tembaga tebal. Sekiranya stud hanya longgar di dalam lubang yang dipakai pada saiz yang besar - anda perlu pergi ke kedai untuk injap baru.

Jangan lupa membawa anda yang lama dengan anda. Terdapat terlalu banyak jenis di pasaran, (serta paip) supaya penjual memahami pantomim kompleks anda dan menjual yang betul.

Gunting rambut yang diperbuat daripada dawai keluli dengan cepat berkarat. Ya, dan badan injap plastik dengan penyiraman kerap memakai di mana ia menyentuh jepit rambut

 1. Akhir sekali, jika air mengalir dari mangkuk tandas, sumbernya - injap dan kebocoran tidak berhenti, walaupun gasket, yang jelas ditekan terhadap pembukaan injap - kita sekali lagi perlu pergi ke kedai.

Gasket untuk injap tidak dijual secara berasingan, jadi persoalannya ialah apakah gasket atau retak dalam badan injap adalah untuk menyalahkan, kehilangan nilai praktikalnya.

Perhatikan, kami hanya mempertimbangkan reka bentuk tradisional injap dan tangki yang digunakan untuk tiga puluh atau empat puluh tahun terakhir. Ia adalah mustahil untuk mempertimbangkan susunan semua jenis kelengkapan dan masalah biasa mereka dalam rangka artikel tersebut.

Di samping itu, reka bentuk baru muncul secara berterusan. Ketahuilah mengapa air mengalir di tandas, dalam kes jenis lekapan yang lebih baru, setiap kali secara individu, bermula dengan kebiasaan dengan prinsip tangki dan pengisiannya.

Terdapat banyak jenis kelengkapan

Mekanisme

Mengapa air mengalir dari mangkuk tandas apabila paras air dalam tangki tidak mencapai limpahan?

Sebab tipikal kebocoran air dari tangki adalah keluli berkarat atau skru plastik pecah yang menarik tandas dan rak. Selain itu, dalam reka bentuk lama dengan pelana tembaga di bawah pear berdiri sepasang bolt.

Mereka memasang pelana dan gasket di bawahnya di bahagian bawah tangki. Ini sepasang bolt yang sama panduan tetap untuk batang pir.

Pemusnahan baut ini tidak dapat dielakkan, seperti kejatuhan kapitalisme. Mereka hanya boleh meregangkan lebih kurang masa sehingga ketika mereka dimakan oleh karat.

Bagaimana untuk mencirikan orang-orang yang melengkapkan set tembaga injap untuk air sejuk dengan bolt keluli? Dengan kanak-kanak - lebih baik, saya fikir, dengan cara apa pun.

Pertama sekali, pastikan air di tandas mengalir sehingga mencapai paras limpahan.

Kemudian berhati-hati memeriksa sayap. Dalam kes yang jarang berlaku, jika keadaannya sempurna, cukup untuk menggantikan sepasang bolt. Di mana lebih kerap ia menjadi idea yang baik untuk hanya membeli set kelengkapan baru, faedahnya adalah sangat murah.

Apabila memilih injap baru, perhatikan bolt. Kebenarannya adalah dalam tembaga. Keluli adalah jahat

Walau apa pun, kita perlu membuka dan memasang tangki sepenuhnya:

 1. Tanggalkan air pada tangki;
 2. Basuh untuk membuat tangki kosong;
 3. Putuskan sambungan liner fleksibel dari tangki;
 4. Cabut bolt yang mengunci rak ke tandas. Jika mereka berkarat - dipotong dengan turbin atau gergaji besi. Beli sepasang bolt jauh lebih baik daripada memecah tandas apabila disassembling dengan banyak usaha;
 5. Dengan tangki belakang, tarik rak dari cuff yang menghubungkannya ke tandas;
 6. Tuangkan air yang tersisa dan letakkan peranti kebersihan yang dikendalikan di permukaan rata.

Kami tidak menyentuh injap dengan terapung. Semua yang lain dengan kemas, tanpa banyak usaha, kami membongkar dengan bantuan kunci laras, carob atau sepasang tang. Jika bolt berkarat ketat - kami memotongnya dengan turbin atau pisau gergaji besi.

Kemudian ulangi semua operasi dalam urutan terbalik. Berhati-hati mengumpul tangki dengan bolt baru (tembaga ketat) atau kelengkapan baru. Gasket getah sangat wajar untuk menggantikan walaupun injap masih lama.

Getah dengan masa kehilangan keanjalannya. Dalam kes yang teruk, gunakan sealant silikon.

Petua: apabila anda mengetatkan bolt - elakkan penyimpangan yang sedikit dan usaha yang hebat. Untuk menghancurkan faience sangat mudah. Di samping itu, pastikan anda mengeluarkan karat dan kapur di tempat di mana gasket akan jatuh.

Cuff getah di tandas dilancarkan ke arahnya dan diluruskan, meletakkan pelepasan rak, apabila tangki dengan rak tetap dengan bolt plastik. Bersiaplah jika perlu untuk menarik cuff dengan dawai tembaga tebal atau pengapit aluminium.

Ia juga kehilangan keanjalannya dari masa ke masa dan boleh bocor selepas pemasangan.

Mengapakah aliran air di tandas, jika tahap air jauh sebelum limpahan dan semua bolt utuh dan di tempatnya?

Dari tangki di dalam tandas air tidak dibenarkan menggunakan pir getah. Apabila anda mengangkat rod dengan pemegang - pear naik dan kemudian duduk.

Ini adalah bagaimana peranti berharga seperti ini

Seperti yang telah disebutkan, dari masa ke masa, getah kehilangan keanjalannya. Pear menjadi kaku dan tidak lagi mengambil bentuk pelana, akibat air yang bocor di tandas.

Ideal dalam kes ini akan menjadi pengganti pir. Ia dilampirkan pada batang dengan mengiris dan tidak terbalikkan secara lawan jam (tentu saja, apabila anda melihat pir itu dari atas, arahnya dibalikkan.

Di kedai, pastikan untuk memilih pir baru dari beberapa. Anda memerlukan yang paling lembut dari semua yang dicadangkan, jika tidak, anda akan menghadapi masalah yang sama sekali lagi.

Penyelesaian sementara mungkin hanya beban yang digantung pada batang dan menolak pir ke pelana. Mereka boleh menjadi kacang berat.

Inilah penyelesaian sementara

Seperti yang sudah ditulis, artikel itu tidak berpura-pura penuh liputan semua kemungkinan masalah dengan semua jenis kelengkapan. Terdapat banyak daripada mereka. Banyak sekali. Dalam setiap kes tertentu, adalah perlu untuk mengetahui mengapa air mengalir dari mangkuk tandas, secara individu. Jika anda tidak dapat menyelesaikan masalah itu sendiri dan tidak tahu apa yang harus berhenti bocor dalam paip kumbahan - hanya menjemput profesional.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =