Candlesticks dengan tangan mereka sendiri

Candlestick dari can dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan

Lilin buatan sendiri dan candlesticks bukan sahaja mata, tetapi juga menambah kesegaran dan kehangatan ke pedalaman bilik. Melakukannya sama sekali tidak sukar, dan hasil kerja boleh ditinggalkan seperti itu, dan anda boleh memberikannya kepada seseorang yang dekat dengan anda. Kami menawarkan anda beberapa kelas induk mudah, bagaimana membuat candlesticks dari kaleng sendiri.

Bagaimana untuk menyediakan lilin untuk candlestick?

Di dalam kandang lilin anda boleh meletakkan lilin siap, atau anda boleh menuangkan lilin ke dalamnya. Setiap orang memutuskan untuk dirinya apa jenis yang dia perlukan.

Untuk mencurahkan lilin ke dalam bekas kaca, ia mesti terlebih dahulu disiapkan. Untuk melakukan ini, ambil sekeping bahan dan potong ke dalam kiub kecil. Letakkan lilin yang dihancurkan dalam periuk. Hidupkan dapur dan letakkan periuk memasak dengan air di atas pembakar, dan letakkan bekas lilin di atas. Buat mandi air. Kacau dengan lilin kayu. Sehingga ia cair sepenuhnya.

Kemudian matikan pinggan dan, tanpa mengeluarkan periuk dengan lilin, tambah bahan tambah yang diperlukan: minyak aromatik, pewarna dan sebagainya. Campurkan dengan teliti dengan kayu kayu.

Lilin sudah siap. Ingat bahawa ia dapat membekukan dengan cepat. Oleh itu, segera buatlah lilin keluar daripadanya.

Cara paling mudah untuk membuat candlestick dari balang

Kelas induk, bagaimana untuk membuat candlestick dari kaleng:

 1. Sediakan lilin: mencairkannya dan campurkan dengan aditif.
 2. Ambil balang dan pasangkan sumbu di dalamnya. Untuk melakukan ini, lilin titisan pada satu hujung kord atau gunakan penjepit tablet khas dan turunkannya ke bahagian bawah bekas menggunakan tiub (lihat gambar di atas).
 3. Selamatkan hujung sumbu yang lain supaya tidak masuk ke dalamnya. Untuk melakukan ini, angin di atas tusuk kayu atau buat pengapit khusus (lihat gambar di atas).
 4. Perlahan, supaya sumbu tidak bergerak dan jatuh, tuangkan lilin cecair ke dalam bekas kaca.
 5. Apabila lilin di atas mengeras, anda boleh mengeluarkan lampiran sumbu.
 6. Jika takuk dibentuk di dalam lilin, tuangkan di dalam lilin.

Jika anda ingin membuat lilin berjalur, isi lilin, seli warna dan biarkan setiap baris kering.

Arahan langkah demi langkah tentang cara membuat candlestick Tahun Baru dari kaleng:

 1. Ukur lilitan balang yang telah anda sediakan.
 2. Lukiskan garisan pada helai kertas, panjang yang sama dengan diameter balang.
 3. Tandakan titik tertinggi angka masa depan dari garis itu, kerana ia tidak boleh lebih besar daripada ketinggian tin.
 4. Gambar dari garis ke titik siluet. Dalam contoh kami, ini adalah rumah-rumah kecil dan pokok-pokok Krismas.
 5. Potong siluet sepanjang kontur dengan gunting atau pisau perkeranian.
 6. Sisi merebut sentimeter tambahan supaya anda boleh menyekat hujungnya bersama-sama.
 7. Tutup balang dengan salji buatan untuk satu pertiga.
 8. Lampirkan siluet diukir di sekeliling kaleng dan lengkapkan hujungnya bersama-sama.
 9. Letakkan lilin di dalam balang.

Kelas induk, bagaimana untuk menghiasi lampu lilin di bawah tukang salji:

 1. Ambillah benang bulu putih dan bungkusnya di sekeliling balang, biarkan leher.
 2. Gosok dengan gam dan taburkan pada bahagian atas poket (berkilau).
 3. Shimmer tambahan boleh dikikis dengan berus yang halus.
 4. Ikat pita lebar ke sendi jahitan dan benang.
 5. Menggunakan pistol gam, gam secara menegak dua saiz yang sama dan butang warna ke bahagian bawah tin.
 6. Dalam balang, tuangkan garam kecil.
 7. Letakkan lilin di dalamnya.

Tahun baru candlestick dari can, mengingatkan seorang salji, bersedia!

Menyimpan memori cuti di pantai dapat menjadi cara yang asli. Sebagai contoh, buatlah candlestick dari kaleng dengan tangan anda sendiri menggunakan cangkang, yang anda sendiri kumpulkan.

 1. Tutup balang dengan cat akrilik biru atau biru. Bau tidak ketat, supaya cahaya dari lilin mudah meresap.
 2. Bahagian bawah dinding jar dilapisi dengan gam dan ditaburi dengan pasir. Apabila gam mengeringkan, masukkan cincang berlebihan dengan berus.
 3. Tali balang dari atas dengan rentetan.
 4. Melekat dengan pelekat gam senapang gam pada tali dan balang.

Ia tetap meletakkan tablet lilin, dan candlestick siap!

Decoupage dalam pembuatan candlesticks

Arahan bagaimana membuat candlestick dari kaleng dalam teknik decoupage:

 1. Sediakan gambar yang anda mahu letakkan di kan. Ini boleh menjadi cetakan, potongan dari majalah, serbet dan sebagainya. Dalam contoh kami, ini adalah peta dunia.
 2. Tutup balang dengan lapisan gam yang tebal.
 3. Lem gambar.
 4. Tutupnya dengan lapisan gam.
 5. Tunggu sehingga tin telah kering sepenuhnya.

Candlesticks hiasan dalam teknik decoupage sudah siap!

Terima kasih kepada teknik di bawah, anda boleh membuat banyak candlestick yang akan berbeza dan pada masa yang sama dilaksanakan dengan gaya yang sama.

Kelas tuan pada membuat lilin dengan tingkap:

 1. Ambil balang kaca, di atas dindingnya, melekatkan sekeping pita cat. Sekiranya jalur itu nipis, kemudian buat beberapa baris yang ditapis satu sama lain.
 2. Potong siluet dari pita disisipkan. Dalam contoh kita, itu adalah hati.
 3. Keluarkan pita yang berlebihan dari tin, hanya meninggalkan bayang angka di dinding.
 4. Tutup balang dengan cat. Ia adalah yang paling mudah untuk menggunakan kaleng. Untuk melakukan ini, memutar beberapa surat khabar ke dalam tiub dan meletakkan balang pada mereka. Tutup sama rata dengan keseluruhan permukaan bekas kaca. Jika perlu, buat lapisan lain. Daripada boleh, anda boleh menggunakan cat akrilik. Tetapi ia kering lebih lama.
 5. Apabila cat kering, poddene sesuatu pita cat dan keluarkannya.
 6. Hiaskan leher balang dengan tali atau pita.
 7. Di dalam, letakkan tablet lilin.

Lilin asal dari balang kaca siap!

Candlesticks dari balang kaca kecil

Ramai orang berfikir bahawa candlestick terbaik diperolehi dari balang yang tinggi atau lebar. Lagipun, mereka boleh menampung banyak hiasan dan terima kasih kepada saiz mereka ada bidang besar untuk kreativiti. Tetapi sebenarnya, anda boleh membuat candlestick yang sangat indah dari kaleng makanan bayi. Kadang-kadang cukup sepasang mana-mana pukulan dan hiasan yang indah sudah siap!

Berikut adalah beberapa contoh bagaimana anda boleh membuat candlesticks comel dari balang kecil:

 1. Potong sekeping kecil renda yang boleh membungkus diameter diameter balang, tetapi ia akan lebih sempit dari sisi bekas. Kencangkan tepi renda dengan pistol pelekat. Atas kord. Candlestick dalam gaya shebbi-chic ternyata.
 2. Sebarkan beberapa bahagian balang dengan gam. Anda boleh memegang jalur gam, menarik corak, bentuk dan sebagainya. Taburkan balang dengan perhiasan (berkilau) atau garam (boleh dicelup dengan krayon untuk memberi warna). Biarkan gam kering, dan kemudian mengikis biji pasir berlebihan dengan berus.
 3. Potong kain atau renda. Letakkan balang di tengah-tengah ricih dan angkat tepi bahan. Luruskan kain di atas tin dan simpulkan pita atau rentetan di leher balang. Potong bahan berlebihan supaya tidak sengaja menangkap api.
 4. Tuang beberapa bijirin atau biji kopi ke dalam balang (kapasiti kecil, jadi penggunaan produk akan menjadi kecil). Ketinggian lapisan adalah sewenang-wenangnya. Pakai tablet lilin pengisi bebas. Lilin seperti itu akan kelihatan cantik di dapur dan mengambil fungsi hiasan.
 5. Lukis corak cat akrilik atau stensil di dinding balang.

Perlu diingat bahawa sebagai tambahan kepada lilin-lilin di lilin kaca, anda boleh meletakkan dan lilin konvensional.

Candlesticks dari tin - penyelesaian yang ekonomik untuk sebarang majlis

Jadi musim luruh datang. Seperti biasa, tanpa diduga dan tanpa diduga. Ia adalah masa untuk cawan kopi panas, di stoking terry, di bawah selimut bulu oleh perapian. Atau dengan lilin di kandang yang indah. Kelipan lilin, yang bersinar dengan api sebenar, akan mewujudkan suasana rumah anda dengan suasana yang selesa dan suasana yang romantis.

Setakat ini, candlestick tidak begitu berfungsi sebagai subjek estetik dalam reka bentuk ruang. Kebakaran lilin boleh menjadikan suasana di mana-mana ruang di luar misteri dan menarik, tetapi pada masa yang sama lebih tenang dan selesa. Walaupun lilin tidak terbakar, maka candlestick yang elegan akan bertindak sebagai hiasan yang sangat baik di rumah anda.

Lilin buatan sendiri dan candlesticks bukan sahaja mata, tetapi juga menambah kesegaran dan kehangatan ke pedalaman bilik. Melakukannya sama sekali tidak sukar, dan hasil kerja boleh ditinggalkan seperti itu, dan anda boleh memberikannya kepada seseorang yang dekat dengan anda. Kami menawarkan anda beberapa kelas induk mudah, bagaimana membuat candlesticks dari kaleng sendiri.

Lampiran sedemikian akan sesuai:

Candlesticks dari balang kaca

Kelipan panas dari banyak lilin di taman akan mengubah malam biasa pada dacha menjadi hebat, selesa dan romantis. Bahan-bahan yang minimum, sedikit masa dan tenaga - dan anda dengan mudah membuat lampu lentera - candlesticks dengan tangan anda sendiri!

Cantik, lilin yang sangat selesa untuk rumah dan vila boleh dibuat dari balang kaca kecil. Di dalam kandang lilin anda boleh meletakkan lilin siap, atau anda boleh menuangkan lilin ke dalamnya. Setiap orang memutuskan untuk dirinya apa jenis yang dia perlukan. Bagaimana untuk melakukan ini?

Lilin kelas induk dari balang kaca

Untuk mencurahkan lilin ke dalam bekas kaca, ia mesti terlebih dahulu disiapkan. Untuk melakukan ini, ambil sekeping bahan dan potong ke dalam kiub kecil. Letakkan lilin yang dihancurkan dalam periuk.

Kami mencairkan lilin dalam mandi air

Hidupkan dapur dan letakkan periuk memasak dengan air di atas pembakar, dan letakkan bekas lilin di atas. Buat mandi air. Kacau dengan lilin kayu. Sehingga ia cair sepenuhnya.

 • Kemudian matikan pinggan dan, tanpa mengeluarkan periuk dengan lilin, tambah bahan tambah yang diperlukan: minyak aromatik, pewarna dan sebagainya.
 • Campurkan dengan teliti dengan kayu kayu. Lilin sudah siap.

Ingat bahawa ia dapat membekukan dengan cepat. Oleh itu, segera buatlah lilin keluar daripadanya.

Isikan lilin di dalam balang, memegang tali leher

Kerajinan dari cawangan ke sebarang kesempatan

Vas dari botol kaca: kelas dan foto tuan

Cara membuat pasu dari balang - 6 cara hiasan yang indah

bravo. Sebuah laman web yang indah)))).

Senang kamu menyukainya,)) kami menyediakan bahan yang lebih menarik untuk kraf dari tin dan botol))

Pemilihan kelas yang sangat kerap di kandil, terima kasih atas kerja))

Terima kasih kerana penerbitan, ia ditulis dengan sangat baik!

Candlesticks oleh tangan sendiri

Candlestick boleh dibuat dengan tangan mereka sendiri dari pelbagai jenis bahan - dari kayu, dari kaca atau tin timah, botol, dari tanah liat polimer, dll. Kami menawarkan beberapa pelajaran tentang cara membuat lilin asli dan unik untuk setiap selera.

 • cawangan yang cantik;
 • Gerudi dengan muncung untuk memotong bulatan (diameter 3.75 cm).

Nota pertama dengan pensel, di mana anda akan memotong bulatan. Kemudian gerudi lubang bulat. Jangan lupa untuk memakai kacamata dan meletakkan, sebagai contoh, papan cip. Selepas itu, vakum cecair bersih dari cip dan masukkan lilin.

Nombor kelas tuan 2. Lilin kayu dengan gambar

Anda perlu:

 • kiub kayu;
 • cat putih;
 • pelekat-lingkaran;
 • Gerudi dengan muncung untuk lubang bulat penggerudian (diameter muncung sepadan dengan diameter lilin yang anda pilih).

Tandakan tengah kiub kayu dan gerudi lubang bulat ke kedalaman kira-kira 2.5 cm.

Kemudian gam pelekat bulat bertindih di sekeliling perimeter kubus.

Bahagian bawah kubus dicat putih. Sapukan 2-3 lapisan cat dan tunggu sehingga ia benar-benar kering.

Selepas itu, perlahan-lahan keluarkan pelekat.

Kemudian masukkan lilin dan cerahkannya.

Petua: Anda boleh membuat corak anda sendiri dan menggunakan pelekat apa-apa bentuk. Dengan cara yang sama, anda boleh membuat, contohnya, lilin bergaris, menggunakan sebagai pita lukisan "limiter" dan membuat jalur berwarna.

Nombor Arahan 3. Candlestick diperbuat daripada birch

 • Hem birch (20 cm, 15 cm dan 10 cm);
 • Gerudi dengan muncung untuk memotong bulatan (diameter 3.75 cm).

Dari atas, gerakkan lubang dengan diameter 3.75 cm dan masukkan lilin ke dalamnya. Jika dikehendaki, anda boleh mengikat tiga rami dengan tali kasar. Lilin seperti itu akan berlangsung selama bertahun-tahun - apabila lilin terbakar, hanya gantikannya dengan yang baru.

Lilin botol wain buatan sendiri adalah sesuai untuk malam romantis dan makan malam lilin di beranda.

Anda perlu:

 • botol wain kosong;
 • alat untuk memotong kaca;
 • kertas pasir.

Pertama sekali anda perlu mengeluarkan label. Untuk melakukan ini, rendam botol di dalam air dan kemudian cuba untuk mengeluarkan label. Sekiranya kertas itu tidak dikeluarkan, goreskannya dengan pisau. Kemudian, dengan menggunakan alat memotong kaca khas, tandakan garisan potong. Kemudian letakkan botol di bawah air panas, perlahan-lahan menatal. Kemudian lakukan perkara yang sama dengan air sejuk. Selepas itu, botol itu hendaklah berpecah di tapak penanda. Jika ini tidak berlaku, masukkan semula dalam air panas.

Perhatikan bahawa ia layak untuk mempunyai beberapa botol "tambahan" dalam simpanan, kerana beberapa botol boleh pecah atau retak apabila anda memotong bahagian bawah.

Selepas bahagian bawah dipotong, pasir dipotong agar tidak tajam.

Petua: apabila botol dengan lilin berdiri di permukaan tingkat, maka melalui leher ia mendapat udara yang terlalu sedikit dan oleh itu lilin dapat mati dengan cepat. Oleh itu, kami mengesyorkan menggunakan gerudi untuk menggerudi lubang-lubang kecil sama ada berhampiran bahagian bawah atau terus di sepanjang garis pemotongan. Sila juga perhatikan bahawa kerana pembakaran di dalam lilin, leher botol itu sangat panas, jadi gerakkan botol hanya dengan menggenggam bahagian bawah!

Nombor kelas induk 5. Lilin mudah dibuat daripada botol dicat

Botol wain juga boleh digunakan sebagai lilin untuk lilin panjang nipis dengan hanya memasukkannya ke leher botol.

Untuk menghias botol yang anda perlukan:

 • semburan cat (dalam pelajaran ini, tiga kombinasi warna digunakan);
 • Selendang dirajut (kerana tuala wanita akan digunakan sebagai stensil untuk menggunakan cat, kami tidak mengesyorkan menggunakan mahal atau dekat dengan tuala wanita.) Lebih baik untuk membeli tuala kertas guna pakai;
 • sarung tangan dan akhbar (supaya tidak merosakkan meja).

Balut botol dengan serbet dan gunakan cat.

Apabila cat kering, berhati-hati mengeluarkan serbet. Sekiranya dikehendaki, anda boleh menggunakan tuala dengan corak yang berbeza, membahagikan botol itu menjadi dua atau tiga bahagian.

Nombor Arahan 6. Candlesticks dari botol perak

 • semburan cat perak;
 • pita lukisan;
 • botol wain dari kaca putih;
 • cecair pencuci pinggan mangkuk.

Rendam botol dalam air sabun hangat selama 20-40 menit, kemudian robek label dan biarkan botol kering.

Cat pita cat dalam lingkaran, dari bahagian bawah ke leher dan kemudian cat botol dengan cat semburan.

Tunggu sehingga cat telah kering, dan berhati-hati mengupas pita cat.

Nombor opsyen 7. Candlestick dari tin boleh

 • tin;
 • gerudi;
 • cat semburan warna emas;
 • pita lukisan;
 • lilin;
 • rolet;
 • kertas berwarna;
 • pelekat aerosol;
 • pisau bedah;
 • templat untuk nombor.

Tutup bahagian dalam kaleng dengan pita pelekat atau tutup dengan filem (sesuai, contohnya, filem makanan).

Kemudian catkan kaleng dengan emas. Pada masa yang sama, simpan kaleng cat pada jarak kira-kira 15-20 cm untuk mengelakkan pewarnaan. Bergantung pada berapa banyak warna yang anda mahu, gunakan dua atau tiga lapisan cat.

Selepas cat telah kering, cetak nombor-nombor pada kertas putih dan bungkusnya dalam balang, kemudian gerudi lubang melalui kontur. Semakin banyak lubang yang anda dapatkan, semakin banyak cahaya akan melewati mereka.

Masukkan kadbod berwarna ke dalam balang, mengukur lebar dan ketinggian, kemudian potong. Ambil perhatian bahawa kadbod tidak boleh menutup nombor. Selepas itu, gam kertas dengan pelekat aerosol. Buat beberapa tin dengan nombor yang berbeza dan gunakan kadbod berwarna.

Petua: Anda boleh memilih mana-mana warna untuk lukisan tin, dan untuk corak dari lubang tidak perlu menggunakan templat yang disyorkan - cetak saja lukisan yang anda suka dan bulangkannya di sekitar kontur. Anda juga boleh membuat komposisi unik anda sendiri dari pelbagai corak.

Nombor kelas induk 8. Candlestick terbuat dari balang kaca

 • rajutan serbuk;
 • gunting;
 • balang kaca;
 • pistol mencair panas;
 • cair panas untuk kain.

Potong serbet kepada saiz balang kaca yang telah anda pilih. Jika perlu, merawat lapisan dengan mencairkan panas untuk fabrik supaya benang tidak runtuh.

Selepas itu, bungkus balang dengan serbet dan gam di sepanjang jahitan.

Anda juga boleh membungkus beberapa bank dengan tali kasar untuk membuat perbezaan antara renda serbet halus dan halus dan tekstur kasar tali.

Nombor pelajaran 9. Candlestick-heart dari doh

Anda perlu:

 • doh;
 • acuan pembakar dalam bentuk hati;
 • lilin;
 • kertas untuk penaik;
 • bilah logam;
 • cat, jubin, dll.

Dalam periuk, kacau tepung dan garam, kemudian tambah air dan kacau lagi sehingga jisim homogen diperolehi. Kukuk doh selama kira-kira 5 minit.

Bahagikan doh menjadi empat bahagian yang sama dan letakkannya pada kertas pembakar. Sedikit gulungkan setiap bahagian adunan dan potong jantung dengan acuan.

Di tengah-tengah hati yang dihasilkan, letakkan lilin dan tekan ringan. Reses untuk lilin hendaklah sedikit lebih besar daripada lilin itu sendiri.

Bakar doh di dalam ketuhar pada 250 darjah selama kira-kira tiga jam. Kemudian perlahan-lahan, dengan menggunakan spatula logam, keluarkan hati dari kuali. Tunggu sehingga doh sejuk, dan cat cat minyak dengan cat. Hiaskan dengan hiasan, reben atau sebarang unsur hiasan lain.

Dari ujian yang sama, anda boleh membuat candlesticks pelbagai bentuk dan mewarnakannya untuk setiap selera.

Arahan №10. Candlesticks dari labu

 • labu kecil;
 • Bor dengan muncung untuk lubang bulat penggerudian;
 • lilin.

Potong ekor labu, kemudian gerudi lubang yang bertepatan dengan garis pusat dengan diameter lilin yang anda pilih.

Keluarkan semua tulang dan daging. Kemudian masukkan lilin.

Tip: jika lubang ternyata lebih banyak lilin, kemudian tetapkan labu panas ke bahagian bawah labu dan lem lilin.

Daripada gerudi, anda boleh menggunakan pemotongan mati khas untuk memotong pertengahan.

Labu itu sendiri boleh dicat dengan cat semburan, atau dihiasi dengan reben, reben, manik-manik atau butang.

Pelajaran nombor 11. Lilin abstrak diperbuat daripada tanah liat

Gulung tanah liat ke dalam bola, kemudian ambil lilin dan tekan kemurungan kecil, hanya lebih luas daripada lilin itu sendiri.

Menggunakan pisau, potong potongan tanah liat di sekitar lilin sehingga anda mencapai bentuk yang diingini.

Seterusnya, tuangkan sedikit air ke dalam balang, dan lembapkan jari-jari di dalamnya, licin retakan dan penyelewengan, dan bulat tepi.

Biarkan tanah liat kering untuk malam. Sekiranya anda menggunakan tanah liat polimer, letakkan di dalam ketuhar.

Selepas candlestick telah kering, pasir penyimpangan dengan pasir dan pasir tepi.

Kelas kelas 12. Candlestick dalam bentuk bunga

 • tanah liat;
 • Telur plastik di sekeliling yang anda akan mengukir kelopak;
 • kayu kayu bulat;
 • cat.

Ambil telur plastik, dan pakaian dengan tanah liat di satu pihak untuk membuat kelopak. Jadi buatlah kelopak beberapa dan lipatnya dalam bentuk mawar.

Buatlah kelopak beberapa lagi dan isikannya dengan tengah lilin. Campurkan cat berwarna merah jambu dari kedua-dua warna dan cat pertama semua kelopak dalam naungan cahaya, maka dalam naungan gelap catkan daun di kedalaman bunga, serta tepi dan pangkal kelopak.

Selepas tanah kering, anda boleh memasukkan lilin di dalamnya.

Satu lagi pelajaran visual, yang sangat mudah:

Idea untuk rumah

Ikut kami di rangkaian sosial:

Moscow, st. Taganskaya, 3, pusat membeli-belah "Taganskiy Passage", 3 tingkat, di luar. 304

Sekiranya anda seorang pakar atau anda mempunyai sesuatu yang terbaik, maka hantarlah pelajaran anda. Kami menerbitkan yang paling menarik dan bermanfaat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 8