Cappings lantai luas

Lapisan plastik lantai lebar: ciri dan kehalusan pilihan

Papan lantai skirting lantai yang luas adalah pelekat yang sangat baik dari sendi hodoh di antara lantai dan dinding. Pada masa ini, ia bukan hanya elemen pedalaman, tetapi juga satu terperinci fungsi yang membolehkan anda menyembunyikan pelbagai wayar dan kabel.

Di dalam tiang itu menyembunyikan wayar

Keluasan lantai papan plastik: kelebihan

Papan kaki belakang kayu zaman Soviet telah digantikan oleh plastik yang selesa dan praktikal. Mereka mempunyai banyak kelebihan berbanding saudara mereka yang lebih tua:

 • Pencetakan plastik boleh digunakan di pelbagai bilik. Ia tidak takut kelembapan, jadi ia sesuai untuk bilik mandi. Berbagai warna membolehkan anda memilih pilihan yang paling optimum untuk bahagian yang berbeza;
 • plastik - bahan tahan lama, yang mempunyai kehidupan yang agak panjang;
 • Papan lantai skirting lantai yang luas cukup fleksibel, ia tidak memerlukan pewarnaan tambahan dan mudah dipasang;

Struktur skirt dengan saluran kabel

 • ia sangat mudah untuk menjaga produk tersebut, mereka dibersihkan dengan mana-mana agen pembersih tanpa komponen yang kasar;
 • Profil lantai plastik mempunyai kelas keselamatan kebakaran yang agak tinggi, tidak menyokong pembakaran dan tahan terhadap perubahan suhu yang teruk;
 • dari masa ke masa, ia tidak kehilangan geometrinya, tidak pudar, dan kelihatan seperti baru, walaupun selepas berkhidmat beberapa tahun.

Satu lagi kelebihan adalah pelbagai parameter yang perlu diberi perhatian apabila memilih papan skirting plastik lantai. Dimensi, harga produk sangat pelbagai yang memungkinkan untuk memilih pilihan yang sesuai untuk hampir semua, malah bilik anggaran.

Papan skirting plastik di pedalaman

Jenis asas papan skirting plastik

Lantai lantai plastik yang berbeza berbeza dalam dua aspek: mengikut jenis dan ketinggian struktur. Pengilang menawarkan pilihan yang berbeza untuk pelbagai lapisan:

 • untuk bilik dengan penutup permaidani;
 • untuk bilik-bilik dengan lantai lamina;
 • sejagat.

Saiz biasa papan skirting

Papan lantai skirting lantai untuk karpet diperbuat daripada profil yang mempunyai bentuk L. Di dalam alur khas dimasukkan jalur kain, yang membolehkan anda tegas membetulkan permaidani. Sesetengah versi acuan lantai mempunyai pita pelekat khas yang dimasukkan ke dalam kit, yang memegang penutup dengan tegas. Produk yang sama boleh digunakan untuk menyelesaikan lantai, diperbuat daripada linoleum.

Langit di bawah permaidani

Pengilang menawarkan model lain, yang mempunyai saluran di bahagian depan. Kelebihan bawah menekan salutan, dan jalur bahan yang sama seperti permaidani dimasukkan ke ruang yang tersedia. Dalam kes ini, terdapat ruang antara dinding dan plastik, di mana ia boleh meletakkan kabel dan kabel mengganggu.

Struktur skirt untuk permaidani

Dalam penampilan, papan semacam itu adalah bar rata, dengan mahkota yang sedikit bulat. Ketebalannya biasanya tidak melebihi 15 mm, jadi ia tidak mengganggu pemasangan perabot. Varian serupa dibuat dengan saluran khas untuk wayar, dan juga tanpa mereka.

Pelapik untuk lamina

Model ini lebih mirip dengan produk kayu biasa. Ia mempunyai kelebihan sedikit lebih rendah yang menyerupai bentuk "boot" dalam bentuk. Gunakan lantai skirting plastik lantai lebar yang sama pada kot selesai. Jika perlu, anda boleh membeli pilihan bukan sahaja dengan satu, tetapi juga dengan 2-3 saluran kabel. Kelebihan utama varieti ini adalah lapisan lembut khas yang terletak di pinggir atas. Ia membantu pelapik agar lebih dekat dengan dinding dan melindungi pedalaman dari habuk dan puing-puing lain.

Plinth plastik yang luas

Dimensi, harga lantai skirting lantai plastik

Panjang standard produk sedemikian adalah 2.5 m Tetapi ketebalan dan lebar boleh berbeza. Di pasaran pembinaan adalah model dengan ketebalan 15-22 mm. Lebar tiang itu dipilih berdasarkan dimensi ruang dan keperluan untuk mencari saluran untuknya dalam kawat.

Bilik-bilik kecil dengan siling rendah adalah lebih baik untuk tidak menumpuk sehingga tinggi 15 cm skirting. Untuk premis tersebut, pilihan sesuai dengan ketinggian 5-6 cm dan wajar jika ia dilaksanakan dalam warna penutup lantai atau selaras dengan warna utama kertas dinding. Walaupun untuk bilik yang tinggi dan luas adalah model luas yang sesuai yang mempunyai beberapa saluran kabel.

Varian warna papan lantai

Nasihat berguna! Jika hiasan dinding adalah kertas dinding dengan corak berwarna, maka papan skirting mana-mana akan membuat kontras dan seolah-olah memotong bilik, menjadikannya kecil. Oleh itu, bar lantai adalah lebih baik untuk memilih warna lantai.

Harga produk plastik jauh lebih kecil daripada kayu mereka atau, sebagai contoh, rakan-rakan aluminium. Moulding tanpa alur tambahan di bawah wayar jauh lebih murah.

Membuka dawai di dalam alas

Pemasangan papan skirting plastik

Bergantung pada jenis profil lantai, terdapat beberapa cara untuk memperbaikinya. Model pekak tanpa saluran kabel dipasang menggunakan gam atau klip istimewa. Sekiranya terdapat alur untuk wayar, maka anda boleh mengikat produk tersebut menggunakan skru atau dowel.

Untuk pemasangan akhir, sebagai tambahan kepada profil plastik itu sendiri, anda perlu:

 • sudut dalaman;
 • palam;
 • sudut luar;
 • elemen penyambung lain.

Pemangkasan dan pemasangan skirting dilakukan, jadi untuk bercakap, "pada kering". Semua butiran diukur, dikumpul, didorong ke dinding, dan kemudian ditetapkan. Sekiranya skru mengetuk sendiri digunakan untuk tujuan pelekap, para pakar mengesyorkan bahawa elemen sudut dan palam tambahan disalut dengan super-gam untuk mengelakkan mereka daripada jatuh dari struktur.

Reka bentuk sudut dalaman

Nasihat berguna! Menentukan bilangan profil yang diperlukan, anda perlu membuat pengiraan mudah. Panjang perimeter dibahagikan dengan 2.5 (saiz standard satu bar) dan angka yang dihasilkan akan memberitahu anda berapa banyak plinths perlu dibeli.

Reka bentuk sudut luar

Selain plastik untuk pembuatan papan skirting, pengeluar boleh menggunakan pelbagai bahan. Tidak teruk membuktikan produk dari:

Pelapik untuk linoleum

Papan lorong kayu lantai lebar

Bilah moden, menutup sambungan antara dinding dan lantai, diperbuat daripada kayu, jauh berbeza daripada rakan sejawat mereka yang tinggal di era Soviet. Lebih banyak bentuk yang diperkemas yang menarik, ketebalan kecil membolehkan penggunaan produk yang serupa di pelbagai bahagian dalam.

Nasihat berguna! Produk kayu tidak boleh dipasang di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Yang paling kuat dari papan skirting lantai yang luas terbuat dari kayu oak, hornbeam atau maple. Produk yang diperbuat daripada softwood lembut mempunyai tekstur yang menarik, warna dan mudah diproses.

Lantai kayu yang luas

Lantai MDF melangkah papan

MDF adalah serat selulosa terpaku dan dimampatkan. Permukaan lantai bahan tersebut dibezakan oleh pelbagai jenis warna dan tekstur. Pengilang bersedia untuk menawarkan papan lantai MDF lebar untuk kayu, batu atau kulit. Jika anda tidak dapat mencari varian yang betul dari pelbagai besar, anda boleh berhenti di papan skirting putih biasa, yang kemudian dicat di bawah warna pedalaman.

Lantai poliuretana lebar berdiri

Papan skirting lantai poliuretana yang luas juga mempunyai beberapa kelebihan. Secara ekologi bersih dan agak mudah dalam penyelenggaraan, ia tahan terhadap pelbagai bentuk ubah bentuk. Jangan kehilangan bentuknya dari masa ke masa, jadi ia boleh digunakan dengan mudah di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Lantai papan poliuretana lantai lebar

Produk poliuretana kelihatan cantik, menahan kesan mekanikal yang kuat. Sempurna menyembunyikan kecacatan dan ketidaksempurnaan dinding, kerana kelenturan dan keanjalan. Pemasangan profil lantai itu dibuat dengan ketat pada gam khas.

Memasang papan skirting di lantai dengan tangan anda sendiri (video)

Lantai poliuretana lantai: ciri-ciri pilihan dan aplikasi di pedalaman

Langit untuk siling regangan: peraturan asas untuk pemilihan dan pemasangan

Lantai air sejuk dengan penyejukan dan pemanasan: ciri-ciri pilihan

Langit untuk bilik mandi: gambaran keseluruhan lantai dan model siling

Siphon untuk tenggelam dengan limpahan. Perincian pilihan dan pemasangan

Melihat manual elektrik pekeliling: mata yang lebih baik daripada pilihan dan ciri-ciri kerja

Papan lorong lantai luas: kelebihan, jenis dan kegunaan

Ketika membuat pedalaman rumah, perhatian diberikan kepada semua butiran, termasuk pemilihan lantai lantai. Ia dipasang di dalam rumah untuk menutup jurang antara lantai dan dinding, dengan itu meningkatkan penebat bunyi dan haba rumah. Di samping itu, papan skirting menambah kecanggihan ke pedalaman, memenuhi peranan hiasan penting. Sehingga baru-baru ini, papan papan diperbuat daripada selat kayu menggunakan alat tukang kunci. Mereka diberi bentuk segitiga, kadang-kadang membuat takhta yang digambarkan di sepanjang keseluruhan bar dan pada penampilan estetik mereka selesai. Lebar mereka hanya 3-4 cm. Papan skirting moden berbeza dari pendahulunya dalam banyak cara. Terutamanya popular adalah lantai skirting baru-baru ini.

 • digabungkan dengan penutup lantai mana-mana;
 • sempurna masuk ke dalam kawasan premis dengan kawasan yang besar dan siling tinggi;
 • baik menutup retakan dan sendi antara dinding dan lantai;
 • Selain itu melindungi permukaan dinding daripada kelembapan dan pengaruh mekanikal;
 • Sembunyikan dinding tidak merata jika perlu;
 • kehadiran rongga saluran kabel di dalamnya membolehkannya bersembunyi di belakang mereka pelbagai kabel;
 • Jenis pemasang moden memudahkan pemasangan mereka;
 • Anda boleh memasang perabot berhampiran dengan dinding.

↑ Apakah papan lapang luas?

Kita hidup dalam era ketika, untungnya, tidak ada masalah dengan pilihan bahan binaan. Ini terpakai untuk melengkapkan papan: di pasaran anda boleh mencari papan skirt dengan pelbagai saiz, bentuk dan warna. Klasifikasi mereka mengikut bahan dan bentuk. Semua papan lapang yang diketahui hari ini dibahagikan kepada:

Langit mesti selaras dengan seluruh kawasan pedalaman

merujuk kepada bahan yang mahal. Kebaikannya termasuk keramahan alam sekitar, kemuliaan dan kehidupan perkhidmatan yang panjang. Keratan kayu dipilih sedemikian rupa sehingga ia digabungkan dalam tekstur dan warna dengan bahagian pedalaman - perabot, lantai, pintu. Hanya dalam kes ini ia akan kelihatan rapi, harmoni.

Balai kayu diperbuat daripada spesies kayu mulia - walnut, abu, buluh, oak, maple, gabus, wenge atau meniru mereka dengan bantuan minyak berwarna. Ia mudah dihiasi, dan jika perlu, dilengkapi dengan saluran kabel.

Apabila memilih papan skirting untuk rumah, pertimbangkan tip pereka :

 • papan skirting harus dibuat dari kayu yang sama seperti penutup lantai. Warnanya harus sama dengan warna lantai atau hanya berbeza dengan satu nada;
 • jika warna yang diingini sukar dipilih, anda boleh membeli sebuah tiang yang belum dijumpai. Oleh kerana papan skirting dari array mempunyai permukaan yang diproses dengan ideal, ia boleh dicat secara bebas dalam nada yang betul;

Papan skirting kayu yang tidak dapat dilukis boleh dicat secara bebas dalam nada yang betul

Mempasang papan kayu lebar lebar dihasilkan dalam tiga cara:

 1. Dengan bantuan skru mengetuk diri, yang diskrukan ke papan skirting pada jarak 30-50 cm dari satu sama lain. Lubang-lubang itu dimeteraikan dengan lilin berwarna yang cocok dengan warna tiang, atau bertopeng dengan membentuk hiasan overhead.
 2. Dengan menggunakan kuku galvanis yang siap dengan kepala pusingan kecil, yang mana lubang di dinding adalah pra-dibor.
 3. Pelekat mudah.

Balai besar digabungkan dengan penutup lantai dari papan besar.

Lantai lebar yang diperbuat daripada kayu berharga memberi penekanan kepada bangsawan pedalaman

Satu varian yang sangat baik dari sebuah tungku kayu adalah veneered veneered, ketika tuang dibuat dari spesies pinus atau spruce, dan veneer dari kayu berharga terpaku padanya. Dalam penampilan, ia secara praktikalnya tidak berbeza dari tiang dari file kayu. Serta kayu, benang veneered boleh mempunyai warna yang berbeza dan peralihan lancar warna, pada pembelian ia perlu memilih dengan berhati-hati rejki warna seragam.

The venous wide veneered tidak berbeza dari massif kayu

Besi Veneered sesuai untuk papan lantai besar, untuk parket. Kelebihan skirting ini adalah pelbagai.

Jenis papan skirting ini dibuat dengan menekan khas dari gentian kayu. Di bahagian depan papan bawah tanah, di bawah tekanan, kertas mematuhi kayu, dan lapisan melamin diaplikasikan di atas, yang menghalang pemudakan papan skirting untuk waktu yang lama. MDF plinth (dalam orang-orang ia juga dipanggil laminated) mesra alam, praktikal, tidak menyerap kotoran, mudah dibersihkan, tetapi tidak stabil untuk kelembapan dan kerosakan mekanikal.

Lantai lebar yang terbuat dari MDF - rangka yang sesuai untuk lantai lamina

Tapak semacam ini adalah trend fesyen pada masa ini dan dalam permintaan tinggi. Ini adalah kerana pelbagai hiasan hiasan permukaannya: skirting poliuretana boleh dipilih untuk menutup lantai.

Poliuretana lebar papan hitam - trend fesyen moden

Terutama berjaya ia digabungkan dengan pencetakan stuko di bahagian bawah dinding. Ia menjadi popular di kalangan pengguna kerana kelebihannya:

 • jika anda perlu mengubah bahagian dalam bilik, anda boleh melukisnya dalam sebarang warna;
 • dalam penampilan dan harga demokratiknya adalah alternatif yang sangat baik untuk plinth gypsum mahal;
 • tahan terhadap perubahan suhu, oleh itu ia boleh menjadi berhampiran dengan alat pemanasan dan lampu;
 • kalis air - sesuai digunakan di bilik mandi dan dapur;
 • Sangat elastik: ia dibingkai oleh permukaan yang tidak rata dan melengkung;
 • Warna putihnya sesuai dengan unsur-unsur dekorasi plastik, kaca dan logam, menjadikan pedalaman lebih moden.

diperbuat daripada polivinil klorida PVC - berbuih. Mereka tahan kelembapan, sinar ultraviolet, pelarut, minyak. Papan skirting lebar ini sangat praktikal dan pada masa ini pesaing utama papan skirting kayu. Mereka sesuai untuk mana-mana penutup lantai, mudah dipasang dan mudah dijaga. Dihasilkan dalam pelbagai warna dan jenis warna.

Awak perlu tahu! Perbezaan antara tekstur dan teduh unsur penyambung dan tiang dalam bentuk yang dipasang akan selalu menjadi ketara.

Kelemahan utama papan skirting plastik - pada suhu di bawah 5 ° C mereka menjadi rapuh, sehingga mereka sesuai untuk penggunaan dalaman sahaja. Dan, berbanding dengan papan skirting kayu, mereka tidak tahan lama, walaupun kecacatan ini dikompensasikan dengan harga yang rendah.

Lantai lebar yang terbuat dari plastik dengan saluran kabel

Satu saat penting apabila membeli papan lapang plastik yang luas adalah set lengkap dengan semua aksesori yang diperlukan: penyambung, sudut, palam, pengikat. Untuk pemasangannya, kaedah pemasangan tersembunyi digunakan.

Perhatikan! Jika tekstur kayu di papan skirting dan kelengkapannya kabur, ini menunjukkan penggunaan cat berkualiti rendah yang tidak stabil terhadap tindakan detergen rumah dan air.

Memilih tirus yang luas, anda perlu menjaga gabungannya dengan bahagian dalam bilik. Untuk reka bentuk rumah yang harmoni, anda perlu mematuhi beberapa peraturan asas:

 • jika ketinggian bilik adalah sehingga 2.6 m, lebar papan tidak boleh melebihi 70 mm;
 • pada ketinggian bilik dari 2.6 m hingga 3 m, lebar papan skirting harus bervariasi antara 70 dan 90 mm;
 • Di dalam bilik dengan ketinggian lebih daripada 3 m, papan skirt dengan lebar 100 mm atau lebih dipasang.

Lantai lantai meluas menjadikan bilik itu lengkap

Skirt akan memberikan penampilan lengkap ke pedalaman bilik, menjadikannya lebih elegan dan menekankan rasa baik pemilik rumah. Tidak peduli apa papan buatan dibuat, perkara utama ialah ia perlu dipasang dengan betul dan kelihatan harmonis, dan ini akan membuat hidup di rumah selesa dan selesa.

Anda boleh meninggalkan komen anda pada artikel atau Tanya soalan kepada pakar

Pada pendapat saya tapak kaki yang luas adalah baik dan di siling, saya membuat diri saya di tingkat ke-40 dan pada siling ke-50.

Tambah komen Balas balasan

© 2018 MrPol.su - semua tentang penutup lantai dan meletakkan lantai dengan tangan sendiri

Apabila menggunakan bahan dari laman web, pautan mundur diperlukan.

Memilih papan skirting lantai lebar

Apabila merancang pedalaman, perhatian diberikan kepada semua butiran. Papan skirt digunakan di setiap rumah, mereka menutup ruang di antara lantai dan dinding, yang memberikan ruang yang lengkap.

Kelebihannya adalah keserasian dengan mana-mana jenis lantai dan keupayaan untuk menutup masukan antara lantai dan dinding. Papan skirting lantai yang luas dihasilkan dari bahan-bahan moden dan membolehkan anda menyembunyikan wayar terlebih dahulu. Jalur hiasan lantai yang betul dipilih memberikan ruang perasaan kekayaan dan kesempurnaan.

Pengilang bersaing antara satu sama lain dan menghasilkan papan lebar yang luas di pelbagai bahan. Hampir semua model mempunyai slot untuk pendawaian.

Model-model ini diperbuat daripada polyvinyl chloride dalam pelbagai warna, yang meniru struktur kayu.

Kerana kepraktisannya, papan skirting plastik yang luas digunakan secara meluas, yang sesuai dengan semua jenis lantai.

 • rintangan kelembapan;
 • Jangan kehilangan kualiti mereka di bawah pengaruh ultraviolet;
 • kos rendah;
 • mudah dipasang.
 • apabila beku di bawah 5 darjah, mereka menjadi rapuh;
 • cair apabila terdedah kepada suhu tinggi.

Bar plastik lantai pelbagai parameter dikeluarkan, yang membolehkan untuk memilih model bergantung kepada keperluan khusus.

Model yang ada untuk permaidani, lamina dan jenis sejagat.

Pada pembelian, adalah perlu untuk memberi perhatian bahawa plinths untuk lantai dari PVC dicat seragam. Semua unsur pengikat dan unsur dipilih untuk model tertentu.

Bar plastik dihasilkan dengan ciri reka bentuk yang berbeza:

 1. Universal mempunyai kelebihan ke hadapan dan pad lembut atas, yang menyumbang kepada persamaan yang lebih padat ke dinding. Model dengan satu atau lebih alur untuk penghalaan kabel boleh didapati. Sesuai untuk pemasangan di mana-mana jenis lantai.
 2. Di bawah lamina boleh didapati dalam bentuk bar rata dengan bahagian atas yang sedikit bulat. Mereka sesuai rapat dengan dinding dengan mengorbankan ketebalan kecil (sehingga 15 mm), kerana ini, perabot boleh dipasang dekat dengan dinding. Model dibuat dengan alur di bawah wayar dan tanpa ia.
 3. Di bawah permaidani berbentuk L, beberapa model dihasilkan dengan pita melekit, yang membantu untuk menetapkan penutup lantai.

Papan skirting plastik yang luas untuk lantai dihasilkan dalam standard standard 2.5 m Untuk mengira bilangan produk, perimeter bilik perlu dibahagikan kepada panjang jalur. Ia tidak diperlukan untuk mengambil beberapa papan dalam simpanan.

Kami memilih papan skirting bergantung pada penutup lantai, keperluan meletakkan kabel terpendam dan saiz premis.

Terdapat pelbagai pilihan pelekap: terpaku pada dinding, dipasang pada cangkuk, skru, klip.

Dalam set lengkap adalah perlu untuk mendapatkan:

 • penyambung sudut dalaman dan luaran;
 • palam sampingan.

Peranti roket

 1. Kami menyediakan jalur saiz yang diperlukan.
 2. Kami berhimpun dengan semua unsur penghubung.
 3. Terapkan ke dinding, jika semuanya betul-betul sepadan, selesaikan cara yang dipilih.

Apabila mengikat pada klip, kami membuat pra-membuat susunan klip. Bermula dari sudut, gunakan elemen pengancing pertama pada dinding, tandakan lokasinya dan selesaikannya dengan skru. Kemudian, dengan langkah 300-500 mm, pasang klip lain.

Untuk mengelakkan kehilangan penyambung zaluchki dan sudut semasa operasi, disyorkan untuk membetulkannya ke gam.

Jika dinding dan siling dihiasi dengan stuko, pilihan terbaik adalah memilih papan skirting yang diperbuat daripada poliuretana.

Spesies ini boleh didapati dalam warna putih dengan kemungkinan lukisan dalam sebarang warna. Panjang standard jalur ialah 2 m.

 • baik selekoh, sesuai untuk dipasang di bilik dengan bentuk separa bulat;
 • ia meniru plak gypsum dengan baik;
 • Digunakan dalam julat dari -50 hingga +50 darjah;
 • tidak takut sumber haba, ia mungkin untuk memasang perapian berhampiran pemanas, pemanas;
 • tahan kelembapan.

Poliuretana meluas luas kerana fleksibiliti mereka menyembunyikan ketidaksamaan dinding. Jalur tidak mempunyai elemen yang boleh dipisahkan, jadi kabel mesti dibentangkan sebelum memasang jalur lantai.

Pemasangan profil poliuretana

Varian yang paling mudah ialah penyambungan jalur polyurethane yang tinggi di sudut dengan penyambung siap. Dengan jalur memotong diri untuk sendi sudut, anda mesti mengekalkan sudut potong 90 darjah. Setelah menyiapkan semua elemen, kami menggunakannya ke dinding dan periksa kebetulan dimensi. Lihat butiran proses dalam video ini:

Lembaga skirting tinggi yang diperbuat daripada poliuretana dipaku ke dinding dengan bantuan sealant, disesuaikan untuk bekerja dengan bahan ini. Sesetengah jenis gam boleh memusnahkan struktur poliuretana.

Lantai papan yang diperbuat dari kayu digunakan kurang dan kurang dan tergolong dalam bahan mahal elit. Membuat model dari kayu oak, bic, gabus, pokok buah-buahan.

Hampir semua model moden dilengkapi dengan alur untuk meletakkan kabel. Sesuai dengan lantai parket. Mahogany dan oak adalah salah satu yang paling mahal.

Sebagai pilihan yang lebih ekonomik dihasilkan sebuah papan lebar yang diperbuat daripada pain, ditutup dengan veneer dari spesies kayu yang berharga.

 • penampilan cantik;
 • idealnya digabungkan dengan reka bentuk rumah negara yang mahal;
 • bahan semula jadi, mesra alam.
 • kos yang tinggi;
 • tidak sesuai digunakan di bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Sekiranya tidak mungkin untuk memilih nada papan lantai yang luas, anda boleh membeli bar dari pelbagai dan cat dalam apa jua warna dari oak merah jambu hingga wenge.

Kayu lebar kayu adalah elemen klasik dari reka bentuk lantai bilik dan tidak akan keluar dari fesyen.

Apabila memasang papan skirting tinggi kami menggunakan kaedah pengancing:

 • sekiranya dindingnya adalah sekata, anda boleh meletakkan gam;
 • kami menetapkan pada kuku galvanis dengan topi bulat, yang dipalu melalui bar ke lubang yang sebelumnya dibor di dinding;
 • skru diskrukan ke dalam alas kaki dengan langkah 300-500 mm, tutup topi dengan lilin, dipadankan dengan nada (atau tutup bar hiasan). Untuk maklumat lanjut mengenai kerja dengan produk kayu, lihat video ini:

Kami mengambil kira bahawa ketidaksamaan dinding yang besar tidak bersembunyi di belakang alas kaki, sebaliknya, papan juga akan menekankan jurang yang timbul antara profil dan dinding.

Dibuat dari kayu yang ditekan, yang terpaku di bawah kertas tekanan yang dilapisi dengan melanin tahan kelembapan.

 • kos yang berpatutan;
 • pemasangan mudah;
 • mesra alam.
 • runtuh di bawah pengaruh kelembapan;
 • tiada rintangan terhadap kerosakan mekanikal.

Strip MDF hiasan - pilihan yang murah dan cantik untuk menamatkan lantai lamina atau parket.

Papan skirting dihasilkan dalam pelbagai warna, ia boleh dipilih dengan mudah untuk apa-apa jenis lantai.

Memilih pilihan penetapan, kami menentukan sama ada ia perlu untuk membongkar alas kaki dalam proses operasi. Kami menyediakan baki panjang yang diperlukan dan memilih kaedah penetapan:

 1. Kami gam pada kuku cecair. Plank, tetap dengan cara ini, kemas dihapuskan tidak akan berfungsi.
 2. Dilekatkan pada skru mengetuk diri. Di dinding, kami mengebor lubang dan memasukkan seekor dowel ke dalamnya. Kemudian kita menggerudi tork dan membaikinya ke skru, membetulkannya di dalam dowel.
 3. Pemasangan pada klip adalah yang paling mudah, rel mudah dikeluarkan dan dipasang semula jika perlu. Untuk melampirkan MDF untuk menggandakan kuku, lihat video ini:

Pemotongan dowel untuk docking di sudut dilakukan dengan bantuan kerusi.

Ciri-ciri perbandingan jenis tiang

Apa yang perlu dicari ketika memilih

Tapak yang tinggi untuk lantai dipilih mengikut peraturan:

 • Tangga kayu mestilah bahan yang sama seperti penutup lantai;
 • jika tidak mungkin untuk mengambil warna, anda boleh membeli bilah dari fail yang tidak dicat dan cat di nada yang betul;
 • ia kelihatan bagus apabila jalur hiasan berbeza dari lantai dengan satu nada atau dipadankan tepat dengan warna penutup lantai;
 • lebar dipilih bergantung kepada ketinggian siling dan kawasan bilik (semakin tinggi siling, semakin luas kita memilih tiang).

Jadual menunjukkan warna yang sepadan antara satu sama lain:

Melangkah lantai melindungi dinding dari kelembapan dan pengaruh mekanikal. Oleh kerana ketinggian yang tinggi, beberapa kabel boleh diletakkan di dalam jalur. Terima kasih kepada model dengan lebar yang kecil, perabot boleh dipasang dekat dengan dinding.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =