Ceri warna perabot

Perabot berwarna ceri: rahsia gabungan di kawasan pedalaman

Kayu ceri agak popular di kalangan pengeluar perabot kabinet. Kayu ini dibezakan oleh kekuatannya dan kualiti yang sangat baik, yang bermaksud panjang umurnya operasi, selain itu ia agak fleksibel untuk pemprosesan dan adalah mungkin untuk mencipta sesuatu yang benar-benar unik daripadanya. Selain batu ceri perabot digunakan dalam pengeluaran papan parket dan untuk menyelesaikan premis. Dengan cara ini, kerana spesies pokok ini sangat bengkok, mungkin untuk membuat perabot rotan yang indah dari itu. Palet warna kayu ceri pelbagai rupa dan dibentangkan dalam warna cahaya emas ke merah gelap. Dengan cara ini, terima kasih kepada yang terakhir, anda boleh mencipta tiruan yang mahoni, yang dihargai oleh pereka dalaman di seluruh dunia.

Di sini anda boleh memesan almari pakaian bergaya "Luxe" dengan facades berwarna ceri.

Kayu ceri di pedalaman

Untuk mewujudkan dalaman yang mudah, santai, tetapi elegan, anda perlu memilih warna ceri yang betul. Perabot warna ceri boleh dieksekusi sama ada dalam warna terang, nada tepu, dan dalam warna yang disenyapkan. Jadi, sebagai contoh, di dalam bilik lukisan atau ruang makan, warna ceri yang cerah kaya dengan sempurna akan sesuai, yang akan memberikan beberapa identiti keadaan. Sudah tentu, patut diingat bahawa warna-warna cerah tidak dapat digunakan secara berlebihan, jika tidak, mereka akan mula menindas, bukannya bersukacita. Jadi, di ruang tamu dengan perabot ceri yang cerah, sisa dekorasi dan reka bentuk dalaman perlu dilakukan dalam warna pastel lembut, menggabungkan ceri dengan putih, krim, susu dan krim. Berjaya di bahagian "ceri" kelihatan warna kelabu dan pasir. By the way, pereka kombinasi itu merujuk kepada versi klasik, yang bermaksud bahawa ia boleh digunakan dalam mana-mana gaya pedalaman.

Sudah tentu, perabotnya sangat menarik dalam warna ceri yang cerah. Seperti yang dinyatakan di atas, ketika memilih yang satu ini, patut mempertimbangkan kombinasi skema warna tersebut dengan hiasan dan potongan perabot lainnya. Dinding, siling dan lantai harus dibiarkan dalam palet cahaya, tetapi, sebagai contoh, pintu boleh diambil dalam warna kacang yang indah, yang kelihatan sangat baik di dalam perabot ceri.

Di samping itu, perabot kayu ceri sempurna menggabungkan dengan unsur-unsur hiasan dalam warna coklat, kertas dinding dalam kes ini adalah yang terbaik untuk memilih dalam warna lembut pastel. Jenis bunga ceri yang megah adalah warna oxford ceri dengan kemasan hazelnut. Perbaikan interior ini harus diencerkan dengan warna cahaya tenang untuk dinding, lantai dan tekstil.

Perabot yang diperbuat daripada kayu ceri boleh digabungkan secara selamat dengan butiran dalaman warna kelabu.

1

Oleh itu, katil-katil ceri kami dengan langsir warna dan dinding kelabu dalam eksekusi berasap-smoky akan kelihatan hebat.

Tetapi dengan bunga oren, merah, bunga karang, kayu ceri tidak boleh digabungkan, banyak kecerahan akan membuat bahagian dalamnya tidak enak.

Sekiranya terdapat kemungkinan, atau sebaliknya, banyak ruang kosong di dalam bilik, perabot berwarna ceri harus sama rata di seluruh bilik, menyebarkan objek yang berbeza dari segi saiz dan ketinggian, supaya kecerahan kayu tidak menarik. Sekiranya konfigurasi set perabot sedemikian rupa sehingga ia tidak boleh dibongkar, maka aksesoris harus digunakan secara aktif dalam warna cahaya. Sebagai contoh, di rak terbuka di dapur anda perlu meletakkan perabot salji putih, di ruang tamu menambah pasu, lampu, bantal, langsir dalam warna pastel.

Cherry Oxford: warna di pedalaman

Warna ceri oxford dicirikan oleh warna coklat yang kaya dan kaya. Memasukkannya ke reka bentuk dalaman menjadikannya lebih mudah untuk mengalahkan bilik, memberikan lebih banyak cahaya dan ketepuan.

Hari ini, semakin banyak menggunakan bahan moden yang meniru pokok itu: walnut, paduc, maple merah, mahoni, oxford ceri. Semua nama-nama tinggi profil baka terbukti kini menjadi lebih mudah diakses sebagai penutup lantai moden, bahan penamat, elemen struktur untuk mewujudkan set perabot dalam mana-mana gaya dan warna yang dipilih.

Sfera penggunaan dan ciri-ciri

Pada asasnya, kayu atau pengganti bayangannya "cherry9raquo; Digunakan untuk menghiasi bahagian dalam rumah, perabot reka bentuk dan elemen individu lantai. Ia menghasilkan parket yang kuat di tempat teduhan kegemaran anda. Harus diingat bahawa kayu semulajadi ceri dan ceri mempunyai ciri-ciri yang berkualiti tinggi, kuat, tahan kejutan. Dengan bahan semacam itu, mudah untuk bekerja dan hanya menjaga.

Kesamaan warna dengan warna kegemaran mahogany melambangkan kepadanya bayangan kemuliaan baka bangsawan ini, menambah minat lebih. Kayu warna oxford ceri adalah popular di zaman moden dan Biedermeier. Rumah itu, dilengkapi dengan perabot itu, kelihatan kukuh dan indah.

Dengan penuh semangat dengan bayangan yang mendalam ini, orang berjaya mencipta komposisi dalaman yang lengkap dengan parket, perabot, panel dinding dan juga siling berwarna ceri. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa pereka abad ke-21 cuba membawa kita lebih dekat dengan tradisi-tradisi yang lalu, mengalihkan dari pelbagai bahan sintetik. Walaupun penggunaan kayu semulajadi tidak semestinya sesuai, para pengrajin berusaha untuk mengalahkan diri dan mengubah tekstur ceri oxford (gambar dalam artikel) dan naungan kayu di linoleum, lamina, papan serpihan dan juga panel dinding plastik.

Pernahkah anda tertanya-tanya warna mana yang terbaik menggabungkan bunga ceri dari Oxford? Jika semuanya jelas dengan tekstur: kain pelapis dan klasik yang lembut adalah kawan terbaik warna ceri, bagaimana dengan pelbagai warna di pedalaman ruang berasingan, sebagai contoh, ruang tamu?

Pakar menegaskan bahawa warna bahan dalam warna oxford ceri paling berjaya digabungkan dengan maple, oak pedesaan, oak, ceri gelap dan warna lain yang serupa.

Suasana yang selesa di dalam bilik bergantung kepada reka bentuk dalaman. Oleh itu, keputusan warna dalam perkara ini jauh dari tempat terakhir. Apabila anda akan membeli bahan penamat, anda perlu memahami apa yang sesuai dengan gaya yang telah anda pilih, dan apa yang perlu dibiarkan tanpa perhatian.

Warna ceri agak universal, ia boleh berjaya dipukul, menggunakan gaya yang berbeza dalam pedalaman. Adalah berguna untuk mengetahui bahawa naungan ini positif memberi kesan kepada keadaan psikologi seseorang dan, walaupun tepu, menyesuaikannya dengan suasana positif.

Melakukan perbaikan di sebuah apartmen atau rumah, jangan takut untuk bereksperimen dan pastikan untuk mempertimbangkan konsep menggunakan bunga ceri dalam reka bentuk.

Permaidani ceri di pedalaman (50 foto): hiasan rumah eksklusif

Kayu ceri adalah bahan yang sangat tahan lama dan praktikal digunakan secara meluas untuk pembuatan perabot dan parket. Sama seperti warna untuk mahoni, perabot ceri sentiasa dianggap simbol bergaya, mewah dan bangsawan. Di samping itu, ia adalah agak mudah untuk mengendalikan dan menggilap, yang memungkinkan untuk mencapai permukaan licin yang ideal.

Satu set perabot ceri di ruang makan

Fasad dapur ceri

Set bilik tidur di ceri

Ciri-ciri utama kayu ceri

Cherry dianggap sebagai baka berharga, dan bukan hanya kerana sifatnya. Cherry bukanlah tanaman yang ditanam secara industri, oleh itu secara semula jadi pokok ini terdapat dalam kuantiti terhad.

Satu set perabot ceri di ruang makan

Cherry tumbuh di Eropah Tengah, Amerika Utara dan Afrika Utara. Jangka hayat adalah kira-kira 70 tahun. Panjang pokok itu mencapai 7 hingga 10 meter. Selalunya dalam industri perindustrian kayu menggunakan pokok ceri, Amerika, Brazil dan Patagonian.

Lemari kaca dan ceri di ruang tamu

 • Kayu ceri. Pokok-pokok muda mempunyai kayu putih, dalam pokok-pokok yang matang - dengan pita berganti-ganti warna yang berbeza: gelap, cahaya, coklat, kuning. Struktur kayu licin, licin, seragam, dengan serat diameter yang sama. Ini memudahkan proses bahan tersebut.
 • Warna. Kayu ceri mempunyai warna hangat: dari coklat muda hingga merah tua. Sekiranya anda menggunakan rawatan kimia, anda boleh mencapai warna mahoni yang popular. Secara luaran, warna kayu ceri sangat mirip dengan naungan mahoni, yang sangat meningkatkan popularitas pokok ini dalam perniagaan pedalaman. Cherry secara visual menjadikan bilik itu penuh, cerah dan memberikannya semangat bangsawan.
 • Ketumpatan kayu. Cherry mempunyai kepadatan purata 600 kg / m³. Keterukan kayu juga berubah-ubah secara purata.
 • Keanjalan. Ceri mempunyai keanjalan yang sangat baik.
 • Bengkak. Pembengkakan kayu ceri agak kecil.
 • Kestabilan. Cherry sangat tahan; Rintangan kepada acuan jamur adalah sederhana, yang tidak boleh dikatakan mengenai serangga. Ceri seringkali terdedah kepada "serbuan" pengisar kumbang.
 • Pengeringan kayu. Berbanding dengan pokok buah-buahan lain, seperti epal, ceri dan plum, kayu ceri mudah kering. Anda tidak memerlukan apa-apa gim. Anda perlu mengeringkan kayu ceri di luar rumah selama 10 hari. Kemudian kayu perlu dikukus, kerana warna merah yang sangat cantik dari pohon itu diperolehi.

Dada besar ceri di ruang tamu

Dinding di tapak semaian dari ceri

Bayi tidur dari ceri

Meja lipat dari ceri

Dinding untuk buku dan TV di ruang tamu ceri

Mengambil kira kualiti yang disenaraikan, ceri sering digunakan. Terutamanya untuk:

 • pembuatan perabot;
 • penutup siling;
 • parket dan lamina;
 • penutup dinding;
 • pelbagai aksesori.

Cherry merangkumi gaya moden dan Biedermeier, jadi para pengikut trend ini sering membeli barang-barang dalaman dari kayu.

Rak buku ceri di ruang tamu dengan perapian

Almari pakaian terbina dalam ceri

Permaidani ceri di bilik tidur

Rak buku untuk ceri

Suite bilik tidur single dari ceri

Perabot ceri antik di ruang tamu

Meja persalinan dari ceri

Kebaikan ceri dan kekurangannya

Kayu ceri sebagai baka berharga mempunyai beberapa kelebihan. Antaranya:

 • kemudahan pemprosesan;
 • warna kayu yang indah;
 • keanjalan bahan;
 • kemudahan pengeringan;
 • ijazah rendah bengkak;
 • permukaan berkilat, berkilat.

Katil, dada laci dan meja ceri ceri di dalam bilik tidur

Tembok ceri berwarna abu-abu di ruang tamu

Kelemahan ceri tidak begitu banyak merit, tetapi masih ada. Ini adalah:

 • Kayu ceri tidak stabil untuk kesan biologi: penggali pepaya dan kulat pada masa itu memukul pokok itu, menjadikannya tidak sesuai digunakan;
 • di dalam kayu ceri cukup sering dapat mengesan anomali: kulit kayu, celah, stratifikasi dan kecacatan lain;
 • kekuatan kecil, kerana apa kayu ceri tidak boleh digunakan dalam pembinaan dan hiasan.

Perabot bilik makan dari ceri

Perabot di bilik tidur dari ceri

Papan laci di bilik tidur dari ceri

Perabot ceri putih dan coklat di dalam bilik tidur

Tembok ceri putih-coklat

Dari ceri membuat perabot eksklusif yang indah: dada laci, kabinet, trellis. Sudah tentu, perabot itu bernilai banyak wang, jadi pesanan untuk pengeluarannya jarang diterima. Tetapi venir yang dirancangkan ceri digunakan agak kerap, walaupun untuk mempelbagaikan spesies kayu yang berpatutan.

Set perabot ceri untuk ruang makan

Kayu ceri juga boleh mengurangkan lantai, dinding dan siling. Ia diperbuat daripada alat muzik: piano besar, piano, paip merokok eksklusif, perkakas dapur, barangan dalam dan barangan.

Perabot ceri bergaya untuk ruang makan

Permaidani ceri di lorong

Dada ceri coklat emas

Perabot kabinet ceri

Penyangkut ceri

Rak ceri

Meja ceri besar

Pengubah meja kecil yang diperbuat daripada ceri

Cermin dan dinding putih ceri di kawasan pedalaman

Papan laci dan pouf dari ceri

Dinding ceri hitam coklat di ruang tamu

Dada laci dan katil ceri

Gabungan ceri dengan jenis kayu lain

Perabot atau parket dari ceri campuran dengan pelbagai jenis kayu. Marilah kita lebih terperinci mengenai nasihat pereka tentang cara menggabungkan dan mencairkan warna ceri.

Bilik tidur dengan perabot kayu ceri

Gabungan ceri dan maple - kontras yang jelas dalam warna, nada dan ketepuan. Sebaliknya mudah ditekankan dengan bantuan warna biru: misalnya, tirai biru. Dinding lebih baik untuk membuat warna peach, menambah jalur gelap yang berbeza. Warna merah jambu dan gangsa akan membantu menaruh aksen. Akibatnya, anda akan mendapat pedalaman yang indah, demokratik dan ceria.

Perabot bilik tidur dari ceri dan maple

Oak dan ceri juga membuat perbezaan dalam nada. Dengan kontras ini, anda boleh mencipta gaya retro yang ideal, selesa dan hangat. Untuk kombinasi oak dan ceri, lebih baik menggunakan warna hijau: langsir atau upholsteri pada perabot cukup sesuai untuk penjelmaan idea ini. Sangat baik mencairkan kulit dalaman dan kain halus. Anda boleh memilih warna keemasan cahaya, dengan beberapa corak kehijauan yang elegan, lebih baik vintaj. Warna pic dan emas gelap - sebagai aksen.

Oak yang terkelupas dalam kombinasi akan menghasilkan kontras yang kuat dalam ketepuan dan nada. Wallpaper untuk pedalaman adalah lebih baik untuk memilih warna cahaya, dengan corak bunga ceri. Langsir - merah jambu, dan upholstery - claret atau kulit gelap. Untuk mengatur aksen, lebih baik menggunakan aksesori warna merah jambu yang terang.

Warna ceri dan ceri gelap sama, tetapi perbezaannya adalah dengan ringan, jadi anda boleh bermain di sini tidak berbeza, tetapi di dunia. Menambah warna cahaya ke pedalaman bilik, anda dapat meningkatkan ekspresi dengan selamat. Kertas dinding dinasihatkan untuk memilih warna ais, anda juga boleh menggunakan corak beige lembut. Langsir hendaklah berwarna kelabu-hijau atau teh hijau. Perabot adalah sesuai dengan upholsteri kain berpotensi, pasir atau pistachio. Aksesori boleh digunakan aprikot atau kuning.

Perabot ceri klasik untuk pejabat

Permaisuri merah dan coklat dan perabot kulit di pejabat

Tembok ceri yang indah di ruang tamu

Perabot ceri mudah untuk bilik tidur

Kabinet penjuru di lorong ceri

Perabot putih di bilik tidur ceri

Permaidani hijau-coklat di nurseri

Kabinet dan kabinet ceri

Perabot di ruang tamu dari ceri

Ruang makan dengan perabot kayu ceri

Dada pereka ceri

Isi hanya 2 bidang, dan kami akan memanggil anda kembali untuk memperjelas semua nuansa!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 89