Dapur pejabat

Dapur kecil di pejabat dan di rumah. Tingkat keselesaan baru

Untuk ruang pejabat, anda perlu membayar banyak wang, jadi apabila merancang ruang, anda perlu menghitung dengan setiap meter persegi, cuba untuk mempelbagaikan pedalaman. Faktor ini menentukan kepentingan pengguna di dapur mini untuk pejabat.

Di samping itu, tiada syarikat yang menghormati diri adalah pilihan yang sesuai apabila pekerja meletakkan sandwich dan salad di tempat kerja. Bukan gambar terbaik akan muncul di depan mata rakan perniagaan yang telah melirik ke pejabat.

Disiplin pejabat adalah tema kekal untuk pertikaian. Walau bagaimanapun, di luar perbahasan, fakta itu tempat istimewa untuk minum teh dan makan tengah hari di pejabat ada suasana tertentu yang mudah. Melalui perbualan semi-formal, hubungan persahabatan di kalangan rakan sekerja ditubuhkan, dan banyak persoalan kerja diselesaikan dengan nota positif.

Paling penting, organisasi elemen ajaib itu tidak sukar dengan kemunculan dapur mini untuk pejabat, kelebihan utama yang mana adalah pelbagai fungsi. Terdapat banyak penyelesaian yang menarik untuk premis pejabat dengan apa jua saiz dan bahkan tanpa ruang berasingan. Memandangkan pelbagai warna, model, kemuncak, anda boleh memilih pilihan yang dengan mudah akan menjadi sebahagian daripada gaya pejabat sedia ada. Walaupun gabungan pelbagai kompleks perabot, peralatan rumah, aksesori yang sesuai, dapur mini di pejabat menduduki, secara purata, kurang dari 1 meter persegi. Pada masa yang sama, mempunyai dimensi yang sangat sederhana, seperti dapur mengatasi tugas yang sama, sebagai dapur konvensional saiz standard.

 • Keperluan untuk mesyuarat perniagaan yang panjang.
 • Bertemu dengan pelawat penting.
 • Tidak ada cara untuk meninggalkan tempat kerja.
 • Adalah perlu untuk menganjurkan orang yang berasingan dalam satu pasukan untuk kerja bersama dalam projek itu.
 • Pertubuhan kerja harian yang diselaraskan dengan baik di peringkat hubungan baik antara rakan sekerja.

Hasil daripada trend semasa dalam pembangunan hubungan perniagaan, terdapat kofis. Ini adalah campuran perkataan "coffee", "office". Ternyata komunikasi dalam suasana tidak formal, adalah mungkin untuk mencapai hasil yang besar dengan usaha yang minimum.

Apa yang boleh dilipat mini dapur

Parameter purata dapur mini: 1 m * 2 m * 60 cm, di mana 1 lebar, 2 ketinggian, kedalaman 60 cm. Walau bagaimanapun, anda boleh memberikan dimensi bilik anda, serta senarai set komponen individu untuk pemasangan, dan selepas beberapa ketika syarikat pembuatan akan menyediakan pesanan individu yang akan mencapai milimeter untuk menyesuaikan kawasan yang tersedia. Dapur bayi sangat mirip dengan perabot kabinet. Dalam keadaan dilipat ia tidak berbeza dari kabinet biasa.

Terdapat Terus, bersudut, terbina dalam khusus dapur mini pejabat untuk pejabat, tetapi pilihan yang paling popular adalah almari dapur. Menghadiri ruang minimum yang minimum, menyediakan penggunaan ruang kecil yang tersedia untuk memasak dan menyimpan produk. Peralatan standard unit dapur terdiri daripada dua modul: atas dan bawah. Modul teratas boleh termasuk pelbagai laci, kes sempit pensil, ketuhar gelombang mikro yang dibina ke bahagian atas. Modul yang lebih rendah terdiri daripada beberapa bahagian, yang ditutup oleh pintu.

Sebagai peraturan, mereka adalah peralatan terbina dalam:

 • peti sejuk kecil
 • permukaan memasak (dapur gas atau dapur elektrik) dengan 1-2 pembakar
 • pengeringan untuk hidangan
 • shredder sisa makanan
 • ekzos
 • cerek atau mesin kopi
 • sinki kecil
 • kabinet pengeringan.

Disediakan peletakan kutleri dan perkakas, contohnya, almari gantung atau kekaki pelbagai fungsi, rak tuala, papan pemotong, sampah boleh tarik, loket untuk cermin mata. Ini hanyalah senarai petunjuk peralatan yang boleh dipesan ke dapur mini anda.

1

Biasanya ia diletakkan di sepanjang dinding bilik, di tempat atau sudut, di mana ia dapat disembunyikan dari mata yang bersinar. Tetapi kesimpulan dari penyelidikan psikologi yang ada membawa fakta bahawa dapur mini untuk pejabat lebih suka warna-warna cerah. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa pekerja akan mempunyai tanggapan bahawa mereka berada di restoran mahal yang mahal, dan ini akan memberi kesan yang bermanfaat kepada motivasi mereka dan akan menjadi bonus bagi pengurus. Perabot pejabat juga berhak untuk menjadi selesa dan selesa, dengan rehat makan tengah hari.

Ciri-ciri teknikal dapur kecil

Walau bagaimanapun, tidak ada sekatan ke atas pilihan lokasi, kerana unit dapur adalah autonomi dan hampir bebas daripada lokasi riser. Oleh itu, dengan kejayaan yang sama mereka boleh dipasang di ruang pejabat kecil, termasuk di pejabat setiausaha. Ini akan membantu beliau untuk memudahkan proses pembuatan teh, kopi, sandwic untuk pemimpin dan tetamunya, kerana hakikat bahawa segala yang diperlukan akan berada di dekatnya.

Sambungan ke sistem paip dan pembetungan berlaku menggunakan paip logam plastik. Komunikasi boleh dimulakan pada penutup lantai, bersembunyi di dalam kotak plastik. Jika, bagaimanapun, modul terletak pada jarak yang jauh dari riser pembersih atau terletak di bawahnya, maka sistem kumbahan terpaksa di bawah sinki dipasang dalam modul.

Dapur pejabat mini lebih kerap dilengkapkan hobs elektrik, dan gas digunakan kurang kerap. Tetapi pilihan ini tidak dikecualikan. Selepas memotong countertop dan pemasangan hob itu selesai, pekerja industri gas dijemput, yang mempunyai kelayakan dan lesen yang diperlukan, ini adalah pengesahan yang melakukan sambungan.

Tidak dinafikan, bahawa untuk memusnahkan kopi-menjeda atau membuat mini-kofis - dua pilihan - dua ekstrem. Walau bagaimanapun, cara tengah, pemasangan dapur mini adalah penyelesaian yang optimum.

Dengan dapur bayi, lebih mudah menyusun makanan yang sihat di premis pejabat dan menjimatkan masa yang dibelanjakan oleh pekerja atas pengambilan makanan.

Walaupun dapur mini merujuk lebih banyak kepada dapur untuk pejabat, ia boleh dipasang di rumah, dan di dacha, iaitu, di mana set dapur biasa, kerana keadaan tertentu, tidak begitu selesa. Dapur kecil yang selesa itu akan menjadi berguna dan di sebuah apartmen sarjana muda. Hidangan kotor boleh tinggal di wastafel, ia tidak akan kelihatan di belakang tirai.

Dapur mini adalah segar, tidak standard dan penyelesaian yang paling mudah untuk pekerja katering, dan juga untuk rumah dengan kuadratur yang tidak mencukupi. Itulah sebabnya pengeluaran dan jualan mereka semakin meningkat setiap tahun.

Untuk kerjasama, sila e-mel: [email protected]

Menyalin bahan tapak adalah mungkin tanpa perjanjian terlebih dahulu sekiranya memasang pautan terindeks yang aktif ke laman web kami.

© 2018 "Di dapur" Semua hak terpelihara

Bagaimana hendak mengatur dapur pejabat? 8 contoh

Repost anda akan menukar internet 🙂

Dapur untuk pejabat harus mengandungi barang yang diperlukan dan mengambil sedikit ruang - tidak lebih dari 2 sq.m. Selalunya, perabot ini adalah almari, di dalamnya anda boleh menyembunyikan dapur, jika perlu. Keadaan minimum membolehkan mengatur tempat untuk makan malam jika di pejabat tidak ada premis istimewa. Juga makanan bersama merupakan kunci kepada pembinaan pasukan.

Proses perhimpunan dan pemasangan perabot.

Kawasan dapur dipisahkan oleh kaunter bar dari bahagian utama pejabat. Satu lagi varian zon adalah partition khas.

Dalam alat dengar yang padat, anda bukan sahaja dapat menyimpan makanan dan hidangan, tetapi juga memasak atau memanaskan hidangan siap sedia.

Struktur asas subjek:

Dalam sesetengah kes, elemen tambahan dibina ke dalam alat dengar:

 • Bar kecil dalam saiz;
 • Penapis untuk air;
 • Pencincang untuk sampah.

Dalam kes ini, perabot diperintahkan mengikut saiz individu. Pilihan ini lebih sesuai untuk dapur pejabat - anda boleh mengambil kira fungsi maksimum, gaya dan saiz.

Dalam versi ini, facades sesuai bahagian dalam bilik. Almari pakaian yang luas menyembunyikan peti sejuk dan sampah. Projek mini harus mengambil kira kemungkinan penggunaan serentak dua orang pekerja dan banyak lagi.

Satu lagi peraturan penting ialah bahan mesra alam sekitar. Apabila membina pejabat, jangan lupa tentang kesihatan pekerja. Perhatian khusus harus dibayar kepada fungsi dan kualiti peralatan.

Pada dasarnya, untuk facades memilih MDF atau chipboard. Sebagai salutan, filem PVC atau pewarnaan sesuai. Untuk operasi perabot lama dan bebas masalah, lebih baik memasang perkakasan yang baik, kerana pintu alat dengar akan ditutup dan dibuka cukup kerap.

Versi kompak di pejabat kecil. Malah sudut kecil dapur akan membolehkan pekerja berasa selesa di tempat kerja, mengatur rehat, minum kopi dan memulihkan kekuatan.

Dapur kecil praktikal untuk pejabat: nuansa penting pilihan

Klinik mini praktikal untuk pejabat menjimatkan waktu makan tengah hari untuk pekerja Majikan yang baik menyelamatkan segala sesuatu yang bukan prasyarat untuk produktiviti pekerja mereka, tetapi tidak menjimatkan wang untuk perkara-perkara yang sangat penting. Dan inilah penyelenggaraan suhu udara yang diperlukan di pejabat, kawalan kelembapan, pencahayaan yang berkualiti tinggi. Keadaan kerja yang selesa membolehkan pekerja tidak terganggu oleh ketidakselesaan, yang juga mempengaruhi keputusan yang baik.

Untuk memastikan pekerja tidak membuang masa dalam perjalanan ke kafe, atau tidak makan sandwic mereka secara langsung di tempat kerja, dapur digunakan.

Dapur mini adalah sebuah pulau gastronomi kecil di mana anda bukan sahaja boleh menyimpan peralatan peribadi, memanaskan makanan, tetapi juga memasak sesuatu yang mudah.

Dapur dapur pejabat: apa yang baik untuknya?

Jika digunakan dengan betul, dapur ini boleh berfungsi dan selesa, dan lapang pada masa yang sama.

Senarai kelebihan seperti dapur boleh menjadi sangat panjang:

 • Mengambil ruang sedikit. Secara harfiah beberapa meter persegi walaupun di pejabat kecil, seperti yang mereka katakan, cuaca tidak akan dilakukan. Lebih kurang bilangan yang sama akan diduduki oleh meja atau batu karang, di mana biasanya pekerja menyimpan cangkir mereka, dan lain-lain. Iaitu, cukup kecil dapur kecil dan peti sejuk yang boleh dimakan oleh pekerja yang bertugas, sementara pejabat itu teratur.
 • Kesederhanaan luaran. Sudah tentu, terdapat model mini-dapur yang berlimpah dengan butiran hiasan (dan, dalam kompleks, hiasan). Tetapi dapur pejabat tidak memerlukannya dengan tepat - tugasnya masih dalam kesederhanaan penggunaan, keupayaan untuk segera mendapatkannya, apa yang diperlukan. Ya, dan bodoh di tempat yang ketat seperti pejabat, ia akan kelihatan seperti dapur yang kompleks.
 • Menyimpan wang dan masa. Produk, jika dapur sepatutnya dimasak, biasanya dibeli oleh syarikat itu sendiri. Mungkin entah bagaimana jumlah perbelanjaan ditentukan, atau terdapat beberapa potongan dari dana, satu cara atau yang lain, pekerja tidak perlu menghabiskan waktu makan siang untuk masuk ke kafe dan makan siang di sana. Sekurang-kurangnya minuman kopi, membuat sandwic dan salad sederhana, anda boleh memanaskan makanan di dapur dalam masa yang singkat.
 • Semangat korporat. Di mana tanpa ia! Dapur - ia masih merupakan unsur rumah, keselesaan rumah dan kehangatan. Kehadiran dapur kecil ini membolehkan para pekerja pada waktu yang tepat untuk berehat, merasakan penjagaan diri, bersatu di sebalik cawan kopi yang sama.

Sesetengah syarikat terpaksa membeli dapur sedemikian kerana fakta bahawa rehat makan tengah hari untuk sebab tertentu dikurangkan kepada setengah jam, jadi hanya ada waktu untuk pekerja pergi ke katering awam.

Pejabat mini dapur boleh berfungsi dan selesa dan lapang

Dapur kecil di pejabat: keperluan asas

Memilih dapur, anda tidak perlu membeli untuk reka bentuk khas, harga yang menggalakkan dan, khususnya, bilangan "loceng dan peluit" teknologi yang berbeza.

Tetapi apa syarat untuk memilih dapur sangat penting:

 • Secara luar, dapur harus kelihatan ringkas, sederhana, sementara harus ada ruang penyimpanan yang cukup;
 • Reka bentuk dapur yang sederhana akan membolehkannya kelihatan lebih luas, iaitu, ia kelihatan sedikit lebih besar daripada yang sebenarnya;
 • Warna perabotnya, penamatnya tidak boleh mencium - ia menjengkelkan, terutamanya dalam persekitaran kerja;
 • Mana-mana relung dan rak untuk perhiasan dan perhiasan tidak boleh - selepas semua dapur berada di pejabat, tetapi tidak di dalam pangsapuri anda sendiri;
 • Walau bagaimanapun, tempat untuk peralatan harus mudah hanya untuk teknik untuk menjadi bebas dan tidak sukar untuk mengendalikannya;
 • Bahan-bahan mesra alam adalah prasyarat, menjaga kesihatan pekerja anda;
 • Lihat bagaimana pembukaan pintu berfungsi, lanjutan kotak - jika semua ini mengganggu kewujudan normal di kawasan dapur, model ini tidak sesuai dengan anda.

Reka bentuk dapur kecil untuk pejabat akan membolehkannya kelihatan lebih luas

Terdapat tiga lagi peraturan yang perlu diberi penekanan.

Apabila memilih dapur kecil, sila ambil perhatian:

 • Untuk kehadiran tenggelam. Nampaknya, ia tidak boleh dikatakan, tetapi tidak, banyak model dijual tanpa itu. Dan orang perlu berlari ke bilik lain untuk mencuci cawan yang sama.
 • Pada tudung kuat. Dan ini pasti merupakan keperluan wajib - ia tidak boleh diterima oleh orang-orang yang bekerja untuk terganggu oleh aroma dan aroma masakan luar.
 • Pada kesederhanaan dalam penjagaan. Jika, untuk membasuh dapur, anda perlu huru-hara dengan kain dan serbuk selama setengah jam, pilihan ini bukan milik anda. Penjagaan harus mudah, cepat, tanpa masa tambahan dan pembelian dana khas.

Banyak perkakas, hidangan dan peralatan, tentu saja, tidak. Tetapi di dapur mesti: ketuhar gelombang mikro, peti sejuk, cerek, pembuat kopi. Jika diandaikan bahawa di dalam kakitangan dapur boleh memasak makanan yang ringkas, membeli pembakar roti, sandwic atau, lebih baik, multivariate.

Ketuhar gelombang mikro, peti sejuk, cerek, pembuat kopi - Ciri-ciri dapur yang diperlukan untuk pejabat

Mini-dapur untuk pejabat untuk memesan: apa yang perlu dipertimbangkan semasa menghias

Sekiranya anda memutuskan untuk memesan dapur itu, pelanggan perlu mengetahui beberapa maklumat.

Faktor-faktor yang mempengaruhi reka bentuk dapur:

 • Jadual kerja pejabat. Sekiranya tidak lapan jam, tetapi lebih lama, ia adalah lebih baik mengambil dapur lebih selesa dan lebih.
 • Bilangan pekerja. Bilangan pekerja tetap diambil kira.
 • Keperluan untuk perkhidmatan untuk tetamu, pelancong perniagaan, mungkin - pelanggan. Ia berlaku bahawa kedua-dua meja buatan dan makan tengah hari selamat datang dirancang di tempat kerja, maka dapur harus memenuhi matlamat ini.
 • Harga Headset. Maksudnya, pertama anda mengira apa semua peralatan yang diperlukan akan dikenakan, dan sudah, berdasarkan pengiraan ini, anda memutuskan apa yang boleh anda belanjakan di dapur mini.
 • Bilik di mana akan ada dapur. Jika ini dapur berasingan, ada tempat untuk "menyapu", jika ia adalah sejenis bilik gabungan, anda perlu membuat zon yang berwibawa.

Nuansa pilihan boleh disenaraikan untuk masa yang lama. Ia adalah bernilai mengkaji ulasan dapur mini dan keinginan orang sebenar yang tidak terlalu malas untuk menulis tanggapan mereka tentang berfungsi seperti dapur mini.

Sebelum memesan dapur mini untuk pejabat, anda perlu mempertimbangkan semua faktor yang mempengaruhi ciri reka bentuknya

Secara umum, terdapat banyak ulasan positif - 90 peratus daripada semua. Benar, banyak perkara yang perlu diubahsuai semasa operasi dapur.

Perkara yang perlu diingat apabila melengkapkan dapur:

 • Jentera bersaiz besar bukanlah penunjuk konsistensi syarikat, tetapi merupakan penunjuk pandangan yang pendek. Nah, atau pandang pendek pekerja individu. Sekiranya permukaan memasak - hanya dua pembakar cukup. Jika terdapat tenggelam, maka lebih daripada satu cawan tidak diperlukan. Peti sejuk juga tidak diperlukan dalam pertumbuhan manusia, dan ketuhar gelombang mikro harus sama padat.
 • Kekuatan dan kelancaran facades dan countertops. Jadi, pekerja tidak akan berpaut kepada apa-apa dan dalam ruang yang sempit mereka tidak menyebabkan kerosakan ke dapur kecil.
 • Pelbagai jenis dalam kemasan akan menjadi berseni. Kita boleh katakan bahawa dapur mini sepatutnya, sebaliknya, mencolok, daripada beberapa elegan, terang, menekankan status syarikat (yang pastinya bukan tugas dapur ini).

By the way, mengenai peti sejuk yang sama. Pengalaman menunjukkan bahawa lebih besar peti sejuk, semakin cepat ia dikosongkan. Ini adalah momen psikologi semata-mata, jadi jangan menggoda pekerja anda dan memberi mereka pilihan istimewa. Ia mengganggu kerja dan membuat anda berfikir tentang sama ada tidak lama lagi makan malam, dan di sana hari ini anda boleh memilih.

Praktikal dapur kecil untuk pejabat disahkan oleh maklum balas positif dari kakitangan

Sudah tentu, anda perlu mempertimbangkan ciri-ciri awal pejabat. Bagi fesyen, kini reka bentuk futuristik dapur yang popular. Dan reka bentuk ini mengagumkan bukan sahaja secara luaran, tetapi kesesuaiannya. Pintu kecil boleh mempunyai beberapa laci, vstavochkok, dan terdapat sistem pagar yang berbeza.

Pengeluar fantasi tidak mengenal sempadan - beberapa dapur mini dilengkapi dengan sistem elektronik yang membolehkan sepanjang tahun tumbuh tumbuh-tumbuhan di dapur. Termasuk dalam reka bentuk dan penapis air (juga elemen yang baik untuk menjaga pekerja mereka), dan juga bar mini.

Jangan fikir bahawa hanya model yang diimport akan kelihatan moden di pejabat. Dari sudut pandangan ergonomi dan pengeluar, pengeluar domestik telah membuat langkah besar ke depan, kita tidak boleh mengabaikannya.

Dapur mini pejabat adalah tanda masa, seperti yang dikatakan beberapa penganalisis. Ini adalah pelaburan yang baik, ia merupakan petunjuk untuk menjaga pekerja mereka, mudah, mudah dan moden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 85 =