Dehumidifier untuk pangsapuri

Dehumidifier untuk apartmen: ulasan, harga. Dehumidifier untuk pangsapuri murah

Kelembapan udara yang tinggi menjejaskan kesihatan manusia. Kadar yang terlalu tinggi menyebabkan kemerosotan dalam pertukaran haba badan kita, yang melibatkan penyakit berikutnya. Dalam bilik lembap, jamur dan acuan menghasilkan semula siling dan dinding, dan terdapat juga kemungkinan litar pintas elektrik. Pengering udara untuk apartmen ini direka untuk menghilangkan kelembapan yang tinggi di dalam bilik di mana tidak ada kemungkinan pengudaraan semula jadi.

Ia direka untuk pengeringan bilik dengan kawalan seterusnya kelembapan. Peranti ini boleh digunakan untuk tujuan pengeluaran dan di rumah. Dehumidifier untuk apartmen digunakan di:

 • anak-anak dan bilik kediaman;
 • bilik kecil;
 • ruang bawah tanah;
 • muka hadapan;
 • garaj;
 • wain bawah tanah;
 • perpustakaan.

Kelembapan yang tinggi di dalam bilik boleh disebabkan oleh masalah dengan pengudaraan, pemasangan tingkap yang lemah, hidro yang buruk dan perlindungan haba yang melekatkan struktur. Oleh kerana itu, pemeluwapan muncul di siling, lantai atau dinding, menyebabkan penampilan acuan, yang mana perlu untuk bertarung. Tetapi anda boleh mengatasi ini dengan membeli dehumidifier untuk apartmen dengan murah (dari 3400 Rubles).

Dehumidifiers adalah jenis berikut:

Model lantai dipasang di lokasi yang mudah untuk pemilik secara langsung di atas lantai. Di sini adalah penting untuk membuat saliran dengan betul untuk mengalihkan air masuk, dan juga untuk menyediakan bekalan kabel elektrik.

Anda juga boleh memilih pengering udara sejagat untuk apartmen. Model yang murah dan cekap adalah peranti dari syarikat Timberk (daripada 6500 Rubles). Peranti ini menggabungkan versi lantai dan dinding. Ia boleh dipasang di lantai, dan juga dipasang di dinding.

Pengeringan dinding tidak menampung ruang tambahan. Mereka dilekatkan ke dinding dengan menggunakan kurungan. Oleh itu, untuk pemasangan peranti yang serupa adalah perlu untuk melibatkan pakar.

Model pemasangan siram dipasang di bilik bersebelahan supaya tiada bunyi yang boleh didengar yang berlaku semasa operasi mereka. Untuk memasang pemasangan pengering udara yang betul untuk sebuah apartmen, harganya daripada 35,000 rubel, memerlukan kehadiran sistem saluran udara.

Dehumidifiers dibahagikan dengan kaedah menghapuskan kelembapan dengan:

Prinsip pengoperasian dehumidifier seperti itu adalah bahawa udara panas boleh mengandungi banyak kelembapan. Dari bilik, udara lembab dipaksa secara paksa dan digantikan oleh sejuk, kering, memasuki bilik dari jalan. Peranti sedemikian mempunyai kecekapan yang rendah dan kecekapan yang rendah. Sehingga kini, mereka digunakan sangat jarang dan dijual mereka hampir mustahil untuk mencari. Pengeluar utama mereka ialah Dantherm. Kos mereka ialah dari 3400 rubel.

Pengering udara sedemikian untuk apartmen menyerap kelembapan dengan bantuan penyerap, yang terletak di rotor khas, berinteraksi dengan 2 aliran udara. Salah seorang daripada mereka adalah kering, kembali ke bilik, dan yang kedua - panas, pengeringan penyerap, dan kemudian ke luar. Dehumidif seperti itu digunakan di bilik besar. Mereka mempunyai kecekapan dan produktiviti yang sangat tinggi. Ia digunakan di pangsapuri-pangsapuri yang besar dan tidak panas, di dalam stor dan pembinaan muzium, di pelbagai tapak perindustrian, dalam struktur jambatan dan taman air, di dalam turbin dan enjin. Antara modelnya ialah Euronord Air Master 20, yang membuang sehingga 20 liter kelembapan sehari, serta Steba LE 100, yang produktiviti adalah 10 liter sehari. Harga model sedemikian adalah daripada 5000 rubel.

Pengering udara udara untuk sebuah apartmen, harganya adalah 7000 rubel, berfungsi pada prinsip perpecahan-sistem. Perbezaannya ialah dari udara hangat bilik bukan output. Dengan bantuan peminat, ia dihantar ke penyejat, di mana ia sejuk, kemudian mengalir. Air yang terhasil telah disalirkan. Kemudian udara menghangatkan dan sekali lagi masuk ke dalam bilik. Model popular ialah Ballu BDH-35L (35 l kelembapan setiap hari) dan DanVex DEH-1000p (sehingga 80 liter sehari).

Di dalam sebuah apartmen dengan kelembapan yang tinggi, terdapat pelbagai kesan negatif:

 • "Stale9raquo; udara;
 • bau yang tidak menyenangkan;
 • Mengeringkan pakaian untuk masa yang lama;
 • terdapat kulat dan acuan;
 • kabus di atas tingkap.

Apabila memilih dehumidifier untuk sebuah apartmen (anda boleh membaca mengenai peranti sedemikian dalam artikel di bawah), ia juga perlu untuk memberi perhatian kepada ciri-ciri fungsi model.

Penunjuk ini menunjukkan aliran udara, yang diperlukan untuk peranti berfungsi dengan cekap. Ia ditentukan oleh kelantangan bilik. Angka ini tiga kali ganda.

Menentukan bilangan liter sehari atau sejam, yang boleh mengalirkan peranti. Dia harus menyesuaikan kelembapan bilik dalam masa yang singkat. Parameter ini sangat penting. Dehumidifier dengan kuasa yang lemah perlu bekerja sepanjang masa, dan ini akan menjejaskan tempoh operasinya, manakala terlalu kuat akan mula membuat banyak bunyi dan menggunakan tenaga yang berlebihan, walaupun bilik akan mengalir dengan cepat. Prestasi model bergantung pada jenis dan saiz bilik yang perlu disalirkan.

Apabila memilih dehumidifier untuk sebuah apartmen, anda perlu mempertimbangkan bahawa ini adalah penunjuk yang sangat penting. Adalah lebih baik untuk menghentikan pilihan anda pada model dengan tahap hingar kurang daripada 45 dB.

Harus difahami bahawa model yang lebih kuat, semakin banyak tenaga elektrik yang akan dikonsumsi. Terdapat pelbagai jenis yang digunakan, dengan kecekapan yang mencukupi, sumber tenaga minimum. Kos dehydrators seperti itu lebih besar, tetapi mereka agak ekonomik dalam operasi.

Penting juga adalah kemunculan peranti, berat dan dimensi keseluruhannya.

 • Hygrostat terbina dalam, mengekalkan tahap kelembapan tertentu;
 • jumlah tangki dengan penunjuk pengisian, yang berguna apabila ada sumber pembebasan kelembapan yang penting;
 • beberapa ciri model adalah penapis arang yang menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, atau lampu ultraviolet membersihkan udara kering dari bakteria;
 • fungsi "autorestart9raquo;, direka untuk bilik-bilik dengan gangguan biasa dengan elektrik;
 • Basuh penapis yang boleh ditanggalkan untuk mencuci diri, serta pengeringan.

Di udara, kelembapan hadir sepanjang masa. Sekiranya bilangannya terlalu besar, maka ia mesti dipadamkan. Bilik tidak boleh sentiasa berventilasi. Kemudian ia disyorkan untuk membeli dehumidifier, yang akan dapat mengatasi tugas yang ditetapkan sebelum ini.

Pengering untuk apartmen: ulasan

Memilih peranti ini untuk diri sendiri, adalah bermanfaat untuk mengetahui ulasan tentang model ini atau itu. Ramai orang menasihatkan untuk memberi perhatian kepada pengeringan penjerapan, yang menggabungkan gabungan harga dan kualiti dengan cara yang paling berjaya. Tetapi dari pembelian model asimilasi, lebih baik untuk menahan diri, walaupun walaupun nilai mereka yang menarik - keberkesanannya adalah tidak munasabah rendah.

Apakah dehumidif udara untuk rumah atau apartmen?

Seseorang berasa selesa dan selesa, jika udara di dalamnya sepadan dengan keperluan tubuhnya. Sangat penting bahawa bilik itu kering, hangat dan selesa, tetapi kelembapan juga merupakan parameter penting bagi kesejahteraan seseorang. Iklim perumahan dan kesihatan saling berkaitan. Sebaik sahaja musim pemanasan bermula di pangsapuri yang dilantik, bahkan tumbuh-tumbuhan dalaman mengalami udara kering.

Kelembapan terlalu banyak boleh merosakkan kesihatan anda

Di sektor swasta sebaliknya - walaupun pemanasan tidak membantu untuk melawan dengan kelembapan yang tinggi. Dan bayangkan jika rumah itu terletak berhampiran kolam, laut, atau di dalam kolam kotej, rumah mandi? Dalam kes ini, tanpa dehumidifier, penyewa tidak akan iri hati.

Ternyata, ketidakselesaan menyebabkan penyimpangan dari norma kelembapan, tekanan, suhu. Kelembapan dianggap sebagai parameter udara yang paling penting, oleh itu, perkakas rumah khas telah dibangunkan - dehumidifier udara yang sangat mengatur kelembapan di dalam bilik.

Jika seseorang membeli dehumidifier udara, maka dia telah menghadapi masalah kelembapan yang tinggi.

Tetapi, sebelum memilih perkakas rumah seperti ini, cuba mula-mula mencari punca iklim lembab di apartmen. Ia boleh:

 • dinding terlindung dari luar;
 • pemasangan tingkap plastik yang tidak betul;
 • jakuzi yang besar, mandi, serta penggunaannya yang kerap;
 • Pengudaraan yang tidak mencukupi di dalam bilik, dan mungkin juga ketiadaannya;
 • Tiada hud untuk proses memasak.

Tingkap plastik yang dipasang dengan betul, boleh menyebabkan kelembapan yang tinggi

Peralatan saliran mempunyai keupayaan yang sangat baik dan boleh:

 • meningkatkan fungsi unsur pengudaraan dan peranti;
 • Meningkatkan dan memanjangkan hayat bangunan dan struktur;
 • boleh mengurangkan kos anda untuk memanaskan premis, kerana ia mempunyai fungsi pemanasan;
 • melegakan fogging windows;
 • membersihkan dan mengionkan udara;
 • membantu dalam pembaikan pengeringan bahan penamat;
 • menyelamatkan dan mencegah kerosakan kepada harta, perabot, terutamanya dari kulat, acuan.

Prinsip operasi dan struktur peranti

Operasi mana-mana dehumidifier adalah berdasarkan kepada kesan pemeluwapan - bertentangan dengan penyejatan, apabila bahan berlalu dari keadaan gas ke keadaan cair.

Perkakas rumah sedemikian hanya berfungsi: peminat memandu udara lembap di dalam peranti, di mana ia berada di bawah tindakan penyejat - radiator. Suhu penyejat selalu berada di bawah parameter iklim di dalam bilik, oleh itu, disebabkan oleh kejatuhan suhu yang tajam, udara lembap yang lewat ditukar menjadi kondensat yang mengalir ke dalam bekas khas. Selepas ini, udara yang cukup sejuk mula memanaskan suhu bilik dan dibuang melalui pembukaan khas ke dalam bilik.

Skim operasi peranti ini

Udara, masuk ke pengering, melepasi tiga peringkat: penyejukan, pemeluwapan, pemanasan.

Bagaimana dehydrator moden? Reka bentuk perkakas pengeringan terdiri daripada empat elemen asas: penyejat, pemampat, kondensor dan tiub kapilari. Tetapi reka bentuk mungkin berbeza untuk pelbagai jenis peranti sedemikian.

Dehumidif udara berbeza dalam penggunaannya dan boleh menjadi unsur pengudaraan, perkakas rumah dan kompleks iklim yang melakukan beberapa fungsi sekaligus.

Sekarang anda boleh memilih dehumidifier untuk tujuan yang berbeza dan di dalam bilik dengan tujuan yang berbeza.

Peranti sedemikian boleh digunakan di pangsapuri, rumah, di mana prestasi tinggi tidak diperlukan. Boleh dipasang di premis kediaman, bilik mandi, pejabat, garaj, kedai runcit kecil. Keperluan asas untuk peranti sedemikian adalah mobiliti. Peranti itu tidak boleh dimensi yang besar, ia mestilah padat supaya seseorang boleh dengan mudah memindahkannya ke bilik lain secara berasingan. Eliminator kelembapan isi rumah boleh mengeluarkan lebih daripada 12 liter air sehari. Mereka tidak memerlukan pemasangan dan boleh dilengkapi dengan fungsi tambahan dengan pelbagai ciri luaran dan reka bentuk yang menarik.

Peranti untuk kegunaan rumah tangga

Peranti sedemikian tidak semestinya diperlukan dalam pengeluaran. Sebagai contoh, mereka akan memudahkan untuk bekerja di laundri, di mana pemeluwapan dari cucian basah hanya bersaiz. Jangan lakukan tanpa mereka di mana-mana tapak pembinaan, kerana mereka dapat dengan cepat mengeringkan bahan untuk penamat. Kapasiti dehydrators sedemikian sangat tinggi, mereka mengeluarkan beribu-ribu liter air dalam masa yang singkat dan tidak berhenti bekerja walaupun pada suhu sub-sifar.

Sistem dehumidifikasi perindustrian

Semua taman air, kolam renang, sauna mengalami kelembapan yang tinggi. Untuk menghentikan penyejatan air, pasang dehumidifiers kelembapan khas, yang menjadikan udara selesa untuk pengunjung ke pertubuhan ini.

Bahan pengering di kolam renang

Dengan cara penempatan, terdapat dinding, lantai dan desiccants meja.

Pembezaan berbeza dan mengikut prinsip kerja.

Semua peranti dianggap dari sudut pandangan mekanisme untuk mengeluarkan kelembapan dari udara melalui dehumidifier.

 1. Peranti yang boleh menggunakan kaedah asimilasi - pertukaran udara. Dalam peralatan ini, kelembapan akan keluar ke jalan, dan udara segar akan mula mengalir dari jalan. Kos dengan peranti sedemikian akan menjadi besar, dan untuk bilik yang sangat lembap seperti pengering akan tidak berfungsi. Keanehan peranti ini didasarkan pada peraturan fizik - udara hangat menarik lebih banyak kelembapan, oleh itu dalam alat semacam itu, keluaran hanya di luar premis.
 2. Desiccants with action adsorption. Udara lembap melalui bahan khas - sorben, yang mempunyai struktur berliang. Peranti sedemikian digunakan dengan sempurna di premis industri, terowong, kawasan ais, di premis seperti gudang di mana sayur-sayuran dan buah-buahan disimpan. Kelemahan penyingkiran kelembapan ini adalah penggunaan pendek sorben.
 3. Dehumidifiers udara pemeluwapan. Prinsip operasi mereka sangat mirip dengan penghawa dingin. Udara, masuk masuk didinginkan, dan kelembapan berubah menjadi kondensat. Hanya pada suhu minus ia tidak boleh digunakan. Di outlet, udara akan menjadi lebih panas daripada suhu bilik dengan empat darjah. Untuk bilik-bilik besar, anda tidak akan melihat apa-apa perubahan khas, tetapi di dalam bilik kecil iklim tidak cukup selesa.

Pandangan utama teknologi iklim sedemikian sangat mudah untuk digunakan dan boleh dipercayai. Untuk menyambung dehumidifier, masukkan wayar ke dalam soket, periksa jumlah cecair dalam tangki di mana kondensat dikumpul, dan pilih tahap yang dikehendaki. Dehumidifier secara automatik mula memantau kelembapan bilik. Pemasa juga boleh mengehadkan masa operasi peranti.

 • Lantai lantai. Untuk peranti sedemikian, anda hanya perlu memilih tempat yang betul dan memasangnya di atas lantai. Beri perhatian kepada longkang, yang mana kelembapan akan dikeluarkan. Perkara utama ialah kemasukan kabel yang betul.
 • Dehumidifiers dinding dipasang. Kawasan jenis ini tidak mengambil banyak, kerana ia harus diperbaiki ke dinding dengan bantuan kurungan khas yang dimasukkan ke dalam kit apabila membeli. Benar, sukar untuk memasang dehydrator ini sendiri, dan anda tidak boleh melakukannya tanpa memanggil pakar.
 • Desiccants sejagat. Mereka dipasang di dinding dan di atas lantai, bergantung pada keadaan dan keperluan.
 • Dering desiccant paling sering dipasang di bangunan berdekatan untuk menghilangkan bunyi yang mengiringi kerja dehydrator. Sistem sedemikian kompleks dalam reka bentuk dan termasuk pemasangan saluran udara.

Jenis peranti luaran

Sekiranya pemisah dibatasi oleh kaedah pemasangan, spesies pegun dan mudah alih diperuntukkan. Yang pertama dipasang di kedudukan pegun dan memerlukan lokasi tetap di lokasi tertentu. Dilarang untuk memasang peranti ini berhampiran peranti pemanasan, dan untuk peredaran udara yang lebih baik, ia mungkin dipasang di tengah-tengah bilik.

Peranti sedemikian akan dapat menampung kelembapan yang tinggi, kerana ia tidak mempunyai kuasa sama. Dehumidifer mudah alih didorong oleh roda yang terletak di badan. Gunakan peranti ini apabila anda perlu mengalirkan udara di beberapa bilik, dan dalam pembaikan dan penghapusan kebocoran mereka tidak boleh diganti.

Jika anda terpaksa berfikir tentang membeli dehumidifier, anda tentu akan mempunyai soalan: bagaimana memilih peranti? Untuk melakukan ini, anda hanya perlu mengetahui ciri-ciri teknikal pembatas.

 • Produktiviti. Semua peranti mengeluarkan kelembapan yang berbeza setiap hari. Kapasiti ini diukur secara standard dalam liters kondensat. Berapa banyak model tertentu boleh mengeluarkan kelembapan dari udara untuk tempoh tertentu? Pilih peranti ini cukup kuat, ia akan dengan cepat mengurangkan kelembapan, maka ia akan mengekalkan piawaiannya yang optimum. Sekiranya kuasa tidak mencukupi, maka pengering anda akan bekerja tanpa berhenti, yang akan menyebabkan terlalu panas, dan anda akan membayar banyak untuk elektrik. Peranti yang berkuasa akan dengan cepat mengurangkan kelembapan, tetapi anda tidak perlu lagi prestasi tinggi - dan ia akan berfungsi dengan tenaga yang melampau.

Parameter penting ialah prestasi

Reka bentuk dehumidifier memainkan peranan apabila diperlukan untuk memilih saiz tertentu atau untuk mengambil peranti untuk pedalaman tertentu.

Kadang-kadang, contohnya, dehumidifier rumah tersedia dengan fungsi tambahan: pembersihan udara, penyingkiran bau, pencahayaan ultraviolet. Tetapi harga, berdasarkan penilaian, sentiasa dipandang remeh oleh teknik seperti itu.

Teknologi moden moden adalah selamat, mempunyai kawalan elektronik, boleh memanaskan bilik, membersihkan udara dan memanaskan air di dalam kolam. Kelembapan yang selesa di premis kediaman adalah lebih baik untuk dipamerkan dalam 50-60 peratus, kulat tidak muncul pada masa yang sama. Jangan lupa, premis dengan kelembapan yang tinggi bertukar menjadi tempat di mana bakteria, kulat dan mikroorganisma yang berbahaya membiak dengan selesa.

Memilih dehumidifier udara yang terbaik untuk model-model TOP 7 di 2016

Kelembapan yang berlebihan dalam apartmen ini membawa banyak ketidakselesaan dalam bentuk "menangis" dan tingkap-tingkap bermata, pakaian lembap, buku-buku dan perabot yang rosak. Sekiranya kesulitan itu dapat diukur, maka kelembapan yang tinggi membawa kepada bau yang tidak menyenangkan, acuan, yang menimbulkan bahaya kepada kesihatan anda. Manifestasi ini tidak boleh diabaikan dalam apa cara sekalipun, dan untuk mengawal iklim mikro yang optimum, perlu membeli dehumidifier udara.

Dengan memilih kilang pengering untuk rumah anda, anda perlu mengambil serius dan memberi perhatian kepada beberapa ciri: kuasa peranti, prestasi dan pertukaran udara. Di samping itu, ingat tahap kebisingan yang dikeluarkan olehnya, harga dan dimensi.

Perkara pertama yang akan kita bicarakan prestasi peranti ini. Parameter ini menunjukkan berapa unit yang mampu mengeluarkan kelembapan dari udara. Ia diterima untuk mengukur dalam l / hari atau l / h. Walau bagaimanapun, sebelum ini, anda perlu mengetahui berapa banyak kelembapan yang dilepaskan di dalam bilik anda. Pakar pakar menyarankan mengira nilai anggaran seperti berikut: kawasan dehumidification yang dirancang akan didarabkan dengan faktor 0.7. Akibatnya, anda mendapat nilai yang akan membolehkan anda menentukan prestasi yang anda mahu pilih peranti ini.

Ciri seterusnya yang paling penting bagi peranti yang dipilih adalah pertukaran udara. Perlu diketahui bahawa untuk penyingkiran kelembapan optimum, adalah perlu bahawa radas pengering dalam satu jam, biarkan udara melalui sendiri 3-4 kali. Sebagai contoh, bagi sebuah bilik dengan kelantangan 50 m3 untuk disalirkan, peranti dengan pertukaran udara kira-kira 150-200 m3 / j harus dipilih.

Kriteria penting untuk memilih dehumidifier adalah juga:

 • Tahap kebisingan. Salah satu indikator yang paling penting, kerana peralatan dengan tahap hingar di atas 45 dB bukan sahaja menghalang tidur, tetapi tidak membenarkan hidup.
 • Penggunaan kuasa. Di sini segala-galanya mudah - prestasi yang lebih tinggi, semakin banyak penggunaan kuasa. Walau bagaimanapun, sesetengah pengeluar telah memikirkan dompet kami, dan menggunakan pelbagai penyelesaian inovatif untuk mengurangkan penggunaan kuasa.
 • Berat dan dimensi. Pemasangan pengeringan berbeza: lantai, pegun dan dipasang di dinding. Kuasa yang lebih banyak - dimensi yang lebih ketara. Di sini anda mesti menentukan sendiri di mana dan bagaimana anda mahu meletakkan peranti tersebut. Ingat: sistem iklim berpusat terletak di tengah-tengah bilik, jadi jangan pilih peralatan tersebut jika anda mempunyai bilik kecil di kawasan itu.
 • Harga. Tentukan dengan serta-merta sama ada anda ingin membayar lebih untuk "cip tambahan" dalam unit ini.

Kami memeriksa ciri-ciri utama peranti, yang perlu anda perhatikan apabila membuat pembelian. Kini kami mencadangkan untuk mengkaji semula dehumidifiers udara yang terbaik pada tahun 2016, dan cadangan teoritis untuk operasi mereka.

Top 7 Dehumidifiers Air Terbaik

Saya ingin dengan cepat memperkenalkan dehumidifier udara mudah alih ND-40AH, ia digunakan untuk menghilangkan udara bukan sahaja di pangsapuri dan rumah, tetapi juga di kawasan lain dengan keluasan kelembapan yang tinggi, seperti sauna, kolam renang, pusat spa. Peranti ini tidak memerlukan pemasangan khas, ia dipasang di atas lantai, jadi anda boleh meletakkannya di mana-mana sahaja. Kelebihan model adalah saiz padat kes itu, kerana peranti ini boleh dipasang di bilik dengan kawasan kecil.

Peralatan perparitan akan menyelesaikan pelbagai masalah yang berkaitan dengan kelembapan tinggi di apartmen. Paparan digital, reka bentuk moden, bunyi bising yang rendah, pencairan automatik, arahan mudah dan mudah menjadikan ND-40AH yang terbaik di kalangan rakan-rakannya. Selain itu, harga untuk itu agak optimum - 22 000 Rubles.

Dehumidifier MASTER DH 716 berkesan menghilangkan kelembapan dari bilik, mencegah penyebaran bakteria berbahaya dan pembentukan acuan. Terima kasih kepada penapis karbon aktif, bau yang tidak menyenangkan dimusnahkan. Model-model ini digunakan secara meluas dalam garaj, laundri, pangsapuri, perpustakaan, bilik bawah tanah, bilik mandi dan sebagainya. MASTER DH 716 mempunyai beberapa kelebihan:

 • Bekas telus untuk mengumpul kondensat
 • Kesederhanaan, kemudahan pengangkutan
 • Penampilan yang menarik
 • Plastik, badan padat
 • Penyelenggaraan mudah
 • Kerja tenang
 • Kawalan mengisi kontena
 • Penapis karbon aktif yang menyerap bau yang tidak menyenangkan
 • Hygrostat terbina dalam

Peranti ini boleh digunakan dalam:

 • Almari pakaian
 • Kawasan hidup basah
 • Bilik mandi
 • Perpustakaan Rumah
 • Basements
 • Laundries, bilik untuk pengeringan pakaian
 • Pantry
 • Dewan Muzik
 • Arkib kecil, kedai buku, perpustakaan
 • Galeri
 • Rumah musim panas atau perkhemahan

Kos MASTER DH 716 adalah sekitar 17 500 rubel.

Pengering udara mudah alih ini sesuai untuk penyejatan kelembapan berlebihan di pangsapuri, rumah persendirian dan pejabat. Prestasi maksimum peranti adalah 80 liter sehari, penggunaan kuasa adalah 820 W, suhu operasi bermula dari +5 hingga 33 darjah.

DanVex DEH-1000P dilengkapi dengan perumahan plastik tahan lama, sebuah tangki air (7 liter), mempunyai berat 25 kilogram, ia mungkin untuk menyambung longkang luar. Peranti ini dilengkapi dengan hygrostat terbina dalam dan menjalankan tugasnya dalam mod automatik. Beli model ini boleh untuk 88 000 Rubles.

Model ini dengan sempurna menghilangkan kelembapan dari premis, menghalang penyebaran bakteria berbahaya dan pembiakan acuan. Untuk MASTER DH 710, bilik sehingga 35 m3 adalah disyorkan. Kehadiran penapis karbon aktif memudahkan perjuangan melawan bau yang tidak menyenangkan. Peralatan tersebut boleh digunakan dengan jayanya di dalam premis seperti garaj, pangsapuri, ruang bawah tanah, perpustakaan, laundri, bilik mandi dan lain-lain. MASTER DH 710 didominasi oleh banyak kelebihan:

 • Plastik, perumahan berkualiti tinggi
 • Penampilan yang bergaya
 • Kemudahan dalam pengangkutan
 • Kerja senyap
 • Kawalan mengisi kontena
 • Penyelenggaraan mudah
 • Kehadiran hygrostat terbina dalam
 • Kehadiran penapis arang aktif yang menyerap bau yang tidak menyenangkan

Model ini boleh didapati di:

 • Dewan Muzik
 • Kawasan hidup basah
 • Pantry
 • Pencuci pinggan
 • Almari pakaian
 • Perpustakaan Rumah
 • Ruang bawah tanah, ruang bawah tanah
 • Bilik pengeringan untuk pakaian
 • Galeri
 • Arkib kecil, perpustakaan, kedai buku
 • Perkhemahan atau rumah musim panas

Harga MASTER DH 710 hanya 10 500 rubel.

Model ini direka untuk melindungi bilik dari rupa cendawan dan acuan, yang boleh berlaku dengan kelembapan yang berlebihan. Di bahagian atas Timberk DH TIM E7 adalah kawalan elektronik. Di samping itu, model ini dilengkapi dengan mod operasi automatik dan mod turbo. Peranti ini sangat padat, jadi ia tidak mengambil banyak ruang di pangsapuri anda. Peralatan mempunyai beberapa ciri:

 • Pelbagai kawalan
 • Kawalan elektronik
 • Mod automatik
 • Dua cara untuk mengalirkan kondensat: melalui tiub ke dalam longkang khas atau ke dalam tangki
 • Kehadiran paparan dengan menunjukkan tahap kelembapan pratetap dan semasa

Penggunaan kuasa peranti adalah 550 W, harganya adalah 14.800 rubel.

Neoclima ND-30AEB boleh digunakan untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi: sauna, kolam renang, pusat spa, rumah persendirian, pangsapuri. Peranti dipasang di atas lantai, jadi ia tidak memerlukan pemasangan khas. Ia adalah satu peluang yang baik untuk meletakkannya di mana sahaja yang anda mahu. Mempunyai saiz yang kecil, Neoclima ND-30AEB selesa masuk ke dalam bilik dengan kawasan kecil. Ciri-ciri peralatan ini:

 • Pembelahan automatik
 • Kawalan mikropemproses
 • Masa berjalan yang boleh diprogramkan
 • Peraturan keamatan pengeringan
 • Pemilihan kelajuan kipas
 • Petunjuk, masa, suhu dan kelembapan
 • Diagnosis diri
 • Pemanasan ruang tambahan
 • Kehadiran penapis untuk membersihkan udara dari habuk

Peranti ini mewujudkan paras hingar tidak melebihi 48 dB. Kosnya adalah purata 19.600 rubel.

Model padat direka untuk digunakan di pangsapuri dan rumah. H-DEH1-20L-UI007 Hyundai berfungsi dengan sangat senyap, ia mudah digunakan, ia mengatasi dengan tugasnya dengan cekap, stably berfungsi untuk masa yang lama. Model ini mempromosikan pengeringan cepat dobi, mengawal tahap kelembapan di apartmen, menghilangkan acuan dan kulat. Kelebihan H-DEH1-20L-UI007 Hyundai:

 • Pembelahan automatik
 • Pelbagai kawalan
 • Kawalan elektronik menggunakan hygrostat ketepatan tinggi
 • Rejim kawalan automatik ke atas kelembapan
 • Parameter bunyi yang boleh diterima untuk bekerja dan berehat
 • Paparkan dengan petunjuk aras kelembapan pratetap dan semasa
 • Penggelek untuk bergerak yang selesa
 • Kekompleks maksimum
 • Pembuatan berkualiti tinggi
 • Adalah disyorkan untuk meletakkan kawasan tidak lebih daripada 20 sq.m.

Beli unit ini boleh untuk hanya 12 800 Rubles.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 62