Desktop untuk pelajar

Meja untuk kanak-kanak sekolah - petua dan 50 gambar di pedalaman

Sekali, kira-kira 30 tahun yang lalu, meja itu melambangkan status tertentu, kecerdasan keluarga. Hari ini, mujurlah, hampir setiap keluarga mampu membeli meja untuk kanak-kanak itu.

Sekiranya dalam keluarga anda kanak- Jadual sedemikian semestinya diperlukan untuk organisasi kemudahan dalam menguasai sains. Bahawa anak itu mempunyai perkembangan yang baik dengan postur yang baik, meja itu harus nyaman dan berfungsi. Ini tidak menjimatkan wang.

Sebelum membeli jadual, anda harus menentukan fungsi mana yang akan dilaksanakan. Sebagai contoh, ia boleh ditujukan untuk membaca, melukis, pekerjaan lain dan pada masa yang sama boleh mempunyai petak tambahan untuk menyimpan bekalan sekolah.

Menentukan tujuan fungsi jadual, anda perlu memahaminya saiz yang optimum. Kriteria penting dalam perkara ini adalah saiz kaunter meja. Adalah dinasihatkan untuk memikirkan reka bentuk umum jadual, keperluan untuk mempunyai meja, pintu di dalamnya atau laci, dan nombor mereka.

Anda boleh memilih meja dalam "prestasi klasik", tetapi dalam kes ini, jelas berfikir supaya kanak-kanak boleh dengan mudah mendapatkan buku, buku nota, dan lain-lain Untuk ini, mesti ada rak di sebelah mana anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan.

Sebagai peraturan, jadual yang dibeli oleh syarikat pertama- menghidangkannya dengan sangat prom, atau lebih lama lagi. Oleh itu, kita mesti mendekati kualiti perabot dengan perhatian yang sewajarnya. Ia tidak perlu untuk kanak-kanak membeli meja kayu berharga, tetapi meja dengan lapisan polimer tidak wajar.

Tidak mungkin kanak-kanak, terutamanya pelajar kelas pertama, harus mengharapkan penjagaan khas. Pilih sesuatu yang tidak terlalu mahal, jadi itu bukan kasihan, apabila jadual akan hilang persembahan, tetapi bahan berkualiti tinggi. Menurut cadangan perubatan, jadual harus mempunyai lebar sekurang-kurangnya satu meter, kedalaman 60 cm, ruang di bawah meja atas sekurang-kurangnya 50x50 cm.

Meja meja untuk anak sekolah - organisasi ruang kerja

Adalah baik untuk memilih meja dengan kemungkinan pelarasan ketinggian kaki. Pergi ke kedai di meja, bawa anak dengan anda. Dia akan dapat menguji jadual di laman web, memeriksa kemudahannya, dan hanya menilai daya tarikan keseluruhan, supaya kelas panjang diadakan dengan keseronokan, yang sangat penting. Jangan cuba simpan dengan menyelesaikan dua masalah dengan satu pembelian: untuk membeli meja untuk belajar dan untuk komputer. Kedekatan komputer dan godaan untuk bermain pertama akan menghalang kanak-kanak daripada menumpukan perhatian kepada kerja rumah.

Kanak-kanak mesti segera diajar untuk membetulkannya organisasi ruang kerja. Untuk penempatan semua bekalan sekolah dalam reka bentuk meja terdapat kotak, meja, rak yang berlainan. Lihatlah dengan lebih dekat dengan mereka, bagaimana mereka diagihkan, betapa mudahnya mereka menyediakan syarat yang paling selesa untuk kelas kanak-kanak.

Sekarang pilihan besar dari meja kecil dengan modul bergerak individu ke seluruh set. Terdapat model-model jadual dengan superstruktur di atas meja countertop dalam bentuk rak, di mana anda boleh meletakkan buku dan aksesori lain. Ia sangat mudah untuk pelajar atau pelajar: segala-galanya akan tersedia pada waktu yang tepat. Pilihan yang sangat asli dan mudah untuk latihan bersama dua pelajar sekolah adalah kehadiran meja atas meja bersama di meja. Ruang di bawah meja mempunyai bahagian zon oleh batu karang atau sekatan.

Dalam variasi moden, meja tulis mempunyai pelbagai bentuk: berbentuk segiempat tepat, sudut berbentuk L, separuh bulatan. Pilihan akan bergantung kepada tempat di mana anda bercadang untuk meletakkan meja. Dengan memperhatikan dalaman dan gaya umum perabot lain atau, sebagai subjek bebas keadaan, meja perlu diatur supaya dapat memastikan pencahayaan tempat kerja yang baik. Dalam kes ini, perlu mengambil kira keunikan keadaan kerja, jika kanak-kanak itu kidal.

Meja untuk murid sekolah - bahan

Bahan utama yang digunakan dalam pembuatan meja adalah chipboard, chipboard, MDF dan kayu padu.

Chipboard - bahan yang paling biasa untuk perabot kabinet. Kekuatan dan ketahanan, serta teknologi moden yang memastikan kualiti dan ketidakberamanan, menjadikannya optimum dari segi kualiti harga.

Chipboard walaupun lebih murah, tetapi juga lebih berbahaya kepada bahan kesihatan. Ia semestinya mempunyai sijil pematuhan untuk keselamatan.

MDF adalah bahan yang paling mahal dan berkualiti tinggi, tidak kalah dengan kayu semula jadi untuk keselamatan alam sekitar.

Meja meja untuk pelajar sekolah - gambar di pedalaman

Setelah mengenali tips di atas, buatlah kesimpulan yang tepat untuk memilih meja, yang mana anak anda akan dengan mudah dan selesa bekerja.

Desktop untuk pelajar

Bayi anda sudah cukup besar, dan loceng sekolah pertama akan menelefonnya. Jadi, sudah tiba masanya untuk organisasi ruang kerja masa depan. Adalah lebih baik untuk mengurus ini terlebih dahulu, sehingga kemudian anak itu tidak hanya selesa, tetapi juga bagus untuk mempersiapkan pelajaran.

Oleh itu, apa yang harus dibeli dan di mana untuk melengkapkan tempat kerja?

Pilih tempat yang tepat untuk desktop pelajar

Memilih tempat di mana anak anda akan menggerun sains granit, memberi tumpuan kepada keselesaan dan faktor atendan.

Jangan letakkan jadual sekolah ...

 • Di dapur. Walaupun ia adalah lapang - pilihan bukanlah yang paling berjaya. Pertama, dapur adalah tempat bukan sahaja untuk memasak, tetapi juga untuk perhimpunan, pertemuan, pesta teh, penjelasan masalah dan pertanyaan, dan sebagainya. Anak itu tidak akan dapat menumpukan perhatian kepada pembelajaran. Kedua, dapur adalah makanan yang buku-buku teksnya benar-benar tidak serasi.
 • Di pintu. Pilihan ini ditolak dengan serta-merta. Sama ada di pintu, atau di belakang pintu, bolehkah seseorang melakukan pelajaran. Susunan ini menyediakan ketidakselesaan psikologi untuk kanak-kanak.
 • Di bawah katil 2-tingkat. Sebahagiannya menjimatkan meter persegi di dalam anda, tentu saja, tetapi, ketidakselesaan kepada kanak-kanak itu dijamin. Pakar psikologi tidak mengesyorkan walaupun tidur di tingkat bawah - "tekanan" tidak membawa apa-apa faedah dari atas. Ya, dan membantu kanak-kanak dengan pelajaran juga sukar - untuk orang dewasa akan lebih sedikit bilik.
 • Di tengah-tengah bilik berhampiran dinding. Untuk ibu dan ayah - pilihan hebat. Anda boleh segera melihat apa yang dilakukan oleh kanak-kanak. Tetapi untuk bayi - pilihan tidak begitu menarik. Sebagai orang dewasa, kanak-kanak lebih selesa di sudut peribadi, di mana anda tidak perlu menyembunyikan buku nota anda dari mata yang bersinar. Ruang peribadi sepatutnya sekurang-kurangnya sedikit terpencil.

Tempat itu dipilih berdasarkan syarat-syarat asas:

 1. Di belakang belakang kanak-kanak itu mesti ada tembok.
 2. Setiap orang yang memasuki bilik, kanak-kanak harus segera melihatnya. Atau walaupun anda berpaling ke kiri (ke kanan). Iaitu, untuk melihat kembali untuk masuk, anak itu tidak seharusnya.
 3. Kerahsiaan sedikit. Kami mencipta sama ada dengan bantuan perabot, atau dengan mengorbankan bilik yang berasingan. Anda boleh memagar meja dengan rak, memasangnya di loggia yang dipanaskan, mengambil tempat yang berasingan di bilik tidur, dan sebagainya.
 4. Satu jadual oleh tetingkap adalah pilihan yang indah. Tetapi hanya dengan langsir atau kemungkinan untuk menetapkan jadual sedikit di sebelah kiri atau ke kanan tetingkap, supaya cahaya siang terang tidak buta mata, dan jangan campur tangan dengan silau pada monitor.
 5. Pencahayaan siang hari adalah suatu keharusan! Adakah kanak-kanak itu tangan kanan? Oleh itu, cahaya mesti jatuh ke kiri. Dan jika pihak kiri - sebaliknya.
 6. Jauh dari TV! Bahawa anak itu tidak terganggu dari pelajaran dan tidak "dipangkas" (ini merosakkan penglihatan). Dan jauh dari radiasi TV (jarak selamat dari 2 m).
 • Meja boleh dibuat lipatan (dari dinding), tetapi, sekali lagi, dengan mengambil kira kemungkinan pengasingan.
 • Sekiranya terdapat dua orang anak , maka anda boleh menyambung jadual mereka dengan satu partition (atau rak untuk buku teks) - dan menyimpan tabungan, dan privasi.
 • Anda boleh membina meja di atas meja yang panjang , Direka untuk meregangkan di sepanjang dinding di atas ibu jari. Bahagian meja - untuk barangan isi rumah, sebahagian - untuk kanak-kanak.
 • Tingkap jendela lanjutan. Dalam flat kecil, pilihan ini sering digunakan. The ambang melebar, memanjangkan, meletakkan kerusi yang selesa.
 • Sudut meja kecil. Nyaman di bilik-bilik kecil. Rak tambahan tidak akan menyakiti dia.
 • Di hadapan fantasi, meja boleh dipasang di mana sahaja di ruang bersama dengan bantuan ruang zon (warna, podium, skrin, dll). Pengezonan ruang bilik kanak-kanak untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza adalah reka bentuk dan kemudahan yang sangat baik.
 • Jadual-transformer. Juga pilihan yang baik, membolehkan anda mengembangkan permukaan kerja dan mengikut keperluan untuk menukar ketinggian kaki.

Perabot yang sesuai untuk tempat kerja pelajar anda

Tidak cukup untuk hanya membeli meja kanak-kanak. Adalah perlu bahawa jadual ini sesuai dengannya mengikut semua kriteria.

Apa yang dikatakan pakar mengenai topik ini?

 • Ruang yang diperlukan di bawah jadual: lebar - dari 50 cm, kedalaman - dari 45 cm.
 • Ruang permukaan kerja: lebar - 125-160 cm, kedalaman - dari 60-70 cm.
 • Tepi meja - pada tahap dada bayi. Apabila bekerja di atas meja, kaki kanak-kanak harus berada pada sudut yang betul, bayi harus berehat di atas meja dengan sikunya, dan lutut tidak boleh berehat di bahagian bawah di atas meja.
 • Sekiranya jadual terlalu tinggi, pilih kerusi yang betul.
 • Kaki memerlukan penekanan - mereka tidak boleh bergaul di udara. Jangan lupa tentang tempat duduk kaki.
 • Bahan meja - sangat mesra alam (termasuk cat).

 1. Dengan pertumbuhan 100-115 cm: ketinggian meja - 46 cm, kerusi - 26 cm.
 2. Dengan pertumbuhan 115-130 cm: ketinggian meja - 52 cm, kerusi - 30 cm.
 3. Dengan pertumbuhan 130 - 145 cm: ketinggian meja - 58 cm, kerusi - 34 cm.
 4. Dengan pertumbuhan 145 - 160 cm: ketinggian meja - 64 cm, kerusi - 38 cm.
 5. Dengan pertumbuhan 160 - 175 cm: ketinggian meja - 70 cm, kerusi - 42 cm.
 6. Dengan peningkatan lebih daripada 175 cm: ketinggian meja - 76 cm, ketinggian kerusi - 46 cm.

Apa yang hendak dibeli - kerusi atau kerusi?

Sudah tentu, kerusi itu lebih mudah: ia boleh diselaraskan dengan ketinggian dan sudut belakang, dan pada beberapa model walaupun tapak kaki ada.

Tetapi kriteria untuk memilih, sama ada kerusi atau kerusi - adalah sama:

 • Tempat duduk harus selesa dan lembut. Jika ia adalah kerusi - gunakan bantal nipis.
 • Jika kerusi ini - pilih sebidang perabot dengan fungsi ortopedik.
 • Kestabilan yang tinggi.
 • Lancar dan tegas, di mana belakang kanak-kanak perlu ditekan dengan ketat (ini melegakan beban dari tulang belakang).
 • Bahan-bahan ini mesra alam. Semak perakuan kualiti!

 1. Rak atau rak untuk buku dan buku nota. Adalah diharapkan bahawa mereka terletak dalam akses langsung - pada panjang lengan.
 2. Sekiranya jadual yang dipilih akan dilukis dengan laci - lebih baik lagi. Dalam ketiadaan kotak, anda boleh membeli sepasang nightstands ke meja. Pilih kotak tidak terlalu dalam dan banyak.
 3. Jangan lupa tentang pendirian buku. Tanpa itu, anak-anak sekolah tidak boleh sama sekali.

Adakah saya memerlukan komputer di desktop kanak-kanak?

Hari ini di sekolah rendah sudah mengamalkan sesi pada komputer, dan sejak gred ketiga, banyak anak-anak walaupun pada mereka sendiri untuk membuat persembahan yang mudah pada PC, tetapi dalam 2 tahun pertama komputer yang anda hanya tidak perlu.

Untuk meletakkan atau tidak meletakkan PC kepada kanak-kanak - bergantung kepada ibu bapa.

Tetapi ingatlah bahawa masa maksimum untuk kelas di atasnya pada usia kelas pertama adalah setengah jam sehari!

Jika anda memutuskan bahawa komputer anda adalah dalam kanak-kanak perlu, biarkan ia menjadi komputer riba yang anda boleh mendapatkan pada masa yang tertentu, dan sekali lagi untuk menghapuskan.

Jangan biarkannya di atas meja secara tetap - kanak-kanak akan terganggu dari sekolah. Terlalu hebat adalah godaan untuk bermain permainan biasa atau menyemak mesej di rangkaian sosial.

Pencahayaan rumah murid di rumah - yang mana lampu untuk dipilih dan cara mengaturnya dengan betul?

Kehadiran siang adalah prasyarat untuk tempat kerja kanak-kanak. Tetapi selain daripada dia, tentu saja, anda memerlukan lampu peribadi - terang, selamat, selesa. Mereka biasanya meletakkannya di atas meja di sebelah kiri, jika anak itu adalah pembawa hak (dan sebaliknya).

Bagaimana untuk memilih lampu?

 • Cahaya mestilah hampir sama dengan semulajadi yang mungkin. Kami memilih lampu dengan lampu kuning - lampu pijar 60-80 watt. Jangan berhemat dengan visi kanak-kanak - mentol lampu penjimatan tenaga dengan cahaya putih tidak akan berfungsi! Mentol halogen untuk bayi terlalu terang - mereka tidak boleh dibeli.
 • Luminescent Juga bukan satu pilihan - penglihatan mata mata kedutan yang tidak dapat dilihat.
 • Sebagai tambahan kepada lampu sendiri, tentu saja, mesti ada lampu umum bilik , jika tidak, kanak-kanak akan duduk dengan cepat. Ini boleh menjadi candelier, sconce, lampu tambahan.
 • Reka bentuk lampu meja kanak-kanak. Keperluan asas: minimum elemen. Kanak-kanak tidak boleh mempunyai keinginan untuk membuang lampu atau bermain dengannya. Oleh itu, lampu dalam bentuk mainan untuk kelas pertama tidak akan berfungsi. Unsur-unsur yang tidak diingini dan pelbagai hiasan dalam bentuk kristal, dan lain-lain. Mereka membuat kemuncak, yang memberi kesan negatif kepada penglihatan.
 • Keselamatan. Lampu mesti tahan lasak. Bahawa anak itu, bermain, secara tidak sengaja tidak memecahkannya dan tidak cedera.
 • Lampu itu perlu mempunyai tudung lampu (sebaik-baiknya kuning atau hijau) supaya cahaya tidak mempesona kanak-kanak.
 • Adalah diharapkan bahawa reka bentuk lampu membolehkan anda mengubah sudut kecenderungannya , dan asas lampu dipasang dengan teliti di atas meja dengan bantuan pendakap.

Gambar pilihan tempat kerja sekolah rumah terbaik untuk pelajar sekolah

Dan bagaimana anda mengatur tempat kerja untuk pelajar anda? Kongsi petua anda di komen di bawah!

Dihantar pada 1 November 2015 dalam rubrik: Hal Ehwal Dalam Negeri, Kanak-kanak

Kami membeli anak pengubah jadual. Pilihan yang sangat mudah. Kami mempunyai pangsapuri kecil, dan meja sangat mudah untuk dimuatkan. Tempat adalah minimum, kelihatan seperti kabinet)), ia berubah menjadi satu jadual tanpa masalah. Untuk pencetak kecil - perkara yang sangat.)

Pada pembaikan kami adalah sebelum kelas 1 anak perempuan. Jadual ditetapkan hanya tidak-ku-da! Ketua berpecah! Kemudian dia berfikir dari almari)) kapasiti Dia -. Suatu tempat di separuh 2.5m Kami mempunyai ia dibaiki, kertas dinding pokleit, meletakkan meja, suami saya dibina sekumpulan rak, laci, dan lain-lain Dan lampu diadakan - .. Yang paling penting, lampu di atas meja dan beberapa lagi lampu arah terus dari reka bentuk meja. Ia ternyata sempurna. Anak itu berkata begitu sekarang (anak perempuan yang sangat senang, dengan cara) - Saya pergi ke pantri.))

Kami membuat flip. Pasangan di internet melihat, dalam gambar pada reka bentuk Khrushchev, dan membina ini di dalam bilik. Kami mempunyai rumah satu bilik dengan ruang tamu 14 sq.m. Bukan kerana meja itu, katil dengan kesukaran mendorong tapak semaian. Oleh itu, apabila sekolah pergi lipatan jadual sangat kebetulan berlaku.) Ia terbit dari bawah dan untuk disimpan dalam rod logam khas di bawahnya. Di negara yang dibangkitkan ia kelihatan seperti gambar (saya berwarna dari bawah), dan di sisi saya membuat rak dengan pencahayaan. Sangat bagus dan selesa. Kami hanya meletakkan kerusi di sana apabila kanak-kanak melakukan pelajaran, dan kami menaikkan kaunter meja.

Hmm ... Kami mempunyai anak perempuan terlalu lama untuk pergi ke sekolah. Tempat - tolak sifar. Saya melihat pilihan yang baik, di mana beberapa bilik tidur di rumah Khrushchev tersembunyi di bawah podium yang indah. Di suatu tempat 1.5 meter persegi bagi satu meter persegi. Dan di podium sudah cukup dilakukan meja dan kerusi. Walaupun pagar mini terdapat rak, supaya ibu dan ayah tidak dapat mencucuk hidung mereka kepada anak itu.)) Saya mahu perkara yang sama.

Oh bagaimana informatif

Di belakang belakang kanak-kanak mesti ada dinding. Setiap orang yang memasuki bilik, kanak-kanak harus segera melihat atau sekurang-kurangnya apabila menghidupkan kepala ke kiri (ke kanan). Iaitu, untuk melihat kembali untuk masuk, anak itu tidak seharusnya.

Dan gambar-gambar anda tentang varian terbaik tempat kerja rumah untuk pelajar sekolah bercanggah

Jumlah di laman web ini 2168 artikel.

Akhirnya, datang hari yang lama ditunggu-tunggu apabila anda akan berhenti.

Semasa mengandung, bukan sahaja penampilan dan citarasa wanita.

Tidak mustahil untuk menaksir kepentingan penjagaan rongga yang betul.

Setiap ibu bapa percaya dengan yakin dengan anaknya.

Siapa yang tidak bermimpi bekerja di televisyen? Mungkin semua orang.

Jadual sudut untuk kanak-kanak sekolah

Pada masa ini, terdapat banyak jadual yang berbeza untuk pelajar, tetapi tidak begitu mudah untuk memilih model tertentu. Dalam kebanyakan kes, titik pembelian adalah harga dan dimensi. Ibu bapa sering melupakan beberapa perkara lain, tidak kurang penting daripada kos dan saiznya.

Bentuk segiempat yang biasa di atas meja sekolah untuk rumah dibeli oleh ibu bapa agak jarang. Kini anda boleh membeli meja, sama sekali berbeza dan bentuk, dan berfungsi dari asal. Pertimbangkan mata positif dan negatif bagi pemerolehan sedemikian.

 • Mula-mula, bentuk sewenang-wenangnya dari countertop itu pasti merupakan pilihan yang menarik. Tetapi fakta ini boleh membentuk postur yang buruk untuk pelajar, kerana ia hanya terbentuk.
 • Kedua, pilihan yang paling sesuai dan ekonomik di bilik kanak-kanak adalah pembelian meja sekolah sudut. Ini amat sesuai untuk pangsapuri kecil. Sebagai tambahan kepada bidang kerja untuk pelajaran, remaja juga akan mempunyai ruang laut untuk hal-hal lain yang sama pentingnya. Sebagai contoh, dia akan meletakkan buku teks dan buku nota di kawasan kerja, tetapi di loker. Dia juga akan suka rak, di mana anda boleh menyembunyikan yang paling intim.

Antara keperluan untuk jadual itu, aspek berikut dapat dibezakan:

 • Kemudahan model sudut bagi pelajar akan dijamin jika panjangnya tidak kurang dari 1 meter. Kedua-dua bahagian kiri dan kanan ruang kerja harus ruang bebas yang boleh digunakan untuk komputer, misalnya, atau telefon bimbit. Siku murid tidak boleh digantung.
 • Juga patut memberi perhatian kepada lebarnya. Bagi pelajar kelas pertama yang biasanya 60 cm cukup, untuk pelajar yang lebih tua - 80 cm. Apabila memasang komputer, lebar harus lebih banyak - kira-kira 1 m.
 • Perlu diberi perhatian pada ketinggian meja sekolah. Pilihan optimum ialah jarak dari lantai di 70-90cm. Jika tidak, kanak-kanak itu dijangkakan akan mengalami kesakitan yang berterusan di kawasan belakang, kerana ia akan menyusahkannya untuk belajar di meja sedemikian.
 • Satu lagi titik yang kurang penting adalah ketiadaan sudut tajam. Jika tidak, sudut akan dikaburkan, dan kanak-kanak itu mungkin cedera.

Penampilan di bilik kanak-kanak meja untuk seorang gadis adalah kesinambungan kisah dongeng yang dicipta sebelumnya. Atribut baru harus dilihat dengan kegembiraan dan berfungsi sebagai objek tertentu dari permainan. Berlanjut untuk membongkar mainan, seorang gadis kecil secara beransur-ansur akan mula terlibat dalam proses pendidikan, dan bermain permainan di sekolah akan membantu dia. Lagipun, di sini dia boleh bertindak sebagai guru dan meminta kerja rumah untuk haiwan dan anak anjingnya.

Pilihan yang optimum untuk menubuhkan meja untuk seorang gadis adalah meja atas yang rendah, dada laci atau meja sisi katil dengan buku nota dan mainan, di atas - sebuah rak dan sekali lagi dengan mainan. Pilihan warna - rasa ibu bapa. Dan ia tidak perlu menjadi warna merah jambu. Meja juga boleh dipilih untuk bahagian dalam bilik. Perkara utama ialah atribut ini tidak suram: ia adalah wajar untuk menggunakan palet warna cahaya.

Perabot untuk pelajaran adalah untuk kemudian. Mula-mula kelas pertama akan meletakkan garaj untuk mesin di laci meja, meja atas akan menjadi batu loncatan untuk pemasangan model terbaru kapal angkasa, dan rak buku boleh digunakan untuk lapangan terbang. Nah, tentu saja, di bawah meja anda boleh meletakkan pereka atau meletakkan di garaj banyak peralatan.

Secara beransur-ansur, pelbagai alat tulis akan menggantikan mesin taip, dan separuh daripada ruang kerja akan ditempati oleh komputer riba - perkara utama adalah untuk mendorong kanak-kanak itu pada waktunya, supaya proses berkenalan dengan kajian itu tidak berlangsung.

Pertimbangkan contoh yang dapat membantu melengkapkan ruang kerja bilik kanak-kanak dengan dua orang anak. Jangan lupa bahawa setiap tempat kerja, sebagai tambahan kepada akses berterusan dan pencahayaan yang sangat baik, perlu dilengkapi mengikut keperluan individu setiap kanak-kanak.

 • Sekiranya saiz bilik tidak terlalu kecil, maka anda boleh membuat dua pekerjaan bebas untuk setiap orang. Bilik berkembar dengan atribut sekolah yang sama adalah pilihan terbaik untuk bilik besar. Lagipun, setiap kanak-kanak harus mempunyai ruang sendiri. Adalah wajar untuk meletakkan meja dari pelbagai pihak supaya lelaki tidak mengganggu pelajaran masing-masing.
 • Di sepanjang dinding, anda boleh meletakkan meja segi empat tepat panjang, dipisahkan oleh rak ke dalam dua kawasan kerja. Pilihan ini sesuai untuk kanak-kanak yang tidak mengganggu satu sama lain.
 • Model ketiga produk untuk dua kanak-kanak kelihatan seperti atas meja panjang dengan pemisah dalam bentuk partition atau kekaki. Dalam kes ini untuk setiap kanak-kanak, perlu menyesuaikan rak berasingan.
 • Untuk ruangan yang besar, pilihan terbaik ialah panjang tablet 1.6 m, yang akan membahagikan bilik di sepanjang tingkap menjadi dua bahagian.
 • Versi berbentuk panjang L. Kanak-kanak boleh diletakkan di hujung meja yang berbeza dengan cara yang tidak mengganggu satu sama lain.

Anak itu membesar - dia memerlukan lebih banyak ruang. Komputer muncul di atas meja, yang memerlukan ruang untuk unit sistem, monitor, papan kekunci dan tetikus.

Juga, seorang pelajar sekolah menengah memerlukan tempat untuk buku teks dan buku, dan seorang pelajar sekolah hobi yang berminat dengan subjeknya.

Gadis-gadis pada zaman ini adalah meja paling sesuai dengan kotak rahsia dan rahsia. Di sini mereka akan dapat menyimpan yang paling intim: nota, diari dan banyak lagi. Tidak dapat dilupakan dan mengenai kosmetik - ia juga boleh mengambil sebahagian besar ruang yang dimaksudkan untuk kajian, jika, tentu saja, tidak ada pilihan untuk memasang meja persalinan.

Terdapat beberapa cara untuk menentukan ketinggian yang betul jadual pembelajaran kanak-kanak untuk rumah:

 • Ketinggian meja dan plexus solar kanak-kanak harus berada pada tahap yang sama.
 • Jarak antara siku lengan yang diturunkan dari pelajar sekolah duduk dan bahagian bawah meja atas hendaklah 5 cm.
 • Sekiranya pelajar sekolah menengah meletakkan tangannya di hadapannya, maka bahu mesti berada dalam keadaan semula jadi.
 • Antara bahagian bawah perabot sekolah dan lutut jarak yang paling selesa bervariasi dari 10 hingga 15 cm.

Pelbagai jadual kanak-kanak untuk kelas sekarang tiada siapa yang terkejut. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat imej asal kanak-kanak, dan dalam peranan yang besar ini akan memainkan jadual latihan.

Terdapat beberapa variasi atribut ini, yang boleh didapati di bawah.

Mengingatkan meja sekolah. Jika dimensi tidak terlalu besar, ia sesuai untuk bilik kanak-kanak kecil.

Perabot kanak-kanak jenis ini mempunyai beberapa ciri. Sebagai contoh, model meja paling kerap dilengkapkan dengan rak dan relung dari bawah, dengan itu meninggalkan meja secara percuma. Sokongan dibenarkan, tetapi hanya di sudut, supaya tidak menyekat aliran cahaya. Lokasi meja ini berhampiran dengan tetingkap akan optimum - ia akan kelihatan seperti sudut kanak-kanak.

Terdapat tiga varian utama jadual sedemikian:

 • Klasik.
 • Bujur atau separuh bujur.
 • Segitiga atau sudut.

Kebanyakan model dalam kategori ini dilengkapi dengan pelbagai penambahan: rak gelangsar, tempat duduk, rak mini pelbagai peringkat. Di sini anda boleh meletakkan kedua-dua buku nota dan alat tulis. Dan ruang bebas sudah cukup bukan sahaja untuk komputer, tetapi untuk MFP atau pencetak. Walau bagaimanapun, jika tidak ada, ibu bapa masih perlu membeli meja.

Pakar tidak mengesyorkan meletakkan kanak-kanak itu melakukan pengajaran di meja komputer untuk dua sebab: kerana ruang kerja yang terhad dan gangguan yang berterusan kanak-kanak dari sekolah.

Agar tempat menjadi mencukupi untuk bahan pendidikan dan bukan sahaja, jadual pembelajaran sering memperoleh sifat tambahan: rak, rak, batu karang.

Rak digantung adalah mudah - kerana sekarang semuanya sudah siap.

Versi asal perabot, yang termasuk tempat kerja yang dilengkapi dengan laci atau rak yang dipasang yang merupakan sebahagian daripada ruang latihan. Penyelesaian reka bentuk sedemikian sesuai dengan ke dalam bilik kecil.

Reka bentuk asal membolehkan anda untuk menutup meja di dalam kabinet, dengan itu menjimatkan ruang untuk sesuatu yang lain.

Memperhatikan bahan-bahan yang perabotnya dibuat, memberi tumpuan kepada keselamatannya, kemudahan penjagaan dan ketahanan.

Di bawah adalah senarai bahan, yang kini membuat pelbagai jadual sekolah.

 • Chipboard - pilihan terbaik untuk ibu bapa yang menghargai kualiti pada harga yang sangat baik. Oleh kerana kebolehpercayaannya, jenis perabot ini bukan sahaja akan melayani anda setia selama bertahun-tahun, tetapi juga akan mengejutkan dengan pelbagai warna dan bentuknya.
 • Chipboard - bahan ini lebih murah daripada chipboard. Bagaimanapun, jangan perhatikan dia dengan dua sebab yang sangat baik. Pertama, selepas beberapa saat, ia mula melepaskan bahan toksik yang berbahaya, yang tidak selamat bagi orang yang duduk di meja sedemikian. Kedua, dari masa ke masa, meja sedemikian kehilangan penampilannya yang rapi. Apabila membeli, tanya penjual untuk mendapatkan sijil keselamatan.
 • MDF - Perabot dari bahan ini cukup baik. Pertama, ia lebih murah daripada analog kayu. Kedua, dia mempunyai banyak sifat positif: kualiti yang sangat baik, penampilan yang rapi, tahan lama, tahan lama, selamat dan mudah dijaga.
 • Kayu semulajadi atau kayu padu - pilihan ini adalah lebih baik untuk membeli untuk pelajar sekolah menengah, kerana mereka lebih kemas daripada pelajar sekolah rendah gred. Bahan ini boleh dipercayai, tahan lama dan mesra alam. Walau bagaimanapun, salinan sedemikian agak mahal.
 • Plastik - varian perabot dari bahan ini jarang dijual. Tetapi jika anda masih menemui salinan itu dan memutuskan untuk membelinya, maka tanya penjual untuk mendapatkan sijil yang berkualiti. Pastikan ia selamat dan kualiti bahan adalah baik.
 • Kategori jadual gabungan - dalam pembuatan jenis meja kanak-kanak ini, bingkai logam dan meja atas yang diperbuat daripada kayu digunakan. Dalam kes ini, perhatian khusus perlu dibayar untuk bagaimana bahagian logam dicat, dan dalam keadaan apa kelengkapan dan bahagian lain terletak.

Plastik mempunyai kekurangan yang sangat penting: ia tidak tahan lama, selepas tempoh masa yang singkat, calar dan kelemahan lain akan muncul di atasnya. Oleh itu, jadual sedemikian sesuai hanya untuk graduan pertama, dan selepas beberapa saat menggantikan dengan sesuatu yang lebih baik.

Jadual mana-mana kanak-kanak untuk kelas sepatutnya mempunyai fungsi tersendiri: banyak pejabat untuk menyimpan aksesori sekolah, rak untuk satel, tempat untuk kaki.

Di samping itu, ia tidak akan mempunyai rak terbina dalam untuk kesusasteraan, sudut belakang untuk monitor dan jabatan khas untuk unit sistem. Pendekatan ini akan membantu rasional menggunakan ruang bebas, dan ibu bapa tidak lagi perlu membeli set perabot tambahan.

Semua lokasi penyimpanan harus dibuka dengan mudah jika perlu dan disimpan dalam akses berterusan.

Kami telah menyediakan beberapa tips yang akan membantu anda memilih komposisi yang sesuai untuk susunan bilik kanak-kanak.

 1. Pertama sekali, adalah penting untuk kanak-kanak mempunyai tempat yang percuma, yang boleh digunakan untuk aksesori sendiri. Oleh itu, langkah penting untuk memilih perabot yang tepat akan menjadi kehadiran seorang remaja ketika membeli.
 2. Model yang mendalam adalah menyusahkan. Untuk mana-mana subjek, pelajar mesti menjangkau dari kedudukan "duduk". Bahagian atas meja terbaik ditempatkan di sepanjang dua dinding serenjang.
 3. Satu lagi aspek yang tidak kurang penting ialah bahan. Memilih model itu diperbuat daripada kayu. Pilihan ini akan bertahan lama, dan sangat tahan lama. Di samping itu, kebolehpercayaan meja atas yang diperbuat daripada kayu adalah tinggi. Elakkan plastik dalam sifat-sifat aksesori latihan. Biarkan lebih baik kaca atau logam ini.
 4. Walau bagaimanapun, tidak semestinya mungkin untuk membeli barang dari bahan semula jadi. Oleh itu, komposisi yang disenaraikan di atas paling sesuai untuk chipboard atau MDF.
 5. Ia tidak disyorkan untuk membuat pilihan memihak kepada meja atas yang diperbuat daripada kaca: bahannya sejuk, dan ini boleh menjejaskan kapal dan saraf pelajar secara negatif. Juga tidak selamat.
 6. Pertimbangkan dimensi apabila membeli. Seorang murid sekolah patut selesa duduk di meja baru bukan sahaja sekarang, tetapi juga dalam beberapa tahun.

Mengenai apa yang perlu dipertimbangkan ketika memilih meja untuk anak, lihat program "Hidup Sihat".

Cadangan berharga yang anda akan dapati dalam pemindahan Dr Komarovsky.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 58 =