Dewan dalam foto reka bentuk Khrushchev – 314167.info

Dewan dalam foto reka bentuk Khrushchev

Lorong dalaman di Khrushchev - 40 foto sebenar dengan idea

nbsp; nbspWall: -

nbsp; nbspTape: -

nbsp; nbspShack: -

Kesatuan Soviet telah lama jatuh, dan "kegemaran" semua Khrushchev terselamat semua pergolakan politik dan menggembirakan pemilik kenyamanan dan keselesaan mereka setakat yang, sudah tentu, mereka mampu untuk berbuat demikian. Walau bagaimanapun, saiz kecil pangsapuri tidak boleh berfungsi sebagai penghalang kepada imaginasi anda. Ia adalah mungkin untuk mempertimbangkan dengan teliti reka bentuk dan mula, mungkin, adalah pintu masuk dewan, lebih-lebih lagi, bahawa bilik ini jenis javjaletsja orang "perapian" anda. Kami menawarkan anda untuk inspirasi 35 foto sebenar lorong dalaman di Khrushchev.

Bagaimana untuk membuat dewan di Khrushchevka lebih?

Mungkin masalah utama mana-mana dewan dalam Khrushchev adalah bahawa ia selalunya kecil dan sempit, jadi reka bentuk perlu dibangunkan memandangkan watak ini tertentu tidak gembira. Walau bagaimanapun, tidak ada keperluan untuk mengebumikan semua "searchlights" mereka yang besar - perlu memohon beberapa helah dari senjata tuan kawasan pedalaman, dan kini sebuah dewan kecil di Khrushchev seolah-olah tidak begitu sedikit. Apakah manipulasi misteri yang kita bicarakan? Tiada yang luar biasa!

Mungkin salah satu cara yang paling terkenal untuk membuat lorong kecil dan sempit di Khrushchev lebih besar. Sebagai sumber cahaya boleh bertindak lampu, plafond, berjaya selaras dengan pencahayaan utama.

Dalam kes ini, cermin sepenuhnya mengubah bilik. Bahagian dalaman lorong dalam Khrushchev sederhana tidak sering dipenuhi, tetapi masih baik bahawa pemilik secara beransur-ansur menyingkirkan template menghias yang mengikat mereka.

Warna pastel - yang paling berjaya. Mereka membantu menenggelamkan bilik dengan haba - dan pada masa yang sama secara visual menjadikannya lebih luas.

Dalam foto ini, pemiliknya dengan jelas membuat kesilapan dengan pilihan warna utama premis mereka. Dan tanpa yang kecil, dengan penyelesaian warna itu kelihatan lebih kecil. Namun warna kuning cerah bukan untuk pangsapuri kecil.

Juga, kami boleh mencadangkan warna kuning muda klasik untuk hiasan dalaman lorong di Khrushchev. Dalam contoh pada gambar, kita melihat bagaimana berjaya dia dipukul dengan motif buluh.

Adakah anda mahu siling anda kelihatan lebih tinggi? Gunakan siling regangan dengan kain berkilat. Siling ini akan memberi manfaat untuk mencerminkan semua yang ada di bawah, mewujudkan ilusi bilik yang tinggi dan luas.

Di pedalaman lorong kecil dan sempit di Khrushchev, kertas dinding cerah dengan lukisan besar tidak berlaku, tetapi di sini kertas dinding boleh membantu anda dalam kerja yang baik untuk mencipta ilusi ruang yang lebih luas.

Ternyata apabila meletakkan jubin seramik, terdapat helah kecil yang mana para tuan-tuan mengambil peluang pembesaran visual bilik sempit. Khususnya, pembungkusan pepenjuru. Jubin yang dibentangkan dengan cara ini membantu lorong yang sederhana kelihatan sangat tidak sopan.

Satu lagi cara dari arsenal perancang yang bijak. Adalah berfaedah untuk meletakkan pelapisan lantai di luar dewan pintu masuk - dan visualnya memperoleh rupa yang lebih kukuh. Dan walaupun tidak penting, anda mempunyai jubin seramik, lamina atau linoleum.

Sekalipun anda dengan selamat mengarahkan semua nasihat di atas dan dipasangkan keluar dari lorong sempit kecil anda, anda boleh merosakkan segala-galanya dengan pilihan perabot yang salah. Ramai pemilik tidak serius mengenai isu ini - dan benar-benar sia-sia. Lihatlah contoh-contoh khusus tentang kesilapan tipikal dan, yang paling penting, tunjukkan cara memilih perabot yang betul, elemen mana yang harus dibuang, dan yang sebaliknya, memerlukan kehadiran wajib di lorong anda.

Dan kita mulakan dengan negatif. Pemilik lorong kecil ini, nampaknya, melakukan segala-galanya untuk menjadikan bilik mereka kelihatan lebih kecil daripada itu. Bravo, ia berjaya! Contoh yang baik, jelas menunjukkan bagaimana anda tidak perlu meletakkan perabot di ruang yang ketat.

Beri keutamaan kepada perabot dengan kedalaman yang sangat kecil. Dalam kes ini, anda tidak perlu kerap bertemu pinggul atau bahu.

Penggantung ditangguhkan membantu menjimatkan ruang. Mereka boleh menampung banyak barangan dan aksesori kecil.

Benar, dalam kes ini, pemiliknya masih terlalu ketakutan dan menimbulkan kesan ceroboh dari premis yang tidak dijaga dengan baik. Nasib baik, bahawa beberapa perkara kecil - cermin di pintu depan - dibenarkan untuk mengurangkan kesan yang tidak menyenangkan.

Kombinasi klasik perabot di lorong. Kami perhatikan keharmonian warna yang muncul di mata.

Dalam perselisihan perabot moden yang dicat dengan tekstur kayu, seringkali para pemilik lebih suka yang terakhir. Mereka mengatakan bahawa dia menguasai bilik. Bolehkah anda bersetuju dengan definisi ini?

Chic, bersinar, kecantikan - ini bukan mengenai lorong Khrushchev. Tetapi kekompakan, kepraktisan dan keselesaan rumah - hanya. Pada contoh berikut bahagian dalam lorong di Khrushchev kita melihat demonstrasi yang sempurna bagaimana suasana rumah yang menawan benar-benar menawan semua tetamu dari ambang yang sangat.

Berhati-hati dengan perabot terlalu besar di lorong-lorong kecil anda. Kabinet terutamanya yang besar dan tidak selesa. Foto menunjukkan bilik di mana terdapat sedikit udara yang bencana. Beritahu saya, adakah mungkin untuk merasa di rumah, tinggal di apartmen yang tidak selesa?

Sekiranya terdapat sesuatu yang tidak diperlukan pada foto ini, mungkin wajah pelayan wanita itu, yang masuk ke dalam bingkai secara rawak.

Untuk memotong dinding dengan papan, cat dengan betul, pasang kait dan sebagai sentuhan akhir - bangku. Di sini anda mempunyai idea hebat yang akan membantu menyegarkan bahagian dalam lorong anda. Dan tidak kira anda mempunyai kekurangan meter persegi yang ketara - tawaran kami, sebaliknya, akan membantu anda menyelamatkannya.

Di atas kita menyebutkan peranan cermin dalam pengembangan visual lorong Khrushchev yang dekat. Mengapa tidak segera membunuh dua burung dengan satu batu dan letakkan cermin pada loker sempit?

Sekiranya terdapat sudut di lorong, gunakannya dengan kelebihan. Cuba letakkan, contohnya, ada almari kecil. Atau almari biasa - yang lebih daripada keinginan hatimu.

Sekiranya anda mendapat Khrushchev dengan lorong yang sempit dan tidak jelas, ia tidak berbaloi untuk membunuh bakat pereka. Percubaan!

Butiran dalaman yang menarik adalah penempatan di dinding bingkai foto dengan gambar yang rapat atau beberapa saat dari masa lalu. Mewujudkan perasaan hangat yang luar biasa - dan walaupun saiz sederhana lorong tidak dapat menghalang penyebaran di suatu tempat di dalam perasaan keselesaan rohaniah.

Dan jika anda menambah jam tangan kepada mereka, anda boleh memberikannya sebagai sejenis metafora pada saat itu dengan cepat meninggalkan kami.

Tekstur batu - sesuatu yang menarik dan padat, tetapi dalam hal lorong Khrushchev yang kecil dan sempit, ia harus digunakan dengan sangat hati-hati. Pemilik pangsapuri ini dapat harmoni sesuai dengan batu ke dalam inersia lorongnya, membingkai dengan pintu.

Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai kerja keras bata. Lebih baik menggunakan gypsum hiasan dengan tekstur putih atau gading.

Satu lagi contoh bahagian dalam lorong di Khrushchev, di mana anda dapat melihat dengan mata telanjang kerja keras seorang pereka berbakat.

Kadang-kadang walaupun tidak penting pada pandangan pertama, seperti prasasti, dapat membantu untuk menjalin hubungan dekat dengan bilik dari ambang pintu. Di atas, kita bercakap mengenai peranan lampu tambahan yang serius dalam mewujudkan suasana yang menyenangkan di lorong kecil. Foto ini menunjukkan contoh khas lampu dinding sedemikian.

Dan kertas dinding dengan invois akhbar kadang-kadang boleh digunakan. Dalam kes ini, mereka menyelamatkan dewan pintu masuk di Khrushchevka dari penguasaan warna gelap.

Tidak memerlukan pasukan perancangan semula di lorong anda. Gerbang yang dihiasi dalam kes ini membantu membuat bilik secara visual lebih besar. Tekstur batu bertemu tetamu apartmen ini dengan skema warna beige yang mesra.

Jika perabot anda bukan saiz yang paling sederhana, agak berbeza dengan saiz dinding lorong, gunakan sudut dengan baik. Berhati-hati dengan warna: perabot gelap memerlukan pencahayaan tambahan.

Bahagian lorong kecil memerlukan perhatian khusus. Terlalu banyak perkara kecil perlu dipertimbangkan. Pereka yang bekerja pada projek ini dapat mengatasi dengan sempurna. Ia bagus untuk melihat kesempurnaan sedemikian! Dan awak?

Kadang-kadang pemilik pangsapuri kecil format Khrushchev pergi untuk beberapa helah. Salah satunya adalah contoh di bawah. Ini adalah kabinet di lorong. Kebodohan, awak cakap? Lebih bijak, kami akan menjawab sebagai tindak balas. Akhirnya, masalah kekurangan ruang diselesaikan, bukan tanpa sejumlah keanggunan dan almari pakaian bercermin direka untuk membantu sedikit "awan" fikiran kita dan memberikan dia ilusi sara meter persegi.

Sekiranya terdapat niat dari lorong kecil di Khrushchev untuk mencipta sesuatu yang monolitik dan tidak dapat diingati, anda sentiasa boleh beralih kepada batu itu. Hiasan atau semula jadi - tidak mengapa. Kebenarannya adalah bahawa tekstur batu mengagumi bilik itu, menjadikan kawasan itu kelihatan lebih padat dan mahal.

Kesimpulan: Jika anda tinggal di Khrushchev, dan tidak berpuas hati dengan lorong kecil, ada sebab untuk membuat pembaikan kualiti dan mempertimbangkan bahagian dalam dewan supaya snivelirovat semua kelemahan dan berfaedah untuk menekankan maruah. Katakanlah bahawa tidak ada merit? Dengan baik, maka anda perlu membuat mereka - dan untuk itu gambar sebenar atas dalam Khrushchev lorong dengan reka bentuk yang menarik sebagai penjana idea inovatif sesuai dengan apa yang kita perlu.

Sebuah dewan kecil di Khrushchevka: dalaman dan foto

Dengan bantuan penyelesaian reka bentuk, anda boleh meningkatkan ruang di lorong dan menjadikannya lebih berfungsi. Di dalam rumah yang dipanggil "Khrushchevka", bukannya koridor atau koridor atau koridor. Tetapi, walaupun terdapat ruang yang sempit, mana-mana pemilik apartmen itu ingin melihat di rumahnya reka bentuk khas dan unik yang akan menjadi praktikal dan cantik. Balai di Khrushchev, kawasan pedalamannya boleh diubah dengan ketara, hanya perlu bertanya tentang perubahannya, lihat foto pembaikan yang akan sesuai, atau baca artikel yang memberikan nasihat praktis.

Kami menukar reka bentuk lorong di Khrushchevka: gambar dan contoh

Pemilik fortunetelles Khrushchev tidak boleh dipanggil: dapur sempit, bilik kecil, pintu masuk yang tidak nyaman. Di dalam pangsapuri itu tidak berubah, tidak merasakan kebebasan. Di rumah-rumah tersebut, dinding luar tidak lebih daripada 40 cm tebal, dan ketebalan dinding gantung di antara dinding pangsapuri hanya 20-30 cm. Namun, tidak semuanya sedih.

Untuk menjadikan lorong lebih padat dan praktikal, anda perlu mempertimbangkan beberapa perkara:

 1. Pemilihan elemen dan warna yang diperlukan untuk lukisan dinding mesti dilakukan dengan betul. Sebaiknya pilih warna cahaya;
 2. Anda boleh meletakkan almari pakaian di dinding koridor panjang, jika dimensi lorong menyumbang kepada perkara ini;
 3. Di bawah siling, anda boleh membina mezanin untuk menjimatkan ruang, dan di bawah meletakkan lampu. Secara visual, ruang semakin luas;
 4. Seluruh bilik perlu diterangi dengan baik.

Cermin dan siling regangan di lorong akan mewujudkan ilusi ruang yang semakin meningkat

Daripada memasang kabinet, anda boleh menggantung rak, meletakkan pakaian di cangkuk, ruang yang banyak akan dibebaskan. Pakaian di lorong kecil adalah yang terbaik untuk musim ini - yang kini digunakan.

Perubahan reka bentuk lorong biasanya bermula dengan merangka pelan. Anda perlu mempertimbangkan semua keinginan dan saiz perabot masa hadapan. Apabila memilih bahan, jangan gunakan papan eternit, panel kayu dan plastik, plaster buatan dan batu. Yang ideal ialah lukisan dan kertas dinding dari kain vinil dan bukan tenunan. Galeri foto akan membantu menghiasi dinding di lorong indah. Anda perlu memilih satu warna, tetapi bentuk dan saiz bingkai foto berbeza. Mereka meletakkan gambar, dan versi siap diletakkan pada not worktops yang luas, dipasang di sepanjang dinding.

Lorong sempit di Khrushchev: reka bentuk, gambar dan bahan untuk lantai

Di lorong sempit, mencerminkan pedalaman dan reka bentuk, anda harus menghentikan pilihan minimalism. Sebilangan besar butiran menyumbat ruang yang sudah kecil. Apabila koridor mempunyai bentuk huruf G, anda boleh menukar pedalaman dengan memasang kabinet sudut. Di dalam, anda boleh meletakkan kasut, menggantung pakaian, dan segala-galanya akan sentiasa berada di tangan kerana saiz kabinet. Memilih bahan untuk lantai, anda perlu berhenti pada yang paling sesuai. Mereka mesti menjalani kehidupan yang tinggi, kerana lorong itu adalah bahagian rumah yang paling mudah dilalui.

Bahan-bahan semacam itu boleh:

 • Jubin seramik - mudah dibersihkan dengan kain lembap. Lantai semacam ini akan bertahan lama, tahan kepada pelbagai pengaruh dan sangat indah;
 • Parket;
 • Linoleum - praktikal digunakan, tetapi kurang tahan lama daripada jubin;
 • Permaidani - lebih baik untuk memilih dengan tidur singkat;
 • Lembaga kayu yang kuat;
 • Laminate - mudah dipasang dan mempunyai penampilan mahal, tetapi apabila ia basah basah dengan cepat rampasan.

Menggunakan wallpaper foto dengan perspektif meluaskan bahagian sempit di lorong

Masalah utama dalam mewujudkan pedalaman di lorong sempit ialah perabot, atau penempatannya. Persoalan dinding panjang juga harus diselesaikan dengan membahagikan zon. Zon dipisahkan dengan menggunakan siling pelbagai peringkat dan gabungan dinding dan alas lantai.

Menggantikan pintu ke gerbang, mungkin untuk menghiasi kawasan lorong sempit.

Lampu sepatutnya diletakkan di tengah, ini akan mewujudkan bayangan separa pada dinding sisi, yang secara visual memendekkan panjang bilik.

Perabot dan pembaikan di lorong Khrushchev: foto

Kesan pertama Khrushchev - ia tidak ramah. Hiasan dan reka bentuk lorong kecil tidak akan mengambil banyak wang, usaha dan masa, tetapi ia akan meningkatkan imej keseluruhan apartmen. Pembaikan harus bermula dari siling. Ideal adalah pilihan dengan warna siling putih dan warna dinding cahaya. Jika anda cat siling dengan enamel akrilik, anda perlu berhati-hati mengukur permukaan utama, kerana cahaya serong akan menunjukkan semua penyelewengan, tetapi pilihan ini akan menjadi yang paling murah. Melengkapi perabot dewan, anda perlu memikirkan bagaimana mengatur segala sesuatu, kerana mereka tidak sesuai untuk penyimpanan di bilik lain.

Hiasan dewan dibahagikan kepada:

 1. Pilihan praktikal - anda boleh meletakkan banyak perkara. Penempatan almari, almari dan peti laci;
 2. Satu varian rehat - kerusi dan kerusi berlengan;
 3. Pelbagai perabot tambahan - kehadiran rak dan meja untuk barangan kecil.

Di lorong, praktikal untuk meletakkan almari pakaian dengan cermin yang secara visual meningkatkan kawasan dan menjimatkan ruang

Keseluruhan arsenal lorong kecil perabot itu sendiri tidak mengandungi, jadi penekanannya pada fungsi perabot. Di lorong-lorong kecil, tidak perlu menekankan perabot, ia tidak boleh menonjol, lebih baik memilihnya dalam warna dinding.

Juga, ia layak membeli sebuah puak atau bangku untuk lorong, contohnya lipat. Di dalam perabot itu, anda boleh menyimpan perkara-perkara kecil, seperti berus untuk kasut dan pakaian.

Pilih kertas dinding di lorong: foto Khrushchev

Penamat dinding di lorong melengkapkan gaya keseluruhan bilik, meningkatkan ruang dan membawa keselesaan. Gagasan untuk memperluaskan bilik termasuk memilih corak hiasan dinding dari strok kecil atau sengkang yang diatur secara mendatar. Idea lain yang digunakan oleh pereka untuk mengembangkan ruang ialah dinding jauh koridor ditutup dengan kertas dinding dengan latar belakang yang lebih gelap daripada dinding panjang. Corak liputan sepatutnya sama.

Warna gelap kertas dinding untuk lorong itu digabungkan dengan warna cahaya kertas dinding, yang membantu menyembunyikan ketidaksempurnaan dinding

Anda boleh membuat lukisan dengan tangan anda sendiri pada kertas dinding terang dengan cat neon. Dalam ketiadaan lampu, gambar akan kelihatan dan menghidupkan semula lorong.

Untuk dinding paling sesuai:

 1. Wallpaper dari vinil - boleh menahan kerosakan mekanikal, tetapi sangat gam;
 2. Kertas dinding cair adalah pilihan terbaik, kerana ia sangat praktikal;
 3. Panel dari PVC dan MDF - ketebalannya lebih besar, ia tahan lama, tetapi pemasangan mengambil masa yang banyak daripada tembok dinding.

Dewan padat di Khrushchev: dalaman (video)

Lorong Khrushchev - kes sukar untuk berfikir di pedalaman. Dalam Khrushchev, seperti dalam brezhnevki, tempat ini sangat kecil, kita perlu tampil dengan pelbagai cara bijak untuk meningkatkan ruang untuk baik melengkapkan rumah dan memberikannya dengan perabot supaya ada tempat untuk hidup. Tidak kira apa yang seseorang mempunyai hartanah: pangsapuri dua bilik tidur atau lokasi mempunyai sekeping kopeck, variasi reka bentuk yang menarik sentiasa boleh fikir begitu, bahawa butir-butir dalaman padat hebat wujud bersama-sama dengan penyelesaian reka bentuk.

Reka bentuk lorong di Khrushchev (gambar dalaman)

© 2017, homeli.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Reka bentuk dewan masuk di Khrushchev (55 foto)

 • Sama seperti teater bermula dengan gantungan, pangsapuri bermula dari lorong. Walaupun terdapat kawasan kecil, ia berperanan penting dalam organisasi ruang rumah. Di sini terdapat pakaian dan kasut yang disimpan, topi, beg, kunci. Di sinilah mereka bertemu dan mengiringi para tamu, melihat di cermin sebelum pergi ke jalan, dan apabila mereka kembali, mereka menukar kasut ke sandal lembut. Mewujudkan reka bentuk lorong yang indah di Khrushchev sangat mudah, dan sebagai hasilnya, ia akan meningkatkan mood untuk semua ahli isi rumah setiap hari!

  Bagaimana untuk meningkatkan lorong di Khrushchev?

  Tata letak pangsapuri kecil di bangunan tinggi Soviet tidak berbeza dalam skop khas. Meter persegi diagihkan semata-mata dengan berhati-hati, hanya untuk menyediakan minimum yang diperlukan untuk kewujudan. Di bawah dewan pintu masuk di Khrushchev, paling baik, 3-4 meter persegi diperuntukkan, supaya perabot dan perkara-perkara lain perlu diletakkan di dalamnya dengan berhati-hati. Mengimbangi kekurangan ruang bebas, kekurangan pencahayaan semula jadi (tingkap) dan sedikit menaikkan ketinggian siling boleh melalui reka bentuk yang betul.

  Sekiranya anda mengeluarkan pintu yang menuju ke koridor ke dalam bilik, dan bukaan membuka atau menjadikannya gerbang, maka lorong akan "mendapat" siang dan pengudaraan yang lebih baik. Kelemahan penyelesaian ini boleh menjadi penembusan bau dari dapur, serta pengurangan penjimatan panas bilik. Pilihan kompromi adalah untuk menggantikan daun pintu buta dengan kaca yang tidak dapat dipercaya, atau bahkan satu legam.

  Penggantian partisi dalaman

  Setelah mendapat kebenaran untuk membangunkan semula, anda boleh mengalih keluar beberapa partisi dalaman, memasang di tempat mereka almari penuh, almari besar atau set modular. Pintu-pintu coupe nipis di seluruh dinding juga akan kelihatan bergaya dan berkesan.

  Cermin di lorong adalah unsur yang wajib, jadi mengapa tidak menggunakan ciri-cirinya maksimal? Dinding cermin sepenuhnya akan memperdalam ruang penglihatan, menggandakannya. Di samping itu, untuk mengagumi refleksi anda boleh berkembang sepenuhnya. Satu alternatif untuk ini adalah pintu cermin kabinet, kemasan reflektif berkilat.

  Kertas dinding berkualiti dengan imej panorama landskap, jalan raya, kesan 3D yang realistik, bermain cahaya dan bayang-bayang akan membuat apa-apa lorong di Khrushchev jauh lebih menarik dan lebih luas. Keutamaan harus diberikan kepada lukisan dalam warna cahaya.

  Lajur palsu gypsum, corak menegak di dinding atau unsur hiasan adalah cara terbaik untuk menarik bilik ke atas supaya siling kelihatan lebih tinggi dan pedalaman lebih halus.

  Memandangkan saiz lorong kecil di Khrushchev, warna untuk hiasannya perlu dipilih dengan berhati-hati. Terbaik dari semua akan melihat cahaya neutral dan warna-warna hangat, ideal - satu atau dua warna dekat. Adalah wajar untuk mengelakkan terlalu terang, nada tepu, corak yang luar biasa dan unsur motley yang luar biasa.

  Kesucian dan kesegaran putih menjadikannya sangat diperlukan untuk mencipta reka bentuk canggih lorong kecil dalam gaya Scandinavia, klasik atau Perancis. Ia kelihatan sangat baik dalam kombinasi dengan warna emas, kuning muda, warna kelabu, kuning dan sejuk dari kayu.

  Kelabu yang ditahan dan neutral adalah warna asas untuk kawasan bandar. Sekiranya minimalism, loteng atau berteknologi tinggi dipilih untuk sebuah apartmen, pintu masuk asfalt atau warna keluli akan sesuai dengan konsep keseluruhan.

  Dewan di Khrushchev

  Warna kayu gelap dianggap simbol keselesaan rumah, kepantasan dan kepatuhan kepada tradisi. Untuk memberikan nuansa coklat ringan akan membantu kejiranan dengan krem, emas atau pic.

  Oranye ceria itu sendiri memancarkan haba dan cahaya, menggantikan sinaran matahari, yang begitu kurang dalam lorong Khrushchev yang dekat. Warna ini memberikan rasa keramahan dan kesungguhan, dengan serta-merta menimbulkan suasana hati.

  Kuning - warna berseri yang lain, di mana walaupun lorong terkecil akan menjadi lebih ringan dan lebih luas. Ia boleh digabungkan dengan putih, dan anda boleh memilih nada lembut: pasir, emas atau pisang.

  Di lorong-lorong, warna cerah ini jarang, tetapi semakin menarik pedalaman akan dilihat dengan aplikasinya. Dalam wain atau nada berry, anda boleh melukis dinding, memilih dinding merah (lebih baik berkilat), karpet atau pintu. Walau bagaimanapun, ia akan menjadi langkah berani dan tidak standard.

  Menamatkan anteroom kecil di Khrushchevka

  Apabila memilih bahan-bahan untuk menyelesaikan lorong, seseorang harus terlebih dahulu dipandu oleh pertimbangan praktikal - berapa banyak mereka tahan terhadap pencemaran, kerosakan mekanikal, kelembapan, mudah dibersihkan. Terutama relevan kriteria ini untuk keluarga dengan anak-anak kecil dan haiwan kesayangan. Bagi hartanah estetik, ia adalah wajar untuk memberi keutamaan kepada warna cahaya dan tekstur yang berkilat dan reflektif.

  Lantai yang menutup di lorong sentiasa diperiksa untuk kekuatan: kasut kotor, habuk, tumit dan cincin rambut, detergen ke tahap yang lebih besar atau lebih rendah menyebabkan pakaiannya. Dari segi daya ketahanan, bahan berikut boleh disyorkan:

  Jubin porselin - disebabkan komposisi khas bahan mentah dan tembakan pada suhu yang sangat tinggi, ia lebih kuat daripada jubin. Oleh kerana tidak ada sayu, tidak ada bekas dari hairpins pada batu buatan ini, tidak licin. Ini adalah pilihan elit, tetapi harga yang tinggi dibenarkan oleh hayat perkhidmatan terpanjang dan kualiti yang sempurna;

  Jubin seramik - bahan mudah dan biasa yang mudah dibasuh, ia adalah selamat dan bersih dari segi alam sekitar. Untuk reka bentuk lorong di Khrushchev kelihatan moden, anda boleh memilih kerja bergulung berjubin, putih-kuning air atau putih-abu-abu "catur" saiz sederhana, jubin heksagon;

  Lantai pengisian Adalah resin polimer penyembuhan diri, yang, kerana ketelusannya, membolehkan menghasilkan kesan yang sangat menarik (gambar 3D, objek kecil di dalam, kelereng imitasi, dan sebagainya). Kelebihan lantai sedemikian adalah ketiadaan sendi dan retak, serta kelembapan lengkap. Walau bagaimanapun, adalah tidak diingini untuk berjalan di atas cangkuk-cincin di atasnya - bekas mungkin kekal;

  Linoleum - pilihan belanjawan, yang boleh dengan mudah diganti jika perlu. Pelbagai pilihan warna akan membolehkan penulisan linoleum dalam sebarang gaya.

  Untuk tahap yang lebih rendah, lorong menggunakan parket semulajadi, lamina dan permaidani. Pelapisan ini dengan cepat merosot, menyerap kelembapan dan kotoran.

  Hiasan dinding di lorong mempunyai pengaruh yang besar terhadap keadaan secara keseluruhan, ia menetapkan mood dan gaya. Penyelesaian yang paling mudah adalah lukisan dengan mana-mana cat penyebaran air. Bahagian bawah dinding berhampiran pintu masuk dapat dilindungi dari percikan, dilapisi dengan ubin. Tetapi ada pilihan yang lebih kompleks.

  Brick Masonry - Tembok batu bata atau tiruan telah menjadi trend sebenar dalam reka bentuk sejak lofts telah menjadi bergaya. Untuk sebuah lorong kecil di Khrushchev itu adalah pilihan yang sangat baik, kerana ia memberikan pandangan yang moden dan tidak formal dan secara visual mengembang ruang.

  Wallpaper - beberapa gulung bahan penamat ini akan memungkinkan untuk mengubah rupa lorong di luar pengiktirafan. Anda boleh menggunakan sisa-sisa kertas dari pembaikan bilik, menggabungkan lukisan lucu dengan geometri yang ketat; beli vinil mewah dengan percetakan silkscreen; pilih dinding kaca bertekstur untuk lukisan atau dinding yang ditampal dengan akhbar lama - semakin kreativiti akan dipaparkan semasa pembaikan, semakin menarik hasilnya.

  Tutup gabus - Bahkan, ini adalah kertas dinding yang sama, hanya dengan gabus kayu oak yang diterapkan pada mereka. Substrat boleh menjadi kain serat sintetik (bukan tenunan) atau vinil. Yang pertama melepasi kelembapan dan membolehkan dinding untuk bernafas, yang kedua adalah tahan terhadap air. Dekorasi sedemikian akan mewujudkan suasana yang selesa dan hangat di lorong di Khrushchevka, akan mengurangkan bunyi bising.

  Kerana siling di Khrushchev adalah rendah, mereka harus "diangkat" secara visual, menggunakan teknik artistik. Untuk mencapai ini, warna putih dan permukaan cermin akan membantu. Terdapat juga dua peringkat reka bentuk, yang, dalam kombinasi dengan pencahayaan yang berjaya, akan mewujudkan ilusi siling "melambung tinggi".

  Apabila memilih filem regangan, keutamaan harus diberikan kepada glossy atau satin. Yang pertama adalah sesuai untuk gaya moden, yang kedua - untuk klasik dan provensi.

  Sekiranya siling di koridor hanya dicat di atas plaster, bulu kaca akan membantu untuk menghilangkan mikrokomputer - ia perlu dilekatkan ke permukaan, kemudian cat dalam 1-2 lapisan.

  Perabot dan kelengkapan untuk anteroom

  Fungsi lorong bergantung kepada pilihan dan lokasi perabot. Penyangkut, rak untuk topi, almari pakaian yang tertutup, kasut dengan bangku empuk, alas kaki, laci dada, pemegang payung, dan akhirnya cermin adalah semua sifat penting koridor yang selesa. Pada pandangan pertama, dalam 3-4 meter persegi semua perkara di atas hanya tidak sesuai, tetapi mengapa tidak menggunakan rizab tersembunyi? Perkhidmatan yang baik di sini boleh berfungsi sebagai alat dengar terbina dalam dengan mezzanine di atas pintu (pintu masuk atau pedalaman), kabinet sudut dan gantungan, coupe pintu. Jika lorong di Khrushchevka sangat kecil, maka bilik persalinan tidak menyakitkan untuk dipindahkan sedikit lebih jauh dari pintu masuk - sebagai contoh, untuk menduduki sebahagian daripada ruang tamu.

  Dewan siap, yang dijual di kedai perabot, kelihatan bergaya, tetapi kadang-kadang saiznya tidak sesuai dengan bilik. Adalah lebih baik untuk membuat dinding untuk dipesan, supaya ia memenuhi ceruk kosong dari lantai ke siling, dan setiap sentimeter ruang digunakan dengan berkesan.

  Di bawah kasut, adalah perlu untuk menyediakan untuk curbstones dengan pintu lipat atau laci - lebih baik bahawa mereka rapat rapat dan tidak mengumpul habuk. Ia lebih mudah jika kasut disimpan di sudut, dan tidak secara mendatar, kerana ia memerlukan sedikit ruang.

  Bagi aksesori, di dalam lorong, anda hanya perlu rumah tangga, pemegang payung dan jam dinding. Sebagai hiasan di dinding, anda boleh menggantung beberapa gambar atau foto kegemaran.

  Oleh kerana hampir tidak terdapat cahaya matahari semula jadi di lorong di Khrushchev, timbul persoalan mengenai pencahayaan tiruan. Fungsi ini di pedalaman moden dibuat oleh lampu LED tenaga. Mereka menggunakan sedikit elektrik, memancarkan cahaya yang menyenangkan dan tidak panas.

  Untuk mengedarkan kecerahan, di siling, dan kadang-kadang di dinding, niche, di sorotan lantai dipasang. Struktur dua peringkat biasanya dihiasi dengan reben bercahaya (putih atau berwarna), yang menekankan jumlah mereka.

  Lampu sisi lampu-sconces sentiasa kelihatan selesa dan di rumah. Ia adalah yang terbaik untuk meletakkan mereka di kedua-dua belah cermin - jadi wajah anda akan dinyalakan dengan baik, bayang-bayang tidak akan jatuh kepadanya dan pantulan akan menjadi lebih jujur.

  Sekiranya diperlukan oleh gaya (contohnya, klasik atau baroque), di pusat lorong itu boleh menjadi candelier, perkara utama adalah bahawa ia sepatutnya seberat mungkin. Di samping itu, anda boleh mengatur pencahayaan sisi lukisan.

  Reka bentuk lorong di Khrushchev - foto

  Idea yang lebih menarik dan penyelesaian reka bentuk baru untuk mengatur lorong di Khrushchevka dibentangkan dalam galeri foto kami. Pilihan dalaman yang sebenar akan berguna untuk semua orang yang merancang untuk membuat pembaikan yang indah dan moden di koridor. Foto-foto itu menunjukkan contoh tentang bagaimana pelbagai kemasan, reka bentuk perabot yang berbeza, barangan isi rumah, kombinasi warna dapat dilihat dalam keadaan kehidupan. Tontonan yang menyenangkan!

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  90 − 88 =