Foto gerbang antaramuka – 314167.info

Foto gerbang antaramuka

Drywall Arches: Idea Reka Bentuk (70 pics)

 • Tidak seperti pintu dalaman yang biasa, gerbang plasterboard kelihatan sungguh-sungguh, secara visual meningkatkan siling-siling dan mengembangkan ruang apartmen. Keplastikan bahan binaan ini membolehkan anda memotong pelepasan bujur dan semua jenis keluk halus yang melengkapi bahagian dalamnya dengan baik. Mengenai pelbagai gerbang gipsokartonnyh, ciri-ciri dan fungsi reka bentuk mereka akan diterangkan kemudian dalam artikel.

  Ciri-ciri lengkungan dari eternit di pedalaman

  Gerbang diperbuat daripada eternit - ia adalah struktur tiga dimensi yang menghiasi bukaan antara bilik-bilik di swasta rumah, pangsapuri, kafe, galeri, teater, sekolah dan gereja. Mereka mungkin diameter yang berbeza, sempit atau menduduki hampir keseluruhan dinding, mudah atau bentuk yang luar biasa.

  Asas gerbang adalah bingkai logam, yang dipasang pada eternit yang melengkung. Untuk membuat bahan acuan, ia digunakan pemprosesan kilang (pengeluaran kosong GKLA), serta lenturan kering dan lembap pada lembaran awal. Dalam kes pertama, mereka membuat cengkeraman, dalam kes kedua mereka menyempitkan plasterboard dengan air, tengkuk dan keringkannya sedemikian rupa di bawah akhbar.

  Sisi positif gerbang dari papan eternit adalah estetika mereka, kemudahan pemasangan dan kos rendah (berbanding dengan konkrit, bata, kayu). Antara keburukan, seseorang dapat melihat rintangan rendah terhadap kelembapan. Dalam beberapa kes, bersih boleh dan apa yang melengkung pembukaan di dinding terbuka, yang bermakna bahawa ia akan menembusi melalui draf, bunyi yang lain, bau, cahaya.

  Mengimbas semula kuil-kuil kuno dan istana Renaissance, petak-petak berkubah menambah bahagian dalam bukit. Mereka hebat untuk zon pendirian lorong, koridor, tangga, ruang tamu, bilik resepsi. Sebilangan besar bentuk geometri yang boleh diberikan kepada drywall menjadikannya pilihan ideal untuk pedalaman di mana-mana jenis.

  Gerbang bulat dan separuh bulatan harmoni melengkapkan gaya klasik, Yunani, Byzantium, dan Victorian. Mereka akan dihiasi dengan hiasan plester, perhiasan emas atau perak, untuk membuat bahagian sisi dalam bentuk lajur. Selesai mesti monophonic, putih atau sangat dekat dengannya warna.

  Gerbang segi empat tepat dari plasterboard

  Portal sedemikian sangat mirip dengan pintu. Ia adalah pilihan yang baik untuk pedalaman minimalis dan moden. Mereka boleh menjadi sebahagian daripada partition dengan rak sisi, dan jika perlu walaupun dekat dengan skrin gelongsor.

  Gerbang elips dari eternit

  Gerbang plasterboard, bahagian atasnya dibuat dalam bentuk setengah elips mendatar, sesuai untuk bilik dengan siling rendah (dari 2.5 m). Mereka berjaya memasuki gaya seperti moden, proven, loteng, negara - anda hanya perlu mencari bingkai yang sesuai.

  Gerbang Arab / Timur plasterboard

  Aperture timur kelihatan seperti kanopi tajam. Jenis gerbang ini adalah ciri India, Turki dan semua negara Islam. Sebagai suplemen, mungkin terdapat pelepasan dentate dan berombak, corak miniatur yang kompleks warna tepu.

  Gerbang Trapezoid dari eternit

  Gerbang dengan sudut geometrik kelihatan baik dalam persekitaran kayu dan batu, kerana bahan-bahan ini tidak membenarkan lekukan yang lancar. Mereka sangat baik untuk rumah negara, pejabat, pub dan perpustakaan.

  Pelepasan lembut Fantasy boleh menjadi kemuncak pedalaman, dilaksanakan dalam gaya futuristik, romantis atau permainan. Dengan cara ini, gerbang plasterboard mampu bukan sahaja menghiasi apertur di dinding, tetapi juga untuk memenuhi fungsi rangka kerja hiasan di mana-mana niche.

  Selepas memberikan gerbang plasterboard bentuk yang diingini, memohon asas dempul dan primer, penampilannya boleh diperbaiki dengan bantuan hiasan. Terdapat pelbagai jenis selesai, dan di antara mereka, anda boleh memilih mana-mana yang sesuai untuk harga dan kualiti estetik.

  Kesan berkilat akan membantu untuk mencapai enamel alkyd, dan permukaan matte akan memberikan komposisi dispersi air-emulsi dan air.

  Untuk lukisan lukisan di gerbang anda boleh menggunakan stensil, dan di hadapan bakat seni - untuk membuatnya dengan tangan. Teknik dan bahan dalam kes ini hanya terhad oleh imaginasi tuan.

  Pencetakan stuko, serta produk styrofoam murah dalam bentuk pelbagai bentuk dan tali akan membantu serta-merta menghiasi sebarang lengkungan. Oleh kerana berat badannya kecil, mereka mudah terpaku pada papan papan gypsum.

  Gluing kertas dinding adalah salah satu cara yang paling mudah untuk menyelesaikan pembinaan membengkok. Ia hanya akan mengambil kemahiran dan ketepatan yang hebat, daripada pada dinding walaupun - supaya tiada lipit kelihatan.

  Batu semulajadi atau buatan akan membingkai pembukaan dengan sempurna, memberikan pemandangan yang mewah dan lengkap.

  Corak unik memotong baka mahal pokok di gerbang plasterboard akan membuat elit dalaman yang sederhana dengan kos kewangan yang minimum.

  Slot hiasan boleh diisi dengan memasukkan lut sinar atau reflektif. Reka bentuk ini kelihatan hebat dan menghasilkan permainan sinar yang indah.

  Bagaimana untuk membuat gerbang eternit dengan tangan anda sendiri

  Untuk melaksanakan pemasangan gerbang anda akan memerlukan bahan yang sesuai:

  - papan gypsum (untuk pemula lebih baik memilih gerbang lengkung yang sudah melengkung (GKLA);

  - profil logam atau kayu, papan lapis;

  Instrumen perlu bersedia dan Pengukuran (siku-siku, pita pengukur), pasangan besar kompas, pensil, pisau Drywall, logam memotong pisau, pemutar skru, kertas pasir halus untuk menggilap tepi, kulir, peralatan perlindungan peribadi.

  1) Merekabentuk. Berdasarkan parameter bilik, idea reka bentuk, adalah perlu untuk mengetahui secara tepat dimensi dan pelepasan reka bentuk masa depan.

  2) Pengiraan bahan. Kering dan bahan habis pakai lebih baik untuk mengambil lebih daripada yang diperlukan. Oleh itu, jika berlaku kerosakan secara tidak sengaja, anda boleh meneruskan pemasangan dengan selamat.

  3) Memotong dan mengikat profil. Akibatnya, anda perlu mendapatkan satu rangka kerja yang sepadan dengan lebarnya. Kepada dinding konkrit, mereka mesti terlebih dahulu dipasang pada dowels, dan kemudian dipasang dengan skru. Jarak optimum antara skru adalah 10-15 cm.

  4) Memotong gipsokartonnyh kosong, memberi mereka bentuk melengkung. Anda dapat melihat proses ini dengan jelas pada video.

  5) Skeleton selongsong. Diameter dan panjang skru perlu dipilih bergantung kepada ketebalan lembaran. Topi mereka selepas mengacaukan harus berada pada tahap yang sama dengan papan eternit, supaya tidak membuat penyelewengan yang tidak perlu.

  6) Mengukuhkan struktur. Untuk ini, profil logam melengkung melekat pada tepi luar lengkungan.

  7) Alignment. Pada peringkat ini, anda perlu melicinkan kekasaran, mengisi permukaan dan menyediakannya untuk penamat.

  8) Kemasan hiasan.

  Reka bentuk gerbang dari papan gypsum - foto

  Galeri kami membentangkan contoh yang paling menarik dan jelas tentang bagaimana lengkungan plasterboard boleh dilihat di kawasan pedalaman. Untuk kemudahan, mereka dikumpulkan ke dalam pelbagai jenis premis. Selepas melihat gambar-gambar, anda pasti akan mendapati pilihan reka bentuk inspirasi untuk diri sendiri!

  Foto gerbang dalaman kayu dan eternit yang indah

  Gerbang dalaman adalah penyelesaian sejagat yang sangat sesuai dengan susunan apartmen standard dan rumah besar negara yang luas. Tidak seperti bingkai pintu piawai, gerbang membolehkan anda menyesuaikan ruang, memberikan keaslian dan menyambungkan bahagian-bahagian yang berlainan dari bilik itu menjadi satu keseluruhan, hanya mewujudkan penghalang bersyarat. Menghiasi patch, kemasan asal, langsir, dan lain-lain akan membantu melengkapi mereka dengan sentuhan yang menarik.

  Dalam koleksi foto ini, anda akan melihat gerbang yang siap sedia, anda akan dapat memahami bagaimana mereka melihat di pedalaman. Mereka bukan sahaja bentuk yang diperkemas, tetapi juga persegi, segi empat tepat. Kadang-kadang penampilan mereka menyerang imaginasi dengan kreativiti.

  Gambar lengkungan dalaman dari eternit dalam reka bentuk moden

  Gerbang dalaman plasterboard adalah penyelesaian yang paling biasa. "Portal" ini mudah dilakukan sendiri, sementara mereka lebih murah daripada pintu dan lengkungan yang diperbuat daripada kayu asli.

  Gerbang paling mudah secara visual mengembang bilik

  Drywall memudahkan pembuatan gerbang bentuk asli dan kompleks

  Foto gerbang dalaman yang besar dengan tempat duduk

  Gerbang dalaman adalah cara yang baik untuk menyesuaikan susun atur malang

  Gambar susun atur studio dapur moden

  Malah gerbang kompleks seperti itu, seperti dalam foto, mudah dilakukan dengan sendirinya

  Gypsum plasterboard dalaman gerbang mudah sesuai ke dalam mana-mana gaya dalaman

  Reka bentuk minimalis moden tidak melibatkan penggunaan lapisan hiasan

  Foto gerbang kayu dalaman di pedalaman

  Gerbang kayu - klasik yang sangat sesuai dengan pedalaman, di mana bahan-bahan semulajadi mendominasi. Harga penyelesaian reka bentuk sedemikian adalah susunan magnitud yang lebih tinggi, jika dibandingkan dengan gerbang drywall, tetapi mereka bertahan lebih lama.

  Tetapi untuk reka bentuk moden, semua jenis utama gerbang adalah sempurna jika anda melepaskan elemen hiasan tambahan. Semak sendiri dengan melihat pemilihan foto.

  Gerbang kayu terutamanya digunakan dalam reka bentuk, dibuat dalam gaya klasik

  Sebaiknya, ia perlu digabungkan dengan elemen dalaman lain dari spesies kayu yang sama

  Foto menunjukkan bahawa lengkungan kayu yang luas bukan sahaja meningkatkan bilik, tetapi secara visual "menimbulkan" siling

  Gambar varian menarik gerbang kayu dengan niche

  Archways yang berturut-turut secara visual "menarik" koridor itu

  Kombinasi klasik dengan panel dinding kayu - asas dalaman Inggeris tradisional

  Gerbang sederhana spesies kayu murah - pilihan yang baik untuk sebuah apartmen moden

  Foto gerbang dalaman indah yang diperbuat daripada batu dengan tangan sendiri

  Ganti pintu yang besar pada laluan melengkung yang indah boleh secara mandiri, tanpa menggunakan bantuan pembina. Menghias gerbang dengan tangan mereka sendiri juga bukan perkara yang paling sukar. Kemahiran minimum yang cukup, dan anda mendapat elemen asal pedalaman, yang akan menghiasi walaupun sebuah apartmen dengan tata letak standard. Membuat gerbang dengan batu memerlukan lebih banyak daya imagin daripada kemahiran profesional.

  Jubin, meniru batu semulajadi, akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam

  Gerbang indah dengan gerbang lancet mudah diletakkan dengan batu, walaupun dengan tangan anda sendiri

  Seperti gerbang, seperti dalam foto, akan menjadi tambahan asal ke pedalaman

  Di dalam bilik dengan perapian, batu kelihatan sangat semula jadi

  Foto gerbang dalaman siap pakai eternit dengan pencahayaan

  Reka bentuk gerbang yang menggunakan lampu latar adalah cara yang mudah dan berpatutan untuk memberikan interior individu. Main cahaya mencipta suasana istimewa di dalam bilik. Pada masa yang sama, agak mudah untuk memasang lampu lampu di gerbang, mungkin untuk melakukannya sendiri, tanpa menggunakan bantuan tuan, dan mereka murah. Pemilihan lampu yang besar boleh didapati di Leroy Merlin. Kami membawa perhatian kepada penyelesaian dalaman anda.

  Lampu latar, dipasang di gerbang, adalah alternatif yang sangat baik untuk lampu siling tradisional dan lampu dinding

  Lampu terbina dalam akan membantu mewujudkan pencahayaan yang menarik di dalam bilik

  Dengan pencahayaan lengkungan kelihatan lebih asli

  Memasang lampu dalam gerbang gipsum kadbod juga boleh menjadi pemula dalam hal pembinaan

  Bersama-sama dengan bentuk asal gerbang itu sendiri, lampu latar akan menjadi elemen reka bentuk yang kreatif dan indah

  Daripada mentol lampu biasa, anda boleh membuat panel bersinar

  Keamatan lampu belakang dipilih oleh rasa sendiri

  Foto arca klasik dengan pencahayaan

  Foto alur segi empat dan segi empat tepat yang diperbuat daripada kayu

  Varian gerbang persegi dan segi empat tepat akan sesuai dengan mereka yang tidak mahu melakukan pembaikan lama. Lagipun, anda boleh memasang gerbang seperti itu di tempat pintu, yang, sebagai peraturan, mempunyai bentuk segi empat tepat. Sekiranya saiz pembukaan membolehkan, ini adalah cara paling mudah untuk menyegarkan pembaikan.

  Penyelesaian mudah dan berfungsi untuk sebuah apartmen kecil

  Anda boleh memasang gerbang segi empat tepat dari pokok anda sendiri

  Gambar versi kompleks lengkung alun-alun kayu dalaman

  Gambar lengkungan segi empat tepat yang bergaya dan bergaya

  Gerbang dalaman mewah

  Versi mudah lengkungan yang luas, sesuai walaupun untuk sebuah apartmen kecil

  Pada foto terdapat gerbang segi empat tepat klasik

  Gerbang asal kayu, dicat putih

  Penyelesaian belanjawan - gerbang putih mudah diperbuat daripada kayu

  Anda melihat pilihan gambar lengkungan dalaman. Lebih banyak foto boleh dilihat di bahagian Pangsapuri.

  Foto hiasan bilik mandi

  Reka bentuk foto jubin bilik mandi

  Foto ubin di bilik mandi

  Foto bilik persalinan

  Foto gerbang dari eternit

  Pemilihan besar gambar-gambar indah lengkungan dalaman dalam kualiti yang baik.

  Katalog katalog percuma alam, kecantikan wanita dan dalaman pangsapuri.

  Anda boleh menonton foto dalam talian, serta meletakkan foto pada desktop anda atau di atasnya.

  Semua hak terpelihara dan dilindungi oleh undang-undang.

  Sebarang pengeluaran semula bahan-bahan tapak tanpa kebenaran bertulis kami adalah DIBENARKAN!

  Gerbang antaramuka: foto

  Gerbang dalaman - ini adalah elemen asal hiasan, yang menghiasi dalaman dan pintu. Reka bentuk yang sama datang kepada kita dari masa lalu yang jauh. Penampilan tidak berubah banyak, kecuali dimensi. Gerbang pertama untuk apartmen itu diperbuat daripada eternit, memaparkan fleksibiliti dan pemprosesan yang mudah. Sekarang gunakan pokok, tetapi asas kekal eternit gypsum. Di samping itu, mereka menggunakan: logam, MDF, papan zarah, bata, konkrit, plastik, batu, dan sebagainya. Perbezaan utama antara gerbang adalah bentuk gerbang. Pertimbangkan butirannya lengkungan dalaman: foto dan klasifikasi mereka.

  Nama reka bentuk lain dalam gaya klasik ialah Rom. Dalam penampilan mereka akan mengingatkan separuh bulatan bentuk yang ideal. Ciri utama adalah bilik kebal yang dibuat dalam separuh bulatan. Pembinaan geometri sedemikian akan membuat anda merasa di istana, secara visual mereka meningkatkan ruang. Klasik adalah tradisi, gaya yang sama tidak termasuk elemen yang tidak perlu. Gerbang seperti itu kelihatan hebat di pangsapuri yang luas dengan siling tinggi.

  Reka bentuk klasik tidak akan merosakkan bahagian dalam apartmen, sebaliknya, mereka akan menambah stagnan. Klasik telah mendapat populariti di pasaran.

  Nama lain ialah Romantik. Bentuk elips mendatar yang mempunyai pusat lurus dan sudut bulat. Gerbang Slavik akan masuk ke bukaan, yang mempunyai lebar yang besar.

  Adalah penting untuk mengetahui: jika ketebalan dinding adalah kurang daripada 20 sentimeter, pembekalan sisi Romantics hendaklah lebih daripada 27 sentimeter.

  Pasang di pintu, lebarnya lebih daripada 78 sentimeter.

  Reka bentuk ini mungkin mengandungi gusset khas. Saiz mereka adalah kecil, dan mereka tidak menjejaskan penampilan struktur gerbang. Dalam penampilan, mereka mengurangkan saiz pembukaan dan kelihatan mahal. Perlu diingat bahawa pemasangan akan agak sukar kerana saiznya.

  Mereka memanggilnya British dengan cara yang berbeza. Gerbang itu menyerupai lengkungan lurus dan sudut yang membosankan. Biasanya digunakan di pangsapuri kecil yang mempunyai siling rendah dan rata. Dan jika anda memasang gerbang British di depan tetingkap, anda akan meningkatkan ruang bebas secara visual. Dan ketika memasang di bilik tidur atau di kantor, tambahkan nota ketenangan dan keasliannya.

  Penting: Ada beberapa kesukaran semasa pemasangan. Apabila mereka diletakkan, anda perlu menjaga kaki khas, yang akan memegang lengkungan struktur gerbang dengan berdiri khas.

  Dianggap mudah berbanding dengan jenis lain lengkungan. Mudah dipasang, dan mereka hanya melihat. Ingatkan pembukaan pintu kosong biasa, mereka mempunyai bentuk berbentuk U. Apabila memilih portal, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada nada cahaya untuk meningkatkan secara visual gerbang. Jika tidak, "Portal" secara visual mengurangkan saiz pintu.

  Walaupun kesederhanaan, gerbang boleh dipelbagaikan, sebagai contoh, di sisi untuk memasang cermin. Jadi anda akan menjimatkan ruang dan memberikan keasliannya.

  Bahagian atas gerbang mempunyai bentuk separuh elips. Reka bentuk ini merujuk kepada kelas elit. Dibuat dari pain, oak, beech atau mahogany. Dia kelihatan baik di pintu masuk ke dewan atau di bilik rehat. "Ellipse" adalah bangsawan, kecantikan dan penghalusan. Satu-satunya kelemahan adalah kos yang tinggi.

  Bergantung pada jejari, elips menyerupai lengkungan dengan gaya klasik.

  Berdasarkan namanya, anda dapat memahami bahawa lengkungan tersebut mempunyai bentuk trapezoid. Ingatkan "Romantik" dan "Moden". Varian asal sedemikian akan memberikan apartmen keunikan istimewa.

  Gerbang yang dibentangkan "Eksklusif" sangat sesuai dengan pintu, yang mempunyai dimensi yang tidak standard. Adalah munasabah untuk memasang untuk membuat apartmen yang luar biasa. Pembinaan bersenjata "Eksklusif" boleh terdiri daripada pelbagai bentuk. Sebagai contoh, dalam bentuk garis patah.

  Anda boleh melengkapkan latar belakang khas atau menghiasi dengan tingkap kaca berwarna dari Tiffany.

  Pengeluaran menggunakan bahan yang sama seperti dalam Ellipse. Pemasangan dijalankan di atas pintu, atau di atas pembukaan kosong. Oleh itu, "Framugi" membolehkan anda melupakan jahitan atas, jika anda mempunyai siling tinggi di dalam rumah.

  Ia adalah munasabah untuk meletakkannya di dalam bilik dengan pencahayaan yang kurang baik. Pilihan yang dibentangkan jika dikehendaki berkaca atau dilapisi dengan kaca berwarna.

  Jenis gerbang ini amat dikenali di kalangan orang muda, kerana ia adalah, pertama sekali, keasliannya. Berdasarkan namanya, anda dapat memahami bahawa satu sisi bulat, seperti lengkungan penuh, dan sisi lain mempunyai sudut akut.

  Ia akan menekankan kontras dan semestinya menambah keunikan. Oleh kerana bentuknya yang luar biasa, semi-arch menyediakan keupayaan untuk menyeret perabot besar melalui dirinya sendiri.

  Kami telah dianalisis ciri-ciri utama gerbang. Sekarang pertimbangkan klasifikasi bahan pembuatan.

  Bahan pembuatan ini dianggap paling popular dalam pembuatan gerbang. Ia membolehkan anda melaksanakan sepenuhnya reka bentuk apa pun. Oleh sebab ia mempunyai kelenturan, anda boleh membuat pembukaan, dari segi segi tiga hingga abstraksi yang paling rumit.

  Menariknya: Mereka didasarkan pada profil logam yang membungkuk dalam bentuk geometri yang anda inginkan.

  Dari atas terdapat lapisan eternit, yang juga bengkok. Lapisan eternit nipis gipsum, yang berada dalam separuh bulatan, mudah dibentuk. Dan komponen lain yang lebih luas dan memerlukan menyiram air secara beransur-ansur disingkirkan daripada voltan kira-kira, ia adalah perlu untuk membuat beberapa bukaan dalam eternit siap, supaya pembinaan mula bengkok.

  Gerbang tersebut tidak berbeza dalam bentuk kompleks, berbanding dengan papan gypsum. Mereka boleh dibeli di kedai khusus, saiznya akan 90 * 210, 1.20 * 210. Tetapi mereka boleh berbeza dalam keterukan, keakraban dan kos yang tinggi.

  Nasihat: Adalah lebih baik untuk memasangnya di rumah-rumah besar.

  Pembinaan seperti ini boleh dipanggil klasik, mereka tidak akan merosakkan bahagian dalaman sebuah apartmen atau rumah untuk apa-apa. Pilihan yang ketat seperti itu boleh dipasang di pintu masuk ruang tamu, pejabat atau dapur.

  Semasa pemasangan, gam digunakan terutamanya. Mereka dipasang dari beberapa komponen, tetapi yang terbaik adalah untuk membeli struktur yang sudah dipasang. Oleh itu, anda tidak akan mengalami masalah tambahan semasa pemasangan.

  Pembinaan yang melengkung yang dibentangkan mungkin paling mungkin dipanggil hanya hiasan atau lajur separa, yang merujuk kepada gaya Greece. Dengan cara penyelesaian pelekat khas mereka dilampirkan pada permukaan yang disediakan, kemudian ditutup dengan varnis atau cat. Tempat di mana terdapat sambungan gerbang, ditutup dengan campuran plaster, anda boleh menggunakan dempul. Docking tempat cat lebih.

  Mereka berjaya menggantikan gerbang dari gypsum. Kelebihan utama adalah kos yang kecil. Tetapi struktur lengkung keretakan plastik buih. Dilekatkan pada gam atau larutan, dan bahagian luar ditutup dengan dempul dan kemudian dengan cat. Paling sering digunakan sebagai hiasan.

  Sebelum ini, mereka popular, kini ia telah pudar, dan secara beransur-ansur lengkungan plastik kembali dalam masa. Oleh itu, Rectilinear tidak boleh terdiri daripada bentuk kompleks dan asal. Satu-satunya perkara yang boleh berlaku adalah lengkungan bulat atau bujur.

  Gerbang dari bahan yang dibentangkan membolehkan membuat sebarang konfigurasi. Ini disebabkan hakikat bahawa papan serat dan papan serat boleh bengkok dengan baik. Menggunakan jig saw, anda perlu memotong bentuk yang dikehendaki. Di bahagian dalam struktur, profil dilampirkan di mana komponen kemudian dipasang dari papan.

  Penting: Perlu diperhatikan bahawa kemunculan venir kelihatan baik di pedalaman rumah. Gerbang itu sendiri boleh disisipkan dengan kertas dinding, tetapi perkara utama bukanlah untuk melupakan gerbang dengan dempul khusus, yang dimaksudkan untuk kayu.

  Pilihan yang diketahui adalah struktur kayu dan eternit. Pokoknya dibezakan kerana kemasyhurannya, penghalusan kecantikan dan klasik. Dan terima kasih kepada kadbod gipsum anda boleh membuat penyelesaian bukan asal, yang popular di kalangan orang muda. Pilih gerbang harus berdasarkan pilihan anda. Tetapi jangan lupa tentang bahagian dalam apartmen atau rumah anda. Anda boleh memilih pilihan klasik atau "Portal", yang tidak akan merosakkan penampilan bilik, tetapi secara visual meningkatkan dan meringankan ruangan. Young boleh memberi perhatian kepada gaya "Modern" atau "Semiarc", jadi anda akan memberikan gaya yang asli dan menarik kepada rumah.

  Bagaimana untuk menjaga gerbang kayu dengan betul

  Reka bentuk dalaman yang dibentangkan, diperbuat daripada kayu semula jadi, tidak memerlukan penjagaan yang kuat. Tetapi masih, anda perlu membaca beberapa cadangan:

  1. Jangan gunakan kain lembap dengan habuk basah. Walaupun kayu dengan salutan varnis, ia masih menimbulkan risiko pembengkakan. Lebih baik menggunakan polish.
  2. Jangan gunakan cat lagi. Lagipun, pada mulanya, lukisan kilang dilakukan dengan bantuan pengabut dan disemprotkan pada lebih daripada satu lapisan. Lebih-lebih lagi, anda mungkin tidak dapat membuat permukaan licin dengan berus.
  3. Pastikan gerbang kayu tidak mengalami kejutan atau calar yang tidak diingini. Walaupun oak atau beech sukar untuk merosakkan, tetapi bagaimanapun, anda boleh dengan mudah mencalarkan permukaan lakuer.

  Jika permukaan struktur rosak:

  1. Gunakan penanda alat tulis yang sesuai dengan warna.
  2. Kemudian, perlahan-lahan dan titik-titik kecil yang perlahan menjadikan kawasan rosak. Dengan berbuat demikian, gunakan kain lembap, menggosoknya dengan pukulan tambahan.
  3. Sekiranya goresnya dalam, kemudian tutup dengan sealant yang sepadan dengan warna gerbang. Tunggu pengeringan lengkap dan cat dengan penanda.

  Adakah anda suka bahan itu? Berkongsi dengan rakan-rakan anda.

  Kalkulator
  Soalan dan Jawapan

  Menyalin dan mengutip hanya dibenarkan dengan penggunaan pautan aktif ke tapak ini.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  74 − 72 =