Foto perabot bilik mandi

Perabot bilik mandi - 70 idea

Jika anda mempunyai bilik mandi yang luas, jangan ambil wang untuk perabot berfungsi!

Buat ruang bilik mandi sebagai fungsian yang mungkin untuk membantu perabot khas. Ia boleh dibeli dengan kit siap sedia (basuh dengan laci, cermin, almari gantung) atau anda boleh memesan perabot modular, yang dengan bantuan pereka boleh disesuaikan dengan bentuk bilik mandi.

Pemilihan bahan adalah satu perkara rasa. Ia boleh menjadi kedua-dua marmar dan kayu (ia diproses khas dan sangat bertolak ansur dengan kelembapan), dan plastik.

Perabot bilik mandi: klasik abadi

Bilik mandi adalah sebuah oasis kecil dari kelonggaran rumah. Itulah sebabnya bahagian dalam bilik mandi perlu menggabungkan kemudahan dan praktikal dan, tentu saja, tolonglah mata.

Perabot bilik mandi: jangan takut warna-warna terang!

Membeli perabot bilik mandi, jangan berputus asa warna berani, terutamanya jika tembok dihisap. Butiran terperinci akan menyegarkan kawasan pedalaman. Di bilik mandi, kita mulakan dan menamatkan hari dan keadaan yang menggembirakan di dalamnya hanya dialu-alukan. Warna-warna yang menyenangkan untuk mata akan memberi anda suasana yang sangat baik!

Foto perabot bilik mandi

Bilik mandi - bilik khas di rumah, jadi keperluan untuk perabot, yang boleh dipasang di sini, sedikit berbeza dari standard.

1

Memandangkan kelembapan yang tinggi, perabot untuk bilik mandi mesti mempunyai rintangan kelembapan tinggi dan menjadi:

Apabila membina rumah dan pondok negara yang terpisah, ada kemungkinan untuk memperuntukkan ruang yang mencukupi untuk bilik mandi. Oleh itu, memilih perabot dan reka bentuk, anda boleh menunjukkan imaginasi, menambah elemen hiasan dan barangan dalaman tambahan. Juga terdapat kemungkinan untuk memasang tab mandi berukuran tidak standard yang besar.

Memilih perabot untuk bilik mandi yang besar, memberi perhatian kepada alat dengar siap sedia. Pertama, ia menghapuskan keperluan untuk mengarang objek yang berbeza, yang akan banyak, dalam warna. Dan kedua, di kebanyakan gedung perkakas kedai, alat ini disampaikan dalam pameran dalam bentuk yang dipasang, yang akan membolehkan anda memahami dengan tepat bagaimana kamar mandi akan terlihat seperti.

Untuk bilik besar, anda boleh melihat suite dengan tingkat tambahan dan loker gantung, cermin panjang penuh yang besar, mungkin juga pada kaki, meja berasingan untuk menyusun dobi dan juga berdiri bunga.

Perabot untuk gambar bilik mandi kecil

Untuk masa yang lama keadaan menjadi biasa di mana ruang apartmen sangat terhad. Oleh itu, untuk memberikannya dengan indah, anda perlu menjadi bijak. Selain itu, sebagai tambahan kepada perabot dan peralatan saniter asas, ia sering dipasang peralatan rumah seperti mesin basuh dan tangki pemanas air.

Di dalam bilik mandi yang kecil, hanya perlu meletakkan perabot yang paling perlu bagi saiz "Padat". Ia boleh:

  • Papan untuk aksesori mandi;
  • Closet untuk tuala dan linen;
  • Pengering.

Pilihan optimum untuk bilik mandi kecil akan menjadi batu karang, dipasang di bawah sink. Kabinet adalah lebih baik untuk memilih hinged dan diletakkan di atas sink. Juga versi padat akan menjadi kes sempit kabinet kabinet.

Isi udara dengan ruang dan membuat bahagian dalaman bebas khusus akan membolehkan penggunaan warna cahaya di dalam perabot, dekorasi dengan cermin. Untuk dapat memasang perabot dekat dengan bilik mandi yang mungkin, gunakan langsir kaca istimewa. Ia juga penting untuk meletakkan paip berhampiran antara satu sama lain supaya ada ruang untuk perabot dan aksesori.

Ciri-ciri reka bentuk bilik mandi di bilik mandi yang berasingan

Bilik mandi berasingan di apartmen itu menyiratkan ruang kurang untuk bilik mandi, sebagai sebahagian daripadanya pergi untuk membina dinding-partition. Apabila memilih perabot dalam kes ini, beri perhatian kepada kes pensil berengsel, yang boleh digantung di atas sinki, dan jika perlu ke atas mandi itu sendiri. Keistimewaan reka bentuk bilik akan menjadi kehadiran sejumlah besar rak, yang akan menyediakan ruang tambahan untuk bekalan kebersihan.

Mempunyai bilik mandi berasingan, lebih baik membawa tangki pemanas air ke tandas atau dapur. Mesin basuh juga diletakkan di dapur atau di koridor.

Perabot untuk bilik mandi kecil

Biasanya rata jarang sekali membuatkan pemiliknya dengan kehadiran bilik mandi dengan saiz yang mencukupi. Selalunya, bilik mandi adalah bilik di mana fungsi bilik mandi dan bilik mandi digabungkan. Pemilik hanya mengeluh, melihat majalah yang menumpukan kepada pedalaman pangsapuri, perabot bilik mandi foto mewah, yang merupakan tempat yang tidak terlalu mengikat, tetapi selesa dan hiasan yang indah.

wastafel violet extravagant dengan pemegang

Untuk mengubah bilik mandi bilik kecil, memberikan rasa moden dan selesa, pertama perlu memikirkan bagaimana ini akan dilakukan. Jelaslah, jika pembangunan semula paip tidak dirancang, maka tidak akan menjadi sukar untuk menyelesaikan masalah transformasi dalaman. Menggantikan paip, dipasang oleh pembina, pada analog yang lebih moden boleh meningkatkan ruang. Dan juga mengambil perabot padat untuk sebuah bilik kecil.

rak mudah untuk detergen

rak tersembunyi di dalam sink

Contohnya, dijual terdapat mangkuk tandas moden di mana tiada tangki tradisional. Mereka dilengkapi dengan peranti pembilasan yang mendalam dan dipasang terus ke dinding, dengan itu menjimatkan ruang. Kadang-kadang ketara memperluaskan ruang tandas bilik mandi, dipasang di satu sudut, dan atas sekalian dengan sempurna menampung kabinet sudut, yang menggantikan bilik simpanan kecil.

set perabot yang bergaya dan ketat

set mini untuk bilik kecil

Satu lagi cara untuk meningkatkan ruang ialah menukar mandi itu sendiri. Hampir di semua pangsapuri ia menduduki sebahagian besar bilik, dari dinding ke dinding. Ia boleh dikeluarkan dengan menggantikan kandang mandi padat menggunakan pilihan sudut. Dinding dan pintu masuk kokpit dengan pancuran diperbuat daripada kaca, yang membantu untuk membesarkan visual bilik. Foto dari penyelesaian peranti bilik mandi ini sering diterbitkan dalam majalah reka bentuk.

kesederhanaan dan fungsi

Pada masa yang sama, sudut kedua akan dikeluarkan, di mana mesin basuh, tersembunyi di bawah meja, sesuai dengan sempurna. Dia akan dengan sempurna menggantikan meja persalinan. Jika lebih tinggi di dinding untuk meletakkan pintu loker cetek yang menggantikan cermin, dan di atasnya akan terletak lampu, arah cahaya di mana perubahan yang dikehendaki, kemudian bahagian dalam bilik mandi nyata bertambah baik, menjadi serupa dengan gambar dari majalah fesyen reka bentuk.

tenggelam dengan almari terbina dalam

Untuk mewujudkan dalaman yang selesa beberapa peraturan penting yang perlu diperhatikan dalam bilik mandi yang kecil - dalam kemudahan untuk menggunakan warna-warna terang, membuat penggunaan optimum dinding kemasan, menetapkan mereka pada bilangan yang perlu kabinet kecil untuk barangan yang diperlukan, gunakan perabot padat dan berwarna cerah dan lekapan paip bersaiz kecil.

perabot moden

Ia adalah mungkin untuk memilih set lengkap perabot bersama-sama dengan peralatan kebersihan, yang dibangunkan khas untuk bilik mandi kecil. Jika semua perabot dibuat dengan gaya yang sama, maka ini juga akan berfungsi untuk mencapai matlamat yang diinginkan - mewujudkan bilik yang selesa dan berfungsi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 54 =