Gambar dari foto

Panel di dinding dengan tangan anda sendiri

Dinding kosong di apartmen membuat keadaan tidak selesa, tidak mesra. Tetapi semuanya berubah jika anda menghiasi mereka dengan lukisan atau dengan elemen hiasan seperti panel. Jadikannya mudah dari bahan yang diperbaiki. Untuk ini, bakat artis atau tukang kayu tidak diperlukan: semua angka boleh dibuat menggunakan stensil.

Selain itu, panel di dinding dengan tangan mereka sendiri adalah aktiviti yang sangat baik untuk seluruh keluarga, di mana kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak boleh mengambil bahagian. Pelajaran bersama akan menyatukan anggota keluarganya, dan karya yang dicipta akan mengisi rumah itu dengan damai, cinta dan keharmonian.

Adunan salut adalah bahan yang sangat baik untuk pemodelan. Proses yang sangat mencipta mahakarya sempurna mengembangkan kemahiran motor yang halus, yang berguna untuk kanak-kanak untuk pengeluaran ucapan.

Kenapa tidak panel plastik? Lagipun, dia juga menghangatkan dengan baik, mengembangkan kemahiran motor, dan terdapat banyak pilihan palet warna. Fakta bahawa tanah liat tetap lembut sentiasa, ia tidak boleh dikeringkan, dan panel cepat atau lambat boleh rosak. Tetapi ujian kering tidak mengerikan: ia teguh dan berkekalan. Dan jika hendak menutupi varnis, ia akan disimpan selama berabad-abad.

Untuk menyediakan doh garam, anda perlu:

 1. Garam adalah kecil - 1 item;
 2. Tepung - 2 barang;
 3. Minyak sayuran tidak ditapis - 1 sudu besar. l. (bukannya lebih baik untuk mengambil jumlah yang sama pes kertas dinding kering atau krim untuk tangan, muka);
 4. Air - kira-kira 125 ml.

Anda boleh membuat adonan wangi dengan menambah rempah-rempah: lada merah dan hitam, kunyit, pala, kayu manis dan lain-lain. Anda boleh membuat warna doh menggunakan warna makanan.

Cara membuat panel doh asin:

 • Dari ujian selesai, mengukir gambar atau membuat angka berasingan untuknya, yang anda perlukan untuk mengumpul kemudian.

1

Apa yang akan menjadi gambar, mengenai butiran apa yang harusnya terdiri daripada, hanya bergantung kepada imaginasi anda. Berikut adalah satu lagi contoh panel dengan tangan yang dibuat dari doh.

 • Apabila pengacuan selesai, kuali doh dibakar dalam oven selama sejam.
 • Suhu di dalam ketuhar tidak boleh melebihi 80 darjah.

 • Anda boleh mengeringkan bateri, tetapi dalam kes ini, proses pengeringan boleh mengambil masa 5 hari atau lebih.
 • Produk kering dicat (jika dikehendaki) dengan gouache, cat akrilik atau cat air biasa.

Anda boleh menghiasi dinding dengan bahan yang berbeza. Salah satu yang paling popular adalah kain. Untuk panel anda boleh menggunakan apa-apa kain yang terdapat di rumah anda:

Panel yang diperbuat daripada kain boleh dibuat dengan pelbagai cara. Tidak mungkin untuk menggambarkan mereka sekaligus, tetapi memberi contoh beberapa idea untuk kraf.

Panel persegi kain lap berwarna-warni

Anda perlu:

 1. Panel pangkalan (kadbod);
 2. Flap kain berwarna-warni;
 3. Thread;
 4. Mesin jahit (ia mungkin dan secara manual, tetapi sudah lama).

Bagaimana untuk membuat gambar flaps:

 • Pertama, tandakan pangkalan untuk panel pada kadbod. Untuk melakukan ini, lukiskan gambar dengan cara yang sama seperti dalam gambar di bawah. Adalah penting untuk tidak mengelirukan penomboran. Setiap digit menunjukkan bila dan di mana untuk menampal kepak seterusnya.

 • Apabila asas disediakan, anda boleh mula meletakkan kepingan kain. Mereka perlu dibengkokkan dengan separuh dan dijahit ke pangkal supaya potongan potongan itu tetap tidak kelihatan, dan dilipat dengan garis lurus dan lurus. Untuk lebih memahami cara membuat gambar dengan tangan anda sendiri dengan cara ini, lihat gambar di bawah.

Kanak-kanak yang sangat gembira kartun kartun lucu merasakan dengan gambar haiwan kecil. Ini adalah cara paling mudah untuk membuat hiasan asal untuk dinding, kerana anda hanya perlu:

 1. Gambar asal (anda boleh mencetak sebarang gambar dari Internet);
 2. Kadbod;
 3. Pensil;
 4. Gunting;
 5. Merasa;
 6. Gam;
 7. Asas untuk panel (kadbod, kain dan bahan lain).

Cara membuat panel rasa:

 • Menggunakan gambar, mudah untuk memotong stensil untuk angka haiwan menggunakan pensel, kadbod dan gunting.
 • Corak disusun pada stensil pada fabrik terasa.
 • Kemudian potong angka-angka dan pelekatnya ke pangkal supaya imej yang diinginkan diperolehi.

Lihat apa panel yang menyeronokkan boleh dibuat daripada dirasakan.

The burlap itu sendiri kelihatan sangat luar biasa. Oleh itu, panel paling mudah dari bahan ini adalah sekeping kain yang terbentang dalam bingkai. Tetapi keadaan wajib - bingkai itu harus dihiasi, jika tidak, kesan panel ini dari pemecatan tidak akan menghasilkan. Hiasan juga boleh dibuat dari kain rok: memotong reben, bunga dan perhiasan lain.

Penyusup juga boleh digunakan sebagai pangkalan di bawah panel, seperti dalam gambar di atas. Dari sini anda boleh menambah bunga, seperti dalam foto kedua:

Mereka, seterusnya, menjadi elemen hiasan untuk panel lain, seperti dalam gambar di bawah:

Kertas adalah salah satu bahan yang paling mudah dan paling mudah diakses. Dari situ anda boleh membuat banyak unsur hiasan yang indah untuk rumah itu. Dengan itu ia akan mengatasi bukan sahaja dewasa, tetapi juga kanak-kanak. Mengenai cara menghiasi dinding dengan tangan anda sendiri menggunakan kertas berwarna, baca di bawah.

Panel dari pembinaan kertas bulat

Panel ini boleh dibuat lebih cepat daripada sejam, tetapi ia akan menghiasi dinding untuk masa yang sangat lama. Terhadap latar belakang panel ini, anda boleh mengambil gambar yang berjaya. Ia sesuai untuk orang yang aktif dan ceria. Baginya anda akan memerlukan bahan dan alat berikut:

 • Pita Scotch;
 • klip kertas;
 • kertas berwarna;
 • stapler;
 • pin.

Cara membuat gambar kertas:

 1. Ambil satu helaian dan lipat dengan akordion seperti peminat.
 2. Kemudian bengkokkannya pada separuh, seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.
 3. Menggunakan stapler, sertai muka dalamannya. Daripada tiga accordions tersebut, satu bulatan diperoleh, yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.
 4. Tetapi bulatan boleh dibuat dari kertas warna yang berbeza, seperti dalam gambar di bawah.
 5. Anda perlu memastikan bahawa bahagian hadapan tidak dapat dilihat: tinggalkan mereka dari sisi yang salah!
 6. Dari pelbagai bulatan tersebut, bina gambar di dinding. Setiap bulatan diperkuat dengan bantuan pin Bahasa Inggeris.

Produk siap sangat terang dan cantik.

Perkataan "fotografi" segera dikaitkan dengan imej sesetengah orang atau seluruh syarikat yang ramah. Biasanya gambar dimasukkan dalam bingkai bukan untuk keindahan, tetapi untuk ingatan. Tetapi semua ini boleh digabungkan dengan bantuan foto dari gambar.

Dan kemudian anda tidak memerlukan foto anda - mereka boleh artistik. Idea ini sangat menyenangkan untuk anda, jika anda seorang jurugambar amatur. Lihatlah panel asal yang diperolehi.

Panel kertas berwarna mudah

Panel ini boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dalam masa 20 minit, tetapi ia kelihatan sangat asli sehingga anda tidak dapat mengalihkan pandangan anda. Satu-satunya kesukaran yang timbul dalam kes ini ialah mencari kertas daripada 30 warna yang berbeza.

Cara membuat panel kertas berwarna:

 1. Dari setiap helaian anda perlu memotong persegi dengan sisi 10 sentimeter.
 2. Kemudian persegi dibengkokkan bersama-sama, terbentang, dan kemudian dilipat salib supaya selepas pembukaan semula salib dari garisan lipat dibentuk.
 3. Kemudian bengkok sudut ke pusat supaya mereka bertepatan dengan garis lipat.

Peringkat akhir pembuatan panel ditunjukkan dalam gambar di bawah:

Panel dinding yang diperbuat daripada manik biasanya sukar dilakukan. Ia akan mengambil kesabaran, masa dan keinginan untuk membuat karya sebenar. Dari manik-manik, panel boleh dibuat dengan beberapa cara:

 1. Dengan membentuk gambar dengan bantuan manik dan gam;
 2. Dengan sulaman dengan manik-manik pada kain;
 3. Dengan menenun.

Satu skim khas diperlukan untuk setiap kes. Anda boleh mencipta sendiri. Tetapi ini memerlukan fantasi yang baik, terutamanya ketika datang untuk menenun. Tetapi anda boleh menggunakan kelas tuan sudah bersedia, terdapat banyak di Internet. Pertimbangkan salah satu idea untuk manik manik.

Untuk membuat panel seperti itu, seperti dalam gambar, bahan berikut akan diperlukan:

 • manik putih dengan diameter 5 mm;
 • manik warna hijau (2 atau lebih warna) dengan diameter 2.3 mm;
 • manik merah diameter 2.1 mm;
 • manik warna kuning diameter 5 mm;
 • dawai khas untuk manik.

Cara membuat gambar manik "Strawberi":

 1. Pertama, anda perlu menenun tiga daun seperti yang ditunjukkan dalam rajah di bawah. Kaedah jahitan daun ditunjukkan di tempat yang sama (Rajah 1).
 2. Bunga strawberi adalah empuk mengikut skim kedua (Angka 3 dan 4). Ia memerlukan 5 manik warna hijau, kuning dan putih.
 3. Dari manik-manik warna hijau muda, menenun cawan daun, seperti ditunjukkan dalam skim ketiga (Rajah 5).
 4. Beri adalah mosaik spiral. Kemudian ambil 4 manik, tutupkan set ke dalam cincin dan tenun lagi dalam fesyen mosaik. Daripada satu manik, kadang-kadang mengambil dua, supaya beri itu berisi. Selepas pengembangan, beberapa baris ditenun tanpa tambahan manik, dan kemudian mula menyempitkan. Untuk melakukan ini, setiap kali anda perlu menangkap dua manik bukannya satu. Jika ini dilakukan setiap kali, penyempitan akan lebih mendadak daripada sambungan: beri ini kelihatan lebih menyelerakan. Kemudian untuk setiap buah beri, mengikut Rajah 5, menenun pada sepal.
 5. Tahap kerja yang paling awal bermula: pemasangan. Untuk melakukan ini, sambungkan 4 bahagian secara berpasangan menggunakan dua wayar. Pada wayar anda perlu memanggil manik hijau. Ia akan menjadi tangkai. Kemudian, dekorasi panel seperti yang ditunjukkan dalam foto dengan produk siap.

Lihat di bawah, yang panel elegan boleh dibuat dengan manik konvensional.

Sangat kreatif kelihatan panel yang diperbuat daripada tiub akhbar. Bahan untuknya boleh didapati sama sekali. Sediakan:

 • Majalah atau akhbar;
 • Jika anda mahu menukar warna kertas, anda memerlukan cat atau pewarna makanan;
 • Gunting;
 • Pisau alat tulis;
 • Gam.

 1. Potong surat khabar ke lembaran berasingan;
 2. Putar lembaran ke dalam tiub, membetulkannya dengan gam;
 3. Cat tiub dalam mana-mana warna pada kehendak;
 4. Putar pusingan tiub yang diterima, bergantian dengan tabung warna yang berlainan;
 5. Membuat banyak kalangan yang berbeza saiznya;
 6. Menjahit bulatan yang diperolehi bersama dengan kord yang kuat;
 7. Seterusnya - kami menghias dinding dengan tangan kami sendiri menggunakan panel siap sedia.

Di bawah arahan ini, anda boleh membuat panel yang berbeza. Mereka kelihatan sangat luar biasa, dan tanpa alasan tidak mengira bahawa ini adalah akhbar biasa!

Gambar-gambar yang menakjubkan boleh dibuat dengan menggunakan kuku biasa dan benang. Walau bagaimanapun untuk panel bukan sahaja mereka diperlukan. Semak sama ada anda mempunyai segalanya:

 • Lembaga - asas bagi panel;
 • Rotan kecil (banyak);
 • Benang berwarna-warni;
 • Hammer;
 • Gunting;
 • Pita Scotch;
 • Lukisan stensil (anda boleh mencetak apa-apa dari Internet).

Cara membuat panel benang dan kuku:

 1. Pertama, anda perlu memotong stensil, yang diletakkan di atas papan. Agar pola itu tetap, ia tetap dengan pita pelekat.
 2. Kemudian mulailah memandu di sepanjang garis corak karnasi supaya jika anda mengeluarkan stensil, jelas apa yang dicat di sana. Ini adalah perlu agar tidak keliru nanti dalam peruntukan serpihan individu corak untuk mengetatkannya dengan benang satu warna.
 3. Stensil boleh dikeluarkan apabila carnation terakhir didorong. Kemudian mula bekerja dengan benang. Untuk melakukan ini, ujungnya ditetapkan pada salah satu ukiran kecil dan dibungkus di kawasan tertentu: misalnya, pada kelopak bunga. Tiada perintah pasti. Perkara utama ialah, akibatnya, benang itu luka secara merata di mana-mana.
 4. "Cat" dengan benang dengan cara ini setiap perincian gambar.

Hampir setiap rumah mempunyai peti simpanan atau balang, di mana selama bertahun-tahun mereka dilipat dengan butang. Pada akhirnya, mereka menjadi begitu banyak sehingga tiada tempat untuk pergi. Butang berwarna-warni, besar dan kecil, dengan lubang atau lengkungan - semua ini boleh menjadi bahan yang sangat baik untuk panel, yang akan menghiasi dinding membosankan.

Untuk panel butang, bahan berikut diperlukan:

 • asas (kadbod, kain yang direntangkan di atas bingkai, papan);
 • butang warna dan saiz yang berbeza;
 • pelekat;
 • fantasi atau angka untuk ringkasannya berdasarkan;
 • pensil;
 • salin kertas.

Perkara yang paling asal yang diingati adalah panel "Money Tree". Sudah tentu, lebih baik untuk mengeluarkan duit syiling itu sendiri, tetapi kerana tidak ada duit syiling, mereka boleh diganti dengan butang dengan sukses. Tetapi tiada siapa yang melarang mengatur syiling dengan butang dalam satu panel. Adalah dipercayai bahawa pokok wang membawa wang ke dalam rumah. Buat gambar semacam itu untuk rumah anda, supaya ia sentiasa mencukupi. Untuk melakukan ini:

 1. Sapukan pada asas corak dalam bentuk batang tebal dan mahkota yang subur;
 2. Sediakan butang hijau dan coklat dengan pelbagai saiz dan warna warna;
 3. Sapukan gam ke substrat di tempat yang betul dan tampal butang satu demi satu. Mula lem dari batang, kerana ia harus kelihatan di bawah mahkota pokok itu. Butang dalam bentuk daun tampal, pergi ke batang, sehingga anda dapat melihat bagaimana dedaunan hijau "hang".

Sebenarnya, butang tidak perlu menjadi hijau, kerana terdapat musim gugur di halaman. Kemudian butang untuk daun boleh kuning, merah, coklat. Di sini adalah sesuai untuk mengatur butang bersama-sama dengan koin warna kuning. Dan dari syiling keperakan anda boleh membuat latar belakang: seolah-olah pada musim gugur pagi fros jatuh dan tanah membeku.

Panel butang yang indah - idea dalam video:

Pada fantasi ini tidak boleh berakhir, kerana anda boleh menghiasi dinding dengan bahan apa pun! Sebagai contoh, dengan bantuan kayu, reben, jerami. Sangat mudah membuat panel buatan tiruan.

Untuk melihat kelas induk, bagaimana membuat panel tiga dimensi di dapur:

LiveInternetLiveInternet

 • Akademi Fotografi (136)
 • Dunia di sekeliling kita. Tembakan menarik. (37)
 • Sekolah jurugambar permulaan (8)
 • Kerja-kerja jurugambar terkenal. (28)
 • Gambar langka, arkib dan luar biasa (31)
 • Foto sesi dan cerita orang terkenal (19)
 • Photoshop (13)
 • WEDDING (19)
 • Buatan tangan perkahwinan (11)
 • Tradisi dan gaya perkahwinan (3)
 • Aksesori perkahwinan dan barang kemas kostum (2)
 • Perkahwinan dan fesyen malam (3)
 • MUSIK DAN VIDEO (8)
 • PEMULIHAN TANAH DAN DYUKAN DIET (6)
 • Pencuci mulut (4)
 • Hidangan kedua (2)
 • ADVERTISING AND CREATIVE (2)
 • RECIPES VEGETARIAN (1)
 • Pencuci mulut (1)
 • Decoupage (0)
 • Kotej musim panas, taman dan lanskap (61)
 • DECORATION (1088)
 • Teknik dalam hiasan (66)
 • Vas yang tidak dapat ditemui, candeliest dengan pemegangnya (40)
 • Lampu unik, candelier, lampshade ke tangan mereka (39)
 • Casket, kotak. (21)
 • Bersiap untuk Tahun Baru dan Krismas (13)
 • Batik (13)
 • Lukisan (11)
 • Lilin hiasan dengan tangan sendiri (8)
 • Vintage, Shebbie, Boho, Retro. IDEAS. (31)
 • Bersiap sedia untuk Paskah (36)
 • Hiasan rumah (0) dengan tangan sendiri (64)
 • Lukisan hiasan (76)
 • Bunga hiasan diperbuat daripada kain, kertas dan lain-lain. (72)
 • Decoupage (252)
 • Decoupage. Lukisan.Decoration. Idea (68)
 • Idea untuk hiasan (12)
 • Isolate (6)
 • Kanzashi (17)
 • Gambar Decoupage, cliparts, stensil (85)
 • Quilling (17)
 • Tenun (41)
 • Jenis-jenis kerja yang jarang berlaku (30)
 • Scrapbooking (48)
 • Reka bentuk bunga dan suite (56)
 • RUMAH DAN INTERIOR (174)
 • Interior dan nasihat penulis mengenai hiasan (16)
 • Perabot asal (8)
 • Pembaikan (2)
 • Pemilik pangsapuri kecil berdedikasi. (14)
 • Interior balkoni (2)
 • Interior ruang tamu (2)
 • Bahagian dalaman kanak-kanak, remaja, dan bilik remaja (10)
 • Dapur dalaman (8)
 • Interior lorong (6)
 • Dalaman bilik tidur (8)
 • Tumbuhan dalaman (20)
 • Hiasan dalaman (49)
 • Gaya dalaman. Reka bentuk apartmen yang sedia dibuat. (23)
 • Feng Shui (6)
 • GOLDEN HANDS (787)
 • Perhiasan dan aksesori kostum (117)
 • Piggy bank pola (21)
 • Mengait dan menggabungkan mengait (145)
 • Mengait dengan jarum (80)
 • Mainan dengan tangan sendiri (31)
 • Idea untuk inspirasi (39)
 • Beg dengan tangan sendiri (59)
 • Jahit cepat: model bergaya - corak mudah (121)
 • Kami menjahit dan bersatu untuk kanak-kanak (27)
 • Kami menjahit daripada couture dan hanya model yang cantik (101)
 • Kami menjahit diri: langsir, bantal hiasan (32)
 • Kami mengikat transformer (11)
 • KASTOOMAYZING ATAU KESELAMATAN SECARA SECARA LAIN (204)
 • DIY atau semua dengan tangan sendiri (41)
 • Perabot dari kadbod (18)
 • Pakaian semula: dari biasa kepada pereka! (26)
 • Pakaian berpakaian: perkara-perkara yang unik dengan tangan anda sendiri (88)
 • Apa yang boleh dilakukan dari botol plastik? (20)
 • Eco-needlework: atau jangan buang apa-apa (14)
 • DUNIA WANITA (482)
 • Ayat (49)
 • Jalan fesyen atau fesyen jalan (8)
 • Semua tentang gaya rambut. Stylist kelas master. (37)
 • Fesyen yang tinggi. Koleksi dan pertunjukan baru. (23)
 • Kosmetik rumah (80)
 • Rahsia wanita dan nasihat berguna kepada suri rumah (51)
 • Kesihatan dan diet (57)
 • Sejarah Fesyen dan bukan sahaja (17)
 • Solek (26)
 • Manicure (10)
 • Tips Fesyen (54)
 • Kegemaran saya adalah vintage dan boho (25)
 • Pembuatan sabun (15)
 • Dedikasi kepada WANITA! (34)
 • Perpustakaan Saya (36)
 • Album Muzik (46)
 • Keperluan Berguna (53)
 • HE dan SHE (66)
 • Psikologi hubungan (24)
 • Kuasa wanita. (7)
 • Kisah Cinta (7)
 • Tidak serius (1)
 • Ingat. (1)
 • Perjalanan dan Pelancongan (40)
 • Resep (785)
 • Hidangan dari sayuran (48)
 • Barang buatan sendiri (34)
 • Memasak dalam multivariat (15)
 • Minuman dan koktel (13)
 • Kursus kedua ayam (72)
 • Kursus kedua daging (79)
 • Kursus kedua ikan (32)
 • Memasak sarapan pagi dengan cepat (58)
 • Persediaan rumah tangga (49)
 • Kursus pertama (13)
 • Pai dan pizza (94)
 • Salad dan makanan ringan (119)
 • Baking manis dan gula-gula (157)
 • Sos, marinades, perasa, minyak (32)
 • Spageti (10)
 • Dunia yang mengagumkan di sekeliling kita. (393)
 • Halaman kebijaksanaan, falsafah, psikologi (71)
 • Bagi mereka yang tidak peduli (47)
 • Fakta menarik (45)
 • Petikan Emas (37)
 • Amsal (19)
 • Doa (16)
 • Kecantikan Perhiasan (13)
 • Ujian (11)
 • Kisah Tidak Diketahui (17)
 • Halaman positif (39)
 • Tainy.Mystica.Astrology.Underology (49)
 • Hebat cantik (29)
 • POLYMERIC CLAY (25)
 • Teknik (26)
 • Bijouterie (22)
 • Pemprosesan Seramik (10)
 • Kelengkapan dalaman (9)
 • Idea (7)
 • Karya lukisan dunia (69)

-Cari dengan diari

-Statistik

Panel dengan tangan mereka sendiri dalam gaya yang berbeza. Idea, pilihan, bahan, tip berguna

Masa yang baik hari!

Mewujudkan panel dengan tangan anda - ia bukan hanya satu cara untuk menggunakan semua idea-idea yang terkumpul dan menyediakan jalan keluar untuk fantasi ganas, ia juga adalah satu peluang besar untuk mewujudkan reka bentuk yang benar-benar unik dinding di rumahnya, dan sebagai hadiah untuk perkara seperti ini sentiasa akan suka! Laut idea-idea dan penjelmaan, pilihan yang paling menarik, penggunaan pelbagai, bahan-bahan kadang-kadang sangat tidak dijangka, saran dan cadangan berguna - dari yang biasa kepada anda Elena Bessmertnaya! Bertemu, belajar, merangkumi! Tontonan yang menyenangkan!

Cepat, murah dan mudah. Empat belas idea bagaimana membuat rumah anda sempurna. Panning tergesa-gesa. Semua idea untuk NON-EXTRACTORS, iaitu, sangat mudah. Dan mereka dipanggil untuk membantu anda untuk mempercayai diri anda dan membuat gambar dengan tangan anda sendiri.

Apakah panel, anda bertanya, dan apa yang diperlukan? 🙂 Banyak pelbagai perbezaan sesuai definisi "panno9raquo;. Ia perlu bermula dengan fungsi. Satu ciri semua panel sahaja, dan sutera sendiri kebenaran mengenainya tahun dahulu diucapkan Ibu Uncle Fyodor dari kartun yang terkenal "Prostokvashino9raquo;. Ingat, ada dialog sedemikian. Ayah bertanya, dan apa yang mereka katakan, adalah manfaat gambar yang tidak berguna ini di dinding? Dan ibuku berkata: "Gambar ini sangat berguna. Dia menyembunyikan lubang di dinding! "Kira-kira, sudah tentu, dikatakan, tetapi sebenarnya adalah: panel meliputi kelemahan reka bentuk. Ini masih jauh dari gambar, tetapi bukan sekeping dinding. Ini adalah perkara yang kelihatannya sia-sia, tetapi pada masa yang sama mengeluarkannya, dan anda akan memahami bagaimana keseluruhan kawasan itu pecah menjadi serpihan. Panel - ini adalah sentuhan akhir dalam hiasan rumah, memberikan penampilan bergaya dan lengkap. Ini adalah beberapa objek, diletakkan dengan indah dan dibingkai. Itu sahaja. Teka-teki adalah apa dan bagaimana untuk mengurai.

Panel dari manik

Panel diperbuat daripada tudung besi

Panel diperbuat daripada mozek dan kristal mikro plastik

Panel tidak perlu menjadi karya. Ia harus menjadi tempat warna yang baik, dan berada di tempat yang betul. Ia sepatutnya sesuai dengan rumah anda, jadi ia bodoh untuk membeli sesuatu yang lebih atau kurang sesuai. Lebih baik membuat gambar dengan tangan anda sendiri, menggunakan apa yang ada di tangan ini dan hanya membeli yang diperlukan.

Mari lihat beberapa cara untuk membuat gambar. Benar-benar berbeza. Apabila anda berlatih dan memahami apa prinsipnya, maka yang lain tidak akan menjadi masalah! Satu-satunya perkara yang boleh mereka kerjakan adalah kerangka. Bingkai dan kanvas asas, seperti gambar. Nah, kemudian.

Kami dapati beberapa zippers untuk pakaian. Kami menyelaraskan mereka dalam perintah sewenang-wenangnya, memfokus pada warna. Gam gam gam pada substrat. Panel sudah siap!

Nombor idea 2. Daripada jalur rambut yang paling biasa

Kami membelinya banyak, cerah dan berbeza. Atau tuan, jika ada sesuatu. Dalam perintah sewenang-wenangnya kita melampirkan kepada substrat. Saya tidak akan gam, tetapi diikat dengan pin. Cepat atau lambat karya itu akan menjadi hadiah pintar untuk beratus-ratus gadis.

Anda telah menyedari bahawa ciri panel ini adalah pelbagai warna dalam keseragaman bentuk. Iaitu, banyak objek yang sama dengan pewarna yang berbeza. Anda boleh membuat sendiri butang, reben, botol dari botol. teruskan senarai!

Bahagian tengah komposisi adalah labah-labah silikon. Lebih kurang sama seperti dalam foto. Seterusnya kita mengambil tiga bingkai kosong yang sama, kita cat putih, kita meniru kulit birch dengan cat hitam. Jenis rentetan "iris9raquo; pudar "web9raquo;: 6 benang salib di tengah, lampirkan pada butang ke sisi bingkai. Kemudian kita simpul knot dengan bentuk sepusat yang membentuk web. Serangga gam atas. Birch boleh dihiasi dengan daun, anda boleh meninggalkannya seperti itu. Voilà!

Idea nombor 4. Saiz bingkai yang berbeza

Tidak menjadi tidak berasas, kita sudah membawanya 13. Bingkai, tidak terlalu berbeza. Dan jam penggera biasa Cina. Pada ke-12 kami membuat appliqués berdasarkan prinsip kerja keras dalam gaya negara. Iaitu, gambar-gambar kecil yang ceria ini adalah primitif. Pada ketiga belas, kami membuat lubang di tengah, kami memasukkan mekanisme jam, menyerahkannya, kami menetapkan anak panah, dan mereka boleh menjadi apa-apa, malah straw untuk koktel. Panah melalui lubang dilekatkan pada mekanisme. Jangan skru ketat, menonton mesti berjalan!

Jika perkara-perkara mudah seperti itu menjadikan anda malas, kencangkan jam siap untuk dinding dan 12 bingkai dengan pinggir sekitar. Hiasan yang sangat bagus di dinding dapur.

Subjek kegemaran untuk ramai di antara kita. Perlu bingkai sisal. Kami membeli atau melakukannya sendiri. Dan banyak cenderahati yang dibawa dari hari cuti. Kami menguruskan dengan cantik, lem super gam. Adalah penting untuk tidak mengalihkan pusat graviti. Shell berongga, manik bulat akan sukar untuk menyisipkan gam sedikit. Dan jika anda mencurahkan banyak, bahkan yang paling telus, keburukan kerja hanya akan ditolak. Untuk kerja-kerja semacam ini, kami hanya menggunakan senjata pelekat. Ia mengikatkan bahagian-bahagian dengan gam panas berdasarkan silikon.

Apabila memasang bahagian berongga dengan senapang termo, kami memohon silikon panas supaya ia menutup tepi dengan baik dan meninggalkan bahagian tengah, dan tidak keluar.

Tiga dahi saiz yang sama diliputi dengan kain. Flaps berbeza yang berkomunikasi antara satu sama lain sama ada dengan warna atau corak. Pilihan ini dipanggil hiasan tekstil.

Atau kain dengan corak yang besar dibahagikan kepada tiga bahagian. Subframes dalam kes ini, anda boleh mengambil bentuk yang berbeza. Kami membetulkan kain dengan butang. Adalah lebih baik untuk tidak mengambil yang sangat nipis dan telus. Tetapi sangat menarik apabila triptych seperti ini konsisten dengan langsir.

Panel dari flaps kain

Pilihan: tiga bentuk - satu lukisan

Apa yang anda mahukan, tetapi hitam dan putih. Penyelesaian yang ideal untuk hiasan dalaman yang berwarna-warni.

Variasi dari foto

Idea nombor 8. Komposisi bunga buatan atau kering

Perlu bingkai dengan atau tanpa latar belakang dan bahan bunga. Bunga, bahkan palsu, cantik dalam diri mereka sendiri. Oleh itu, anda perlu bekerja keras untuk merosakkan komposisi. Pada inspirasi, dia akan sentiasa cantik. Oleh kerana kelopak kering sangat rapuh, selamatkan ikebana siap dengan cat kereta aerosol seperti Presto9raquo;.

Tema yang sangat bergaya adalah buah-buahan kering, buatan dan rempah buatan. Sisal (gentian sawit), kacang dan cawangan juga sesuai di sini. Prinsipnya sama seperti bunga bunga, tetapi penekanannya lebih jelas pada garis garisan jelas daripada warna.

Idea nombor 10. Panel dari CD

Beri kehidupan yang kedua kepada CD vinil. Mereka sangat sesuai untuk lukisan dan decoupage (butiran dalam artikel kelas master Decoupage), mempunyai bentuk bulat sempurna!

Embroidering tidak semestinya jahitan silang atau selesai halus. Gaya gila yang luar biasa memberi peluang yang mencukupi (untuk maklumat lanjut mengenai teknik gila, lihat artikel teknik Gila di pedalaman). Ini bermakna kita menguatkan apa yang kita mahu dan bagaimana kita mahu dengan bantuan benang. Terdapat sulaman untuk anda. Keadaan utama adalah kecantikan yang menakjubkan.

Hieroglyph yang direka dengan baik dengan makna yang baik menarik kebahagiaan kepada rumah mengikut pernyataan orang bijak Cina. Melihat betapa cepatnya China menawan dunia, mungkin patut dicuba? Melihat batang buluh menjadi 4 keping, ikat dalam bingkai, tarik sekeping kain tebal, kadbod atau kulit ke bingkai. Dan menggambar hieroglif indah - kebahagiaan, cinta, kekayaan, nasib!

Kami membeli mozek hiasan di salun seni, satu set kos kira-kira 20 UAH. Dan letakkan gambar bersimpati. Mosaic sentiasa memenangi (maklumat mengenai kerja dengan mozek dalam artikel Mosaic oleh tangan sendiri). Ia juga sukar untuk dilakukan dengan teruk, seperti dalam hal bunga. Hanya jangan tergesa-gesa untuk melekat ketat, beberapa kali pertama meletakkan lukisan "kering", bermain dengan mozek. Apabila anda mendapati bahawa ada tempat yang lebih baik, kemudian ambil gam itu.

Idea nombor 14. Lukisan berkelajuan tinggi abstrak

Lukis apa-apa perkara yang terang dengan membina cat dan membina kuas. Perkara utama adalah mengulangi beberapa kali ini dan ingat bahawa warna harus menekankan warna dalaman. Tambah aksen ke kelantangan dalam bentuk butang, kerikil kaca, dan sebagainya. Daripada bukan pesona!

Seperti yang anda faham, panel adalah sesuatu yang dilakukan dalam satu nafas, tanpa persiapan dan usaha yang menyakitkan. Berani, menghiasi rumah anda!

Banyak terima kasih kepada Elena untuk artikel yang sangat menarik!

Nasib baik dan inspirasi kreatif yang tidak terhingga !!

 • Seperti rekod
 • 0 Dipetik
 • 0 Dikekalkan
  • 0Tambah untuk petikan
  • 0Simpan ke pautan

  Photovoltaics seramik - betapa mudahnya untuk mengubah pedalaman?

  Mengubah bahagian dalam dapur atau bilik mandi akan membantu panel asal tongkat foto. Tidak seperti klasik, ia boleh digunakan untuk mana-mana imej. Yang mana terpulang kepada anda. Anda boleh memilih imej dari katalog kami, atau anda boleh menghantar sendiri.

  Terdapat beberapa cara untuk membuat plat foto:

  Kami menasihati pelanggan kami untuk memilih plat fotografi yang dibuat dengan bantuan decal panas. Kaedah pembuatan ini adalah salah satu yang paling berkualiti dan tahan lama, seperti dalam proses memohon imej ke jubin, ia dilindungi oleh lapisan khas sayu.

  Dalam proses decoating panas, imej itu diterapkan pada seramik pada 860 darjah. Pada suhu yang tinggi, glasir menjadi sangat lembut dan cat mudah menembus jubin. Selepas lukisan itu dipindahkan ke jubin, ia masih menunggu untuk menyejukkan sepenuhnya.

  Jubin semacam ini mempunyai jaminan 30 tahun, manakala dibuat dengan cara lain, mempunyai jaminan hanya 2 tahun.

  Jika anda membuat pembaikan di dapur atau di bilik mandi, anda mungkin menggunakan jubin seramik sebagai bahan penamat. Untuk menjadikan bilik kelihatan bergaya - penting untuk menambahnya dengan beberapa butiran yang terang. Rincian sedemikian boleh menjadi foto dari stack foto. Saiz panel anda menuntut diri anda, kerana jubin mudah dipotong, dan membuat panel dengan ukuran apa pun mudah.

  Panel timbunan foto akan sesuai dengan apron dapur atau di bilik mandi - anda boleh memilih imej yang betul dan meletakkannya di sepanjang keseluruhan atau lebarnya. Penyelesaian reka bentuk semacam itu akan mengubah kawasan pedalaman, menambah keselesaan dan rahmat.

  Panel di dinding dengan tangan anda sendiri

  Saya mahukan rumah dalaman yang selesa dan menarik, mempunyai hiasan yang unik. Ia hebat jika ini akan merasakan kehangatan dan keperibadian anda. Panel asal, diperbuat daripada bahan buatan, menghiasi bilik tidur, bilik kanak-kanak, dapur. Melakukannya tidak sukar, jika anda membekalkan diri dengan idea untuk menghias dan menguasai teknologi.

  Cara membuat gambar dengan tangan anda sendiri dari bahan buatan

  Ingin membuat apartmen anda unik, perlu membuat panel di dinding dengan tangan anda sendiri. Anda akan mendapat banyak keseronokan dari proses itu, dan hasilnya akan melebihi jangkaan. Hiasan eksklusif akan menggembirakan bukan sahaja isi rumah, tetapi akan menyebabkan kekaguman kawan-kawan dan kenalan. Untuk melaksanakan fantasi anda dalam proses kreatif akan berguna:

  • kayu;
  • gambar;
  • serbet kertas;
  • kertas dinding;
  • benang;
  • kerang;
  • batu alam;
  • plastik;
  • botol dari botol;
  • sisa kain, kulit;
  • plaster gypsum;
  • manik.

  Gunakan semua imaginasi, membuat tangan anda sendiri di dinding pangsapuri anda. Di sini anda akan dibantu oleh bahan:

  • makaroni bentuk yang berbeza - hiasan dapur;
  • bunga buatan dan buah-buahan - gubahan besar;
  • tanah liat polimer - mata pelajaran isi rumah, karangan bunga;
  • perlawanan - kanvas mosaik;
  • biji tumbuhan - panel dapur;
  • syiling;
  • burlap.

  Anda tidak perlu tertanya-tanya bagaimana untuk menghiasi dinding di dalam bilik dengan tangan anda sendiri, jika anda mempunyai banyak foto dalam album keluarga anda. Laporan berguna dari perjalanan. Mereka boleh menghiasi bilik lukisan, bilik kanak-kanak, koridor. Asal akan kelihatan di dalam panel bilik tidur, dilaksanakan sebagai kolaj foto dalam bentuk hati. Baginya anda perlukan:

  • sekeping kadbod putih;
  • pensil;
  • gam PVA;
  • pisau alat tulis;
  • satu set foto.

  Cara membuat mudah akan membantu untuk membuat panel unik, mengingatkan detik-detik kehidupan yang indah. Untuk melakukannya:

  • mengambil sekeping kadbod;
  • lukiskan kolaj masa depan;
  • potong;
  • pra-mengatur foto dalam urutan yang dikehendaki;
  • sap pertama elemen di sepanjang kontur dengan sedikit bertindih;
  • isi foto dengan bahagian dalaman panel.

  Reka bentuk asal dinding dengan tangan mereka sendiri hanya dilakukan dengan menggunakan surat khabar. Anda memerlukan sedikit kesabaran untuk membuat tiub - asas pembuatan panel. Tentukan terlebih dahulu berapa banyak kalangan dan diameter apa yang anda perlukan, pilih gamut warna. Bahan dan alat memerlukan:

  Kami mula membuat panel dalam perintah ini:

  • kami mengambil akhbar itu;
  • dipotong menjadi 4 bahagian tinggi;
  • kami memohon gam di sepanjang pepenjuru lembaran;
  • kita berpusing setiap jalur ke dalam tiub;
  • menetapkan akhir dengan gam;
  • kami cat tiub dalam warna yang diperlukan;
  • memutar rapat di lingkaran dari pusat, melekat dengan gam;
  • warna alternatif mengikut imaginasi anda;
  • membuat bulatan saiz yang diperlukan, kuantiti yang diperlukan;
  • mengikat antara satu sama lain dengan cara twine.

  Triptych yang sangat cantik dan asli boleh dibuat dengan tangan dari sekeping kain elegan. Ia akan menghiasi dinding ruang tamu atau bilik tidur, mewujudkan suasana tenang dan damai. Anda akan memerlukan 3 bungkus bentuk yang berbeza dan sekeping kain. Bahan perlu dipotong supaya komposisi keseluruhan diperolehi. Ia adalah perlu untuk meregangkan kain pada setiap elemen panel dan membetulkannya di belakang.

  Dapur - tempat istimewa di apartmen, di mana suasana yang selesa sangat berharga. Buatnya akan membantu hiasan, dicipta dengan tangan mereka sendiri dari apa yang ada di dalam almari tuan rumah. Komposisi eksklusif akan menghiasi dinding dan akan menggembirakan isi rumah. Ambil untuk mengeluarkan bingkai kayu. Asas adalah kertas berwarna atau burlap. Stick, menggunakan imaginasi anda:

  • kuki;
  • daun bay;
  • buah-buahan kering;
  • benih;
  • makaroni pelbagai jenis;
  • bijirin;
  • menggunakan palam;
  • kacang kopi;
  • semua yang terdapat dalam kotak.

  Selepas pembaikan, kepingan kecil kertas dinding sering ditinggalkan. Mistresses menunda mereka hanya dalam kes, yang tidak pernah datang. Sementara itu, kepingan cerah yang indah boleh membentuk dasar panel di dinding. Selesai dengan tangan mereka sendiri, ia akan menambah warna yang unik ke bilik. Untuk melaksanakan, anda perlu:

  • beguette plastik buih;
  • pisau alat tulis;
  • pelekat untuk buih dan kertas dinding;
  • cat akrilik;
  • penguasa;
  • pensil;
  • tahap;
  • garis plumbum.

  Tentukan tempat itu, dan kemudian, dengan menggunakan paras dan garis plumbum, lukis pada dinding saiz garis besar panel masa hadapan. Jadikan dalam susunan berikut:

  • Potong panjang kepingan beguette untuk bingkai dengan pisau;
  • membuat sudut 45 darjah di sepanjang tepi untuk docking;
  • untuk melukis beguette;
  • perlahan-lahan melekat pada dinding dengan menandakan;
  • mengukur sekeping kertas dinding sepanjang kontur dalaman rangka;
  • tampal.

  Hiaskan bilik seorang gadis muda boleh mempunyai gambar dalam bentuk hati. Anda boleh melakukannya dengan kuku dan benang. Asas ini boleh dibuat dari gabus, kayu, papan lapis atau polistirena. Untuk membuat panel di dinding dengan tangan anda sendiri, anda perlu:

  • ukiran nipis atau pin dengan kepala yang cantik;
  • tukul;
  • tang;
  • cat akrilik;
  • pelekat;
  • benang (kualiti apa-apa - bulu, flos, iris);
  • pensil;
  • gunting;
  • kertas.

  Proses bermula dengan pilihan asas, menentukan saiz panel masa depan. Pesawat ditutup dengan cat, dan lebih ringan daripada nada benang. Tindakan berikut:

  • pada sekeping kertas lukiskan jantung di bahagian mengikut saiz gambar;
  • potong;
  • sertakan templat kepada pangkalan, bulatan;
  • sekata tukul pada kontur kuku - langkah yang lebih kecil, lebih baik;
  • mengikat rentetan kepada satu nod;
  • meregangkannya ke kuku dari seberang;
  • mengelilinginya;
  • terus menggulung dalam apa-apa perintah;
  • tampal berdasarkan manik, elemen hiasan.

  Untuk membuat panel asal di dinding dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kayu, asas itu tidak diperlukan. Reka bentuk terbuka akan dipasang pada kuku yang dipalu, dimensi kira-kira setengah meter per meter. Untuk melaksanakan idea ini, anda mesti mempunyai:

  • hacksaw;
  • kadbod;
  • gam gun panas;
  • kulit;
  • batang kayu dengan garis pusat 0.6 cm, panjang keseluruhan 5 meter;
  • cat emas;
  • Lidi panjang 30 cm - 100 keping;
  • Cat semburan matte hitam;

  Dalam pembuatan panel memerhatikan urutan ini:

  • menentukan dimensi produk;
  • memotong bar panjang sewenang-wenangnya;
  • mengupas hujungnya dengan kertas pasir;
  • gam rod bersama-sama - lebih banyak sambungan, reka bentuk yang lebih mantap;
  • dipotong dari lingkaran kadbod dengan diameter 3 cm (kosong dari bunga) satu demi satu pada akhir kayu;
  • potong panjang yang berbeza dari 20 keping setiap bunga, hujung hujungnya;
  • tampal pada kadbod;
  • menetapkan bunga pada batang dengan senapang termo;
  • warna keseluruhan reka bentuk;
  • selepas pengeringan, pilih tengah-tengah bunga dengan emas.

  Komposisi asal boleh dibuat dari foto dalam bingkai. Apabila membuat panel tersebut, perlu mengambil kira perkara-perkara penting:

  • gunakan hanya gambar berkualiti tinggi;
  • letakkan bingkai besar di tengah komposisi;
  • memohon saiz gambar yang berlainan;
  • Bingkai mesti sepadan dengan gaya gambar dalam bentuk dan warna;
  • bahan reka bentuk mestilah satu.

  Untuk membuat foto dari foto anda, anda perlu:

  • menentukan tempat dan dimensi reka bentuk;
  • untuk memikirkan komposisi;
  • mengambil gambar;
  • beli bingkai;
  • membuat markup awal pada sekeping kertas dinding lama;
  • memotong kontur bingkai;
  • sertakan kertas dinding ke dinding, selesaikan dengan pita cat;
  • gerakkan susun atur bingkai;
  • menggantung foto.

  Dengan penggunaan gambar-gambar, anda boleh membuat banyak pilihan yang berbeza untuk menghiasi dinding. Untuk asasnya adalah baik untuk menggunakan papan, panel dari plastik. Anda boleh menggantung foto dalam rangka kerja dengan bantuan tali, alat asal. Untuk membuat panel seperti ini, anda perlu menetapkan:

  • di dinding tiub logam;
  • gambar-gambar dalam rangka setiap elemen penetapan yang lain;
  • keseluruhan komposisi pada tiub.

  Pelajaran video untuk membuat panel dengan tangan anda sendiri

  Lihatlah tutorial video untuk membuat panel asal di dinding dengan tangan anda sendiri. Mereka terperinci dan menunjukkan idea menghias apartmen dan proses pelaksanaannya. Dengan bantuan arahan video anda:

  • memahami urutan operasi;
  • berkenalan dengan subtleties teknologi;
  • lihat bagaimana untuk melaksanakan kerja dengan betul;
  • mempelajari ciri-ciri teknik decoupage, akan melihat bahan-bahan yang diperlukan untuk ini;
  • menguasai pelaksanaan panel tebal dalam gaya Provence;
  • mengetahui teknologi menggunakan cangkang, kertas;
  • belajar bagaimana untuk bekerja dengan plaster gypsum.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 44