Gambar kerang – 314167.info

Gambar kerang

Clamshell: peranti, jenis dan aturan pemilihan

Di pangsapuri kecil sering terdapat kekurangan katil. Adalah sangat penting jika isu ini dibangkitkan apabila ketibaan tetamu atau saudara-mara. Sebagai katil tambahan boleh berfungsi sebagai kulit kerang. Ini adalah tidur yang mudah, praktikal, mudah alih dan ringan, di mana seseorang dapat dengan mudah menyelesaikannya. Perkara utama dalam kes ini ialah memilih reka bentuk kualitatif yang akan berkhidmat lebih daripada satu tahun.

Kelebihan dan jenis kelopak mata

Katil lipat di pedalaman rumah atau apartmen anda akan hampir tidak kelihatan. Ia mudah untuk lipat dan meletakkan, ia tidak mengambil banyak ruang. Itulah sebabnya walaupun dalam sebuah apartmen kecil, ia akan menjadi mudah untuk mempunyai katil tidur tambahan seperti itu. Tetapi sebelum memilih katil, ia patut memberi perhatian kepada beberapa nuansa yang memainkan peranan penting.

Katil lipat mempunyai beberapa kelebihan:

 • kekompakan - mereka dengan mudah boleh tersembunyi atau diletakkan tidak dapat dilihat berhampiran dinding, kabinet;
 • ringan - pembinaannya tidak berat, jadi anda boleh mengembangkannya sendiri;
 • ekonomi - kerana kos yang rendah kerang adalah varian paling anggaran dari tempat tidur;
 • mobiliti - perabot jenis ini dengan mudah boleh digunakan di dalam rumah dan di negara, sifat, di rumah negara;
 • praktikal adalah katil tidur yang selesa dan selesa, yang sepenuhnya menggantikan katil penuh;
 • Kekuatan - walaupun saiznya, ia dapat menahan beban yang agak berat;
 • Panjang umur - dengan memilih clamshell yang berkualiti, anda boleh mengandalkannya untuk jangka masa yang lama.

Bergantung pada tempat anda berhasrat untuk menggunakan perabot ini, anda boleh memilih jenis sedemikian untuk tujuan itu, seperti:

 • bandar dan negara - semua katil lipat bajet sesuai untuk jenis ini, kedua-dua katil ketegangan dan mata air, lamellas; mereka mudah untuk bersembunyi di bawah katil, anda boleh menampung tetamu di sini, dan juga perabot sedemikian mudah untuk pengangkutan di dalam kereta;
 • pelancong atau hiking - yang paling popular di kalangan pencinta alam, kerana mereka mempunyai berat yang agak kecil (kira-kira 5-6 kg); dari dacha mereka lebih kompak; seperti kerang mudah alih sesuai dengan kes kecil, yang lebih mirip dengan senjata; cukup untuk melengkapkan kaki pendukung dan tidur sudah siap;
 • kanak-kanak - berbeza dengan saiz dan ketinggian orang dewasa.

Apabila memilih kerang, pastikan untuk memperhatikan ketinggiannya. Untuk orang dewasa, ia harus sekurang-kurangnya 45-50 cm dari lantai, dan untuk kanak-kanak - 25 cm. Terima kasih kepada ini, anda boleh duduk dengan selesa dan mudah bangun dari katil anda.

Untuk rumah, sebaiknya memilih katil lipat yang selesa, luas dan kuat, terutamanya jika anda menjangkakan untuk tidur di atasnya setiap hari. Lebih baik memilih spring atau katil bayi di mana tilam diletakkan. Perabot sedemikian dengan ketepatan akan menggantikan tidur penuh.

Sebelum memilih kerang, anda perlu memberi perhatian kepada bingkai tersebut. Ia terdiri daripada sebilangan kecil bahagian: kaki, asas, bahagian kepala dan elemen penghubung yang berengsel. Bahan dari mana sangkar dibuat adalah aluminium besi atau penerbangan. Jenis kedua sesuai untuk tempat tidur pelancong dan musim panas. Terima kasih kepada mereka, mereka akan mudah, yang akan memungkinkan untuk mengambil tempat tidur dengan anda dan mudah mengangkutnya. Keluli digunakan untuk katil lipat, yang dimaksudkan untuk rumah atau apartmen. Bingkai perabot ditutup dengan cat polimer khas, yang melindungi bahagian dari kakisan.

Mengurangkan pembinaan sedemikian akan menjadi mudah. Hampir semuanya terbengkalakan, jadi hanya satu gerak sahaja yang cukup untuk menjadikan tempat tidur itu terurai. Satu-satunya perkara adalah untuk mengira kuasa-kuasa. Jika ia adalah bingkai aluminium, maka ia boleh cacat dari tolakan kuat. Juga lihat bagaimana kaki katil lipat terdedah, supaya mereka tidak dapat keluar dari beban.

Reka bentuk moden mempunyai backramping logam kecil yang tidak membenarkan tilam jatuh dari kerang. Juga beberapa model dilengkapi dengan roda, berkat yang cepat dan mudah untuk menggerakkan katil mini di sekeliling bilik.

Oleh kerana reka bentuk clamshell sama sekali berbeza, maka beban berat pada mereka akan berbeza. Dari model yang dipilih, anda boleh bergantung kepada berat dari 100 hingga 250 kg. Ia semua bergantung kepada ketebalan paip itu sendiri dan bahan dari mana rangka dibuat.

Varian dan peranti asas kerang - apa yang lebih baik untuk dipilih

Sebelum memutuskan kerang yang lebih baik, anda perlu melihat bagaimana bahagian bawah katil disusun. Pertimbangkan jenis katil lipat mengikut jenis asas:

 • dalam model klasik kain tebal dan agak tahan haus diregangkan di seluruh perimeter oleh mata air.

Kelebihan: kerang paling mudah, harga terendah, reka bentuk yang mudah dan boleh dipercayai.

Kekurangan: dengan penggunaan kerap boleh meregangkan dan prosés, tiada tilam (jika ada, maka tidak dikeluarkan), tidur tidak terlalu selesa untuk belakang.

Menahan asas seperti sehingga 100 kg.

Kulit kerang dengan kanvas membentang tanpa mata air adalah sama.

 • Grid perisai adalah tenunan logam yang dilampirkan pada bingkai oleh mata air bergelombang di sepanjang perimeter.

Kelebihan: mempunyai berat kecil, kos purata, selesa, praktikal, kuat, sedikit selekoh di bawah berat seseorang, tetapi tidak meregang.

Menahan beban sehingga 150 kg.

 • Spring ular - bar logam bengkok, yang dilampirkan oleh mata air dari sisi pendek kerang.

Kelebihan: harga yang rendah, asas yang boleh dipercayai dan berkualiti tinggi, ringan.

Cons: ia membungkuk lebih daripada cangkang, yang boleh menyebabkan peregangan pesat.

Berat anggaran beban kira-kira 100-120 kg.

 • Clamshell on lamellas - mempunyai bingkai logam dan kayu (birch) piring, yang dilampirkan pada struktur. Ketebalan lamela adalah dari 8 mm, tetapi untuk kekuatan lebih baik untuk mengambil 12 mm.

Kelebihan: boleh menahan berat berat, mempunyai asas ortopedik, tidak membahayakan belakang, menyokong haba dan kelembapan yang dikehendaki.

Menahan berat sehingga 250 kg.

Saiz kerangnya berbeza-beza dari saiz paling minimum hingga 2 m.Anda boleh memilih panjang secara individu untuk ketinggian anda, tetapi lebar yang paling selesa untuk tidur bermula dari 80 cm Jika anda ingin katil tidur yang benar-benar selesa, anda boleh mengambil katil lipat ganda. Ia adalah 100-120 cm lebar. Reka bentuk yang baik harus mempunyai ketinggian sekurang-kurangnya 40 cm. Ia sepatutnya mudah untuk anda bangun dari katil itu dan berbaring di atasnya.

Katil-katil tilam apa yang dilengkapkan

Pergi ke kedai perabot, anda boleh melihat bukan sahaja apa yang katil lipat, tetapi juga peralatan apa yang mereka ada. Selalunya dengan katil bayi pergi tilam. Di sebalik jenis pengisi, mereka dibahagikan kepada dua jenis:

 • Holon adalah pengisi sintetik moden, yang diperbuat daripada gentian poliester lingkaran.

Kelebihan bahan: tidak berbau, tidak mudah terbakar, cepat kembali ke kedudukan asalnya, mempunyai sifat hipoalergenik, tidak menyerap kelembapan, melepasi udara dengan baik, menjimatkan haba, tahan lama, tahan pembersihan kering dan basah (sehingga 95 ° C).

 • semula regenerasi - bahan kitar semula kapas, bulu atau pembuatan jahit. Pengisi seperti itu boleh menjadi separa bulu, sintetik, kapas atau gabungan.

Kelebihan: bahan yang murah, berkualiti tinggi, tahan lasak.

Kelemahan: memerlukan penjagaan yang teliti, boleh menyerap kelembapan dan pelbagai bau.

Antara pengisi yang sering menemui sintepon dan getah buih. Ini cukup ringan, tetapi tidak bahan tahan lama, yang boleh meninggalkan cetakan grid atau lamela. Jika anda mengambil katil sebagai pilihan tetamu, maka tilam tersebut akan menjadi mudah dan ekonomik. Untuk tidur harian lebih baik memilih pengisi kualiti yang akan berlangsung selama lebih dari satu tahun.

Sesetengah model boleh tanpa tilam. Ini adalah clamshells klasik. Dengan asas logam dan di atas selimut, katil lipat pergi dengan segera dengan tilam. Ia mempunyai ketinggian yang berbeza - 5 dan 10 cm. Di mana tilam akan lebih mudah untuk menyelesaikan hanya anda.

Dengan cara ini, ia juga mudah bahawa anda tidak perlu membersihkan tilam sebelum melipat katil. Ia boleh dilipat dengan tilam dan ia lebih mudah, padat.

Clamshell adalah katil bergerak, yang menempati ruang minimum dalam bentuk dilipat dan berfungsi sebagai tempat tidur penuh di ruang terbuka. Pendekatan pemilihan adalah berhati-hati dan berhati-hati, memberi perhatian kepada bingkai, asas, peralatan tambahan.

Clamshell dengan tilam dengan lamellas. Ulasan, jenis, harga

Terdapat pendapat bahawa kerang adalah pengganti sementara untuk katil. Ia digunakan apabila terdapat tetamu di rumah, dan mereka tidak mempunyai apa-apa untuk tidur. Kelebihan kerang adalah kekompakannya. Ia boleh dengan mudah dan cepat dilipat dan tersembunyi di suatu tempat jauh dari mata ke acara yang sesuai seterusnya. Tetapi sekarang dijual terdapat katil lipat yang boleh digunakan secara tetap sebagai tempat tidur biasa. Untuk membeli kerang cukup mudah. Di kedai-kedai mereka penuh. Tetapi ini adalah keseluruhan kerumitan pilihan. Model kerang mana yang hendak dipilih?

Ramai yang pernah tidur di katil lipat, ingat bahawa ia tidak begitu mudah. Sleeper jatuh seperti buaian, tulang belulang, dan pada waktu pagi anda merasa seperti penggiling daging. Dan reka bentuk keseluruhan merangkak dengan setiap pergerakan sepanjang malam. Tetapi masih lebih baik tidur di atasnya daripada di atas lantai. Bagaimana dengan ciri-ciri ini sekarang?

Clamshells moden tidak mempunyai banyak kelemahan pendahulunya. Sekarang kerang adalah, lebih mungkin, katil lipat, yang dibersihkan untuk hari itu, melepaskan wilayah. Terdapat pelbagai jenis mereka, pengetahuan yang akan membantu untuk membuat pilihan yang tepat apabila membeli.

Apabila memilih katil lipat, biarkan beban yang dibenarkan. Semakin besarnya, semakin tebal pipa dari mana rangka dibuat. Bed-clamshell boleh menahan berat sehingga 150 kg. Untuk beban maksimum, paip dengan diameter sekurang-kurangnya 20 mm digunakan dengan ketebalan keluli 1.2 mm.

 • Di mata air. Paling mudah, padat, tetapi tidak begitu mudah. Ia melanda. Direka untuk kegunaan jarang.
 • Pada mata air-ular. Boleh dipercayai. Sedikit lebih mahal daripada musim bunga.
 • Pada grid keluli. Lebih mudah daripada musim bunga. Sangat boleh dipercayai. Lebih moden daripada kerang pada mata air ular.
 • Pada tali.
 • Pada selat. Yang paling selesa dan ortopedik. Boleh digunakan sebagai katil kekal, yang dibersihkan untuk sehari untuk membuat ruang.

Coatings clamshells boleh dibuat dari fabrik yang berbeza:

 • dua berlapis;
 • kain "Oxford" (boleh dengan pad buih);
 • permaidani gobelin. Ia kuat, membolehkan udara dan tidak akan hilang dalam masa yang lama.

Lamels biasanya kayu (birch atau beech) plat bengkok yang menghubungkan tepi kerang. Mereka boleh menjadi nombor yang berbeza - dari 10 hingga 20 buah. The lamellas dilampirkan pada badan dengan selak lat khas, beberapa di antaranya mempunyai kesan melompat. Clamshell pada lamellas mempunyai kesan ortopedik. Mereka membelinya jika mereka merancang untuk menggunakannya secara teratur. Kerang seperti ini tidak akan merosakkan postur, dan juga membantu untuk memperbaikinya, Pada masa lalu lamellas tidak bengkok, tilam tidak meleleh.

Clamshells dijual dengan tilam, dan tanpa mereka. Clamshell dengan tilam dengan lamellas adalah lebih baik daripada yang tidak mempunyai mereka. Walaupun ketebalan tilam tidak melebihi 2 cm, maka tidur di atasnya lebih mudah.

Semakin tua orang itu, semakin tinggi katilnya patut. Dijual ada katil lipat dengan kaki, yang boleh dilaraskan tinggi. Adalah mungkin untuk menyesuaikan headrest dan bahagian bawah kerang.

Penyelarasan dilakukan oleh mekanisme Jerman "Multiflex9raquo; pada 18 kedudukan yang berbeza. Sabuk kulit membantu untuk menjalankan proses pelarasan.

Kulit kerang di lamellae dengan tilam Keselesaan, yang dibuat di Itali, adalah berkualiti tinggi. 15 lamellae selamat memegang tilam, tidak membenarkan ia membengkok. Kerang ini boleh dengan mudah menahan beban sehingga 150 kg. Headrest kayu mempunyai kedua-dua tujuan estetik, menjadikan kulit kerang kelihatan lebih seperti tempat tidur biasa, dan fungsi yang digunakan. Dia tidak membenarkan kusyen merangkak dari katil.

Dimensi dalam bentuk yang disassembled: panjang 190 cm, lebar 80 cm Ketinggian katil 33 cm Dalam bentuk yang dipasang, ketinggian kerang adalah 109 cm.

Katil lipat ganda Itali VIENNA DOUBLE terdiri daripada dua bahagian, diperbuat daripada paip logam tebal 1.8 mm. Reka bentuk ini mempunyai 40 bilah beech.

Clamshell sangat mudah dibuka. Anda hanya perlu menggunakannya. Kaki keluar secara automatik apabila berlaku.

Tilam mempunyai ketinggian 11 cm. Ia dicipta pada prinsip musim panas musim panas. Lapisan bulu dengan ketebalan 3 mm boleh dihidupkan pada musim sejuk. Dan sebaliknya adalah lapisan kapas dengan ketebalan yang sama. Ia akan mewujudkan rasa selesa di musim panas.

Tilam adalah dalam kes kulit Damask putih.

Clamshell "Hotel9raquo; mempunyai panjang 2 m, lebar 90 cm Ketinggian katil lipat adalah 43 cm Bingkai ini terdiri daripada pipa logam, diameternya ialah 25 mm. Ia dirawat dengan salutan serbuk polimer yang tahan lama. 13 slaid kayu menyokong badan tidur dalam kedudukan yang selesa. Dan anda boleh meletakkan di atasnya seorang yang beratnya sehingga 120 kg. Berat kerang sekitar 16 kg.

Clamshell mempunyai tilam yang boleh dilepaskan 10 cm tebal dari serat bobbin semula.

Clamshell "Hotel9raquo; pada lamellas dengan tilam seperti pembeli. Mereka perhatikan bahawa ia adalah mudah untuk digunakan. Mudah dibuang, anda boleh bergerak di sekeliling bilik dengan bantuan roda. Kulit kerang dengan tilam dengan lamela adalah mudah untuk tidur. Ia praktikal tidak berbeza dari katil biasa biasa. Belakang headboard menyokong bantal semasa tidur, dan pada siang hari ia dapat berfungsi sebagai pendirian hiasan di kulit kerang yang dilipat.

Harga adalah dari 3.5 hingga 4 ribu rubel.

Kulit kerang dengan tilam dengan lamellas "Stella 2009-КР-1" dibuat di Rusia, tetapi ia dibuat menggunakan peralatan Jerman. Ketebalan Lamellae 8 mm untuk pembuatannya diperbuat daripada latoflex. Ia terdiri daripada venir birch atau beech, yang terpaku dengan cara yang istimewa.

Kulit kerang dengan kasur di lamellae "Stella" mempunyai panjang 190 cm, lebar - 81 cm Ketinggian katil adalah 30 cm Berat adalah 8 kg. Orang yang berat sehingga 150 kg boleh tidur di atasnya.

Tilam tinggi 5 cm diisi dengan getah buih. Sarungnya dijahit dari semak padat.

Lapisan polimer melindungi bingkai katil daripada karat.

Harga kerang adalah sekitar 3,5 ribu rubel.

Dalam satu set dengan kerang terdapat beg untuk membawa katil.

Katil ini boleh digunakan di rumah, jika tidak ada tempat untuk memasang stesen konvensional. Mereka digunakan di tadika, dan di institusi lain - sanatoriums, pusat rekreasi. Clamshells mudah dipasang di wilayah di mana kanak-kanak digunakan untuk bermain sebelum, dan selepas makan tengah hari, mereka dengan cepat dibawa ke tempat yang disediakan untuk mereka. Berat kerang kira-kira 8 kg.

Terutama selesa adalah kerang di lamellae dengan tilam. Panjangnya dalam bentuk disassembled adalah 145 cm, lebarnya adalah 65 cm. Sepuluh lamellas DK-LM disokong semasa tidur oleh tubuh anak dalam posisi mendatar. Katil ini mempunyai kesan ortopedik. Tilam tebal 5 cm cukup lembut. Pengisi untuknya boleh berfungsi sebagai pelbagai bahan. Tingkahlaku yang sangat baik apabila menggunakan tilam yang dipenuhi holcone. Dia menyimpan borang itu untuk masa yang lama tanpa membentuk penyok. Tidak menyebabkan alahan. Jika tilam menjadi kotor, apa yang akhirnya akan berlaku, ia boleh dibasuh atau dibasmi kuman. Sarung tilam diperbuat daripada calico - bahan yang sangat kuat.

Anak kerang kanak-kanak dengan kasur dengan lamela tidak mempunyai susunan kepala laras. Dia tidak diperlukan, kerana kanak-kanak boleh trauma terhadapnya. Pembeli benar-benar suka kerang kanak-kanak di lamellae dengan tilam. Testimoni menunjukkan bahawa tidur di atasnya mudah, seperti di tempat tidur biasa. Mereka tidak berdering sama sekali. Ini kerana bukannya lamellas aluminium yang diikat dengan bahagian-bahagian plastik. Sekiranya lamela tidak teratur, ia boleh diganti.

Sebuah katil di lamellae dengan tilam kos kira-kira 2 ribu Rubles.

Bagaimana memilih kerang dan tetap gembira?

- maklumat lanjut untuk memberi perhatian kepada?

Kita boleh berdebat, tetapi kemungkinan besar anda mewakili kerang sebagai sesuatu dari masa lalu Soviet:

 • kerangka aluminium yang lembap,
 • Kanvas kanvas dilampirkan kepada mata berkarat,
 • sukar untuk menetapkan ketinggian kepala
 • dan berderap semasa memandu pada waktu malam.

Clamshells moden mempunyai ini pada masa lalu

Kami akan mengenali anda dengan beberapa model perkhidmatan kami dan memberi nasihat tentang memilih kerang.

Untuk memulakan, kami menentukan bahawa "katil lipat" kini tidak dipanggil "katil lipat", yang digunakan untuk digunakan dalam tentera atau dalam keadaan kecemasan.

Tetapi sedikit kekeliruan masih timbul: jadi "katil bayi"atau"katil lipat"?"

- katil lipat mudah alih,

- Padat, dilipat ke dalam trunk kereta,

- mudah untuk pengangkutan di dalam kereta,

- dan di mana ia tidak disyorkan untuk berjalan dengan kaki anda, supaya tidak pecah.

Walau apa pun, kami masih belum menemui kerang yang biasanya akan membawa berat orang dewasa yang berdiri di atasnya, tanpa akibat buruk bagi reka bentuk mereka.

JENIS PELBAGAI: DENGAN JENIS PUSAT

1. Clamshells klasik:

Ya, hampir sama. Kain tahan haus padat untuk perkhemahan perkhemahan (biasanya kain polipropilena) diregangkan sepanjang perimeter oleh mata air. Tetapi pada bingkai keluli yang boleh dipercayai!

 • yang paling mudah semua jenis kerang
 • yang paling banyak harga rendah
 • ia bukanlah kasihan untuk menyimpan di sebuah dapur di negara ini atau memberikan "untuk dikoyakkan oleh anak-anak"
 • dengan masa (3-5 tahun) atau dengan kerap digunakan boleh duduk dan meregangkan
 • dalam set tiada tilam (dan jika ada, maka tidak boleh ditanggalkan)
 • tidur pada mereka tidak begitu selesa untuk belakang, seperti pada katil lipat "ortopedik betul" pada lamellas

Tetapi secara umum, kerang anggaran seperti itu sangat menguntungkan:

- kerana kerangka moden adalah keluli, bukan aluminium

- di antara mereka terdapat kerang dengan tilam yang tidak boleh ditanggalkan, iaitu. dan as-akan-menjadi "kerang biasa" dan tilam yang dilekatkan. Tanpa diduga. Cara belanjawan sedemikian untuk katil pengendalian.

Beberapa contoh bajet bajet dalam rangkaian kedai online TechMos:

Bertemu juga secara ideologi dekat dengan pembinaan klasik - clamshell clamshell atau, kerana ia dipanggil, clamshells dengan kain yang diregangkan. Tanpa mata air.

Mereka sering keliru dipanggil "pada tali". Kain terbentang yang digunakan - ini biasanya tekstil - kain polipropilena yang sangat kuat mengikat.

Di TehMos terdapat kerang seperti itu. Dengan tilam tipis yang ringan di dalam kit.

2. Clamshells pada mata air dan grid:

Ini adalah jenis kerang klasik yang diperbaiki - jaring keluli dengan tenunan tertutup akan bertahan lebih lama. Ia dianggap bahawa kerang akan digunakan dengan kerap.

Kerang seperti itu dibeli, sebagai contoh, untuk pekerja bermusim. Dan sejak itu grid logam, maka ia tidak akan menjadi kendur lebih lama daripada dengan kanvas yang diregangkan. Pangkalan galvanis dilindungi daripada kakisan.

3. Dan, tentu saja, kerang di lamellae:

Ya, ini adalah kerang ortopedik, yang secara definisi dicipta untuk membuat kelebihan belakang, keletihan dalam mimpi itu dihapuskan, dan anda tidak meninggalkan perasaan bahwa anda sedang tidur di tempat tidur biasa.

Lamels, atau kerana mereka juga dipanggil "baju besi" - ia membungkuk pinggan kayu, yang membengkokkan dan melunaskan berat berbohong. Selalunya bajet adalah birch.

Slot katil Gnutokleennye pada bingkai katil dimasukkan ke dalam pengikat khas - "poket", di mana mereka boleh sedikit melonggarkan di bawah berat yang berbohong.

Kenapa lamela lebih baik daripada pangkal kerang lain?

Setiap selat flexes di bawah tilam tepat di mana berat badan yang lebih besar, yang membolehkan anda menyebarkan berat badan sama rata dan mengekalkan tulang belakang dalam garis lurus. Apa, tentu saja, akan mempunyai kesan yang baik pada tidur - ia akan menjadi kuat, selesa dan orang itu tidak akan bangun "patah", tetapi tidur dan berehat.

Berikut adalah senarai kecil kerang yang mantap dengan lamela dari pelbagai TechMos:

JENIS KELUAR: DENGAN PELANTIKAN

 • cantik bersembunyi di bawah katil dan dalam pantri
 • manfaat daripada tiba tetamu
 • boleh menjadi mudah dimuatkan ke dalam bagasi dan dibawa ke negara ini

Dan apa yang akan kekal? Pelancong! Mereka adalah kerang yang sangat berbeza sehingga mereka harus diberitahu lebih lanjut mengenai mereka.

2. Pelancong atau "kerang kamp"

Sudah tentu, beberapa peminat lawatan mendaki akan membawa 5-6 kg berat badan berlebihan pada diri mereka, tetapi itulah berapa banyak kerang pelancong yang berat. Tetapi para nelayan, pemburu dan pencinta hanya "keluar dari bandar untuk hujung minggu" akan menghargai kerang tersebut sepenuhnya.

Mereka sering dipanggil "kerang untuk nelayan" dan pastinya wajar: nelayan, seperti pemburu, adalah pelancong yang paling lengkap - peralatan, peralatan, bekalan dan, sudah tentu, katil.

Kulit kerang pelancong dilipat dan sesuai dengan penutup kecil, yang lebih mudah dibandingkan dengan saiz dengan pistol atau penutup untuk sebuah khemah. Mudah dibongkar dan dipasang. Dalam kebanyakan kes, ia mudah:

Terdapat model dengan tambahan "tulang rusuk tegar" - rasuk berasingan menusuk di kedua-dua belah kerang. Ini membolehkan anda meningkatkan beban maksimum. Secara purata, ini adalah sehingga 180 kg. Tetapi, sebagai contoh, dalam model clamshell "Bear" ini adalah 400 kg.

Ia banyak!

Begitu banyak kerang seperti itu boleh digunakan tanpa rasa takut, seperti bangku di belakang "meja pelancongan" atau meletakkannya sebagai peserta paling lengkap perjalanan anda.

Bahan rangka kerang wisatawan biasanya terbang - "aluminium penerbangan" - aloi aluminium yang kuat. Lebih tahan lama daripada aluminium biasa. Ya, dan ketebalan dinding bingkai aluminium mencapai 1.5 mm.

Contoh kerang pelancong dari pelbagai TechMos.RU:

Dua kes di mana anda perlu membeli kerang kanak-kanak:

 • di taman untuk "jam yang tenang"
 • atau hanya tidak ada tempat untuk saiz kerang biasa untuk orang dewasa.

Lagipun, kerang kanak-kanak tidak berbeza dengan "rakan sekerja" mereka - kerang untuk orang dewasa, kecuali:

 • saiz (150-160 cm panjang)
 • ketinggian (25-30 cm)
 • dan berat maksimum (secara purata - sehingga 60 kg).

Dalam sebarang kes lain:

terperinci yang sangat penting, yang anda perhatikan hanya selepas pembelian - HEIGHT dari CLEAR. Ketinggian yang disyorkan dan diterima secara umum dari lantai ke bahagian atas katil (tilam) atau kerang ialah 45-50 cm. Untuk nurseri - 25 cm.

Ini membolehkan anda duduk dengan selesa dan memanjat orang dengan sakit belakang atau hanya warga tua. Dan hanya duduk di atas katil bayi, seperti kerusi atau katil, "kaki menggantung."

MATTRESSES UNTUK KANDUNGAN: BAHAN

Pengisi tilam pengisi kini standard dan biasanya hanya 2 jenis:

moden tahan lama sintetik hypoallergenic pengisi bukan mudah terbakar yang diperbuat daripada gentian poliester lingkaran.

 • tidak berbau
 • Tidak menyerap kelembapan dan melepasi udara melalui sendiri
 • tidak mudah terbakar
 • baik "keberanian", i.e. cepat kembali ke keadaan asalnya
 • sifat hypoallergenic - tanpa unsur toksik (tanpa gam, bahan toksik yang tidak menentu, dan lain-lain)
 • penjimatan haba lebih besar daripada analog lain yang ketebalan dan kepadatan yang sama
 • hayat perkhidmatan yang panjang
 • boleh menahan rawatan kering dan basah sehingga 95 ° C

Serat yang diperbaharui (PB) pada asasnya adalah bahan kitar semula, kapas atau pengeluaran bulu. Pengisi ini boleh:

RV lebih murah daripada hollon. Tetapi ia memerlukan penjagaan yang lebih baik dari diri anda sendiri. Ingat tilam biasa, contohnya, di kem pelopor, ramai yang masih berkhidmat hari ini. Untuk mengelakkan bau residu daripada digunakan, tilam tersebut memerlukan pembersihan, pengudaraan dan pengeringan yang lebih teratur.

OPSYEN UNTUK MAKLUMAT DAN PENYELESAIAN KASUS

Tanpa kasur dalam kulit kerang - menjimatkan jumlah, dengan tilam - kemudahan tambahan dan tidak perlu mencari tilam tambahan. Di dalam katil dengan lamela tanpa tilam, tentu saja, tidak dapat. Dan ia paling kerap dalam kit.

- dengan tilam nipis / dengan tilam tebal

Ketinggian standard tilam untuk kerang adalah 5 dan 10 cm Apa yang lembut dan lebih mudah terpulang kepada anda!

Tetapi satu sentimeter (ini berlaku pada clamshells ketegangan) sering cukup untuk tidur yang selesa.

Roda akan menjadi sangat mudah untuk model dengan rak (dengan headrest beralih ke rak). Lebih mudah untuk bergerak di sekeliling apartmen jika perlu.

Unsur ini bukan pilihan untuk kerang, tetapi ketersediaannya memastikan bahawa walaupun melambungkan tidur tidak akan meninggalkan kasur di lantai di tengah malam.

Dalam sesetengah model (dalam clamshells - "dengan rak") peranan ini dilakukan oleh "rejimen" itu sendiri - headrest.

- bahan bingkai: aluminium, keluli

Sudah tentu keluli untuk keranjang bandar / musim panas dan aluminium penerbangan untuk pelancong. Bingkai perabot keluli sering diliputi dengan cat polimer, yang juga melindungi terhadap kakisan.

Dan aluminium penerbangan, lebih kerap digunakan untuk kerang pelancong, akan mengurangkan berat kulit kerang yang diangkut.

Itulah nasihat kami mengenai soalan "Bagaimana memilih kerang?". Kami berharap kami telah membantu untuk membuat pilihan, dan anda akan berpuas hati dengan impian anda yang baru - tidur yang nyenyak di atas katil yang kuat!

 • katil lipat dan elemen lipatan mereka dari mana-mana jenis:
  • "Clamshells Perancis"
  • "Sistem katil lipat Amerika"
  • "Sistem lipatan Itali"

  Inilah butirannya katil lipat pegun!

  Ya mereka ditambah, tetapi "sistem mudah alih untuk mengatur tidur dengan tergesa-gesa"tidak.

 • Abaikan katil lipat ganda - ini, walaupun tidak biasa, tetapi mobiliti dalam pengangkutan mereka masih bersyarat - supaya anda boleh mengira katil lipat ganda "katil lipat yang mudah bergerak".
  • Yang sama dengan katil lipat di batu karang - ini penyelesaian pegun untuk tempat tidur dan di dalam bagasi bukan setiap kereta yang sesuai dengan kulit ini.

  • Juga perhatikan katil bayi - selalunya dipanggil sistem tali pinggang pangkal di tempat tidur pegun lipat, tetapi tidak di pondok mudah alih, yang ditulis di atas.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 15 = 24