Gelongsor tingkap untuk teres

Gelongsor tingkap untuk beranda, teres dan arbors

Verandas, teres dan gazebos pada setiap masa melakukan fungsi yang sama. Mereka berfungsi sebagai tempat di mana seseorang boleh berehat dan mengagumi sifat sekitarnya. Baru-baru ini, bilik-bilik ini kebanyakannya diperbuat daripada kayu dan sangat jarang berkilat. Hari ini mereka dibina sepenuhnya pada prinsip-prinsip lain. Tingkap gelongsor untuk beranda, teres dan gazebos menjadi bahagian penting yang merangkumi seluruh rumah dan memberi seseorang sudut yang selesa dan bersatu dengan alam semula jadi.

Prinsip operasi seperti sistem tingkap adalah pergerakan bahagian individu di jambatan khas (pelari).

Pembinaan gelongsor berbeza dengan berat kelebihan yang mana mustahil dengan cara yang diperlukan di beranda atau teres:

- Tingkap gelongsor membenarkan penggunaan ruang bebas maksimum. Daun bergerak di perimeter struktur dan boleh menyimpang daripadanya dengan maksimum 1-2 cm.

- Kawasan kaca boleh beberapa kali lebih besar daripada tingkap klasik. Jika anda mahu, anda juga boleh membuat dinding kaca keseluruhan, dan pada masa yang sama pintu yang menuju ke dan dari bilik.

- Kebanyakan sistem gelongsor dicirikan dengan celah yang ketat dari daun ke profil, yang memberikan tahap penebat haba yang selesa.

- Tingkap sedemikian adalah harapan dan tahan lama. Selalunya mereka diperbuat daripada jenis kaca yang tahan lama, yang akan menahan semua beban semulajadi dan melindungi terhadap penceroboh.

Sistem profil jenis gelongsor mudah beroperasi. Walaupun walaupun berat mesinnya, anda boleh membuka dan menutupnya dengan pergerakan tangan ringan.

Bagaimana untuk memilih tingkap gelongsor untuk beranda, teres dan gazebos?

Pembinaan premis ini bermula pada peringkat reka bentuk pembinaan. Anda perlu menyelesaikan segala-galanya secara terperinci, memutuskan yang termal dan keadaan cahaya yang anda perlukan.

Tingkap gelongsor, seperti kebanyakan orang lain, dibahagikan kepada beberapa jenis, dan sebelum memilih salah seorang daripada mereka, anda mesti memutuskan kehendak dan keperluan anda:

- Pertama sekali, fikirkan tentang masa beranda tahun atau beranda yang akan digunakan. Jika anda sedang membina rumah percutian, yang akan terletak hanya pada musim panas, anda boleh meletakkan tingkap dengan tahap penebat haba yang lebih rendah. Sebagai peraturan, mereka lebih murah. Jika anda ingin meluangkan masa di gazebo atau teres sepanjang tahun, anda perlu memilih profil yang lebih hangat dan unit glazur berganda.

- Tentukan sebelah mana sinar matahari di teres. Sebagai peraturan, premis ini dibina dengan akses ke taman atau dengan pemandangan landskap semula jadi yang indah, dan kemudian di mana cahaya matahari diletakkan dalam perkara pembinaan masuk ke latar belakang. Semasa susunan dan kaca teras atau beranda anda harus berfikir tentang nuansa ini. Jika tingkap anda menghadap ke Barat atau Timur, anda boleh melihat matahari terbenam dan matahari terbit. Tetapi momen yang indah ini boleh diliputi oleh sinar matahari yang cerah. Dalam kes ini, lebih baik memilih tingkap yang berwarna. Jika tingkap menghadap Selatan atau Utara, lebih baik untuk meninggalkan kaca sepenuhnya telus, untuk memaksimumkan penggunaan semua cahaya dan haba dari matahari.

Sebahagian daripada tingkap mesti mempunyai mod pengudaraan. Udara segar di bilik-bilik ini penting tidak kurang daripada cahaya matahari.

Sekiranya anda ingin memberikan penglihatan maksimum, berhati-hati dengan perlindungan tambahan daripada mata yang bersinar. Blinds atau blinds roller akan menjadi penyelesaian terbaik, anda juga boleh menggunakan langsir tebal dan langsir.

Tingkap gelongsor yang mana untuk beranda lebih baik untuk dipilih?

Pertama, mari kita tentukan beranda apa.

Menurut sumber, beranda adalah bilik yang tidak dipanaskan, terbuka atau bercahaya bersebelahan dengan rumah. Ia paling kerap digunakan di bangunan pangsapuri rendah di pintu masuk. Kadang-kadang ia dihiasi dengan pelbagai tumbuhan mendaki.

Kata kunci dalam semua definisi ini ialah "unheated9raquo;. Beranda berfungsi sebagai tempat untuk perhimpunan musim panas, dan frosts musim sejuk berfungsi sebagai koridor atau lorong. Oleh itu, sifat-sifat penebat haba sistem profil dan tingkap bergilir berganda masuk ke latar belakang. Anda boleh meletakkan profil aluminium dan plastik.

Malangnya, walaupun musim panas tidak selalu menyenangkan kami dengan cuaca yang sempurna, hujan dan angin boleh meletakkan segalanya pada segalanya. Windows untuk beranda mesti tahan terhadap beban tersebut. Rintangan terbaik untuk beban angin ialah sistem profil aluminium dan kayu-aluminium. Mereka boleh menahan kelajuan angin sehingga 20 m / s.

Adalah lebih baik memilih tetingkap berlapis dua dengan dua atau lebih ruang, bukan untuk tujuan penebat haba, tetapi sekali lagi kerana kestabilan.

Jika tingkap anda berada di sebelah cerah, disyorkan untuk menggunakan kaca berwarna atau penjimatan tenaga.

Kaca penjimatan tenaga ditutup dengan lapisan oksida perak yang sangat nipis, yang bertindak pada prinsip cermin dan mencerminkan aliran haba dari dirinya sendiri. Tingkap penjimatan tenaga perlu diarahkan supaya mereka dapat merenung dari sinar matahari yang terang-terangan.

Oleh itu, anda boleh mencapai kesejukan yang menyenangkan di beranda walaupun pada hari yang cerah.

Jangan lupa bimbang tentang keselamatan beranda. Pertama, pilih kelengkapan anti-pencuri, yang menghalang kemungkinan membuka dari luar. Pemegang dan bahagian yang bergerak itu dilengkapi dengan bingkai dan pad plastik yang sangat kuat, yang melindungi batang logam dari kakisan.

Gelas juga wajar memilih anti-pencuri, sebagai contoh, keras atau berlapis.

Nama kaca terbakar biasa kepada semua orang, tetapi sangat sedikit orang yang mengetahui teknologi itu dan apa ciri-cirinya berbeza dari biasanya. Kaca toughened adalah yang pertama dan paling utama produk yang sangat kuat yang tidak memecah beban yang melampau. Di makmal, didapati bahawa ia dapat menahan kesan batu dan berat beberapa orang, dan hujan es hujan atau hujan tidak sama sekali mengerikan baginya. Tetapi ini bukan semuanya. Kaca terbaja tetap selamat, walaupun ia pecah. Serpihannya tidak mempunyai ujung tajam yang dapat ditahan di tangan dan tidak cedera. Dengan kawasan kaca yang besar ini, ciri ini akan sangat berguna.

Kaca berlamina lebih dikenali dengan kita di bawah nama triplex. Ia mempunyai pembinaan pelbagai lapisan, termasuk beberapa cermin mata dan lapisan khas laminat, yang memberikan kaca semua keunggulannya. Kelebihan pertama tentunya adalah rintangan yang sangat baik untuk semua jenis beban, yang kedua ialah triplex tidak memecahkan kepingan apabila pecah.

Sudah tentu, kedua-dua cermin ini tidak dapat melindungi sepenuhnya daripada penceroboh, jika anda berusaha keras untuk memecah mereka semua yang sama, tetapi akan mengambil masa yang lebih lama.

Tingkap gelongsor yang mana untuk gazebo lebih baik untuk dipilih?

Pavilions berkilat walaupun kurang kerap daripada beranda. Sebagai peraturan, reka bentuk ini diperbuat daripada balok kayu, bentuknya boleh mempunyai garis-garis segi empat tepat atau bulat. Tingkap gelongsor sesuai untuk gazebo kaca kerana tiada apa-apa lagi.

Untuk kombinasi yang lebih baik, lebih baik memilih rasuk kayu. Sudah tentu, ia boleh dilakukan supaya tingkap plastik atau aluminium dapat meniru rupa kayu, tetapi mereka tidak boleh mengulangi pola dan tekstur yang mulia. Lebih mudah untuk membuat tingkap dalam bulatan dari balok kayu, terima kasih kepada kelembutan dan pematuhan bahan ini boleh mengulangi bentuk apa pun.

Sistem profil terbaik akan menjadi "Slider". Ini adalah profil yang terbahagi kepada beberapa risalah. Setiap pintu mempunyai tingkap berlapis dua dan lain-lain butiran tambahan dan masing-masing bergerak secara bebas dari yang lain. Jenis tingkap ini dipanggil selari-gelongsor.

Kaca ganda untuk gazebo adalah isu yang lebih rumit. Jadikannya supaya reka bentuk kaca sesuai dengan sempurna ke arbor dan mengekalkan sifat perisai panas dan bunyi-buktinya - bermasalah.

Sekiranya anda ingin memaksimumkan kehangatan gazebo, anda perlu meletakkan unit kaca penjimatan tenaga.

Terhadap matahari yang terik, sekali lagi, ia bernilai menggunakan tingkap berwarna.

Arbor adalah ruang untuk imaginasi. Dengan bantuan gelas konfigurasi tertentu, mungkin ruang ini menjadikan bilik ini sebagai tempat rehat yang sempurna, yang akan dapat memenuhi keperluan orang yang bersatu dengan alam semula jadi. Dalam reka bentuk gazebo cukup sering menggunakan cat kaca atau tingkap kaca berwarna. Mereka bukan sahaja akan menghiasi arbor pemalas yang akan membuat hiasannya di halaman atau taman.

Aksesori untuk gazebo agak mudah. Di dalam bilik ini, tiada siapa yang menyimpan perkara berharga, jadi anda boleh menyimpan wang dari penceroboh.

Tingkap yang meluncur di atas teres yang patut saya pilih?

Teres adalah lantai bersebelahan dengan rumah. Ia boleh dibuka (tanpa bumbung), tertutup (dengan bumbung dan tingkap) dan sebahagiannya tertutup (hanya dengan bumbung). Secara umum, sukar untuk memisahkan konsep teres dari orang lain. Beranda dan gazebo pada asasnya adalah sejenis teres.

Teras tradisional diperbuat daripada kayu, tetapi seringkali tekstur dan coraknya bertindih dengan warna yang padat. Rumah-rumah moden dibina berdasarkan prinsip kemodenan, dan kepentingan teres sepadan dengannya.

Selalunya teres menghadap ke taman atau kolam renang lebih bersebelahan dengan wilayah bangunan ini daripada rumah itu sendiri. Untuk bersatu sepenuhnya dengan alam sekitar, seringkali salah satu dinding teras sepenuhnya diperbuat daripada kaca. Tetapi jika cara yang lebih berkesan dan selamat dari kaca tersebut adalah pintu portal.

Portal adalah sejenis pembinaan tetingkap gelongsor. Mereka boleh dibuat pada prinsip tingkap gelongsor selari, dan pada prinsip sliding semula.

Kelebihan utama portal adalah luas kaca, dan oleh itu lebih banyak cahaya dan haba matahari, serta gabungan yang sangat baik dengan reka bentuk apa pun.

Untuk pengeluaran portal, sebahagian besarnya keras atau berlapis kaca digunakan dan sangat tebal (untuk menyelamatkan) kaca tebal. Langkah-langkah ini perlu untuk tujuan keselamatan. Oleh kerana tingkap-tingkap mempunyai kawasan yang besar berbanding dengan yang klasik, bahaya pemecahan mereka meningkat dengan ketara.

Jika anda tidak mahu memasang reka bentuk yang sama di teres anda atau mahu menggabungkannya dengan tingkap konvensional, tingkap gelongsor standard akan dilakukan.

Dalam bahan ini, kita tidak pernah menyebut semua jenis tingkap gelongsor, tetapi hanya yang sesuai dalam kes kita. Anda juga boleh mengetahui dengan lebih terperinci apa jubin plastik gelongsor wujud, serta kajian yang menggeser tingkap untuk balkoni dan loggia yang paling sesuai dengan pemanasan premis-premis ini.

Tingkap gelongsor untuk teres: pilihan, pemasangan

Salah satu ciri rumah persendirian adalah teres berperabot, yang menghubungkan bilik-bilik dengan laman web ini. Ini adalah sejenis zon peralihan yang melaksanakan beberapa fungsi. Antara keperluan utama untuk teras boleh dilihat keselesaan, hiasan bahan penamat dan ergonomik struktur. Selain itu, zon ini dibentuk dengan jumlah komponen minimum, termasuk struktur lantai, pintu dan tingkap. Tanggungjawab terbesar sering terletak tepat pada kaca teras, di mana kualiti pencahayaan dan pengudaraan ruang kemudiannya bergantung. Hari ini, teknologi gelongsor memungkinkan untuk menyediakan platform sedemikian dengan sistem tingkap yang berbeza dalam reka bentuk dan fungsi yang boleh dipercayai. Tetapi bahawa kaca tidak kecewa dalam proses operasi, adalah perlu untuk mendekati pilihan konsepnya dengan cekap dan untuk menjalankan pemasangan dengan betul.

Apa yang harus menjadi tingkap untuk teres?

Ciri-ciri yang bingkai tingkap untuk teres dan beranda sepatutnya sama dengan sistem konvensional. Pertama sekali, ini adalah fungsi penjimatan panas. Parameter ini harus diperhatikan jika rumah itu terletak di rantau yang sejuk dan tapak itu sendiri menganggap eksploitasi dengan keselesaan terbesar, seperti di kawasan rekreasi. Di samping itu, tingkap gelongsor untuk teres mestilah dipercayai dan pada masa yang sama mudah digunakan. Mekanisme kompleks, kehadiran kaca penebat pelbagai peringkat dan sebilangan besar kelengkapan - sayangnya, adalah syarat wajib bagi prestasi sistem gelongsor. Peranti sedemikian boleh terdedah kepada kerosakan yang kerap dan memerlukan pelarasan khas. Walau bagaimanapun, ketidakselesaan ini diberi pampasan dengan kemudahan operasi, mobiliti dan fungsi.

Ciri-ciri struktur gelongsor

Jika dalam hal pangsapuri berlapis tradisional pemasangan dipasang mengikut piawaian tertentu, maka dalam kes teres, terdapat banyak pilihan yang membina untuk merealisasikan tugas ini. Antara yang paling popular adalah pembinaan tetingkap gelongsor, yang membolehkan untuk menjimatkan ruang dan memberi kemudahan dalam menggunakan sistem. Di antara kelebihan reka bentuk seperti berikut:

 • Kemungkinan pandangan yang luas dan panorama. Sistem gelongsor dalam aspek ini hanya hilang untuk kaca tanpa bingkai, tetapi pada masa yang sama mereka mendapat manfaat daripadanya dari segi kebolehpercayaan.
 • Pemilihan besar konfigurasi - hari ini, hampir mana-mana beranda atau teres anda boleh memilih set untuk gelongsor tingkap.
 • Kemungkinan hiasan yang tidak terhad. Pengilang menawarkan tingkap gelongsor untuk teres dengan susun atur, kaca berwarna dan alat reka bentuk laminating.

Dari bahan-bahan yang digunakan dalam struktur gelongsor tingkap, hampir semua sifat operasi kaca depan akan bergantung. Sistem gelongsor merangkumi tiga komponen utama: bingkai, kanvas dan kelengkapan kaca. Secara langsung rangka frame dibentuk oleh bingkai, jadi ia mesti kuat dan tahan lama. Pengilang dalam majoriti mengeluarkan tingkap gelongsor untuk teres dengan aluminium, plastik dan bingkai kayu. Logam, pada pandangan pertama, lebih berfaedah, kerana ciri teknikalnya memastikan kebolehpercayaan seluruh sistem. Walau bagaimanapun, kayu yang diproses dengan betul dari baka khusus boleh menjamin bukan sahaja kekuatan, tetapi juga kesucian ekologi dengan mikroklimat semula jadi. Plastik, sebaliknya, boleh dianggap sebagai analog aluminium - sistem sedemikian sama dalam kualiti teknikal. Bagi cermin mata, pilihan juga tidak jelas. Tidak dinafikan, kaca marah, telus atau berwarna, sangat diperlukan. Walau bagaimanapun, lebih kerap terdapat juga sistem di mana polikarbonat, yang praktikal untuk pemasangan dan operasi, digunakan.

Bingkai dikunci menggunakan panduan selari. Dalam bentuk siap, struktur seperti itu terdiri daripada sayap, yang "berjalan" 9raquo; Seperti pintu di dalam almari komander. Iaitu, salah satu tingkap meninggalkan di belakang yang lain, membuka pemandangan dari teres ke wilayah bersebelahan. Kadang-kadang kaca teras di atas teknologi ini dibandingkan dengan sistem panorama. Dari segi kelebihan visual, terdapat beberapa persamaan, walaupun tidak ada perbandingan lengkap ucapan. Walau bagaimanapun, untuk kebolehpercayaan, ketat dan fungsi penebat haba, model gelongsor masih lebih berkesan.

Sebelum kerja pemasangan, projek kaca mesti siap. Selaras dengan itu, syarikat akan mengeluarkan komponen, dari mana pemasangan tingkap di teras akan dilaksanakan pada masa akan datang. Kerja bermula dengan menetapkan panduan - pada tahap ini banyak bergantung pada penutup lantai, dinding dan struktur, yang mana permukaan tapak disambungkan. Selanjutnya, bingkai dan panel kaca dibina. Pada masa yang sama, adalah perlu untuk mengelak semua kawasan bersebelahan di mana unsur-unsur struktur disambungkan ke penutup lantai atau dinding.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa fungsi kaca itu bukan sahaja bergantung pada reka bentuk, tetapi juga pada peranti khas yang disambungkan ke sistem. Sebagai contoh, pemasangan tetingkap gelongsor mungkin melibatkan integrasi pemacu elektrik. Sekiranya model tradisional tingkap berlapis dua boleh dibuka hanya secara manual, dalam kes ini, pengguna boleh mengawal pintu menggunakan alat kawalan jauh.

Kira-kira 10 tahun lalu, struktur gelongsor bersaing dengan mekanisme swing. Dan sudah tentu, kelebihan yang meluncur tingkap mempunyai jelas. Komen, khususnya, perhatikan keselesaan dalam pengendalian sistem sedemikian, ketegasan tinggi dan penampilan estetik, yang penting untuk kawasan setempat.

Dengan adanya teknologi kaca tanpa kaca dan panorama, keperluan pengguna menjadi lebih sukar. Terhadap latar belakang ini, minus sistem gelongsor juga telah didedahkan. Sebagai contoh, dalam beberapa kes, struktur membekukan dan memberikan kekuatan yang tidak mencukupi. Untuk menangani kelemahan seperti ini di peringkat teknologi adalah sia-sia, kerana ia diwujudkan sekiranya pemasangan tingkap tidak dilaksanakan dengan betul. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan masalah seperti itu, sesetengah pengeluar membekalkan struktur dengan mengukuhkan elemen untuk meningkatkan kebolehpercayaan.

Peningkatan teres dengan kaca fungsional dan ergonomik telah lama menjadi lebihan dan kini dianggap sebagai syarat yang tidak boleh diketepikan untuk mengatur kehidupan di rumah persendirian. Sudah tentu, sistem sedemikian mahal, tetapi gelongsor tingkap untuk teres boleh menjadi penyelesaian optimum untuk kedua-dua harga dan fungsi. Prinsip pembinaan struktur sedemikian bertujuan untuk menghasilkan keselesaan maksimum dengan bantuan minima. Pada akhirnya, pengguna boleh menguruskan garisan tetingkap dengan mudah. Mekanisme gelongsor membolehkan untuk mengubah rejim suhu semulajadi pada bila-bila masa sepanjang tahun, mengekalkan topeng yang menarik dan melindungi teres dari hujan.

Tingkap gelongsor untuk teres - penyelesaian yang membina mudah

Beranda ke rumah dengan tingkap plastik akan menambah cahaya ke bangunan dan akan memperlihatkan pedalaman dalam cahaya yang lebih baik. Tidak menghairankan, semakin banyak pengeluar mengumpul bukan sahaja tingkap besar, tetapi juga pintu gelangsar yang elegan dan berfungsi penuh dengan panel kaca besar.

Hari ini, pelanjutan jenis ini boleh didapati di kebanyakan rumah dan pondok negara. Yang paling penting adalah kelebihan mereka - mereka mewujudkan ruang tambahan. Apa yang lebih selesa daripada makan malam musim panas dengan seluruh keluarga di teres atau beranda?

Kenapa kaca teras atau beranda?

Windows untuk teres menjadi semakin banyak dalam pasaran domestik, terutamanya kerana keunikan iklim kita. Teres luaran mungkin tidak sesuai untuk sebarang cuaca untuk bercuti tanpa cuti. Dalam hal ini, kebanyakan pemilik rumah swasta memasang gelongsor tingkap untuk beranda.

Pembinaan jenis ini melaksanakan tugas-tugas berikut:

 • melindungi bilik dari hujan, angin, salji;
 • melindungi penghuni rumah daripada banjir yang mengganggu;
 • memberikan keselesaan kepada keluarga dan tetamu semasa cuti di udara terbuka.

Tingkap plastik untuk beranda atau teres terkenal kerana manfaat dan kemudahan mereka. Reka bentuk dengan mudah dan cepat melepaskan udara segar, dan pada masa yang sama berkesan melindungi dari cuaca buruk.

Satu lagi ciri sambungan ini ialah kekurangan sistem pemanasan. Ini adalah kawasan terbuka, yang di sebelahnya tertutup oleh dinding rumah. Oleh itu, suhu di teres sentiasa bergantung kepada keadaan cuaca. Sudah tentu, jika anda tidak menjaga keselesaan diri anda terlebih dahulu, dengan memasang tingkap plastik untuk teres. Reka bentuk moden jenis ini dengan sempurna mengekalkan haba, dan pada masa yang sama tidak membuat kesan rumah hijau. Satu lagi perkara penting memihak kepada pemasangan struktur gelongsor - mereka akan membantu menjaga kebersihan, melindungi beranda atau teres dari mendapatkan kotoran, air, daun.

Gelongsor tingkap untuk teres

Untuk penggunaan balkoni yang rasional, disyorkan untuk memasang gelongsor bukan tingkap plastik biasa.

Tingkap kaca berlapis untuk beranda: pilihan asas

Pasaran moden menawarkan pelbagai pilihan untuk kaca ruang terbuka. Pilihan yang paling boleh diterima ialah:

 1. Tingkap plastik di beranda jenis gelongsor dengan kaca tunggal. Ini adalah pilihan yang paling mudah dan paling mudah untuk dipasang. Dalam kes ini, bingkai tunggal gelongsor yang diperbuat daripada PVC digunakan. Tingkap sedemikian mudah untuk dibuka di mana-mana arah yang mudah, mereka dengan sempurna melindungi angin dan hujan, dan juga mempunyai kos yang sangat murah.
 2. Tingkap kaca berganda. Pilihan ini akan membuatkan anda berasa lebih selesa dalam cuaca buruk.
 3. Windows untuk beranda sedang meluncur.
 4. Aluminium gelongsor tingkap untuk beranda boleh harmoni sesuai dengan mana-mana bahagian dalam. Selalunya struktur ini dipasang di beranda tanpa sistem pemanasan.
 5. Lembut. Ini adalah tirai khas PVC bersalut, yang merupakan alternatif yang sangat baik untuk memasang kaca berat. Pada masa yang sama, mereka juga berkesan menentang cuaca buruk dan serangga. Pilihan yang baik untuk pemilik praktikal rumah negara, yang menghargai kualiti, kecekapan, keaslian dan harga demokratik.
 6. Windows diperbuat daripada polikarbonat. Satu lagi bahan murah yang sempurna menggantikan kaca rapuh. Kelebihan utama mereka ialah keupayaan untuk memasang sendiri.
 7. Struktur kayu adalah cara yang paling mesra alam. Bingkai sedemikian sempurna melewati udara segar, tetapi patut dipertimbangkan hakikat bahawa dari segi penebat haba mereka tidak begitu boleh dipercayai.
 8. Opsyen tanpa kerangka adalah pilihan paling mahal yang dikemukakan. Apabila menggunakan kaca jenis ini, gunakan triplex. Pemasangan struktur itu adalah kerja profesional yang eksklusif.

Kaca beranda dengan polikarbonat

Kaca berseri tanpa keranda beranda

Bagaimana untuk memilih sistem gelongsor teres?

Secara tradisinya, teras diperbuat daripada kayu, tetapi interior moden semakin dipamerkan dalam gaya Art Nouveau, yang memerlukan surat-menyurat tertentu. Untuk menggabungkan bahagian dalaman dan luaran secara maksima, satu bahagian teras dibuat sepenuhnya dari tingkap dua kaca. Tetapi, walau bagaimanapun, para pakar mempertimbangkan tingkap gelongsor bertingkat sebagai pilihan yang lebih berkesan dan selamat.

Anda boleh memilih daripada dua pilihan:

 1. Pembinaan dengan mekanisme slaid selari.
 2. Pada prinsip tingkap gelongsor semula.

Kelebihan utama memasang teras gelongsor adalah kawasan kaca besar. Oleh itu, sebagai hasil pemasangan struktur itu, lebih banyak cahaya matahari dan haba akan memasuki bilik. Di samping itu, kaca itu digabungkan sepenuhnya dengan semua gaya reka bentuk yang mungkin.

Kaca teras dengan tingkap-tingkap berganda: ciri utama

Pembinaan jenis ini sering digunakan untuk kaca bukan premis standard. Sangat kerap pemilik rumah mahu beranda atau teres dibuat, contohnya, dalam separuh bulatan.

Kaca dengan tingkap logam-plastik

Di antara ciri-ciri lain mereka perlu diperhatikan:

 • tahap ketat yang tinggi, supaya bilik itu tidak mendapat kelembapan, kotoran, serpihan, draf;
 • terima kasih kepada sistem roller, reka bentuk mudah dan cepat untuk membuka dan menutup;
 • perlindungan berkesan premis daripada pembekuan semasa musim sejuk;
 • perlindungan terhadap penyusupan harta persendirian oleh orang yang tidak dikenali.

Pemilik rumah persendirian lebih suka tingkap gelongsor untuk teres kerana kelebihan berikut:

 1. Penjimatan ruang. Kerana ketumpatan bingkai aluminium atau logam-plastik, ruang di dalam bilik itu digunakan lebih rasional dan bebas.
 2. Translucency. Buaian anda akan sentiasa menjadi cita-cita tetingkap yang cerah, cerah dan lebar akan membolehkan anda mencapai kesan seni bina.
 3. Kebolehpercayaan.
 4. Ketahanan. Tingkap gelongsor mengekalkan fungsi dan geometri mereka selama bertahun-tahun, terima kasih kepada bahan berkualiti tinggi dan sistem roller yang berkesan.
 5. Kemudahan dan kemudahan operasi.

Ketahui apa jaring nyamuk gelongsor di tingkap berada dalam bahan kami di laman web ini.

Mungkin anda berminat dengan tingkap loteng, sebagai sebahagian dari pedalaman. Baca ulasan mengenai reka bentuk tingkap dormer.

Peraturan Asas untuk Memilih Pembinaan

Sekiranya anda perlu melapisi teres atau beranda, apabila memilih pilihan terbaik, anda perlu bergantung pada beberapa nuansa penting:

 • Sekiranya premis itu tidak dirancang untuk dipanaskan pada masa hadapan, maka tidak perlu membeli tingkap tiga kali lipat. Dalam kes ini, akan terdapat bingkai plastik tunggal biasa;
 • banyak memasang tingkap kaca berwarna dengan akses ke teres. Tetapi perlu diingati bahawa pilihan ini berguna dengan kehadiran landskap yang sangat indah di dekat rumah anda. Jika tidak, gunakan reka bentuk dimensi kecil, di mana cahaya yang mencukupi akan memasuki bilik;
 • memilih antara versi gelap dan telus, anda harus memberi tumpuan kepada lokasi beranda;
 • bahagian mesti dipasang supaya boleh mengalihkan bilik pada bila-bila masa.

Satu lagi nuansa penting adalah harga. Kos glazur beranda sentiasa bergantung pada faktor seperti saiz, jenis, jenis gelas penebat terpilih, bahan yang digunakan. Satu lagi elemen yang tidak dapat dilihat adalah perkakasan. Dan tentunya kos kerja. Dalam sesetengah kes, langkah-langkah tertentu boleh dijalankan dengan tangan mereka sendiri, tetapi, lebih baik untuk mempercayai kerja yang sama untuk pakar yang boleh dipilih secara online.

Lebih banyak artikel mengenai tingkap dan pembinaan tetingkap

Bagaimana memasang tetingkap gelongsor aluminium

Jangkar nyamuk gelongsor pada tingkap - ditambah dengan mobiliti

Gelongsor tingkap aluminium. Dingin, tetapi untuk balkoni hanya betul

Tingkap plastik gelongsor - berapa banyak ruang di balkoni yang akan menjimatkan!

Iklan

 • Balai dan loggias (192)
  • Menggunakan balkoni (33)
  • Kaca balai (30)
  • Pembaikan dan penamat (67)
  • Pemanasan balkoni (39)
  • Isu Undang-Undang (8)
 • Struktur yang diperbuat daripada kaca (278)
  • Kumpulan input (32)
  • Lampu antiaircraft (4)
  • Pembinaan dengan profil aluminium (33)
  • Kaca (126)
   • Windows Kaca berwarna (18)
   • Maklumat am (20)
   • Kaca panorama (19)
   • Tingkap kaca dan dua kali ganda (40)
   • Kaca muka hadapan (25)
   • Kaca sejuk (2)
  • Blok kaca (12)
  • Pintu kaca (24)
  • Partition kaca (18)
  • Rak Kaca (12)
  • Lantai kaca (4)
  • Siling kaca (6)
  • Dinding kaca (6)
 • Ulasan Syarikat (38)
  • Firma untuk pengeluaran dan penjualan tingkap kayu (11)
  • Pengeluaran dan jualan syarikat Windows (26)
  • Firma untuk menghasilkan struktur topeng (1)
 • Pembinaan tetingkap (492)
  • Tingkap kayu (40)
  • Blinds (52)
  • Menyiapkan bahagian (9)
  • Skylight (30)
  • Jawapan kepada soalan pembaca (46)
  • Windows plastik (280)
   • Profil Tetingkap (92)
   • Pembaikan tingkap (23)
   • Pemanasan tingkap (9)
   • Kelengkapan (72)
  • Gelongsor tingkap (9)

Disyorkan

Basis-Prom tel. 8-495-725-2615

Pejabat laman web ini: Moscow, Shlyuzovaya nab., 6, bangunan 3

Laman ini adalah sumber maklumat.

Misi utama kami ialah sokongan maklumat pembeli tingkap plastik dan struktur kaca dalam memilih penyelesaian yang betul dan kontraktor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 65