Hadiah buatan tangan musim luruh dengan tangan anda sendiri ke sekolah

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri bahan semula jadi: idea, arahan

Musim luruh adalah ciptaan. Semua di dalamnya atau dalam cat yang cerah. Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri boleh dibuat dari pelbagai bahan. Dalam kursus ini daun, jatuh dari pokok-pokok dari semua warna, buah berangan dan acorns, kon dan pain, benih, sayuran dari tempat tidur.

Semasa berjalan dengan kanak-kanak, anda boleh mengambil daun yang jatuh dan membuat sejambak bunga "indah" dari mereka. Bagaimana untuk melakukan ini? Sekarang kita akan memberitahu.

Ambil kepingan maple berwarna kuning, tengkuknya separuh dan gulung ke dalam tiub. Tambah kelopak dari lembaran lain. Buat putik, lenturkan tepi, dan sambungkan daun menjadi satu bunga mawar. Selepas itu anda perlu untuk mengumpul bunga dalam sejambak. Hadiah semacam itu akan menyenangkan ibu dan nenek.

Kelompok anggur - kraf kanak-kanak yang menarik

Hadiah musim luruh boleh digunakan untuk membuat pelbagai produk. Sekumpulan buah anggur yang diperolehi diperoleh dari acorns. Kerajinan ini akan dilakukan bersama dengan orang dewasa. Kumpulkan acorns dari topi, kering dan membuat melalui lubang di dalamnya. Kemudian anda perlu meletakkan wayar di dalamnya dan menetapkannya pada satu hujung. Kemudian ia perlu disisipkan dengan kertas dan ditutup dengan cat akrilik, varnis. Tambah daun yang boleh dipotong dari kertas, dan bentuk dari "berry" siap 9raquo; kluster anggur.

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri dan membuat anak-anak di tadika, dan pelajar di sekolah. Untuk membuat sesuatu yang menarik, anda perlu mempunyai pilihan dalam bahan tersebut. Dan musim luruh dengan murah hati memberikan segala yang boleh digunakan dalam kraftangan. Pengumpulan bahan boleh bermula dengan kerucut, kerikil, jarum konifer. Dalam kursus ini akan beri rowan dan anjing meningkat, bunga kering, bulu lumut dan burung.

Daun kering adalah sempurna untuk angka besar dan lukisan sebenar. Anda boleh cuba membuat pokok yang hebat. Bahan-bahan berikut akan diperlukan: pakej kertas coklat, plastik, daun oak, topi dari acorn, beri rowan dan biji maple. Artikel sedemikian tidak termasuk bahaya traumatik untuk kanak-kanak, seperti pembuatan kayu, pisau dan gunting tidak diperlukan. Pertama, anda perlu meruntuhkan pakej supaya ia dipintal dari kedua-dua pihak dalam arah yang berbeza. Di bahagian bawah pokok itu perlu menyertakan tanah liat, yang akan memastikan kestabilannya. Bahagian atas harus dibubarkan. Ini akan menjadi mahkota pokok itu. Kepada dia berhati-hati mematuhi daun ek dengan plastik atau plastik. Topi acorn adalah mata dan hidung. Buat mulut tersenyum beri rowan.

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri mudah dibuat. Mereka ada permintaan di mana-mana pameran di semua institusi prasekolah dan sekolah. Memberikan kesenangan dan proses itu sendiri.

Anda boleh membuat kraf "hadiah musim luruh" dari sayuran. Walaupun mereka tidak boleh dibiarkan selama-lamanya untuk hiasan dalaman, kerana mereka dalam kebiasaannya semakin merosot. Tetapi kerajinan seperti ini selalu terlihat hebat dan mengumpulkan sejumlah besar penonton.

Kentang adalah landak masa depan. Ambil sayuran yang bujur. Ia juga memerlukan tanah liat untuk menyambung bahagian dan tisu gigi. Dari satu sisi kentang perlu melampirkan mata, hidung, dan dari atas untuk membentuk jarum dari tisu gigi. Dan letakkan epal atau cendawan pada jarum.

Penciptaan seterusnya mengandungi hadiah sebenar musim luruh. Kraf yang diperbuat daripada bahan semula jadi adalah baik kerana ia sentiasa semulajadi. Anda boleh, sebagai contoh, membuat bakul. Kerajinan ini akan membantu dalam mengembangkan imaginasi kanak-kanak, sikap penuh perhatian kepada alam sekitarnya. Untuk kerja-kerja ini diperlukan: kerucut cedar, birch, ranting cemara, beri abu gunung dan harimau salji, plastik, gunting, berus dan varnis.

Anda harus bermula dengan pemodelan bakul. Kemudian anda perlu memisahkan skala dari kerucut dan pasangkannya ke keranjang berasaskan plastik. Dua ranting birch untuk memutar dan pasang ke bahagian utama produk supaya pemegangnya terputus, yang bersama-sama dengan skala di dalam bakul harus dipernis dan dibenarkan kering. Sekarang anda perlu mengambil beri yang dituai. Rowan adalah tengah-tengah bunga, dan kelopak adalah beri salji. Cawangan birch adalah tangkai bunga. Untuk melengkapkan imej, tambah cawangan dan ranting.

Apabila kelas bermula di sekolah, lelaki dan guru membawa artikel "Autumn Autumn" ke sekolah. Anda boleh cuba membuat permohonan dalam bentuk tongkol jagung. Bahan-bahan berikut diperlukan: kadbod putih, plastik berwarna hijau, bijirin sebenar jagung. Dari tanah liat, buat pangkal tong dan daun. Dalam asas ini, anda perlu melekat bijirin jagung. Kerja yang susah payah itu juga dapat mengembangkan kemahiran motor halus.

Kraf yang paling luar biasa "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri diperolehi daripada lukisan pada daun biasa pokok yang berbeza. Anda boleh cat dan cat daun dalam bentuk serangga, haiwan. Peminat teater boneka dari daun yang dipotong, angka cat. Dengan bantuan daun kering biasa, akuarium tua yang dihiasi dengan luar biasa, candlesticks, lampu diperolehi. Untuk pemeliharaan, daun kering ditutup dengan gam PVA. Dengan pemprosesan tambahan ini, warna-warna akan tetap terang dan berair untuk waktu yang lama. Kanak-kanak sangat suka membuat haiwan yang berbeza dari tangan mereka sendiri.

Kraf pada "Hadiah Musim Luruh" tidak selalu kelihatan seperti biasa. Kadang-kadang anda tidak dapat membayangkan bahawa karya sebenar akan dibuat dari bahan semula jadi biasa. Sangat cantik adalah angka tiga dimensi. Selalunya haiwan - cubs, landak, kucing atau chanterelles. Tetapi anda boleh membuat bot, rumah atau beberapa watak dongeng. Jadilah kreatif!

Lebih sukar untuk menguasai angka daripada melakukan appliqués. Oleh itu, kanak-kanak itu memerlukan bantuan orang dewasa.

Tema "Hadiah Musim Luruh": kraf dari bahan semula jadi

Daripada kerucut adalah beruang cantik. Cone, acorns dan kardus - dan beberapa pemuzik sudah siap. Turki, unta, burung, rusa dan angsa - anda boleh memikirkan cara membuat pelbagai jenis burung dan haiwan dari bahan semula jadi. Semua bahan semulajadi yang menceritakan imaginasi kanak-kanak dan apa kemahiran penolong dewasa boleh dilakukan, akan menjadi hebat!

Apa jenis bahan semulajadi akan membuat kraf indah

Kraf yang indah dan tahan lama "Hadiah Musim Luruh" dari sayuran diperolehi jika asas untuk mengambil patissons. Dua indah "summer9raquo; seorang salji dari mereka akan menghias pameran apa-apa. Anjing kecil yang manis boleh dibuat dari kepala kembang kol dan nanas, melon adalah landak masa depan. A babi hutan, penguin dan zebra boleh dibuat dari terung, seekor pudel akan datang dari kembang kol, daripadanya - sekumpulan kawanan kambing Romanov. Berikut ini adalah senarai lengkap apa yang dibuat oleh para pengrajin! Semua idea untuk membuat kraf dengan tema "Hadiah Musim Luruh" tidak boleh disenaraikan!

Kertas dan kadbod juga merupakan kraftangan yang indah

Jangan buang pembungkusan kadbod dari telur. Dari situ boleh berubah cendawan yang indah agaric terbang. Bukan bahan semulajadi, tetapi juga menarik.

Dan siapa yang ingin membuat mainan baru untuk kanak-kanak dari botol plastik lama yang digunakan? Dapatkan seekor lembu atau anak kucing cantik. Anda boleh membuat ladang seluruh negara dengan seluruh isi rumah - ayam, parit, lembu dan babi. Anda akan memerlukan botol plastik dengan pelbagai saiz dan bentuk, silinder kadbod dari tuala kertas, kadbod kertas tebal, gam dan cat.

Dan dengan bantuan tunas kapas kosmetik, anda boleh membuat kambing putih berbulu. Di sini anda memerlukan bekalan seperti kadbod putih, gunting, gam, tunas kapas, pakaian baju, pita, penanda. Potong dari lembaran kadbod dua elemen dalam bentuk elips. Ini akan menjadi batang dan kepala. Potong bahagian atas dari tunas kapas dan tampal ke badan untuk mendapatkan "kot". Beberapa puncak dari tongkat terpaku di atas kepala haiwan, seperti bangs. Ia masih menarik mata. Dari pita membuat busur untuk anak domba. Sambungkan kedua-dua bahagian. Dari pakaian kaki mendapatkan kaki.

Apa artikel mengenai subjek ini "Hadiah Musim Luruh" untuk membuat tadika?

Anda boleh membuat ulat kecil comel ini hanya dalam 5 minit. Untuk melakukan ini, anda akan memerlukan buah berangan - di mana-mana 6 buah, diameter yang sama lebih baik. Masih memerlukan plasticine berwarna dan 2 perlawanan.

Untuk permulaan, tongkat bola warna yang berbeza dari plastik, mereka harus sedikit lebih kecil daripada saiz buah berangan. Dan sambungkan mereka dengan buah berangan satu sama lain.

Buta beberapa bola kecil plasticine dan gunakannya dan dua pertandingan membuat cirri ulat. Mata, hidung, mulut juga dibentuk dari plastik.

Dari kon dan plastik, anda juga boleh membuat landak yang berbeza. Lampirkan acorns pada punggung mereka, contohnya.

Atau hanya landak, tetapi letakkan di atas sampah daun musim luruh berwarna-warni.

Anda boleh membuat beberapa appliques mudah dari daun musim gugur.

Wortel boleh didapati di setiap rumah dan anda boleh membuat jerapah atau kuda

Dan di sini adalah tetikus dari pir. Mata - dari biji labu atau zucchini. Tail - selera anda.

Gilt kentang

Semut dari tomato, setengah timun dan bulu bawang hijau

Dan jika jiwa meminta sesuatu yang lebih ambisius dan mulia, maka ini adalah AUTUMN

Dan satu set buah-buahan / sayur-sayuran untuk liang musim luruh adalah perkara biasa

Tanpa sebarang masalah dan tegang. Cepat, menyeronokkan, tidak mahal, dengan kanak-kanak, yang sangat penting dan di tangan semua yang anda perlukan. Jangan seterika besi, kemudian ubahnya, sekurang-kurangnya luka dan janganlah kupas kerajinan untuk waktu yang lama.

Musim luruh adalah kaya dengan penuaian, dari mana ia boleh membuat palsu pelik dengan anak-anak. Malah dari acorns biasa, anda boleh membuat satu artikel dalam bentuk hiasan anggur yang indah.

Acorns yang dikumpul, memisahkan mereka dari topi, ia adalah baik untuk kering di udara segar. Dengan awl tajam, membuat lubang di dalamnya. Lulus wayar, pada akhir membengkokkan cangkuk kecil dan gunakannya untuk memperbaiki wayar. Kosong itu perlu dibuat agak banyak, bergantung pada saiz tandannya. Wayar zadekorirovat - kertas okleit atau pita pita. Dan acorns - beri cat dengan cat akrilik, apabila cat kering, tutup juga dengan varnis. Daun anggur boleh dipotong dari kertas. Vinogradtki rapi menenun bersama.

Berikut adalah kaktus yang dibuat daripada terung

sayuran yang indah kentang

Semasa musim panas di India musim panas, berjalan dengan seorang kanak-kanak di kawasan taman hutan, anda boleh menaip dedaunan, acorns, kerucut dan bersama-sama dengan keluarga anda bersama-sama dan fantasi untuk membuat aplikasi dan kerajinan yang berbeza untuk tadika.

Dan untuk pelbagai kanak-kanak, membuat kraf dari sayuran dan buah ke tadika.

Kami hanya membawa kanak-kanak pekerjaan yang ganjil di tadika, mengenai topik: "Hadiah Musim Luruh".

Seperti biasa, kita perlu ingat sesuatu yang perlu dilakukan pada petang Ahad. Sememangnya, terutama disediakan atau apa yang tidak, sekurang-kurangnya terlebih dahulu daunnya dikeringkan. Kami memutuskan apa yang akan kami lakukan daripada apa yang kami ada.

Perkara pertama yang datang ke fikiran ialah gambar daun.

Ambil lembaran landskap, lukis cawangan, dan kepada mereka gam yang baik membaiki daun, dalam apa jua perintah, jika hanya cantik.

Ia mudah dan mudah dicat di sini.

Jika anda mempunyai labu hiasan yang kecil, anda boleh membuat kepala lelaki sedikit dari itu atau memotong bakul. Dalam bakul itu letakkan cendawan, sayur-sayuran, buah-buahan - mereka boleh dibentuk dari plasticine, anda boleh meletakkan nyata (mengikut saiz bergantung). Anda boleh membuat permohonan "Medan musim luruh" atau "Hutan musim luruh" dari daun pelbagai warna sebenar. Anda boleh membuat komposisi menggunakan tanah liat dan bahan semula jadi "Taman kami".

Kami membuat pokok dengan buah-buahan. Di dalam balang plastik dari krim masam, batu diletakkan, satu ranting (dengan daun) terperangkap di dalamnya, ini adalah pokok kami. Pada cawangannya digantung buah-buahan yang berbeza - beri abu gunung, acorns, kerucut kecil, rannets. Beri dipakai langsung di cawangan, mereka hanya menusuk mereka, selebihnya digantung pada benang. Bahagian bawah pokok itu ditutup dengan lumut.

Saya sangat menyukai segala jenis kerajinan dan dengan keseronokan yang paling besar, saya akan berkongsi idea dengan anda: kanak-kanak boleh membuat pewarna anak-anak dengan daun dalam bentuk pokok,

Anak saya dan saya membuat bakul hiasan acorns yang tersusun bersama. Ia dibuat dengan sangat sederhana, berturut-turut selepas acorns berturut-turut melekat, seperti menyebarkan batu bata, berkembang ke atas. Pemegang dibuat dari ranting biasa, ditenun menjadi kuncir. Di dalam bakul meletakkan dua hedgehogs pada daun maple terang, diperbuat daripada kon besar dan plastik. Ternyata cukup bagus dan mudah. Sayang sekali saya tidak memotret, saya tidak fikir saya akan menemui soalan ini.

Perkara paling mudah yang boleh anda lakukan dengan kanak-kanak di tadika adalah landak dari daun maple. Untuk melakukan ini, anda perlu membengkokkan daun pada separuh, pasangkan muncung dari acorn, dan gamkan mata dan hidung dari plasticine. Anda boleh menanamnya pada sekeping kadbod, yang dihiasi dengan cincin rowan, biji dan cemara.

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri dari bahan semula jadi untuk tadika dan sekolah

Foto-galeri: Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri dari bahan semula jadi untuk tadika dan sekolah

Kraf "Hadiah Musim Luruh" adalah pameran tradisional pelbagai pameran dan pameran tematik yang berlaku setiap tahun di tadika dan sekolah pada awal musim gugur. Sebagai peraturan, artikel buatan tangan dibuat daripada bahan semula jadi: kerucut, daun, bunga, sayur-sayuran dan buah-buahan. Terdapat antara mereka kategori kraf yang berasingan mengenai topik "Hadiah Musim Luruh", yang lebih praktikal, jadi dengan bantuan mereka, sebagai contoh, anda boleh menghiasi dalaman rumah. Dalam artikel hari ini, kami telah mengumpulkan beberapa kelas induk asal untuk membuat kraf "Hadiah Musim Luruh" dari bahan semula jadi yang ringkas. Kami harap panduan petunjuk langkah demi langkah dari foto itu, anda boleh membuat kraf yang menarik dengan anak-anak.

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri untuk tadika, kelas induk dengan foto

Kelas tuan pertama kami dengan gambar pada artikel buatan tangan mengenai topik "Hadiah Musim Luruh" sesuai untuk kanak-kanak termuda - murid tadika. Di dalamnya, kami mencadangkan anda membuat epik yang sangat terang dari biji labu. Bahan utama untuk kerajinan ini akan melayani biji labu, dihiasi dengan warna tradisional musim gugur - merah, oranye, kuning. Bagaimana untuk membuat buatan tangan asli "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan anda sendiri untuk tadika dari biji labu belajar dari kelas induk di bawah.

Bahan yang diperlukan untuk kraf "Hadiah Musim Luruh" dari biji labu untuk tadika

 • benih labu
 • warna makanan gel warna yang berbeza
 • Pelekat PVA
 • malas
 • kertas
 • cat
 • pensil mudah

Arahan demi langkah untuk kraf "Hadiah Musim Luruh" untuk tadika benih labu

 1. Perkara pertama yang kita lakukan adalah untuk benih labu: mereka perlu sedikit kering di dalam ketuhar atau dalam kuali. Kemudian kita menyebarkan tentang jumlah biji yang sama pada beg dan menambah beberapa titik pewarna warna yang berbeza untuk setiap paket. Kami mengikat bungkusan itu, goncangkannya dengan kuat dan tuangkannya ke akhbar atau plat untuk pengeringan. Kepada nota! Sekiranya anda tidak mempunyai warna makanan gel, anda boleh menggantikannya dengan serbuk. Pilihan lain: untuk mewarna benih dengan tangan mereka sendiri dengan cat biasa.
 2. Walaupun benih kering, kami akan menjadi asas untuk permohonan itu. Sebenarnya, dalam teknik ini, anda boleh menarik apa-apa gambaran. Tetapi sejak kita membuat artikel mengenai "Hadiah Musim Gugur", pilihan yang paling mudah untuk kanak-kanak ialah pokok musim luruh. Oleh itu, kita menarik siluet pokok di atas kertas.
 3. Kemudian cat cawangan dan batang pokok kami dalam coklat. Cara terpantas untuk melakukan ini adalah dengan bantuan cat dan berus. Tetapi jika kanak-kanak lebih selesa bekerja dengan pensil atau penanda, maka anda boleh menggunakannya. Tunggu sehingga lukisan mengering.
 4. Sekarang kita tuang sedikit gam ke dalam bekas yang mudah, ambil berus kering dan mula membentuk mahkota pokok kita. Untuk melakukan ini, hati-hati gamkan biji berwarna di sekitar cawangan.
 5. Untuk membuat paparan gunting selesai, kami melekatkan beberapa biji di bawah pokok itu, meniru jatuh daun yang sebenar. Selesai!

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri ke sekolah, kelas induk langkah demi langkah

Di sekolah rendah, kerajinan tema "Hadiah Musim Gugur" membuat variasi. Tetapi, mungkin, angka yang paling popular adalah haiwan dari bahan semula jadi, contohnya, sayur-sayuran atau kon pain. Pertama, ia adalah salah satu bahan yang paling mudah diakses dan mudah. Kedua, berdasarkan kerusi anda dapat membuat banyak tokoh binatang yang berbeda. Contohnya, anda akan belajar bagaimana untuk membuat hadiah buatan tangan asal Autumn daripada pokok pinus sendiri ke sekolah anda (kelas induk langkah demi langkah dengan foto).

Bahan yang diperlukan untuk kraf "Hadiah Musim Luruh" ke sekolah tangan mereka sendiri

 • kon pain
 • gam
 • mata buatan
 • kepingan kain yang berbeza

Arahan demi langkah untuk membuat "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri ke sekolah

 1. Oleh itu, dalam kelas induk ini untuk pameran sekolah, kami mencadangkan anda membuat burung hutan yang indah dari kerucut. Sebagai pilihan, kraf itu boleh dibuat beberapa keping dan kemudian dari mereka sudah membuat pemasangan besar. Pertama sekali, kami membuat benda kerja paruh, perut, cakar dan sayap. Untuk setiap bahagian badan kita akan memilih fabrik kami (berbeza dengan warna dan tekstur) dan memotong bahan kerja yang dikehendaki daripadanya.
 2. Kami akan membuat sayap dalam bentuk daun, untuk paruh kami akan memotong rombus bujur, dan perut burung kami akan menjadi bulatan yang cerah. Kosong siap dibuat dengan bantuan gam "Moment9raquo; melekat pada batang - kon pain.
 3. Ia tetap untuk melampirkan mata kepada burung kita. Mereka juga akan ditetapkan dengan gam.
 4. Pada prinsip yang sama, anda boleh membuat pasangan atau tiga burung berwarna berbeza dan tampil dengan beberapa jenis pemasangan. Contohnya, kencangkan mereka ke cawangan pokok gugur atau letakkannya dalam sarang.

Kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri yang diperbuat daripada bahan semula jadi, kelas induk dengan foto

Kelas tuan seterusnya kami dengan gambar langkah demi langkah akan memberitahu anda bagaimana dari bahan semula jadi yang ada, anda boleh membuat hiasan asal untuk rumah dengan tangan anda sendiri - sebuah karangan bunga di pintu. Kraf ini boleh dipanggil "Hadiah Musim Luruh", kerana ia akan berdasarkan kepada acorns. Sangat sesuai untuk kraf seperti "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri dan bahan semula jadi lain, seperti buah berangan atau kacang.

Bahan untuk kraf "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri yang diperbuat daripada bahan semula jadi

 • acorns
 • gam
 • jerami
 • benang
 • cat
 • pita

Arahan untuk kelas tuan untuk membuat karangan bunga "Hadiah Musim Luruh" dengan tangan mereka sendiri

 1. Sebelum anda memulakan reka bentuk karangan bunga, anda perlu menyediakan acorns: keluarkan topi, bilas di bawah air yang mengalir dan hantar ke oven untuk kering.
 2. Dari jerami kering atau cawangan nipis kami membentuk asas untuk karangan bunga. Diameter bulatan dipilih mengikut kehendak dan bilangan acorns. Kami menetapkan bulatan dengan benang atau tali nipis. Dari bahagian atas padat untuk tampal acorns yang disejukkan, mengisi keseluruhan permukaan karangan bunga.
 3. Berikan kraf kering selama sehari.
 4. Kemudian warna karangan bunga dalam warna kegemaran anda dan pasangkan reben satin yang luas untuk menggantung karangan bunga di pintu atau di depan perapian. Selesai! Kami berharap kelas induk langkah demi langkah kami dengan gambar bahan semula jadi akan memberi inspirasi kepada kraf menarik "Hadiah Musim Luruh". Pastikan anda menggunakan idea-idea ini untuk kraf tangan untuk tadika dan sekolah anda.

© 2018 strana-sovetov.com "Negara majlis"

Artikel, terjemahan, imej dan tanda dagangan tergolong dalam pengarang dan pemiliknya. Pada cetakan semula bahan separa, wajib dilakukan follow hyperlink ke tapak "Negara Soviet". Menyalin bahan tapak Negara-negara Soviet sepenuhnya dilarang.

Pelanggaran syarat-syarat ini akan dianggap sebagai pelanggaran terhadap hak harta intelektual yang dilindungi oleh undang-undang dan hak untuk mendapatkan informasi.

Laman ini menggunakan kuki. Dengan terus melayari laman web ini, anda bersetuju dengan penggunaan kuki. Peta tapak

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2