Hiasan Krismas dari plastik busa

Apa yang boleh saya lakukan untuk membuat Tahun Baru daripada busa polistirena?

Artikel Tahun Baru yang diperbuat daripada plastik buih telah menjadi hiasan yang popular pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Dan tidak ada apa-apa untuk terkejut. Lagipun, ini adalah bahan yang mesra alam, yang sangat murah dan boleh diproses dengan sempurna. Di samping itu, hiasan Krismas dari busa kelihatan sangat cantik dan asli.

Mari kita pertimbangkan beberapa varian bagaimana cara membuat angka Tahun Baru dari plastik busa tangan.

Sangat menarik untuk melihat bola plastik buih. Mereka boleh digantung di seluruh rumah, dan menghias mereka dengan pokok Krismas. Ia sangat mudah untuk membuat bola sedemikian.

Satu-satunya perkara yang sukar adalah untuk mendapatkan polistirena yang sangat tebal supaya anda dapat membuat bola dari situ. Sebagai tambahan kepada buih untuk perlu pisau untuk kertas dinding, gunting, tali dengan reben yang cantik, kain satin licin, PVA gam atau kapur, serta perhiasan hiasan, seperti manik, perhiasan berkilat kecil dan haluan.

Pertama anda perlu membuat bola polistirena. Terdapat dua cara utama. Jadi, anda boleh memotong satu keping pada satu masa. Untuk melakukan ini, anda memerlukan kaca biasa atau bekas silinder. Dengan bantuannya, anda perlu menekan busa untuk membuat silinder daripada itu. Dan kemudian pada sekeping bahan yang diterima untuk melakukan perkara yang sama, tetapi hanya secara serentak.

Sudah tentu, seketika bola tidak akan cukup lancar. Dan ia perlu untuk memprosesnya lagi dengan pisau supaya ia mengambil bentuk lancar yang betul.

Anda boleh membuat bola buih prefabrikasi. Untuk melakukan ini, anda memerlukan lembaran busa nipis. Ia perlu mengambil pinggan kecil, yang akan mensimulasikan separuh bulatan, dan menekannya dengan plastik buih. Ini akan menjadi separuh pertama bola. Bahagian kedua dilakukan dengan prinsip yang sama. Kemudian kedua-dua bahagian itu diproses ke keadaan yang sama dan tegas bersama.

Bola buatan sendiri yang dilakukan oleh tangan mereka sendiri tidaklah mudah, jika tidak ada alat dan perkakas khusus yang akan berfungsi sebagai templat. Oleh itu, adalah yang terbaik untuk membeli bola plastik buih siap dengan pelbagai saiz, dan sudah selesai sendiri.

1

Jadi, sudah tiba masanya untuk menghiasi bola. Pertama anda perlu mengambil benang biasa. Dengan bantuan benang, anda perlu membahagikan bola ke 6 lobulus yang sama, mengikat mainan setiap kali dengan benang. Sekarang, dengan pensil sederhana di tempat benang, lukis garis. Kemudian keluarkan benang dan pisau untuk dilakukan di tempat yang dimaksudkan bukanlah alur yang sangat dalam. Secara visual bola akan kelihatan seperti mandarin.

Sekarang anda perlu mengambil kain itu dan pasangkannya ke bola, supaya salah satu cupingnya dibalut dengan kuat. Ia perlu membuat 6 corak yang serupa dan memotongnya daripada kain. Tetapi pastikan anda ingat bahawa saiz lobules yang dipotong harus sedikit lebih besar supaya anda boleh mengisi kain di atas kerudung pada bola.

Kami mengambil setiap potongan yang berasingan dan mengisinya di atas keranda pada bola. Ia mudah digunakan untuk ini pensil biasa atau sudu - jadi pinggir kain akan dipegang rapat di dalam lubang. Oleh itu, sebahagian besar plastik bola Tahun Baru buangan siap.

Kemudian kord itu diambil dan dipasang dengan gam silikat pada titik bola, di mana semua lobus berkumpul. Kini anda perlu memegang kord di sepanjang alur dan membetulkannya pada titik yang bertentangan. Dalam kes ini, perlu memotong kord panjang yang diperlukan terlebih dahulu, kerana hujung berlebihan akan menjadi tidak berguna lagi. Secara keseluruhan, 6 kord itu akan diperlukan, dengan mana semua alur dengan kain yang ditutupi akan ditutup.

Ia tetap hanya untuk akhirnya zadekorirovat. Untuk melakukan ini, melalui titik tengah yang bertentangan bola, di mana lobulus berkumpul, perlu melewati kord yang indah. Kord itu sangat mudah untuk memasukkan jarum gypsy panjang. Dalam satu tangan, anda perlu membuat ikatan yang baik, supaya kord tidak melompat keluar dari bola.

Untuk segala-galanya untuk kelihatan cantik, anda boleh mengikat berus terang. Tetapi di sisi lain anda perlu membuat gelung, supaya bola itu dapat digantung di atas pokok atau karnasi. Ia tetap menghiasi bola di tempat di mana kedua-dua hujung kord itu keluar.

Untuk tujuan ini, manik-manik digunakan yang terpaku pada mainan. Selebihnya permukaan bola juga dapat dihiasi, jika diinginkan, dengan hal-hal kecil atau ditaburi dengan jilbab. Bola Tahun Baru polistirena sudah siap!

Dari busa, mungkin juga membuat pokok Tahun Baru yang menarik.

Untuk melakukan ini, ia agak sesuai sebagai buih nipis biasa, dan buih pinggan bentuk segi empat tepat, yang sering menjual daging persediaan atau dicincang. Untuk penghasilan dua keping polistirena, jika anda ingin membuat herringbone tiga dimensi.

Untuk mainan yang rata, satu keping akan cukup. Sebagai tambahan kepada bahan utama, anda perlu pensil, gunting dan pisau penulisan, penanda atau cat warna hijau yang mudah. Juga ada kemungkinan untuk menyediakan gam silikat telus dan spangles warna yang berbeza, rhinestones atau manik.

Pada lembaran buih, ia perlu menarik pokok bulu, kemudian potong dengan pisau dan potong dengan gunting. Seterusnya anda perlu dari semua pihak cat penanda pokok atau cat hijau, dan apabila ia kering, gam di beberapa tempat rhinestones dan manik gam dan kemudian taburkan glitter Krismas pokok.

Di bahagian atas pokok Krismas anda perlu membuat lubang kecil dan lulus kord di sana supaya mainan dapat digantung di atas pokok. Jika anda ingin membuat pokok Krismas tiga dimensi, anda perlu membuat dua angka Tahun Baru yang sama. Di bahagian atas satu bahan kerja dan di bahagian bawah bahagian kedua, perlu membuat potongan jauh, dengan cara mana bahagian-bahagian itu akan dihubungkan bersama.

Sudah tentu, anda masih boleh menghasilkan hiasan Krismas Tahun Baru yang menarik yang diperbuat daripada buih.

Dan sangat menarik untuk melakukan ini dengan kanak-kanak kecil, yang pasti berminat dengan semua orang.

Rate artikel ini: (1 undian, skor purata: 4.00 daripada 5)

Menghias bola Tahun Baru dengan tangan anda sendiri - pemilihan idea

Dekorasi pokok kilang Krismas berada di hampir setiap rumah. Mereka pastinya sangat cantik dan dengan kombinasi yang baik dengan hiasan lain di rumah boleh menyebabkan kesan estetik yang baik. Tetapi hanya membeli bola Krismas membosankan. Keunikan hanya dapat dicapai dengan membuat hiasan bola Krismas dengan tangan mereka sendiri.

Untuk masa yang lama kaedah pembuatan bola dari benang telah digunakan. Produk hebat, sesuai untuk hiasan tambahan. Ia mungkin untuk mengubah saiznya.

Untuk perkilangan, anda perlu: benang (dengan peratusan besar serat semulajadi dalam komposisi untuk impregnasi yang baik dengan gam), gam PVA, kaca boleh guna, belon bulat.

 • Sediakan gam untuk kerja. Sangat tebal ke keadaan krim masam.
 • Mengembang bola sehingga saiz mainan dirancang.
 • Rendam 1 m thread dalam pelekat.
 • Balut cara "labah-labah" agar lubang bebas tidak melebihi diameter 1 cm.
 • Benarkan kering dengan gam (12 hingga 24 jam).
 • Dapatkan bola keluar dari produk, perlahan-lahan pecah dan mengeluarkannya melalui lubang bola.
 • Untuk menghias produk. Untuk kegunaan ini: bersinar, penebangan kertas pelbagai bentuk, manik-manik, manik-manik, separuh manik, dan lain-lain Produk yang diperbuat daripada benang juga boleh dicat dengan cat dari balon atau akrilik. Cat air dan gouache tidak akan berfungsi, kerana mereka dapat menyerap produk dan membawa kepada penampilan manja itu.

Membuat bola Krismas dari diameter yang berbeza, mereka boleh menghiasi mana-mana sudut rumah: pokok Krismas, candlesticks, komposisi dalam pasu, di ambang jendela, dan sebagainya. Hiasan bola boleh dilakukan dengan cara ini: letakkan garland cahaya di atas dulang, meletakkan di atas produk dengan saiz yang berbeza, tetapi warna yang sama. Apabila garland dihidupkan, mereka akan diserlahkan dan membuat kesan menarik.

Sangat cantik dan berkesan di atas pokok itu akan melihat bola manik. Dalam kes ini, hiasan sfera buih ruang kosong akan berlaku. Di samping itu, billet polistirena memerlukan manik, pin (jarum jahit dengan topi, seperti dalam karangan), pita.

Kaedah pengilangan sangat mudah:

 • Letakkan satu manik pada satu pin.
 • Pasang pin keselamatan ke asas buih.
 • Ulangi tindakan sehingga tidak ada ruang kosong yang tersisa.
 • Pada akhirnya, pasang pita gelung untuk menggantung hiasan.

Manik adalah wajar untuk mengambil satu saiz untuk mengelakkan kerusi kosong berdasarkan. Skala warna dipilih dalam satu nada dan berbeza. Segala-galanya bergantung pada pilihan individu dan gaya keseluruhan menghias bilik.

Daripada asas buih, anda boleh menggunakan bola kilang plastik. Hanya di sini untuk mengikat manik-manik dalam kes ini tidak akan di pin, tetapi pada cair panas.

Tidak kurang asli dan unik akan melihat bola pokok kancing butang. Butang yang tidak perlu lama tidak semestinya dipilih dalam satu skema warna. Lagipun, mereka sentiasa boleh dicat semula dan mendapat tempat yang betul. Berkesan mencari emas, gangsa, warna perak, serta semua warna dengan salutan "logam".

Untuk membuat hiasan seperti bola Krismas, anda perlu: butang (boleh dengan melalui pengancing dan tersembunyi), cair panas, busa plastik atau plastik kosong, pita.

 • Sapukan sedikit pelekat mencairkan panas ke bahagian dalam butang.
 • Pasang butang ke pangkalan.
 • Teruskan dari langkah 2 hingga keseluruhan permukaan ditutup dengan butang.
 • Lampirkan pita supaya bola dapat digantung.

Meletakkan pokok Krismas, anda perlu memantau bahawa mereka tidak terlalu tertumpu di satu tempat. Lebih baik mencairkan hiasan seperti ini dengan orang lain.

Bola Krismas asal boleh dibuat hanya dari kertas tanpa menggunakan apa-apa asas.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan kertas ketat (kira-kira 120 g / m2), gunting, pin, klip, pita. Sangat mudah membuat bahan kerja.

 • Potong 12 jalur kertas dengan saiz 15 mm x 100 mm dari kertas
 • Kencangkan semua jalur dari satu sisi dan sisi lain dengan pin, berundur dari tepi dengan 5-10 mm.
 • Luruskan jalur dalam bulatan, membentuk sfera.
 • Pasang pita ke bawah bola.

Jalur boleh dipotong tidak lurus, tetapi dengan garisan yang tidak rata. Anda boleh menggunakan gunting yang digambarkan.

Kertas bergelombang juga berguna. Pompons dicipta daripadanya. Untuk melakukan ini, anda perlu: kertas beralun, gam, gunting, pita.

 • Sekiranya kertas itu baru dan dibungkus, maka dari tepi, ukur 5 cm dan potong. Kemudian lagi mengukur 5 cm dan terputus.
 • Dua kosong dipotong menjadi kerang dengan jarak selang 1 cm tanpa memotong hingga pangkal 1.5 cm.
 • Larutkan sekeping dan mula memutarkan "bunga" dalam bulatan, secara perlahan-lahan merekatkan bersama. Dapatkan pompom sombong. Ulangi dengan bahan kerja kedua tindakan yang sama.
 • Sambungkan dua helai pompon ke gam di tempat gluing. Ia akan menjadi bola yang luar biasa. Pasang pita gelung ke tempat gluing. Bengkak pompom yang terhasil.

Kertas berwarna dua sisi

Anda juga boleh membuat bola kertas berwarna dua sisi. Untuk ini anda perlu: kertas berwarna, gunting, gam, objek bulat (cawan, misalnya), pita.

 • Lingkarkan cawan di atas kertas sebanyak 8 kali. Dapatkan 8 lingkaran yang sama. Potonglah mereka.
 • Lipat setiap bulatan empat kali.
 • Potong bulatan tambahan dengan diameter yang lebih kecil.
 • Gosokkan bahan kerja ke sudut dengan pusat di satu sisi (4 keping patut), dan sebaliknya, dengan sendirinya.
 • Buka setiap lipatan dan gam bersama di persimpangan. Anda akan mendapat bola dengan "kelopak".
 • Lampirkan pita.

Bola kertas, sebagai peraturan, tidak berkhidmat untuk masa yang lama dan digunakan satu musim. Tidak perlu meletakkan mereka dalam jumlah besar di atas pokok, lebih baik untuk "mencairkan" mereka dengan perhiasan lain.

Jika blaus lama terperangkap di dalam almari, yang merupakan kasihan untuk membuang, maka penolakan kitar semula adalah keputusan yang tepat. Dari sini anda boleh membuat mainan pokok Krismas cantik. Kita perlu kain rajutan, gunting, jarum jahit dengan benang, kadbod, reben.

 • Potong sebanyak mungkin jalur panjang kain 1 cm lebar dan regangkan setiap jalur supaya ia memutar tepi.
 • Potong kadbod dalam saiz 10 cm x 20 cm.
 • Angkat jalur yang diperoleh pada kadbod dalam lebar.
 • Pusat dengan satu dan sebilangan lain untuk menyambungkan jalur dengan jarum dan benang. Tarik keluar kadbod.
 • Potong gelung terbentuk di sepanjang tepi.
 • Longgar dan fasten pita itu.

Ada cara lain, yang melibatkan menghiasi sekeping plastik buih atau plastik kosong dengan kain. Perlukan sebarang kain (anda boleh mempunyai warna yang berbeza), gam panas, gunting.

 • Potong kain dengan kertas segi empat tepat, 3 cm x 4 cm.
 • Lipat mereka seperti ini: dua sudut teratas dilipat ke pusat bahagian bawah.
 • Lem ke bahan kerja di baris, belok masuk dari bahagian bawah.
 • Melekat seluruh belon. Lampirkan pita.

Appliques dari kain boleh dibuat pelbagai, menggunakan juga alat tambahan tambahan - manik, braids, rhinestones, reben.

Menghias bola Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri juga boleh dilakukan dengan cara ini. Trend baru adalah hiasan untuk sulaman pokok Krismas. Untuk melakukan ini, gunakan imej pra-bersulam. Anda juga memerlukan kain, sekeping plastik buih atau plastik, mencairkan panas.

 • Pasang imej bersulam dengan gam.
 • Zadekorirovat kawasan selebihnya dari penggunaan bola kain.

Daripada appliqu├ęs, anda boleh menggunakan kain yang sama di mana sulaman dibuat. Sebagai alternatif, anda boleh membuat corak dari kain, di mana salah satu daripada kepingan akan menjadi sulaman. Anda juga boleh menghiasi setiap bahagian corak dengan imej bersulam individu dan mengikat. Selepas tindakan ini, anda juga boleh menambah sebagai manik dekorasi, rhinestones, sequins, sequins.

Secara berkesan mereka akan kelihatan seperti di atas pokok, dan dalam komposisi komposisi bola spesimen tersebut. Untuk membuat bola yang luar biasa, anda perlu menyimpan dengan billet telus plastik.

Setelah membuka pemegang hat, di dalamnya anda boleh membuat komposisi yang berbeza:

 • Tuangkan cat akrilik ke dalam warna yang berbeza, goncang bola supaya semua dinding dalaman dicat, biarkan kering. Pigmen akan mencemarkan bahagian dalam bahan kerja dan ia akan memperoleh warna yang unik.
 • Isi bahagian dalam dengan bulu berwarna dan manik.
 • Anda juga boleh tidur dalam konfeti warna yang berbeza.
 • Potongan tinsel lama digunakan untuk pengisian.

 • Foto kegemaran juga terletak ke dalam. Untuk melakukan ini, anda perlu memutar foto kecil ke dalam tiub (lihat diameter bola) dan luruskannya ke dalam. Tambah confetti atau paillettes.
 • Kain berwarna mengisi bahagian dalam dan melengkapkan manik. Warna boleh dipilih berbeza. Noda lebih baik dalam cat akrilik. Isi selepas sepenuhnya mengeringkan bulu kapas.
 • Sisal berbilang warna boleh diletakkan di dalam dan menikmati warna dan keaslian hiasan.

Fantasi tentang mengisi bola telus dapat berbeza. Kesemua mereka berkaitan dengan keutamaan dan mood peribadi semasa kerja jahitan.

Anda boleh melampirkan apa-apa ke bahan kerja. Berikut adalah beberapa idea:

 • Pita. Dari pita, anda boleh membuat corak yang berbeza (tema geometri, monogram, jalur dan barangan). Menguatkan mereka dengan gam panas.
 • Manik-manik. Braid sequins digulung di sekitar lilitan dan tetap dengan cair panas. Anda boleh memilih beberapa warna untuk kombinasi.

 • Braid. Pita yang berbeza dari bahan apa pun juga sesuai untuk menghias bola Krismas.
 • Renda. Ia boleh ditambah dengan separuh manik atau rhinestones. Pita organza juga akan digabungkan dengan renda.
 • Penebangan kertas. Pelbagai tokoh yang dibuat dengan bantuan pukulan yang digambarkan akan menghias mana-mana bola.
 • Merasa pembalakan. Dilampirkan patung-patung patung pelbagai tema akan diletakkan dengan mudah dengan gam dari thermo-gun.
 • Perhiasan pakaian lama. Anjing yang hilang atau kerongsang yang tidak perlu dalam kombinasi dengan elemen hiasan lain akan memberikan glamor khas untuk hiasan itu.

Anda boleh membeli bola Krismas biasa untuk menghiasi bilik untuk Tahun Baru. Tetapi ia hanya menjadi perhiasan, seperti orang lain. Hanya hiasan bola Tahun Baru dengan tangannya sendiri boleh membawa segmen keunikan dan keunikan di pedalaman. Untuk melakukan ini, anda hanya memerlukan hasrat dan beberapa bahan yang pasti akan dijumpai di setiap rumah.

Bola Krismas bukan sahaja bagus, tetapi juga bergaya. "Pembantu rumah" dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menjadi lebih popular. Oleh itu, untuk membuat bola Krismas tidak hanya popular, tetapi juga berguna untuk rumah anda sendiri.

Mainan Tahun Baru dengan tangan sendiri: 18 idea bola Tahun Baru

Hari ini di rak-rak kedai anda boleh menemui sejumlah besar pelbagai mainan pokok Krismas, jadi tidak sukar untuk menjadikan pokok Krismas biasa menjadi keindahan perayaan yang sebenar. Walau bagaimanapun, Tahun Baru adalah hari istimewa! Hari ketika tahun yang lama ditinggalkan, dan di hadapan terdapat pengembaraan baru, peristiwa baru, kemenangan baru. Tetapi selepas semua, tahun yang lalu tidak lulus tanpa meninggalkan jejak, daripadanya terdapat kenangan yang hangat, peristiwa yang cerah, kemenangan peribadi dan pencapaian anda. Ia tidak akan menjadi buruk untuk mengingatkan pada tahun yang akan datang selama bertahun-tahun. Dan anda boleh melakukannya dengan bantuan bola Tahun Baru yang dibuat oleh diri anda sendiri. Setiap kali anda menghiasi pokok Krismas, anda akan keluar dari kotak Krismas bola, dan dengan mereka dan mengingat masa lalu.

Membuat bola Tahun Baru dengan tangan anda sendiri agak mudah: untuk ini anda perlu inspirasi, keinginan untuk mencipta dan sedikit kepercayaan. Kami telah menyediakan 15 kelas induk untuk anda membuat bola Tahun Baru anda sendiri.

# 1 Bola Tahun Baru dari CD. Arahan foto langkah demi langkah

Untuk membuat apa-apa bola yang anda perlukan: bola atau bola plastik yang mudah, CD lama, gunting, pita, gam.

# 2 Bola Krismas dengan cap jari. Kami menghias bola Tahun Baru dengan cara yang asli dan mudah

Untuk membuat karya sedemikian, anda perlu: bola kaca atau plastik tanpa corak, cat (cat air, gouache, akrilik), penanda atau penanda, berus.

# 3 Bola Krismas diperbuat daripada tiub kertas. Kelas induk dalam pembuatan

Untuk membuat tiub kertas bola Tahun Baru anda perlu: bola buih plastik atau bola plastik, gam, kertas nipis, benang.

# 4 Bola Krismas yang terbuat dari batu permata. Kelas induk langkah demi langkah

Untuk membuat bola jahitan Tahun Baru anda perlu: plastik busa, plastik atau mangkuk kaca, pita dengan poket, gam.

# 5 Bola wangi Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri

Tahun Baru adalah cuti bau! Mengapa tidak menambah sedikit rasa kepada pokok Krismas? Untuk membuat bola seperti ini, anda perlu: oren, limau atau buah sitrus lain, reben, band elastik yang lebar, tusuk gigi, rempah Tahun Baru (kayu manis, ulas, dan sebagainya).

# 6 Bola Tahun Baru dari surat khabar lama

Sangat kelihatan bola Krismas, dihiasi dengan surat khabar lama. Untuk melakukan ini, anda memerlukan: buih plastik atau bola plastik, surat khabar, gam, pita cat, benang, cat, penanda atau pena gel.

# 7 Bola Tahun Baru, dihiasi dengan rasa. Kami membuat hiasan untuk pokok Krismas dengan tangan kita sendiri

Untuk membuat bola Krismas asal, anda boleh menggunakan kepingan kain atau kain lain. Untuk membuat apa-apa bola yang anda perlukan: bola (plastik atau polistirena), kain atau kain lain dari beberapa warna, gam, benang, gunting.

# 8 Bola Krismas yang diperbuat daripada reben: kelas induk

Untuk membuat bola kain Tahun Baru, anda perlu: bola buih, kain beberapa warna, pin Bahasa Inggeris (sangat banyak!), Manik, gunting, gam.

Mahu membuat bola Tahun Baru yang asli dengan tangan anda sendiri, maka perhatikan bola kain. Untuk melakukan ini, anda memerlukan: bola buih, pisau alat tulis, kain warna yang berbeza, pena merasakan tip, ukuran pita, gam, pin keselamatan, sudu kayu atau tusuk gigi.

# 10 Belon Tahun Baru dengan tangannya

Populariti yang luar biasa di kalangan wanita rompi adalah bola benang Tahun Baru. Untuk menjadikannya anda perlu: balon, benang, gam PVA.

# 11 Bola Tahun Baru dihiasi dengan cat kaca berwarna

Hiasan Krismas yang sangat baik boleh dilakukan dengan bantuan cat kaca berwarna. Untuk membuat apa-apa bola yang anda perlukan: bola kaca atau plastik, cat kaca berwarna. Anda boleh melakukannya dengan beberapa cara: tarik terus ke bola atau buat kosong awal, dan kemudian gam di atas bola.

# 12 Bola dan manik bola Tahun Baru. Kami membuat bola Tahun Baru dengan tangan kita sendiri

Untuk membuat bola Krismas yang anda perlukan: buih plastik atau bola plastik, tali, manik, gam.

# 13 Butang bola Tahun Baru. Kami menghias pokok Krismas dengan kanak-kanak

Malah penduduk terkecil rumah akan dapat membuat bola Tahun Baru daripada butang. Untuk kraf ini anda perlu: bola buih, butang berwarna, gam, benang.

Sangat indah di pokok melihat bola, dihiasi dengan manik. Hiaskan bola dengan manik boleh di luar atau di dalamnya. Antara cara untuk memilih mana yang terpulang kepada anda, tetapi bagi pihak kami, kami akan melihat bahawa hiasan luar mungkin jatuh selepas beberapa ketika. Walau apa pun, anda perlu: mangkuk plastik atau kaca, gam, manik.

# 15 Hiasan bola Tahun Baru dengan kain atau kertas

Sekiranya terdapat sedikit masa yang tersisa, dan menghias bola dengan sangat banyak, anda boleh menggunakan teknik yang sangat mudah dan asli: menghias bola dengan kertas atau kain pembalut.

# 16 bola Krismas dengan tangan mereka sendiri dalam teknik decoupage

Sekiranya anda ingin membuat bola Tahun Baru yang unik, maka sudah tiba masanya untuk menguasai decoupage. Untuk membuat bola Decoupling Tahun Baru anda perlu: bola plastik, serbet tematik, cat akrilik putih, gam PVA, lakuer akrilik untuk decoupage; Berus berbentuk kipas, busa getah buih, hiasan untuk menghias.

# 17 Bola Krismas dengan tangan sendiri yang diperbuat daripada bola kapas

Versi bola Tahun Baru yang sangat baik akan menjadi mainan yang terbuat dari cakera konvensional. Untuk menjadikannya anda perlu: roda kapas, penahan, jarum, benang, reben.

Nah, versi terakhir bola Tahun Baru, yang dibuat oleh tangan sendiri, akan menjadi bola kertas. Oleh itu, anda perlu: kertas tebal, gunting, gam, reben dua belah.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 56